Dodaj do ulubionych

Basen tylko dla estetycznych

• Gość: HuGo W. woda szkodzi IP: *.multimo.gtsenergis.pl 11.05.08, 00:47
      na liczne dolegliwosci skorne - pomijajac mozliwosc zarazenia kogos (ktora tu
      niekoniecznie ma miejsce) - korzystanie z basenu niekorzystnie wplywac moze na
      skorne schorzenie tej Pani
      • Gość: biedronka Re: woda szkodzi IP: *.eastwest.com.pl 11.05.08, 17:48
        gwarantuje, że nie zaszkodzi :). Ta pani zresztą sama wie co jej szkodzi a co
        nie i potrafi sama dokonywać wyborów.
        Łuszczyca nie jest chorobą skóry - to jest choroba autoimmunologiczna o bardzo
        wielu złożonych przyczynach, problem w tym, że objawia się na skórze.
        Równie dobrze można zabronic wszystkim ludziom korzystania z basenu - bo ich
        skóra też rogowacieje... tylko trochę wolniej.
    • Gość: Raziel Basen tylko dla estetycznych IP: *.aster.pl 11.05.08, 00:59
      Pani prezes powinna skorzystać z pomocy psychiatrycznej, a tym bardziej z takim
      myśleniem nie powinna zajmować tego ani żadnego innego stanowiska. Wyprosić
      kogoś z basenu bo ma kilka plamek na nodze. Może wedłóg tej pani wszyscy którzy
      mają pieprzyk albo bliznę na twarzy powinni chodzić w workach na głowie bo to
      "nie estetyczne, wręcz potworne". Ale to mi coś przypomina - w histori świata
      już byli tacy co unicestwiali tych, którzy ich zdaniem nie spełniali norm
      wyglądu, wzrostu i budowy ciała.
    • mateuszste Tak już jesteśmy skonstruowani 11.05.08, 01:01
      że reagujemy obrzydzeniem na zmiany na skórze, na krew i na inne syfy, nawet
      jeśli racjonalne argumenty mówią, że nic nam nie grozi. Regulamin basenu jest
      tak skonstruowany aby większość klientów czuła się na nim dobrze. Są pewne
      granice dobrego smaku, które trzeba zachowywać.

Uprzedzając głupie komentarze: tak, doskonale wiem, że można przełamywać
      naturalne opory.
      • Gość: Anty_pajac Re: Tak już jesteśmy skonstruowani IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.08, 11:29
        mateuszste napisał:

> Uprzedzając głupie komentarze: tak, doskonale wiem, że można
        przełamywać
        > naturalne opory.

Czy ja wiem? Ja jakoś nie mogę się przełamać i Twoją głupotę i
        małostkowość zwalczał bym niemiłosiernie...

• Gość: Raziel Re: Tak już jesteśmy skonstruowani IP: *.aster.pl 11.05.08, 17:47
        Ta a co z tymi co mają grzybicę, ta choroba jest slabo widoczna zwłaszcza gdy
        występuje pod paznokciami albo na organach płciowych,które są przecież
        zasłonięte kostiumem kompielowym, w kompielówki ani w palce na basenie nikt nam
        przecież nie zagląda. A grzybice to są choroby które łatwo złapać, a trudno
        wyleczyć, a ta dziewczyna miała na nodze blizny po chorobie, one nie szkodzą.
        Czy zakaz wstępu na basen powinny mieć osoby, które straciły nogę albo rękę w
        wypadku, bo robią na innych złe wrażenie estetyczne. Jak brzydzisz się ludźmi
        którzy mają blizny po chorobach to nie chodź na basen. Niestety takie jest
        życie, a wnim są ludzie z różnymi znamionami i zniekształceniami ciała.Ci ludzie
        mają takie same prawa jak wszyscy inni. Nie odrzucajmy ich tylko dlatego że są
        "inni" od nas sprawnych ludzi, a może to my jesteśmy inni od nich.
        Albo na basen przychodzą tacy co nie biorą prysznica przed wejściem na pływalnię
        i dobrze jest, nikt tego nie kontroluje, oni mają prawo zasyfiać wodę i innych
        ludzi, a wyżuca się przypadkowo zauważoną bogu ducha winną dziewczynę która ma
        na ciele znamiona po przebytej chorobie. To nie ta dziewczyna jest chora, to
        polski naród choróje na wyrzucanie ze społeczeństwa osób naznaczonych -
        zniekształconych po wypadkach, ze znamionami po przebytych chorobach - ci
        "piękni" nie naznaczeni przez choroby nie akceptują tych naznaczonych, ale tylko
        do momentu gdy sami zachoróją. Tak właśnie jest.
        • Gość: alunia Re: Tak już jesteśmy skonstruowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 18:00
          jak pięknie rozwija się wątek,a panienki z tipsami nie powinny być
          wpuszczane,bo z badań wynika,że mają w tygodniu kilku przypadkowych
          partnerow seksualnych,więc i na pewno rzeżączkę i hiva,którymi mogą
          zarazić innych w basenie,no i chlamydie,buahaha.
          • Gość: zosia Re: Tak już jesteśmy skonstruowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 18:14
            a z tymi tipsami to prawda,a nie żart,juz po wyglądzie widać,kto
            ma większe szanse na złapanie jakiegoś syfa i dlatego takie osoby
            powinny być omijane szerokim łukiem i nie wpuszczane na basen.
    • Gość: razor Basen tylko dla estetycznych IP: *.idk.net.pl 11.05.08, 01:36
      To się nazywa faszyzm. rasa panów się znalazła, idealni ludzie, estetyczni,
      karły moralne. szkoda słów
    • Gość: belfast boy Basen tylko dla estetycznych IP: *.belf.cable.ntl.com 11.05.08, 01:54
      a w tzw dupę warszawiance...skoro nie dorosła do poziomu europy to niech dalej
      tapla sie w gó..e...
    • icc217 Basen tylko dla estetycznych 11.05.08, 02:05
      A przede wszystkim czystych!
      Dlatego, nie chodze na zadne baseny ...
    • prometheo Basen tylko dla estetycznych 11.05.08, 04:23
      Czytam sobie Wasze komentarze. Jestem pewien, że czułbym się urażony , gdybym znalazł się na miejscu tej biednej dziewczyny. Czułbym się urażony także gdybym nie wiedząc co to jest - pławił się z nią w jednej wodzie. Z resztą dyskretnie zaraz bym z wody wyszedł. Nie jestem dermatologiem , skąd więc mogę mieć pewność , że nic mi nie grozi?
      W tej sytuacji naprawdę nie ma złotego środka. Każdy normalny człowiek , albo kąpałby się w stroju zakrywającym niepokojące zmiany skórne , albo po prostu nie chodziłby na basen. Żal mi tej biednej dziewczyny ale na jej miejscu zaakceptowałbym wyżej wymienione rozwiązania , albo poszukał basenu, na którym do względów higieniczno-sanitarnych podchodzi się bardziej ... bezstresowo.
      Odnośnie relacji basen -pływak , w tej sytuacji powstrzymałbym się od za daleko posuniętych wniosków. Media zawsze podają Nam gotowe potrawy przyprawione po swojemu. O winie/niewinie powinien zdecydować Sąd. Odnośnie pozostałych aspektów sprawy: czy obsługa - niemedyczna przecież - basenu, ma mieć uprawnienia biegłego z zakresu medycyny?
      A może od razu przed wejściem na basen , miły ratownik w gumowych rękawiczkach sprawdzi czy nie mam w odbycie na głębokość palca czegoś podejrzanie wyglądającego? Może niech mi odwinie napletek i sprawdzi czy przypadkiem nie jestem weneryczny, zagrzybiony, niedomyty, rzezany, nierzezany....może niech potem sprawdzi moją żonę/dziewczynę w podobny sposób?
      Nie popadajmy w skrajności. Tak naprawdę nikt nikomu nie każe chodzić na Warszawiankę a już na pewno nie zmusza do korzystania z basenu w szczególności.
      • Gość: nova Re: Basen tylko dla estetycznych IP: *.chello.pl 11.05.08, 11:26
        no własnie
        miły ratownik w gumowych rękawiczkach NIE sprawdzi czy nie masz w
        odbycie albo pod napletkiem czegoś podejrzanego, a byloby to dużo
        bardziej niebezpieczne dla zdrowia innych ludzi niz niezaraźliwe
        plamnki na nodze tej dziewczyny. Wystarczylo ją zapytać, a w razie
        niepewnosci poprosic o stosowne zaświadczenie od lekarza i wszystko.
        Plawiac sie z nia w jednym basenie zawsze moglbys podpytac obsługę
        basenu (która przecież odpowiada za to kto w nim przebywa) co to
        jest co ona ma na skórze i mogłbyś dalej spokojnie w nim pływać.
        Ludzie, czy wy naprawde nie wiecie jak rozwiazywac zwykłe sprawy???
        Tak latwo poddajecie się zachowaniom prezentowanym przez panią
        prezes, godzicie sie na selekcje w klubach i inne formy
        dysktyminacji.
        Może od razu powinniśmy uśmiercać wszystkich brzydkich i chorych?
        • Gość: ala Re: Basen tylko dla estetycznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 11:42
          ja godzę się na taką selekcję i bardzo mi to odpowiada,nie lubię
          strupów,smarków i włosów łonowych pływających w wodzie,którą zda-
          rza mi się łyknąć przy pływaniu,dobrze,że nie muszę zębami odcedzać
          kawałków podpasek.
          A jeżeli ktoś ma potrzebę bycia przepraszanym,całowanym po rękach
          i blablania oh i ach,to niech wykupi sobie godzinę w agencji towa-
          rzyskiej dla kobiet,tam dopieszczą.
          • Gość: mietek Re: Basen tylko dla estetycznych IP: 78.149.8.* 11.05.08, 12:07
            czy kolezanka poddaje sie goleniu calego ciala przed pojsciem na
            basen? Jesli tak, to w porzadku, mnie nic do tego, ale wara od mojej
            owlosionej klaty! :)
            • Gość: ala Re: Basen tylko dla estetycznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 12:11
              no dobrze,klata może być :),nogi też
              • Gość: maniek Re: Basen tylko dla estetycznych IP: 82.139.32.* 11.05.08, 20:11
                rozumiem że po smaku poznajesz czy włos był z klaty przystojniaka czy z nieogolonej dupy??
                a pomyślałaś kiedyś że ty też możesz nie mieścić się w standardach estetycznych innych ludzi??
    • neiden szukanie wrazliwosci w... 11.05.08, 05:11
      polsce ,to tak jak szukanie wody na pustyni.katolicki narod?
      • Gość: gk Re: szukanie wrazliwosci w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 13:42
        a skąd wiesz, że wielce szanowna Pani Prezes jest katoliczką???
        • Gość: olala Re: szukanie wrazliwosci w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 16:55
          akurat w wypadku tej pani, wieloletnie działaczki pzpr a potem sld, to mało
          prawdopodobne. czerwonemu nie wyszła świńska prowokacja
    • Gość: Darek Basen tylko dla estetycznych IP: *.chello.pl 11.05.08, 06:14
      A za pięc lat okaże się ze ta choroba jest zakaźna i nieuleczalna, a
      na Warszawianke chodzą małe dzieci.
    • Gość: alunia Basen tylko dla estetycznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 07:07
      i bardzo słusznie,wspólny basen to nie wanna w domu,na basen nie po
      winno się wpuszczać ludzi z parchami-czyraki,grzybica skóry,liszaje
      zakażne !, ludzi którzy sikają albo załatwiają się,czy smarkają do
      wody, a ci ktorzy mają grużlicę,hiv i inne paskudztwa nie powinni
      tam chodzić,to nic ,że lubią potaplac się w wodzie.
      blizny droga pani nie są zakażne,ani amputowana noga,mniej demago-
      gii a więcej rozsądku i myślenia o innych,nie tylko o sobie.
    • Gość: Franek Basen tylko dla estetycznych IP: 81.219.144.* 11.05.08, 08:01
      w każdym regulaminie na każdym basenie jest zakaz korzystania przez ludzi z
      chorobami skórnymi
      • Gość: fruzzi Re: Basen tylko dla estetycznych IP: *.rad.vectranet.pl 11.05.08, 08:54
        jesli ktos ma widoczne schorzenia skorne to niech sie nie pcha na
        basen. Dyrekcja ma 100% racji.
    • gdkj wolność jednego kończy się tam gdzie zaczyna drugi 11.05.08, 08:52
      wolność jednego kończy się tam gdzie zaczyna drugiego. jeżeli ktoś z różnymi
      problemami chce wskakiwać do tej samej wody co reszta to ma do tego prawo. jak
      basen opustoszeje to jego sprawa. być może to też dla niego jakaś frajda
      obrzydzić ludziom zabawę.
      zarządcy basenu powinni przestać reagować.
    • incipit W pełni katolickie podejście do ludzi - o swoich 11.05.08, 09:01
      W pełni katolickie podejście do ludzi - o swoich klientach nie wspominając.

Kto się nie podoba - na stos, co nam tu będzie swoim widokiem przeszkadzał.
      • Gość: usiosiusio Re: W pełni katolickie podejście do ludzi - o swo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 09:07
        proszę otworzyć basen katolicki,gdzie wszyscy będą mogli siusiać
        kupkać i zdrapywać strupy do wody,a potem pić ją w trakcie pływa-
        nia,albo przemywac nią oczy. Zdrowia życzę.
        • Gość: jacek226315 Re: W pełni katolickie podejście do ludzi - o swo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 10:46
          gosc portalu usiosiusio napisal(a):
          >rosze otworzyc basen katolicki,wszyscy beda mogli siusiac...
          a co na warszawiance nie siusiaja-reke bym dal uciac,ze nie jednemu
          czy nie jednej popusci
        • Gość: prababka44 Re: W pełni katolickie podejście do ludzi - o swo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 10:50
          Absolutnie usio...Absolutnie :)
          • Gość: Lopez Re: W pełni katolickie podejście do ludzi - o swo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 11:10
            A co ma niezakaźna choroba do siusiania?
            • Gość: jacek226315 Re: W pełni katolickie podejście do ludzi - o swo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 12:16
              gosc portaluLopez napisal(a):
              >A co ma niezakazna choroba do siusiania
              No to juz wiemy kto siusia
    • sky_fifi Basen tylko dla estetycznych 11.05.08, 09:45
      Chyba sporo osób zapomniało, że szefostwo basenu ma obowiązek dbać o
      bezpieczeństwo ludzi z niego korzystających.
      Jestem pewna, że ci najgłośniej tutaj krzyczący w obronie
      wyproszonej dziewczyny równie głośno narobiliby rabanu, gdyby taką
      osobę zobaczyli w wodzie obok siebie. Pewnie jeszcze straszyliby
      sądem i chcieli odszkodowania za narażenie zdrowia. A w wyborczej
      byłby artykuł o tym, że osoby z chorobami skóry wpuszcza sie na
      basen, a dyrekcja basenu na to pozwala.
      Dyrektor basenu podjęła słuszną decyzję, bo taka jest jej praca. Ma
      obowiązek dbać o wszystkich. Zamiast rzucać obelgami spróbujcie
      trochę pomyśleć...
      Każdy z nas, widząc obok siebie w wodzie osobę ze zmianami na
      skórze, miałby obawy. Ta dziewczyna z artykułu też. Może ochrona
      zareagowała, bo ktoś z klientów się poskarżył?
      Szczerze mówiąc dziwię się tej dziewczynie. Ja bym zaczęła od
      pójścia z zaświadczeniem do administracji basenu i wyjaśnienia
      choroby. Sądzę, że dziewczyna dostałaby zgodę na korzystanie.
      Jeżeli chodzi o strój, przykrywający znamiona, to ja osobiście
      wolałabym taki strój, żeby nie narażać się na głupie spojrzenia
      innych. Np. na wredne i zadowolone miny innych bab :-)
      A.

p.s.
      Na basen nie chodzę, bo się boję czymś zarazić. Ale jeżeli będę
      chciała pójść, to wybiorę Warszawiankę, bo widzę, że tam bardziej
      dbają.
      • Gość: poiuyt Re: Basen tylko dla estetycznych IP: 78.149.8.* 11.05.08, 10:03
        a niepelnosprawnych na wozkach inwalidzkich tez nalezaloby krywac
        jakimis pokrowcami z dziurami na oczy, bo po co ludzie maja sie
        smiac i wytykac palcami, nie mowiac juz o niewidomych, po co sie
        taki po ulicy szwenda i psuje wizerunek zdrowego, gladkiego narodu.
        A woda w basenie mam nadzieje byla swiecona, wiec o co sie tak
        wszyscy martwia, zanik wiary w moc wody swieconej?????
      • nzgl Re: Basen tylko dla estetycznych 11.05.08, 10:13
        Mam dziwne wrażenie, że cała dyskusja stała się ideologiczna i zapomniano w niej
        o podstawowej sprawie : zdrowym rozsądku.
        Ograniczenia to jedno, a dyskryminacja to drugie. Dyskryminacja jest wtedy, gdy
        ogranicza się komuś prawa bez uzasadnienia, a ograniczenie - gdy komuś nie
        pozwala się korzystać z należnych mu praw ze względu na istotną przyczynę.
        Niedawno była dyskusja o postępowaniu kierowcy autobusu, który wyprosił z
        pojazdu bezdomnego (nie za bezdomność zresztą, ale za efekty zapachowe i
        wizualne). Niestety, prawda jest taka, że ludzie chorzy lub z innych przyczyn
        "odmienni" czasami powinni być pozbawieni możliwości korzystania z niektórych
        powszechnie przysługujących im praw pro publico bono. Jakoś nikt nie kwestionuje
        zakazu prowadzenia samochodów przez osoby niedowidzące czy zakazu zatrudniania
        gruźlików jako sprzedawców. Takie jest życie. Nie kwestionuję, że w przypadku
        tej dziewczyny z basenu nie stanowiła ona faktycznego zagrożenia dla otoczenia,
        ale ktoś słusznie przywołał przykład kontroli lotniskowej : pewne środki
        bezpieczeństwa służą nie tylko realnemu zmniejszeniu zagrożenia, ale i
        zwiększeniu publicznego odczucia bezpieczeństwa. A na basen chodzi się dla
        przyjemności i takie, a nie inne zasady służą zapewnieniu komfortu klientom. Do
        niedawna do kina też nie weszłoby się z małym dzieckiem (choć nie stanowi ono
        żadnego zagrożenia dla nikogo, jednak jego wrzask skutecznie psuje przyjemność
        oglądania filmu) - a teraz zaczęto organizować spcjalne seanse dla rodzin z
        małymi dziećmi i to rozwiązało problem.
        Tak więc zamiast kłocić się, co ważniejsze - godność jednostki czy racja ogółu -
        może warto pomyśleć nad rozwiązaniami, które są w stanie pogodzić jedno z drugim ?
    • Gość: Lekarz Basen tylko dla estetycznych IP: *.jmdi.pl 11.05.08, 10:01
      Jestem zbulwersowany faktem nie wpuszczenia na basen osoby ze chorzeniem
      dermatologicznym, niezakaźnym. A tym bardziej osób z upośledzeniem umysłowym.
      Zastanawiam się kto pozwala tej pani prezes na pełnienie tej funkcji? Przecież
      to świadczy o zupełnej ignorancji i braku kompetencji. Ciekawy jestem jak by sie
      poczuła ta "pani prezes" gdyby bankier odmówił jej kredytu mówiąc, że nie
      udziela kredytu klientom mogącym popsuć reputacje banku - co w tym przypadku ma
      duże uzasadnienie? Ciekawi mnie finał tej sprawy.
      • Gość: usiosiusio Re: Basen tylko dla estetycznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 10:13
        poczucie osobiste i duma,poczuciem,a rozsądek rozsądkiem,niektóre
        osoby upośledzone wymagają opieki i nadozoru /nie tylko ze względu
        na zalatwaianie potrzeb fizjologicznych jak popadnie/ i wtedy na
        basenie muszą mieć chociażby dodatkowego ratownika w pobliżu,żeby
        nie utopiły się. Natomiast osoby z amputowaną nogą czy ręką,sprawne
        mogą dobrze radzić sobie w wodzie,mimo "mniejszej estetyki ciała",
        podobnie jak otyli z rożstępami skóry,czy panie z obwisłym biustem
        czy cellulitem.
      • Gość: mm Re: Basen tylko dla estetycznych IP: *.icpnet.pl 12.05.08, 01:53
        a może banki też dyskryminują - porządnym ludziom ale o niewysokich
        dochodach nie udzielają kredytów?
    • Gość: Andrzej - niepełno Basen tylko dla estetycznych IP: *.chello.pl 11.05.08, 10:27
      Niepełnosprawni także mają prawo dostępu do basenów.
      Od kiedy to się dyskryminuje niepełnosprawnych, czyżby oni nie mają takiego sama
      prawa do takich rehabilitacji.
      Być może to jest dla takich częsciową rehabilitacją, a tu im się broni
      korzystania z basenów, od kiedy to się coś takiego dzieje
    • Gość: KENAJ Basen tylko dla estetycznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.08, 11:06
      OD TAKICH ZACHOWAN NIEDALEKO DO EUTANAZJI
    • vanilla.dream Basen tylko dla estetycznych. Co w tym dziwnego? 11.05.08, 11:12
      Dobrze, ze tego pilnują. Mam znosić taki widok i nie znając schorzenia mam się
      zastanawiać, czy się zarażę, czy nie ?
      Bo przecież nie podejdę do takiej osoby i nie zapytam o to.
      • Gość: ola Re: Basen tylko dla estetycznych. Co w tym dziwne IP: 217.153.254.* 11.05.08, 14:39
        Miej odwagę pytać!! a najlepiej nie chodź na basen !! tylko uważaj bo za chwilę ciebie nie wpuszczą na basen bo też bedziesz dla nich defektem (oby tylko) kosmetycznym.
        • niuta_s nie będę pytać o schorzenia. 11.05.08, 15:46
          sam mając problemy dermatologiczne, nie poszedłbym na pewno na basen. bo w imię
          czego inni mieliby znosić nieapetyczny widok? solidarności społecznej ?

no właśnie ......

Gość portalu: ola napisał(a):

> Miej odwagę pytać!! a najlepiej nie chodź na basen !! tylko uważaj bo za chwilę
          > ciebie nie wpuszczą na basen bo też bedziesz dla nich defektem (oby tylko) kos
          > metycznym.
        • Gość: x Re: Basen tylko dla estetycznych. Co w tym dziwne IP: *.chello.pl 11.05.08, 15:53
          Hm, nie jestem zwolennikiem ograniczeń wstępu na basen, ale jeśli ktoś wzbudza
          wątpliwości obsługi, na przykład zmianami skórnymi, to powinno się prosić taką
          osobę o zaświadczenie od lekarza. Po udowodnieniu, że taka choroba jest
          niezakaźna nie ma problemu może sobie pływać. Ja chcę po prostu wiedzie, że
          zakaźna osoba nie może się prześliznąć na basen, bo nie chcę potem leczyć się z
          czegoś czym zaraziłam się na basenie.
          Odchodząc nieco od tematu u nas niestety brak jest kultury czystości i rozsądku
          wśród użytkowników basenów i stąd te rygorystyczne przepisy (i tak przez pewną
          grupę omijane). Znam przynajmniej kilka osób, które nie chodzą na basen, bo
          każda wizyta na basenie kończyła się infekcją intymną, co jakoś świadczy o
          stanie wody basenowej i tym co wnoszą wchodzący do niej ludzie.
    • Gość: fobia Basen tylko dla estetycznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 11:35
      to widac,ze na tym swiecie mimo iz placi sie taka sama cene za
      wejscie,sa rowni i rowniejsi. ciekawe chociaz,czy przeproszono
      dziewczyne za ta cala zenujaca sytuacje. chociaz nie sadze. w tym
      kraju to stanowiloby cud na miare tego nad wisla :D
    • Gość: ale bledy Basen tylko dla estetycznych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.08, 11:56
      kto pisal tego arta ? bo jest blad jak byk:
      "Marta ma 20 lat. Od dziesięciu cierpi na nieuleczalną chorobę
      Leśniewskiego-Crohna." a nie powinno byc od dziesięciu lat ?
    • Gość: marek Basen tylko dla estetycznych IP: *.am.szczecin.pl 11.05.08, 12:08
      chyba Leśniowskiego:P
    • Gość: Maciek Basen tylko dla estetycznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 12:28

To skandal, za takie wyjaśnienia pani prezes powinna zostać oddwałane przez
      władze fundacji. To przykład głupiej dyskryminacji wynikający albo z urzedzeń,
      albo niewiedzy, albo z lenistwa intelektualnego. Wszystkie 3 warianty
      niedopuszczalne. Pozdrawiam
      • Gość: anulka Re: Basen tylko dla estetycznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 12:39
        bardzo dopuszczalne,prosze się samemu odwołać ze swojego stanowis-
        ka intelektualnego i "wiedzowego".Pozdrawiam.
    • Gość: pływak Re: Basen tylko dla estetycznych IP: *.chello.pl 11.05.08, 12:31
      To żenujące,taka osoba powinna być odwołana z funkcji,żal pupę
      ściska że to niewykonalne.
    • Gość: gość 'Poszkodowana" to idiotka IP: *.aster.pl 11.05.08, 12:53
      Niech sobie pływa w prywatnym basenie. Następnym razem jakiś pajac z
      chronicznym kaszlem będzie zaoprotestuje, że go wyproszono z
      filharmonii. A GW go poprze. Oj Gazeto, Gazeto, staczasz się...
    • Gość: rosalka Re: Basen tylko dla estetycznych IP: 78.149.8.* 11.05.08, 13:17
      ucze w szkole podstawowej na polnocy Anglii. W mojej klasie jest 3
      polskich dzieci. jedno z tych dzieci (dziewczynka) ucieklo od
      stolika, przy ktorym powinno siedziec, bo siedziala tam czarna
      dziewczynka. Ja spokojnie i stanowczo polecilam jej usiasc przy tym
      stoliku. Na drugi dzien mama tej dziewczynki przyszla z buzia i
      zazadala aby jej dziecko nie siedzialo przy kolorowych dzieciach,
      bo "w Afryce jest najwiecej zachorowan na AIDS, a ona nie ma
      gwarancji czy to dziecko nie jest zarazone". Teraz widze skad taka
      mentalnosc - jak tu z tym basenem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka