Dodaj do ulubionych

Pierwsze lofty w Warszawie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 22:40
ja tez wyrazam chec zamieszkania w waszej fabryce, tylko czy sa jakies
promocje??
Obserwuj wątek
    • Gość: lupenpolak Ci z Żerania i Siekierek są trendy i jazzie ? IP: *.chello.pl 07.09.06, 23:30
      He he he oni też mają mieszkanka na terenach przemysłowych. Ciepłe rury,
      industrialny krajobraz.
      Moim zdaniem są bardziej jazzie i coooool niż artyści w fabryce optyki.
      • Gość: Paweł [...] IP: 62.233.214.* 08.09.06, 14:57
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Wlodek z Poznania "my byliśmy pierwsi" lubię takich ludzi z hameryka IP: *.cust.tele2.pl 08.09.06, 18:52
          hamerykanskyego snu :-)
          Gwoli scislosci, w Poznaniu prywatnie zaadaptowano juz kilka lat temu stara mala
          fabryczke tektury tuz poza dawnymi murami miasta, a od roku toczy sie inwestycja
          komercyjna na terenie pruskich koszarow - piekne to, ale to najdrozsze studia w
          miescie. Stylistycznie w kiedunku Starego Browaru, ale wiecej futuryzmu.
    • Gość: tomcio83 Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 08:25
      Też bym chciał zamieszkać w takim lofcie!
      (W przeciwieństwie do zamieszkania na nowoczesnym, strzeżonym osiedlu :-( )

Ale ciekawe jakie ceny?
      • chinique Lofty, lofty, lofty. 08.09.06, 10:18
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=437&w=33385396
      • Gość: BD Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 15:38
        Gość portalu: tomcio83 napisał(a):

> Też bym chciał zamieszkać w takim lofcie!
        > (W przeciwieństwie do zamieszkania na nowoczesnym, strzeżonym osiedlu :-( )
        >
        > Ale ciekawe jakie ceny?

SĄDZĄC PO WIEKU Z TWOJEGO NICKA NA PEWNO MIESZKASZ SAM I TO JEST TWOJE WŁASNE
        MIESZKANIE KUPIONE ZA SAMODZIELNIE ZAROBIONE PIENIĄDZE ALBO NA KREDYT :)))
        PEWNIE - OCZYWIŚCIE - ZARABIASZ W TYM WIEKU CO NAJMNIEJ 6 KOŁA :))))

FAJNIE POMARZYĆ, PRAWDA ???
    • Gość: emarik Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:01
      Lata temu przepowiadałem, że PZO zamienią się na lofty. Jestem wielkim fanem
      tego typu miejsc.
      • Gość: Ed Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 01:28
        ja reż ... mieszkam przez mur ...
    • chalupa Pierwsze lofty w Warszawie 08.09.06, 10:09
      Czesto w polskiej prasie niedoinformowani uzywaja angielszczyzny w zlym
      znaczeniu. Loft to jest poddasze, strych. W Anglii, przerabia sie strychy, do
      tej pory uzywane na skladowanie rupieci, na pokoje mieszkalne. Dodaje sie okno
      w dachu albo, jak od jakiegos czasu reklamowany tez w Polsce Velux, lub
      tzw "dormer window"(okno na poddaszu). I to nic nie ma wspolnego z adaptowaniem
      starych fabryk do celow mieszkalnych, ktora jest normalna przerobka.
      • Gość: res Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:12
        kilka słów wyjaśnienia - dormer window oznacza w polskiej terminologii facjatę,
        natomiast słowo loft oznacza wbrew temu co piszesz ma znacznie szersze znaczenie
        i oznacza właśnie adaptowane na cele mieszkalne dawnych poprzemysłowych
        powierzchni.
      • ready4freddy Re: Pierwsze lofty w Warszawie 08.09.06, 16:32
        bzdura. loft to wlasnie zaadaptowany na mieszkanie magazyn, budynek przemyslowy
        i tym podobne. i wlasnie w Anglii tak to nazywaja - zeby daleko nie szukac,
        proponuje powiesc (skadinad zabawna) "Adrian Mole and the Weapons of Mass
        Destruction" Sue Townsend. albo wpisanie "loft" w google.
    • Gość: Vtec_Z Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.crowley.pl 08.09.06, 10:41
      Czy ktoś wie może jak uzyskać kontakt z inwestorem? Czy biuro sprzedaży
      istnieje w jakiejś formie?
      • Gość: net Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:15
        napisali, że projekt prowadzi spółka Projekt Praga, oni chyba tez zajmowali się
        imprezami kulruralnymi, które miały miejsce w PZO, design, muzyka , teatr...
        wreszcie podejscie i projekt z prawdziwego zdarzenia, byle by tylko chamy
        deweloperzy w okolicy nie zrobiły kaszany w stylu tarchomin
        ta dzielnica to jedna z niewielu szans na prawdziwy miejski klimat
    • kazuyoshi78 Re: Stan obecny 08.09.06, 11:31
      Stan obecny:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=746&w=46730079&a=47584609
      • Gość: pm Re: Stan obecny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:59
        igenialnie! może nareszcie zostanie zahamowany trend 'przypadkowych' (a to jakiś
        buldożer "zawadził" o ścianę konstrukcyjną, a to ściana sie "sama" obsunęła)
        katastrof budowlanych podczas remontów starych budynków!
        • Gość: jijiji Re: Stan obecny IP: *.rzeczpospolita.pl 08.09.06, 13:15
          No prosze, a zaledwie kilka miesiecy temu firma Marvipol zrownala z ziemia XIX-wieczna ceglana
          fabryczke przy Wiatracznej, aby na jej miejscu postawic ?nowoczesne? bloki. Mam nadzieje, ze ten
          jakze swiatly deweloper (wslawiony m.in. postawieniem mrowkowca na Kazimierzowskiej) teraz sobie
          pluje w brode. Tylko niestety, nawet jak sie utopi z zaplucia, fabryczki juz nic nie przywroci.
          • Gość: gość Re: Stan obecny IP: 212.244.167.* 08.09.06, 15:17
            wsławił się też skasowaniem w budynku Przy Agorze jednego poziomu garaży "żeby
            taniej było" taniej może i było, ale pozwolenia na użytkowanie nie dostali -
            zwykła amatorszczyzna a nie deweloper
      • Gość: jet Re: Stan obecny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:11
        to nie jest PZO, tylko działka w pobliżu należaca do firmy Stomil,
        można z powodzeniem ją rewitalizowac, bo budynki są fantastyczne, niestety
        włąsciciel chce wszystko zburzyć i zbudować zwykłe osiedle,
        a konserwator zabytków jak zwykle nic nie może
    • ppo Cywilizowanie Pragi idzie pełną parą. 08.09.06, 13:47
      Ciekawe, gdzie teraz podzieją się tamtejsi dresiarze i żuliki od taniego wina.
      Będą musieli zniknąć. Może na wieś?
      P.S. A co z tym niedokończonym szkieletem przy Szwedzkiej? Do wyburzenia, czy
      da się coś jeszcze z tego zrobić?
      • Gość: prażanin Re: Cywilizowanie Pragi idzie pełną parą. IP: *.kdpw.com.pl 08.09.06, 14:03
        ktoś przejął inwestycję - widać tam robotników (projekt będzie realizowany)
      • Gość: Ed Re: Cywilizowanie Pragi idzie pełną parą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 01:33
        nie ma tu takich - tylko browniarze po śmietnikach się uganiają
    • Gość: yacek Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: 195.117.149.* 08.09.06, 13:57
      Wszystko fajnie, ciekawe sa takie lofty, mocna konstrukcja budynku, duze
      możliwosci. Ale te pozostalosci azbestu, rteci w podłożu, argonu w scianach,
      podwyższonego promieniowania... ja bym mial obawy. Nie ma to jak porzadna
      zadbana stara kamienica w dobrej lokalizacji.
      • Gość: lot Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:16
        te wszystkie substancje to chyba nie przy okazji produkcji soczewek, ja tam
        byłem i mi sie bardzo podobało.
        • Gość: Autor. Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:28

> te wszystkie substancje to chyba nie przy okazji produkcji soczewek, ja tam
          > byłem i mi sie bardzo podobało.

A myślisz, że pierwiastki promieniotwórcze w powłokach soczewek to skąd się
          biorą? A dodatki do szkieł w postaci metali ciężkich itp. świństw? Poza tym,
          PZO to nie tylko soczewki. Reasumując: taniej jest opchnąć napalonym artychom
          skażony teren pofabryczny niż rozebrać, utylizować i wybudować nowy :-)
          I polecam przejść się tam, porozmawiać z miejscowymi żuliami czy cyganami
          zamieszkującymi te okolicy Pragi bardzo obficie.
          • Gość: lot Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 15:26
            po takiej odpowiedzi należy sadzic, że jestes przedstawicielem budyjących tani
            szybko i byle gdzie na zadupiu deweloperow, którzy za zadne skarby nie chca
            dopuscic do rozwoju normalnych dzielnic albo jestes zagorzalym sluchaczem radia
            maryja z mocno posuniętą manią przesladowczą i teorią spiskowa

tam od lat wynajmują powierzchnie normalni ludzie na różne cele,
            robiono badania na szkodliwe substancje
            więc nie siej fermentu
            serdecznie pozdrawia miłośnik pragi i pasty cafe
            • Gość: Autor. Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 15:51
              > po takiej odpowiedzi należy sadzic, że jestes przedstawicielem budyjących tani
              > szybko i byle gdzie na zadupiu deweloperow, którzy za zadne skarby nie chca
              > dopuscic do rozwoju normalnych dzielnic albo jestes zagorzalym sluchaczem radia
              > maryja z mocno posuniętą manią przesladowczą i teorią spiskowa

Pudło i to do tego podwójne. Mieszkam na Pradze w domku, wykształcenie mam
              ścisłe a pracuję z komputerami o software'm. :-)

> tam od lat wynajmują powierzchnie normalni ludzie na różne cele,

Co innego na różne cele a co innego mieszkać. Urządzenie tam galerii, pracowni
              czy jakiejś małej sali koncertowej jest OK bo nie przebywasz tam większości
              czasu. Nie śpisz, nie jesz jedzenia tam przechowywanego nie oddychasz powietrzem
              non-stop. Jak za 10-20 lat mieszkańcy zaczną masowo umierać na raka to kogo
              będą pozywać? Nieistniejącą firmę?

> robiono badania na szkodliwe substancje
              > więc nie siej fermentu

A kto i na czyje zlecenie to robił? Może inwestora? :-) Nawet nie zdajesz sobie
              sprawy, jak robi się przekręty podczas badań jeśli zamawia je konkretna firma i
              płaci za konkretny wynik :-) Trochę wiem, bo z racji wykształcenia miałem z tym
              do czynienia.
        • kazuyoshi78 Re: Pierwsze lofty w Warszawie 08.09.06, 14:29
          > te wszystkie substancje to chyba nie przy okazji produkcji soczewek

Skoro w krajach tzw.bloku wschodiego w fabrykach snopowiązałek wytwarzano
          czołgi, fabryki maszyn do szybia produkowały karabiny maszynowe, to PZO
          produkowało pewnie nie tylko soczewki :)
          • Gość: Autor. Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:48
            > Skoro w krajach tzw.bloku wschodiego w fabrykach snopowiązałek wytwarzano
            > czołgi, fabryki maszyn do szybia produkowały karabiny maszynowe, to PZO
            > produkowało pewnie nie tylko soczewki :)

Ale nawet same farby 40 lat używane do malowania powiększalników do zdrowych nie
            należą. A przemysł w PRL był 10-20 lat do tyłu względem Zachodu. Nawet przy
            nowych tynkach i farbach na ścianie cały ten syf będzie dyfundował i podtruwał
            mieszkańców.
      • Gość: Soda Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.aster.pl 15.05.08, 15:32
        Azbest w fabryce Polleny?! No to się wysmarowałam!
    • rudy_rudolf lofty kartonowe 08.09.06, 15:02
      ciekawe kiedy zrobi się trend na lofty kartonowe-ekologiczne,tanie, łatwe i
      szybkie w budowie ;-)

lepsza strona życia
      www.asiaq.pl
      wygraj szkolenie na
      www.grupa-kreatywna.pl
    • korekta7 DOBRA AKCJA - przerób Market 08.09.06, 15:03
      HA . Czekam kiedy przeobia Markety wokół mojego osiedla i osiedli moich
      kolegów z całej Polski .

Trzymam Kciuki - DOBRA AKCJA
    • Gość: mikron ostroznie IP: *.desy.de 08.09.06, 15:12
      z tymi zachwytami. Budynki poprzemyslowe moga miec mase roznego swinstwa
      w scianach - niektore produkcje mogly nasaczac sciany przez dziesieciolecia
      toksynami, z ktorymi niekoniecznie chcialoby sie dzielic dach.
      Kanaly wentylacyjne oraz kanaly przewodow elektrycznych moga byc wylozone
      azbestem, niegdys powszechnie uzywanym ze wzgledu na swoje niepalne wlasciwosci.
      Zaklady optyczne, ktore robily sprzet wojskowy, moga miec podwyzszona
      promieniowanie, jesli produkowaly np. "zegary" z fluoryzacyjna tarcza lub
      wskazowkami.
      I wiele podobnych watpliowsci...
      Radzilbym zachowc czujnosc i zbadac dokladnie historie miejsca.

• Gość: kor Re: Te budynki, ktorych nawet SLD-owska mafia IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 08.09.06, 15:25
        nie chciaA ZA DARMO nie nadaja sie prawdopodobnie do niczego. Paru mlodych
        lewusow-lewakow moze sie tym podniecac. Zapyrajcie Michnika czy chcialby w
        takim slamsie mieszkac . Jesli zamieszka to prawidziwy z niego korowiec a nie
        maciwoda i opluwacz.
    • Gość: kor Re: Przymusowe ciezkie roboty, to so promocje... IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 08.09.06, 15:21
      ....
      • Gość: v Poproszę na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 15:34
        te przymusowe roboty to nie na temat

a polityczne dopiski to już taka zbiorowa choroba PiS - owskich pieniaczy.

wracajac do tematu, to miejsca tego typu swietnie funkcjonują w zachodniej
        europie i stanach,
        trzeb tylko jeszcze je dobrze zrobić,
        miejsce PZO jest niezłe, ciekawe jaka będzie architektura i otoczenie?
        • Gość: Autor. Re: Poproszę na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 15:56
          > wracajac do tematu, to miejsca tego typu swietnie funkcjonują w zachodniej
          > europie i stanach,

Tylko weź pod uwagę, od kiedy dba się o środowisko w Polsce a od kiedy w w/w
          rejonach. Czy uważasz, że sprzedanie domu w Polsce przez dewelopera obok
          planowanej linii wysokiego napięcia nie wspominając o tym klientom jest
          rzadkością w Polsce? A co powiesz na sytuację, gdy deweloper wmawia kupującym że
          linia kolejowa obok budowanego domu zostanie skasowana, mimo iż d. wie że ma być
          rozbudowana? :-) Żyjesz w Polsce!

> trzeb tylko jeszcze je dobrze zrobić,
          > miejsce PZO jest niezłe, ciekawe jaka będzie architektura i otoczenie?

No, obok jest Biedronka, trochę zaszczanych kamienic, niedaleko Wedel i kościół
    • Gość: maacia Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.aster.pl 08.09.06, 15:21
      a jaka to moze byc cena? czy tylko aktorow (i roznych takich innych) bedzie stac?
    • Gość: janusz Mieszkania w fabrykach, a produkcja w Chinach IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 08.09.06, 16:04
      Na tej zamianie wszyscy się przejadą. To jest ekonomia idiotów, pozbywanie się
      fabryk i przenoszenie ich do Azji.
      Ci co to robią , zostaną zakładnikami tych co produkują, co widać już gołym
      okiem , ale politycy udają , że sprawy nie ma, ale będzie.
    • Gość: Z Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.k2.pl 08.09.06, 16:23
      Ja bym nie mogła mieszkać w takich otwartych przestrzeniach. Projektanci
      blokowisk z lat 70-tych wykształcili u mnie specyficzne nawyki...
    • Gość: sezam Ale kogo bedzie stać na ogrzanie takiej przestrzen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 17:13
      i?Wróżę szybkie bankructwo!!!!
      • Gość: olo Re: Ale kogo bedzie stać na ogrzanie takiej przes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 17:46
        ale jakiej przestrzeni?

jak masz 80 m2 to chyba da rade ogrzac,
        no chyba ze ktos 300 m2 od razu wezmie

ludzie maja w miescie różne nawet bardzo duze mieszkania i jakos je ogrzewaja
        ja chetnie wchodze i grzeje w postindustrial?

nawet jesli bede musial przegrzac,
        ja juz tam bylem na imprezie teatralnej
        i pomieszczenia widziale -nie sa za wysokie jakies 3 i pol metra - jak w starej
        kamienicy
        super okna i niezly klimat na dziedzincu zewnetrznym no i pod mostem

blokow z lat 70 mam dosyc
      • dorsai68 Re: Ale kogo bedzie stać na ogrzanie takiej przes 08.09.06, 18:02
        Spokona Twoja rozczochrana. ;-)
        Technika grzewcza poszła daleko do przodu, a i technologia izolacji nie została w tyle. Potrzebne jest staranne zaizolowanie budynku, wymiana stolarki okiennej na nowoczesną, termoizolowaną z szybami o niskiej przenikalności, na poziomie 1,0-1,1 w/m2K, do tego nowoczesny piec CO z zamkniętym obiegiem i elektronicznym sterowaniem ogrzewaniem.
        Takie lokale można też z czystym sumieniem wyposażyć w ogrzewanie kominkowe.

• Gość: maz Ja juz mieszkam w fabryce IP: *.chello.pl 08.09.06, 18:39
      .. praca 12 godzin za 1200 zl. rowniez soboty i niedziele. Mam kurfa lofty.
    • Gość: o90 ciekawe czy IP: 82.112.137.* 08.09.06, 18:56
      ktos z zainteresowanych tym ambitnym projektem
      pomyslal ze fabryke buduje sie bez odpowiedniej teroizolacji
      i owe wymarzone 500m trzeba w warunkach POLSKIEJ zimy ogrzac
      powodzenia...
      • Gość: Ed Re: ciekawe czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 01:43
        Podejrzewam, że ludzie, którzy zamieszkają w pzo, nie będą mieć problemów
        finansowych typu; czy stać mnie wydawać na ogrzewanie zimą 500 zł miesięcznie
        więcej niż w apartamencie o powierzchni 150 metrów kwadratowych
    • Gość: poindustrialny Lofty w Warszawie na Karolkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 23:25
      A kiedy powstaną zachwycające lofty w budynku po byłych zakładach im. Róży
      Luxemburg? Wspaniała lokalizacja, zaś mieszkańcy mogliby nocą świecić,
      rozświetlając i ożywiając tereny poprzemysłowe.
    • Gość: cyberfreeq Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.45-130-66.mc.videotron.ca 10.09.06, 06:35
      Sama obecnosc artystow sprawia ze po-przemyslowy obiekt zaczyna cieszyc sie
      zainteresowaniem ogolu. Na swiecie dzieje sie to tak, mowie przede wszystkim o
      Ameryce Polnocnej ( Kanada, USA ), ze najpierw artysci odkrywaja obiekt
      po-przemyslowy i zakladaja tam galerie, organizuja koncerty lub inne imprezy,
      czy tez adoptuja na loft w ktorym mieszkaja i tworza. Dopiero potem wprowadzaja
      sie ludzie ktorzy maja wiecej pieniedzy. Albo tez artysci mieszkajacy w takich
      tanich loftach zaczynaja byc aktywni w branzy nowych mediow i technologii,
      projektowania, lub sprzedawac sztuke ktora tworza. Obecnosc artystow przyczynia
      sie w takim przypadku nie tylko do rewitalizacji architektonicznej miejsca, ale
      stymuluje gospodarke dzielnicy czy miasta, nawet malego. Amerykanscy eksperci
      zalecaja rewitalizacje budynkow po-przemyslowych jako jeden z podstawowych
      elementow strategii rozwoju high-tech dla miast. Nawet niewielkie osrodki moga
      stac sie centrami gospodarki kreatywnej, co wiaze sie ze wzrostem zatrudnienia i
      wplywow podatkowych, nie mowiac o pozytywnym wizerunku, stymulacja zycia
      kulturalnego, za sprawa pofabrycznych budynkow.
      cyberfreeq
      funkytown.wordpress.com
    • Gość: bzik Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.a1.net 11.09.06, 23:49
      za starego ZDZICHA nowe ZDZISIE.
      • Gość: bzik cd Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.a1.net 11.09.06, 23:59
        to o promocyji
    • Gość: Henry Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 13:15
      Jak jesteśmy zacofani skoro dopiero teraz myśli sie w Polsce o LOFTACH..gdzie w
      stanach powstawaly juz na początku lat 60-tych...tam to normalka a to nie
      wiadomo co za atrakcja...duzo jeszcze nam brakuje do tzw zachodu...Pierwsze
      lofty...hhee hee...dobrze ze chociaz jedna linia metra jest...bo ludzie w
      trawajach zamieniliby sie w kiszone ogórki...
    • Gość: Promotor Re: Promocja-Pierwsze lofty w Wawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 15:00
      Akcjonariusze spółki matki naturalnie w pierwszej kolejności.
    • Gość: shark Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.eranet.pl 10.04.07, 15:03
      Moim zdaniem w warszwie sa pseudo lofty .Wystarczu pojechac do londynu zeby
      zobaczyc wogole koncepcje loftow. Co za radocha mieszkac w zakladach ktore sa w
      najgorszych dzielnicach warszawy . Moim zdaniem to jaks porazka dodajac do tego
      jeszce wywalana w kosmos cene mozna powiedziec ze to przerost formy nad
      terscia. Co innego jakby w warszawie byly doki czy zabudowa przemyslowo ulugowa
      nad wisla i tam bylyby przerabiane budynki z hstoria na lofty, ale soki szyny
      kolejowe a wilsa to dusza roznica.
      • Gość: jet W PZO wszystko idzie w złym kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 18:56
        Nic dobrego z tego projektu nie wyjdzie,
        zmienieł sie po raz kolejny zarząd spółki, która jest właścicielem
        i przyszli ludzie, którzy do tej pory budowali bloki za miastem.
        pozbyli się nie płacąc za dotychczasową pracę spółki Projekt Praga i zamierzają
        realizować projekt bez ludzi którzy go wymyślili, nagłośnili i przygotowali.
        zmienili dla zaoszczędzenia pięciu złotych architekta z renomowanej pracowni
        Fiszer Atelier na dziadów z Pro Arte , którzy do tej pory budowali bloki na gocławiu
        nowa wysoka cena ok. 12 tysięcy
        wypacza całkowicie idee loftów,
        w dzielnicy praga południe na kamionku, gdzie dziś nic nie działa, miało sens
        stworzenie enklawy, która pociągnełaby rozwój okolicy,
        mogłoby to być możliwe jeśli by pojawili się ludzie otwarci twórczy dynamiczni
        itd a nie wiem kto pojawi się za taką kasę
        poza tym lofty do duza przestrzeń a znów przy tej cenie nikogo nie będzie stac

jak zwykle z wizją zwycięża głupota i pazerność jak do tej pory działania w PZO
        budziły moją nadzieję a teraz budzą moje obrzydzenie
        odradzam wszystkim tą inwestycję, bo przejęli ją ludzie nieuczciwi i bez pojęcia
        czym powinno być to miejsce

mam nadzieję, że w innych częściach miasta powstaną rzeczy i miejsca wartościowe

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka