Dodaj do ulubionych

Uwolnić koperty

17.09.05, 09:05
Jedyne lekarstwo na bezczelne kreatury blokujące koperty niepełnosprawnym -
zablokowanie samochodem niepełnosprawnego takiego auta stojącego na kopercie.
Zrobi to trochę zamieszania, taki pojazd na środku, ale właśnie o to chodzi
by pokazać typka co nie może wyjechać z miejsca mu nie należnego. Ni i
policjanry lub strażnicy nie będą mogli przymknąć oka, tylko z musu zajmą się
tematem.
Obserwuj wątek
    • Gość: arahat debilizm siegajacy dna..akcja??? wystarczy mandat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 10:23
      dla parkujacego debila i nie trzeba zadnych polamanych akcji....
      • warzaw_bike_killerz Potrzeba, potrzeba! 17.09.05, 10:47
        Po pierwsze mozna wydac znowu pieniazki, a ktos zarobi.
        Po drugie mozna znowu wydac pieniazki.
        Po trzecie mozna znowu wydac pieniazki.

Cele posrednie:
        Pokazemy, ze pracujemy w miescie.
        Pokazemy, ze ci wstretni kierowcy, sa straszni.

Mandaty? Postawic kilka wielopoziomowych parkingow w centrum? Na tym nie
        zarobia "nasi"
        Trzeba przypominac ludziom, ze walczymy z kierowcami. Przeciez juz jeden
        samochod w swiatlach fleszy wywiezlismy! Teraz prasa przypomni, ze caly czas
        walczymy z tym pospolstwem.

Poza tym - po co niepelnosprawnym samochody? Przeciez komunikacja miejska jest
        swietnie przygotowana do ich przewozow. Zeby byc cynicznym do cna, powiem, ze
        mogliby wsiasc na rower (tu juz udowadniali, ze rower jest swietny dla
        niepelnosprawnych) i nie korkowac miasta!

PS. Nikt sie nie przyczepi, ze wydajemy pieniazki na akcje w celu polepszenia
        swiata niepelnosprawnym. Bylby to cios znacznie ponizej pasa!

PSS. Nie ma nic lepszego, nizwoz z naklejka osoby niepelnosprawnej. Przeciez
        sluzy on do przewozu! To nie wazne, ze wlasnie wychodze z silowni i mam posture
        hodowcy bullterierow, wazne, ze wlasnie przyjechalem po schorowana ciocie!!!
        • vtec_z Re: Potrzeba, potrzeba! 17.09.05, 13:51
          warzaw_bike_killerz napisał:

> Po pierwsze mozna wydac znowu pieniazki, a ktos zarobi.
          > Po drugie mozna znowu wydac pieniazki.
          > Po trzecie mozna znowu wydac pieniazki.
          > Cele posrednie:
          > Pokazemy, ze pracujemy w miescie.

Wszystko kosztuje - zwracanie uwagi w sposób zorganizowany też.

> Pokazemy, ze ci wstretni kierowcy, sa straszni.

Nie ci wstrętni kierowcy tylko paru baranów

> Mandaty? Postawic kilka wielopoziomowych parkingow w centrum? Na tym nie
          > zarobia "nasi"

Ile by miejsc nie było to i tak baran musi zaparkować tam gdzie jemu
          najwygodniej - nie ważne, że 20m dalej są wolne miejsca

> Trzeba przypominac ludziom, ze walczymy z kierowcami. Przeciez juz jeden
          > samochod w swiatlach fleszy wywiezlismy! Teraz prasa przypomni, ze caly czas
          > walczymy z tym pospolstwem.

Oni nie walczą z kierowcami, proszą tylko o ułatwienie im życia

> Poza tym - po co niepelnosprawnym samochody? Przeciez komunikacja miejska
          > jest swietnie przygotowana do ich przewozow.

RZeczywiści cyniczny jesteś...

> Zeby byc cynicznym do cna, powiem, ze
          > mogliby wsiasc na rower (tu juz udowadniali, ze rower jest swietny dla
          > niepelnosprawnych) i nie korkowac miasta!

Powiedz to mojemu przyjacielowi, który stracił dwie nogi i może korzystać tylko
          z wózka - lub samochodu...

> PS. Nikt sie nie przyczepi, ze wydajemy pieniazki na akcje w celu polepszenia
          > swiata niepelnosprawnym. Bylby to cios znacznie ponizej pasa!

Kompleksy? Chcesz mieć takie udogodnienia? Zostań niepełnosprawnym!

> PSS. Nie ma nic lepszego, niz woz z naklejka osoby niepelnosprawnej. Przeciez
          > sluzy on do przewozu! To nie wazne, ze wlasnie wychodze z silowni i mam
          > posture hodowcy bullterierow, wazne, ze wlasnie przyjechalem po schorowana
          > ciocie!!!

To już kwestia kultury "hodowców bullterierów"
          • warzaw_bike_killerz Re: Potrzeba, potrzeba! 17.09.05, 14:29
            vtec_z napisał:

> > Wszystko kosztuje - zwracanie uwagi w sposób zorganizowany też.

Przelewanie pustum w prozne.

Pytanie za 1 mln PLN. Gdyby policja lub straz miejska wykonywaly swoje zadania
            zgodnie z ktorymi byly powolane, czy trzeba byloby zwraca uwage???

> Powiedz to mojemu przyjacielowi, który stracił dwie nogi i może korzystać
            tylko
            >
            > z wózka - lub samochodu...

Zapewniam Ciebie, ze dla Twojego kolegi, gdzies tutaj bylo przedstawione
            kompleksowe rozwiazanie, przez ideowych rowerzystow. Przykro mi, ale wychodzi
            na to, ze w Warszawie musi byc z 20% niepelnosprawnych kierowcow.

>
            > Kompleksy? Chcesz mieć takie udogodnienia? Zostań niepełnosprawnym!
            > To już kwestia kultury "hodowców bullterierów"

Nie kompleksy. Alegria na przelewanie pustym w prozne.

A teraz opowiem Ci hisotyrjke.
            Pewien pracownik rownie absurdalnego stowarzyszenia pomocy bliznim za podatki,
            kupil sobie samochod. Osoba takowa nie wykazywala zadnego sladu inwalidztwa.
            Mialem pecha, ze mieszkalem kolo takiej fundacyjki i moglem obserwowac tegoz
            pracownika skrupulatnie. Po miesiacu na jego samochodzie byla nalepka "osoba
            niepelnosprawna". Po kilku miesiacach przed siedziba tejze fundacji pojawil sie
            znaczek "miejsce dla inwalidy". Fundacja w tym miejscu funkcjonowala co
            najmniej 3 lata. Przez dlugi okres obserwacji, zauwazylem, ze pracownik staje
            codziennie (bo pracuje w tejze fundacji), ale tylko 3 razy widzialem jak
            przewozil osobe z wozkiem inwalidzkim w bagazniku.
            Fundacja oczywiscie slono dotowana, bo zacna. Ale pomagala... osobom
            UZALEZNIONYM od narkotykow!!!

I tyle mam do powiedzenia o tej akcyjce.

PS. Zeby nie bylo watpliwosci - ja szanuje te miejsca. Ale mam watpliwosci co
            do niektorych schematow, i uwazama ze gdyby policja i straz wziela sie do
            roboty, to fundacyjka zamiast akcji "zostaw miejsce" moglaby w bardziej
            BEZPOSREDNI sposob pomagac tym, ktorym sie zajmuja. Naukowcy dowiedli, ze do
            burakow NIC nie dotrze, w zwiazku z tym zupelnie inaczej oceniam "akcyjki" do
            nich skierowane.
        • Gość: mfs Re: Potrzeba, potrzeba! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.05, 22:50
          Ja tam jestem wielkim fanem takich akcji np. "jednodniowa akcja - pan policjant
          wykonuje swoje obowiazki". Coz za medialny sukces! Albo regularna akcja
          "warszawa bez barier" (bez ilu, bo nie zauwazylem? dwoch, trzech???), rowniez ze
          stowarzystwem przyjaciol pana piotra pawlowskiego i panstwowych dotacji w roli
          glownej.

Teraz pewnie w arkadii beda kasowac tych co stana na kopercie i wyloza zwykla
          legitymacje, a nie beda mieli specjalnej karty. Kierunek trafny - niech kazdy
          kiosk ruchu i warzywniak z dotacji wydrukuje specjalne karty.
      • vtec_z Re: debilizm siegajacy dna..akcja??? wystarczy ma 17.09.05, 13:55
        Gość portalu: arahat napisał(a):

> wystarczy mandat dla parkujacego debila i nie trzeba zadnych polamanych
        akcji....

Nie wystarczy! Potrzebny jeszcze ten, kto taki mandat wystawi - A Strasz ;-)
        Miejska woli straszyć tych co przekroczyli czas parkowania o 5min.
    • Gość: logik Re: Uwolnić koperty IP: *.acn.waw.pl 17.09.05, 10:44
      "Arkadia - wydzieliła 15 miejsc na parkingu wyłącznie dla niepełnosprawnych.
      Wjazd jest tu możliwy tylko z kartą wydawaną w punkcie obsługi klienta."

A gdzie zaparkować samochód, żeby potoczyć się wózkiem po tę kartę?
    • rkcb Re: Uwolnić koperty 17.09.05, 11:44
      Jeżeli uwolnić to powinni zabierać samochody blokujące koperty na parkingi
      policyjne, a nie zakładać blokady.
      • mosquito.killer Re: Uwolnić koperty 17.09.05, 11:50
        dla osob zalogowanych na joe monster: jak policja pilnuje miejsc dla
        niepelnosprawnych w arkadii
        www.joemonster.org/mg/displayimage.php?album=search&cat=0&pos=6
        • vtec_z Re: Uwolnić koperty 17.09.05, 13:53
          mosquito.killer napisał:

> dla osob zalogowanych na joe monster: jak policja pilnuje miejsc dla
          > niepelnosprawnych w arkadii
          > www.joemonster.org/mg/displayimage.php?album=search&cat=0&pos=6

Mało widać - "Brak pliku do wyświetlenia"
          Czyzby już cenzura policyjna?
    • jhbsk Re: Uwolnić koperty 17.09.05, 11:45
      Chyba lepsze jest odholowanie samochodu na słono płatny parking.
    • Gość: chaakterek Re: Uwolnić koperty IP: *.udn.pl 17.09.05, 15:47
      Jestem osobą niepełnosprawną. Dla Was przejść więcej 50 metrów, to żaden
      wysiłek. Ale dla osoby niepełnosprawnej tłuc się te 50 m po dziurawym chodniku
      i jeszcze pewnie ze 2 krawężniki po drodze, to już wyzwanie. Ponadto jest
      jeszcze jedna rzecz o której kierowcy pełnosprawni nie chcą wiedzieć... Koperty
      są szerokie. I nie są one bez przyczyny. Ja żwby wsiąść z wózka MUSZĘ w swoim
      aucie otworzyć drzwi DO OPORU!!! Inaczej nie mam szans by wsiąść. Pamiętajcie o
      tym MISTRZOWIE KIEROWNICY! Bo jak widzę nie tylko na jezdni Wam wyobraźni
      brakuje. Podnadto brakuje mi strasznie filmów uświadamiających Polskie
      społeczeństwo nt osób niepełnosprawnych w samochodzie...
    • Gość: xxx Re: Uwolnić koperty IP: *.atman.pl / *.atman.pl 17.09.05, 21:02
      Trochę z innej beczki.
      Dziś na wisłostradzie widziałam jak z samochodu z charakterystyczną niebieską
      naklejką, który zatrzymał się na światłach za Mostem Gdańskim, garściami
      wysypywane są łupiny pestek słonecznika - inwalidztwo w utrzymywaniu czystości?
      • jhbsk Re: Uwolnić koperty 18.09.05, 09:42
        Jest to niewątpliwie beznadziejnie chamskie zachowanie, ale co to ma wspólnego z
        blokowaniem kopert?
        • tvtotal2 Re: Uwolnić koperty 18.09.05, 09:45
          to ja sie pytam >> władze zapowiadały ostracyzm wobec łamiących przepisych.
          Może sobie przypominacie pomysl z odholowywaniem blokujacych, nieprawidlowo
          zaparkowanych aut. Czy ktos widzial jak lawet zabiera fure?

• Gość: kixx Re: Uwolnić koperty IP: *.acn.waw.pl 18.09.05, 10:21
          naprawde nie dostrzegasz podobienstw w zachowaniu kogos kto zajmuje miejsce dla
          inwalidow i kogos kto wysypuje smieci z samochodu na ziemie??
    • Gość: jumbala Re: Uwolnić koperty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 22:02
      Dobrze ze chociaz zwrocono uwage na ten fakt...
      jejku jak mnie to drazni.....pod Reduta(Carefur) obserwuje to notorycznie
      jest moze z 5 miejsc dla osob niepelnosprawnych i zawsze zajete .... oczywiscie
      samochody bez nalepek...a czasami widze kto wysiada z takiego samochodu- faceci
      w garniturze(edukacje zapewne tez kupili jak sadze), rodzinki z dzicmi i to nie
      z malutkimi..., mlode dziewczyny co wpadly po sklepie sie przejsc, osoby co im
      sie spieszy...a jakies 20-50m dalej puste miejsce parkingowe...nie jedno a
      kilka....ochrona oczywiscie nie zwroci uwagi, ludzie tez nie czuja ze cos robia
      nie tak...przepisy przepisami, ale czesc z tych ludzi zdaje sie po prostu nie
      rozumiec po co sa te miejsca.
      Sama nie mam tego problemu i moge przejsc sie po parkingu nawet i 200m, ale i
      moj dziadek porusza sie na wozku i matka mojego faceta o kulach i mam mozliwosc
      obserwowac jakie to moze sprawiac problemy... kilka schodkow do wejscia
      wchodzicie nie zauwazajac ich... a osoba o kulach by je pokonac czasem
      potrzebuje kilkunastu minut...osoba na wozku po prostu ich nie pokona, a wejscie
      z podjazdem jest oczywiscie daleko, o ile wogole jest.
      Te miejsca sa w jakims celu.
      Uwazam ze osoby tam parkujace powinny byc karane mandatem 1000zl i pkt karnymi-
      bo byli swiadomi gdzie parkowali i robili to z premedytacja...na miejscu karetki
      tez by pewnie staneli bez oporow, i oby im sie w tym sklepie slabo nie zrobilo
      bo karetka by nie miala jak podjechac...
      Myslcie troche!!!! To tylko troche glukozy wymaga i nic nie boli!!!!

Marze by dczekac takiej chwili ze do osoby parkujacej na takim miejscu
      samochodem nieoznaczonym podchodzilby chociaz ochroniaz na parkingu i zwracal mu
      uwage- jego to tez nic nie kosztuje....

Ps
      Sorki jesli troche nieskladnie ale padam.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka