16.11.05, 22:49
czemu u nas nie ma?
:/
Obserwuj wątek
    • warzaw_bike_killerz Snus 16.11.05, 22:52
      Dlaczego tego nie ma u nas?
      Natomiast wiem dlaczego nie ma starbucks.

www.ihatestarbucks.com/
    • corgan1 a co takiego jest w starbugs? to kawiarnie? 16.11.05, 23:07
      robią jakąś inną kosmiczną kawę? czy jak?
      • Gość: aga Re: a co takiego jest w starbugs? to kawiarnie? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 16.11.05, 23:40
        taaak robia naprawde swietna kawke, jaka tylko chcesz cappuccino, frappuccino i
        wiele wiele innych, mniam....
    • xs550 Re: starbucks 17.11.05, 00:56
      W Warszawie w ogole jest za malo miejsc w ktorych mozna kupic kawe "na wynos".
      Nie ma nic lepszego od spacerowania po miescie z kubkiem kawy w reku. :)
      • kubissimo Re: starbucks 17.11.05, 02:26
        nie no, jestem w stanie wymyslec fajniejsze rzeczy
        ale faktycznie, jest to przyjemne
      • pan_pndzelek Re: starbucks 17.11.05, 08:00
        Spacerowanie po mieście z kubkiem kawy? Czy dają tę kawę w normalnej filiżance?
        Bo picie kawy z papierowego kubka to wieśniactwo najgorszego rzędu, taka kawa
        nie ma smaku. To trochę tak jakby mówić, że McDonald to "restauracja" i można
        spacerować po mieście z "obiadem" w ręku...
        • kubissimo Re: starbucks 17.11.05, 13:58
          wiesniactwo?
          e tam

co innego kawa z kubka styropianowego, bo tam ma po prostu spsuty smak
          papierowy jest ok
        • corgan1 ale tam nie znasz się :)) 17.11.05, 14:13
          > Bo picie kawy z papierowego kubka to wieśniactwo najgorszego rzędu, taka kawa
          > nie ma smaku.

Ale jaka to frajda dla ludzi picie kawy z kubka z logiem "starbugs" chodząc po
          ulicy, jadąc tramwajem, wdychając smrodek spalin i bycie narazonym na
          potracenia pieszych i rowerzystów :)
      • esmeralda_pl Re: starbucks 17.11.05, 08:41
        oj, to chyba slabo Warszawe znasz... przyjezdny???
        • xs550 Re: starbucks 18.11.05, 10:02
          Rodowity warszawiak mieszkajacy za granica i majacy porownanie z duzymi metropoliami w Ameryce Polnocnej. Niestety, w porownaniu z tymi metropoliami gdzie na kazdym kroku mozna dostac kubek kawy "na wynos" to nasze miasto wyglada blado. Dostepnosc kawy wspoltworzy przestrzen miejska. ;)
        • xs550 Re: starbucks 18.11.05, 10:04
          esmeralda_pl napisała:

> oj, to chyba slabo Warszawe znasz... przyjezdny???

Aha, jezeli Warszawe trzeba dobrze znac aby wiedziec gdzie dostac kawe "na wynos" to chyba faktycznie jest problem...
    • mp84 Są nawet w Arabii Saudyjskiej 17.11.05, 15:57
      Dostają z powrotem amerykańską kasę którą saudyjczycy dostali za ropę.
      Starbucks nas ignoruje dlatego ja ich zignoruję jak się w końcu pojawią i nie
      będę u nich kupował.
      • Gość: Alex Re: Są nawet w Arabii Saudyjskiej IP: *.nyc.res.rr.com 17.11.05, 19:12
        Zobaczylem ten watek i pomyslalem, ze moze wreszcie Starbucks otwiera sie na Warszawe. Z
        podobnych klimatow polecam C. Heaven, klimatem bardzo, bardzo przypomina Starbucks. Kawa jest
        ok, serwowana tez na wynos chociaz jak ostatnio zapytalem o tekturowa opaske na kubeczek, zeby nie
        poparzyc pazurow pani w ogole nie wiedziala o co chodzi. Ludzie z kawami w reku na ulicy pozdrawiam
        Was.
        • Gość: xxx222 Re: Są nawet w Arabii Saudyjskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:17
          Z napisów na owym pasku wynika, że jest opatentowany przez starbucks (w kazdym
          razie takowy napis jest na opaskach z UK).
          • p.s.j Re: Są nawet w Arabii Saudyjskiej 18.11.05, 12:08
            To dziwne, ja w coffe heaven dostaję takie opaski (w tym na nowym świecie,
            przynajmniej). Faktycznie dobra rzecz.
        • kubissimo Re: Są nawet w Arabii Saudyjskiej 18.11.05, 09:39
          nie nie
          Coffee Heaven to nie to samo :/
          • xs550 Re: Są nawet w Arabii Saudyjskiej 18.11.05, 10:06
            W sumie to jaka jest roznica? CH jest fajne i w centrum mozna sie na nie natknac jednak to wciaz za malo jak na moj gust.
    • tierieszkowa Re: starbucks 17.11.05, 21:30
      Moze dlatego, ze kawe sprzedaja stosunkowo droga. A chociaz sama kawy nie pije,
      to od pijacych slyszalam, ze maja ja naprawde smaczna. Ja tam wole ichniejsze
      cieple, waniliowe mleko z bita smietana :)
      • p.s.j Re: starbucks 18.11.05, 12:07
        Tam drogą, dostosowaną do możliwości nabywczych rynku - w Pekinie pijałem w
        Starbucksie kawę* taniej niż mógłbym się jej napić w W-wie w Daily Caffe,
        Mercersie czy inszym Coffe Point.

A różnica między Starbucks a np obecną w PL Stoney Point Java jest zaiste
        minimalna. Nawet wystrój mają prawie identyczny.

* - było to zresztą jedno z niewielu miejsc na mieście, gdzie można było się
        napić kawy, której smak i sposób podania przypominał europejski.
    • Gość: (gość portalu) Re: starbucks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 14:20
      eee, oblestwo ... tak samo jak coffee heven itp ... co to wogle za pomysl, zeby
      wylazic na ulice z jedzeniem i piciem??? chyba, ze ktos chce nasladowac kobiety
      z nowego jorku, ktore propaguja taka mode ...

z sieciowek dobra kawe maja w segafredo, nie wiem czy na wynos ale to troche
      glupie isc chodnikiem i saczyc espresso?
      • kubissimo Re: starbucks 18.11.05, 15:09
        no espresso to raczej nie da sie saczyc
        ile mozna pic naparstek kawy? :)
        • jijiji Re: starbucks 18.11.05, 15:21
          Kawe jaka chcesz masz w Coffee Heaven, w Daily Caffe, Mercersie, nie mowiac o innych kawiarniach, jak
          np. rewelacyjnej warszawskiej Malej Czarnej. Kawa w Starbucksie to amerykanska lura, pilem ostatnio w
          Londynie latte i smakowala jak rozwodnione kakao, okropnosc. Wcale mi sie za nimi nie teskni.
          Doprawdy nie wszystko co amerykanskie jest dobre.
          • kubissimo Re: starbucks 18.11.05, 15:37
            no widzisz, ja za to kiedys w Coffee Heaven dostalem cos co chyba bylo
            wyciagiem ze scierki do czyszczenia ekspresu
            co prawda wymieniono mi ja na porzadna kawe, ale niesmak pozostal

a za Starbacks nie tesknie dlatego, ze amerykanski
            bardzo lubie ich kawy, herbaty, ich wypieki
            • Gość: (gość portalu) Re: starbucks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 15:47
              do dzis wspominam herbate z mlekiem z coffee heaven- dostalem mieszanke mleka z
              wrzaca woda i wystajacym szczurem hehe...

ale nie rozumiem Twojej fascynacji starbucksem, jokos mi ich napoje nie
              podchodzily, ot kubly rozwodnionej kawy dosmaczane syropami ....
              • kubissimo Re: starbucks 18.11.05, 15:50
                kawa z syropami? to dobre dla amatorow ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka