kubissimo 16.11.05, 22:49 czemu u nas nie ma? :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warzaw_bike_killerz Snus 16.11.05, 22:52 Dlaczego tego nie ma u nas? Natomiast wiem dlaczego nie ma starbucks. www.ihatestarbucks.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 a co takiego jest w starbugs? to kawiarnie? 16.11.05, 23:07 robią jakąś inną kosmiczną kawę? czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: a co takiego jest w starbugs? to kawiarnie? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 16.11.05, 23:40 taaak robia naprawde swietna kawke, jaka tylko chcesz cappuccino, frappuccino i wiele wiele innych, mniam.... Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: starbucks 17.11.05, 00:56 W Warszawie w ogole jest za malo miejsc w ktorych mozna kupic kawe "na wynos". Nie ma nic lepszego od spacerowania po miescie z kubkiem kawy w reku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: starbucks 17.11.05, 02:26 nie no, jestem w stanie wymyslec fajniejsze rzeczy ale faktycznie, jest to przyjemne Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: starbucks 17.11.05, 08:00 Spacerowanie po mieście z kubkiem kawy? Czy dają tę kawę w normalnej filiżance? Bo picie kawy z papierowego kubka to wieśniactwo najgorszego rzędu, taka kawa nie ma smaku. To trochę tak jakby mówić, że McDonald to "restauracja" i można spacerować po mieście z "obiadem" w ręku... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: starbucks 17.11.05, 13:58 wiesniactwo? e tam co innego kawa z kubka styropianowego, bo tam ma po prostu spsuty smak papierowy jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
corgan1 ale tam nie znasz się :)) 17.11.05, 14:13 > Bo picie kawy z papierowego kubka to wieśniactwo najgorszego rzędu, taka kawa > nie ma smaku. Ale jaka to frajda dla ludzi picie kawy z kubka z logiem "starbugs" chodząc po ulicy, jadąc tramwajem, wdychając smrodek spalin i bycie narazonym na potracenia pieszych i rowerzystów :) Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: starbucks 17.11.05, 08:41 oj, to chyba slabo Warszawe znasz... przyjezdny??? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: starbucks 18.11.05, 10:02 Rodowity warszawiak mieszkajacy za granica i majacy porownanie z duzymi metropoliami w Ameryce Polnocnej. Niestety, w porownaniu z tymi metropoliami gdzie na kazdym kroku mozna dostac kubek kawy "na wynos" to nasze miasto wyglada blado. Dostepnosc kawy wspoltworzy przestrzen miejska. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: starbucks 18.11.05, 10:04 esmeralda_pl napisała: > oj, to chyba slabo Warszawe znasz... przyjezdny??? Aha, jezeli Warszawe trzeba dobrze znac aby wiedziec gdzie dostac kawe "na wynos" to chyba faktycznie jest problem... Odpowiedz Link Zgłoś
mp84 Są nawet w Arabii Saudyjskiej 17.11.05, 15:57 Dostają z powrotem amerykańską kasę którą saudyjczycy dostali za ropę. Starbucks nas ignoruje dlatego ja ich zignoruję jak się w końcu pojawią i nie będę u nich kupował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Są nawet w Arabii Saudyjskiej IP: *.nyc.res.rr.com 17.11.05, 19:12 Zobaczylem ten watek i pomyslalem, ze moze wreszcie Starbucks otwiera sie na Warszawe. Z podobnych klimatow polecam C. Heaven, klimatem bardzo, bardzo przypomina Starbucks. Kawa jest ok, serwowana tez na wynos chociaz jak ostatnio zapytalem o tekturowa opaske na kubeczek, zeby nie poparzyc pazurow pani w ogole nie wiedziala o co chodzi. Ludzie z kawami w reku na ulicy pozdrawiam Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx222 Re: Są nawet w Arabii Saudyjskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:17 Z napisów na owym pasku wynika, że jest opatentowany przez starbucks (w kazdym razie takowy napis jest na opaskach z UK). Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Są nawet w Arabii Saudyjskiej 18.11.05, 12:08 To dziwne, ja w coffe heaven dostaję takie opaski (w tym na nowym świecie, przynajmniej). Faktycznie dobra rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Są nawet w Arabii Saudyjskiej 18.11.05, 09:39 nie nie Coffee Heaven to nie to samo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Są nawet w Arabii Saudyjskiej 18.11.05, 10:06 W sumie to jaka jest roznica? CH jest fajne i w centrum mozna sie na nie natknac jednak to wciaz za malo jak na moj gust. Odpowiedz Link Zgłoś
tierieszkowa Re: starbucks 17.11.05, 21:30 Moze dlatego, ze kawe sprzedaja stosunkowo droga. A chociaz sama kawy nie pije, to od pijacych slyszalam, ze maja ja naprawde smaczna. Ja tam wole ichniejsze cieple, waniliowe mleko z bita smietana :) Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: starbucks 18.11.05, 12:07 Tam drogą, dostosowaną do możliwości nabywczych rynku - w Pekinie pijałem w Starbucksie kawę* taniej niż mógłbym się jej napić w W-wie w Daily Caffe, Mercersie czy inszym Coffe Point. A różnica między Starbucks a np obecną w PL Stoney Point Java jest zaiste minimalna. Nawet wystrój mają prawie identyczny. * - było to zresztą jedno z niewielu miejsc na mieście, gdzie można było się napić kawy, której smak i sposób podania przypominał europejski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: starbucks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 14:20 eee, oblestwo ... tak samo jak coffee heven itp ... co to wogle za pomysl, zeby wylazic na ulice z jedzeniem i piciem??? chyba, ze ktos chce nasladowac kobiety z nowego jorku, ktore propaguja taka mode ... z sieciowek dobra kawe maja w segafredo, nie wiem czy na wynos ale to troche glupie isc chodnikiem i saczyc espresso? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: starbucks 18.11.05, 15:09 no espresso to raczej nie da sie saczyc ile mozna pic naparstek kawy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
jijiji Re: starbucks 18.11.05, 15:21 Kawe jaka chcesz masz w Coffee Heaven, w Daily Caffe, Mercersie, nie mowiac o innych kawiarniach, jak np. rewelacyjnej warszawskiej Malej Czarnej. Kawa w Starbucksie to amerykanska lura, pilem ostatnio w Londynie latte i smakowala jak rozwodnione kakao, okropnosc. Wcale mi sie za nimi nie teskni. Doprawdy nie wszystko co amerykanskie jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: starbucks 18.11.05, 15:37 no widzisz, ja za to kiedys w Coffee Heaven dostalem cos co chyba bylo wyciagiem ze scierki do czyszczenia ekspresu co prawda wymieniono mi ja na porzadna kawe, ale niesmak pozostal a za Starbacks nie tesknie dlatego, ze amerykanski bardzo lubie ich kawy, herbaty, ich wypieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: starbucks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 15:47 do dzis wspominam herbate z mlekiem z coffee heaven- dostalem mieszanke mleka z wrzaca woda i wystajacym szczurem hehe... ale nie rozumiem Twojej fascynacji starbucksem, jokos mi ich napoje nie podchodzily, ot kubly rozwodnionej kawy dosmaczane syropami .... Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: starbucks 18.11.05, 15:50 kawa z syropami? to dobre dla amatorow ;) Odpowiedz Link Zgłoś