Dodaj do ulubionych

CIEPŁE KALORYFERY

IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 23.09.02, 14:20
czy ktos z was ma juz ciepłe kaloryfery. ja mieszkam na zoliborzu (sady) i
niestety musze marznac. a wy?
Obserwuj wątek
    • mouchi Re: CIEPŁE KALORYFERY 23.09.02, 16:04
      Gość portalu: nick napisał(a):

> czy ktos z was ma juz ciepłe kaloryfery. ja mieszkam na zoliborzu (sady) i
      > niestety musze marznac. a wy?

no i co robisz zmyły? jakie ciepłe? właśnie, że u mnie też są zimne. Bielany.
      pozdrawiam ciepło
      M
      • Gość: nick Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 23.09.02, 16:08
        he he he
        chciałbym aby były i u mnie ciepłe
      • rafik4 Re: CIEPŁE KALORYFERY - Bielany 24.09.02, 08:49

> no i co robisz zmyły? jakie ciepłe? właśnie, że u mnie też są zimne. Bielany.
        > pozdrawiam ciepło

Na Wawrzyszewie grzeją chyba od piątku :))) u mnie cieplutko.
        • mouchi Re: CIEPŁE KALORYFERY - Bielany 24.09.02, 09:16
          rafik4 napisał:

>
          > > no i co robisz zmyły? jakie ciepłe? właśnie, że u mnie też są zimne. Biela
          > ny.
          > > pozdrawiam ciepło
          > ____________________________________________________________________
          > Hej,
          >
          > Na Wawrzyszewie grzeją chyba od piątku :))) u mnie cieplutko.

a przez miedze na Bielankach nie grzeją!!! nie wkurzajcie mnie tym ciepelkiem,
          bo mi juz i tak zęby szczękają. z zimna oczywiście
          M
    • Gość: beata_ Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.09.02, 16:07
      A u mnie właśnie ruszyły:-))) Ale my mamy swoją 'kotłownię' w każdym budynku -
      Białołęka, Akacje
      • wandaj Re: CIEPŁE KALORYFERY 23.09.02, 16:27
        W Śródmieściu (Rakowiec) od wczoraj grzeją!!!!!
        Przesyłam Wam troszkę ciepełka do domów.
        • pan_pndzelek Re: CIEPŁE KALORYFERY 23.09.02, 16:49
          Do wandaj: od kiedy to Rakowiec jest w Śródmieściu? To przecież daleka Ochota?

Do marznących: a czy zgłaszaliście w administracji, że chcecie już grzania? W
          większości moich domów poleciłem włączyć c.o., ale były też takie gdzie
          mieszkańcy jeszcze nie chcieli. Wystarczy zgłosić, , administracja załatwia
          sprawę ze SPEC-em i wysyła ekipę do węzła.
          • mouchi Re: CIEPŁE KALORYFERY 24.09.02, 09:26
            pan_pndzelek napisał:

> Do wandaj: od kiedy to Rakowiec jest w Śródmieściu? To przecież daleka Ochota?
            >
            > Do marznących: a czy zgłaszaliście w administracji, że chcecie już grzania? W
            > większości moich domów poleciłem włączyć c.o., ale były też takie gdzie
            > mieszkańcy jeszcze nie chcieli. Wystarczy zgłosić, , administracja załatwia
            > sprawę ze SPEC-em i wysyła ekipę do węzła.
            > _______________________________________
            > >>>---

co ty powiesz??? moze należysz do ludzi normalnych, ktorzy normalnie reagują i
            traktują innych. w mojej administracji pan kierownik techniczny czuje się jak
            pan i władca i na telefony o włączenie ogrzewania zwykle odpowiada, żeby nie
            przesadzać, bo wcale jeszcze nie jest zimno, napić się ciepłej herbaty, a w
            ogóle to wrzesień w Polsce jest zwykle ciepły i jeszcze mogą wrócić upały i co
            wtedy? będzie musiał to draństwo wyłączać, a ile to kosztuje i to wszystko
            obciąży mój rachunek, a on dba o rachunki lokatorów!!! już do niego nie
            dzwonie, bo mu chyba krzywdę zrobię przez łącza TPSA!
          • ksywa Re: CIEPŁE KALORYFERY 24.09.02, 13:02
            Potwierdzam, ze na Rakowcu od wczoraj grzeją (ale nie na full). Zaprzeczam, że
            Rakowiec to Śródmieście. To jest - na szczęście - sympatyczna Ochota:-)
    • Gość: PTee Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 23.09.02, 16:26
      Mam. Dzisiaj spółdzielnia włączyła. Mokotów/Służewiec...
    • ann.k Re: CIEPŁE KALORYFERY 23.09.02, 16:34
      grzeja od soboty na full
    • eela Re: CIEPŁE KALORYFERY 23.09.02, 18:29
      U mnie na Wierzbnie jeszcze zimne
      • Gość: anja Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: 62.233.202.* 23.09.02, 22:34
        ciepluteńko na Targówku (Bródno)
        pozdrowionka
    • Gość: Gore Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.02, 22:46
      >
      u nas juz cieplutko,
      pzdr.
      • Gość: mysza :(((( Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 22:50
        brrrrrr zimno :((((Śródmieście.
        • Gość: ciepły U nas na gocławiu (Meissnera) już ciepło IP: 157.25.84.* 24.09.02, 08:39
    • aagnes Re: CIEPŁE KALORYFERY 24.09.02, 09:11
      Na Mielonkach mroz...
      • Gość: basik Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.imgw.pl 24.09.02, 09:28
        Na Tarchominie zimne!
        • jolajola1 zimne dalej 24.09.02, 10:58
    • Gość: nick Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 24.09.02, 11:03
      ja wczoraj po powrocie z pracy byłem mile zaskoczony. w mieszkaniu cieplutko,
      kaloryfery gorące. dziekuje ci spółdzielno (WSM).

• Gość: Ania Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.whb.pl / 172.28.191.* 24.09.02, 11:12
        Jelonki_ mróz , mroz!!!

Mokotów nie lepiej:-((
        • Gość: Aste Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.09.02, 11:24
          jakie ciepłe :(((((((
          w pracy zimno specjalnie przed chwilą sprawdzałam jeszcze raz- śródmieście.
          Jak wychodziłam z domu to były zimne bardzo zimne, mieszkam na Imielinie.
          pozdrawiam wszystkich, zazdroszczę tym co już się grzeją w ciepełku.
        • Gość: zet Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: 195.187.84.* 24.09.02, 12:20
          U mnie na Jelonkach grzeją. Od soboty.
          • aagnes Re: CIEPŁE KALORYFERY 24.09.02, 12:52
            Ale gdzie na Jelonkach grzeja????
    • Gość: wbrew Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 11:22
      Bielany-Chomiczowka....u mnie w domu cieplutko: dogrzewamy sie grzejnikiem
      elektrycznym bo na c.o nie mozemy liczyc...cieplo pozdrawiam! :(
      • Gość: k`k Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.09.02, 13:53
        Wola-STROP-grzeją od poniedziałku rano
        • Gość: Orchidea Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.pl 24.09.02, 14:46
          Ursynów "Na Skraju" lodowate.Siedzę pod kocem i reanimuję się gorąca herbatą.A
          na moje telefony do administracji ,odpowiadają:"Już wysyłamy hydraulików do
          węzła".I nic.
          • Gość: Aste Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.acn.pl / 10.128.133.* 24.09.02, 15:25
            Gość portalu: Orchidea napisał(a):

> Ursynów "Na Skraju" lodowate.Siedzę pod kocem i reanimuję się gorąca
            herbatą.A
            > na moje telefony do administracji ,odpowiadają:"Już wysyłamy hydraulików do
            > węzła".I nic.

Sprawdzaj może włączą bo na mnie czekała niespodzianka, kaloryferki ciepłe może
            nie gorące ale idzie ku lepszemu Ursynów Imielin.
            pozdrawiam gorąco
    • Gość: Orchidea Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.pl 24.09.02, 15:48
      Mimo chyba 40-stego telefonu do administracji i dzikiej awantury z jakąś
      siedzącą tam babą , w mieszkaniu jak w lodówce.Mam na sobie wszystkie mozliwe
      swetry,polar,ciepłe skarpety, koc i sie trzęsę.Chyba przestanę płacić czynsz z
      tego wszystkiego!
      • jurek7 Re: CIEPŁE KALORYFERY 24.09.02, 15:54
        Na Gocławiu jeszcze zimne.
      • mouchi Re: CIEPŁE KALORYFERY 24.09.02, 16:24
        Gość portalu: Orchidea napisał(a):

> Mimo chyba 40-stego telefonu do administracji i dzikiej awantury z jakąś
        > siedzącą tam babą , w mieszkaniu jak w lodówce.Mam na sobie wszystkie mozliwe
        > swetry,polar,ciepłe skarpety, koc i sie trzęsę.Chyba przestanę płacić czynsz
        z
        > tego wszystkiego!

Popieram. Ja już dzisiaj sie wściekłam i poinformowałam kierownika w
        administracji, że podgrzewam się jak się da, więc rachunki za gaz i
        elektryczność odliczę sobie od czynszu. Ale się ucieszył, nie słuchałam co ma
        do powiedzenia
    • Gość: egi Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 24.09.02, 15:59
      Czytam ze Wierzbno zimne. Dziwne.Ja wracam wczoraj z pracy i rozplynelam sie z
      radosci: cieplo. Wprawdzie o lazience na razie zapomnieli ale co tam. Niestety
      i tak zdarzylam sie przeziebic. Moze u mnie cieplo, bo jednak lapie sie na
      Stary Mokotow? Nie wiem. W kazdym razie w moim 15-pietrowcu cieplo.
    • Gość: plum Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 24.09.02, 17:18
      Niestety, zaczęli grzać. Mam w domu cenne rośliny, ktore bardzo nie lubią
      centralnego ogrzewania. Miałam nadzieję, że włączą je później:-(.
      • Gość: k`k Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.09.02, 17:23
        ?????????????
        Czasami przy grzejnikach są takie pokrętła,trzeba je przekręcić do oporu w lewo
        i po kłopocie.
        • Gość: plum Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 24.09.02, 21:26
          Masz rację pisząc: "czasami...". U mnie te pokrętła są tylko martwą atrapą i
          nie działają :-(
          • Gość: k`k Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.09.02, 22:01
            W takim razie wpadłas jak śliwka w kompot:-)
            • Gość: nick Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.mrkch.pl / 10.10.15.* 25.09.02, 09:15
              szkoda ze nie pomyslałas o tym troche wczesniej, zanim włączyli ogrzewanie.
              mozna było je wymienic na sprawne i dzis ty i twoje roslinki mieli byscie 15
              stopni w mieszkaniu i byli byscie szczesliwi.

a swoja droga jak znosiły letnie upały?
              pozdrawiam
              • Gość: plum Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 25.09.02, 11:52
                Gość portalu: nick napisał(a):

> szkoda ze nie pomyslałas o tym troche wczesniej, zanim włączyli ogrzewanie.
                > mozna było je wymienic na sprawne i dzis ty i twoje roslinki mieli byscie 15
                > stopni w mieszkaniu i byli byscie szczesliwi.

Poprzedni właściciel mieszkania twierdził, że administracja robiąc remont CO
                celowo pozakładała takie atrapy, żeby lokatorzy nie regulowali, bo podobno to
                osłabia instalację (?). Muszę to zweryfikować...

> a swoja droga jak znosiły letnie upały?

Całe lato spędziły na zacienionym balkonie. Im nie szkodzą wysokie temperatury
                (nawet lubią).
                Im szkodzi suche powietrze. Pod koniec października planowałam zakup dobrego
                nawilżacza powietrza. Ale w tej sytuacji muszę sprężyć się finansowo już
                teraz :-(
                również pozdrawiam
    • eela Re: CIEPŁE KALORYFERY 24.09.02, 18:11
      U mnie wreszcie grzeją :-). Jak sie zrobiło milutko..
      • Gość: mouchi Re: CIEPŁE KALORYFERY IP: 195.136.95.* 25.09.02, 09:34
        u mnie ciągle zimno
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka