maremarmar 03.07.07, 00:17 Widziałem dzisiaj - teraz wygląda wreszcie jak palma pełną gębą! Aż miło popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Olka Re: Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: *.dsl.bell.ca 03.07.07, 05:54 Cieszę się, że palma wraca. Bardzo ją lubię! Odpowiedz Link Zgłoś
feminista Re: Nowa palma na rondzie de Gaulle'a 03.07.07, 07:05 No i mamy nasza Warszawską Palmę! Jest cudna ! Rozmawiałem ze znajomymi jak im się podoba, 10/11 osób bardzo sie podobała, tylko jeden typ powiedział, że nie lubi palmy, już sobie przechlapał u nas ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca z Dworca Re: Palma z twarzą pani Prezydent IP: *.MAN.atcom.net.pl 03.07.07, 20:17 Bardzo mi się podoba, przysadzista taka. I tak śmiesznie maxa rączkami. I skrzypi gdy sie śmieye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxy W Gorzowie też nie ma atrakcji to zrobili fontannę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 10:40 za 1,5 mln zł świeci w 4 kolorach. Taki sam głupi pomysł jak i ta palma . Oba pomysły durne , ale fontanna chyba lepsza . www.gorzow24.pl/fotoreportaz/32/14/fontanna-po-zmierzchu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Niedługo będą rosnąć prawdziwe palmy IP: *.crowley.pl 04.07.07, 11:52 Jeszcze niech trochę klimat się ociepli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb A na palmie zamiast liści będą wisieć PIS-owiści IP: *.crowley.pl 04.07.07, 11:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jelinka Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: *.chello.pl 03.07.07, 07:57 Jestem w wieku moherowym, ale uwielbiam tę palmę! Dla mnie to kasownik złych emocji. Kiedy przechodzę lub przejeżdżam koło niej, nabuzowana sprzeciwem wobec idiotyzmów, które nas otaczają, uświadamiam sobie, że "im" palma odbiła, to fakt, ale ja też muszę uważać w swoim życiu, by i mnie palma nie odbiła. Uśmiech na widok palmy zeruje moje emocje i przywraca im równowagę. :-) Trzymajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: 213.77.7.* 03.07.07, 08:38 A mi się nasuwa tylko jedno pytanie, i to niezbyt cenzuralne: po ch... to wszystko? Mamy znacznie bardziej pilne sprawy i wymagające pieniędzy niż chora koncepcja pseudoartystki, przy okazji szpecąca i tak nie najpiękniejsze miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Re: Nowa palma na rondzie de Gaulle'a 03.07.07, 16:11 Tobie juz nic nie pomoże frustracie. Odpowiedz Link Zgłoś
typson Re: Nowa palma na rondzie de Gaulle'a 04.07.07, 11:55 a po ch... komu taki fafik? Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Nowa palma na rondzie de Gaulle'a 04.07.07, 12:25 typson napisał: > a po ch... komu taki fafik? no właśnie, ja też nie wiem po kiego i komu taki fafik... Palma jest zayebista! Pani autor tej palmy zresztą też :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: 217.153.191.* 03.07.07, 09:07 Ja akurat jestem bardziej prawy niż lewy, ale palmę kocham bez względu na jej polityczne konotacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 17:09 trzeba tam małpy wpuścić na tą palmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MX Kicz IP: 82.177.111.* 03.07.07, 09:17 To jak sztuczna paprotka na biurku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzacik Re: Kicz IP: *.hsd1.ma.comcast.net 04.07.07, 04:51 Pomijajac usilnie dopisana filozofie do tej palmy, to pod wzgledem estetycznym jest to wyjatkowy kicz. Przypomina mi to troche kicz amerykanskiej prowincji, gdzie np. poludniowe miasteczka (np Christmas na Florydzie) przez caly rok sa wystrojone w kolory bozonarodzeniowe, maja posypane sztucznym sniegiem dachy itd... Odpowiedz Link Zgłoś
12345on Re: Kicz nad kicze ! 04.07.07, 08:54 Gdy mój synek zapyta, "Tato co to jest kicz?" - pokażę mu tą palmę. Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Jeszcze tylko Sfinks i piramidy... 04.07.07, 09:07 Straszny kicz, więc oczywiście większości się spodoba. I o to chodzi, a mnie nie przeszkadza. Czekamy teraz z utęsknieniem na zmniejszone kopie Sfinksa i Piramidy Cheopsa w pobliżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Re: Kicz IP: *.aster.pl 04.07.07, 13:20 to moze Ty zabralabys sie czy zabral na zrobienie jakiegos arcydziela????? Do roboty, masz glowe i dwie rece wiec zrob cos dla Warszawy wkoncu :-))))) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwa po co tworzyc takie podzialy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:29 czemu wrzucac wszystkich prawicowcow do jednego worka, tak samo lewicowcow? jestem prawicowcem,konserwatysta, katolem, ale nigdy w zyciu rasista,homofobem. mam wyksztalcenie artsyyczne, zajmuje sie na codzien reggae, muzyka kubanska, uczestnicze w zyciu artystyczno-kulturalnym. znam wielu ludzi o pogladach lewicowych kompletnie pozbawionych polotu, dystansu i tolerancji dla innych opcji (polityczno swiatopogladowych-tez wazne!!!) rajkowska kompromituje sie i bez sensownie dzieli spoleczenstwo takimi klasyfikacjami, zamiast zrobic z fajnej poniekad palmy cos co laczy ludzi ponad podzialami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezportek Re: po co tworzyc takie podzialy?? IP: *.access.ntelos.net 04.07.07, 00:52 Lewica powoduje podzialy, wywoluje wojny, zatruwa srodowisko i bredzi od rzeczy. Bo musi - taka jest rola lewicy, jak ropy w zdrowym organizmie, wskazujacej, ze jakies komorki zdechly i sie rozkladaja. Rola organizmu to jak najskuteczniej wyzbyc sie ropy, lewicy, chorej tkanki i kiczowatych potworkow w rodzaju betonowego lenina czy sztucznej palmy. Najskuteczniej, nie najszybciej, tylko dlugofalowe dzialania prowadza do uzdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: po co tworzyc takie podzialy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:53 tak powinno sie sciac to cholerstwo i zostawic sam upier... pień bedzie sterczał w niebo ... tak dumnie i prosto i nazwe zmienic pedzie to penis prawicy penis wszech polski penis a nie jakas obca murzyńska palma heil penis!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: po co tworzyc takie podzialy?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 12:37 Gość portalu: konserwa napisał(a): > czemu wrzucac wszystkich prawicowcow do jednego worka, tak samo lewicowcow? > jestem prawicowcem,konserwatysta, katolem, ale nigdy w zyciu rasista,homofobem. > mam wyksztalcenie artsyyczne, zajmuje sie na codzien reggae, muzyka kubanska, > uczestnicze w zyciu artystyczno-kulturalnym. znam wielu ludzi o pogladach > lewicowych kompletnie pozbawionych polotu, dystansu i tolerancji dla innych > opcji (polityczno swiatopogladowych-tez wazne!!!) rajkowska kompromituje sie i > bez sensownie dzieli spoleczenstwo takimi klasyfikacjami, zamiast zrobic z > fajnej poniekad palmy cos co laczy ludzi ponad podzialami. hehehehe...stary nie ośmieszaj się...piszesz takie bzdety że aż w oczy szczypie. Tyle jesteś związany z reggae co ja z komercyjnym dancem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pynio Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: *.acn.waw.pl 03.07.07, 11:29 Po h... jej ta palma ? Przecież to głupota. Król jest nagi. Inne artystki np. obierają ziemniaki, niech p. Rajewska się za to weźmie. P.S. Chyba, że palma jest po to żeby Gazeta miała o czym pisać, bo tylko palma to, palma tamto ITD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry A moze juz dać sobie spokój z tą przerośniętą ... IP: 212.160.138.* 03.07.07, 12:26 ... szczotką klozetową w centrum miasta? Zamiast jeszcze kawałki g... do niej przyczepiać jako "kokosy" żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: 212.160.138.* 03.07.07, 12:29 No i sie nie dziwię, dlaczego lewicofcy i inni postempofcy lgną do palmy - w końcu intelektualnie to ciągle siedzą jeszcze na drzewach... Odpowiedz Link Zgłoś
schayer Palma jest już nudna 03.07.07, 13:11 Palma jako żart artystyczny była niezłym i sympatycznym pomysłem, ale każdy żart opowiadany zbyt długo staje się po prostu nudny. Wartości symbolicznych, które próbuje się tej plastikowej szczotce dorobić, też specjalnie nie dostrzegam. To już trwa pięć lat, ale może warto by się dowiedzieć jak długo jeszcze? 10, 50, 100, 200, 500 lat? A może autorka wymyśliłaby coś nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_O Re: Palma jest już nudna IP: *.inetaccess.pl 03.07.07, 13:21 palma jest swietna! nie wyobrazam sobie ronda de gaulle`a bez tego sympatycznego drzewka. dla mnie to juz staly element krajbrazu warszawy ps - czerwonych nie lubie :) Odpowiedz Link Zgłoś
12345on Re: Palma jest już nudna - czy to jest łatwopalne? 04.07.07, 08:56 W ogniu wyglądałaby jeszcze piękniej. No i następny tak zwany "artysta" miałby kolejną okazkje do łatwego zarobku. Popieraj wszystkich artystów, podpal to szkaradzieństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
afrykata Re: Palma jest już nudna 08.07.07, 11:53 Palma jest jak blaszaki spod PKiN. Miała stać rok, będzie stała wieczność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Re: Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 12:56 No widzisz. Twoje myślenie ogranicza się do palmy i małp. Gdyby twój mózg był nieco bardziej rozwinięty to pomyślałbyś że palma to pewna metafora. Twój rozum nie pojmuje sztuki. Sama palma nie jest sztuką, sztuką jest cała sytuacja tzn. Umiejscowienie jej w tak kiczowatym mieście. Kontrast ten powoduje wielkie oburzenie u osób które żyją w hermetycznym pudełku, których umysł jest na tyle ściśnięty iż nie są w stanie zaakceptować inności. Prymitywny lud słowiański z Polski na inność reaguje agresją. Palma więc jest symbolem tolerancji. Jak wiadomo konserwatysci PIS-owcy, LPR-owcy, Samoobrona to partyje dla których myślenie o szerokim horyzoncie jest obce. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_97 Re: Nowa palma na rondzie de Gaulle'a 22.09.07, 14:48 Sam jesteś kiczowaty. Spadaj na palmę! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Cymborski Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 14:55 Miałem nadzieję, że to paskudztwo na zawsze zniknęło z Ronda :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szi Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: *.socrates.org.pl 03.07.07, 16:00 Lubię palmę za to że jest uroczo absurdalna i nie interesuje mnie jej wydźwięk tylko jej absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 17:08 no fakt, a lewica ma poczucie humoru. udowodniła to kilka razy np. stanem wojennym, hahahahaha. Faktycznie bardzo śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
12345on Re: Nowa plama na honorze artystów, raczej ! 04.07.07, 08:59 Gość portalu: kasia napisał(a): > no fakt, a lewica ma poczucie humoru. udowodniła to kilka razy np. stanem > wojennym, hahahahaha. Faktycznie bardzo śmieszne. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leftright Re: Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: 195.28.182.* 04.07.07, 09:38 do kasi co swiatla gasi: ty debilko! ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio ile nas ta palma kosztuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 16:57 i czy miasto nie ma ważniejszych potrzeb? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artycholik Re: ile nas ta palma kosztuje IP: *.chello.pl 03.07.07, 18:59 Ważne że inicjatywa się obroniła. Wierzę, że nadejdzie czas, że pojawią się prowokacje artystyczne z prawdziwą klasą, w pełnej randze, a nie średniokabaretowe, na poziomie ciekawostki dla gazety brukowcowo-opiniotwóczej. Osobiście wolałbym, żeby tam sterczał gigantyczny penis jako symbol seksizmu i nietolerancji z jakiej słynie nasza stolica. W zasadzie powinien to być złamany penis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freelancer1 Re: ile nas ta palma kosztuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 20:13 w zasadzie to nie powinien być gigantyczny... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artycholik Powinien być gigantyczny IP: *.chello.pl 03.07.07, 21:58 jak brak sensu tego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Powinien być gigantyczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 14:08 To sie z niego wyprowadz/ nie przyjezdzaj i nie interesuj. Ktos cie kijem od szczotki zerznal gejusie, ze tak wyjesz? A posuwanie warszawskich swinek zostaw innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZeNoN Straszydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 19:40 Syf z gilem i zatarcie. Zabierzcie to ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca z dworca Re: Straszydło IP: *.MAN.atcom.net.pl 03.07.07, 20:39 tak nie mozna wyrażac sie o nasze pani prezydent!!! a palma to przecie metafora prezydentury warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
mayta Re: Straszydło 03.07.07, 20:57 A ja jestem młoda i lewicowa (i to skrajnie) - i mówię plastikowemu śmieciowi NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE! Jakim prawem ta baba śmie przez tyle lat oszpecać moje ukochane miasto o specyficznym, nadwiślańskim uroku, odbudowywane za darmo przez moich (i pewnie wielu innych) dziadków z sercem i pomysłem - odbudowane tak, żeby jego architektura koiła zmysły mieszkańców, a nie ich drażniła? Warszawa tonie w zieleni, ma cudowne na skalę europejską parki i to, czego potrzebuje, to oczyścić się z wizualnego śmiecia - chamskich reklam na budynkach i wieśniackiej palmy. Nawet grafficiarze szanują warszawskie centrum bo mają lepsze wyczucie od Pani Artyski i wiedzą, że to, co zdobi brzydki płot przy Wyścigach, szpeciłoby Zamek Królewski. Takie coś (plastikowy wiecheć udający cos, czym nie jest) miałby może sens na jakiejś betonowej pustyni na peryferiach miasta, ale NIE w miejscu, które ma własną harmonię i urodę. Dziweczyno, pobawiłaś się już, wielbiciele Twojej "sztuki" również, ok, byliśmy tolerancyjni przez tyle lat ale teraz naprawdę wyluzuj już, odpuść sobie - ZABIERAJ to ze środka mojego miasta!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuz Re: Straszydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 00:44 > miasto o > specyficznym, nadwiślańskim uroku, odbudowywane za darmo przez moich (i pewnie > wielu innych) dziadków z sercem i pomysłem - odbudowane tak, żeby jego > architektura koiła zmysły mieszkańców, a nie ich drażniła? Ha ha ha!! :)))) "Budujemy nowy dom", co? No tak, w takim robotniczo-radosnym, entuzjastycznym przyjmowaniem Warszawy jako miasta "kojącego zmysły mieszkańców" trudno znaleźć miejsce dla fantazji. Domyślam się, że budowanie np. wieżowców w Warszawie musi dla mayty dopiero być tragedią - co się dzieje z naszą PIĘKNĄ Warszawą?! :))) To raczej nie ta lewica... Odpowiedz Link Zgłoś
mayta Re: Straszydło 04.07.07, 01:01 Niech zgadnę, wuz: dla ciebie lewica to więcej plastikowego badziewia, BigMaców i Gazety Wyborczej dla wszystkich? A jeszcze Jola nas nauczy jak jeść bezę, poprzemy prywatyzację szpitali i nie ma bardziej lewicowych od nas. Ja jestem dla ciebie wyrozumiała, w końcu to Hitler i Stalin są winni, że większość OBECNYCH mieszkańców stolicy wyobraża sobie idealną Warszawę jako syntezę odpustu w rodzinnej Koziej Wólce z pocztówką z od wujka z Chicago. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciiaa Re: Straszydło 04.07.07, 06:59 mayta - gadasz głupoty warszawa nigdy nie była piękna, no chyba że weźmiesz pod uwagę czasy sprzed wojny. obecnie zaś można nadawać jej wiele określeń, ale na pewno nie to, że jest pięknym miastem czy ma urok. jako miasto Warszawa jest po prostu brzydka i zupełnie niezaplanowana przestrzennie. nie wiem, czy nigdzie nie byłaś za granicą, czy też po prostu nie umiałaś zobaczyć różnic, ale pojedź do Amsterdamu, do Barcelony, do Mediolanu, nawet do Petersburga, a w Polsce choćby do Wrocławia i nie pisz więcej idiotyzmów. Odpowiedz Link Zgłoś
12345on Po wyborze HGW na prezyd. bzło jasne, że odbiło 04.07.07, 08:44 ...że odbiło wałszawiakom, skoro dokonali takiego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
mayta Re: Straszydło 04.07.07, 10:43 kiciu: byłam nie tylko we wszystkich miejscach, które wymieniasz, i to wiele razy - ale i tam, gdzie tobie się nawet nie śniło, że można być. Między nami jest różnica poziomów, po prostu. A brzydka to ty jesteś, nie Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggj Re: Straszydło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 10:11 > Nawet grafficiarze szanują warszawskie centrum bo mają lepsze wyczucie od Pani > Artyski i wiedzą, że to, co zdobi brzydki płot przy Wyścigach, szpeciłoby Zamek To jakis zart?, Ty chyba nie bylas nigdy w Warszawie, zobacz sobie lepiej co nabazgrane jest na kamienicach przy kosciele sw Krzyza, w bramach kamienic na Nowym Swiecie, graficiarze szanuja warszawskie centrum......dobre;) Odpowiedz Link Zgłoś
mayta Re: Straszydło 04.07.07, 11:18 Nabazgrane??? To SZTUKA! :))) "Poprawiają sobie w ten sposób nastrój" i ozdabiają tą "brzydką" Warszawę jak potrafią - skoro pani Artystka i jej wyznawcy mogą, to i grafficiarze też! Wartość artystyczna tych projektów realizowanych w przestrzeni publicznej jest porównywalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: Straszydło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 13:02 mayta napisała: > A ja jestem młoda i lewicowa (i to skrajnie) - i mówię plastikowemu śmieciowi > NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE! > > Jakim prawem ta baba śmie przez tyle lat oszpecać moje ukochane miasto o > specyficznym, nadwiślańskim uroku, odbudowywane za darmo przez moich (i pewnie > wielu innych) dziadków z sercem i pomysłem - odbudowane tak, żeby jego > architektura koiła zmysły mieszkańców, a nie ich drażniła? > > Warszawa tonie w zieleni, ma cudowne na skalę europejską parki i to, czego > potrzebuje, to oczyścić się z wizualnego śmiecia - chamskich reklam na > budynkach i wieśniackiej palmy. > > Nawet grafficiarze szanują warszawskie centrum bo mają lepsze wyczucie od Pani > Artyski i wiedzą, że to, co zdobi brzydki płot przy Wyścigach, szpeciłoby Zamek > > Królewski. Takie coś (plastikowy wiecheć udający cos, czym nie jest) miałby > może sens na jakiejś betonowej pustyni na peryferiach miasta, ale NIE w > miejscu, które ma własną harmonię i urodę. > > Dziweczyno, pobawiłaś się już, wielbiciele Twojej "sztuki" również, ok, byliśmy > > tolerancyjni przez tyle lat ale teraz naprawdę wyluzuj już, odpuść sobie - > ZABIERAJ to ze środka mojego miasta!!!!! Jestem także z Wawy (od urodzenia tutaj mieszkam) i wstydze się za takich prymitywów. To właśnie takie buractwo wystawia Warszawie buraczana opinię. Dziewczynko to miasto jest tak brzydkie w tym miejscu że umiejscowienie w nim palmy robi wymiar artystyczny. Nadmiar kiczu to sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
mayta Re: Straszydło 04.07.07, 14:50 Tak, nadmiar kiczu to być może jest i sztuka - ale w przypadku tej smętnej palmy NIE MA NADMIARU kiczu, jest go dokładnie tyle, żeby takim wieśniakom jak ty się to podobało. A co do twojego wstydu za Warszawę i Warszawiaków, to też jest on typowy - wynika z kompleksów i prymitywnej ślepoty na urok tego, co dla nich zbyt swojskie. Dlatego próbujecie zrobić z tego miasta drugie Chicago albo (już ci na maksa "światowi") - drugi Tel Aviv - zamiast podkreślić to, co w Warszawie piękne i oryginalne. Typowa mentalność zaścianka. Ale co się dziwić, w końcu inteligencja warszawska wyginęła w powstaniu - więc ja za wiele od was nie oczekuję. Tylko, że mieszkańcy Tel Avivu nie są tacy głupi i w życiu by sobie plastikowego szkaradztwa na 5 lat nie zafundowali, zwłaszcza gdyby mieli taką naturalną roślinność parkową, jaka jest w Warszawie. Najśmieszniejsze, że komu się plastikowa szczotka do kibla nie podoba, to - jak stwierdził samozwańczy trybunał w osobie pani Artystki - jest antysemitą i homofobem. Dla mnie ona nie jest autorytetem, dla ciebie tak i tu się różnimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUDWIGVANBEETHOVEN A mnie... IP: *.rev.stofanet.dk 03.07.07, 20:59 ...sie ta palma zawsze podobala - przypomina mi jak sobie na nia popatrze Beverly Hills....Mogliby wiecej takich palm w stolicy ustawic.Proponuje Trakt Krolewski wysadzic - od razu by Warszawa inaczej wygladala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZeNoN Re: A mnie... IP: 212.160.172.* 05.07.07, 12:32 Taaa.... I jeszce łuk tryumfalny i piramidy z egiptu i krzywa wieże i wodospady i krajobraz księzycowy i wszystko sprowadzmy do Warszawy. Nie szkodzi ze plastykowe, nieważne ze kiczowate - najwazniejsze ze czeresniaki z pińczowa nie będą musiały się nigdzie rusza, bo kazdy element tego plastykowego śmietniska bedzie im przypominał księżyc, Beverly Hills, albo puszcze amazońską. I wtedy będzie jak z Misia: " - widzisz synku, to jest baleron" Nie dość że edukacyjnie to i tanio. Nigdzie nie trzeba jezdzic - wszystko jest, a na wycieczke mozna pojechac do Pinczowa, czyli do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: *.crowley.pl 03.07.07, 22:06 Ludzie, przecież te liście są za krótkie! Beznadziejnie to teraz wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goldi Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: *.aster.pl 03.07.07, 22:15 Super! Nie wyobrażam sobie już tego miejsca bez palmy. Oaza na pustyni szarzyzny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pielegniarz :-) Wygląda super brakowało mi tego w drodze do domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:27 Zawsze jak wracałem z pracy do domu to widok tej palmy poprawiał mi nastrój. Bardzo dobry pomysł taki pomnik natury w mieście i tęsknota do dzikiej przyrody na wyspie z jedną palmą :-) Pozdrawiam wszystkich którzy tamtędy co dziennie przejeżdżają i życze dużo szczęścia i wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
12345on Re: Każdego Żyda cieszy widok palmy. 04.07.07, 08:51 Jest jak kawałek palestyńskiej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loghos Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 22:24 Widziałem, te liście jakieś niewydarzone i zupełnie niepalmowate... Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz_1 Za 73 lata będziemy mieli prawdziwe Beverly Hills 04.07.07, 00:41 oczywista jak palma jeszcze bradziej odbije Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robin Palma jest symbolem triumfu Żydów w Warszawie IP: 217.153.99.* 04.07.07, 00:44 Bufetowa i cała ta niechrzczona banda traktuje to jako symbol swego zwycięstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
12345on Aleje jerozolimskie to za mało ! 04.07.07, 08:48 Trzeba jeszcze za 30 miliardów z kieszeni polskiego podatnika, ufundować muzeum Żydów w Warszawie. Codzienny i nieustający festiwal kultury żydowskiej w TVP2 i tabuny żydowskich dziennikarzy w mediach to jak małe piwo, przy tym zamiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pynio Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: *.acn.waw.pl 04.07.07, 08:28 Proszę, skończcie o tym pisać. To głupota ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzech Straszny syf i obciach IP: *.acn.waw.pl 04.07.07, 08:45 ta palma to intelektualne dno Odpowiedz Link Zgłoś
12345on Re: Syf panuje w Warszawie, spójrz na palmę 04.07.07, 09:01 A nawet kilka syfów można wyliczyć, z bezprawną prezydenturą na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhm Ja tej pani to bym klocka na ryju postawil... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:33 ... zmusilbym ja w ten sposob do dyskusji... Chyba nie boj sie pani ironi? Ps. Glupia wiesniara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: Nowa palma na rondzie de Gaulle'a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 09:56 No spoko, żeby można jeszcze było pod nią browara na leżaczku walnąć bez mandatu. Ale ja mam tylko jedno pytanie, czy ona tam stoi legalnie? Bo pamiętam cyrki z przedłużaniem darmowej dzierżawy przez ZDM i wymuszanie ze strony p.Rajkowskiej. Jestem jak najbardziej za szalonymi pomysłami i niekonwencjonalną jazdą, ale o ile pamiętam, to p.artystka zobowiązała się swego czasu usunąć ten plastik po zakończeniu akcji i co? Widać jej słowo jest warte g.... i to mi się zdecydowanie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Nowa palma na rondzie de Gaulle'a 04.07.07, 10:01 Witam, Palma jest boska, tak jak boskie jest Rio;) To kawałek Ameryki Południowej w Warszawie;) Uwielbiam ją;) Rozśmiesza mnie i rozbraja... To taki nasłodszy absurd w naszym mieście. Palmie niepotrzebna jest ideologiczna podbudowa, ona stanowi sama o sobie. Chętnie, na przekór malkontentom i zwolennikom Sztuki, a nie kiczu, wrzucę swój grosik, gdy jeszcze raz ją wiatr porwie. Chwilowo nie jeżdżę tamtędy, bo na mieście korki i wieczne budowy, ale na zdjęcie popatrzę z przyjemnością;) Pozdrawiam opcję liściastą;) Inguszon Odpowiedz Link Zgłoś