Dodaj do ulubionych

tusk oszukuje warszawiaków

29.10.06, 23:16
Ten hipokryta ,mysli ,ze ktoś (poza jaa_ga oczywiscie) da sie nabrac tenu
pajacowi na ten stek pozbawiony sensu ,bzdur.
Moęz w gdansku jeszcze ktos mu wierzy,w Warszawie akcje tego miekkiego
kaszuba z kazdym dniem bledna coraz bardziej.
Oststnio ,co mnie uderzyło nawet lewicowa GW zaatakowała tuska za brak
jakiejkolwiek spojnosci programowej.
tusk wkrótce bedzie przemawiał tylko do garstki oszołomów.
I na koniec,Hanna z trupia twarzą ,została politycznie dzisiaj pochowana.
+
Amen.
Obserwuj wątek
    • Gość: płyń z wisłą! Re: tusk oszukuje warszawiaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 23:31
      i co w związku z tym?
      • norbert76 Re: tusk oszukuje warszawiaków 29.10.06, 23:36
        Gość portalu: płyń z wisłą! napisał(a):

> i co w związku z tym?

i w związku z tym żal mi Omara...:D
        • Gość: he he he Re: tusk oszukuje warszawiaków IP: *.chello.pl 29.10.06, 23:42
          norbert76 napisał:

> Gość portalu: płyń z wisłą! napisał(a):
          >
          > > i co w związku z tym?
          >
          >
          > i w związku z tym żal mi Omara...:D

O! następny, sPOd koca tuska wylazł :)

ech, jak tusk ustąpi to kto wam będzie mózgi goownem nabijał
          czeka was długie odkażanie
          • Gość: płyń z wisłą! Re: tusk oszukuje warszawiaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 23:45
            zabawny jesteś, koleś. nieźle was tam w tym LPR wytresowali.
          • norbert76 Re: tusk oszukuje warszawiaków 29.10.06, 23:49
            Gość portalu: he he he napisał(a):

> O! następny, sPOd koca tuska wylazł :)
            >
            > ech, jak tusk ustąpi to kto wam będzie mózgi goownem nabijał
            > czeka was długie odkażanie

Jak już skończysz odkażać u siebie to daj znać i napisz ile to trwało.
            • omar1 Re: tusk oszukuje warszawiaków 30.10.06, 09:18
              do kolegi norberta i płyn z Wisłą.
              Czy Wy rzeczywiscie jestescie tak zmanipulowami czy tez stukacie Breilem z
              Lasek?

Nie wierze w to ,abyscie byli tacy naiwni!
              • Gość: norbert76 Re: tusk oszukuje warszawiaków IP: 81.210.22.* 30.10.06, 10:47
                1. Wydaje mi się, że stwierdzenie "stukacie Breilem z Lasek" miało charakter
                lekko ironiczny, żeby nie napisać prześmiewczy. Co na to osoby niewidzące?

2. Masz rację nie jestem naiwny. Będę głosował na każdą partię, która będzie w
                stanie walczyć o władzę z PiSem i krzyżować im szyki. Na chwilę obecną jest to
                PO. Chociaż nie powiem, żebym w niczym nie zagadzał się z Platformą - jestem
                jak najbardziej za podatkiem liniowym.

3. A czy Ty nie jesteś zmanipulowany, wierząc w to, że wydanie 3 mln zł na
                stację dla pociągów IC we Włoszczowej było koniecznością? Wierząc, że Kielce
                potrzebują międzynarodowego lotniska? Wierząc, że u Renaty posłowie PiS nic nie
                nabroili, a winni są wszystkiemu Renata, WSI i TVN? Wierząc, że Darwin się
                pomylił, a Smok Wawelski żył naprawdę? Wierząc, że nowy odcinek autostrady A2
                zawdzięczamy rządowi Marcinkiewicza, który ten odcinek otworzył?

Ja chcę, żeby wreszcie wszyscy odpier*olili się od siebie nawzajem, żeby w
                sytuacjach 'podejrzanych' nie było tłumaczenia - "oni też tak zrobili". Żeby
                dali sobie spokój z agentami, służbami. Co mnie obchodzi, że w TVN jest agent
                SB? Jeżeli ktoś był ubekiem i zrobił komuś krzywdę, to niech trafi przed Sąd.
                Dotyczy to wszystkich - z lewa, prawa i centrum. Niech oni się zajmą Polakami,
                mną, Tobą, żebyśmy mogli tu żyć i pracować spokojnie, żeby nas nie rąbali na
                podatkach i żeby pieniądze, które idą z naszych podatków nikt nie marnuje.
                • Gość: Niewidzacy Re: tusk oszukuje warszawiaków IP: *.acn.waw.pl 31.10.06, 07:40
                  > 1. Wydaje mi się, że stwierdzenie "stukacie Breilem z Lasek" miało charakter
                  > lekko ironiczny, żeby nie napisać prześmiewczy. Co na to osoby niewidzące?

Ja tam nic zlego w tym nie widze.
                • nessuno Re: tusk oszukuje warszawiaków 31.10.06, 22:31
                  Gość portalu: norbert76 napisał(a):
                  > 2. Masz rację nie jestem naiwny. Będę głosował na każdą partię, która będzie w
                  > stanie walczyć o władzę z PiSem i krzyżować im szyki. Na chwilę obecną jest to
                  > PO. Chociaż nie powiem, żebym w niczym nie zagadzał się z Platformą - jestem
                  > jak najbardziej za podatkiem liniowym.
                  >
                  > 3. A czy Ty nie jesteś zmanipulowany, wierząc w to, że wydanie 3 mln zł na
                  > stację dla pociągów IC we Włoszczowej było koniecznością? Wierząc, że Kielce
                  > potrzebują międzynarodowego lotniska? Wierząc, że u Renaty posłowie PiS nic nie
                  >
                  > nabroili, a winni są wszystkiemu Renata, WSI i TVN? Wierząc, że Darwin się
                  > pomylił, a Smok Wawelski żył naprawdę? Wierząc, że nowy odcinek autostrady A2
                  > zawdzięczamy rządowi Marcinkiewicza, który ten odcinek otworzył?
                  >
                  > Ja chcę, żeby wreszcie wszyscy odpier*olili się od siebie nawzajem, żeby w
                  > sytuacjach 'podejrzanych' nie było tłumaczenia - "oni też tak zrobili". Żeby
                  > dali sobie spokój z agentami, służbami. Co mnie obchodzi, że w TVN jest agent
                  > SB? Jeżeli ktoś był ubekiem i zrobił komuś krzywdę, to niech trafi przed Sąd.
                  > Dotyczy to wszystkich - z lewa, prawa i centrum. Niech oni się zajmą Polakami,
                  > mną, Tobą, żebyśmy mogli tu żyć i pracować spokojnie, żeby nas nie rąbali na
                  > podatkach i żeby pieniądze, które idą z naszych podatków nikt nie marnuje.

Bardzo trafna i rzeczowa wypowiedź.Podpisuję się obiema rękoma.
                  P.S.Ja też zamierzam dołożyć swój mały głos, aby PiSiorom plany
                  pokrzyżować.Niestety, nie będzie to głos na PO.
          • habitus Re: tusk oszukuje warszawiaków 30.10.06, 11:40
            Tak, i tu jest jeszcze jeden!
            O!
            :)))
            www.nczas.com/?a=show_article&id=3385
    • kazuyoshi78 Re: Rydzyk na prezydenta! 30.10.06, 10:54
      On ocali Polskę przed zalewem zgnilizny moralnej!
    • Gość: PiS Off kaczyński oszukuje warszawiaków IP: *.pl 30.10.06, 12:30

Ten hipokryta ,mysli ,ze ktoś (poza omarem oczywiscie) da sie nabrac temu
      pajacowi na ten stek pozbawiony sensu ,bzdur.

Może w sopocie jeszcze ktos mu wierzy,w Warszawie akcje tego pokurcza z kazdym
      dniem bledna coraz bardziej.
      Ostatnio ,co mnie uderzyło nawet kościelny Gość Niedzielny zaatakował
      kaczyńskiego za brak jakiejkolwiek spojnosci programowej.

kaczyński wkrótce bedzie przemawiał tylko do garstki oszołomów.

I na koniec,Kazio z wytrzeszczem ,został politycznie dzisiaj pochowany.
      +
      Amen
    • e-wawa.pl Re: tusk oszukuje warszawiaków 30.10.06, 12:47
      oo początek kampanii wyborczej... na forum
      • d.z Re: tusk oszukuje warszawiaków ???? 30.10.06, 13:01
        Mówiąc szczerze jeśli czytam taki tytuł to w wątku chciałbym znaleźć chocby
        jeden przykład na oszustwo.
        W wypowiedzi jednak tego nie znalazłem i szkoda.
        Każdy z nas może powiedziec, że jakiś z kandydatów oszukuje i nie dac na to
        dowodów tylko czy o to chodzi?
        • Gość: omar1 Re: tusk oszukuje warszawiaków ???? IP: *.eranet.pl 30.10.06, 14:18
          Darku,

kiedyś uwierzyłem miekkiemu, to było na poczatku kiedy jeszcze szczerosc i
          uczciwosc wydałała sie cnotą.
          niestety ,pozniej on i premier zbrukali to wszystko kiedy okaząło sie ,ze
          dostana mniej stołków niz mysleli.
          Od tego czasu miekki oszukuje Warszawiaków.Polega to na tym ,ze z tego co
          opowiadał w swojej kampanii nie pozoostało nic.Po słowach Kaczynskiego sa
          namacalne dowody .Po słowach miekkiego pozostał tylko pusty smiech.
          szkoda ze ten ograniczony pajac nie ma nic wiecej do zaoferowania Polakom
          oprócz swojego pieniactwa.
          Wracając do rzeczy ,poczekaj jeszcze chwilę,odrobine cierpliwosci.
          • norbert76 Re: tusk oszukuje warszawiaków ???? 30.10.06, 14:23
            Omarze,

przytocz jeden namacalny dowód.
            • Gość: omar1 Re: tusk oszukuje warszawiaków ???? IP: *.eranet.pl 31.10.06, 17:36
              wiadomosci.onet.pl/1426753,11,item.html
              proszę poczytaj.przemysl,może zmienisz zdanie?
              • Gość: norbert76 Re: tusk oszukuje warszawiaków ???? IP: *.orange.pl 01.11.06, 19:02
                Przeczytałem i... nic. Każdy mógłby tak powiedzieć. Powiedz co on zrobił dla
                Ciebie jako obywatela IV RP? Bo dla mnie chyba nic. Kiedy wygrał PiS, to nawet
                pomyślałem sobie, że może rzeczywiście zrobią porządek. A potem zaczęło się -
                koalicja z Ligą i Lepperem (posłowie skazani prawomocnymi wyrokami), potem
                akcja w pokoju Renaty i nawet nie wyrzucili tych dwóch dupków, nie próbowali
                się tłumaczyć tylko wmieszali w to TVN. Dlatego dla mnie to ich już koniec i
                czas na następnych.
                • Gość: omar1 Re: tusk oszukuje warszawiaków ???? IP: *.eranet.pl 01.11.06, 22:04
                  Powiedz co on zrobił dla
                  > Ciebie jako obywatela IV RP?

Natchnął mnie nadzieją.

Kiedy wygrał PiS, to nawet
                  > pomyślałem sobie, że może rzeczywiście zrobią porządek.

Cierpliwi zostana podwójnie wynagrodzeni.

A potem zaczęło się -
                  > koalicja z Ligą i Lepperem (posłowie skazani prawomocnymi wyrokami), potem
                  > akcja w pokoju Renaty i nawet nie wyrzucili tych dwóch dupków, nie próbowali
                  > się tłumaczyć

rzeczywiscie masz racje ,tez się wq....łem.
                  Jednak dla mnie to nie koniec ,nie czekam na nastepnych bo ich juz nie bedzie.
                  Może rzady kaczek nie sa usiane sukcesami,ale lepsze światełko w tunelu niz
                  okradanie naszej Ojczyzny,przez POstkomuchów i czerwonych.
          • Gość: Wawiak Omar - nie pij tyle... IP: *.pl 30.10.06, 16:46
            Czyżbyś topił w alkoholu paniczny strach zbliżającej się przegranej PIS w
            wyborach samorządowych...

To ci nic nie pomoże - oni i tak przegrają...

A jeżeli chodzi o uczciwość, to Kaczyńscy nie dorastają pod tym względem (i nie
            tylko tym :) ) Tuskowi do pięt...

• Gość: omar1 Re: He he he IP: *.eranet.pl 30.10.06, 18:22
              Nie pije niczego poza sokami, więc spoko......he he he

A jesli chodzi o uczciwosc ,to chyba ( z całym szacunkiem) nie wiesz co piszesz
              i piexxxlisz głupoty.

TUSK nie tym RAZEM ! he he
              • Gość: norbert76 TYLKO Omar jest uczciwy! IP: *.orange.pl 30.10.06, 21:22
                Omar na prezydenta! Najlepiej Gorzowa!
                • Gość: omar1 Re:ale dałes IP: *.eranet.pl 30.10.06, 22:54
                  Norbercie,ciesze się ze wyluzowałes.
                  Dobranoc
    • szafajawna omar1 witam cię PiSowiczku..pisanko:) 31.10.06, 09:07
      Podaj szczegóły tych oszustw...Może tak jak twoi wodzowie obiecuje 3 miliony mieszkań????:)))) bezmuzgi hipokryto:)) policz sobie :) w zeszłym roku w całym kraju oddano do użytku 116 tysiecy mieszkań a ten ro zamknie się może 90 tysiecy:) ile kadencji potrzeba aby wybudować 3 miliony??? tak to jest jak dyplomy ukończenia szkoły otrzymuje się w szkole milicji w Słupsku ;) a potem nie potrafi sie policzyć nawet na paluszkach i wciska sie kit ludziom :))) A może obiecuje solidarne i tanie :))) państwo??? z pięcioma wicepremierami i latającymi rodzinami???Emeryci już się pomału przekonali że pisiorki ich okłamali :) gdzie podwyżki emerytur,tanie leki i lekarze bez kilometrowych kolejek????
      • Gość: omar1 Re: omar1 witam cię PiSowiczku..pisanko:) IP: *.eranet.pl 31.10.06, 15:11
        Nie zaplułes klawiatury?
    • Gość: spieprzaj_dziadu Idź do kościoła pomodlić się do ojca redaktora! IP: *.aster.pl 31.10.06, 10:54
    • szafajawna Re: tusk oszukuje warszawiaków 31.10.06, 11:01
      ale kto ???? bochyba mogę tylko mu napluć w ucho ubeckie:)
    • szafajawna Tak się bawi Szeremietiew 31.10.06, 11:08
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3709818.html
      • Gość: omar1 Re: Tak się bawi Szeremietiew IP: *.eranet.pl 31.10.06, 15:08
        trzeba miec niepoukładane pod sufitem ,zeby wierzyc w cokolwiek gazecie.
        Jestes smieszny/a
        • Gość: kaess niepoukładane...znaczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 04:19
          ...kiks?
          • Gość: kixx Re: niepoukładane...znaczy... IP: *.acn.waw.pl 01.11.06, 07:54
            z okazji twojego swieta mala okazja,zeby sie doksztalcic
            sjp.pwn.pl/lista.php?co=kiks
            na nauke nigdy nie jest za pozno-a z obecna wiedza nie mozesz imponowac nikomu
            nawet w piekle dla glupcow
    • szafajawna omar1-zgłupoty walisz głupstwa. 31.10.06, 19:38
      To dziś biuro zarządu miasta podało :)))) omar zmień lekarza.
    • Gość: calagan Re: tusk oszukuje warszawiaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 23:34

Przeczytalem - piekny tekst wyborczy. Tylko dlaczego jest tak zle, skoro jest
      tak wspaniale?
      Swietna polityka zagraniczna? Czy jak Kaczynski oglosi, ze jestemy juz druga
      Japonia tez sie ucieszysz i podasz to jako dowod klamstwa Tuska? Toz facet
      bredzi jak malo kto. Mamy najgorszego ministra w czasach post-komuny. A nasz
      premier do spolki z braciszkiem, sa nieudacznikami w polityce zagranicznej.
      Wszyscy patrza z politowaniem na ich manewry. Im sie wydaje, ze jak pokrzycza
      na Europe i UE to ktos ich poslucha - o naiwnosci ludzka.

Powiedz co ten rzad zrealizowal ze swoich obietnic wyborczych? Gdzie tanie
      panstwo, naprawa finansow publicznych, powazne zmiany w podatkach? Gdzie to
      jest? Czy mnozenie ministerstw ma sluzyc schodzeniu z kosztow? Rozumiem, ze
      teraz w ramach taniego panstwa wywali sie kilka tysiecy urzednikow szeregowych,
      ktorzy odwalaja czarna robote za wolnomyslicieli z koalicji. Tylko nie dziw sie
      potem jak bedziesz czekal na rejestracje firmy 3 miesiace, a na pozwolenie na
      budowe - mimo ustawowych 65 dni - 90 dni. Bo tego nie bedzie mial kto zrobic.
      Znam juz paru takich wspanialych PIS`uarczykow, ktorych jedynym zajeciem jest
      robienie prywatnych interesow w godzinach pracy. Sa oczywiscie szefami. A ich
      sekretarki maja w hierarchi urzedowej status wyzszy niz urzednik ze stazem 15-
      letnim

Myslisz, ze wskazniki gospodarcze skoczyly dzieki PIS`owi? Brednie jakich
      malo. Gowno mieli, a nie jakikolwiek wplyw na te wskazniki. Jak SLD obejmowalo
      pierwszy raz rzady po prawicy, to wskazniki tez skoczyly - bo akurat przyszlo
      odbicie po ciezkich reformach gospodarczych. A teraz wskazniki odbily po dlugim
      zastoju - ale zmiana wladzy nijak sie do tego ma.

Miliardy z UE? I co to da? Teraz mielismy 6 razy mniej i nie bylismy wstanie
      tego wykorzystac. Nikt nie chce i nie probuje nawet poprawic niewydolnego
      systemu wybierania programow, ktore beda wspolfinansowane z UE. Nie chce, bo
      obecnie mozna je ukladac wedlug wlasnego widzi mi sie. Wiec jak kolejny
      minister zechce zafundowac stacyjke w swojej wsi ze srodkow UE, to odpowiedni
      projekt poleci przesunac na czolowe miejsce i kaska plynie. I do tego pomysl
      inwestowania w infrastrukture. Wszedzie inwestuje sie w nowe technologie,
      nauke, postep, a u nas drogi beda robic i kanalizacje. Toz nawet Irlandczycy
      szybko zrozumieli, ze ich postep nie zalezy od drogi. A tak znow beda powstawac
      5km odcininki drog do dyskoteki w pobliskiej wsi (fakt autentyczny).

Deficyt nizszy? O razy. A jak powiem, ze w 2005 byl jeszcze nizszy to co?
      Tylko, ze zapis byl taki, ze interpretowano go w sposob korzystny dla
      politykow - czyli, ze nie przekroczono deficytu zakladanego, a na kolejny rok
      zaplanowano deficyt w teori nizszy, a faktycznie taki sam jak byl.

Spadek bezrobocia sukcesem rzadu? A ja myslalem, ze raczej UE, bo zatrudnili
      kilkaset tys naszych zagranica (jak nie wiecej).

Stosunki z Niemcami na lepsze? No tak, bo awanturach o artykuly w prasie
      niemieckiej, brak awantur jest niewatpliwie sukcesem i poprawa stosunkow.

Polecam jednak odciac sie od wszelkich mediow na jakis miesiac, przestac
      chodzic na zebrania partyjne. Wyjechac w Bieszczady. Moze wtedy przejzysz na
      oczy, ale watpie. Znam paru takich. On nawet na czarne mowi, ze to nie jest
      czarne, tylko najwyzej szare.
    • Gość: warszawiak Coraz więcej Polaków widzi że Tuskowi chodzi tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 09:16
      o stołek. I nic nie ma do zaproponowania społeczeństwu. A te jego spoty
      telewizyjne gdy mówi że "zmniejszy bezrobocie"??. Ciekawe że nie powie jak.
      Takie dyrdymały to może opowiadać swojej żonie i J. Marii Rokicie.
    • Gość: warszawiak Omar1 jest równie żałosny co ten jego cały PiS/SO IP: *.aster.pl 01.11.06, 10:26
      I dobrze...
    • Gość: Kwak kwak Kolesie z Telegrafu? IP: *.aster.pl 01.11.06, 10:32
      Przyjaciele z Telegrafu

Nam chodzi przede wszystkim o przestrzeganie prawa, zapobieganie korupcji i, co
      ważne, tworzenie atmosfery przyzwoitych zachowań, które gwarantowałyby
      normalny, co w moim pojęciu oznacza moralny porządek w funkcjonowaniu państwa.
      Lech Kaczyński, Prezydent RP, w wywiadzie dla „Gazety Prawnej”

Lech Kaczyński – Prezydent RP. Miłośnik czystego moralnie państwa, przeciwnik
      kolesiostwa i sitw. Wszyscy zapewne znają te deklaracje, dalsze szczegóły nie
      są więc potrzebne.

Marian Parchowski – od roku 1980 działacz „Solidarności”, potem członek
      struktur krajowych tego związku. Od 1994 r. działacz sportowy WRKS Olimpia,
      obecnie prezes tego klubu w warszawskiej dzielnicy Wola.

Obu panów wzajemnie sobie przedstawiać nie trzeba – znają się jak łyse konie.
      28 września 1990 r. oba te nazwiska wpisano w akcie notarialnym niesławnej
      pamięci spółki Telegraf założonej wówczas przez prominentnych działaczy
      prawicowej partii Porozumienie Centrum. Miała być jego finansowym zapleczem.
      Parchowski był jednym z założycieli Telegrafu, Lech Kaczyński zaś piastował
      stanowisko członka rady nadzorczej. Przypominanie, jak pachniała ta prywatna
      spółka, w którą wpompowano państwowe pieniądze, jest niecelowe, bo smród mógłby
      drażnić wrażliwych. Wiemy coś o tym, bo tygodnik „NIE” jako pierwszy w Polsce o
      tym napisał.

Potem Lech Kaczyński oficjalnie nie pokazywał się z Marianem Parchowskim. Ten
      pierwszy do grudnia 2005 r. był prezydentem Warszawy, drugi prezesował małemu,
      znanemu nielicznym klubowi sportowemu. Ich drogi jednak skrzyżowały się znów w
      grudniu zeszłego roku w okolicznościach, które każą wierzyć w sens męskich
      przyjaźni na prawicy i wątpić w prawdziwość deklaracji Lecha Kaczyńskiego
      składanych podczas jego kampanii prezydenckiej.

22 grudnia 2005 r. był ostatnim dniem urzędowania Kaczyńskiego jako prezydenta
      Warszawy. I trzeba trafu, że akurat w ostatni dzień Kaczor zezwolił rękoma
      naczelnego architekta miasta na wydanie decyzji o warunkach zabudowy dla spółki
      z ograniczoną odpowiedzialnością Insbud Olimpia na terenach klubu Olimpia przy
      ul. Górczewskiej. Tereny te przylegają bezpośrednio do rozległego, ulubionego
      przez mieszkańców Woli parku Moczydło. Park ten niedawno został za niemałe
      miejskie pieniądze doprowadzony do kwitnącego stanu i jest miejscem odpoczynku
      oraz ważnym punktem dla tworzenia zdrowego klimatu stolicy. Nie ma się więc co
      dziwić, że spółka Insbud Olimpia ma zamiar na części terenów klubu sportowego
      przylegających do kompleksu zieleni zbudować osiedle domów wielorodzinnych, w
      tym kilka 14-piętrowych wieżowców. Radni dzielnicy zaskarżyli natychmiast
      decyzję do samorządowego kolegium odwoławczego. Protesty trwać będą pewnie
      długo.

Klub sportowy jest stowarzyszeniem, które jako instytucja użyteczności
      publicznej otrzymało od miasta tereny w doskonałym miejscu stolicy w wieczyste
      użytkowanie. WRKS Olimpia i jego prezes Marian Parchowski, kolega Lecha
      Kaczyńskiego, weszli w spółkę z Insbudem i utworzyli 24 marca 2003 r. spółkę
      Olimpię Insbud. WRKS Olimpia ma w niej 3400 udziałów o wartości 3 400 000 zł.
      Poza klubem udziały mają Insbud Warszawa S.A. i dwie prywatne osoby. Marian
      Parchowski jest członkiem rady nadzorczej tej prywatnej spółki. Jej prezes
      Julita Ejsmont w wypowiedzi dla „Gazety Wyborczej” z marca 2005 r. twierdzi, że
      od dawna firma sponsorowała drużynę piłkarską klubu. Z wyjaśnień udzielonych
      nam przez Julitę Ejsmont wynika, że Insbud Olimpia przejęła tereny od klubu za
      długi. Jeżeli za długi, to w jaki sposób do nich doprowadzono i czy władze
      klubu miały prawo dać pod ich zastaw tereny miasta? Długi musiały być pokaźne,
      bo 3,3 hektara w tak doskonałym punkcie miasta są warte miliony dolarów.

Mówiąc krótko, dzięki łaskawości Lecha Kaczyńskiego pewna prywatna spółka
      stanie się krezusem i zarobi krocie.

Nie mamy pojęcia, czy kolega prezydenta Polski Marian Parchowski uszczknie coś
      z tej góry forsy, czy tylko klub, na czele którego stoi, będzie się tarzał w
      złocie. Jednak cała ta transakcja nie ma według nas nic wspólnego z tworzeniem
      atmosfery przyzwoitych zachowań i jako żywo przypomina mechanizm działania
      spółki Telegraf, czyli tłoczenia w prywatne struktury państwowych pieniędzy. Co
      to jednak znaczy siła przyzwyczajenia.
    • Gość: ska a omara nie ma dzis na forum - pojechal do siebie IP: *.aster.pl 01.11.06, 16:32
      na wies na groby.

Typowy fanatyk PISd to warszawiak z walizki hłe hłe
      • Gość: omar1 Re: a omara nie ma dzis na forum IP: *.eranet.pl 01.11.06, 18:22
        tak myslisz ?
        • Gość: ska o już wrócił! IP: *.aster.pl 01.11.06, 22:02
          :)
        • szafajawna omar co słychać we Wrocku :) 02.11.06, 09:07
          nie puścili pany do domu na święta? no tak, najpierw praca a dopiero potem świętowanie:) My WYKSZTAŁCIUCHY mamy o wiele więcej zrozumienia dla twojej pracy /black-pijar/.
    • Gość: kaczor donald Re: tusk oszukuje warszawiaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 19:42
      a kogo on nie oszukuje ?? może tylko żonę
      • Gość: omar1 Re: tusk oszukuje warszawiaków IP: *.eranet.pl 01.11.06, 21:59
        Zone tez bo obiecał jej ten klaun ,ze zostanie preziem ,a tu figa!
        • szafajawna Re: tusk nie oszukuje warszawiaków 02.11.06, 09:08
          omarek- a ty wyjezdżając z Wrocka mówiłeś że w kościole bedziesz pracował.Od kiedy to na Mysiej jest kościół?
    • Gość: pytek Czy Tusk był w Magdalence? Bo Kaczyński tam był! IP: *.aster.pl 01.11.06, 22:12
      Co robił Kaczyński w Magdalence?
      • szafajawna Wódki na pewno nie pił bo za mały był:) 02.11.06, 09:09
        Ale szeptał z różnymi takimi:))) Ujawnić taśmy video z obrad w magdalence.
    • marghe_72 Re: tusk oszukuje warszawiaków 01.11.06, 23:47
      omar1 napisał:

> Ten hipokryta ,mysli ,ze ktoś (poza jaa_ga oczywiscie) da sie nabrac tenu
      > pajacowi na ten stek pozbawiony sensu ,bzdur.
      > Moęz w gdansku jeszcze ktos mu wierzy,w Warszawie akcje tego miekkiego
      > kaszuba z kazdym dniem bledna coraz bardziej.
      > Oststnio ,co mnie uderzyło nawet lewicowa GW zaatakowała tuska za brak
      > jakiejkolwiek spojnosci programowej.
      > tusk wkrótce bedzie przemawiał tylko do garstki oszołomów.
      > I na koniec,Hanna z trupia twarzą ,została politycznie dzisiaj pochowana.
      > +
      > Amen.

a tak konkretniej?
    • szafajawna poczytaj omar o swoich tatusiach z PiS. 02.11.06, 09:20
      Prominentny polityk PiS z korzeniami w PZPR
      Wojciech Jasiński
      TVN24

"Rzeczpospolita" przyjrzała się politycznemu życiorysowi ministra skarbu
      Wojciecha Jasińskiego, jednego z najbliższych współpracowników braci Kaczyńskich.
      Dziennik ustalił, że w drugiej połowie lat 70. Jasiński był szefem Wydziału
      Spraw Wewnętrznych płockiego Urzędu Miasta. Wtedy też zapisał się do PZPR.

Co to takiego Wydział Spraw Wewnętrznych? To była kluczowa komórka dla milicji
      oraz specsłużb PRL - zajmowała się m.in. wydawaniem dowodów osobistych, zmianą
      imion i nazwisk czy przywracaniem obywatelstwa Polakom z Zachodu.

"Kierownik takiego wydziału był przez SB traktowany jako tzw. kontakt służbowy"
      - uważa członek Kolegium IPN historyk prof. Andrzej Paczkowski.

Bardziej ostrożny jest doradca prezesa IPN dr Antoni Dudek: "Każdą taką sprawę
      należy rozpatrywać indywidualnie. Ale na pewno te wydziały pełniły funkcje
      usługowe wobec MSW".

Wśród liderów PiS Jasiński jest dziś politykiem z najobszerniej zapisaną
      PRL-owską kartą - komentuje "Rzeczpospolita". Wielu kontaktów nie zerwał do
      dziś. Jego dobrym znajomym i sąsiadem jest biznesmen Marek Żurada. W 1976 r.
      jako wicedyrektor płockiego Naftoremontu wyrzucał z pracy robotników, którzy
      wzięli udział w wydarzeniach czerwcowych. Żuranda potwierdza, że zna się z
      Jasińskim od wielu lat. Pomagał mu choćby w kampanii wyborczej 2001 r.
      • Gość: omar1 Re:Szafa, dlaczgo nie napiszesz o swoich :))))) IP: *.eranet.pl 02.11.06, 11:48
        Dlaczego nie napiszesz o swoim czerwonym rodowodzie?
        Wstydzisz sie? A może juz Ci ktos w twarz napluł?
        Nie martw sie, tacy jak Ty zawsze potrafią wybrnąć, mówią że pada dzeszcz.

PS.Masz cos do Wrocka?
        • Gość: wanna know Co robił Kaczyński w Magdalence? IP: *.pl 02.11.06, 12:37
          j.w.
        • Gość: Elf Re:Szafa, dlaczgo nie napiszesz o swoich :))))) IP: *.pl 02.11.06, 12:39
          > PS.Masz cos do Wrocka?

Tylko to, że stamtąd jakieś uPISdzione popaprańce do nas przyjeżdżają
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka