Dodaj do ulubionych

Mieszkańcy kontra deweloper

11.09.05, 22:51
Wystarczy spojrzeć na Łucka City zeby wyrobić sobie zdanie o tym badziewnym
budynku.Mimo ze nie jestem ich klientem to razi mnie ten koszmar...
Obserwuj wątek
    • kixx JW 11.09.05, 22:58

• pan_pndzelek >>>Nagrody, certyfikaty, wizyty w zakładach pracy 12.09.05, 07:51
        CYTAT: "[J.W. Construction] za osiągnięcia w budownictwie dostaje nagrody."

Nie tylko nagrody, pysznią się też goownianym certyfikatem "jakości" ISO 9001.
        Ten certyfikat to światły europejski pomysł pierdzistołków z brukseli,
        wystarczy zapłacić im i wskazanym przez nich firmom audytorskim (powiązanym
        rodzinnie z urzędasami) kilkadziesiąt tysięcy zł (lub więcej) by to coś
        otrzymać (kupić). Ile warte toto jest widać najlepiej po JWDestruction
        właśnie...

Niech żyje Europa! NA WŁASNY RACHUNEK!!!
        • Gość: bolo JWma swoich ludzi we władzach Warszawy IP: *.pgi.waw.pl 12.09.05, 08:42
          Na Białołęce JW buduje 10-15 piętrowe koszmarki tam gdzie według planu
          zagospodarowania możliwa jest tylko niska zabudowa wielorodzinna (do 4 pięter).
          Okazuje sie że zgody na budowę podpisały poprzednie władze Białołeki (AWS i UW)
          a kilku pracowników magistratu było również pracownikami JW. Teraz gdy obecne
          włądze chcą to odwołać bo JW buduje niezgodnie z projektami JW rząda
          gigantycznych odszkodowań. JW także nie wywiązało się z obietnicy wybudowania
          do 2004 roku osiedla na tyłach kanału żerańskiego.
          • Gość: Ula Z trawnika przed blokiem leci woda bo mojego m IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.05, 22:18
            Mieszkam w bloku JW na Książkowej, jak pan dozorca podlewa trawnik, to umnie
            jest podłoga mokra, zimą przemarza ścian bo dylatacja wadliwa, nawet skarga
            Rzecznia, nie zrobiła na JW wrażenia, mają plecy ????. Teraz władzę trzyma
            Wróbel z Godzimirską, one są specjalistkami od niezałatwionych reklamacji, wad
            w bloku, nic nie robią, co ja mam zrobiś????Tylko sąd mi został
          • Gość: Ula Co zrobić z przemarzającą ścianą z w bloku JW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.05, 22:21
            Jestem właścicielką m, na Tarchominie, mieszkanie przemarza, JW nie do
            ruszenia, Nawet skarga Rzecznika nic nie zdziałała, tylko obietnice, może ktoś
            się znimi sądził bo ja mam zamiar.Odpiszcie
        • lubczasopisma Re: >>>Nagrody, certyfikaty, wizyty w 12.09.05, 19:49
          O normie certyfikacie ISO dla jwc już kiedyś pisałem.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=9947246&a=9954936
          Pozdrawiam
          Michał
        • Gość: JWC Re: >>>Nagrody, certyfikaty, wizyty w IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.05, 00:18
          Więc jest tak.
          1. Mam znajomego budowlańca, który opowiadał jak bawił sie na imprezie z
          zarządem JWC (wtedy była to kobieta) i opowiadał czym sie chwaliła po pijaku.
          Otóż aby wybudować 1m2 mieszkania trzeba wydać ok. 2500-2700 PLN. W JWC było to
          średnio o 1000 PLN mniej.
          2. Kiedy sie ludzie nauczycie, że nagrody w Polsce sie kupuje. To jedna wielka
          ściema.
          Poza tym uważajcie na Mitex (kilka budów miało zawałki)
    • kixx JWdestruction 11.09.05, 23:03
      kazdy kto mieszka w Warszawie dluzej niz pare lat i czyta cokolowiek wiecej
      niz Fakt omija JW szerokim lukiem
      a nowowarszawiacy sie nabieraja
      chyba nawet mi ich troche zal
    • Gość: hgw JW = tow. Barbara Blida IP: *.acn.waw.pl 11.09.05, 23:55
      Tow. Blida = tow. Kwaśniewski (vel. Pierwszy vulgo Prezio).
      • Gość: olo JW =nie tow. ale obywatelka Barbara Blida IP: *.pgi.waw.pl 12.09.05, 08:34
        Barbara Blida była związana przez kilka lat z warszawskim AWS a nie SLD
        • Gość: Raul TOWARZYSZKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 11:54
          była ministrem budownictwa w latach 90tych za rzadów LSD :]
          • Gość: olo Re: TOWARZYSZKA IP: *.pgi.waw.pl 12.09.05, 14:20
            tak ale jako jedyna wywodziła się z Solidarności
        • Gość: Archie Re: JW =nie tow. ale obywatelka Barbara Blida IP: *.aster.pl 13.09.05, 01:15
          Co za brednia ! Blida była posłanką SLD z Sosnowca i ministrem budownictwa w
          eseldowskim rządzie, bodajże za Oleksego !
          Archie
    • Gość: maciek Re: Mieszkańcy kontra deweloper IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.05, 00:09
      budynek przy Łuckiej jest malo powiedziane ze paskudny...

a co do samej firmy JW to mysle ze warszawiacy tez sie nabieraja... w koncu nie
      kazdy o wszystkim czyta i o wszystkim wie...

zycze wytrwalosci w walce z developerem - o swoje!!!
    • nikos.kazantzakis Re: Mieszkańcy kontra deweloper 12.09.05, 00:15
      Dlaczego większość ludzi nie kupuje mieszkań z rynku wtórnego? Tak jest mniej
      ryzykownie. I ostatnio nawet taniej... Do dyspozycji są: Kabaty po Służew,
      Mokotów, Śródmieście i Żoliborz. I po co developerzy jak budynk stoi od 2-3 lat?
      • lukka12 Re: Mieszkańcy kontra deweloper 12.09.05, 13:08
        Dlatego, że są w sumie droższe. Nie chciałem mieszkać na odludziu, nie podobają
        mi się budowane teraz bloki (studnie, dużo mieszkań o dziwnym rozkładzie
        upchniętych na małej powierzchni), kupiłem mieszkanie w budynku z lat 30-tych w
        mojej ulubionej dzielnicy i jestem zachwycony.

Tyle, że musiałem od razu zacząć kapitalny remont, co jakiś czas znajduję
        "niespodzianki" po peerelowskich "fachowcach" albo poprzednich właścicielach
        (fleje były wyjątkowe), troszeczkę łażenia po urzędach miałem, ale jak to
        porównam z tym, przez co przechodzą moi znajomi kupujący nowe mieszkania, to
        naprawdę mam szczęście. Na rynku wtórnym nie da się robić jakichś przewałów, o
        ile sprawy własności gruntu i budynku są wyjaśnione, to najwyżej można się
        naciąć na kilkaset złotych za zaległy rachunek za prąd. To, co wyczyniają
        developerzy przerasta moje zdolności pojmowania: u kolegi owszem, skończyli
        mieszkania, ale zapomnieli o dojeździe zostawiając dziurę w ziemi. U innego z
        prawa własności "przypadkowo" wyłączono miejsce parkingowe, za które zapłacił.
        To dziwne, ale developerzy od razu idą z kupującymi "na ostro": to nie są jakieś
        pomyłki czy bałagan, ale przemyślana i konsekwentnie realizowana polityka.

Ale z drugiej strony za tyle, ile kosztowało mnie moje mieszkanie plus remont
        mógłbym bez problemu kupić dwa razy większe w jakichś Włochach czy na
        Tarchominie i jeszcze zostałoby na koszty założenia sprawy w sądzie...
    • Gość: pytek Re: Mieszkańcy kontra deweloper IP: *.acn.waw.pl 12.09.05, 02:17
      A gdzie w Warszawie jest ulica Pejzażowa bo żadna mapa jej nie pokazuje???
      • Gość: serwisy.gaz Re: Mieszkańcy kontra deweloper IP: 80.55.5.* 12.09.05, 04:12
        pewnie gdzies na bialolece ...tam teraz co krok jakas nowa ulica, osiedle ...
        za kilka lat tam bedzie drugi ursynow
      • Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Mieszkańcy kontra deweloper IP: *.chello.pl 12.09.05, 10:43
        Coś mi się zdaje że mam ją za rogiem, na Mokotowie - w bok od Bukowińskiej.
    • Gość: Krzyś Hura!!! Nie będzie reklam JW w GW :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 05:42
      > Do redakcji prezes firmy Ryszard Matkowski zadzwonił za to z informacją,
      > że jego spółka wycofała z "Gazety" reklamy.

Nareszcie. Szkoda, że sama Gazeta nie ma polityki nieumieszczania "niechcianych"
      reklam. Pamiętam jak mi przeszkadzało - na jednej stronie tekst o akcji
      antynikotynowej organizowanej przez Gazetę a na drugiej - reklama papierochów.
      • rozeznany Re: Hura!!! Nie będzie reklam JW w GW :) 12.09.05, 05:59
        Szkoda, ze sama Gazeta nie sprawdzi dlaczego tak wiele poprzednio szykowanych u
        niej materialow o produktach i praktykach tej firmy nie trafilo do druku. Nie
        az takie kwoty jak od Lwa decydowaly i niektorzy tam widocznie uzywaja
        kalkulatorow, a nie magnetofonow.

Co do zawierania umow z JW, coz..., nie kupuje sie mirazy za pozyczane od banku
        pieniadze.
        Ale swoja droga to umowy JW sa prawnie liche, wiec jak ktos potrzebuje to
        podpowiem co robic.
        • Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Hura!!! Nie będzie reklam JW w GW :) IP: *.chello.pl 12.09.05, 10:45
          Pewnie jako pierwsi odezwą się ci z JWDestuction.
    • rozeznany Do redakcji prezes firmy Ryszard Matkowski... 12.09.05, 06:06

Na marginesie,

Pani Redaktor, niechaj sie Pani nie martwi o reklamy w Gazecie, JW wroci albo
      sie wywroci. Nikt im tak klientow nie nagania, co najwyzej zmieni sie nazwisko
      dzwoniacego..., bywa.

Gwardia sie nie poddaje ;)
      • Gość: warszawiak Re: Do redakcji prezes firmy Ryszard Matkowski... IP: *.acn.waw.pl 12.09.05, 08:10
        Dlaczego ta firma ma jeszcze klientów? No tak, głupich nie sieją.
    • Gość: m_k powszechan praktyka deweloperów - ja przeciw BARC IP: *.aster.pl 12.09.05, 08:23
      oszukiwanie klientów przez takie firmy to norma a nie wyjątek. Firma BARC
      (prezes Bratkowski)zafundowała klientom osiedle tuż przy skrzyżowaniu przyszłej
      S-7 z TMP, w którym nie otwierają się okna (tylko uchylne). Przez okres
      gwarancji i rękojmi dzięki umocowanym przez siebie zarządcom uchylała się od
      dokonania poprawek a teraz nie ma zamiaru ich dokonać, mimo że zostały w
      terminie zgłoszone. Lista zastrzeżeń to cała litania, ale najciekawsze to, to
      że każdy budynek ma własną kotłownię olejową, którą deweloper najpierw
      zatrzymał dla siebie, aby sprzedawać właścicielom mieszkań ciepło a później
      sprzedał ją wspólnocie w zamian za zwolnienie BARC i jego prawnych następców z
      udziału w kosztach zarządu nieruchomością wspólną „po wsze czasy” wynikających
      z posiadania w tym budynku przez tę firmę miejsc garażowych. Po pięciu latach
      zwolnienie to jest już o połowę wyższe od wartości kotłowni z urządzeniami. A
      ciekawostka? Sąd oddalił pozew argumentując, że BARC miał prawo wydzielić i
      sprzedać lokal kotłowni, natomiast nie miał prawa sprzedawać urządzeń kotłowni
      (kotły, wymienniki ciepła, pompy, itp.) znajdujących się w tym pomieszczeniu,
      ponieważ były zawsze własnością wspólnoty gdyż służą na użytek wszystkich
      członków tylko tej jednej wspólnoty...
    • Gość: m_k ludzie uwaga na umowy! IP: *.aster.pl 12.09.05, 08:46
      czytając umowę z JW. C. Zwróciłem np. uwagę na zapis że firma ta rezerwuje
      sobie możliwość umieszczenia nieodpłatnie na nowych budynkach reklam (na swój
      koszt). Szanowni Państwo, jeśli podpisujecie takie umowy to świadomie
      rezygnujecie z pożytków jakie może mieć Wspólnota Mieszkaniowa z umieszczania
      na budynku reklam. Tym samym nie uda się obniżyć kosztów eksploatacji budynku
      (a więc opłat popularnie, choć niepoprawnie, zwanych czynszami) a wręcz
      przeciwnie. Zabudowane reklamy utrudnią remonty.
    • Gość: MZ Re: BARC SA robi to samo IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 12.09.05, 09:30
      barcsa.webpark.pl/
    • warszawiak100 Ja wygrałem z nimi w Sądzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.05, 09:31
      Witam wszystkich poszkodowanych, zachęcam do nie odpuszczna i procesowania się
      z tymi gnojami. Kupiłem segment ich produkcji w Markach pod Warszawą i .....
      Tak jak wszędzie.Ale wygrałem!!!!!! Miałem dużo łatwiej bo sprawa ze względu na
      lokalizacje była w Wołominie i były znaczoąco szybsze terminy niż w Warszawie.
      Jeśli ktoś potrzebuje porady lub mojego radcy prawnego który ich rozjechał to
      klaptasz@hotmail.com Powodzenia wszystkim poszkodowanym.
      • Gość: yorg Re: Ja wygrałem z nimi w Sądzie!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 12.09.05, 17:12
        śliczna reklama a co w temacie - przyjacielu - JESTEM PRACOWNIKIEM JW
        CONSTRUCTION - zasrańcy
        • Gość: Terminator [...] IP: *.chello.pl 13.09.05, 14:50
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: mieszkaniec OC Re: Mieszkańcy kontra deweloper IP: *.postinfo.com.pl 12.09.05, 09:50
      Niestety na developera nie ma mocnego
      Walczymy z nim od dawna a lista "myków" jest długa np.:
      - mieszkańcy nie chcieli kupować zbyt drogich garaży - developer postawił
      szlabany i na parking pod blokiem ochrona wpuszcza tylko tych którzy mają
      wykupiony garaż
      - zamiast liczników ciepła - podzielniki
      - internet - tylko neostrada (no i radowy z pobliskich osiedli)
      - basen - może kiedyś będzie
      - fitness - ha ha - sala do aerobicu w planach
      - mieszkania oddane były pół roku po terminie (moim) - niewiele udało się
      wynegocjować (mi osobiście nic - tylko pół roku, inni mieli większe opóźnienia)
      - windy - najtańsze, psują się co jakiś czas
      - chipy do domofonów - bodajże 30 zł za sztukę
      - klatki brudne bo podwykonawcy nie dostawali kasy za pracę więc to tu to tam
      nieco "niedociągneli"
      ..... lista jest długa, nie polecam JWC
    • Gość: brona Czyżby konkurencja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 10:24
      JWC buduje dużo, szybko i względnie tanio. Jakość jest funkcją ceny i masz za
      co płacisz. Ale w tym przypadku, serce mi dyktuje, że akcję GW kontra JWC
      finansuje konkurencja.
      • Gość: jacek Re: Czyżby konkurencja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 10:40
        Ty jak mniema jesteś handlowcem JWC. Według mnie JWC buduje fatalnie. To
        najgorszy deweloper w Warszawie zarówno ze względu na jakość budynków, jak
        również na fatalną archtekturę. Jeżeli twierdzisz inaczej to pewnie nie
        widziałeś ich osiedli. Można budować inaczej, to widać u innych developerów czy
        spółdzielni, ale JWC działa według zasady:
        - kupić tanio działę (tj. "dogadać" się z kimś z lokalnych władz)
        - wybudować na niej maksymalnie dużo mieszkań - patrz koszmar o nazwie
        Górczewska, Dębowy Park, Łucka City itp.
        - sprzedać ten bubel jak nadrożej (te pozornie nieskie ceny potem wychodzą
        bokim ich klientom)
        • Gość: mieszkaniec 0C Re: Czyżby konkurencja? IP: *.postinfo.com.pl 12.09.05, 12:02
          czy 3600 za m2 na ostrobramskiej 2 lata temu to było mało ???
      • Gość: Beata Re: Czyżby konkurencja? IP: *.chomiczowka.net.pl 12.09.05, 17:12
        No konkurencja to om brużdzic nie musi .Sami to robia lekceważacym stosunkiem
        do klienta.Co do ceny hm nie sa one super niskie natomiast standard i to w
        jakim stanie sie oddaje budynki to z lekka żenujące. Kupiłam mieszkanie w OB za
        duze pieniadze w zamian hm mam opóźnienie 15 miesieczne w oddaniu kluczy o
        budynek nie został jeszcze przekazany w użytkowanie. JW nie uważa ze skrzynki
        na listy to jest wyposażenie budynku . Brak domofonu syf wszedzie a w srodku
        osiedła plac budowy no i z racji braku pozwolenia na użytkowanie zamkniete
        garaże. Wszystko jest zrobione po najniższej lini oporu juz po sprzedazy
        czesci mieszkan przeprojektowano osiedle. Juz mi sie nie chce wymieniac. No a
        najgorsze jest traktowanie klientów przez zarząd spółki.Lekceważenie i brak
        kultury. Pani dyrektor w czasie rozmowy z klientem rozkłada sie na biurku o
        stronie merytorycznej tych rozmów nie wspomne
        • Gość: Olo Re: Czyżby konkurencja? IP: *.namdmz.dmzroot.net / 192.193.220.* 12.09.05, 17:43
          Ja też wtopiłem na OB. To zwykłe złodziejstwo. Inaczej nie można tego nazwać...
    • Gość: anty-złodziej Re: Mieszkańcy kontra deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 10:46
      a tam konkurencja, spisek imperialistów amerykanskich, wylądowali w klewkach i
      mącą :)
    • Gość: oio BRAWO GAZETA!! OLEJCIE ICH FAŁSZYWE REKLAMY IP: *.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 10:55
    • Gość: John Re: Mieszkańcy kontra deweloper IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.05, 11:14
      To jest troche tak, ze skoro JW buduje NAJWIECEJ to statystycznie najwiecej
      osob bedzie niezadowolonych. A wypowiadaja sie ci niezadowoleni, gdyz
      zadowoleni nie maja potrzeby (bo normalne jest ze maja byc zadowoleni)
      Po drugie to nikt nigdy nie potrafi podac alternatywy dla tego JW, bo jak sie
      okazuje u kazdego developera jakies kwiatki wyskakuja (statystycznie mniej, bo
      mniej buduja)
      Po 3 niekorzystne zapisy w umowach byly wytkniete JW bo jest NAJWIEKSZA firma,
      A ktos doczytal sie 2tyg po sprawie ze wszyscy mniejsi developerzy mieli te
      samy niedozwolone zapisy i je zmieniali? Nie bo sa mali i kogo by to
      zainteresowalo
      Po 4 kwestia wygladu tych budynkow to kwestia gustu (no jakby nie patrzec, tym
      ktorzy kupili sie podobalo)
      Po 5 juz slyszalem historie jak to najlepsze spodzielnie/developerzy budowali
      tak ze trzeba bylo wyprowadzac sie w celu poprawki

Po 6... nie, nie jestem pracownikiem JW
      • Gość: bolo Johny gadasz głupoty IP: *.pgi.waw.pl 12.09.05, 14:29
        Jest alternatywa dla JW. Obok ich koszmarków na Białołece bloki buduje takze
        spóldzielnia Praga . Sa tanie (od 2800 za m) estetyczne i solidnie wykonane.
        Miedzy blokami sa przestrzenie a nie studnie gdzie zagląda sie w okno
        sąsiadowi. 3 miesiące temu kupiłem tam mieszkanie od RSM Praga". Jest
        dwustronne a nie narożne, bez usterek, garaż nie obowiązkowy, a jak ktoś nie
        chce to ma zagwarantowane miejsce pod blokiem, wszystko działa bez zarzutu.
    • Gość: boski Re: Mieszkańcy kontra deweloper IP: *.arcor-ip.net 12.09.05, 12:05
      jestem klientem jw i potwierdzam: to banda oszustow!!!
      drugi raz nie kupil bym u nich nawet psiej budy!
      • Gość: Olo Re: Mieszkańcy kontra deweloper IP: *.namdmz.dmzroot.net / 192.193.221.* 12.09.05, 15:33
        Świeta prawda. Ja rowniez wtopilem mase pieniedzy i nie wiem kiedy doczekam sie
        na mieszkanie. A z sasiadem z drugiego bloku bede mogl sie witac codziennie na
        balkonie, podajac mu reke. Odleglosc 2m... JW DESTRUCTION !!! JW
        DESTRUCTION !!! JW DESTRUCTION !!! JW DESTRUCTION !!! JW DESTRUCTION !!! JW
        DESTRUCTION !!!
    • Gość: aneta Re: Mieszkańcy kontra deweloper IP: *.atm.com.pl 12.09.05, 15:32
      U nas na bialolece od kilku lat sypie sie plyta parkingowa. W ramach gwarancji
      JW nie zrobilo nic zeby ja naprawic. Po plycie ledwo sie jezdzi a tym ktorzy
      maja samochody pod plyta leje sie ciurkiem. Sprawa ma trafic do sadu ale ile
      jeszcze wytrzyma plyta?
      • Gość: asica Re: Mieszkańcy kontra deweloper IP: 212.75.100.* 12.09.05, 21:45
        Od dwóch lat mieszkam na osiedlu JWC i jestem bardzo zadowolona. Mieszkanie,
        korytarz, garaż wszystko wykończone jak należy. Blok oddany był w terminie. Bez
        problemu z aktem własności. Myślę, że zadowolonych osób jest o wiele więcej,
        tylko nie mają potrzeby o tym krzyczeć. ( za to Dom Development to koszmar-mam
        porównanie po sąsiedzku)
    • Gość: arahat nie winny dewelopre ale klienci ktorzy nie czytaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 17:48
      umow albo nie umieja czytac....od lat mowilo sie o jc jako niesolidnym
      partnerze a posolstwo teraz tak glosno krzyczace pedzilo skuszone niska cena za
      metr. Za glupote sie placi.....nie zal mi was.....
    • Gość: antyrama Dom Development nie jest lepszy.... IP: *.devs.futuro.pl 12.09.05, 18:15
      Miejsce: blok na ul. Boguslawskiego
      1. odpadajace tynki
      2. zalewane garazepodczas ulew
      3. slaba burzowka
      4.hit: uwaga: DD sprzedalo mieszkancom za waskie miejsca parkingowe w garazu
      podziemnym, musieli je "zwezic", bo inaczej nie dostali by pozwolenia na
      zasiedlenie budynku. Nik tego nie zauwazyl (moze nie chcial ;-)))) pytanie za
      ile?). No to sa miejsca tak waskie, ze jak stoja obok siebie dwa wieksze auta,
      np. ford focus to pasazer nie moze wyjsc z samochodu. Pytanie- kto wzial
      lapowke za "niezauwazenie" miejsc parkingowych o wymiarach absolutnie
      niezgodnych z prawem budowlanym?
      5. w garazach DD samowolnie pobudowalo minipiwnice, sprzedalo je ludziom uwaga!
      bez podania ich wmiarow w aktach notarialnych! czyli ludziska maja piwnice, ale
      nie wiedza jakich rozmiarow. btw notariusz DD podpisuje wszystko....
      pozdrawiam
    • Gość: constructor J.W. DESTRUCTION TO PRAWDZIWA NAZWA!! IP: *.chello.pl 12.09.05, 18:18
      • Gość: gruby -PYTANIE DO MEDIOW- IP: *.aster.pl 12.09.05, 19:30
        dlaczego tyle mowi sie o oszukanych turystach przez biura podrozy
        a tak malo o tysiacach oszukanych przez firmy deweloperskie????
        gdzie zainwestowane srodki za m2 czesto przekraczaja koszty 2tyg pobytu na wakacjach
        • Gość: klient JW Re: -PYTANIE DO MEDIOW- IP: *.catv.net.pl 12.09.05, 20:58
          Artykuł jest tak nierzetelny, że aż dupa boli. W zasadzie nie wymieniono
          żadnych istotnych rpzewinień JW. A pisanie o "odległych Ząbkach" to już
          kuriozum obliczone na czytanie bez zrozumienia. przecież te "odległe Ząbki"
          znajdują się na Radzymińskiej naprzeciwko Praktikera. W skali miast Warszawy są
          one wręcz blisko Ostrobramskiej.
        • warzaw_bike_killerz Re: -PYTANIE DO MEDIOW- 12.09.05, 21:01
          Gość portalu: gruby napisał(a):

> dlaczego tyle mowi sie o oszukanych turystach przez biura podrozy
          > a tak malo o tysiacach oszukanych przez firmy deweloperskie????

Ile trzeba mowic, zebys o tym uslyszal? No tia.. czego wymagac od widza
          tefałenu.
        • Gość: XX Re: -PYTANIE DO MEDIOW- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 00:19
          Polecem artykul w Rzepie z dzis. Opisana jest historia sporu z Mostostalem
          Invest. Moze w końcu po kilku takich procesach przestana czuc sie Bogami!!!

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/nieruchomosci_050912/nieruchomosci_a_28.html
      • Gość: Izka OGRODY BEMA IP: *.ssmb.com 13.09.05, 09:38
        Ja kupilam mieszkanie na osiedlu Ogrody Bema na Bemowie. Czekam juz 2 lata i
        jeszcze poczekam, bo konca budowy nie widac. A o tym, ze JW CONSTRUCTION=JW
        DESTRUCTION, swiadczy chociazby fakt, ze sprzedali tam ludziom garaze w innych
        budynkach niz ich mieszkania, BO GARAZY IM ZABRAKLO, a JW samo wyznaczylo kto i
        gdzie bedzie parkowac :/
    • Gość: przyszła klientka Re: Mieszkańcy kontra deweloper IP: *.aster.pl 12.09.05, 21:46
      podajcie prosze liste tych developerów którzy budują tanio i solidnie.
      nie dajcie się nabrać, że za nienajwyższe pieniądze będziecie mieszkać w pałacu,
      moi znajomi mieszkają w budynku EDBUDU, ściany pękają, wentylacja nie działa
      woda co jakiś czas zalewa i co np. o tym developerze piszą dobrze.
      KTO BUDUJE BEZ USTEREK napiszcie proszę
      • Gość: ppp Re: Mieszkańcy kontra deweloper IP: *.idea.pl 12.09.05, 22:51
        WSM - Warszawska Spółdzielnia Mieszkaniowa - deweloper od lat trzydziestych XX
        wieku - polecam. www.wsm.waw.pl .

A co JW destruction polecam obejrzenie osiedla w Ząbkach gdzi jeden z bloków
        podstawiony jest stemplami gdyż zaczął .... się walić. Oby nikt nie zginął....
      • Gość: bolo Polecam RSW "Praga" IP: *.pgi.waw.pl 13.09.05, 08:03
        Polecam Robotniczą Spóldzielnie Mieszkaniową "Praga" buduje tanio solidnie też
        od ponad 30 lat np. cały Tarchomin z lat 80-tych i 90-tych
    • Gość: Klient JW. NIc innego jak sponsorowany artykuł... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.09.05, 08:04
      przez nie wytrzymującego konkurencji z JW jakiegoś sfrustrowanego developera.
      • lara_croft Re: NIc innego jak sponsorowany artykuł... 13.09.05, 08:13
        Ten artykuł był zamówiony przez mieszkanców osiedla Ostrobramska przy pomocy mieskzanów z Mokotów Plaza :)
        Był kontynuacją 2 artykułów o innej inwestycji JWC - Mokotów Plaza, gdzie mieszkańcy nie mogli poradzic sobie z deweloperem.

Jak nie wiesz to nie wypowiadaj sie.
        • Gość: Jacek Re: NIc innego jak sponsorowany artykuł... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.09.05, 08:15
          A Ciekawe skąd ty wiesz?
          • lara_croft Re: NIc innego jak sponsorowany artykuł... 13.09.05, 09:11
            Wystarczy wejsc na forum tych osiedli i poczytac,ze to akcja zorganizowana przez mieszkańców. Swego czasu był nawet program w telewizji o JWC na tvn-nie bodajże i ich inwestycji o mokotów plaza:
            www.mokotowplaza.waw.pl i www.ostrobramska.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka