Dodaj do ulubionych

Internet na Powiślu...

23.08.06, 22:48
Witam wszystkich.

Przeprowadzam sie wlasnie na Powisle, dokladniej ulica Solec. Co mnie jednak zaskoczylo - i z czego zdalem sobie sprawe po fakcie - nie ma mozliwosci instalacji internetu w moim budynku zarowno przez Aster jak i Chello... co za pech, nie? Jesli neostrada odpada, to co mi pozostaje? Licze na Wasza pomoc ;)
Obserwuj wątek
    • d-doom Re: Internet na Powiślu... 24.08.06, 00:34
      Swoja droga... to smieszne. XXI wiek, stolica kraju, centrum do tego, a tu obaj najwieksi dostawcy NIC nie robia. Przeciez to jest kpina z ludzi, az wierzyc sie nie chce... Zostaje tepsa albo jakas radiowka, o ktorej nic nie wiem tak naprawde - jesli ktos wie cos NAPRAWDE konkretnego (nie liczac info z ich strony) albo zna inne sposoby niech sie odezwie.
      • m74 Re: Internet na Powiślu... 24.08.06, 08:28
        d-doom napisał:

> Swoja droga... to smieszne. XXI wiek, stolica kraju, centrum do tego, a tu obaj
        > najwieksi dostawcy NIC nie robia.

Mi miły Pan z Aster odpisuje od 4 lat, ze za pół roku, już nawet traktuję listy
        od niego jak stały element krajobrazu, usmiecham się i płacę ponad 200PLN za
        neostradę bez limitów (uprzedzam ew. uwagi, tak, lubię bez limitów i za to płacę).
        • d-doom Re: Internet na Powiślu... 24.08.06, 08:40
          Tak... a jesli neostrada odpada? Oplaca sie dla niej instalowac telefon? Przegladam spis dostawcow innymi drogami, w tym radiowa, i nie wiem czy smiac sie czy cos innego. Wszyscy tak ladnie omijaja Powisle ze tylko pogratulowac. Chyba ze nie wpadlem na ta konkretna oferte, ktora gdzies tam sobie jest. Ktos cos wie?
    • dariuszs Re: Internet na Powiślu... 25.08.06, 10:02
      Miałem niedawno ten sam problem, czyli wybór dostawcy internetu. Przed
      przeprowadzką korzystałem z Aster, ale w miejscu gdzie mieszkamy teraz tej
      możliwości nie ma. Testowałem Internet z firmy MPSystem (
      www.mpsystem.pl/internet.php# ), ale nie spełniał moich oczekiwań. To
      znaczy wszystko przebiegało dobrze, czyli instalacja konfiguracja (w dwa dni od
      zgłoszenia), stabilne łacze, tylko dwa mankamanty: praktyczna szybkośc łącza
      znacznie odbiegała od deklarowanej i rosnące koszty w przypadku domowej sieci
      bezprzewodowej. Ponieważ mam telefon z TPSA więc ostatecznie zdecydowałam się
      ba neostradę + livebox - decydując sie na walkę z biurokracją TPSA.
      MPSystem deklaruje, że działają na całym Powiślu, ale nie wiem czy obejmuja
      całą ulicę Solec? Jeśli nie chciałbym korzystać z TPSA i chciał podłączyć jeden
      komputer to ich oferta jest do przyjęcia.

Pozdrawiam,
      Dariusz
      • marakota Re: Internet na Powiślu... 31.08.06, 15:34
        ja właśnie wymówiłam tepsie umowę - hurra! wreszcie!
        I planuję internet z Ery- macie jakieś doświadczenia i sieciami komórkowymi - i
        internetem?
    • iza1973 Re: Internet na Powiślu... 01.09.06, 10:58
      czesc, ja mieszkam na Dobrej, blisko Tamki. internet mam z firmy DAG. ich adres
      to chyba Dobra 22. znajdziesz stronkę i namiary w necie. dla mnie jest ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka