Dodaj do ulubionych

PiS wraca do ratusza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 23:14
Cieszę się, że wracają urzędnicy z PiS - przynajmniej zaprowadzą
porządek w tym mieście. Kto wie co jeszcze przyjdzie do głowy
prezydent Warszawy pani H.G.W. Ostatnio wpadła na pomysł
przeniesienia stadionu narodowego poza Warszawę. Jak Tusk zostanie
premierem, to może stolicę przenieść do Gdańska.
Obserwuj wątek
    • Gość: Warszawiak79 Re: a później na bruk... IP: *.chello.pl 02.11.07, 23:23
      bo nakłady na kancelarię kaczce też przytną... Dla ciebie tylko jeden wybór do
      ojca rydzyka do szkoły...
      • sumienie.lk No to teraz 60 sztuk pisiorków dostanie kopa w... 03.11.07, 00:15
        Takiego porządnego szpica, na takie pożegnanie z Warszawą, które
        pamiętać będą wiele lat.
        • uchachany E tam. PO zyska 60 świeżych neofitów 03.11.07, 08:12
          partyjnych :-)!
          • sumienie.lk neofitów czy idiotów ślepo zapatrzonych w wodzusia 03.11.07, 08:20

• uchachany Ale już innego wodzusia... Albo raczej, skoro 03.11.07, 09:06
              chodzi o warszawkę - WODZUSIĘ :-)...
              • Gość: moki1 Jakie to niby polityczne decyzje ma się podejmować IP: *.chello.pl 03.11.07, 09:53
                w ratuszu?
                Podajcie jakieś przykłady
                • Gość: makarutka Czy zwłoki konającej partii PiS można złożyć ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 09:56
                  Czy zwłoki konającej partii PiS można złożyć na chrześcijańskim cmentarzu?

Jest parę rzeczy na których się nie znam, chociaż oczywiście znam się na wszystkim. Jedną z rzeczy, na których się nie znam, to ostatnie namaszczenie. Widzimy w jakich konwulsjach kona partia PiS, moje pytanie wyprzedzające oczywistą oczywistość, czyli zgon partii PiS, brzmi następująco. Czy partię PiS można wysmarować olejem i zwłoki złożyć na chrześcijańskiej nekropolii? Wydaje mi się, że nie można, ponieważ partia PiS to polityczni samobójcy, a ci jak wiadomo zawsze byli chowani poza granicami miasta, gdzieś obok torfowisk.

Przepraszam za ten makabryczny dylemat, jednakowoż nie ja każdego dnia dostarczam publice widoku kaprysów konającego łazarza, mnie to epatowanie agonią PiS i nudzi i niestety brzydzi. Widziałem wielu ludzi i organizacji, które nie potrafiły żyć, ale dla Boga i przyzwoitości minimum umiejętności umierania należałoby posiąść już w fazie narodzin tej partii! Nawet najbardziej optymistyczni mieli wiedzę jak się to skończy, kwestia otwartą pozostawało: kiedy i gdzie?

Druga intrygująca mnie rzecz, to sam obrządek pochówku. Nie chciałbym wyprzedzać fachowej odpowiedzi, na którą liczę, w sprawie chrześcijańskiego cmentarza, ale z góry zakładając, że nic z tego nie wyjdzie, pozostaje jeszcze odpowiedzieć sobie co z partyjnym truchłem uczynić. Korzystając z dorobku cywilizacji należałoby odstawić "ciało" do zakładu utylizującego toksyczne substancje. Takie rozwiązanie ma jednak w sobie sporą dawkę profanacji, optowałbym w związku z tym za obrządkiem ludowym. Zwłoki partii PiS trzeba poddać sakralnemu wbiciu kołka osikowego w sam środek końca pleców i przysypać gruba warstwą wapna. Na wszelki wypadek wokół mogiły posadzić czosnek, wykopać fosę i napełnić święconą wodą. To by było na tyle w kwestii dymisji Borusewicza i każdego następnego kadru agonii, których w tych dniach nam nie braknie, wszak nowa władza powołuje rząd, a to musi boleć, najgorszy jest ten pierwszy cios wbijający kołek w bolesne miejsce. Wesołych Świąt, jak powiedział pan pączuś "spięty doktor", ojciec chrzestny porażki i agonii
                  • shithead Re: Czy zwłoki konającej partii PiS można złożyć 03.11.07, 10:57
                    Hitler gdy mu skonala III rzesza i ideologia sie zastrzelil i czesc
                    jego przydupasow zrobila to samo. Jaro skonala 4 erpe gdi powinien
                    zrobic tak samo gdyby mial troche honoru. A ten maminsynek tylko
                    plakac umie.
                    • bah Re: Czy zwłoki konającej partii PiS można złożyć 03.11.07, 11:06
                      shithead napisał:

> Hitler ...

Rzadko kiedy nick autora tak
                      dobrze oddaje stan świadomości.

Czyzby "matura od Giertycha ??"
                      • Gość: Z pijanego gangu Zwyrodnialcy w policyjnych mundurach . IP: 62.233.214.* 04.11.07, 12:48
                        ;];;] Kolejna ofiara zwyrodnialców w policyjnych mundurach .

Mieszkaniec Obornik oskarża policjantów o pobicie Karolina
                        Łagowska 2007-10-31, ostatnia aktualizacja 2007-10-31 10:04:28.0 -
                        Siedziałem skuty na krześle i krzyczałem, żeby dali mi zadzwonić.
                        Policjant mnie uspokoił. Tak, że zostałem inwalidą - opowiada Jakub
                        Rybicki Oborniki Śląskie, sobotni wieczór przed wyborami. 30-letni
                        Jakub Rybicki w pubie Evita świętuje z kolegami przyjazd kuzyna,
                        który po trzech latach wrócił z Hiszpanii. Przed piątą rano
                        towarzystwo rozchodzi się. Rybicki z dwoma kolegami idą coś zjeść
                        na stację benzynową Orlenu, 50 metrów od pubu. Zamawiają dziesięć
                        hot dogów. Rybicki: - Ekspedientka powiedziała, że ma tylko
                        dziewięć, więc zapłaciłem za nie i czekaliśmy, aż je zrobi. Piotr
                        Mielczarek, kolega Rybickiego: - Skasowała nas, ale powiedziała, że
                        hot dogi dostaniemy dopiero o szóstej. Rybicki: - Wkurzyliśmy się.
                        Zapłaciliśmy i mamy czekać półtorej godziny? Zażądaliśmy telefonu
                        do jej kierownika, ale o tej porze nikt we Wrocławiu nie odbierał.
                        Włączyłem kamerę w telefonie i kazałem jej wszystko powtórzyć, żeby
                        wysłać to potem na skargę do centrali Orlenu. Ekspedientka wezwała
                        policję. Patrol przyjechał po kilku minutach. Interwencja
                        mundurowych też nagrała się na telefonie Rybickiego. Na filmie
                        słychać, jak policjant po rozmowie z ekspedientką
                        mówi: "Słyszeliście panowie, hot dogów nie będzie. Polecam opuścić
                        lokal". - Nawet nie zdążyliśmy pokazać mu paragonu za te hot dogi.
                        W ogóle nie chcieli nas słuchać - opowiada Rybicki.Gdy przechodził
                        obok policjanta, ten zastawił mu drogę. Rybicki twierdzi, że
                        jedynie otarł się o jego ramię. Ale wtedy dowiedział się, że
                        zostanie zatrzymany za czynną napaść na funkcjonariusza. - Rzucili
                        mnie na bagażnik poloneza, skuli i odwieźli na komisariat -
                        opowiada. - Tam posadzili mnie na krześle, z tyłu skuli ręce
                        kajdankami i zostawili samego. Siedziałem i krzyczałem, że
                        zatrzymali mnie bezpodstawnie i że chcę zadzwonić do adwokata i
                        rodziny. Wtedy zszedł do niego jeden z policjantów. -
                        Wrzasnął: "Zamknij się" i uderzył kilka razy otwartą dłonią w
                        głowę. Odruchowo ją chowałem, więc oberwałem w uszy. Ciosy były
                        bardzo mocne, za chwilę zacząłem słyszeć, jakbym był w puszce.
                        Potem z innym policjantem rzucili mnie jeszcze na podłogę, razem z
                        krzesłem, i dusili. Policjanci zawieźli Jakuba Rybickiego do
                        Wrocławia na Izbę Wytrzeźwień. Wcześniej alkotest pokazał, że ma
                        0,76 miligramów (około 1,5 promila) alkoholu we krwi. Około godz.
                        15 rodzina odebrała go z izby i zawiozła prosto na ostry dyżur
                        laryngologiczny do szpitala wojskowego we Wrocławiu. Diagnoza: duży
                        ubytek w błonie bębenkowej lewego ucha, krwiaki na błonie w prawym
                        i lewym uchu. - Lekarz założył mi do ucha sączki z antybiotykiem,
                        ale powiedział, że konieczny będzie przeszczep - twierdzi Rybicki i
                        zapowiada, że policji nie odpuści. - Bicie skutego człowieka to
                        bandytyzm i brak honoru.Na razie czeka na skierowanie na operację
                        przeszczepu błony bębenkowej i kompletuje ekspertyzy z zakładu
                        medycyny sądowej. Gdy je będzie miał, złoży do prokuratury skargę
                        na policjantów. Nie wiadomo, co o zatrzymaniu Rybickiego mówią
                        policjanci z obornickiego komisariatu, bo nie zgodzili się na
                        rozmowę z "Gazetą". Nie przekazali też swojej wersji wydarzeń.
                        Komisarz Beata Tobiasz, rzeczniczka komendy wojewódzkiej: - Jeszcze
                        w tym tygodniu funkcjonariusze Wydziału Kontroli zaczną ustalać, co
                        rzeczywiście się stało. Do czasu wyjaśnienia tej sprawy nie
                        będziemy podawać żadnych faktów i dlatego też policjanci nie
                        powinni się wypowiadać. Karolina Łagowska

Tekst pochodzi z portalu Gazeta.pl - www.gazeta.pl © Agora SA
                        www.pl.indymedia.org/pl/2007/11/32869.shtml
                        www.pl.indymedia.org/pl/2006/09/22947.shtml
                        Z pijanego gangu :

www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3
                        • Gość: Z pijanego gangu Zwyrodnialcy w policyjnych mundurach . IP: 62.233.214.* 04.11.07, 12:50
                          \/\/ Kolejna ofiara zwyrodnialców w policyjnych mundurach .

Mieszkaniec Obornik oskarża policjantów o pobicie Karolina
                          Łagowska 2007-10-31, ostatnia aktualizacja 2007-10-31 10:04:28.0 -
                          Siedziałem skuty na krześle i krzyczałem, żeby dali mi zadzwonić.
                          Policjant mnie uspokoił. Tak, że zostałem inwalidą - opowiada Jakub
                          Rybicki Oborniki Śląskie, sobotni wieczór przed wyborami. 30-letni
                          Jakub Rybicki w pubie Evita świętuje z kolegami przyjazd kuzyna,
                          który po trzech latach wrócił z Hiszpanii. Przed piątą rano
                          towarzystwo rozchodzi się. Rybicki z dwoma kolegami idą coś zjeść
                          na stację benzynową Orlenu, 50 metrów od pubu. Zamawiają dziesięć
                          hot dogów. Rybicki: - Ekspedientka powiedziała, że ma tylko
                          dziewięć, więc zapłaciłem za nie i czekaliśmy, aż je zrobi. Piotr
                          Mielczarek, kolega Rybickiego: - Skasowała nas, ale powiedziała, że
                          hot dogi dostaniemy dopiero o szóstej. Rybicki: - Wkurzyliśmy się.
                          Zapłaciliśmy i mamy czekać półtorej godziny? Zażądaliśmy telefonu
                          do jej kierownika, ale o tej porze nikt we Wrocławiu nie odbierał.
                          Włączyłem kamerę w telefonie i kazałem jej wszystko powtórzyć, żeby
                          wysłać to potem na skargę do centrali Orlenu. Ekspedientka wezwała
                          policję. Patrol przyjechał po kilku minutach. Interwencja
                          mundurowych też nagrała się na telefonie Rybickiego. Na filmie
                          słychać, jak policjant po rozmowie z ekspedientką
                          mówi: "Słyszeliście panowie, hot dogów nie będzie. Polecam opuścić
                          lokal". - Nawet nie zdążyliśmy pokazać mu paragonu za te hot dogi.
                          W ogóle nie chcieli nas słuchać - opowiada Rybicki.Gdy przechodził
                          obok policjanta, ten zastawił mu drogę. Rybicki twierdzi, że
                          jedynie otarł się o jego ramię. Ale wtedy dowiedział się, że
                          zostanie zatrzymany za czynną napaść na funkcjonariusza. - Rzucili
                          mnie na bagażnik poloneza, skuli i odwieźli na komisariat -
                          opowiada. - Tam posadzili mnie na krześle, z tyłu skuli ręce
                          kajdankami i zostawili samego. Siedziałem i krzyczałem, że
                          zatrzymali mnie bezpodstawnie i że chcę zadzwonić do adwokata i
                          rodziny. Wtedy zszedł do niego jeden z policjantów. -
                          Wrzasnął: "Zamknij się" i uderzył kilka razy otwartą dłonią w
                          głowę. Odruchowo ją chowałem, więc oberwałem w uszy. Ciosy były
                          bardzo mocne, za chwilę zacząłem słyszeć, jakbym był w puszce.
                          Potem z innym policjantem rzucili mnie jeszcze na podłogę, razem z
                          krzesłem, i dusili. Policjanci zawieźli Jakuba Rybickiego do
                          Wrocławia na Izbę Wytrzeźwień. Wcześniej alkotest pokazał, że ma
                          0,76 miligramów (około 1,5 promila) alkoholu we krwi. Około godz.
                          15 rodzina odebrała go z izby i zawiozła prosto na ostry dyżur
                          laryngologiczny do szpitala wojskowego we Wrocławiu. Diagnoza: duży
                          ubytek w błonie bębenkowej lewego ucha, krwiaki na błonie w prawym
                          i lewym uchu. - Lekarz założył mi do ucha sączki z antybiotykiem,
                          ale powiedział, że konieczny będzie przeszczep - twierdzi Rybicki i
                          zapowiada, że policji nie odpuści. - Bicie skutego człowieka to
                          bandytyzm i brak honoru.Na razie czeka na skierowanie na operację
                          przeszczepu błony bębenkowej i kompletuje ekspertyzy z zakładu
                          medycyny sądowej. Gdy je będzie miał, złoży do prokuratury skargę
                          na policjantów. Nie wiadomo, co o zatrzymaniu Rybickiego mówią
                          policjanci z obornickiego komisariatu, bo nie zgodzili się na
                          rozmowę z "Gazetą". Nie przekazali też swojej wersji wydarzeń.
                          Komisarz Beata Tobiasz, rzeczniczka komendy wojewódzkiej: - Jeszcze
                          w tym tygodniu funkcjonariusze Wydziału Kontroli zaczną ustalać, co
                          rzeczywiście się stało. Do czasu wyjaśnienia tej sprawy nie
                          będziemy podawać żadnych faktów i dlatego też policjanci nie
                          powinni się wypowiadać. Karolina Łagowska

Tekst pochodzi z portalu Gazeta.pl - www.gazeta.pl © Agora SA
                          www.pl.indymedia.org/pl/2007/11/32869.shtml
                          www.pl.indymedia.org/pl/2006/09/22947.shtml
                          Z pijanego gangu :

www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3
      • Gość: "LiD-owe Nowiny" Lipiec nigdy nie był członkiem PiS, ale IP: *.chello.pl 03.11.07, 10:07
        "LiD-owe Nowiny" wiedzą "lepiej".
        • dorsai68 Wtórny analfabetyzm. 03.11.07, 12:29
          W artykule nie ma słowa o partyjnej przynależności Lipca, stwierdzono jedynie, że był ministrem w pisowskim rządzie. Temu też zaprzeczysz?
          • Gość: kdafjsghlkajsdghf Re: Wtórny analfabetyzm. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 19:15
            Naturalnie!
            Wszystko co napisze GW to kłamstwo ;)
            On wcale nie był w rządzie PIS, a jeżeli nawet był, to był podstawiony przez komunistów!
    • Gość: wyborca z dworca Nasza Pani Prezydent przytuli ich IP: *.MAN.atcom.net.pl 02.11.07, 23:25
      Wszak ma serce jak Matka Polka.
      Nikogo nie odrzuci!
      I dlatego wygrała wybory!!!
    • eat.putsy Czy Jarosław Kaczyński umie pływać??? 03.11.07, 02:57
      • Gość: fifi Czy Jarosław Kaczyński umie jeździć na rowerze??? IP: *.eranet.pl 03.11.07, 08:12
    • dyzurny.psychiatra Re: PiS wraca do ratusza 03.11.07, 03:31
      > Cieszę się, że wracają urzędnicy z PiS - przynajmniej zaprowadzą

Cieszę się, że dalej jesteś naszym pacjentem :(((
    • takizenek == Ot prawi i sprawiedliwi - korupcja sie brzydza 03.11.07, 07:54
      Nigdy wiecej kaczynskich w zyciu politycznym kraju i w samorzadach.
      Prezydenta nalezy postawic przed trybunalem stanu
      • Gość: Bogusław Re: == Ot prawi i sprawiedliwi - korupcja sie br IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.07, 07:58
        takizenek napisał:

> Nigdy wiecej kaczynskich w zyciu politycznym kraju i w
        samorzadach.
        > Prezydenta nalezy postawic przed trybunalem stanu

Za co?
        • takizenek Re: == Ot prawi i sprawiedliwi - korupcja sie br 03.11.07, 08:00
          Za korupcje i dzialanie na szkode Warszawy - naduzywanie stanowisk
          publicznych dla uzyskania korzysci politycznych
        • Gość: lolo Re: == Ot prawi i sprawiedliwi - korupcja sie br IP: *.aster.pl 04.11.07, 11:18
          Za to że przez 2 lata mnie i wielu ,wielu innych obrażał. Powinien
          stanąć przed sądem.
    • takizenek == ot prawi i sprawiedliwi, korupcja sie brzydza 03.11.07, 07:56
      Nigdy wiecej kaczynskich w zyciu politycznym kraju i w samorzadach.
      Prezydenta nalezy postawic przed trybunalem stanu
    • Gość: bob Re: PiS wraca do ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 08:05
      Wywaliz na BRUK !
      • Gość: Zuzia Taki facet może się przydać IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.07, 08:16
        Taki facet może się przydać w ratuszu. Ma pewne doświadczenia.
    • pistolet13 ! 03.11.07, 08:21
      ..TUPET PiSDZIELCÓW.
      TAKIE JEST NASZE PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ. AMEN
    • Gość: mamdość Re: PiS wraca do ratusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 08:27
      Jeśli takie kolesiostwo nie jest postrzegane negatywnie to tylko
      dlatego,że ku.. ku..e łba nie urwie...
    • sowa-100 PiS wraca do ratusza 03.11.07, 08:27
      karani won! resztę przyjąć i wyrzucić dopiero jak będa źle pracować.
    • drzewiecki3 Łamanie prawa w ratuszu 03.11.07, 08:28
      Gazeta płacze, bo kilku PiS-owskich urzędników domaga się swego,
      zresztą zgodnie z obowiązującym prawem. Gazeta zamknęła oczy, tak
      jak reszta
      mediów, na barbarzyństwo prawne, prof. prawa HGW.
      Najbardziej drastycznym przykładem jest zatrudnienie dyrektor Biura
      Edukacji w urzędzie miasta, emerytowanej nauczycielki i dyrektorki
      szkoły. Pani ta ma kwalifikacje do nauczania w szkole, ale zgodnie z
      obowiązującym prawem nie ma kwalifikacji na wysokie stanowisko
      dyrektora biura w administracji. Co zrobiła pani prezydent,
      zatrudniła tę panią w charakterze pełniącej obowiązki dyrektora
      biura. Po pół roku, bo tylko tyle może być p.o. rozpisała konkurs na
      stanowisko podinspektora w Biurze Edukacji, który miała wygrać pani
      L. (i wygrała !!!!, patrz ogłoszenie nr 877 na stronach Warszawy).
      Następne manipulowanie prawem polegało na oddelegowaniu podinspektor
      L. na stanowisko dyrektora Biura Edukacji w urzędzie miasta
      Warszawa. Oddelegowanie może trwać znacznie dłużej. Dokładnie tak
      samo prezydent zrobiła z wicedyrektorem tegoz biura, który też nie
      ma kwalifikacji.
      I nie przeszkadza HGW, że dyrektorka biura edukacji i nie umie i nie
      rozumie i jest obiektem licznych kpin. Nawet to, że jak komuś
      brakuje wiedzy, to często walczy z podwładnymi, czego dowodem są
      sprawy w sądzie o mobbing przeciw dyrektorce L., list otwarty
      pracowników biura edukacji do prezydent HGW, w którym proszą o
      ukrócenie niecywlizowanych praktyk etc.
      To prasa przemilczała. Ciekawe dlaczego-czyżby trudno było przyznać
      się do błędu?
      • Gość: cotygadasz Re: Łamanie prawa w ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 10:18
        stanowisko dyrektora szkoly jest stanowiskiem kierowniczym,
        menedzerskim, a nie nauczycielskim! Dyrektor szkoly nie jest
        nauczycielem, tylko zarzadza placowka! Czesto pod jego kierownictwem
        jest kilkanascie/kilkadziesiat nauczycieli i setki dzieciakow. Jest
        rownoczesnie kierownikiem i administratorem infrastruktury szkolnej!
        Ludzie czy Wyscie juz kompletnie poglupieli?
        Zwykly Dyrektor Biura ma mniejsza odpowiedzialnosc i kompetencje niz
        Dyrektor szkoly!!! Poprostu zalamka:(
        • Gość: nierozśmieszajmnie Re: Łamanie prawa w ratuszu IP: *.acn.waw.pl 03.11.07, 17:54
          dyrektor szkoły, to nauczyciel. Co prawda ustawa dopuszcza bycie
          dyrektorem szkoły nienauczycieli, ale jest to niezwykle rzadko
          stosowany przepis prawa. No napewno nie w Warszawie.
          Ucz się brachu.
      • Gość: Hajka Grunwald Ale nazywa się "Lypszyc", znaczy swoja. IP: *.chello.pl 03.11.07, 11:20
    • venus99 Re: PiS wraca do ratusza 03.11.07, 08:30
      czy to prawda,że ktoś w Pisie mówił coś o honorze??
    • kazimierzp PiS wraca do ratusza 03.11.07, 08:37
      Co do byłych posłów biorących odprawy! O ile sie nie mylę to sa dla tych którzy nie maja pracy. Jeżeli ktos zakończył kadencję w parlamencie, nie zgłasza się od razu do starej pracy to znaczy jakby miał okres wypowiedzenia.
      Jeżeli poseł chce wrócic do pracy to powinien to zrobić od razu!
    • cookies3 PiS wraca do ratusza 03.11.07, 08:38
      No i mamy problem z 'wybrancami narodu'...wszyscy chcą powrócić na
      etaty do Ratusza. Kolejne kukułcze jaja.
      • bah Re: PiS wraca do ratusza 03.11.07, 08:56
        cookies3 napisała:
        > No i mamy problem z 'wybrancami narodu'...wszyscy chcą powrócić na
        > etaty do Ratusza. Kolejne kukułcze jaja.

Skąd wiadowmo, z wszyscy?
        Dlaczego mają nie wracać do pracy?
        Nawet Lech Wałęsa w 2006 roku "wrócił" do stoczni.

• Gość: wacek To skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 08:57
      .... Aby grupa tych nierobow wracala teraz do porzuconych posad za
      nasze pieniadze ....

Kto dawal im te bezplatne urlopy?

Taka jest wlasnie mentalnosc PiS.
      • bah Re: To skandal! 03.11.07, 09:12
        Gość portalu: wacek napisał(a):

> .... Aby grupa tych nierobow wracala teraz do porzuconych posad za
        > nasze pieniadze ....
        > Kto dawal im te bezplatne urlopy?
        > Taka jest wlasnie mentalnosc PiS.

Pozakodeksowymi przepisami prawa, które przewidują obowiązek pracodawcy udzielenia urlopu bezpłatnego są m.in.:

1) ustawa z dnia 9 maja 1996 r. o wykonywaniu mandatu posła i senatora (Dz. U. Nr 73, poz. 350) - urlop bezpłatny na czas wykonywania mandatu posła lub senatora,

• demokrata10 Z korupccją walczą ludzie skorumpowani! 03.11.07, 08:57
      Kto pod kim dołki kopie sam w nie wpada. Przypominam jak to Lipiec
      walczył z korupcją w piłce nożnej.
    • Gość: miłosierny Matko jakie szmaty. A nagane za naganą im dawać. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 03.11.07, 09:04
      Każdy minimalny bład i BACH nagana. I delegacje i sprawozdania i
      znowu teren. I na dywanik i po premii. Przeczołgać te ścierwa na
      maxa skoro nie mają honoru i poczucia przyzwoitości.
    • bergman1 i jak tu mieszkać wtym kraju? 03.11.07, 09:04
      na starość trzeba stąd uciekać.
    • sld_sld Nasi politycy sa przyspawani do stanowisk oni nic 03.11.07, 09:13
      nie osiagneliby gdyby nie moznosc korzystania z przywilejow wladzy.
      Prosze wskazac polityka ktory sam swoja ciezka praca cos osiagnal...
    • Gość: Aska zreorganizować strukturę organizacyjnę IP: *.ip.netia.com.pl 03.11.07, 09:13
      ratusza, zlikwodowac ich stanowiska - i po sprawie. Nie ma
      stanowiska-nie ma pracy. Przyjac na inspektora - okazac dobrą wolę -
      z pensją 2.000 brutto to sami odejdą. Przecież tak robią
      przedsiębiorcy z kobietami wracającymi z urlopów macierzyńskich,
      więc scenariusz jest PEWNY i SPRAWDZONY. I nie ma na niego paragrafu
      w prawie pracy, ot co.

mama Asia
    • henrykszum Scierwa i szmaty_kaczka im placil z waszej kasy ! 03.11.07, 09:16
      7000-15 000 pln tylko za co ??
      I dlaczego nie ze swojej kasy im placil ?
      TO JEST UKLAD i to jest ta cala zas..na IV RP .
    • Gość: Marek Re: PiS wraca do ratusza IP: *.centertel.pl 03.11.07, 09:18
      Przeniesienie stolicy do Gdańska (a może i do Piotrkowa) - popieram!
      Co w tym złego?
      • Gość: sseg Pogielo debila, niech wraca na smietnik, tak jego IP: *.chello.pl 03.11.07, 09:21
        Pogielo debila, niech wraca na smietnik, tak jego miejsce
      • bah Re: PiS wraca do ratusza 03.11.07, 09:23
        Gość portalu: Marek napisał(a):
        > Przeniesienie stolicy do Gdańska (a może i do Piotrkowa) - popieram!
        > Co w tym złego?

też popieram :)

przeniesienie stolicy z Krakowa do Warszawy
        podniosło poziom intelegencji w obu miastach

historia lubi sie powtarzać.
    • Gość: xwx Iwona Szpala embarasuje mnie ! IP: *.psd.vodafone.ie 03.11.07, 09:24
      Iwona Szpala, autorka tego artykułu wróciła właśnie z przysłowiowego zmywaka w
      Londynie.

"To sytuacja ambarasująca....."
      Tak jak najbardziej "embarasująca" sytuacja dla pani Iwony !
      Takie dziwne słowa słyszę od zmywakowców w Anglii, ale żeby je rozpowszechniać w
      GW ?
      • Gość: wydra Re: Iwona Szpala embarasuje mnie ! IP: *.icpnet.pl 03.11.07, 09:38
        Hmm, jesli ktos ma do autorki tekstu pretensje, ze uzyla jakiegos wyrazenia
        cytujac, to moze oznaczac jedynie problemy ze zrozumieniem tekstu czytanego,
        czyli wtorny analfabetyzm. Ciesze sie, xwx, ze probujesz i mimo trudnosci
        walczysz z materia, ale radze na przyszlosc unikac zjadliwych komentarzy, bo sam
        swoja glupote obnazasz...
    • anna451 PiS wraca do ratusza 03.11.07, 09:32
      a to on już nie siedzi???????????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka