carramba7 Re: Stolica wybiera: PO - 43 proc., PiS - 30 10.09.07, 11:38 Co kogo obchodzi partia pani Gretkowskiej zbzikowanej feministki dla której najważniejszą rzeczą w życiu jest łóżko Paszła do wyra.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat PiS - 30 to rodowidzi warszawiacy np z koluszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 11:49 czy z pultuska??czy innych wsi i miasteczek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azc Re: PiS - 30 to rodowidzi warszawiacy np z kolu IP: 150.254.85.* 10.09.07, 11:54 Czy to jest kryterium zdolności umysłowych albo obywatelskich? Jeżeli według Ciebie - tak, to co myśleć o Tobie? Spoza Warszawy pochodzą raczej karierowicze masowo sprowadzani przez PZPR do stolicy. Ci głosują raczej na SLD lub PO. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Stolica wybiera: PO - 43 proc., PiS - 30 10.09.07, 13:08 Diagnoza jest prosta: dopoki nie wymra dzisiejsi emeryci, Polska bedzie wlec sie w ogonie Europy i calego cywilizowanego swiata. Ale za to bedzie dumna z Chrobrego, Sobieskiego, Kosciuszki i papieza. Rewelacja po prostu. Ktos sie jeszcze dziwi, czemu ludzie myslacy emigruja na potege? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Stolica wybiera: PO - 43 proc., PiS - 30 10.09.07, 13:21 funia81 napisała: >Ktos sie jeszcze dziwi, czemu ludzie myslacy emigruja na potege? Ja się bardzo dziwię. PS Emigrują nie tylko myślący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardu Re: Stolica wybiera: PO - 43 proc., PiS - 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 20:56 funia81 napisała: > Diagnoza jest prosta: dopoki nie wymra dzisiejsi emeryci, Polska bedzie wlec sie w ogonie Europy i calego cywilizowanego swiata. No proszę - uzdrowiciel się znalazł. Znam wielu emerytów (sama jestem emertyką), którym nawet do głowy by nie przyszło zagłosować na pisiorów i jednocześnie całkiem młodych ludzi wierzących w gruszki na wierzbie przez nich (pisiorów znaczy) obiecywanych. Głupota nie ma związku z wiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Nikt nam nie wmówi, że Prawo 10.09.07, 13:19 jest prawem, a Sprawiedliwość sprawiedliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Stolica wybiera: PO - 43 proc., PiS - 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 13:54 No właśnie-stąd nie rozumiem poparcia dla pisiarów.A myślę,że jest to wina braku zmiany lidera PO>Tusk jest słaby!Aż tyle jest moherów w W-wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza W mojej duzej rodzinie wyksztalciuchow IP: *.mnhelse.net 10.09.07, 15:19 dajemy 14 glosow na PiS. W jak dorosna nasze wnuczki, to bedzie glosow 18.I nie ma zmiluj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eurofanatik Re: W mojej duzej rodzinie wyksztalciuchow IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.09.07, 19:43 Widze, ze juz zakladasz wypranie mozgu dzieciom. Wobec tego nie dziwie sie, ze glosujesz na PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
achodorowski Partia Kobiet 10.09.07, 15:48 Moi mili, zagłosujecie rozsądnie, dajcie wejść do Sejmu ludziom wykształconym, z zasadami i znającym się na rzeczy, skończmy z tymi starymi układami, ja osobiście mam już dosyć tych samych twarzy, ktore robią dobrą minę do złej i nieuczciwej gry, wszystko obiecują, a następnie mają wyborców w głębokim poważaniu i robią tylko dla siebie. Ja osobiście będę głosował na Partię Kobiet ich postulaty maja ręce i nogi, a program, to już bajka, tego nam potrzeba. Postulaty PK: * opieki medycznej nad kobietami (zwłaszcza w okresie ciąży, porodu, badań okresowych) * przywrócenie funduszu alimentacyjnego * przyznanie nie jałmużny, ale godnych zasiłków wystarczających na wychowanie dziecka w ubogich rodzinach * zlikwidowanie domów dziecka na rzecz domów rodzinnych * wyrównanie płac z mężczyznami * zaostrzenie kar w przypadku maltretowania kobiet, gwałtu czy zmuszania do prostytucji * realna polityka prorodzinna * opieka nad samotnymi matkami * edukacja seksualna * refundacja środków antykoncepcyjnych i leczenia niepłodności * możliwość samostanowienia w kwestiach planowania rodziny Zobacz, kto kim jest w Partii Kobiet: partiakobiet.org.pl -------------------------------- polskajakkobieta.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłop Re: Partia Kobiet IP: *.aster.pl 10.09.07, 22:53 Nie mam nic przeciwko nim, niech sobie wejdą do sejmu, ale to za mało jak na PROGRAM wyborczy. Są jeszcze inne problemy, może nawet ważniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
uzaz Re: Partia Kobiet 11.09.07, 08:31 Program wyborczy Partii Kobiet jest do wglądu pod adresem: www.polskajestkobieta.org/index.php/?page_id=13 i dotyczy interesów przeszło 50% ludności Polski. Zobacz takżelink sondaz.wp.pl/kat,27417,wid,8804108,wiadomosc.html?ticaid=1452a Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.hart Sondaże, sondaże, sondaże... 10.09.07, 16:11 I tak wszystko rozstrzygnie się przy urnach. Odpowiedz Link Zgłoś
marchewa3 Re: Sondaże, sondaże, sondaże... 10.09.07, 16:37 Partia Kobiet będzie walczyć kulturalnie bez stylu panów z PO czy PiS-u i to może być jej atutem. Nie pomogą im ataki na łóżko Gretkowskiej czy inne próby wyszydzania. Partia Kobiet nie jest wirtualna. Działają w niej kobiety i mężczyźni z "krwi i kości". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Stolica wybiera: PO - 43 proc., PiS - 30 IP: *.aster.pl 10.09.07, 18:14 Na co Ty liczysz? Nic się nie zmieni, a będzie jeszcze gorzej. Tusk musi się wywiązać z obietnic wcześniejszych wyborów, a sitwie naobiecywał dużo. Popatrz w oczy Tuskowi, a one Ci wszystko powiedzą. Jeszcze nikt tak nie walczył o władzę, jak Tusk. Oj, będzie wesoło jak wygra PO. A ja głosuję na PIS Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Stolica wybiera: PO - 43 proc., PiS - 30 10.09.07, 19:14 > Oj, > będzie wesoło jak wygra PO. A ja głosuję na PIS Po to, żeby było smutno, jak PiS wygra? No, gratuluję motywacji. Mnie było dostatecznie smutno przez ubiegłe 2 lata. Co do wyników sondażu, to jak pięknie widać, że PiS to partia postkomunistycznych czcicieli Gomułki i Gierka. Dopiero, kiedy wymrą epigoni epoki komunizmu, zapanuje w tym kraju jakikolwiek spokój. A tymczasem PiS kadzi komuszej duszy: bogatym zabierzemy, wykształconych pogonimy, biednym i ciemnym damy (aby nie za dużo, boby bogaci się zrobili), górnikom damy, rolnikom damy, profesorom zabierzemy, do boju ludu pracujący miast i wsi! Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Stolica wybiera: PO - 43 proc., PiS - 30 27.09.07, 17:14 Oj, > > będzie wesoło jak wygra PO. A ja głosuję na PIS > > Po to, żeby było smutno, jak PiS wygra? No, gratuluję motywacji. Mnie było > dostatecznie smutno przez ubiegłe 2 lata. > > Co do wyników sondażu, to jak pięknie widać, że PiS to partia > postkomunistycznych czcicieli Gomułki i Gierka. Dopiero, kiedy wymrą epigoni > epoki komunizmu, zapanuje w tym kraju jakikolwiek spokój. A tymczasem PiS kadzi > komuszej duszy: bogatym zabierzemy, wykształconych pogonimy, biednym i ciemnym > damy (aby nie za dużo, boby bogaci się zrobili), górnikom damy, rolnikom damy, > profesorom zabierzemy, do boju ludu pracujący miast i wsi! I PGRy przywróci. Będzie jak za starych dobrych komuszych czasów. Mnie to nie pasi i nie zagłosuję na pis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Stolica wybiera: PO - 43 proc., PiS - 30 IP: *.derbynet.pl 10.09.07, 21:21 wg mnie kluczem do sukcesu w tych wyborch dla PO mogłaby być dobra kampania na wyspach brytyjskich. Tam można wygrać te kilka potrzebnych do sukcesu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaq-u warszawa wybiera upr.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 21:32 Czy jest wam tak bardzo obojętny los Państwa, że oddajecie je w ręce ludzi zakłamanych, którzy najchętniej sprzedaliby całą Polskę Niemcom. Jeżeli PO wygra te wybory to za kilka lat nasza zachodnia granica, Śląsk mogą być opanowane przez Niemców, którzy domagają się zwrotu majątków! Z Niemcami NIE mamy podpisanego traktatu pokojowego po wojnie! Co integracja europejska, w pełnym tego słowa znaczeniu! Tak się zintegrujemy, że Polacy za 100 lat będą mówić po niemiecku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb Re: UPR ma program Kononowicza IP: *.aster.pl 10.09.07, 22:17 Żeby nie było podatków, żeby nie było szkół, żeby nie było szpitali, żeby nie było Unii Europejskiej, żeby nie było homoseksualistów, Żydów, Arabów, ani Niemców Żeby mężczyzna był głową rodziny Gratuluję wyboru, shaq-u! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaq-u żeby nie było takich jak Ty - p. drojb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 23:26 Proszę NIE porównywanie UPR i p.Kononowicza. UPR przede wszystkim niczego nikomu nie zabrania. Chcącemu nie dzieje się krzywda. Jeżeli ktoś chce sprzedawać powietrze, jest na to popyt i podaż, niech sprzedaje!!!! I upr nie będzie regulować poziomu stężenia tlenków węgla w tym powietrzu!!!!! - rozumie p. przesłanie!!! UPR mówi, że podatki muszą być! - znacznie mniejsze niż dzisiaj, bo wiele organów państwa musi istnieć, chociażby po to żeby chronić uczciwych, pracowitych obywateli przed złodziejami!!! Czy reprezentować Polaków za granicą!!! UPR mówi, że szkoły muszą być! - dzisiaj wszyscy płacą za szkołę(w podatkach), nauka jest przymusowa, uczymy się nie tego co potrzebne, tylko tego co nam rozkazują. Ja chciałbym, żeby mój syn potrafił mówić po arabsku i programować frezarki cnc. Tego nie nauczy się w dzisiejszej przymusowej szkole! Tylko prywatnie za ciężkie pieniądze!!!! UPR mówi, żeby były szpitale! - jeżeli ktoś, kto ma potrzebę skorzystać z takich usług to nikt mu nie zabrania z upr. Zabraniają mu przepisy, które tworzyli m.in. ludzie z PO, przepisy które nakazują czekać pół roku do specjalisty! A prywatnie może szybko i sprawnie. Tylko ludziom jest już zabierana część dochodu na "państwowego lekarza", więc nie zostają pieniądze na prywatnego! Unii Europejskiej NIE MA FORMALNIE!!!!!! - istnieją wspólnoty i traktaty, powodujące to, że Górale nie mogą produkować sera, że rybacy nie mogą łowić. Żeby dostać jałmużnę z funduszy najpierw trzeba stworzyć kosztowne projekty i biznesplany, zadłużyć się i po 2 latach oddadzą może połowę poniesionych kosztów!!!! UPR chce żeby byli NIEMCY, Żydzi, Homoseksualiści, Arabowie - upr szanuje inne narody, ale chce, żeby te narody szanowały Polaków - co w tym złego! Świat będzie istniał dopóki będzie różnorodność tego Świata. Jeżeli zatrą się wszystkie granicy nie będziemy mogli odróżnić tego co jest rzeczywistością a co nicością. Polecam wiele książek ś.p. Stanisława Lema. Pozdrawiam i dziękuję za polemikę. Jestem patriotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaq-u A o rodzinie napiszę osobno. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 23:42 UPR nie wtrąca się w rodzinę. Mogę tylko powiedzieć co sądzę osobiście. Moim zdaniem głową rodziny powinna być osoba która zarobi i potrafi mądrze rządzić. Mi osobiście jest to obojętne czy będzie to kobieta, czy mężczyzna. Chciałbym, żeby nie blokowano zarobkowo kobiet i mężczyzn. Dzisiaj tak kobieta, jak i mężczyzna są dyskryminowani przez system podatkowy i pracodawców!!!! Chciałbym żeby 1 osoba w rodzinie mogła godnie zarobić na całą rodzinę uczciwą pracą. Tak aby rodzice mieli czas dla dzieci. Żeby nie musieli pracować po 20h na dobę. Bo sama szkoła i podwórko nie wychowa mądrych, pracowitych, odważnych Polek i Polaków. Chcę tego co jeszcze 100-200 latem temu było oczywiste. Pocieszam się tym, że demokracje szybko powstają, a jeszcze szybciej upadają. np. Demokracja Ateńska. I proszę nie pisać, że w 18w. byliśmy zacofani!!!! Bo to obraża nasze Polskie dzieje. Rodziną powinna rządzić jedna głowa, bo dwie głowy przyczepione do jednego ciała to zwyrodnienie. Jeszcze raz dziękuję, za sensowną polemikę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaq-u <a href="http://www.youtube.com/watch?v=SJNkmfQA09M" target="_blan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 21:34 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaq-u <a href="http://www.youtube.com/watch?v=SDGekTRdyDw" target="_blan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 21:35 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaq-u <a href="http://www.youtube.com/watch?v=ah9jaN1xtBo" target="_blan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 21:36 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaq-u <a href="http://www.youtube.com/watch?v=IH_o0EDRQFE" target="_blan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 21:36 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaq-u 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 21:37 www.youtube.com/watch?v=z5kQGv_VYjg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shaq-u 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 21:37 www.youtube.com/watch?v=81AdfLVZH9A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drojb Re: Shaq-u, czyżby cię przewiałow Falenicy? IP: *.aster.pl 10.09.07, 22:22 coś raczej marny z ciebie politruczek... Pewnie w ramach realizacji programu Kononowicza przestałeś chodzić do szkoły i się leczyć. A o język Polaków - ty się nie martw. Niektórzy nie są w stanie nauczyć się polskiego, to i niemieckiego nie opanują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Stolica wybiera: PO - 43 proc., PiS - 30 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 22:13 Prawdziwych ,rdzennych Warszawiaków można na palcach jednej ręki policzyć ,gdyż w Powstaniu Warszawskim wybito ich w pień. Po wojnie 3/4 Stolicy zasiedlili ludzie ze wsi i innych miast. Prawdziwi Warszawiacy stanowią góra 25 % Stolicy . Jestem rdzennym Warszawiakiem i dlatego w wyborach poprę swego! Kaczyński ma mój głos! Przykro mi tylko że Warszawa traci na swej godności przez pseudo-warszawiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
uzaz Re: Stolica wybiera: PO - 43 proc., PiS - 30 11.09.07, 08:38 Jeśli zatem prawdziwi warszawiacy stanowią 1/4 ludności to mają też tyle do decydowania:jedną czwartą niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llll Obserwatorzy zagraniczni koniecznie potrzebni !!!! IP: *.aster.pl 10.09.07, 22:49 Wydaje mi się, że Vaclav Havel miał rację mówiąc, że w Polsce podczas wyborów potrzebni są zagraniczni obserwatorzy. Nawet na tym forum zwolennicy PiS są pewni zwycięstwa, więc może już coś zachachmęcili? Trzeba tym sk.....bykom patrzeć na ręce już teraz! Odpowiedz Link Zgłoś
tss123 Stolica wybiera: PO - 43 proc., PiS - 30 11.09.07, 14:53 Ciekawi mnie czy gdyby w Waszym domu panował taki nastrój jak w Polsce, to dobrze rokowałby Waszej rodzinie? Uważam, że istniejący od tak dawna poziom gorączki wymaga zmiany lekarza, lepszej diagnozy i innych leków. Dlatego daję kredyt zaufania Partii Kobiet! Rozważcie to. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_kuciak Re: Stolica wybiera: PO - 43 proc., PiS - 30 17.09.07, 16:48 Trzeba odebrać władzę PiSowi. Jedyna Dobra alternatywa to Platforma. Będę głosować na nich i wszystkich do tego zachęcam. Kaczyński (Lech) najpierw namieszał w Warszawie a teraz jego brat (Jarosław) kontynuuje niudolna politykę tylko juz na skalę całego kraju. Nie popełnijmy po raz kolejny tego błędu, nie dajmy PiSowi juz wygrać wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
mordo.ty.moja Prowincja PiS 51%, PO 19%, LiD 10% PSL 7% 18.09.07, 14:48 Ot i morał:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ueh Re: Stolica wybiera: PO - 43 proc., PiS - 30 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.07, 12:24 Uprawiej propagadne czerwony lewaku a my i tak zaglosujemy na PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz K. ...Nelly to koń trojański PiS-u , który przegra ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 27.09.07, 15:26 PiS zupełenie zwariował biorąc tego "kapelusznika" na 2-gie miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś