robi1001 22.09.04, 17:16 Witam! Czy może ktoś z was słyszał, czy jest szansa na kablówkę na naszym osiedlu. Po ogłoszeniach, które pojawiły się na naszych klatkach nie było żadnej informacji co dalej. pozdrawiam robi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mokd Re: Kablówka na osiedlu 22.09.04, 18:05 no niestety wciaz nic nie wiadomo. mieli kontaktowac sie z Adasiem w razie czego ale odzewu brak. ja tez czekam na Aster z utesknieniem, widac osiedle liczace 70 mieszkan to dla nich nic ciekawego... poza Cyfra czy czyms takim, poki co nie ma chyba innej alternatywy - a szkoda :o( Odpowiedz Link Zgłoś
acidos Re: Kablówka na osiedlu 28.09.04, 07:30 moze warto przemyslec taka instalacje, do instalacji zbiorczej wpuszczamy sygnal z anteny satelitarnej(moze byc cyfra lub polsatcyfrowy) a z gniazdka kazdy sobie pobiera na dekoder. zainwestowac trzeba tylko w dekoder. to jest molo legelna instalacja. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 28.09.04, 09:16 jesli masz tez sposob na telefon i internet to ja sie pisze! :o) pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś
acidos Re: Kablówka na osiedlu 28.09.04, 09:58 inernet tez mozna rozprowadzic, blok jest okablowny tylko pewnie IHS nie dopusci nas do swej infrastruktury, moze po pewnym czasie jak im sie umowa skonczy. a telefon to juz jest problem Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 28.09.04, 10:31 moze jakies "podlaczenie" sie do budki telefonicznej albo co.... licze na twoja pomyslowosc! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 04.10.04, 16:36 wracam do twojego pomyslu, bo okazuje sie, ze on funkcjonuje na kilku warszawskich osiedlach - moze warto tym sie zajac?! czy jest ktos chetny, a przede wszystkim "zorientowany technicznie"? pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_ef Re: Kablówka na osiedlu 04.10.04, 17:02 Na sąsiednim osiedlu (na przeciwko Babilonu) funkcjonuje telewizja kablowa i podobno ma konkurencyjne ceny (tez internet)! Jak macie ochote spojrzec na oferte to polecam strone www.spray.pl. Powiem szczerze, ze nie mam pojecia jakie ceny ma np. Aster albo UPC! Ale jezeli ktos z was jest zorientowany to moze sobie porownac! Moze dostalibysmy znizki jezeli zdecydowaloby sie duzo osob??:) Pozdrawiam i czekam na opinie! Marta:) Odpowiedz Link Zgłoś
acidos Re: Kablówka na osiedlu 05.10.04, 08:16 ja wchodzę w to, ceny są konkurencyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_ef Re: Kablówka na osiedlu 05.10.04, 08:24 Sprawa wyglada nastepujaco. Firma obsluguje juz Odkryta 51 wiec do nas daleko nie maja! Procedura jest nastepujaca. Nasza Wspolnota (lub w naszym wypadku zarzadca lub poprostu my) musi wystosowac zapytanie ofertowe do tej firmy! Najlepiej gdyby podpisali sie pod tym chetni na ich uslugi! Koniec i kropka. Kontaktuja sie z nami i zakladaja! Tak prosto i ladnie przedstawil mi to ich przedstawiciel handlowy!:) W praktyce moze byc inaczej! Wchodzimy w to?:) Pozdrawiam /Marta:) Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 05.10.04, 09:33 czemu nie? skoro Aster ma nas "gdzies" - przepraszam za wyrazenie, to wezmy konkurencje! :o) Pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś
admka Re: Kablówka na osiedlu 06.10.04, 10:56 Czy to jest radiowa droga internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
marta_ef Re: Kablówka na osiedlu 06.10.04, 11:14 Nie mam zielonego pojecia! Sprawdz na stronie www.spray.pl! Tam sa wszystkie dane techniczne! Poza tym sa telefony kontaktowe- np. do przedstawiciela na Bialoleke! Pozdrawiam, Marta:) Odpowiedz Link Zgłoś
acidos Re: Kablówka na osiedlu 06.10.04, 11:30 witam, może czas zbierać podpisy by wiadomo było czy dużo osób jest zainteresowanych. może rozwieścić listy w klatkach na tablicach informacyjnych i kto będzie zainteresowany to się wpisze na tv lub internet lub telefon albo na całość imie nazwisko nr lokalu Tv internet telefon oferta wszystko podpis 1............ .................................................... moze cos takiego przygotowac, co wy na to? pozdrawiam Robert Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 06.10.04, 12:20 czemu nie? z tym, ze te listy na tablicach ogloszen przynosza mizerne rezultay, choc lepsze to niz nic. gdyby sie jeszcze wiesc rozniosla..... a ten "spray" oferuje tez telefony? pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_ef Re: Kablówka na osiedlu 06.10.04, 12:32 Telefony, kablowka i internet- w pakietach lub osobno! Postaram sie zrobic rekonesans u nas w klatce (D 2 klatka). Dam znac! Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 06.10.04, 12:39 super! no to z naszej klatki (ostatnia) ja jestem za! Adas co ty na to? G. Odpowiedz Link Zgłoś
alo5 Re: Kablówka na osiedlu 12.10.04, 10:20 witam! Tak się składa że dopiero teraz się zalogowałem na forum, ale to tej kablówce na osiedlu po przecinej stronie Babilonu słyszałem od kolegi który tam mieszka. Bardzo chwalił i mówił że w pakiecie mozna miec wszystko ( telefon, internet i kablówkę ) kablówa bez HBO etc, ale wszystko kosztuje go ok 130 PLN / miesięcznie!! więc chyba nie drogo..? Możemy zrobić listę chetnych i ponegocjować z nimi ceny. Co wy na to? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
robi1001 Re: Kablówka na osiedlu 07.10.04, 08:48 Witam! Oferta Spraya jeśli chodzi o cenę jest super, tylko jest pytanie, czy będą chcieli nas podłączyć. Wpisuje się na listę chętnych. Pozdrawiam Robert Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 08.10.04, 10:13 czesc wszystkim! no to co robimy ta kablowke? oferta spray wyglada dobrze, czas zaczac dzialac - nadal sa chetni? Marto czy ew. moglabys nas umowic z ich przedstawicielem? moze zrobmy takie spotkanko wszystkich zainteresowanych - co wy na to? G. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_ef Re: Kablówka na osiedlu 11.10.04, 10:49 Chwilowo nie mam czasu sie tym zajac. Przepraszam! Podaje namiary: Spray Spółka Akcyjna Biuro Obsługi Abonenta 02-078 Warszawa ul.: Krzywickiego 1 telefon: 22-825-49-91 fax : 22-825-83-33 email: spray@spray.net.pl Przedstawiciel Handlowy: Białołęka, Bemowo 0-608 63 11 63 Pozdrawiam, Marta:) Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 11.10.04, 13:36 ok, dzieki! no to kto jest za?! prosze sie wpisywac i podawac swoje "namiary", wtedy umowimy sie z przedstawicielem i uzgodnimy szczegoly. pozdrawiam Wszystkich, G. 1. Malgorzata Ossolinska, blok D/33 Odpowiedz Link Zgłoś
marta_ef Re: Kablówka na osiedlu 11.10.04, 13:48 1. Malgorzata Ossolinska, blok D/33 2. Marta Frątczak, D 14 Odpowiedz Link Zgłoś
cotton44 Re: Kablówka na osiedlu 11.10.04, 14:37 > 1. Malgorzata Ossolinska, blok D/33 > 2. Marta Frątczak, D 14 > 3. Marcin Błaszak, C 3 Odpowiedz Link Zgłoś
omim Re: Kablówka na osiedlu 11.10.04, 14:56 1. Malgorzata Ossolinska, blok D/33 2. Marta Frątczak, D 14 3. Marcin Błaszak, C 3 4. Paweł Iwiński, D/28 5. Małgorzata Omilianowicz, D/28 Odpowiedz Link Zgłoś
robi1001 Re: Kablówka na osiedlu 11.10.04, 14:56 cotton44 napisał: > > 1. Malgorzata Ossolinska, blok D/33 > > 2. Marta Frątczak, D 14 > > 3. Marcin Błaszak, C 3 > > 4. Robert Tulin , C 16 Odpowiedz Link Zgłoś
admka Re: Kablówka na osiedlu 11.10.04, 18:23 robi1001 napisała: > cotton44 napisał: > > > > 1. Malgorzata Ossolinska, blok D/33 > > > 2. Marta Frątczak, D 14 > > > 3. Marcin Błaszak, C 3 > > > 4. Robert Tulin , C 16 > > > 5. Adam Kowalczyk, D 42 Odpowiedz Link Zgłoś
alo5 Re: Kablówka na osiedlu 12.10.04, 10:29 1. Malgorzata Ossolinska, blok D/33 2. Marta Frątczak, D 14 3. Marcin Błaszak, C 3 4. Robert Tulin , C 16 5. Adam Kowalczyk, D 42 6. Andrzej Joszczuk , C 5 Odpowiedz Link Zgłoś
acidos Re: Kablówka na osiedlu 18.10.04, 14:09 dopisuję się do listy 1. Malgorzata Ossolinska, blok D/33 2. Marta Frątczak, D 14 3. Marcin Błaszak, C 3 4. Robert Tulin , C 16 5. Adam Kowalczyk, D 42 6. Andrzej Joszczuk , C 5 7. Robert Augustyn C 2 troche mało nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
omim Re: Kablówka na osiedlu 18.10.04, 14:25 W sumie już sie dopisywałam na początku, ale listy nam się rozwarstwiły... ale i tak nas mało. może powiększy się lista 3/11/2004. Gosia zrobisz listę, czy ja mam to zrobić? Puścimy to w obieg i tyle... 1. Malgorzata Ossolinska, blok D/33 2. Marta Frątczak, D 14 3. Marcin Błaszak, C 3 4. Robert Tulin , C 16 5. Adam Kowalczyk, D 42 6. Andrzej Joszczuk , C 5 7. Robert Augustyn C 2 8. Małgorzata Omilianowicz, d 28 Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 18.10.04, 15:20 Gosiu nie ma problemu - zrobie liste i chetnych na spray i liste spraw do omowienia :o) Chyba faktycznie warto poczekac z ta sprawa do zebrania (to juz tylko kilka tygodni), im nas wiecej tym lepiej. G. Odpowiedz Link Zgłoś
alo5 Re: Kablówka na osiedlu 12.10.04, 10:26 Gosia, popieram pomysł "sprey"-a co prawda mam cyfrę z której nie mogę zrezygnować przez 1 rok, ale zależy mi na internecie. Dajcie znać jakby było spotkanie z przedstawicielem sprey-a! z chęcią bym uczestniczył.:)) pzdr Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 12.10.04, 11:09 oczywiscie dam znac - na forum oraz postaram sie np. wrzucic info do Waszych skrzynek - zagladajcie do nich! umowmy sie, ze do konca tygodnia poczekamy na chetnych a w przyszlym tygodniu zaczniemy dzialac - ok? a przy okazji, czy ktos z Was zna sie choc troche na sprawach technicznych - zebysmy wiedzieli o co pytac na spotkaniu z przedstawicielem spray'a? pozdr, G. Odpowiedz Link Zgłoś
alo5 Re: Kablówka na osiedlu 12.10.04, 16:34 na sprawach technicznych nie koniecznie ale na pewno trzeba spytać o instalację i jej koszt oraz gwarancję i konserwację ( czy jest darmowa czy nie) koniecznie o ilość programów i o przepustowość internetu ( słyszałem że gwarantują 128KB) to całkiem wystarczy. pzdr Andy Odpowiedz Link Zgłoś
omim Re: Kablówka na osiedlu 12.10.04, 17:40 Flashnet niby też gwarantuje. Niestety uzależnione jest to od momentu. Wczoraj mierzyłam prędkość łączenia z polskimi stronami i średnia od 19.00 do 20.00 wyszła ok 137 kb/s. ładnie brzmi, ale wydawało mi się, że bardzo wolno chodzi (może to jednak sprawa moich firewalli i scanera). I tak się trochę gubię w tych miarach. Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 13.10.04, 07:32 mysle, ze problem tkwi w tym, ze jest to niestety siec radiowa - ale na inna nie mamy chyba poki co liczyc.... juz sama nie wiem, pewnie, ze chcialabym miec TPSA lub Aster ale ile mialabym na ten Aster czekac?! G. Odpowiedz Link Zgłoś
omim Re: Kablówka na osiedlu 13.10.04, 08:17 wydaje mi się jednak, iż Spray także oferuje internet w drodze radiowej, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 13.10.04, 08:43 dokladnie tak, podobnie jak telefon - to mialam na mysli :o) Odpowiedz Link Zgłoś
alo5 Re: Kablówka na osiedlu 13.10.04, 09:29 Dowiem się czy jest to rzeczywiście droga radiowa, jest to na pewno minus! Jest jeszcze szansa na "Dialog" moja żona ma znajomą która tam pracuje i twierdzi że lada chwila będą się instalować na Tarchominie.! Więc zasięgne dokładniejszej informacji. pzdr Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 13.10.04, 10:21 niestety radiowa - juz to sprawdzilam. :o( G. Odpowiedz Link Zgłoś
kam73 Re: Kablówka na osiedlu 13.10.04, 10:48 Witam Wszystkich:) Rozmawiałam z koleżanką w sprawie Dialoga i nie mam ciekawych wieści.Zupełnie nie interesują się Tarchominem ani okolicami:(. Może za parę lat!!!. Także ta opcja odpada. Pozdr Kama Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 13.10.04, 10:57 podobnie jest z TPSA i Aster - takze wielkiego wyboru nie mamy... no nic, dalej czekam na chetnych na Spray, to chyba jedyne rozwiazanie... sciskam, G. Odpowiedz Link Zgłoś
omim Re: Kablówka na osiedlu 13.10.04, 11:57 Ten temat pewnie najwcześniej uda nam się poruszyć na osiedlowym zebraniu (w szerszym gronie)? Może wtedy puścić w obieg jakąś listę kto "za" sprayem? M. Odpowiedz Link Zgłoś
gerappa77 Re: Kablówka na osiedlu 17.10.04, 19:29 Wiesz co ja mam 128Kb/s i jestem bardzo zadowolony. Może faktycznie kwestia konfiguracji samego kompa. Zależy też od wydajności. Na starych kompach chodzi wolno na nowych szybciej a i skanery i firewall jeżeli nie działa sobie w tle to strasznie spowalnia. Pozdrawiam. P. Odpowiedz Link Zgłoś
tonemmail Re: Kablówka na osiedlu 03.11.04, 21:56 Rozmaiałem z kims w AsterCity z działu inwestycji i polecili, żebyśmy napisali do nich pismo z zaproszeniem do inwestycji u nas o treści np. (w skrócie)Jesteśmy zainteresowani , jest nas 75 lokali, z czego połowa wyraziła chęć skorzystania z oferty AsterCity jako najlepszego dostawcy (TV+Internet+Tel). W budynkach istnieje wszelkie okablowanie. Trzeba jedynie doprowadzić łącze do budynków... itd. Można wspomnieć o konkurencji , że oferuje nam usługi (wymienić nazwy) ale wolimy Astre. Takie pismo powinno być podpisane przez jak najwięszą ilośc mieszkańców i dołaćzone do niego pismo Terenixu że jako Zarządca nieruchomości wyrażą zgodę na wejście AsterCity oraz dołoży wszelkich starań żeby pomóc. Pismo podobnej treści musi się znaleść gdyż prawnie to Terenix nas reprezentuje , poza ty dwa lata temu odmówili oni położenie kabla na tej działce. 55D_7 Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 04.11.04, 07:26 witamy na forum :o) dzieki za info! no to trzeba napisac to pismo, jesli znajde czas zajme sie tym, jesli ktos ma ochote mnie uprzedzic bardzo prosze. :o) mam pytanie i prosbe - czy tobie moge zostawic zalatwienie sprawy z Terenixem? bylabym wdzieczna. ja oczywiscie wspomne im o tym przy okazji "malowania klatek" ale ktos kto trzymalby w tej sprawie reke na pulsie przydalby nam sie..... :o) pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigi_d Re: Kablówka na osiedlu 04.11.04, 15:19 Witam, ja rowniez pozwolilem sobie dzis zasiegnac informacji i dowiedzialem sie tyle ze: - na razie brak jest jakiegokolwiek budynku przy Odkrytej z numerem nieparzystym ktory posiadalby Internet z Aster@ - a to inestety kiepska informacja :-( bo trzebaby przebijac sie pod ulica co zawyza znacznie koszt calej inwestycji... :-( No ale oczywisicie mila Pani potwierdzila to ze mozna napisac podanie na ktorym podpisza sie wszyscy zainteresowani + pismo od developera jako zarzadcy -> a oni czyli Aster@ zrobia wizje lokalna i ustosunkuja sie do tego... czyli w sumie zadnych rewelacji... i tak sie zastanawiam ze przeciez jakis czas temu robili juz chyba jakas wizje..bo po klatkach byly porozwieszane ich ulotki(chyba ze myle ich z jakims innym providerem ale raczej nie)..i nie wiele z tego wyniklo dobrego... pozdr ZD Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 04.11.04, 15:40 no wlasnie i fakty sa takie, ze wszyscy nas maja, za przeproszeniem, gdzies. poza tymi mniejszymi firmami, jak spray, nie mamy chyba, poki co szans na kablowke czy internet lub telefon. :o( a te male firmy maja ta wade, ze dysponuja wylacznie laczami radiowymi.... sama juz nie wiem co robic :o( G. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigi_d Re: Kablówka na osiedlu 04.11.04, 16:12 Niestety chyba masz racje - zeby choc bylo wiadomo ze jest realna szansa ze ktoras z tych firm(czytaj Aster@) w najblizszej przyszlosci zdecyduje sie swiadczyc dla nas uslugi uslugi ..a tu bieda...tak wiec chyba jednak pozostaje spr@y... pozdr ZD. Odpowiedz Link Zgłoś
acidos Re: Kablówka na osiedlu 05.11.04, 07:35 witam, czemu panuje takie uprzedzenie do lącz radiowych? pozdr. RA Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 05.11.04, 09:14 czesc! pewnie z przywiazania do normalnych laczy :o) ale takze dlatego, ze lacza radiowe sa wolniejsze, czesciej sie zawieszaja, i sa bardziej awaryjne... ale "jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi, co sie ma"! :o) pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś
tonekmail Re: Kablówka na osiedlu 06.11.04, 23:42 Szanowna Gosiu, mogę trzymac rękę na pulsie w tej sprawie jednakże pewnie będzie to nieskuteczne gdyz nie dysponuję w ogóle wolnym czasem. Jestem w zarządzie kilku wspólnot mieszkniowych więc zapewne posiadam informacje i doświadczenie które może nam się przydac wzbudownaiu odpwiedniego systemu zarządzania naszą nieruchomością ale niestey z braku czasu nie jestem zainteresowany aktywnytm uczestnictwem w zarządzie nieruchomością. Z miła chęcia podzielę się swoimi doświadczeniami w tym zakresie i pomogę ile będę mógł. Jednym tematem zając się mogę na więcej brak mi czasu ale moge elektornicznie konsultować, pracwoać, wspomagać itd..... 55D_7 Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 08.11.04, 07:37 mam news'a. otoz w sobote rano obudzil mnie pan, ktory usilujac mi wmowic, ze jestem czlonkiem zarzadu - a moze ja o czyms nie wiem ? :o) - chcial uzyskac ode mnie zgode na wejscie z instalacja ASTER CITY!!!!! no szok! po wyjasnieniu panu, ze nie jestem z zarzau, bo zarzadza nami Terenix, pan sie bardzo zmartwil i opowiedzial mi jak to rok temu wystepowal z taka prosba do Terenixu....i odmowiono mu!!!!! Oj, chyba ktos tu nie jest z nami szczery.... koniec koncow propozycja jest jak najbardziej aktualna, pan musi tylko obejrzec istniejaca instalacje i polaczenia miedzy budynkami - do tego wystarczylby mu ktos z nas, najlepiej ktos kto umie sie poruszac po piwnicach i garazach i wie gdzie co jest (ja nie mam pojecia). mam do pana "namiary", pan ma ponownie wystosowac prosbe do Terenixu a ja zobowiazalam sie dopilnowac zeby tym razem odpowiedz byla pozytywna - licze na Wasze wsparcie! ten pan reprezentuje firme PROBUD, jest podwykonawca robot instalacyjnych, nazywa sie Ryszard Rejman. powiedzial mi, ze gdyby udalo sie uzyskac zgode to jeszcze w tym roku mielibysmy u siebie Aster!!! jesli ktos z Was jest w stanie zweryfikowac te informacje, podzielic sie uwagami czy wiedza - np. wydaje mi sie, ze my mamy jakies okablowanie ale nie wiem czy to wystarczy, czy sie nadaje, itp. (nie znam sie :o( ) to prosze piszcie! podaje takze telefon do pana Rysia 602 223 679. pozdrawiam i czekam na odzew, G. Odpowiedz Link Zgłoś
alo5 Re: Kablówka na osiedlu 08.11.04, 14:27 Gosia, może w tej sprawie nalezałoby się skonsultować z Terenixem?, Myslę, ze mają jakieś plany instalacji etc.? AJ Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 08.11.04, 14:47 oczywiscie ze tak. ale przede wszystkim niech wyjasnia dlaczego zataili przed nami fakt, ze moglismy miec Aster juz w momencie wprowadzania sie! nawet na ostatnim zebraniu, kiedy poruszalismy kwestie kablowki nikt nie wspomnial, ze oferta byla, a czemu ja odrzucono to juz w ogole zagadka?! wiadomo, ze wszystko bedzie musialo sie odbyc w porozumieniu z nimi, musza udostepnic pomieszczenia, instalacje, plany, itp. ten pan, jak juz wspomnialam, ma raz jeszcze zlozyc do nich podanie, ktore tym razem bedzie pozytywnie rozpatrzone, mam nadzieje... o tym jaka mamy miec kablowke mozemy chyba zdecydowac sami?! tym bardziej, ze Terenix nic nam nie zaoferowal.... i pod tym wzgledem wypadaja bardzo slabo w porownaniu z innymi developerami. jakby zupelnie im nie zalezalo na niczym innym jak tylko sprzedazy mieszkan. szkoda, ze takie maja podejscie... G. Odpowiedz Link Zgłoś
doozers Re: Kablówka na osiedlu 08.11.04, 15:07 mokd napisała: > oczywiscie ze tak. ale przede wszystkim niech wyjasnia dlaczego zataili przed > nami fakt, ze moglismy miec Aster juz w momencie wprowadzania sie! nawet na > ostatnim zebraniu, kiedy poruszalismy kwestie kablowki nikt nie wspomnial, ze > oferta byla, a czemu ja odrzucono to juz w ogole zagadka?! Gosiu, zdaje się że nie do końca jest tak jak mówisz. Wydaje się że Ci umknęło. Kiedy poruszona była kwestia kablówki, p. Łabuś wspominał, że Aster z nimi rozmawiał, ale jeśli dobrze pamiętam (głowy nie dam, bo mnie zbytnio ta kwestia nie interesuje) to chcieli przez naszą działkę kabel przeciągnąć i tego im odmówiono. Jeśli się mylę, to niech mnie pan Darek poprawi. Pozdrawiam, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 08.11.04, 15:25 mowiac szczerze ja tego faktu nie pamietam a jestem jak najbardziej zainteresowana. ale jesli jest tak jak piszesz to przepraszam za pomowienie, jednak nadal nie rozumim dlaczego nasz developer uniemozliwia nam korzystanie z najlepszego po TPSA operatora?! nawet jesli chcieli ciagnac kabel to co w tym zlego? przyznaje, ze ja sie nie znam, byc moze nie wiem o czyms istotnym ale jesli tak jest to chcialabym zostac poinformowana o wszystkich przeciwwskazaniach. :o) Odpowiedz Link Zgłoś
doozers Re: Kablówka na osiedlu 08.11.04, 15:49 mokd napisała: > mowiac szczerze ja tego faktu nie pamietam a jestem jak najbardziej > zainteresowana. ale jesli jest tak jak piszesz to przepraszam za pomowienie, > jednak nadal nie rozumim dlaczego nasz developer uniemozliwia nam korzystanie z > > najlepszego po TPSA operatora?! nawet jesli chcieli ciagnac kabel to co w tym > zlego? przyznaje, ze ja sie nie znam, byc moze nie wiem o czyms istotnym ale > jesli tak jest to chcialabym zostac poinformowana o wszystkich > przeciwwskazaniach. :o) Nie potrafię Ci odpowiedzieć na te wszystkie pytania :) Pamiętam tylko, że była o tym mowa. Mogłaś to przeoczyć, bo przecież były chwile kiedy biegły dwie debaty równolegle, jedna z tyłu, druga z przodu :) Pozdr, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
uglybear Re: Kablówka na osiedlu 08.11.04, 19:06 witam! zgodze sie z doozers ze byla mowa tylko o przeciagnieciu kabla przez dzialke Terenixu ja buduje kanalizacje teletechniczne i wiem ze jest to czasami problem posiadac cos w ziemi na swojej dzialce. Tyle jesli chodzi o kabel, jesli chodzi o instalacje w budynkach to wiem tyle ze w kazdym budynku sa miejsca w ktorych zbiegaja sie wszystkie kable z kazdego lokalu i jest ona przystosowana do podlaczenia kablowki tak mnie poinformowano przy odbiorze mieszkania pozdrawiam :-) grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 09.11.04, 07:45 czesc! dzieki za info. musialam nie uslyszec tej rozmowy, fakt bylo dosc glosno a ja siedzialam daleko. jednak przeciwko kablom na osiedlu nie mam nic, szczegolnie jesli dzieki nim bede mogla ogladac tv, rozmawiac przez telefon czy buszowac po necie :o) jezeli ktos z Was ma odmienny poglad to prosze go wyrazic. i przy okazji - kto bylby chetny do podlaczenia u siebie w domu Aster? zrobmy prosze liste, to znacznie ulatwi mi zbieranie podpisow :o) podawajcie prosze numery swoich blokow i mieszkan! pozdrawiam, G. i oczywiscie jestem zainteresowana, takze wpisuje sie jako numer 1 :o) Odpowiedz Link Zgłoś
doozers Re: Kablówka na osiedlu 09.11.04, 09:44 mokd napisała: > jednak przeciwko kablom na osiedlu nie mam nic, > szczegolnie jesli dzieki nim bede mogla ogladac tv, > rozmawiac przez telefon czy buszowac po necie :o) Wiesz Gosiu, nie wiadomo kiedy i jak to było. Tobie kabelek na działce nie przeszkadza bo nic nie budujesz :), a jeśli chcieli przeciągnąć kabelek w czasie budowy, to Terenix mógłby mieć potem kłopot (jak zauważył uglybear). Poza tym przeciągnięcie kabelka przez naszą działkę, nie oznacza że automatycznie by nas bo niego podłączyli, chociaż nie przeczę, że prawdopodobieństwo byłoby większe :) A i my moglibyśmy mieć kłopot, gdyby np. kabelek biegł przez trawnik pod naszym placem zabaw. Trzeba by wtedy uważać gdzie i jak się kopie przy wylewaniu "fundamentów" pod altankę czy huśtawkę. Pozdr, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 09.11.04, 11:22 Jacku mi chodzi tylko i wylacznie o okablowanie naszych budynkow! i temu panu takze, jak zrozumialam z rozmowy z nim. ponadto on chcial to robic w momencie, kiedy osiedle bylo juz gotowe, ok. grudnia 2003 r. mozna to sprawdzic :o) moje zdziwienie wobec postawy Terenixu wynika z faktu, ze przeciez ich oferta bylaby znacznie bardziej atrakcyjna (dla mnie z pewnoscia), gdyby uwzgledniala mieszkania przygotowane do podlaczenia do sieci Aster czy TPSA a nie do podlaczenia sie do internetu proponowanego przez nieznana, mala firme, ktorej oferta jest uboga. tymczasem Terenix nie wystapil ani do TPSA ani do Aster, jako developer zainteresowany okablowaniem budowanych przez siebie osiedli! dla mnie to dziwne ale moze ja sie nie znam, nie uwzgledniam wszystkich "za" i "przeciw". i tyle, wyrazam tylko swoje zdanie, bez wiekszych pretensji :o) pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś
tonekmail Re: Kablówka na osiedlu 11.11.04, 10:00 Mnie też dziswią opinie niektórych z nas broniące Terenix że jakiś czas odmówił pzrejścia, wejścia itd. z kablem. Nawet jak to było w trakcie budowy to istnieją plany które określają co i gdzie się buduje i bez problemu można było poprowadzić kable. Dostęp do internetu, TV i telefonów zwiększało atrakcyjność lokalizacji więc nie było racjonalnych powodów żeby si,ę nie zgodzić. Myślę, że Terenix zarządał zapłaty za przejście , wejście na działkę a AsterCity się na takie warunki nie zgodziło. Czyli jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo że o pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
omim Re: Kablówka na osiedlu 09.11.04, 11:00 My jesteśmy jednak za Sprayem, bo internet i tel. już mamy. Może nie jste to szczyt szczęścia, ale na razie wystarczy. Nie mam jednak nic przeciwko, aby Aster weszło na osiedle. Pozdrawiam, M i P. Odpowiedz Link Zgłoś
tonekmail Re: Kablówka na osiedlu 11.11.04, 10:17 Rozmaiwałem z Panem Rysiem telefonicznie. Potwierdził, że złożył w Terenixie w dniu wczorajszym (10-11-2004r.) pismo w sptrawie wyrażenia zgody. Może być jeszcze problem natury takiej że władze dzielnicy mogą żądać uchwłay współwłaścicieli mieruchomości czyli Wspólnoty Mieszkaniowej na wejście na nieruchomość. Jest to płynna sprawa gdyż niektórzy urzędnicy traktują taką czynność jako przekraczającą uprawnienia zwykłego zarządu i wtedy niezbędna jest uchwała wspólnoty. Nie wiem czy 12-11.2004r. pan Darek pracuje. Jeżeli nie maacie nic przeciwko to się zajmę tym. Odpowiedz Link Zgłoś
tonekmail Re: Kablówka na osiedlu 11.11.04, 09:54 Jeżeli pojawiła si,ę osoba z ramienia AsterCity chcąca nas przyłączyć a ty Gosiu masz do niej kmontakt to wg mnie najlepiej byłoby, żeby ponowne pismo do Terenix trafiło do ciebie a Ty lub ktoś z nas załątwił w terenixie zgodę. częst się zdaża że developerzy rządają kasy za zgodę na przyłącznie zapominając o prawie, które mówi że nie mogą zabronić właścicielowi lokalu na dostęp do internetu, TV czy telefonu przez jakąkolwiek firmę. mogą jedynie narzucić warunki techniczne w jaki sposób ma być przyłącze odprowadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
uglybear Re: Kablówka na osiedlu 14.11.04, 15:48 witam! jesli chodzi o zaplate za wejscie Aster na osiedle to wydaje mi sie ze Terenix nie moze zadac zaplaty gdyz jest tylko zarzadca a decyzja pozostaje po stronie wspolnoty,pobrane pieniadze za wejscie i tak musza trafic na konto wspolnoty gdyz osiedle nie jest wlasnoscia firmy Terenix, wiec gdy dotrze do zarzadu wspolnoty takie pismo powinnismy zostac poinformowani o nim w koncu oni pracuja dla nas. grzesiek pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 15.11.04, 07:51 czesc! przepraszam ale nie bylo mnie kilka dni a w domu internetu jeszcze nie posiadam :o) bardzo Ci dziekuje za zainteresowanie i cenne rady! cala sprawa spadla na mnie dosc nieoczekiwanie, o czym pisalam, a skoro tak sie stalo to sie tym postanowilam zajac. wiem, ze pan Rysio zlozyl ponownie pismo do Terenixu - prosilam go o to i teraz trzeba bedzie sie zainteresowac ich stanowiskiem. Poniewaz brak mi twojego doswiadczenia, nie znam tez aktow prawnych dot. tej dziedziny (na studiach tego nie uczyli a w zyciu nie musialam jeszcze sie tym interesowac :o) ), bede bardzo wdzieczna za pomoc!!! tym bardziej, ze ten tydzien zapowiada sie dla mnie wyjatkowo pracowicie, wiec jesli dysponujesz czasem i checia - bardzo prosze zajmij sie tym! ja moge zadzwonic do Terenixu, zgodnie z obietnica, i dowiedziec sie czegos ale na reszte moze mi zabraknac czasu. A czas goni, bo im szybciej zalatwimy formalnosci, tym szybciej bedziemy mieli Aster w domach :o) jesli jestes zainteresowany, skontaktuj sie ze mna prosze, tel. 604 463 919, gdybym nie odbierala zostaw wiadomosc lub napisz sms'a, zebym miala Twoj numer i mogla oddzwonic :o) pozdrawiam serdecznie, G. Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 16.11.04, 16:09 Witam! z informacji uzyskanych dzis od Pana Darka wynika, iz dzis wlasnie ruszyla akcja zbierania podpisow, na wyrazenie przez nas jako wspolwlascicieli terenu, zgody na wejscie z instalacja Aster! Podpis ten nie oznacza jeszcze zgody na podlaczenie kabla w domu, tylko na wejscie na teren osiedla i zrobienie wszystkiego co niezbedne, bysmy mogli korzystac z oferty Aster. Mam nadzieje, ze wszyscy, a przynajmniej wiekszosc z nas, wyraza na to zgode i dzieki temu chetni beda mogli wkrotce posiadac kablowke, internet lub telefon stacjonarny w domu :o) Bardzo na Was licze! Niestety obawiam sie, ze z powodu poznych powrotow sama bede miala problem ze zlozeniem takiego podpisu... Pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigi_d Re: Kablówka na osiedlu 17.11.04, 08:07 Wiatm, Pani od podpisow "czatowala" dzisiaj przed blokiem juz o 7 rano..jednak z tego co widzialem na listach nie bylo zbyt wielu podisow..no ale mysle ze po dzisiejszym dniu to sie poprawi.. Pozdrawiam ZD Odpowiedz Link Zgłoś
uglybear Re: Kablówka na osiedlu 17.11.04, 10:02 Ale co my mamy zrobic, jesli jeszcze nie mieszkamy, (wiec o 7 rano nikt nas nie zlapie) a kablowke chcemy. Mozna jakos zdalnie?? Pozdrawiam Marta , C, m. 20 Odpowiedz Link Zgłoś
mck4 Re: Kablówka na osiedlu 17.11.04, 11:33 Do Aster City jestem negatywnie nastawiony. Korzystałem ponad 4 lata z ich usług, gdyż nie było to w moim mieszkaniu i nie mogłem wypowiedzieć umowy. W tym okresie podnieśli opłaty z trzydziestu-kilku zł do prawie sześćdziesięciu, bez podania nawet cienia uzasadnienia. Natomiast liczba kanałów systematycznie spadała, w końcu odeszły kanały niemiecko-języczne. Zapełnili to chłamem z Rosji i edusatem. Jednym słowem duży poziom bezczelności i skubania klienta. Ja na pewno się nie zdecyduję na nich. Kolejna sprawa to internet. Zamiast płacic nie wiadomo za co zewnętrznym dostawcom intenetu załatwmy sami dostęp do dsl. Dostęp do internetu, jak wskazują doświadczenia kilku moich znajomych których bloki, czy osiedla to zrobiły jest znacznie szybszy i zdecydowanie tańszy od ofert komercyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 17.11.04, 11:51 u moich rodzicow Aster jest od poczatku swego istnienia, czyli pewnie ponad 10 lat i zawsze bylismy zadowoleni. jesli chodzi o internet czy telefonie przez nich oferowane, to wszyscy moi znajomi, ktorzy maja sa zadowoleni. tak wiec ja jestem jak najbardziej "za"! jednak do pracy wyruszam ok. 6:20 - 6:30 a wracam ok. 20 - 21 wiec nie mam pojecia jak sie podpisac na tej liscie?! i jeszcze jedno - pisalam o tym. nawet jesli ktos jest przeciwny posiadaniu Aster w domu, to podpis, o ktorym mowa nie oznacza wyrazenia zgody na korzystanie z uslug Aster a tylko na zrobienie instalacji na naszym osiedlu! tak wiec mimo tego, iz nie chce sie go miec, mozna sie podpisac - inni by chcieli! nikt cie nie zmusi do zainstalowania Aster w domu!!! chodzi tylko o twoj podpis jako wspolwlasciciela terenu!!! mam nadzieje, ze dla dobra ogolnego zechcecie umiescic swoje autografy na tej liscie. pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś
omim Re: Kablówka na osiedlu 17.11.04, 12:24 Czy oznacza to też, że definitywnie rezygnujemy z oferty SPRAY? Ja osobiście jako telewizję kablową wolałabym coś tańszego niż Aster City. Po co tyle płacić za ten sam zakres pprogramowy i podobną jakość? M. Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 17.11.04, 14:44 Gosiu nie wiem jak inni ale ja wole miec kompleksowy pakiet w Aster. moze jest troche drozszy ale oferuje telefony stacjonarne i internet, ktory dziala lepiej i szybciej niz "radiowka". G. Odpowiedz Link Zgłoś
omim Re: Kablówka na osiedlu - konkurencja Aster 17.11.04, 15:22 Ja jestem za wolnym wyborem. Jednak wcześniej myśleliśmy także o SPRAY. osobiście nie chciałabym się uzależnić tylko i wyłącznie od jednego operatora. Sądziłam, że na zabraniu (niestety nie byłam obecna) była także ta kwestia poruszana? Dziwne też, że jeszcze na etapie budowy nie zadbano o okablowanie różnych firm, tak jak jest w bliskich nam osiedlach. Jednak tej rzeczy nie ma po co kontynuować... nie mam nic przeciwko, aby na nasze osiedle weszło kilka operatorów, a my wtedy byśmy mieli jeszcze większy wybór. Z tego co się teraz orientuję rozpatrzywane jest jednak tylko i wyłącznie Aster? Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu - konkurencja Aster 17.11.04, 15:43 Gosiu, Aster wystapilo z pismem do Terenixu o zgode na zrobienie instalacji na naszym terenie. poniewaz Terenix nie jest juz wlascicielem, bo od momentu podpisania aktow notarialnych my sie nimi stalismy, musimy wyrazic na to zgode my, poprzez podpisanie sie pod decyzja. nic mi nie wiadomo aby inni operatorzy byli zainteresowani naszym osiedlem... G. Odpowiedz Link Zgłoś
acidos Re: Kablówka na osiedlu 17.11.04, 14:33 DSL - szerokopasmowego dostępu do Internetu oraz sieci transmisji danych w technologii xDSL. Na DSL chyba nie ma szans potrzebny telefon. pozd. Robert Odpowiedz Link Zgłoś
mck4 Re: Kablówka na osiedlu 29.11.04, 08:54 Dlaczego na DSL nie ma szans. Przecież TPSA ma nas podobno niedługo podłączyć. Jak oni będą z DSL nie powinno byc problemu. Może sąsiad który był na zebraniu i ma znajomego w TPSA mógłby sie czegoś dowiedzieć:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tonekmail Re: Kablówka na osiedlu 17.11.04, 19:13 Tak. Ruszyłą akcja zbierania podpisów pod uchwałą zezwalającą na wejście z inwestycją AsterCity , podpisująć listę z głosowaniem zauwazyłem, że było kilka głosów wstrzymujących się. Dziwię się tym osobom bo pozwolenie to nie oznacza że ktoś musi podłączyć się do sieci Aster. Uważam, że powinniśmy dążyć od tego żeby mieć kilkun dostawców usług (TV, tel. internet) wtedy każdy mógłby wybrać. Ja osobiście korzystam z Astercity w czterech lokalizacjach, mając różne usługi i różne pakiety i jestem zadowolony, co wcale nie oznacza że jestem przeciwny Sprayowi czy innemu operatorowi. Jest to tylko kwestia ceny do jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
robi1001 Re: Kablówka na osiedlu 28.11.04, 13:38 Witam! Od akcji zbierania podpisów minęło już kilka dni. Dlatego mam pytanie, czy orientujecie się co się dziej dalej w sprawie kablówki? Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 29.11.04, 07:15 czesc! wiesz moze i ta akcja trwala kilka dni ale mi np. nie udalo sie podpisac... niestety godziny pracy administracji sa dla mnie abstrakcja, nie mam szans na zalatwienie czegokolwiek :o( obawiam sie, ze podobnych przypadkow jest wiecej. nie wiem ile osob mialo okazje ta liste zobaczyc. slyszalam takze, ze byli i tacy co sie "wstrzymywali" a przeciez kilkakrotnie wyjasnialam, ze chodzi tylko o zgode na wejscie na nasz teren!!! jak widac nie do wszystkich to dociera. zeby wiec poznac szczegoly akcji trzeba zadzwonic do Terenixu - tam powinni znac odpowiedz na Twoje pytanie. Mam prosbe - gdybys sie czegos dowiedzial napisz o tym na forum! :o) Pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś
cotton44 Re: Kablówka na osiedlu 04.02.05, 20:50 Witam, Czy ktoś może orientuje się na czym stanął temat kablówki? Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
robi1001 Re: Kablówka na osiedlu 05.02.05, 10:57 Witam! Z tego co mi się udało dowiedzieć w Aster, to w tej chwili oczekują na zgodę terenixu na podłączenia instalacji do osiedla (podobno będzie to pozytywnie załatwione), nastepnie Aster ma przygotować projekt przyłącza i przedstawić go w Urzędzie Gminy, by ta wyraziła zgodę. Po przejściu formalności roboty podobno mają dopiero rozpącząć po zimie, gdyż w zimę koszty podłączenia są dwukrotnie większe. Prawdopodobnie przewidziany termin: kwiecień/maj. Pozdrawiam Robi Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 08.03.05, 10:43 witam! kilka minut temu zadzwonil do mnie pan z Aster City z informacja, ze kablowka na naszym osiedlu z pewnoscia bedzie. obecnie wszystko jest na etapie "urzedowym" i zaraz po jego zakonczeniu i nadejsciu nieco bardziej sprzyjajacych warunkow atmosferycznych, rozpoczna podlaczanie nas do sieci. powinno to nastapic ok. kwietnia - maja. tak wiec warto poczekac, skoro juz i tak czekamy od roku... mam nadzieje, ze ten dlugi czas wynagrodza nam jakas promocyjna cena czy czyms podobnym :o) pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś
omim Re: Kablówka na osiedlu 08.03.05, 11:16 Supe, bo już chceliśmy się ładować w Cyfrę, a tam niestety płaci się za interesujące lkanały dodatkowo :-( Pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
mokd Re: Kablówka na osiedlu 08.03.05, 11:33 no wlasnie, ostatnio dwa razy "nawiedzili" mnie ludzie z Cyfry z informacja, ze oni juz nas podlaczaja i przyniesli umowe do podpisania! ich metody mnie przerazily - jaka umowa, jaka instalacja, nic o tym nie wiem! to wszystko brzmialo tak jakby ich dzialanie bylo poparte nasza zgoda, jakby byla to jakas akcja poprzedzona "kampania" informacyjna! a ja pierwszy raz o tym slyszalam... podobnie jak moi sasiedzi. bardzo nie lubie takich metod. pogonilam ich ale problem braku sensownych kanalow tv pozostal... dlatego dzisiejszy telefon z Aster choc mnie zaskoczyl to bardzo ucieszyl :o) zobaczymy jaka nam przedstawia oferte, szczegolnie cenowa?! mam jednak nadzieje, ze bedzie do przyjecia. pozdrawiam, G. Odpowiedz Link Zgłoś