orka44 25.08.06, 12:21 widze, ze jest watek o Konopnickiej, ja konczylam o zgrozo Krolowke i Gienia od historii sni mi sie do tej pory, a ona w ogole jeszcze zyje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: matura 1969 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.chello.pl 28.08.06, 14:04 Od historii to była pani Władysława Gromadzka. Od geografii pani Henryka Jasińska. Odpowiedz Link Zgłoś
orka44 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 28.08.06, 14:09 to chyba w jakis zamierzchlych latach, w 80 -90 krolowala Genowefa Jarmoch od historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura 1971 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 00:10 Od matematyki Teresa Stodółkiewicz,od polskiego p.Niedźwiedzka,fizyki p.Jarzyńska WF p.Koper, przysposobienia obronnego p.Szmakfefer i p.Klemens Zieliński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matura 1969 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.chello.pl 30.08.06, 13:53 Widzę, że już ktoś bliższ moich czasów. W mojej klasie pani Szmakfefer była wychowawczynią,język polski - pani Grajnert, Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3850 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 30.12.18, 22:33 Grajnert była super jasinska tak samo :) miło wspominam Odpowiedz Link Zgłoś
orka44 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 31.08.06, 20:49 no ja konczylam pozniej historia- Genowefa Jarmoch fizyka- Achtabowska rosyjski- Strug polski- Czarnecka angielski- Bergier muzyka- Kuzlik biologia- Wojtas wiecie co, wszystkich ich na stos, co za banda, poza pania Kuzlik od muzyki, to reszta po prostu dramatyczna, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matoł Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.chello.pl 01.09.06, 00:08 łoł ,wszystkie osoby mi znane :) Pozdrawiam wszystkich absolwentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura1993A Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.chello.pl 20.09.06, 17:28 Ja robiłam tam maturę w 1993 roku. Nazwiska znane choćby ze słyszenia. Czarnecka była moją wychowawczynią :-))) Nawet miło wspominam liceum :-) Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
f4u Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 21.09.06, 20:21 rocznik maturalny 1984-wychowawczyni pani świaniewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: 81.210.22.* 21.09.06, 20:21 ja konczylam w 2001 krolowke i: achtabowska od fizyki pes od matematyki (moja wychowawczyni, duze wachania nastrojow i generalnie lipa) strug od ruskiego antosiuk od angielskiego (zajebista!) lis-michalik od polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
radiomis Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 23.09.06, 11:55 jak widac polskiego nie uczyli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketero Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.crowley.pl 23.09.06, 21:25 Ja dobrze wspominam historyka Bolka, biologiczke p. Dawid (moja wychowawczyni), p. Strug od rosyjskiego natomiast przeciwnie Kiecane od francuskiego, Wojtowicz od łaciny i PO-wca chyba Zielinski. Szczytem wzystkiego byl dyrektor niejaki Szczesny - kompletny gamon. Odpowiedz Link Zgłoś
wino_porzeczkowe Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 24.09.06, 13:28 I ja się jako absolwent Królówkowy melduję :) Matura w 1999 r. Z prespektywy czasu nawet miło wspominam. Blisko było - 3 przystanki tramwajem, jak wyszłam z domu 7.55, to byłam na 8.15 na styk :) I ten WF w Królikarni - bieganie wokół jeziorek, a potem ćwiczenia na schodach... Co do kadry, to, cholera, mam problemy z przypomnieniem sobie nazwisk :/ Ale coś tam się jeszcze w głowie kołacze. Polski - Małgorzata Matulka. Od początku chodziły słuchy od starszych roczników, że ostra. Ale nie było tak źle :) Angielski - Beata Gromek - choć mieszkała w szkole, zawsze rozkosznie się spóźniała z rana. Bo musiała się wyspać. Najgorzej (a raczej z perspektywy uczniów najlepiej) wypadała zerówka, którą raz mieliśmy z angielskiego. Było tylko ze 20 min lekcji zawsze ;) Francuski - przez rok Kiecana Chodziły plotki, że to była stewardesa ;) Potem przyszła taka młoda, po ślubie z wuefistą chyba Sawicka się zwała. Była beznadziejna :/ PO - starszy pan, chyba Zieliński. Chwilami ciekawie było - bandażowanie różnymi sposobami miałam opanowane perfekt :) WF - uczyła mnie Jakimiak. Ale czasem zastępstwo było z Tym, szwagierką Stanisława Tyma :) Innych też pamiętam trochę - Michalik od techniki, dr Góral od chemii (połowa dziewczyn chodziła w krótkich spódnicach, to podobno pomagało), Kuzlik od muzyki (całkiem w porządku), taki młody geografista chodzący ciągle w tej samej koszuli w kratę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bociekmorderca Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 15:40 polecam takze ten watek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=289&w=2224722&v=2&s=0 a co do p. Jarmoch to kakos tak chyba w lipcu widzialem ja na stacji metra Politechnika z zakupami :-) wzrok sie nie zmienil i chod tez natomiast wiecej siwych wlosow , poza tym bez zmian :-))) natomiast w Krolowce zmiany spore no ale wiadomo - panta rei Jestem absolwentem z 1992 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.chello.pl 11.10.06, 18:16 Skoro jestes absolwentem z 1992, to moze pamietasz jak w 1988 w 1d - byla uczennicą piekna Partycja woy-wojciechowska? Obecnie chyba "wielka" rezysterka teledyskow........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 1992 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 22:51 Patrycja chodzila tylko rok , teraz zajmuje sie dzieckiem plus praca zawodowa :- ) od czasu do czasu spotykamy sie wiec wiem z 1 reki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura 1973 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 15:16 Jaki miły wątek.Czy ktoś pamięta dyrektora Szczęsnego, który uczył (o zgrozo!) polskiego? Od matematyki Bojdecka i Mrugalska, historia Sadowy i Gromadzka, francuski pani Mleczko no i niezapomniany pan Madej od biologii, albo młoda wtedy tzw.Ryba - za Boga nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywała. Od fizyki Niwiński - "spójrzmy wizualnie na stronę piętnastą". Może ktoś z tego rocznika się odezwie? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 18.10.06, 20:07 Szczęsny - to ten który przed objęciem posady dyrektora, był bokserem? Pamiętam tego idiotę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3850 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 30.12.18, 22:14 Beata Gromek była w mojej klasie w 1985 kiedy kończyłam. Wszędzie się spóźniała albo nie przychodziła. Dobra. Jarmoch miała super powiedzonka nawet zeszyt prowadziłam z takimi jej słówkami np postaw kwiatki twarzą do klasy albo dama z lasiczkiem itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: 83.238.108.* 25.09.06, 10:52 ja tez kończylam Królówkę - bardzo dobrze pamiętam "wspaniałą" Panią Czarnecką. Szkołe w sumie wspominam dobrze ale nauczycieli - teraz z perspektywy czasu i doświadczenia życiowego - fatalnie. Ciekawe jak teraz tam jest czy może wreszcie ta stara kadra poszła w cholere ... Odpowiedz Link Zgłoś
orka44 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 25.09.06, 12:36 nie no, Gienka biedna staruszka???? wszystko mozna rzec o tym stworze, ale nie to!!!! nawet jesli byla wychowawczynia-mnie sadze, by byla inna dla mnie to w ogole nie czlowiek, to samo Czarnecka- wielka megiera, o basowym glosie i chamskim usposobieniu, tam naprawde nie ma kogo mile wspominac poza: Bolkiem,Matulka, Wojtowicz i Kuzlik!!!! no moze jeszcze nieszczesny Michalik..... a Wojtas - vicedyr- stara pijaczyna przeciez!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura1993A Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.chello.pl 25.09.06, 13:48 Hahaha Bolek to moja rodzina (żesz i to bliska bardzo)... uczył mnie historii i wosu... przyznałam się dopiero jakoś tak w 3 klasie... Z jego "najulubieńszą nauczycielką" :-) też często się spotykałam na stopie totalnie nieszkolnej... A Czarneckiej się nie czepiaj :-) Na wyjazdach była całkiem na luzie :-) Buźka :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ketero Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.crowley.pl 26.09.06, 20:06 Usciskaj Bolka serdecznie!!! Uczyl mnie historii przez 4 lata. Jezdzilem tez na jego super obozy w Bieszczady. Najlepiej ze wszystkich nauczycieli wspominam wlasnie Jego. Niedawno bylem znow w Bieszczadach i odwiedzilem "tamte miejsca" Buk, Bukowiec,Ustrzyki, Zagorz itd Minelo przeszlo 20 lat, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 15:34 Gość portalu: matura1993A napisał(a): > Hahaha Bolek to moja rodzina (żesz i to bliska bardzo)... uczył mnie historii i > > wosu... przyznałam się dopiero jakoś tak w 3 klasie... Z jego "najulubieńszą > nauczycielką" :-) też często się spotykałam na stopie totalnie nieszkolnej... > A Czarneckiej się nie czepiaj :-) Na wyjazdach była całkiem na luzie :-) > Buźka > :-))) O! pozdrów Bolka! chciał mnie oblać na maturze ale i tak miło go wspominam. Porządny gosć o duuuużej wiedzy historycznej, w przeciwieństwie do p.Genowefy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molbrych Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 16:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molbrych Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 16:55 konczyc sie nie chcialo. z gienka mozna bylo prowadzic niekonczace sie dyskusje na temat wszechswiatowego spisku zydow i masonow - gwarantowalo to luz przez cala lekcje. jesli tylko troszke zasugerowalo sie gieni, ze mysli sie podobnie do niej - uwielbiala czlowieka. ale paly stawiala niezmiennie. rosyjski - narkiewicz. dosc straszna. a pamieta ktos LUSNIE? od WT? lusnia, ty mlocie? a aldone zelazko? od polskiego? a kopra? od wf-u? ech... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 02.10.06, 21:34 Aldonę Żelazkową pamiętam (jak zły szeląg). Nie ukończyłem tej szkoły, tylko zaczynałem. Nie mogłem zaakceptowac nauczycieli, którzy tylko za to że znałem od nich lepiej matematykę, fizykę, biologię, historię i geografię, stawiali mi z tych przedmiotów dwóje. Muszę przyznac, że byłem mało dyplomatyczny i przy całej klasie, prostym, dla wszystkich uczniów zrozumiałym językiem, udowadniałem nauczycielom, że mówią bzdury. Nie zgadzałem się też na mówienie do nauczycieli: profesorze. Nie są profesorami i dobrze o tym wiedzą. Oni odpłacali mi tym samym, dlatego po I klasie, przeszedłem do Reytana, którego ukończyłem bez żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: 83.238.108.* 26.09.06, 09:56 "to samo Czarnecka- wielka megiera, o basowym glosie i chamskim usposobieniu" nic dodać nic ująć, babszytl spaprał mi kawałek życia, najśmieszniejsze jest to ze do tych pań mówi się per "Prof" jakiś absurd! szkoda że człowiek dostrzega to kilka lat później. Nie wiecie czy uczy teraz tam jakaś lepsza kadra? Odpowiedz Link Zgłoś
orka44 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 27.09.06, 16:25 mnie wprawdzie Bolek nie uczyl, niestety, ale go lubilam, a Matulke to bardzo bardzo!!!! zreszta byli swietna para i mam nadzieje, ze nadal sa! co do Czarneckiej - nie wiem jaka byla na wyjazdach, gdyz na szczescie z nia nigdzie nie bywalam, wystarczyly mi jej komentarze na lekacjach, odzywki, naprawde chamskie i na pewno nie licujace z pozadana postawa nauczyciela jez.polskiego Gienia wredna czupakabra i tyle, zniszczyla zycie niejednemu czlowiekowi, bo nie dostawala cukiereczkow czy kopert i tyle, a slynela z tego, ze mile sa jej te dary! jak ktos nie dawal to mial jeszcze u niej szanse stojac kolo biurka na przerwach i sie laszac, wlazac w to i owo! nie daj Boze, zeby ten ktos spedzal czas na papierosku..... nawiasem mowiac nie pale, rzucilam od razu po skonczeniu krolowki, skonczylam dwa fakultety i bylam nauczycielka w o wiele lepszym liceum, wiec ustawiczne mnie gnojenie przez Gienie czy Czarnecka przynioslo w koncu rezultat, a pani Czarnecka jak chce zobaczyc porzadna lekcje polskiego- to zapraszam, moze teraz ode mnie sie czegos nauczy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 19:22 JA koncze w tym roku krolowke, ale nie ma tu żadnej Gieni Odpowiedz Link Zgłoś
radiomis Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 27.09.06, 20:42 to Ty sie ucz dziewczyno! jezykow sie ucz, zebys mogla wyjachac z tego pieknego, biednego kraju.... a brak Gieni z pewnoscia Ci wyjdzie na zdrowie. Mialas dzieki temu szanse nauczyc sie histori :) Odpowiedz Link Zgłoś
domurrrat Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 03.11.06, 14:15 radiomis napisał: > to Ty sie ucz dziewczyno! jezykow sie ucz, zebys mogla wyjachac z tego pieknego > , > biednego kraju.... > a brak Gieni z pewnoscia Ci wyjdzie na zdrowie. Mialas dzieki temu szanse > nauczyc sie histori :) ...bedąc w klasie u Gieni NIKT nie miał szansy nauczyć sie historii... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3850 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 30.12.18, 22:16 Gienia zmarła szybko zaraz po przejściu na emeryturę :( Odpowiedz Link Zgłoś
orka44 radiomis 27.09.06, 23:48 o moje jezyki sie nie martw, bo znam wystarczajaco, wyjezdzac nie zamierzam bo nie widze w tym sensu, swoja droga jakiej jestes plci? pewnie jakas pupilka Gieni, skoro z jej klasy, ech.....uderz w stol itd..... klasowy lizusek hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
orka44 radiomis :-) 28.09.06, 00:25 zreszta, jakie to ma znaczenie? sorry za zlosliwosc, chyba za bardzo sie przejmuje tym, ze ktos broni Gienie, ktora na to nie zasluguje, ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania i trzeba to uszanowac zauwaz, ze jakos nikt nie wspomina milo krolowki, dziwne , prawda? acha- mi w Polsce dobrze, nawet mimo dzisiejszej afery z PiSem Odpowiedz Link Zgłoś
radiomis Re: radiomis :-) 01.10.06, 15:21 1. samczyk. nie mielem szns byc "pupilka" Gieni 2. pupilkiem takze nie bylem 3. zauwazylem ze nikt dobrze nie wspomina krolowki. i to nie jest dziwne 4. nie "bronie" Gieni - nie zrozumialas widocznie 5. nigdy nie mozna powiedziec ze zna sie np. jakis jezyk wystarczajaco dobrze 6. o polski nie bedziemy sie spierac :))) 7. nie przeparszaj za zlosliwosc, bo Ci ona nie wyszla 8. chyba "za bardzo sie przejmujesz (...)" 9. konkluzja - orka na ugorze..... Odpowiedz Link Zgłoś
orka44 Re: radiomis :-) 02.10.06, 13:14 oj oj cos mi mowi, ze twoje inicjaly to MM.......... tylko, ze jeden MM byl pupilkiem, a drugi nie :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
radiomis Re: MM 05.10.06, 00:17 cos Ci dobrze mowi. jeden byl od poczatku, ja bylem tylko 2 lata. Sama sobie odpowiedz, ktory z nas byl pupilkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3850 Re: radiomis :-) 30.12.18, 22:17 Były dobre i nie dobre lata tak to wspominam... Odpowiedz Link Zgłoś
1-buc Re: radiomis :-) 01.01.19, 22:55 „Dobre i nie dobre” powiadasz? Widzę, że nie skończyłaś... Odpowiedz Link Zgłoś
wino_porzeczkowe Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 28.09.06, 14:31 Jest takie przekonanie, że Królówka słabo poziom trzyma i w rankingach liceów się stacza, ale czegoś tam chyba wymagano. Dobrze pamiętam to ciągłe odpytywanie na początku lekcji. U Matulki, Bolka - nawet kazał na końcu zeszytu specjalną tabelkę wyrysować, żeby wpisać temat zeznań, datę i ocenę - Frani od Milionerów, a nawet u Michalika z przekroju pralki :/ Tylko u Kuzlik miałam luzy jako chórzystka :) Swoją drogą, dziwne to było, że u niej albo praktyka, albo teoria. I kto śpiewał, to w ogóle nie musiał nic wiedzieć, nawet kim był Chopin... A były za Waszych czasów losowane numerki przez samorząd? Tablica wisiała chyba na parterze, kogo wylosowali (chodziło o numer porządowy w dzienniku), był zwolniony z odpytywania danego dnia. Mój numer raz tylko był ;( A niektóre dość często... Ciekawe, czy jakieś przekręty, jak teraz w PiS-ie, tam odchodziły... <myśli> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: 83.238.108.* 02.10.06, 15:02 No pamiętam te numerki!Chore to było trochę - pamiętam też ze niektórzy nauczyciele nawet w IV klasie mylili moje imię ( o nazwisku już nie wspomne) - mimo ze uczyli mnie 4 lata. Tez to o czymś świadczy. W sumie fajnie w szkole było ale tylko pod względem towarzyskim ( matura 96). Odpowiedz Link Zgłoś
orka44 MM 05.10.06, 12:37 to witam :-) nie byles pupilkiem :-))))) ale powodow do nazywania Gieni " biedna staruszka " tez nie masz! chyba, ze biedna w sensie materialnym, hm..... Odpowiedz Link Zgłoś
radiomis Re: MM 06.10.06, 10:00 sorki orka, ale wsiadlas ne mnie... bez powodu i bez sensu. 1. odpisalas na post dot. nauki, ktory, jak latwo sie zorientowac nie byl do Ciebie :) 2. piszesz "pupilek", "nie pupilek" ...zupelnie jak "agent" czy TW. 3. odpusc, od tego co i w jaki sposob napiszesz naprawde nic nie zalezy 4. daruj mi prosze, ale zaczynam Cie posadzac o bezsensowna agresje i arogancje 5. nie przepadam za ocenami, co mi wolno a czego nie. szczegolnie calkowicie nieuprawionymi ocenami 6. zdecyduj sie - protestujesz z wykrzyknikiem przeciw "biednej staruszce" czy chrzakajac "hm" dopuszjasz "biedna" w znaczeniu materialnym 7. moze wiecej glowa, mniej palcami, choc marzyc o rownowadze formy i tresci pewnie nie mam powodu 8. pora zakonczyc te dyskusje, bo nie lubie wycieczek personalnych 9. dziewiaty, ostatni puknt. zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
orka44 Re: MM 06.10.06, 13:05 chyba ci makowka szwankuje, zegnam. jakis napad ...daj spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaak Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.merinet.pl 12.10.06, 12:47 ja pamietam Pacie :-) ale ona chodzila tylko rok i przeniosla sie do liceum urszulanek, czy gdzies,na pewno na zywo i w tamtych latach byla o wiele ladniejsza niz obenie , snula sie po korytarzach z rozchylonymi ustami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketero Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.autoplaza.com.pl 13.10.06, 15:52 a Pacia to kto??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matura 1973 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 15:22 Ketero, a Ty w którym roku kończyłeś Królówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketero Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.crowley.pl 18.10.06, 21:43 Ja mialem przyjemnosc zdac mature w 1985 roku, dawne dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
radiomis Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 28.10.06, 11:00 padl post. nikt wiecej nie konczyl. nie skonczyl..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DMatura 76 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 23:12 Ciekawy jestem czy są w sieci jacyś Królówkowicze z maturą z 76. A może ktoś kto był Królówkowiczem jeszcze przed liceum, kiedyś była tam również podstawówka nr10 z drużyną harcerską prowadzoną przez ? ot i problem nie mogę znaleźć w pamięci. W liceum byłem w klasie p. Teresy Stodółkiewicz . Z tych co pamiętam to Niwiński tytan FIZYKI, Szczęsny historia, Jurek chemia. Trzeba chyba odgrzebać stare zdjęcia klasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
domurrrat Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 03.11.06, 14:13 dopisuję sie... kończył, kończył... genowefa wiecznie żywa! o jezu ale to był/jest model... :-/ była jeszcze: żelazko siekiera, czepek, koper, i..kupka , od ruska ale tylko przez rok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DMatura76 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 22:14 Lekki poślizg, nie 76 a 77. Dawno nie przypominałem tych lat to i ciężko było to policzyć. Ciekawe co robią belfry z tamtych lat? Jeżeli ktoś pamięta drużynę 14 z podstawówki, to przypomnę harcmistrz Lewicką. Wspaniała postać z tamtych lat, przynajmniej w mojej pamięci. Pozdrawiam wszystkich którzy te czasy pamiętają. Próbowałem znaleźć inne wątki z Królówki z wspomnieniami z tamtych lat ale to jak szukanie igły... Odpowiedz Link Zgłoś
dmatura77 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 03.11.06, 22:35 Zmieniłem na właściwe. Odpowiedz Link Zgłoś
domurrrat Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 06.11.06, 13:43 fakt! poziom królówki był ...hę, hę..taki sobie! a tak mi sie skojarzyło, to wkleję: z innego forum... > Siedziałam w poczekalni u swojego nowego dentysty i rozglądałam się. > Zauważyłam na ścianie > dyplom ukończenia studiów, na którym figurowało jego pełne imię i nazwisko. > Znienacka mi się przypomniał wysoki, przystojny, ciemnowłosy chłopak > o tym samym > nazwisku chodził ze mną do liceum jakieś 30 lat temu. > Czyżby mój nowy dentysta był tym chłopakiem, w którym się nawet trochę > podkochiwałam? > Jak go jednak zobaczyłam, szybko porzuciłam te myśli. > Ten prawie łysy facet z siwiejącymi włosami, brzuszkiem i twarzą pełną > zmarszczek był zbyt stary, by mógł być moim kolegą ze szkoły A może jednak? > Po tym, jak mi przejrzał zęby, zapytałam go, czy nie chodził > przypadkiem do XXVI LO.? Tak. Owszem, chodziłem i byłem nawet jednym z najlepszych uczniów, zarumienił się. A w którym roku Pan zdawał maturę? - zapytałam. On odpowiedział: W siedemdziesiątym szóstym. Dla czego Pani pyta? To Pan był w mojej klasie! - powiedziałam zachwycona. Zaczął mi się uważnie przyglądać. I następnie ten wstrętny, pomarszczony staruch zapytał: A czego Pani uczyła?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogus28 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:52 a wiecie, ze 2 radnych z Ursynowa jest po Krolowce ? Odpowiedz Link Zgłoś
dmatura77 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 09.12.06, 00:08 Nie wiemy, jak wiesz to napisz, może znamy, nie mamy kontaktu więc nie możemy przesłać gratulacji z okazji wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogus28 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 13:58 Witold "z broda" i Radoslaw Sosnowski z rocznika 90 albo 91 Obaj z listy PiS Odpowiedz Link Zgłoś
mbenz Re: uczniowie z lat 1966 -1968 09.12.06, 21:11 Nie jestem absolwentem tej szkoły ale jestem w posiadaniu "Kroniki Kółka Geograficznego" z lat 1966-1968 działającego przy tej szkole,opiekunem kółka jak wynika z tekstów była pani Lewicka.Przewodniczącym kółka Andrzej Sajdak W kronice jest sporo zdjęć,bardzo dowcipnych opisów wypraw,wycieczek.Myślę że dla ludzi z tamtych lat o których jest ta kronika,to bardzo droga pamiątka.Dla mnie nie przedstawia wartości,bardzo chętnie oddam w ręce osób o których opowiada,zainteresowane osoby proszę o kontakt na pocztę,pozdrawiam mb Odpowiedz Link Zgłoś
dmatura77 Re: uczniowie z lat 1966 -1968 11.12.06, 00:08 Znałem w tamtych latach WSPANIAŁĄ pedagog, ciepłą, wręcz otaczającą matczyną opieką PANIĄ Lewicką. Oprócz geografi zajmowała się drużyną harcerską. Ciekaw jestem co jest w tej kronice, chociaż w tym kółku nie uczestniczyłem. Nie mam też kontaktów z osobami z tamtych czasów. Może ktoś się jeszcze odezwie. Pozdrowienia dla Królówkowiczów Odpowiedz Link Zgłoś
mbenz Re: uczniowie z lat 1966 -1968 11.12.06, 12:06 Pani Lewicka do dziś dnia pozostała bardzo ciepłą,cierpliwą i WSPANIAŁĄ osobą.Mam tę niewątpliwą przyjemność czasem Ją spotykać,mieszka na Mokotowie,ma się całkiem znośnie,nie uczestniczy już w wycieczkach ze względu na uszkodzone biodro,ale to zupełnie Jej nie przeszkadza dalej otaczać opieką i obdarowywać dobrym słowem ludzi którzy ją otaczają Niestety wierna przyjaciółka i drugi dobry duszek Pani Halina Tarczyńska odeszła do lepszego świata, jest pochowana na Powązkach.Pogrzeb był z udziałem Harcerzy i wychowanków,na pomniku zgodnie z wolą Pani Hali jest piękny krzyż harcerski. W dzisiejszych czasach,ze świecą trzeba szukać Tak Cudownych pedagogów,tak oddanych swojej pracy i kochających tę pracę. W kronice jest sporo fajnych rzeczy np są karykatury uczniów wydaje mi się że rysowane przez jednego z nich,jest opis obozu jaki odbył się "Szlakiem Orlich Gniazd" w czerwcu 1967 r.Obóz w Roztoczu,Zamościu,Kołobrzegu,Łeby i wiele innych jest trochę zdjęć,wydaje mi się że dla kogoś kto uczestniczył w tych wyprawach i je opisywał,to naprawdę fajna pamiątka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matura 1969 Re: uczniowie z lat 1966 -1968 IP: *.chello.pl 11.12.06, 17:25 To pani jasińska nie była jedyną nauczycielką geografii w drugiej połowie lat sześćdziesiątych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marceli Re: uczniowie z lat 1966 -1968 IP: *.connect.netcom.no 27.02.19, 19:14 Jestem absolwentem Krolowki matura 1969 r. Ze smutkiem informuje Andrzej Sajdak juz odszedl . Pani Lidia Lewicka ma sie dobrze. W tym roku 11 maja zorganizujemy spotkanie w Krolowce 50 -lecie matury 1969. Pani Lidia Lewicka bedzie zaproszona i dzieci Andrzeja Sajdaka. Wierze, ze "Kronika Kolka Georaficznego " bylaby bardzo ciekawym dodatkiem do obchodow. Bardzo prosze o kontakt na marcelk@online.no . Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3850 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 30.12.18, 22:05 Ja miałam tych samych kończąc królowke w 1985. Plus Żelazkowa, Jasinska, jarmoch, od rosyjskiego była taka kutwa nie pamietam Grabowska chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o rany!!! PIS???? Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.merinet.pl 14.12.06, 17:42 slow mi brak, ze Wasilewski i Sosnowski sa w PIS, jeden oblech jakich malo, drugi wielki zwolennik KPN Odpowiedz Link Zgłoś
radiomis Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 15.12.06, 15:09 oblech? ale facet glowe mial na karku. szkoda ze Mu sie ten kark skrecil w te strone a Radek....coz..... tylko krowa nie zmienia pogladow Dwoch jedynych rozsadnych facetow z tego rocznika :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.merinet.pl 18.12.06, 23:09 no nie wiem, niejaki P Sztuka z tego rocznika wszak zostal dzielnicowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matura 88 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: 194.213.204.* 20.12.06, 10:17 No nikt nie wspomina Batorskiego i Klickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketero Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.crowley.pl 20.12.06, 22:40 Batorski uczyl fizyki podobno byl bardzo dobry (mnie uczyl niejaki Kaszuba). A Klicka, pamietam to nazwisko ale nie moge sobie przypmniec czego uczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matura 88 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: 194.213.204.* 21.12.06, 11:41 Klicka uczyła rosyjskiego. Fajna babka z niej była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ketero Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.crowley.pl 21.12.06, 21:40 Pamietasz jak miala na imie, moze Malgosia? Krotkie wlosy, raczej mloda...jesli tak to jednak mnie tez uczyla i podzielam Twoja opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.pools.spcsdns.net 27.08.15, 05:48 Matura85 Mnie uczyla jasinska, jarmoch (swietej pamieci), stodolkiewicz, grajnert... W pierwszej matematycznej grajnert, batory, niwinski, Pani starsza od laciny :) j Pani grzybowska to byly czasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz 1995 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 10:57 Ja konczylem w 1995 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rkolik z krolowki Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 16:04 pamietam taka chuda dlugowlosa ruda laseczke z rocznika maturalnego 91 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? IP: *.crowley.pl 08.03.07, 22:25 ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa3850 Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 30.12.18, 22:02 Zmarła przechodząc na emeryturę zbyt wcześnie Odpowiedz Link Zgłoś
emsmzk Re: A moze ktos z was konczyl Krolowke???? 03.10.25, 09:34 Dzień dobry! Jestem zainteresowana biografię p. Lidii Lewickiej (1928-2019), która śp. Lidia pracowała jako nauczycielka w LO i również instruktorką koła turystycznego i była członkinią Towarzystwa Przyjaciół Warszawy i harcerką. Chcę napisać jej biografię, potrzebuję w tym celu jej dokumentów, która śp. Lidia współpracowała z śp. phm. Markiem Kubiakiem. Zbieram materiały o Nich też chcę napisać ich biografię. Mogę prosić o skan ich dokumentów i przesłanie na mój adres mailowy emsmzka@gmail.com. Czekam na wiadomość. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie Edyta Odpowiedz Link Zgłoś