Dodaj do ulubionych

PAPIEŻ POWINIEN ABDYKOWAĆ !!!!

08.01.02, 16:35
Jest to moje prywatne zdanie wynikające z troski o stan zdrowia starego
człowieka. Uważam, że umysł Papieża również nie jest już taki jak lat temu 10.
A wszystkie jego słowa, to nie jego włąsne, lecz zostały Ojcu Świętemu napisane
i podsunięte. Sam zaś Ojciec nie wie czasami co jest grane.
Ps. Celem mojej wypowiedzi jest nie obraza, lecz przedstawienie własnego
poglądu, że czas Jana Pawła II już minął.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: PAPIEŻ POWINIEN ABDYKOWAĆ !!!! IP: 192.168.229.* 08.01.02, 16:37
      Ty już dawno powinieneś abdykować z tego forum!!!
      • Gość: mordor Re: PAPIEŻ POWINIEN ABDYKOWAĆ !!!! IP: 193.178.168.* 08.01.02, 16:42
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Ty już dawno powinieneś abdykować z tego forum!!!

Kasiu, jesli nie masz nic madrego do powiedzenia na zadany przez kogos temat, to
        tez sie nie wpisuj. Bo po co?
        Roberto przedstawil swoj poglad na osobe JP2. Ma prawo.
    • marseille30 Re: PAPIEŻ POWINIEN ABDYKOWAĆ !!!! 08.01.02, 16:42
      Zjeżdżaj na Oślą ławę!
      • marseille30 Re: PAPIEŻ POWINIEN ABDYKOWAĆ !!!! 08.01.02, 16:46
        POwyżej tylko przedstawiłam swój pogląd. Też mam prawo!
      • Gość: mordor Re: PAPIEŻ POWINIEN ABDYKOWAĆ !!!! IP: 193.178.168.* 08.01.02, 17:13
        marseille30 napisał(a):

> Zjeżdżaj na Oślą ławę!

Do kogo to? Do JP2 czy Roba???????
    • Gość: mokka30 Re: Co ma piernik do wiatraka IP: *.acn.waw.pl 08.01.02, 19:54
      a papież do forum o Warszawie? Jeśliś taki mądry, to nie bój się pokrzyczeć
      tam, gdzie Cię usłysza!
    • d.z. Re: Zastanówcie się 08.01.02, 20:09
      Zastanówcie się nad jednym.
      Co będzie z Waszymi rodzicami, kiedy się zestarzeją, zniedołężnieją, trudniej
      im będzie się poruszać i zrozumieć zagmatwanie tego świata, kiedy choroby będą
      atakować ich różne części ciała.
      Czy wtedy powiecie "Do domu starców! Swoją misję jako rodzice wykonaliście i
      dalej nikt już Wami przejmował się nie będzie".
      Dla wielu Polaków Papież jest ojcem (oczywiście duchowym - jeszcze inni mówią,
      że świętym).
      Pamiętajcie, iż swoich korzeni nie należy podcinać choćby nie wiem jak
      spróchniałe drzewo utrzymywały. To dzięki nim nasza świadomość narodowa
      pozwoliła nam zachować polskość pomimo, iż nasi sąsiedzi wielokrotnie
      wprowadzali w życie plany likwidacji polskiego narodu.
      • zdzicha Re: Zastanówcie się 08.01.02, 21:25
        d.z., masz rację, ludzie niedołężni powinni siedzieć w domu, ewentualnie w
        ogródku przed domem nad jakimś ciepłym morzem, być otoczeni rodziną, która im
        pomaga w różnych czynnosciach, z którymi oni nie potrafią sobie już poradzić, a
        nie zajmować się polityką i być głową państwa. Ja rozumiem i szanuję starość, bo
        każdego to czeka (o ile wcześniej nie zginie tragicznie) i uważam, że papież,
        mimo że stanowisko powinien piastować dożywotnio, mógłby z niego zrezygnować.
        • Gość: euro2002 Re: Zastanówcie się IP: *.dialup.tiscali.it 08.01.02, 22:19
          zdzicha napisał(a):

> d.z., masz rację, ludzie niedołężni powinni siedzieć w domu, ewentualnie w
          > ogródku przed domem nad jakimś ciepłym morzem, być otoczeni rodziną, która im
          > pomaga w różnych czynnosciach, z którymi oni nie potrafią sobie już poradzić, a
          >
          > nie zajmować się polityką i być głową państwa. Ja rozumiem i szanuję starość, b
          > o
          > każdego to czeka (o ile wcześniej nie zginie tragicznie) i uważam, że papież,
          > mimo że stanowisko powinien piastować dożywotnio, mógłby z niego zrezygnować.

A ja uwazam, ze nie powinien. I zycze mu, zeby przezyl ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka