Dodaj do ulubionych

gdzie w Wawie mozna sie opalac???

22.07.06, 20:34
Czesc.chcialalbym nie wyjezdza poza Warszawe ale gdzies w Warszawie sie na
spokojnie opalac, oczywiscie chodzi mi o jakies bezpieczne i sympatyczne
miejsce.Chetnie np okolice Mokotwa ale niekoniecznie.Czekam na waze
wypowiedzi.Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zyzio Re: gdzie w Wawie mozna sie opalac??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 01:31
      Weź przykład z Syrenki. Co dwie, to nie jedna ;)

--
      Mów mi Zyzio, mała
    • Gość: Sisi Re: gdzie w Wawie mozna sie opalac??? IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 23.07.06, 03:52
      Nie opalaj sie ! Zniszczysz sobie skore , i na dokladke mozesz sobie
      niechcacy zafundowac nowotwor ! Kup sobie dobrej jakosci samoopalacz .
      Najlepiej w aerozolu . Nie zaluj na niego pieniedzy , bo on musi byc naprawde
      dobry . Wytrzymuje dlugo , nie zmywa sie w kapieli , i nie rozni sie niczym
      od prawdziwej opalenizny !
      • Gość: gosia Re: gdzie w Wawie mozna sie opalac??? IP: *.orange.pl 23.07.06, 09:04
        Ale i tak nie dostalam odpowiedzi, nie chodiz mi o calodzinne lezenie na
        sloncu, tylko zey sobie gdzies rozlozyc kocyk i polezec a jak sie zrobi goraco
        isc w cien.
        • yogi_11 gdzie w Wawie mozna sie opalac??? 23.07.06, 11:43
          Proponuję Kępę Potocką na Żoliborzu.
          • Gość: gosia Re: gdzie w Wawie mozna sie opalac??? IP: *.orange.pl 23.07.06, 11:50
            A jak tam doejchac np z wolsokiej.czytalam ze polecaja spacer po pieknym
            brzegu.nigdy tam nie byalm a chcialabym troche pospacerowac, poopalac sie,
            odpozac.
            • Gość: zyza Re: gdzie w Wawie mozna sie opalac??? IP: *.chello.pl 23.07.06, 12:48
              Wolskiej czy Wołoskiej?

Najłatwiej: Do placu Wilsona byle czym i przejść się ulicą Krasińskiego w
              kierunku Wisły. Kępa Potocka zaczyna się za blokami przy Promyka (trzy wysokie
              kloce i jeden niższy, dłuższy) po Twojej prawej stronie jak będziesz szła
              Krasińskiego w kierunku Wisły.
      • umfana pytanko na prv do Sisi 23.07.06, 12:53
        Jakie opalacze polecasz? Jak nie chcesz tutaj pisać to prześlij ich nazwy na
        maila :o)
        • Gość: życzliwa podpowiedż IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.06, 01:51
          ludzie przestańcie być naiwni ! samoopalacze są też szkodliwe - większość
          posiada związki chemiczne, które przenikając w skórę do obiegu krwi czynią
          wielkie a czasami straszliwe spustoszenie ! - na szok nie musicie długo czekać -
          czasami to kwestia kilku lat. Jeśli ktoś jest alergikiem może mieć jeszcze
          poważniejsze problemy (zazwyczaj związki chemiczne są rakotwórcze !!!!).
          Lepsze jest umiarkowane słońce ! opalamy się np.od 20 min. i codziennie
          zwiększamy o 10 min. nie opalajcie się na czekoladkę - to niszczy zdrowie i
          skórę !!!
          POZDRAWIAM WSZYSTKICH MĄDRYCH :)))
        • Gość: Sisi Re: pytanko na prv do Sisi IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 24.07.06, 08:17
          Ja osobiscie bardzo zaluje , ze kiedys smazylam sie na plazy , jak na patelni ,
          poniewaz opalanie sloncem powoduje trwale zniszczenie wlokien kolagenu , i DNA w
          komorkach . Skora robi sie wtedy cienka , zwiotczala , i wczesnie sie starzeje .
          Pojawiaja sie wtedy bardzo wczesnie na skorze tzw. plamy starcze , zaniki skory
          , wylewy itp . Oczywiscie najgorszy z tego wszystkiego jest zlosliwy nowotwor
          skory ( Melanoma Cancer ) , ktory jest wynikiem dzialania slonca . Na szczescie
          ,jak na razie , nic z powyzszych rzeczy mi sie nie przytrafilo .

Polecam Ci samoopalacz , ktorego glownym skladnikiem jest dihydroxyacetone ( DHA
          ). DHA , jest to bezbarwny cukier ktory wchodzi w reakcje z powierzchniowa
          warstwa naskorka. Najlepiej jest zaaplikowac samoopalacz po kapieli , ale na
          wyschnieta juz skore . DHA wchodzi w reakcje z naskorkiem przez pare godzin , i
          utrzymuje sie , na skorze przez pare dni , dopoki sie nie zluszczy naskorek .
          Jest calkowicie bezpieczny !!! Nie ma zadnych dzialan ubocznych , i nie powoduje
          zniszczenia kolagenu , i DNA !

Przy wyborze samoopalacza , powinnas sie upewnic czy glownym skladnikiem jest
          DHA , poniewaz na rynku jest wiele tanich , i niebezpiecznych samoopalaczy .
          Niebezpieczne tez , jest zazywanie roznych doustnych tabletek !

Ja czasami uzywam : Johnson & Johnson " Neutrogena " - Sunless Tanning.
          Sa rozne odcienie , w zaleznosci od koloru skory . Wybieram tzw. lekka
          opalenizne , wyglada bardzo naturalnie .
          Neutrogena , ma szeroki wybor samoop. kremy , mleczka , spray .
          Ja uzywam w spreju . Najwygodniej . Oczywiscie nie uzywam tego na cale cialo .
          Glownie na nogi , zeby wygladaly ladnie , i zdrowo . Staram sie unikac slonca ,
          ale czasami trudno , wiec nie jestem " blada twarz " ale nogom niestety musze
          pomoc !

Mozesz zajrzec pod : SKIN CANCER FOUNDATION , kliknij na Sunless Tanning ,
          albo pod : WIKIPEDIA Sunless Tanning . Znajdziesz tam wiecej informacji.

• agnieszka5661 Re: pytanko na prv do Sisi 24.07.06, 13:28
            widziałam że ludzie na polach mokotowskich się opalają
            możesz też pojechać na plażę nad Wisłą
          • Gość: kixx Re: pytanko na prv do Sisi IP: *.acn.waw.pl 24.07.06, 14:38
            sisi nie zaluj
            wiesz dlaczego kiedys dzieci z czworakow nigdy nie chorowaly na krzywice???
            bo strzechy przepuszczaly promieniowanie sloneczne
            pewnie wiec dlatego teraz masz takie piekne dlugie i proste(to wazne) nogi
            • Gość: Sisi Re: pytanko na prv do Sisi IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 24.07.06, 17:40
              To prawda ! Strzecha musiala byc jeszcze pewnie dziurawa ,
              bo podobno nogi mam wystrzalowe .
              Nie mialam na mysli dzieci , ktore rosna , i im sie wszystko regeneruje , nawet
              DNA , ale juz dorosle kobitki. Ja wcinam calcium z Vit D. i jest wszystko OK.

A przy okazji, dla zainteresowanych , dodam , ze nalezy wcinac Calcium Citrate +
              Vit D. zamiast Calcium Carbonate . Lepiej sie wchlania .
              • sceptyk 2-gie pytanko na prv do Sisi 24.07.06, 23:37
                Sisi, a jaki jest Twój wzór chemiczny?
                • Gość: Sisi Re: 2-gie pytanko na prv do Sisi IP: *.dhcp.mdsn.wi.charter.com 25.07.06, 00:30
                  >Sisi, a jaki Twoj wzor chemiczny?

Tu mnie zazyles ! Nie wiem co odpowiedziec .....
          • umfana Sisi dziękuję za szczegółówą odpowiedź!/ nt 24.07.06, 16:57

• yavorius Re: gdzie w Wawie mozna sie opalac??? 24.07.06, 13:33
      Powsin.
      • agnieszka5661 Re: gdzie w Wawie mozna sie opalac??? 24.07.06, 13:34
        o właśnie w Powsinie też dużo ludzi się opala ;)
    • iwonekn Re: gdzie w Wawie mozna sie opalac??? 24.07.06, 14:33
      Pole Mokotowskie jest ok
    • Gość: Ergiel Jak to gdzie w okolicy Mokotowa? :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.06, 22:43
      Pole Mokotowskie. Miejsca a miejsca. Wszyscy się tu opalają, miejsce typowo
      rekreacyjne i spokojne. Polecam.
    • Gość: tsimtum Re: gdzie w Wawie mozna sie opalac??? IP: *.oracle.co.uk 24.07.06, 22:53
      A miejsca gdzie mozna wejsc do wody badz chociaz ochlapac sie woda? Z
      wylaczeniem basenow odkrytych i zyczliwego sasiada ktory bedzie polewal
      wiaderkiem z balkonu.
      • Gość: gosia244 Re: gdzie w Wawie mozna sie opalac??? IP: *.orange.pl 26.07.06, 21:27
        no wlasnie dobre pytanie????
    • Gość: otwarty Re: gdzie w Wawie mozna sie opalac??? IP: 217.153.114.* 11.08.06, 14:14
      No przecież możesz do mnie przyjechać.... :))
      W moim ogródeczku w Wawce jest miło i przyjemnie a jak będzie za gorąco to
      salonik mam klimatyzowany a jak za zimno to i sauenka sie znajdzie .. zapraszam
      na toplesik
    • noton Re: gdzie w Wawie mozna sie opalac??? 12.08.06, 10:42
      Solariów jest sporo. I to niekoniecznie tylko w Warszawie ;-) Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka