Dodaj do ulubionych

35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z biletem

IP: 62.29.248.* 09.04.08, 13:41
stałem na przystanku i dwa tramwaje nie przyjechały, podobno linia
była zablokowana, pojechałem więc linią 14 i przsiadłem się w 9 na
pl. Narutowicza. Cały czas jechałem więc po linii tramwaju 35.
Czy zatem przy przesiadaniu się w 9 powinienem kasowac drugi bilet?
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet 09.04.08, 13:49
      Tak, ponieważ mogłeś poczekać na 35.
    • Gość: X Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: *.aster.pl 09.04.08, 13:50
      Nie można dać zasilenie 35 w postaci 45 między Piaskami a Placem Narutowicza.
      Zasilenie nie łapałoby takich spóźnień, a w 35 zrobiłoby się luźniej.
      Szczególnie jak teraz kursuje rano co 13-20 minut.
      • yavorius Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet 09.04.08, 13:57
        Aha, czyli im więcej tramwajów na torze, tym mniej spóźnień?
        • Gość: X Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: *.aster.pl 09.04.08, 18:25
          yavorius napisał:

> Aha, czyli im więcej tramwajów na torze, tym mniej spóźnień?

Krótsza trasa "zasilenia" zmniejsza ryzyko spóźnień.
      • Gość: Paweł Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: 62.29.175.* 09.04.08, 15:18
        Nie można dać zasileń ponieważ nie ma takiej potrzeby. Akurat z
        Piasków na Ochotę nie trzeba jechać Marszałkowską.
        • Gość: X Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: *.aster.pl 09.04.08, 18:24
          Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Nie można dać zasileń ponieważ nie ma takiej potrzeby. Akurat z
          > Piasków na Ochotę nie trzeba jechać Marszałkowską.

A z Marszałkowskiej na Piaski to jak? Biegać między przystankami 35 i 520?
      • sibeliuss x 09.04.08, 15:41
        Czy dla Ciebie lekarstwem na wszystko jest mnożenie linii?
        • Gość: X Re: x IP: *.aster.pl 09.04.08, 18:23
          sibeliuss napisał:

> Czy dla Ciebie lekarstwem na wszystko jest mnożenie linii?

Niekoniecznie. Zwiększenie częstotliwości jest lepsze, ale obecnie ZTM zasila
          linie odcinkowo.
      • jurek_dzbonie Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet 09.04.08, 16:21
        Mozna. Wywalajac co drugi kurs 35 na pelnej trasie. Tego chcesz?
        • Gość: X Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: *.aster.pl 09.04.08, 18:22
          jurek_dzbonie napisał:

> Mozna. Wywalajac co drugi kurs 35 na pelnej trasie. Tego chcesz?

Nie, ale myślę że fakt, że w szczycie popołudniowym w kierunku Nowego
          Bemowa, a w szczycie porannym w kierunku Okęcia ludzie chwilami nie moga wsiąść
          do tramwaju przemawia za zmianą. Część ludzi zostaje na przystanku i czeka na
          kolejne 35. Najgorzej jest między MURANOWSKĄ a CENTRUM. Przy MURANOWSKIEJ
          praktycznie jedyną możliwością dojazdu jest tramwaj. Jak część pasażerów jeździ
          z MURANOWSKIEJ do CENTRUM to nie sądzę, żeby przesiadali się do metra przy
          RATUSZU-ARSENALE. Między 7 a 9 i między 16 a 18 linia 35 przeżywa oblężenie na
          przystanku DZIKA, gdzie wsiadają uczniowie licznych szkół, wokół przystanku (
          również Wydziału Psychologii UW )

Skąd wziąć brygady: ( na podstawie licznych obserwacji ):

7 - skrócić do BANACHA ( przy tak częstej dziewiątce 7 nie cieszy się dużą
          popularnością )

14 - wycofanie z odcinka: KRÓLIKARNIA, skierowanie na trasę:
          METRO WILANOWSKA - Puławska - Woronicza - Wołoska - Marynarska -
          SŁUŻEWIEC ( likwidacja nadpodaży miejsc na Puławskiej - zwiększenie
          częstotliwości do 4 minut w szczycie )

16 - wycofanie z KIELECKIEJ i skierowanie przez Nowowiejską i Grójecką do
          BANACHA ( zastąpienie linii 14 ) - wprowadzenie mikroszczytu rano między 6 a 8

45 - PL. NARUTOWICZA - PIASKI ( zasilenie 35, poprawa komunikacji w relacji:
          METRO RATUSZ-ARSENAŁ - MURANOWSKA, dostosowanie podaży miejsc do popytu na
          Broniewskiego - co 12-15 w godzinach 6 - 20 )

Jednocześnie dla dostosowania popytu do podaży:
          - linia 3 kasacja linii ( przejęcie trasy przez 25 i 28 )
          - linia 21 kasacja linii ( przejęcie trasy przez 25, likwidacja nadpodaży miejsc
          na Jagiellońskiej )
          - linię 25 skrócić do odcinka: ANNOPOL - PL. NARUTOWICZA ( co 6 minut w
          szczycie, co 7,5 poza szczytem i w dni świąteczne - zasilenie linii 25 na całym
          odcinku; nie jak dotąd 21 i 25 na odcinku: DW. WILEŃSKI-
          PL. NARUTOWICZA
          - linia 28 - wydłużenie do krańca Gocławek ( za likwidowaną 3 ),
          wszystkie brygady staną się dwuwagonowe, ze względu na duży popyt na odcinku:
          DW. GDAŃSKI - KOŁO.

• Gość: Paweł Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: 212.180.147.* 09.04.08, 22:56
            A ten armagedon na Dzikiej to w jakich godzinach i kierunkach ma miejsce?
            • Gość: X Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: *.aster.pl 10.04.08, 19:37
              Rano w stronę Nowego Bemowa. Po południu w stronę Śródmieścia.
          • Gość: Rychu Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: *.spray.net.pl 09.04.08, 23:20
            > 7 - skrócić do BANACHA

Wytlumacz to ludziom, ktorzy jezdza na Okecie scisnieci jak sardynki

> 16 - wycofanie z KIELECKIEJ i skierowanie przez Nowowiejską i
            > Grójecką do BANACHA

Acha - wywalić dojazd z JPII do metra - no po prostu rewelacja.

> brygady staną się dwuwagonowe,

I wagony to z nieba spadna, nie?
            • Gość: Paweł Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: 212.180.147.* 09.04.08, 23:39
              Myślę, że kolegi nie interesuje skąd brygady. Ważne, aby miał luźne 35. No bo
              przecież wsiąść w 18 albo 36 i się przesiąść do 2/28 to Pan Hrabia się nie
              zniży. A i tak, to 45 będzie jechać przyklejone do 35. Takie uroki korków w
              mieście. Przecież w tym wszystkim chodzi o jedno. Aby ludziom z ZTM nawkładać od
              najgorszych, bo przecież wszyscy inni wiedzą lepiej jak warszawską komunikację
              zrobić rajem na ziemi.
              • Gość: X Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: *.aster.pl 10.04.08, 18:40

> Myślę, że kolegi nie interesuje skąd brygady. Ważne, aby miał luźne 35. No bo
                > przecież wsiąść w 18 albo 36 i się przesiąść do 2/28 to Pan Hrabia się nie
                > zniży. A i tak, to 45 będzie jechać przyklejone do 35. Takie uroki korków w
                > mieście. Przecież w tym wszystkim chodzi o jedno. Aby ludziom z ZTM nawkładać o
                > d
                > najgorszych, bo przecież wszyscy inni wiedzą lepiej jak warszawską komunikację
                > zrobić rajem na ziemi.

1. Z tymi przesiadkami z 36 do 2/28 to naprawdę się popisałeś? 36 ma wspólny
                przystanek z 2/28, gdzie trzeba iść naokoło, żeby zejść z wiaduktu, wejść do
                podziemi, żeby ostatecznie próbować się wbić do i tak zatłoczonych linii.
                2. Przesiadka z 18 do 2/28 jest jeszcze "lepsza". Sugerujesz, że żeby dojechać z
                Andersa na Broniewskiego to powinno się cofnąć do przystanku PARK TRAUGUTTA.
                3. 45 nie będzie przyklejone do 35. Będzie miało któtszą trasę, która zmniejszy
                opóźnienia.
                4. Nie będę komentować twojej znajomości systemu komunikacyjnego, bo tymi
                przesiadkami z 18/36 do 2/28 to popisałeś się zerową wiedzą.
                • Gość: Paweł Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: 212.180.147.* 10.04.08, 19:47
                  Koleżko, powiedz mi, w którym miejscu trzeba zejść do podziemi aby przesiąść się
                  z 36 na 2/28? No słucham znawcy? Skoro ja mam zerową wiedzę. Owszem 45 będzie
                  miało krótszą trasę, ale 35 jadąc z Okęcia jest mocno nieprzewidywalne. Ale ja
                  mam zerową wiedzę... I moja zerowa wiedza powoduje, że korzystam z 2/28 i jakoś
                  się mieszczę?
                  • Gość: X Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: *.aster.pl 10.04.08, 20:02

> Koleżko, powiedz mi, w którym miejscu trzeba zejść do podziemi aby przesiąść si
                    > ę
                    > z 36 na 2/28? No słucham znawcy? Skoro ja mam zerową wiedzę. Owszem 45 będzie
                    > miało krótszą trasę, ale 35 jadąc z Okęcia jest mocno nieprzewidywalne. Ale ja
                    > mam zerową wiedzę... I moja zerowa wiedza powoduje, że korzystam z 2/28 i jakoś
                    > się mieszczę?

Jak schodzisz z wiaduktu to schodzisz na Słomińskiego. Do przystanku DW. GDAŃSKI
                    linii 1,2,16,28 to trzeba się dostać na wysepkę... A żeby przejść na wysepkę to
                    trzeba skorzystać z podziemi. Samo przejście trwa 4-5 minut.
                    • Gość: Paweł Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: 212.180.147.* 10.04.08, 20:20
                      Cooo? Koleś, byłeś tam chociaż raz w życiu? To idź i zobacz zanim zaczniesz
                      dalej robić z siebie idiotę.
                      • Gość: X Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: *.aster.pl 10.04.08, 20:24
                        www.ztm.waw.pl/images/schematy/metro/a17.gif
                        Zobacz, gdzie są przystanki DWORZEC GDAŃSKI.
                        • Gość: Paweł Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: 212.180.147.* 10.04.08, 20:28
                          Po raz kolejny mówię - przestań robić z siebie idiotę.
                          Kolejny mądraliński, który ma takie pojęcie o komunikacji, ile na planie zobaczy.
                          Sam zobacz gdzie są przystanki - właśnie na tej mapce.
                          • Gość: X Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: *.aster.pl 10.04.08, 21:07
                            > Po raz kolejny mówię - przestań robić z siebie idiotę.
                            > Kolejny mądraliński, który ma takie pojęcie o komunikacji, ile na planie zobac
                            > zy.
                            > Sam zobacz gdzie są przystanki - właśnie na tej mapce

Ty przestań robić z siebie idiotę. Mówiłeś o przesiadce na przystanku DW.
                            GDAŃSKI. Przystanek, o którym mówisz nazywa się BONIFRATERSKA. I tak trzeba
                            zejść z wiaduktu.
                            • Gość: Paweł Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: 212.180.147.* 10.04.08, 21:21
                              Przepraszam bardzo, że nie powiedziałem koledze, że należy wysiąść na przystanku
                              Dw. Gdański i udać na przyst. Bonifraterska (dawniej Dw.Gdański 12).
                              I faktycznie trzeba zejść z wiaduktu (niesamowite).
                              I kto tu ma zerową wiedzę o układzie komunikacyjnym miasta...?
                              Ach ci przyjezdni...

PS. Kwestia zapełnienia 35 rano zostanie jutro sprawdzona.
                              • Gość: X Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: *.aster.pl 10.04.08, 22:35

> Przepraszam bardzo, że nie powiedziałem koledze, że należy wysiąść na przystank
                                > u
                                > Dw. Gdański i udać na przyst. Bonifraterska (dawniej Dw.Gdański 12).
                                > I faktycznie trzeba zejść z wiaduktu (niesamowite).
                                > I kto tu ma zerową wiedzę o układzie komunikacyjnym miasta...?
                                > Ach ci przyjezdni...
                                >
                                > PS. Kwestia zapełnienia 35 rano zostanie jutro sprawdzona.

Przejezdni. Co nie zmienia fakt, że przesiadka z wiaduktu nie należy do
                                wygodnych szczególnie dla osób starszych i niepełnosprawnych.

P.S. : Frekwencja duża ( rano MURANOWSKA - CENTRUM, bo to widzę, w stronę
                                Okęcia i po południu w odwrotnym kierunku ). I napisz o której jechałeś i w
                                którą stronę. Bo w przeciwpotokach ruch jest mniejszy.
                                • Gość: Paweł Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: 62.29.175.* 11.04.08, 11:24
                                  Stawki między 7 a 8. 35 od Maranowskiej w stronę Bemowa puste, w
                                  przeciwną ok. 70% ale żadnego ścisku.
            • Gość: X Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: *.aster.pl 10.04.08, 18:44
              > > 16 - wycofanie z KIELECKIEJ i skierowanie przez Nowowiejską i
              > > Grójecką do BANACHA
              >
              > Acha - wywalić dojazd z JPII do metra - no po prostu rewelacja.

A 10, 17, 33 i 174 do Pola Mokotowskiego i 19 do Politechniki.
              Poza tym można się, WYGODNIE bez skakania między wiaduktami, przesiąść z
              10/17/33 do 35/45 do Politechniki. Poza tym od 5.04.2008 zwiększono
              częstotliwość linii 17 do POLA MOKOTOWSKIEGO. Powstałoby połączenie al. Jana
              Pawła II z Ochotą.
              • qnegunda Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet 11.04.08, 09:47
                > A 10, 17, 33 i 174 do Pola Mokotowskiego i 19 do Politechniki.

I biegać między autobusem a tramwajem - oczywiście.

> 10/17/33 do 35/45 do Politechniki.

Tak... Zwiedzanie miasta jest rzeczywiście przyjemne. 16 jako
                wspomozenie 33 bardzo dobrze się sprawdza, czego nie rozumieją
                domorośli planiści palcem po mapie.
                • Gość: ja Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: *.bph.pl 11.04.08, 12:07
                  Jak rozumiem to przejście z tramwaju do autobusu to uwłaczanie godności i korona
                  z główki spadnie ;)
                  • jurek_dzbonie Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet 11.04.08, 15:02
                    > Jak rozumiem to przejście z tramwaju do autobusu to uwłaczanie
                    > godności i koron a z główki spadnie ;)

Szczegonie na Rondzie OZN, gdzie musisz przebiec przez ruchliwa
                    ulice.
                    • Gość: kotopies Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet IP: *.aster.pl 15.04.08, 01:13
                      jurek_dzbonie napisał:

> > Jak rozumiem to przejście z tramwaju do autobusu to uwłaczanie
                      > > godności i koron a z główki spadnie ;)
                      >
                      > Szczegonie na Rondzie OZN, gdzie musisz przebiec przez ruchliwa
                      > ulice.

Zawsze możesz na skróty środkiem ronda.
    • geograf Re: 35 ka wczoraj wypadła z rozkładu - co z bilet 09.04.08, 14:34
      Bilet jednorazowy - jak sama nazwa wskazuje - jest biletem jednorazowym. Po
      zmianie pojazdu trzeba skasować kolejny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka