glenkora1 15.11.04, 12:36 Na forum o Otwocku polecił Abstrakt2003, bardzo ciekawa stronka: "Fajna strona - polecam hun97.republika.pl/index.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asfald Re: Bunkry w naszych rejonach 17.11.04, 21:59 Znamy wszystkie bunkry na linii Stara Milosna-Zakret-Wiazowna-Emow-niektore sa fantastyczne! Czy znacie bunkry w innych miejscach? Piszcie.. Chcemy zrobic strone www. z dzialem bunkry Ps. Jeden z bardziej znanych bunkrow i jego okolice- przy wylocie Czerwonej Drogi z Aleksandrowa do Wiazowny, na tylach Lotniska w Goraszce od roku zamienil sie w najwieksze wysypisko smieci w Mazowieckim Parku Krajobrazowym. Dzieje sie tak dlatego, poniewaz Gmina Wiazowna nie ma strazy miejskiej i nie ma kto pilnowac porzadku. Wydzial Ochr. Srodowiska w Urzedzie Gminy w wiazownie nie sprzatnal tego terenu do dnia dzisiejszego... Czyzby brakowalofunduszy na kontener i kilku pracownikow do sprzatania raz w miesiacu? A moze to kwestia checi i nastawienia? Moze to zwykly TUMIWISIZM? Moze im pomozemy sprzatnac ten ciekawy bunkier? Odpowiedz Link
rufus5 Re: Bunkry w naszych rejonach 05.12.04, 14:43 mam wazne pytanie! zna ktos moze wysokosci tych bunkrow, wymiary dachow oraz ich stan? i czy sa one na pagorkach, czy na terenie plaskim? dzieki z gory! :) Odpowiedz Link
asfald Re: Bunkry w naszych rejonach 05.12.04, 21:50 Tak... Bunkry sa bardzo malownicze. Niektore sa polozone na wydmach. Znam tylko jeden polozony pod Czerowono Droga kolo Goraszki ktory jest plaski. Wiekszosc z nich zostala w 1945 wysadzona przez Armie Czerwona. Odpowiedz Link
ludviq Re: Bunkry w naszych rejonach 15.01.05, 19:58 Następny jest po prostej lini po drugiej stronie drogi. Trochę trzeba poszukać ale warto:) Odpowiedz Link
abstrakt2003 Witam. 10.12.04, 21:04 Podaję łącze do tej strony hun97.republika.pl/index.html Odpowiedz Link
faleniczka Re: Bunkry w naszych rejonach 17.05.05, 22:47 Piszecie i piszecie o tych bunkrach, a ja dalej nie wiem gdzie one są. Może jeszcze kiepsko znam Falenicę i okolice, ale zupełnie nie wiem jak tam trafić. Moze ktoś poda jakiś plan... chętnie pojechałabym na rowerze. To w ogóle daleko? Odpowiedz Link
asfald Re: Bunkry w naszych rejonach 18.05.05, 23:06 Z Falenicy jedziesz do Aleksandrowa (1,5 km), a z Aleksandrowa ul. Zlotej Jesieni do Podkowy. Dalej caly czas przedluzeniem Podkowy przez las (tzw. Czerwona Droga) w strone Wiazowny (7 km). Przed lotniskiem po prawej, ruiny bunkra z 1 wojny swiatowej. Polecam przewodniki Lechoslawa Hertza po Mazowszu. Odpowiedz Link