Dodaj do ulubionych

Warszawiacy sfrustrowani Warszawą

• Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Ja ich rozumię, zarabiają słabiej od reszty .. IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.06.06, 23:55
      ... Polaków, większe u nich bezrobocie, mniej atrakcji, brzydsza historia
      najnowsza itd. A na serio: chaotycznemu rozwojowi W-wy nie ustępuje rozwój
      żadnego miasta u nas, jak Polska długa i szeroka, przecież rozwój stymulowany
      jest aferalnie, zatem tak właśnie być musi! Tanio kupić - drogo sprzedać,
      wiedzieć gdzie i co w trawie piszczy, udanie wygrać przetarg lub lepiej -
      wygrać bez przetargu, zawłaszczyć Polskę, TKM - ot, i wszystko! Młodzi: uczcie
      się języków i wyjeżdżajcie!
    • Gość: Jan Bez Ziemi Re: Warszawiacy sfrustrowani Warszawą IP: *.iim.pl / *.iim.pl 03.06.06, 02:36
      lipa niestety, artykuł smutny acz prawdziwy...

zapraszam na:
      <a href=http://www.e-poradaprawna.waw.pl>www.e-poradaprawna.waw.pl</a>
    • Gość: maria Re: Warszawiacy i Polacy sfrustrowani Polską IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 03.06.06, 03:31
      To jest dziwne zjawisko zawstydzenia po rabunkowej prywatyzacji. Tacy cwaniacy,
      jakby się wydawało, a dali się tak wykiwać garstce łobuzów i kłamców.
      To jest katz po tym co się wydarzyło na naszych oczach . Obrzydliwe mordy
      liberalnych polityków , którzy pozwoli okraść Polskę i zostawić za sobą 20 %
      bezrobocie. To wszystko obyło się bez słowa prostestu ze strony "obywateli".
      Tak wygląda współczesna Warszawa i współczesna Polska. Państwo bez twarzy.
    • Gość: janek wedrowniczek Pawilony.. IP: *.159.233.93.Dial1.Chicago1.Level3.net 03.06.06, 04:57
      Zdjecie po prawej stronie ma podpis "Pawilony..."

Powinno byc "Budy albo baraki przy ulicy Marszalkowskiej".
    • Gość: yogi Re: Warszawiacy sfrustrowani Warszawą IP: 195.3.113.* 03.06.06, 08:37
      czy nasza stolice z tak wielkimi brakami jest stac na budowe muzeum zydow
      polskich (30 mln zl)
      • Gość: ponuractwo Re: Warszawiacy sfrustrowani Warszawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 09:17
        Oj yogi, daj sobie spokój z tym rznnym antysemityzmem, bo tracę radość żźycia! A
        śniadania jeszcze nie jadłam!
        A Warszawa to trzeci świat. Z takimi mieszkańcami jak wyżej, tym bardziej.
        Mnie zawsze bardzo wstyd, gdy moi goście widzą brud, potykają się o dziury
        w jezdniach i chodnikach, gdy widzą wysypujące się z koszy śmiecie, te budy
        wszędzie, smrór jedzeniowy, czasem zapaszek niemytych ciał lub nieświeżej
        odzieży i to co kompletnie kompromituje - chamstwo, agresja lub przynajmniej
        niechęć w twarzach. Już nie wspomnę, że za większość tego co widzimy
        zawdzięczamy władzom miasta, które zdzierają z nas masę pieniędzy i nie
        realizują swoich podstawowych obowiązków: porządek, likwidację samowoli, (tu po
        znajomości
        lub za "uprzejmość" interesanta można wszystko. W Warszawie rozebrano tylko 1
        szmowolę budowlaną ( Ratusz we Włochach).
        O innych nie wiem, może podpowiecie?
        Mogłabym tak pisac do jutra. A to przecież moje miasto. Moich Rodziców, dDiadków
        i Pradziadków i prw, pra, pra też!
        • Gość: ponuractwo Re: Warszawiacy sfrustrowani Warszawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 09:18
          W pierwszym zdaniu powinno być rannym antyse......
          • Gość: yogi Re: Warszawiacy sfrustrowani Warszawą IP: 195.3.113.* 03.06.06, 10:15
            stary daj sobie spokoj z tym antys..................m a za 30 baniek mozna
            wysprzatac miasto przez bezrobotnych zorganizowac kursy dla zielonych
            warszawiakow w stylu papierek do kosza lub przed wyjsciem prysznic pozdrawiam
        • Gość: Renata H. Re: Warszawiacy sfrustrowani Warszawą IP: *.pools.arcor-ip.net 06.06.06, 15:59
          Yogi, yogi, yogi ale pokazales klase!!! Wszystko na to wskazuje, ze nie jestes lepszy od tych, co
          zburzyli nasza piekna Warszawe !!!
          Lepiej nie rob wstydu Warszawiakom!
    • Gość: bb Re: Warszawiacy sfrustrowani Warszawą IP: *.wgt.com.pl 06.06.06, 14:11
      Należy myśleć realnie i zburzyć nie można i nie trzeba. Zabudowa mi się
      osobiście podoba. Mam natomiast zastrzeżenia co do czystości, bazarów i naszej
      władzy. Oczywiście nie należy zapomnieć o drogach, które to są elementem
      najważniejszym. Ktoś wreszcie powinien zająć się Warszawą i zacząć rządzić z sensem.
    • Gość: bs Re: Warszawiacy sfrustrowani Warszawą IP: *.wgt.com.pl 06.06.06, 14:16
      Jedną z najgorszych rzeczy są bazary w centrum miasta. Jak można dopuścić żeby
      przy Pałacu Kultury cały czas był "przepiękny" market. Dlaczego nie można z tym
      zrobić porządku? Te przenośne stragany których jest pełno.
    • Gość: Buba Re: Warszawiacy sfrustrowani Warszawą IP: *.aster.pl 10.06.06, 17:14
      Czytałam artykuł i niestety nie był on dla mnie tylko prowakacją. Warszawa jest
      brudna, chamska, śmierdząca,"bez klimatu",dziadowska,niebezpieczna, brzydka,
      zaniedbana, bez obwodnicy, zakorkowana,"bazarowa",pretensjonalna, rzeczywiscie
      zaczyna mi przypominać coraz bardziej "miasta trzeciego świta".Jest miastem,
      gdzie obowiązuje nieuzasadniona drożyzna (za tandetę w konsekwencji).
    • Gość: Jana Re: Warszawiacy sfrustrowani Warszawą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.06.06, 21:18
      Powinniśmy się jeszcze bardziej troszczyć o meneli na Dworcu Centralnym, wtedy
      ta grupa będzie sie powiększać, będą zjeżdżać z innych regionów naszego kraju.
      Na Dworcu mają co jeść i pić, gdzie załatwiać potrzeby fizjologiczne, nie
      szukając toalet, tylko potrzeby mycia nie mają - to dlaczego ma niby pachnieć.
    • Gość: Tulipan Re: Warszawiacy sfrustrowani Warszawą IP: *.chello.pl 12.06.06, 21:30
      A ja lubię Warszawę i uważam, że jest dużo ładniejsza, niż np. taki Amsterdam :]
    • Gość: Aurora Re: Warszawiacy sfrustrowani Warszawą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 11:07
      Ci sfrustrowani jeszcze nie widzieli miast amerykańskich, z dzielnicami
      wypalonych ruder, powyrywanym brukiem, gigantycznymi dziurami w asfalcie, bez
      skrawka zieleni, obskurnymi szyldami, tandetą wyzierającą z każdego zaułka.
      Manhattan czy Beverly Hills to wyjątki.
      • Gość: DOCIEKLIWY ERAZM Re: Warszawiacy sfrustrowani Warszawą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 12:41
        Aby zrozumieć wielkiego człowieka
        trzeba samemu nim być

Sama doktryna niczego nie dokona, musi być serce społeczne.

Nie szerokie plecy, nie pieniądze w kieszeni , ale twoje dobre czyste serce
        zaświadczy otwojej użyteczności i wartości w życiu.

Musimy wyzwalać się z zawężonego pola widzenia
        wktórym widzimy tylko pewną liczbę ludzi
        zwłaszcza nam miłych
        podczas gdy inni pozostają na boku poza
        zasięgiem naszego widzenia
        i mimo woli - nawet w brew naszej intencji -
        nie doznają od nas miłości
        tylko cierń i upodlenie....

godność i wartość społeczna człowieka zależy nie od tego ile wyprodukował ,
        tylko jakim jest człowiekiem
        Jakie są jego wartości duchowe
        moralne , zalety rozumu ,
        woli i serca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka