Gość: qw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 22:40 ja tez wyrazam chec zamieszkania w waszej fabryce, tylko czy sa jakies promocje?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lupenpolak Ci z Żerania i Siekierek są trendy i jazzie ? IP: *.chello.pl 07.09.06, 23:30 He he he oni też mają mieszkanka na terenach przemysłowych. Ciepłe rury, industrialny krajobraz. Moim zdaniem są bardziej jazzie i coooool niż artyści w fabryce optyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł [...] IP: 62.233.214.* 08.09.06, 14:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek z Poznania "my byliśmy pierwsi" lubię takich ludzi z hameryka IP: *.cust.tele2.pl 08.09.06, 18:52 hamerykanskyego snu :-) Gwoli scislosci, w Poznaniu prywatnie zaadaptowano juz kilka lat temu stara mala fabryczke tektury tuz poza dawnymi murami miasta, a od roku toczy sie inwestycja komercyjna na terenie pruskich koszarow - piekne to, ale to najdrozsze studia w miescie. Stylistycznie w kiedunku Starego Browaru, ale wiecej futuryzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcio83 Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 08:25 Też bym chciał zamieszkać w takim lofcie! (W przeciwieństwie do zamieszkania na nowoczesnym, strzeżonym osiedlu :-( ) Ale ciekawe jakie ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Lofty, lofty, lofty. 08.09.06, 10:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=437&w=33385396 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BD Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 15:38 Gość portalu: tomcio83 napisał(a): > Też bym chciał zamieszkać w takim lofcie! > (W przeciwieństwie do zamieszkania na nowoczesnym, strzeżonym osiedlu :-( ) > > Ale ciekawe jakie ceny? SĄDZĄC PO WIEKU Z TWOJEGO NICKA NA PEWNO MIESZKASZ SAM I TO JEST TWOJE WŁASNE MIESZKANIE KUPIONE ZA SAMODZIELNIE ZAROBIONE PIENIĄDZE ALBO NA KREDYT :))) PEWNIE - OCZYWIŚCIE - ZARABIASZ W TYM WIEKU CO NAJMNIEJ 6 KOŁA :)))) FAJNIE POMARZYĆ, PRAWDA ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emarik Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:01 Lata temu przepowiadałem, że PZO zamienią się na lofty. Jestem wielkim fanem tego typu miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 01:28 ja reż ... mieszkam przez mur ... Odpowiedz Link Zgłoś
chalupa Pierwsze lofty w Warszawie 08.09.06, 10:09 Czesto w polskiej prasie niedoinformowani uzywaja angielszczyzny w zlym znaczeniu. Loft to jest poddasze, strych. W Anglii, przerabia sie strychy, do tej pory uzywane na skladowanie rupieci, na pokoje mieszkalne. Dodaje sie okno w dachu albo, jak od jakiegos czasu reklamowany tez w Polsce Velux, lub tzw "dormer window"(okno na poddaszu). I to nic nie ma wspolnego z adaptowaniem starych fabryk do celow mieszkalnych, ktora jest normalna przerobka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: res Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:12 kilka słów wyjaśnienia - dormer window oznacza w polskiej terminologii facjatę, natomiast słowo loft oznacza wbrew temu co piszesz ma znacznie szersze znaczenie i oznacza właśnie adaptowane na cele mieszkalne dawnych poprzemysłowych powierzchni. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Pierwsze lofty w Warszawie 08.09.06, 16:32 bzdura. loft to wlasnie zaadaptowany na mieszkanie magazyn, budynek przemyslowy i tym podobne. i wlasnie w Anglii tak to nazywaja - zeby daleko nie szukac, proponuje powiesc (skadinad zabawna) "Adrian Mole and the Weapons of Mass Destruction" Sue Townsend. albo wpisanie "loft" w google. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vtec_Z Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.crowley.pl 08.09.06, 10:41 Czy ktoś wie może jak uzyskać kontakt z inwestorem? Czy biuro sprzedaży istnieje w jakiejś formie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:15 napisali, że projekt prowadzi spółka Projekt Praga, oni chyba tez zajmowali się imprezami kulruralnymi, które miały miejsce w PZO, design, muzyka , teatr... wreszcie podejscie i projekt z prawdziwego zdarzenia, byle by tylko chamy deweloperzy w okolicy nie zrobiły kaszany w stylu tarchomin ta dzielnica to jedna z niewielu szans na prawdziwy miejski klimat Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Stan obecny 08.09.06, 11:31 Stan obecny: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=746&w=46730079&a=47584609 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: Stan obecny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 11:59 igenialnie! może nareszcie zostanie zahamowany trend 'przypadkowych' (a to jakiś buldożer "zawadził" o ścianę konstrukcyjną, a to ściana sie "sama" obsunęła) katastrof budowlanych podczas remontów starych budynków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jijiji Re: Stan obecny IP: *.rzeczpospolita.pl 08.09.06, 13:15 No prosze, a zaledwie kilka miesiecy temu firma Marvipol zrownala z ziemia XIX-wieczna ceglana fabryczke przy Wiatracznej, aby na jej miejscu postawic ?nowoczesne? bloki. Mam nadzieje, ze ten jakze swiatly deweloper (wslawiony m.in. postawieniem mrowkowca na Kazimierzowskiej) teraz sobie pluje w brode. Tylko niestety, nawet jak sie utopi z zaplucia, fabryczki juz nic nie przywroci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Stan obecny IP: 212.244.167.* 08.09.06, 15:17 wsławił się też skasowaniem w budynku Przy Agorze jednego poziomu garaży "żeby taniej było" taniej może i było, ale pozwolenia na użytkowanie nie dostali - zwykła amatorszczyzna a nie deweloper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jet Re: Stan obecny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:11 to nie jest PZO, tylko działka w pobliżu należaca do firmy Stomil, można z powodzeniem ją rewitalizowac, bo budynki są fantastyczne, niestety włąsciciel chce wszystko zburzyć i zbudować zwykłe osiedle, a konserwator zabytków jak zwykle nic nie może Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Cywilizowanie Pragi idzie pełną parą. 08.09.06, 13:47 Ciekawe, gdzie teraz podzieją się tamtejsi dresiarze i żuliki od taniego wina. Będą musieli zniknąć. Może na wieś? P.S. A co z tym niedokończonym szkieletem przy Szwedzkiej? Do wyburzenia, czy da się coś jeszcze z tego zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prażanin Re: Cywilizowanie Pragi idzie pełną parą. IP: *.kdpw.com.pl 08.09.06, 14:03 ktoś przejął inwestycję - widać tam robotników (projekt będzie realizowany) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Cywilizowanie Pragi idzie pełną parą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 01:33 nie ma tu takich - tylko browniarze po śmietnikach się uganiają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yacek Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: 195.117.149.* 08.09.06, 13:57 Wszystko fajnie, ciekawe sa takie lofty, mocna konstrukcja budynku, duze możliwosci. Ale te pozostalosci azbestu, rteci w podłożu, argonu w scianach, podwyższonego promieniowania... ja bym mial obawy. Nie ma to jak porzadna zadbana stara kamienica w dobrej lokalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:16 te wszystkie substancje to chyba nie przy okazji produkcji soczewek, ja tam byłem i mi sie bardzo podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor. Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:28 > te wszystkie substancje to chyba nie przy okazji produkcji soczewek, ja tam > byłem i mi sie bardzo podobało. A myślisz, że pierwiastki promieniotwórcze w powłokach soczewek to skąd się biorą? A dodatki do szkieł w postaci metali ciężkich itp. świństw? Poza tym, PZO to nie tylko soczewki. Reasumując: taniej jest opchnąć napalonym artychom skażony teren pofabryczny niż rozebrać, utylizować i wybudować nowy :-) I polecam przejść się tam, porozmawiać z miejscowymi żuliami czy cyganami zamieszkującymi te okolicy Pragi bardzo obficie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lot Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 15:26 po takiej odpowiedzi należy sadzic, że jestes przedstawicielem budyjących tani szybko i byle gdzie na zadupiu deweloperow, którzy za zadne skarby nie chca dopuscic do rozwoju normalnych dzielnic albo jestes zagorzalym sluchaczem radia maryja z mocno posuniętą manią przesladowczą i teorią spiskowa tam od lat wynajmują powierzchnie normalni ludzie na różne cele, robiono badania na szkodliwe substancje więc nie siej fermentu serdecznie pozdrawia miłośnik pragi i pasty cafe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor. Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 15:51 > po takiej odpowiedzi należy sadzic, że jestes przedstawicielem budyjących tani > szybko i byle gdzie na zadupiu deweloperow, którzy za zadne skarby nie chca > dopuscic do rozwoju normalnych dzielnic albo jestes zagorzalym sluchaczem radia > maryja z mocno posuniętą manią przesladowczą i teorią spiskowa Pudło i to do tego podwójne. Mieszkam na Pradze w domku, wykształcenie mam ścisłe a pracuję z komputerami o software'm. :-) > tam od lat wynajmują powierzchnie normalni ludzie na różne cele, Co innego na różne cele a co innego mieszkać. Urządzenie tam galerii, pracowni czy jakiejś małej sali koncertowej jest OK bo nie przebywasz tam większości czasu. Nie śpisz, nie jesz jedzenia tam przechowywanego nie oddychasz powietrzem non-stop. Jak za 10-20 lat mieszkańcy zaczną masowo umierać na raka to kogo będą pozywać? Nieistniejącą firmę? > robiono badania na szkodliwe substancje > więc nie siej fermentu A kto i na czyje zlecenie to robił? Może inwestora? :-) Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak robi się przekręty podczas badań jeśli zamawia je konkretna firma i płaci za konkretny wynik :-) Trochę wiem, bo z racji wykształcenia miałem z tym do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Pierwsze lofty w Warszawie 08.09.06, 14:29 > te wszystkie substancje to chyba nie przy okazji produkcji soczewek Skoro w krajach tzw.bloku wschodiego w fabrykach snopowiązałek wytwarzano czołgi, fabryki maszyn do szybia produkowały karabiny maszynowe, to PZO produkowało pewnie nie tylko soczewki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor. Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:48 > Skoro w krajach tzw.bloku wschodiego w fabrykach snopowiązałek wytwarzano > czołgi, fabryki maszyn do szybia produkowały karabiny maszynowe, to PZO > produkowało pewnie nie tylko soczewki :) Ale nawet same farby 40 lat używane do malowania powiększalników do zdrowych nie należą. A przemysł w PRL był 10-20 lat do tyłu względem Zachodu. Nawet przy nowych tynkach i farbach na ścianie cały ten syf będzie dyfundował i podtruwał mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Soda Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.aster.pl 15.05.08, 15:32 Azbest w fabryce Polleny?! No to się wysmarowałam! Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_rudolf lofty kartonowe 08.09.06, 15:02 ciekawe kiedy zrobi się trend na lofty kartonowe-ekologiczne,tanie, łatwe i szybkie w budowie ;-) lepsza strona życia www.asiaq.pl wygraj szkolenie na www.grupa-kreatywna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
korekta7 DOBRA AKCJA - przerób Market 08.09.06, 15:03 HA . Czekam kiedy przeobia Markety wokół mojego osiedla i osiedli moich kolegów z całej Polski . Trzymam Kciuki - DOBRA AKCJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron ostroznie IP: *.desy.de 08.09.06, 15:12 z tymi zachwytami. Budynki poprzemyslowe moga miec mase roznego swinstwa w scianach - niektore produkcje mogly nasaczac sciany przez dziesieciolecia toksynami, z ktorymi niekoniecznie chcialoby sie dzielic dach. Kanaly wentylacyjne oraz kanaly przewodow elektrycznych moga byc wylozone azbestem, niegdys powszechnie uzywanym ze wzgledu na swoje niepalne wlasciwosci. Zaklady optyczne, ktore robily sprzet wojskowy, moga miec podwyzszona promieniowanie, jesli produkowaly np. "zegary" z fluoryzacyjna tarcza lub wskazowkami. I wiele podobnych watpliowsci... Radzilbym zachowc czujnosc i zbadac dokladnie historie miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor Re: Te budynki, ktorych nawet SLD-owska mafia IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 08.09.06, 15:25 nie chciaA ZA DARMO nie nadaja sie prawdopodobnie do niczego. Paru mlodych lewusow-lewakow moze sie tym podniecac. Zapyrajcie Michnika czy chcialby w takim slamsie mieszkac . Jesli zamieszka to prawidziwy z niego korowiec a nie maciwoda i opluwacz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kor Re: Przymusowe ciezkie roboty, to so promocje... IP: *.fwhq2nat.dot.ca.gov 08.09.06, 15:21 .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Poproszę na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 15:34 te przymusowe roboty to nie na temat a polityczne dopiski to już taka zbiorowa choroba PiS - owskich pieniaczy. wracajac do tematu, to miejsca tego typu swietnie funkcjonują w zachodniej europie i stanach, trzeb tylko jeszcze je dobrze zrobić, miejsce PZO jest niezłe, ciekawe jaka będzie architektura i otoczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor. Re: Poproszę na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 15:56 > wracajac do tematu, to miejsca tego typu swietnie funkcjonują w zachodniej > europie i stanach, Tylko weź pod uwagę, od kiedy dba się o środowisko w Polsce a od kiedy w w/w rejonach. Czy uważasz, że sprzedanie domu w Polsce przez dewelopera obok planowanej linii wysokiego napięcia nie wspominając o tym klientom jest rzadkością w Polsce? A co powiesz na sytuację, gdy deweloper wmawia kupującym że linia kolejowa obok budowanego domu zostanie skasowana, mimo iż d. wie że ma być rozbudowana? :-) Żyjesz w Polsce! > trzeb tylko jeszcze je dobrze zrobić, > miejsce PZO jest niezłe, ciekawe jaka będzie architektura i otoczenie? No, obok jest Biedronka, trochę zaszczanych kamienic, niedaleko Wedel i kościół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maacia Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.aster.pl 08.09.06, 15:21 a jaka to moze byc cena? czy tylko aktorow (i roznych takich innych) bedzie stac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Mieszkania w fabrykach, a produkcja w Chinach IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 08.09.06, 16:04 Na tej zamianie wszyscy się przejadą. To jest ekonomia idiotów, pozbywanie się fabryk i przenoszenie ich do Azji. Ci co to robią , zostaną zakładnikami tych co produkują, co widać już gołym okiem , ale politycy udają , że sprawy nie ma, ale będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.k2.pl 08.09.06, 16:23 Ja bym nie mogła mieszkać w takich otwartych przestrzeniach. Projektanci blokowisk z lat 70-tych wykształcili u mnie specyficzne nawyki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sezam Ale kogo bedzie stać na ogrzanie takiej przestrzen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 17:13 i?Wróżę szybkie bankructwo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Ale kogo bedzie stać na ogrzanie takiej przes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 17:46 ale jakiej przestrzeni? jak masz 80 m2 to chyba da rade ogrzac, no chyba ze ktos 300 m2 od razu wezmie ludzie maja w miescie różne nawet bardzo duze mieszkania i jakos je ogrzewaja ja chetnie wchodze i grzeje w postindustrial? nawet jesli bede musial przegrzac, ja juz tam bylem na imprezie teatralnej i pomieszczenia widziale -nie sa za wysokie jakies 3 i pol metra - jak w starej kamienicy super okna i niezly klimat na dziedzincu zewnetrznym no i pod mostem blokow z lat 70 mam dosyc Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Ale kogo bedzie stać na ogrzanie takiej przes 08.09.06, 18:02 Spokona Twoja rozczochrana. ;-) Technika grzewcza poszła daleko do przodu, a i technologia izolacji nie została w tyle. Potrzebne jest staranne zaizolowanie budynku, wymiana stolarki okiennej na nowoczesną, termoizolowaną z szybami o niskiej przenikalności, na poziomie 1,0-1,1 w/m2K, do tego nowoczesny piec CO z zamkniętym obiegiem i elektronicznym sterowaniem ogrzewaniem. Takie lokale można też z czystym sumieniem wyposażyć w ogrzewanie kominkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Ja juz mieszkam w fabryce IP: *.chello.pl 08.09.06, 18:39 .. praca 12 godzin za 1200 zl. rowniez soboty i niedziele. Mam kurfa lofty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o90 ciekawe czy IP: 82.112.137.* 08.09.06, 18:56 ktos z zainteresowanych tym ambitnym projektem pomyslal ze fabryke buduje sie bez odpowiedniej teroizolacji i owe wymarzone 500m trzeba w warunkach POLSKIEJ zimy ogrzac powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: ciekawe czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 01:43 Podejrzewam, że ludzie, którzy zamieszkają w pzo, nie będą mieć problemów finansowych typu; czy stać mnie wydawać na ogrzewanie zimą 500 zł miesięcznie więcej niż w apartamencie o powierzchni 150 metrów kwadratowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poindustrialny Lofty w Warszawie na Karolkowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 23:25 A kiedy powstaną zachwycające lofty w budynku po byłych zakładach im. Róży Luxemburg? Wspaniała lokalizacja, zaś mieszkańcy mogliby nocą świecić, rozświetlając i ożywiając tereny poprzemysłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyberfreeq Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.45-130-66.mc.videotron.ca 10.09.06, 06:35 Sama obecnosc artystow sprawia ze po-przemyslowy obiekt zaczyna cieszyc sie zainteresowaniem ogolu. Na swiecie dzieje sie to tak, mowie przede wszystkim o Ameryce Polnocnej ( Kanada, USA ), ze najpierw artysci odkrywaja obiekt po-przemyslowy i zakladaja tam galerie, organizuja koncerty lub inne imprezy, czy tez adoptuja na loft w ktorym mieszkaja i tworza. Dopiero potem wprowadzaja sie ludzie ktorzy maja wiecej pieniedzy. Albo tez artysci mieszkajacy w takich tanich loftach zaczynaja byc aktywni w branzy nowych mediow i technologii, projektowania, lub sprzedawac sztuke ktora tworza. Obecnosc artystow przyczynia sie w takim przypadku nie tylko do rewitalizacji architektonicznej miejsca, ale stymuluje gospodarke dzielnicy czy miasta, nawet malego. Amerykanscy eksperci zalecaja rewitalizacje budynkow po-przemyslowych jako jeden z podstawowych elementow strategii rozwoju high-tech dla miast. Nawet niewielkie osrodki moga stac sie centrami gospodarki kreatywnej, co wiaze sie ze wzrostem zatrudnienia i wplywow podatkowych, nie mowiac o pozytywnym wizerunku, stymulacja zycia kulturalnego, za sprawa pofabrycznych budynkow. cyberfreeq funkytown.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.a1.net 11.09.06, 23:49 za starego ZDZICHA nowe ZDZISIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik cd Re: Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.a1.net 11.09.06, 23:59 to o promocyji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henry Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 13:15 Jak jesteśmy zacofani skoro dopiero teraz myśli sie w Polsce o LOFTACH..gdzie w stanach powstawaly juz na początku lat 60-tych...tam to normalka a to nie wiadomo co za atrakcja...duzo jeszcze nam brakuje do tzw zachodu...Pierwsze lofty...hhee hee...dobrze ze chociaz jedna linia metra jest...bo ludzie w trawajach zamieniliby sie w kiszone ogórki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Promotor Re: Promocja-Pierwsze lofty w Wawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 15:00 Akcjonariusze spółki matki naturalnie w pierwszej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shark Pierwsze lofty w Warszawie IP: *.eranet.pl 10.04.07, 15:03 Moim zdaniem w warszwie sa pseudo lofty .Wystarczu pojechac do londynu zeby zobaczyc wogole koncepcje loftow. Co za radocha mieszkac w zakladach ktore sa w najgorszych dzielnicach warszawy . Moim zdaniem to jaks porazka dodajac do tego jeszce wywalana w kosmos cene mozna powiedziec ze to przerost formy nad terscia. Co innego jakby w warszawie byly doki czy zabudowa przemyslowo ulugowa nad wisla i tam bylyby przerabiane budynki z hstoria na lofty, ale soki szyny kolejowe a wilsa to dusza roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jet W PZO wszystko idzie w złym kierunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 18:56 Nic dobrego z tego projektu nie wyjdzie, zmienieł sie po raz kolejny zarząd spółki, która jest właścicielem i przyszli ludzie, którzy do tej pory budowali bloki za miastem. pozbyli się nie płacąc za dotychczasową pracę spółki Projekt Praga i zamierzają realizować projekt bez ludzi którzy go wymyślili, nagłośnili i przygotowali. zmienili dla zaoszczędzenia pięciu złotych architekta z renomowanej pracowni Fiszer Atelier na dziadów z Pro Arte , którzy do tej pory budowali bloki na gocławiu nowa wysoka cena ok. 12 tysięcy wypacza całkowicie idee loftów, w dzielnicy praga południe na kamionku, gdzie dziś nic nie działa, miało sens stworzenie enklawy, która pociągnełaby rozwój okolicy, mogłoby to być możliwe jeśli by pojawili się ludzie otwarci twórczy dynamiczni itd a nie wiem kto pojawi się za taką kasę poza tym lofty do duza przestrzeń a znów przy tej cenie nikogo nie będzie stac jak zwykle z wizją zwycięża głupota i pazerność jak do tej pory działania w PZO budziły moją nadzieję a teraz budzą moje obrzydzenie odradzam wszystkim tą inwestycję, bo przejęli ją ludzie nieuczciwi i bez pojęcia czym powinno być to miejsce mam nadzieję, że w innych częściach miasta powstaną rzeczy i miejsca wartościowe Odpowiedz Link Zgłoś