piotrek410 Warka - polska rzeczywistosc 25.05.08, 15:48 Porzucone na terenie cmentarza śmieci i liczne butelki po napojach alkoholowych świadczą, że szacunek dla zmarłych jest obcy niektórym mieszkańcom Warki. Red. Jerzy Stobiecki na łamach "Słowa Ludu" w 1999 roku tak pisał o dewastacji wareckiego beit-kwarot: "Wybudowany kilka lat temu ohel stoi zniszczony. Wandale wyrwali kratę z furtki od kapliczki, na ścianach pojawiły się antysemickie napisy. Wieczorami schodzą się tam chuligani i urządzają libacje. W ubiegłym roku zdewastowane zostały także schody prowadzące do kapliczki. Ale to nie wszystko. Piaszczysta skarpa nad brzegiem Pilicy, na której położony jest cmentarz, stopniowo się obsuwa, odsłaniając szczątki pogrzebanych Żydów". www.kirkuty.xip.pl/warka.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doomssday Mlody zyd wszystko zmyslil IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.05.08, 15:55 Nie wierze w ta cala historie . Policja powinna bardzo dokladnie przeprowadzic sledztwo i w razie stwierdzenia klamliwego donosu ze strony tego mlodego amerykanskiego zyda , nalezaloby za nim wydac nakaz aresztowania . Cala historia tu opowiedziana przez gazete wydaje sie zmyslona w oczywisty sposob . Mlody zyd bez znajomosci jezyka polskiego w Boze Cialo wybiera sie w skomplikowqana podroz do malego miasteczka i ni stad ni zowad podaje te histrie o pobiciu policji . W takiej miescinie wszyscy znaja sie jak lyse konie i policja po pieciu minutach wylapalaby sprawcow . Tymczasem poszkodowany nie moze rozpoznac nikogo . To jest historia , ktora przypomina setki takich wymyslonych przez zydow w ostatnich latach bajek . To Wyborcza nie tak dawno pisla o francuskiej zydowce , ktora miano napasc w pociagu . Potem sama sie przyznala , ze wszystko zmyslila . Odpowiedz Link Zgłoś
tomekk361 Re: Mlody zyd wszystko zmyslil 25.05.08, 16:42 ma fantazję chłopaczek...zaraz wyda książczynę, a Spilberg nakręci nowy oscarowy filmik....hehehehehehehehe.....;) chore.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rhesus minus-ldz Pamiątkowe zdjęcie z pięścią przed nosem Żyda IP: *.forweb.pl 25.05.08, 17:29 Kiedy czytam takie informacje ogarnia mnie wscieklosc, wstyd i smutek. Ten chlopak zostal pobity tylko dlatego, ze jest ortodoksyjnym Zydem. Z powodu swojej innosci, niezrozumialej dla miejscowych. I nazywa sie to jedynie "gowniarskim wybrykiem"?! Dla mnie jest to ewidentny dowod na to, ze polska ksenofobia i antysemityzm nie jest mitem. Tylko faktem. I wstyd mi ze stalo sie to w kraju w ktorym mieszkam od ponad 30 lat, ktory podobno slynie z polskiej goscinnosci. I od razu napisze, uprzedzajac ew. wsciekle ataki pod moim adresem jestem Polakiem, do tego co czytam i w jakiej prasie podchodze z dystansem i trudno mna manipulowac. Tyle ode mnie. Pozdrawiam z miasta czterech kultur - zydowskiej, niemieckiej, rosyjskiej i polskiej gdzie wlasnie Zydzi i Niemcy budujac pierwsze manufaktury stali sie ojcami przemyslu lekkiego. To sa historyczne fakty a jak wiadomo z faktami sie nie dyskutuje ;) A na koniec dwa komentarze do refleksji komentujacych odnosnie tego smutnego i godnego napietnowania wydarzenia z Warki znalezione na innym forum: 1. "Znam parę osób z Warki i pobliskiego Wichradza. Często przy byle okazji psioczą na Żydów, twierdzą, że ich ksiądz często podczas kazań bardzo krytykuje 'żydków', że żydostwo ma plan - zniszczyć polskie rolnictwo, że Kaczyński, Kwaśniewski i Tusk to Żydzi itp Ci ludzie są pier...nięci! Całkiem na poważnie powtarzają te idiotyzmy i naprawdę w to wierzą. Nic dziwnego, że ich dzieci przesiąknięte tą antysemicką atmosferą tak zareagowały. Żyd kojarzy im się z wszami, czosnkiem i antypolskimi knowaniami. No i oczywiście oskarżenie o antysemityzm to kamień obrazy!" 2. "Widziałem go jak wysiadał w Warce. Jechał tym samym pociągiem co ja. Rzucał sie w oczy. Wysoki, chudy, w czapce jak amish, twarz strasznie wystraszona - to byl peron. Podszedłem do okna sie mu przyjrzeć. Miałem wrażenie że będzie miał problemy na tym zadupiu - no i mial;/ Facet wyglądał jak chodząca latarnia emitująca dźwięk syreny okrętowej brzmiącej jak - "boje sie" ech...;/ To działało na tych wyrostków jak płachta na byka:( Powiem szczerze, że sam się zdziwiłem że wysiadł samotnie na peronie. Był to dla mnie widok cokolwiek osobliwy... a nie uwarzam się za kogoś, kto by dołączył do tych goowniarzy. No cóż, Polska znów zbierze cięgi w światowej prasie przez... hmm.. Wyborcza już mówi Antysemityzm i polskie wychowanie. Kurczę, nie lubię Wybiórczej:( Ale trochę racji mają. Pochodzę ze Skarżyska - tu nie ma Żydowskich cmentarzy, ale nawet jakby były, nikt chyba by go nie pobił? A może się mylę - prowincja żyje swoim życiem?:|" zrodlo: koment 1. www.pardon.pl/komentarz/0/5021/949505 koment 2. www.pardon.pl/komentarz/0/5021/949656 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeewish Re: Pamiątkowe zdjęcie z pięścią przed nosem Żyda IP: *.pronet.lublin.pl 25.05.08, 17:45 być może ludzie nie lubią żydów, szczegółnie tych ortodoksyjnych, dlatego, że uważają się za naród wybrany. Jako wybrańcy są "lepsi", są ponad innymi, nie-żyd jest gorszy i stąd nie-żyd odbijając piłeczkę tworzy antysemityzm i jest w nim wiele nienawiści... ale nie sądzę żeby Ci młodzi nastoletni cokolwiek wiedzieli o żydach ortodoksyjnych, pewnie też za wiele nie wiedzą o antysemityźmie, a nienawiść do judaizmu wyssali z mlekiem matki. Jak można walczyć z czymś o czym się nie ma pojęcia, tylko dlatego, że coś się słyszało? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goś Re: Pamiątkowe zdjęcie z nosem Żyda IP: *.magma-net.pl 25.05.08, 18:49 Wytłumacz mi jak można wyssać cokolwiek z mlekiem matki? Jeśli chodzi o polskie matki, to z ich cycuszek maleństwo może wyssać tylko i wyłącznie matczyne mleko. Nie wiem jak to jest u Żydówek. Ty ssałeś więc wiesz. Objaśnij nam co tam można jeszcze wyssać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rh--ldz Re: Pamiątkowe zdjęcie z pięścią przed nosem Żyda IP: *.forweb.pl 25.05.08, 18:54 Ok. Ale pomijajac kwestie narodu wybranego, Zydow, etc. Ja mam blade pojecie o chasydach, ich zwyczajach, ale to nie powod zeby spuszczac wp...ol i szczuc tylko dlatego, ze ktos zachowuje sie w sposob niezrozumialy i wyglada tak jakos dziwacznie. Chlopak zostal pobity bo jest Zydem i czul sie nieswojo i takie sygnaly wysylal. Ktos pewnie napisze "sam sie prosil." Ale taki sam wp...ol przypuszczam dostalby czarnoskory, Indianin z rezerwatu, muzulmanin, Sikh w turbanie, wyznawca Kriszny, buddyjski mnich, ktokolwiek, kto znalazlby sie po raz pierwszy, w obcym miescie, w obcym kraju i mialby prawo czuc sie nieswojo. Bo kulturowo jest inny. A to co inne, nieznane, odmienne na wszelki wypadek lepiej wysmiac, zaatakowac. Byc moze ta sytuacja zmusi kogos z rzadzacych do glebszej refleksji nad wprowadzeniem religioznastwa do szkol od 1 klasy SP. Bo podobno homo sapiens znaczy "czlowiek rozumny". OT. Po Twoim IP widze, ze piszesz chyba z Lublina ;) Kilka lat temu bylem tam po raz pierwszy i co jakis czas bede z przyjemnoscia wpadal bo to piekne miasto i ludzie sympatyczni i goscinni. No i kawal historii Rzeczpospolitej Obojga Narodow. I mimo, ze czulem sie nieswojo nikt mi geby nie obil. Ani w Lublinie ani w Kazimierzu, ani w Janowcu gdzie pytalem o droge do ruin zamku. A tez przeciez z punktu widzenia mieszkancow bylem "nietutejszy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Pamiątkowe zdjęcie z nosem Żyda IP: *.magma-net.pl 25.05.08, 21:00 ...z nosem Żyda! Gdzie ty tutaj pięść widzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MegaX Zyd w Polsce, czy Palestynczyk w Izraelu? IP: *.proxy.aol.com 25.05.08, 18:37 Spojrzmy w szerszym kontekscie na to zajscie. Po pierwsze - jest to doskonaly przyklad na to, jak czuje sie mlody Palestynczyk na terytoriach izraelskich. Z ta roznica, ze po takim zajsciu izraelska policja, niczym straz przyboczna, nie wozilaby takiego Palestynczyka po zydowskim miasteczku i szukala zydowskich napastnikow. Po drugie - jezeli jest to jakis "budzik", to w takim razie w Izraelu od lat juz wyja syreny alarmowe i nikt nie robi z tego powodu zadnej hucpy propagandowej, chciaz tam ludzi (Palestynczykow) nie tylko sie zastrasza i bije, ale przede wszystkim ZABIJA. I to na masowa skale. Po trzecie - rabin Schudrich powinien raczej zorganizowac warsztaty dla swoich nastoletnich zydziatek, bo to oni przede wszystkim wymagaja naprawy warsztatowej w swietle chociazby tego, co wyprawiaja w czasie wizyt w Polsce (i nie mam tu wylacznie na mysli hotelowych demolek). A swoja droga, to trudno sobie wyobrazic, np. polskiego biskupa jadacego do Izraela w celu organizowania "warsztatow" propagandowych dla mlodziezy zydowskiej. Wniosek z tego, ze w zydowskich, rabinackich lbach cos sie kompletnie juz poprzestawialo. Po czwarte - ach, szkoda czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubelski Jak Polaków zabijali w Enerde... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 18:47 To się cicho siedziało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goś Re: Pamiątkowe zdjęcie z nosem Żyda IP: *.magma-net.pl 25.05.08, 18:50 Nie widzę pięści, więc nie będę o niej pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Pamiątkowe zdjęcie z pięścią przed nosem Żyda IP: *.ib.tcz.pl 25.05.08, 19:47 To samo zdarzylo mi sie w Paryzu... Krzyczeli na mnie Jude, Jude... I o czym to swiadczy? O ich antysemityzmie? Zydem nie jestem, tylko polskim katolikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Pamiątkowe zdjęcie z nosem Żyda IP: *.magma-net.pl 25.05.08, 20:52 ...z nosem Żyda, pięści tam niema !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Antysemityzm w Polsce IP: *.aster.pl 25.05.08, 19:55 Wypowiedz policjanta swiadczy przynajmniej o tym ze postrzega antysemityzm jako cos zlego, niechlubnego. Niemniej jednak w Polsce panuje antysemityzm, historycznie zakorzeniony w mentalnosci chłopskiej i ugruntowany przez działalność kościoła katolickiego (np. ks. Kłopotowski). Świat dzieci niestety i przede wszystkim jest odbiciem swiata doroslych. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra a to Polska właśnie... 25.05.08, 20:50 w ten sposób Polacy walcza o tożsamość narodową? Gnojąc każdego innego? Dlaczego w tym kraju zaciera sie ślady historii? Niszcząc ślady kultury materialnej mieszkajacych tu wcześniej Niemców, Żydów i Rosjan, likwidując pożydowskie i poewangelickie cmentarze, i niewspominając o wielu wcześniejszych mieszkańcach tego kraju nad Wisłą... Przyklaskuje temu raz otwarcie a raz skrycie chwalebny kościół katolicki, no ale jak sie dostało za friko tyle nieruchomości m. in. na Ziemiach Zachodnich to trzeba być wdzięcznym... A tak swoją drogą to niezły deal musiał kler z komuną zrobić... Podsumowując nauki Belzebuba z Torunia i jego popleczników trafiają na bardzo podatny grunt, czego owoce mieliśmy w Warce. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Żydku kochany, ty wierzysz w to co napisałeś? IP: *.magma-net.pl 25.05.08, 20:57 Żydowskie cmentarze w Polsce są z przesadną pieczołowitością zachowane, kosztem Polaków i wysiłkiem Polaków. Podaj może przykład jakiegoś Żyda który za to zapłacił. Teraz, 300 milionów naszych pieniędzy zostanie zmarnowanych na budowę Muzeum Żydowskiego. Czegóż ty jeszcze chcesz Judajczyku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadbuttrue Re: Żydku kochany, ty wierzysz w to co napisałeś? IP: *.forweb.pl 25.05.08, 21:09 Czy nazywasz drogi rodaku dbaniem z nalezyta pieczolowitoscia i troska o zydowskie cmentarze niedawny, tez "gowniarski wybryk", we Wroclawiu kiedy to dwoch maloletnich wandali w czasie Swiat Wielkanocnych z luboscia dewastowalo kilka zydowskich nagrobkow? Zapraszam rowniez do Lodzi na cmentarz zydowski w rejonie Brackiej/Smutnej/Strykowskiej - doprawdy jego stan w porownaniu do ewangelickiego czy rzymsko-katolickiego albo nawet komunalnego nie wymaga chyba komentarza. Poza smutna refleksja na temat braku kultury i szacunku dla zmarlych. JAKIEGOKOLWIEK WYZNANIA CZY NARODOWOSCI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: Żydku kochany, ty wierzysz w to co napisałeś? IP: *.magma-net.pl 26.05.08, 09:15 Nie czas żałować róż, kiedy płoną lasy. Nędza. W nędzy cmentarzów się nie oszczędza. : Biuletyn Urzędu Skarbowego podaje: 95% dochodów poniżej pierwszego progu podatkowego. Średnia około 1000zł. 1% przekracza najwyższy próg. : Rządy żydokomuny w Polsce, a później jej przetrwalników w postaci AWS i okrągłego stołu wspólnie z postkomuszą agenturą doprowadziło Polaków do niewyobrażalnej nędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pnti Czytam ... i nie wierzę 25.05.08, 21:17 Tak jak nigdy nie wierzyłem w żaden polski antysemityzm (ale już wierzę), tak też trudno mi teraz uwierzyć w opisane w artykule zdarzenie. Wydaje mi się wręcz absurdalne, idiotyczne, wręcz debilne. Trzeba być zupełnym kretynem, żeby tak postępować. Jednak tacy kretyni istnieją, a dokładnie ludzie którzy tak wychowują swoje dzieci. Ci rodzice mają trzydzieści parę - czterdzieści lat, więc z Żydach też nic nie mogą wiedzieć. Nie mogą wiedzieć, że kiedyś Warka była jednym z wielu żydowskich miasteczek na Mazowszu. Sądzę, że nie należy tych z ludzi z góry osądzać. Lata komunizmu zrobiły swoje, teraz dochodzi do tego bieda i beznadzieja. Z takimi ludźmi trzeba rozmawiać. Oni zwyczajnie boją się obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadbuttrue Re: Czytam ... i nie wierzę IP: *.forweb.pl 25.05.08, 21:26 Popieram. Pytanie tylko dlaczego sie tego nie robi? Przydalaby sie porzadna praca u podstaw. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: Czytam ...i nie wierzę - to tylko Gazeta Wybor IP: *.magma-net.pl 26.05.08, 09:22 A kto by tam wierzył Gazecie Wyborczej. Tam wszystko jest inaczej, niż naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karl der Grosse QRVA mać! IP: *.unused.derbynet.waw.pl 26.05.08, 01:27 Oczywiście Wybiórcza wiesza news, że jakiś przygłupi żydek został wyśmiany na jakiejś wiosce od 3 dni na pierwszej stronie internetowego wydania. Niechcący? Przypadek? Jaaaasne. I czy można jeszcze wątpić w motywy tej judzącej, podburzającej, prowokującej gazeciny? Mnie gó.wno obchodzi jakiś tępy żydek, mnie gó.. obchodziłby równie tępy polak, niemiec, włoch czy anglik. Qrwa mać! ŻYDZI to TEŻ ludzie. Traktowanie ich dalej jak wybrańców i nietykalnych nie zmniejszy dystansu do kogokolwiek! Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Zobacz ile dzieci palesytynskich zamordowali zydzi 26.05.08, 03:18 www.rememberthesechildren.org/remember2007.html Morduja te dzieci z amerykanskiej broni kupionej za pieniadze amerykanskich podatnikow , w tym za pieniadze amerykanskich zydow , takich jak ten chlopak , ktory byl w Warce ... Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Zobacz ile dzieci palesytynskich zamordowali 26.05.08, 09:56 No to odpowiedz, tylko szczerze: czy Izrael napadal na kraje arabskie, czy na odwrot? I to juz 5 razy. I kto komu obiecywal, ze go zepchnie do morza? I jak odpowiesz na to pytanie, to baw sie w demagogie. Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Re: Zobacz ile dzieci palesytynskich zamordowali 26.05.08, 12:08 To zydzi napadli na palestynczykow . W 1948 roku wymordowali cale wioski i wygonili z ziem zamieszkalych od tysiecy lat przez arabow poltora milionapalestynczykow . Stad do dzisiaj , juz kilkadziesiat lat slyszymy o palestynskich obozach uchodzcow . Zydom Swiat nierozwaznie przyzwolil zaraz po wojnie na ludobojstwo , ktore zydzi uprawiaja wobec palestynczykow do dzisiaj . Uwazaja ,ze skoro oni byli masowo mordowani w komorach gazowych w polskich obozach koncentracyjnych , to im tez wolno mordowac . Niemcy za jednego zabitego mordowali dziesieciu polakow i to doroslych . Zydzi nie przebieraja , morduje kobiety i dzieci razem z mezczyznami , za jednygo zyda zabijaja stu palestynczykow . Dzisiaj zaden powazny historyk w swiecie , nawet zyd nie wierzy juz w bajki o komorach gazowych , tym bardziej w bajki o polskich obozach koncentracyjnych . Wasz czas zydzi sie konczy i musicie uwazac , zebyscie sie nie obudzili z reka w nocniku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bosman Re: Zobacz ile dzieci palesytynskich zamordowali IP: 81.210.66.* 26.05.08, 16:18 >>Dzisiaj zaden powazny historyk w swiecie , nawet zyd nie wierzy juz w bajki o komorach gazowych<< Ale tu to już p...sz bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny "polskie" obozy ?!?! 26.05.08, 17:40 doomsday napisał: "Uwazaja ,ze skoro oni byli masowo mordowani w komorach > gazowych w polskich obozach koncentracyjnych , to im tez wolno > mordowac . Niemcy za jednego zabitego mordowali dziesieciu polakow i to doroslych . Zydzi nie przebieraja , morduje kobiety i dzieci > razem z mezczyznami , za jednygo zyda zabijaja stu palestynczykow . > Dzisiaj zaden powazny historyk w swiecie , nawet zyd nie wierzy juz w bajki o komorach gazowych , tym bardziej w bajki o polskich > obozach koncentracyjnych . Wasz czas zydzi sie konczy i musicie > uwazac , zebyscie sie nie obudzili z reka w nocniku" Widzisz wlascicielu nocnika, zebys sie ograniczyl do faktow, to moze by warto z toba bylo podyskutowac. Ale wobec tworzenia nowej historii z takimi dowodami ewidentnej zlej woli, to mozna cie tylko olac falszywy obronco meczycieli owieczek. "Bajki o polskich obozach koncentracyjnych". CALY swiat wie, ze to byly obozy niemieckie, zalozone na okupowanych polskich terenach. Ty, zhertvo aborta chcesz to przedstwic inaczej. Zla przysluge oddajesz Palestynczykom, meczycielu mlodych wielbladzic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: A to wlasnie Gazeta Wyborcza ! IP: *.magma-net.pl 26.05.08, 09:19 Z całym kłamliwym i manipulatorskim zapędem. Ludzie odróżniajcie rzeczywistość od "rzeczywistości inaczej" kreowanej w Gazecie Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam rację Żydzi to bandycki naród IP: *.kolornet.pl 04.06.08, 04:22 youtube.com/watch?v=yc_PLOWlb0c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie widać nie sły gdzie ta pięść przed nosem Żyda? IP: *.aster.pl 26.05.08, 09:21 Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Pamiątkowe zdjęcie z pięścią przed nosem Żyda 26.05.08, 09:53 Niestety, polskie paczesiowo tkwi w narodzie. Ten ortodoks i tak mial szczescie, ze nie byl czarny. Wtedy by go jeszcze bardziej natlukli polscy "europejczycy". Wstyd mi za Polske! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee prowokacja IP: 195.14.4.* 26.05.08, 09:57 MI SIĘ WYDAJE ŻE TEN ARTYKUŁ TO TYLKO PROWOKACJA Odpowiedz Link Zgłoś
bocian4 Pozostaje żal i złosc na tych gó..arzy... 26.05.08, 11:27 Bardzo mi przykro młody człowieku z powodu tego co CIe spotkało. Nie powiem "przepraszam" bo czuję zwiazek z wszystkimi ludźmi a nie bandą gó..arzy za których rodzice powinni odpowiadać karnie. Nie rozumieją ze to co wzbogaca ludzi, narody, społeczeństwo to różnorodnosć, poszanowanie odmienności, różnicy wyznać, rasy, zainteresowań. Nie umieli wychować to za napastowanie kogoś na ulicy kara zawiasów czy miesięcznego pudła. A pod względem rasowym zwłaszcza! Mam nadzieję że więcej Cie nic złego w Poslce nie spotka. Pozdrawiam, Bocian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: No prosze,nawet dzieci na Żyda powiedziały Żyd IP: *.magma-net.pl 26.05.08, 15:33 A jak miały powiedzieć, ty knocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kangur57 Pamiątkowe zdjęcie z pięścią przed nosem Żyda IP: 121.216.200.* 26.05.08, 12:06 Kochani moze tak dla balansu napisac cos na temat zachowania inteligentnej izraelskiej mlodziezy na zorganizowanych wyjazdach do Polski.Pelna lista chamstwa,wandalizmu ,pogardy,ignorancji,arogancji i przemocy ze hotele juz odmawiaja rezerwazji.I to ma miejsce non stop. Moze ktos w Wyborczej by naswietlil dla balasu .Glowny chyba tego nie przepusci no chyba ze sie myle . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianin Pamiątkowe zdjęcie z pięścią przed nosem Żyda IP: *.cantonimotor.com.pl 26.05.08, 12:45 0d 14 lat jeżdżę prawie co tydzień pociągiem przez Warkę. Na dworcu od kilku lat pojawiają się znaki nacjonalistycznych grup i różne skin-hasła. Nawet na głównej tablicy z napisem miejscowości na peronie przez kilka lat były różne mazaję do złudzenia przypominające swastyki. Jak ktoś twierdzi że tam nie ma problemu to chyba jest ślepy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Pamiątkowe zdjęcie z nosem Żyda IP: *.magma-net.pl 26.05.08, 15:35 Nawet Marek Edelman wymalował gwiazdę Dawida na drzwiach swojego domku. Wynika z tego, że wszyscy malują, pejsatych nie wyłączając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dika Pamiątkowe zdjęcie z pięścią przed nosem Żyda IP: *.biol.us.edu.pl 26.05.08, 13:16 To nie chamstwo, czy głupi wybryk, tylko takie właśnie jest przekonanie w Polsce. Wychowywanie w duchu "Bij Żyda!" (geja, czarnoskórego itd). Nienawiść rasowa jest tak zakorzeniona, tak bardzo silna od dawna. Przechodzi z pokolenia na pokolenie. I pewnie jeszcze będzie trwać przez pokolenia. Bo tacy właśnie my Polacy jesteśmy: zarozumiali, ksenofobiczni, nienawidzący wszystkich, którzy są inni. I w dodatku w Imię boże! Bo przecie my to naród święty, pobożny, na procesje chadzający - ot, choćby w to ostatnie Boże Ciało, do kościołów co niedziela, a jakże! A co by to było, gdyby w jakimś kraju zaczęli za Polakiem rzucać kamieniami i wrzeszczeć "Bij Polaka!"? Pewnie byśmy byli strasznie oburzeni. Pewnie byśmy skargi słali do Strasburga, ONZ i czego bądź jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-102 Re: Pamiątkowe zdjęcie z pięścią przed nosem Żyda 26.05.08, 15:25 Więcej miłości, mniej nienawiści "Chrześcijanie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Pamiątkowe zdjęcie z nosem Żyda IP: *.magma-net.pl 26.05.08, 15:31 O tej rzekomej nienawiści to musiałaś wyczytać w Gazecie Wyborczej. Tam też możesz poczytać bzdety o nacjonalizmie, rasizmie, ksenofobii i homofobii. Gazeta jest pełna urojonych opisów. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-102 Re: Pamiątkowe zdjęcie z nosem Żyda 26.05.08, 16:00 Niestety, nienawiść i antysemityzm nie są przeze mnie urojone. Nie mam chorej wyobraźni. polecam książkę o Irenie Sendlerowej: "Matka dzieci Holocaustu". Ona była Polką. Jak przeczytasz, to porozmawiamy. O antysemityzmie wiedziałam, zanim powstała Gazeta Wyborcza (mam na myśli rok 1968). Domyślam się, że jesteś czytelnikiem Naszego Dziennika. Ale pamiętaj; tylko krowa nie zmienia poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Pamiątkowe zdjęcie z pięścią przed nosem Żyda IP: *.elpos.net 26.05.08, 15:03 aj aj aj jaki biedny, nastepna wielka zydowska ofiara naszego strasznego kraju. dobra komedia. szkoda chlopaka, ze dostal w ciery za bledy swojego narodu, ale pretensje to on powinien miec do tych ktorzy zapracowali i dalej pracuja na taki wizerunek zydow. zawsze tacy niewininni, biedni, poszkodowani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Straszne, dzieci na Żyda powiedziały Żyd !!! IP: *.magma-net.pl 26.05.08, 15:38 Lament i ściana płaczu świętych krów, dotkniętych chorobą wściekłej krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Re: Pamiątkowe zdjęcie z pięścią przed nosem Żyda 26.05.08, 15:41 Jak by nie liczyć większą szansę ma polski katolik dostać pięścią w nos gdzieś za granicą(nawet nie będąc obwieszony różańcami i krzyżami)za to tylko że mówi po polsku niż ortodoksyjny żyd,w tradycyjnym stroju. Pytanie,dlaczego w tym drugim przypadku tak wiele się mówi o rasiżmie i nietolerancji,a w tym pierwszym nie? Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Pamiątkowe zdjęcie z pięścią przed nosem Żyda 26.05.08, 15:35 Bodaj znalezienie i przykładne ukaranie tych bydlaków i ich rodziców/wychowawców jest ważniejsze niż dochodzenie wszystkich komisji śledczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Pamiątkowe zdjęcie z nosem Żyda IP: *.magma-net.pl 26.05.08, 15:42 Gdzie ta pięść? Widzę tylko nos, a raczej nochal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pamiątkowe zdjęcie z nosem Żyda IP: *.forweb.pl 26.05.08, 16:48 No to wklej swoja facjate. Tez sie posmiejemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiT Pamiątkowe zdjęcie z pięścią przed nosem Żyda IP: *.chello.pl 26.05.08, 17:10 :) tacy właśnie jesteśmy. Wszędzie jak Polska długa i szeroka. Jest pytanie czy to nie stałoby się afrykańczykowi w storju afrykańskim, Arabowi czy Hindusowi w Turbanie. Po prostu natknął się na żulię, w stanach tez jakby gdzieś polazł natknąłby się na żulię. Pytanie jest czy nie dostałby po łbie Niemieć, Francuz albo inne nacje. Tylko jakby tak się stało to by było cicho. A tu proszę - naród wybrany, stoi za nim 3 miliony ofiar holokaustu. Jeden parszywy pejsak zarobił w łeb od chuliganów i cały świat trąbi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: Pamiątkowe zdjęcie z nosem Żyda IP: *.magma-net.pl 26.05.08, 18:17 Dałeś się ponieść fantazji dziennikarza Gazety Wyborczej. Tutaj nikt nie dostał po łbie. Nie ma nawet pięści. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Pamiątkowe zdjęcie z pięścią przed nosem Żyda IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.08, 19:05 Hej! Chwileczkę! Proszę o nie nazywanie tych młodych chuliganów-antysemitów katolikami i nie łączenie tego zdarzenia z katolicyzmem! To tak jakby powiedzieć, że sport jest zły dlatego, że na stadionach są pseudokibice~! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Pamiątkowe zdjęcie z nosem Żyda IP: *.magma-net.pl 26.05.08, 19:39 Widzisz waść tutaj gdzieś pięść? Oj narodzie wybrany, kiedy czytam te wasze wybrane posty, to zdumiewa mnie poziom ich naiwności i głupoty. Zwłaszcza jak udają polskie głosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Pamiątkowe zdjęcie z pięścią przed nosem Żyda IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.08, 20:56 No straszne...Wstyd mi za nich bo sama mieszkam w Warce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no remorse Pamiątkowe zdjęcie z pięścią przed nosem Żyda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 21:16 od kiedy dzieciaki to"faszyści".polacy uwielbiają się tłuc i biją się między sobą a że Asa wygladał im nieco zabawnie no to "popiescili"go conieco.ale żeby zaraz zrobić z tego antysemicka aferę?raczej rodzice powinni spuścić manto swoim pociechom i nauczyć że nie zaczepia się ludzi na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: Dzieci Żyda nazwały Żydem, okropne IP: *.magma-net.pl 26.05.08, 22:39 Straszny antysemityzm u tych dzieci. Pewnie wyssały to przez smoczek z mlekiem krowim otrzymanym od świętych krów. Odpowiedz Link Zgłoś