Gość: Ariadna Re: Dmowski oprotestowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 18:23 Mam pytanie do adminów dlaczego usunięto mój post sprzed kilkunastu minut,w czym uchybiłam panującym tu zwyczajom. Nie napisałam niczego co by uwłaczało komukolwiek- czyżby wolnośc słowa była tylko dla wybranych wedle upodobań adminów. Ciekawe czy wróci mój post,albo przsynajmniej doczekam się wyjaśnień- poczekamy,zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: adriana 19.10.06, 18:27 Gość portalu: Ariadna napisał(a): > Mam pytanie do adminów dlaczego usunięto mój post sprzed kilkunastu minut,w > czym uchybiłam panującym tu zwyczajom. Nie napisałam niczego co by uwłaczało > komukolwiek- czyżby wolnośc słowa była tylko dla wybranych wedle upodobań > adminów. Ciekawe czy wróci mój post,albo przsynajmniej doczekam się wyjaśnień- > poczekamy,zobaczymy. Mnie to zdarzylo sie wiele razy. Dlatego kiedy mi sie to przytrafi, powtarzam sobie bajke o Rzepisze (Rzepicha, zona ...), ktora brzmi: "Ze pisze, to nic! Ale czy wydrukuja???" Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: adriana 19.10.06, 18:38 Proponuje ustawic pomnik Dmowskiego w Kozlowce.Obok pomnika Stalina.Tam jest jego,zdrajcy miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Re: adriana 19.10.06, 19:27 x2468 napisał: > Proponuje ustawic pomnik Dmowskiego w Kozlowce.Obok pomnika Stalina.Tam jest > jego,zdrajcy miejsce. Oj teraz widać efekty nie chodzenia lub spania na lekcjach historii ;) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Bartoszz Odmowa postawienia mu pomnika ze względu na antyse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 19:04 Dmowski był Patriotą który walczył o dobro Polski. Odmowa postawienia mu pomnika ze względu na antysemityzm jest przesadzona uwazam ze to czy ktos nie lubi Belgów , Rosjan czy Żydów jest sprawą drugorzędna. Ale najwidoczniej dla środowiska GW i jej czytelnikow jezeli ktos jest antysemitą to jest diabłem wcielonym. Ciekawe czy Pan Michnik tępił by ludzi ktorzy nie lubią naprzykład aborygenów ? zapewne nie i to Jest własnie Hipokryzja..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyKRETYNIZM #### Pytanie publiczne do Walc i jej rodakow ?????????? IP: *.dsl.bell.ca 19.10.06, 23:03 Pani walc a komu pozwolilaby pani budowac pomniki? "ewangeliscie" Judaszowi? gejom? pedofilom? Panie Michnik, czy moze pan podac numer konta gdzie mozna wplacac pieniadze na ten piekny i patriotyczny cel?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyKRETYNIZM &&&& Chcemy Talmudu nie "ewangelii" Judasza @@@@@@@@@@@ IP: *.dsl.bell.ca 19.10.06, 23:07 Panie Michnik, czy zadanie publikacji Talmudu w jezyku polskim to tez wedlug was antysemityzm? a jakie kryteria stosujecie dla zakwalifikowania czlowieka jako antysemity? Kryteria FARYZEUSZY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akumowitz Gdzie byla Walc gdy budowano pomniki Leninowi????? IP: *.dsl.bell.ca 19.10.06, 23:10 zyd Lenin i zyd Dzierzynski sa winni smierci milionow niewinnych ludzi. Gdzie byla walc gronkiewitz gdy budowano zydom mordercom pomniki? Nie protestowala? Hmmm czuje "ewangelie" Judasza. Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Odmowa postawienia mu pomnika ze względu na a 20.10.06, 01:41 może i jest to sprawa drugorzędna ,że ktoś nie lubi innego kraju kiedy swój lubi.Ale tacy co kogoś nie lubią tylko za to,ze żyd,aborygen czy żółty to określa już ich wystarczająco,że są burakami i na żaden pomnik i dobre słowo nie zasługują.dmowski niech się wali na ryj.chcemy Polaków wielkich co łączą nas z innymi narodami a nie dzielą jak Jan Nowak Jezioranski np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weterynarz prawa Re: Odmowa postawienia mu pomnika ze względu na a IP: *.chello.pl 20.10.06, 17:46 Jestem z Burakowa i proszę nas nie obrażać z powodu pochodzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
feliks.dzierzynski Dzierżyński oprotestowany? 19.10.06, 20:06 sklis napisał: > Pomnik ten jest Warszawie równie potrzebny, jak kiedyś pomnik Feliksa > Dzierżyńskiego... Czy znasz Polaka, któremu udao się wymordować wiecej niz mnie obywateli odwiecznego wroga Polski? Dlaczego uznajesz moje, KONKRETNE przecież, osiągniącia jako coś gorszego od jedynie werbalnej dzialalności jakiegoś Dmowskiego? --- sklis! Pod stienku! Ogoń! /Feliks Edmundowicz/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akumowitz Kto teraz bedzie glosowal na Walc Gronkiewitz? IP: *.dsl.bell.ca 19.10.06, 23:15 Mam nadzieje ze jej wystapienie otworzy oczy Polakom. Pani walc a moze by tak postawic pomnik lichwie ???????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Skonczyc z budowa pomnikow IP: *.columbuslibrary.org 19.10.06, 21:30 Wracanie do czsow komuny przypomina mi falszywe Stany Zjednoczone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akumowitz Skonczyc z budowa pomnikow - slowa Zycinskiego IP: *.dsl.bell.ca 19.10.06, 23:18 Zyd Zycinski tez nawolywal aby nie budowac pomnikow Papiezowi. ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judym Dmowski oprotestowany IP: 80.50.77.* 19.10.06, 21:46 Bardzo dobry pomysł ze stawianiem pomnika dla Romana Dmowskiego. To jeden z największych polskich mężów stanu. To nie prawda jakoby Dmowski był rasistą, szowinistą itp oszczerstwa. Niech pierw to lewacy udowodnią, a nie rzucają kłamstwa i GW podaje to do wiadomości, jakby lewacy mówili prawdę. TO ROMAN DMOWSKI WYZNACZYŁ WŁAŚCIWY KIERUNEK POLITYCE POLSKIEJ W CZASIE I WOJNY ŚWIATOWEJ. ON NAS REPREZENTOWAŁ, PRZYCZYNIŁ SIĘ DO TEGO ŻE UZNANO NA PO STRONIE ALIANTÓW A NIE PRZEGRANYCH PAŃSTW CENTRALNYCH PO KTÓRYCH STRONIE STANĄŁ PIŁSUDSKI. TO DZIEKI DMOWSKIEMU BYŁA II RZECZPOSPOLITA!!! Polecam "mysli nowoczesnego Polaka" Dmowskiego - ciężka lektura, ale jakże niezwykle mądra. Dla Polaków najważniejszymi wartościami są wartości narodowo- katolickie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smierc666 Re: Dmowski oprotestowany 20.10.06, 00:13 Gość portalu: Judym napisał(a): > Bardzo dobry pomysł ze stawianiem pomnika dla Romana Dmowskiego. To jeden z > największych polskich mężów stanu. To nie prawda jakoby Dmowski był rasistą, > szowinistą itp oszczerstwa. Niech pierw to lewacy udowodnią, a nie rzucają > kłamstwa i GW podaje to do wiadomości, jakby lewacy mówili prawdę. > TO ROMAN DMOWSKI WYZNACZYŁ WŁAŚCIWY KIERUNEK POLITYCE POLSKIEJ W CZASIE I WOJNY > > ŚWIATOWEJ. ON NAS REPREZENTOWAŁ, PRZYCZYNIŁ SIĘ DO TEGO ŻE UZNANO NA PO STRONIE > > ALIANTÓW A NIE PRZEGRANYCH PAŃSTW CENTRALNYCH PO KTÓRYCH STRONIE STANĄŁ > PIŁSUDSKI. TO DZIEKI DMOWSKIEMU BYŁA II RZECZPOSPOLITA!!! > Polecam "mysli nowoczesnego Polaka" Dmowskiego - ciężka lektura, ale jakże > niezwykle mądra. Dla Polaków najważniejszymi wartościami są wartości narodowo- > katolickie!!! Ale z toba zle:)) radzilbym wypowiadac sie w swoim imieniu, to wystarczy i nie trzeba uzywac wszystkich polakow. a moze ty jakis twardy bolszewik jestes co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Dzierżyński był Zydem IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 20.10.06, 07:09 Porównanie ZydoUbeckie. F. Dzierżyński był Zydem o nazwisku Rufin, który kupił to nazwisko i majątek od cara po zesłańcu Postania Styczniowego na Sybir. Najlepiej wystawić pomnik dla Zydów, oprawców Polski i świata poza nielicznymi uczciwymi Zydami tzw Torah Jews, którzy ręsztę Zydów nazywają evil Jews (złymi demonicznymi Zydami) Najlepiej Zydowi Stalinowi Jewgashvilemu (syn Zyda w przetłumaczeniu z gruzińskiego) bo takie jest jego prawdziwe nazwisko. Bóg jest miłością która raduje się z prawdy a nienawidzi Zła. Jezus Chrystus powiedział do Zydów w Ew Jana 8:44 mówi: ojcem waszym jest Diabeł i wykonujecie jego pożądliwości. Największym antysemitą według definicji Zydów jest Bóg , Jezus Chrystus. Straszni antysemici......Tym demonom Zydowskim już zupełnie rozum odebrało...nic dziwnego następny holocaust według ich proroka Zachariasza na zakręcie. W rozdziale 13 mówi, że 2/3 ich ma zginąć. to jest 3 razy więcej niż za Hitlera. Jezus Chrystus mówi, że nic się nie dzieje bez woli Jego Ojca, nawet wróbel nie spada z dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ygrek Dmowski oprotestowany prze żydów . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 10:10 Polsce potrzebny jest nowy Pozytywizm. Inny od tego z XIX wieku.Polsce potrzebna jest nowa Praca u Podstaw mająca na celu obudzenie świadomości patriotycznej Narodu Polskiego.Polsce potrzebne jest nazywanie rzeczy po imieniu. Koniecznością jest wykrzyczenie i nagłośnienie prawdziwej Historii Polski.Historia Polski byle by prawdziwa i przez prawdziwych Polaków nauczana.Może wreszcie rzeczy nazywane będą po imieniu.Może wreszcie z kart Historii Polski wypłynie prawda o największym ,najstraszniejszym wrogu Polski i Narodu Polskiego.Może wreszcie ktoś głośno powie i wykrzyczy,że to nie Rosja i Rosjanie są wrogami Polski i Polaków ,że zarówno Rosja jak i Polska skażona jest obecnością żydów we wszystkich strukturach państwa.I to jest przyczyną fermentu w polityce obu tych państw. Prawdziwi Rosjanie jak Prawdziwi Polacy zmuszeni są walczyć z tym okropnym , ukrytym i doskonale zamaskowanym żydowskim wrogiem.Wrogiem,który niszczy świat i morduje narody,bo tak mu każe Talmud. Tylko poznanie prawdy o tym straszliwym wrogu i zdemaskownie tajemnic Talmudu- katechizmu okropności i podłości żydowskiej diaspory,rozlanej po Polsce jak szarańcza da sznsę na skuteczną obronę Polski przed śmiertelnym zażydzeniem. Prawdę o żydach mówił kochający Polskę Roman Dmowski.W swojej książce "Kwestia Żydowska" przedstawił problem żydostwa na świecie i w Polsce. Zwracał uwagę na rolę Polski w kwestii żydowskiej".. Nasza ojczyzna, która od paru stuleci zaczęła się przekształcać na europejską ojczyznę Żydów..." Małomiasteczkowe żydostwo ziem polskich jest rezerwuarem sił żydowskich dla całego świata, jest kopalnią surowca żydowskiego, którego nie może zabraknąć, jeżeli żydzi na świecie mają istnieć..." Ze smutkiem stwierdzić trzeba,że słowa prawdy o żydach w II Rzeczpospolitej Polskiej,słowa Dmowskiego wypowiedziane w trosce o losy Polski niewiele wpłynęły na zmianę wizerunu naszego kraju,który do dziasiaj postrzegany jest jako największa przechowania i wylęgarnia żydydostwa.Stąd te ciągłe w Polsce żydokraczenie na wszystkie Polskie sprawy.Międzynarodowe wpływowe żydostwo już w chwili zakończenia I Wojny Światowej zapewniało,"..że nie dopuszczą do tego, ażeby Polska była państwem narodowym i miała istotnie narodowe rządy.. " Jak skuteczne to było przekleństwo widać w dzisiejszej Polsce zażydzonej jak nigdy w Historii Polski.Żydzi obwarowani mocą ustawy z dnia 20 lutego 1997 o stosunku państwa do gmin żydowskich w Rzeczpospolitej Polskiej,ustawy współtworzonej i podpisanej przez Aleksandra Kwaśniewskiego vel Izaaka Stoltzmana faktycznie rządzą Polską i nic bez nich w Polsce dziać się nie może ! Boże jakie to straszne !!! Czy wykrzyczenie prawdy o żydokracji w Polsce Polsce pomoże ? Prawda pomaga i prawda zycięża .Oby Polska jeszcze kiedyś Polską była.Oby jej żadne żydokraczenie nie zabijało.Oby,oby,oby... Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Dmowski oprotestowany prze żydów . 20.10.06, 11:21 poznaj prawde-jesteś ostro walnięty bolszewicki skinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totezja Re: Dmowski oprotestowany prze żydów . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 12:34 Boży świata porządek. Bóg po to stworzył świat,żeby ptak był ptakiem, kwiat kwiatem,żyd żydem a Polak Polakiem . I każde to stworzenie ma swoje miejsce na ziemi: kwiat w ogrodzie,ptak na drzewie.Polak w Polsce a żyd ? - tego sam Bóg nie wie ! Wiedz o tym wulgarny żydzie prawda o was w Polsce kiedyś was zabije ! Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Dmowski oprotestowany prze żydów . 20.10.06, 12:54 co tam bełkoczesz pod nosem?,twój bozek cie nie ocali przed zderzeniem z rzeczywistością.A rzeczywistość jest taka,że wrogiem nr 1 dla polaka takiego jak ja, jest polak taki jak ty czy inne barachło pisowato,lprowskie nie tam żadni żydzi.kogo zdrowego obchodzą jacyś tam żydzi.Nie wiem czy w życiu żyda widziałem,ale za to widziałem sporo takich tępych ryjów w swoim kraju i te ryje sa wszedzie w rządzie ,na ulicy itd.,ogól tego narodu jest szry brudny i przerażająco chory na nienawiśc do wszystkiego co troche inne.komuna i debile tacy jak ty zrobiły swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totezja Re: Dmowski oprotestowany przez żydów . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 13:23 Zwróć uwagę na słowa wasze, tępe i wulgarne. Język wasz jak żmija jest i jak piekło czarne. Prawda was boli i piecze w oczy. Bo prawda o was jest piekłem nocy. Kto ojcem waszym jest,że tak na oślep zło siejecie tam gdzie was diabieł pośle. Jesteście jak piranie-krew i kości zaotawiacie tym co chcieli was ugościć. Gościna ta musi się obalić żeby życie Polski i Polaków ocalić. Bo Polska to nie Kanaan ani żadna w biblii ziemia obiecana !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Dmowski oprotestowany przez żydów . 20.10.06, 13:43 rzuć to świństwo,wódka największy wróg człowieka wystąp z sekty i przestań słuchać tego rydzyja lepiej czytając to co piszesz widać jak bardzo myślenie po swojemu jest ci obce.właściwie to już mi ciebie żal biedaku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totezja Re: Dmowski oprotestowany przez żydów . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 14:24 Prawda w oczy kole ? Prawda o żydach w Polsce kolczasta jest to fakt. Lepiej nie ruszać żyda bo śmierdzi i kłuje,bezczelnie pluje i wyzywa. Miota się jak ćma gnana wiatrem prawdy żeby rozbić się o prawdy kant. Kto z żydem prawdą walczy ten w zawsze z żydem wygrywa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bellerefon Dmowski oprotestowany IP: *.promax.media.pl 20.10.06, 11:28 Jak to piszę, to aż ręce mi się trzęsą, żeby trzepnąć tego Orzechowskiego i jego kolegów z LPR i PiS.Co oni z tym narodem wyczyniają?To jest chyba jakiś żart lub sen.Ten koktajl polityki z kościołem,daje się już odczuć w każdej dziedzinie życia.NARODZIE OBUDŻ SIĘ!Nie nam do Wspólnej Europy,nam to na daleką Syberię ,i jeszcze nie wiadomo czy i tam by nas chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
pioterp jedynie prawa wybiorcza 20.10.06, 18:08 zdziwilem sie tylko niewielka stonniczoscia autora artykulu "już ponad 200 osób" "A kwota nie jest mała" "poziom był żenująco słaby" no i moj faworyt "Uznani artyści nie chcieli wziąć w nim udziału" 1.50 wam nie pomoze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nah`tah ni Dmowski oprotestowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 19:42 Chryste Panie!!!NARESZCIE po 67 zimach od śmierci Ljędcha,Słowianina ZACHODNIEGO,Białego,Arya największego ma stanąć Pomnik i to dzięki Radnym Warszawej z Ligii Lęchickich Rodzin pry aprobacie Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczęństwa Narodu Ljędchskiego,Ethnosu(Szczepu) Słowian ZACHODNICH,Warny[ po sanskrycku stąd ljędsiechskie Warstwa](po portugalsku-Rasy) białej,Ariwi oraz Rady Sług(Rądu) Reczypospolitej najjaśniejszej Lęchickiej środkowoprawicowej,stąd tak mało dogłębnej narodowo,to Prybłędy z Pustyni Negew,Rasiści Chamito-Szemi,Eberim(po gr.Hebraje)znów czynią utrudnienia.Toż t.zw."pomnik"'niewiadomo dla kogo,chyba dla PPR,GL-AL,KBW,LWP,MO,ORMO,PUBP et consortes t.zw.\"bohaterów\"gethy warszwskiej,który postawił żydokomuchizm jeszcze w 1946anno Domini-i to w czasie,kiedy wszystko było w zgliszczach,ale un musioł stanunć,na środku obecnego placu gdzie stały zabudowania Koszar Artylerii Konnej zbudowane w latach 1784-1788. W czasie wojny w budynkach tych swoją ostatnią siedzibę miał Judenrat warszawskiego getta.Decyzję o budowie pomnika podjął Centralny Komitet Żydów w Lędsiech mający wówczas swoją siedzibę w Lublinie. W 1946 zwrócono się do inż. Leona Suzina z prośbą o wykonanie projektu architektonicznego. 16 kwietnia 1946 odsłonięto pierwszy pomnik.Była to tablica w kształcie koła, na której wycięty był liść palmowy - symbol męczeństwa - oraz hebrajska litera „B” (Berejszys).Wykonanie projektu 02 zlecono rzeźbiarzowi Natanowi Rappaportowi.Pomnik obłożony jest płytami z grubo szlifowanego labradorytu pochodzącego ze szwedzkich kamieniołomów w Hunnebostrand. Kamień zamówił tam minister gospodarki III Rzeszy Albert Speer w 1942 jako materiał pod przyszłe pomniki zwycięstwa Hitlera.Pomnik ma 11 metrów wysokości.A że byliśmy pod zaborem głębokim,radykalnem żydów komuchów- szowinistów,Lęchitofobów,Rasistów Cham-szemych to bez spreciwu Narodu Tubylców,Mieszkańców Rdzennych.A kosztował Naród Lęchicki napewno o wiele,wiele więcej.I co najważniejsze nie dla NAS,nie dla Nas!!! A uczestnictwo dla każdego Ljędcha Radykalnego-w Uroczystości odsłonięcia Pomnika Pana Szlachcica herbu Pobóg Romana Dmowskiego (ur.9 sierpnia 1864 we wsi Kamionek pod Warszawą (obecnie Praga Południe) - Zmarłego 2 stycznia 1939 roku w Drozdowie pod Łomżą) to obowiązek zaszczytny.Pochowany został na Cmentarzu Bródnowskim w Warszawie. W jego pogrzebie wg. źródeł sanacyjnych, nieprzychylnych Dmowskiemu, wzięło udział 100 tysięcy osób. W rzeczywistości w pogrzebie mogło wziąć udział nawet 200 tysięcy osób co czyniło go największą, przedwojenną manifestacją narodową. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszkowa Re: Dmowski oprotestowany 20.10.06, 21:24 hańba. powinien jeszcze trzymać gumową kaczuszkę w rękach i mieć u stó ułożonego konia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIS Dmowski oprotestowany IP: *.aster.pl 22.10.06, 13:00 Obywatele Izraela mogą sobie protestować w Knesecie - jak lubią. Nikt ich zmusza do pobytu w Polsce. To kto jest "Wielkim Polakiem" decydują sami Polacy - doradców nie potrzebujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszkowa Re: Dmowski oprotestowany 22.10.06, 23:50 brawo - cóż za rozbuchany intelekt! Nie ma to jak leczyć kompleksy kosztem innych - Żydów, masonów, czarnych, cyklistów i garbatych... Dmowski rulez! Za swoje upośledzenia nie jesteśmy winni my Polacy, tylko ci inni i tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
5rpliberal Re: Dmowski oprotestowany 26.10.06, 16:07 Lewaki boją sie i słusznie Komunistyczna tzn. Wspólna Polska może liczyć na max. 12 % głosów, a PO razem z komitetami lokalnymi min. FL ( z którym sympatyzuje) może uzyskać ok. 40 %. Lewak Borowski nawet z poparciem ZZ byłych żołnierz LWP i Społecznym Towarzystwem im. E. Gierka ma w sonadżach ok. 10 %. Nareszcie nastały czasy w których hasło "Precz z komuną " staje sie ciałem. Dmowski był napewno wiekszym bohaterem niż przywoływany w lewckim szmatławcu Sierakowskiego jakiś tam robol z 1905 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słowianin Dmowski oprotestowany IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.11.06, 15:01 jeśli pomysł odsłonięcia pomnika Tego zasłużonego dla Ojczyzny Polaka kogoś razi to znaczy , że ten ktoś nie zna zasług Pana Romana jakie oddał OJCZYŻNIE lub co gorsza ten ktoś wykazuje złą wolę niezgodną z POLSKĄ racją stanu. Odpowiedz Link Zgłoś