Gość: lola IP: *.acn.waw.pl 19.06.03, 09:34 Latem w Solarisach za goroąco, ikariusy są brzydkie ale jest w nich chłodno.Trzeba by pomyśleć o jakich innych. Czy ktoś ma propozycję? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczupy Re: Jakie autobusy powinna mieć Warszawa? 19.06.03, 12:42 Solarisy i Many z normalnymi oknami, a nie tymi atrapami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artek Re: Jakie autobusy powinna mieć Warszawa? IP: *.chello.pl 23.06.03, 15:23 szczupy napisał: > Solarisy i Many z normalnymi oknami, a nie tymi atrapami. Wystarczą te okna ktore są. Tylko obowiązkowym wyposażeniem powinna być klimatyzacja. Wtedy mogłoby nie być otwieranych okien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: Jakie autobusy powinna mieć Warszawa? IP: *.acn.waw.pl 25.06.03, 00:46 Klimatyzacja kosztuje, zwłaszcza użytkowanie. Masz ochotę płacić za to, ja chyba wolę się pomęczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Jakie autobusy powinna mieć Warszawa? IP: 195.94.214.* 24.06.03, 13:52 Z pkt. widzenia kierowcy: takie które mogą swobodnie wrysować się w pas ruchu przy wykonywaniu manewru skrętu, takie aby nie zaczepiały michą olejową o nierówności, co do przedziału pasażerskiego nie będę się wypowiadał bo wszyscy wiedzą że latem płacą za chłód, a zimą za ciepło. Ah dziękuję innym użytkownikom drogi, że przepuszczają mnie, umożliwają wykonanie manewru skrętu, kiedy wykonuję manewr skrętu i wjeżdżam na pas ruchu w przeciwnym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzc Re: Jakie autobusy powinna mieć Warszawa? IP: *.chello.pl 19.06.03, 15:55 Tylko ikarusy: -są wytrzymałe -przewiewne -kultowe Odpowiedz Link Zgłoś
szczupy Re: Jakie autobusy powinna mieć Warszawa? 20.06.03, 02:20 Ale nie da się ich już kupić. Fabryka upadła kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Re: Jakie autobusy powinna mieć Warszawa? 20.06.03, 11:36 szczupy napisał: > Ale nie da się ich już kupić. Fabryka upadła kilka lat temu. Sadząc po stronie www.ikarus.hu/ coś jednak składają. Karol Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Re: Jakie autobusy powinna mieć Warszawa? 20.06.03, 11:38 szczupy napisał: > Ale nie da się ich już kupić. Fabryka upadła kilka lat temu. A tutaj magyarbuszok.freeweb.hu/ikbus.htm nawet model z 2002 roku. Karol Odpowiedz Link Zgłoś
szczupy Re: Jakie autobusy powinna mieć Warszawa? 20.06.03, 14:45 Ikarus ogłosił upadłość 16 grudnia 1998, przy okazji kryzysu w Rosji(nie odebrano dużej partii wyprodukowanych już autobusów). Widać się pozbierał. To miło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Jakie autobusy powinna mieć Warszawa? IP: *.acn.waw.pl 22.06.03, 19:04 Ale Ikariusy są głosne i brzydkie. No chyba, że są jeszcze jakieś inne od tych co jeżdżą po Warszawie ale nie widziałam nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kilovolt Re: Jakie autobusy powinna mieć Warszawa? 23.06.03, 09:09 A nie widziałaś niskopodłogowych Ikarusów? Takie też jeżdżą po Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Jakie autobusy powinna mieć Warszawa? IP: *.acn.waw.pl 23.06.03, 21:59 Wiesh... chyba widziałam. Ale trzeba przyznać, ze Solarisy są ładniejsze. Czy nie da się tam zrobić klimy?????? Odpowiedz Link Zgłoś
d.z Re: Jakie autobusy powinna mieć Warszawa? 24.06.03, 12:48 Solaris Man Scania Mercedes Jelcz Volvo Jest tego trochę. Problem polega na tym, że Warszawa wydając publiczne pieniądze na zakupy nowych autobusów musi (zgodnie z prawem) stosować procedury przetargowe. Wygrywa więc ten, kto złoży najkorzystniejszą ofertę. Oczywiście są warunki w specyfikacji przetargu określone niestety jak myślę ani uroda autobusu, ani klimatyzacja nie jest jednym z warunków przetargowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Jakie autobusy powinna mieć Warszawa? IP: *.wprost.pl / 192.168.0.* 24.06.03, 15:59 W każdym bądź razie powinno być jak najwięcej niskopodłogowych - i to na całej długości pojazdu. O markę mniejsza. Dlaczego? Zdrowy człowiek tego nie docenia, ale kiedy kilka miesięcy temu złamałam nogę, to mające wysokie schody Ikarusy (na dodatek często nieposiadające poręczy) stały się dla mnie na długie tygodnie niedostępne - nawet teraz wciąż sprawiają mi problemy. Ja jakoś sobie poradzę, jestem młoda, silna, mogę wyskoczyć choćby na jednej nodze, ale co ze starszymi osobami wspierającymi się na kulach i innych laskach? Odpowiedz Link Zgłoś
e-tam Tylko Ikarusy!!! 25.06.03, 18:34 Do zalet wymienionych wcześniej należy dodać _pojemność_. MANy przy nich wysiadają. I Ikarusy wcale nie są brzydkie. Brzydkie to są Jelczydła, a za kilka lat MANy nie będą lepiej wyglądać od Ikarusów. Neoplany już się sypią. Tylko Ikarusy. Jak nie 280, to 435. Odpowiedz Link Zgłoś
szczupy Re: Tylko Ikarusy!!! 25.06.03, 20:18 Nic nie mam przeciwko Ikom 435, ale 5 zupełnie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś