Gość: ytst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 22:38 cóż... dzisiaj każdy zostaje studentem, to student przeciętny nie jest najmądrzejszy na świecie to gra mu się podoba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chinique Sex sells droga Pani Redaktor. IP: *.acn.waw.pl 27.06.08, 23:26 Pracując w mediach nie powinna Pani krytykować swoich żywicieli - reklamodawców, że czasem sobie pozwolą na skorzystanie z tej skutecznej metody. A tymczasem czy panowie aż tak bardzo by się obrazili na grę pobudź Fausta, gdzie student Faust miałby zadania np. wyczyszczenia kominka szczotką kominiarską, nurkowania w dywanie, czy faszerowania szynki jogurtem, śmietaną, czy chociażby białym serem? Kanały wentylacyjne, nakrycie podłogi, czy wreszcie wędliny też czasem chcą znaleźć się centrum wydarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery "Filozof i etyk" Środa powinna tam występować 27.06.08, 23:41 Wtedy absolutnie nie istniałyby jakiekolwiek przesłanki, żeby podejrzewać takie reklamy o seksizm. A dochód z nich przeznaczyć by można na wspomożenie takich rozwojowych dyscyplin "naukowych" jak gender studies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feminista Re: "Filozof i etyk" Środa powinna tam występować IP: *.chomiczowka.waw.pl 29.06.08, 11:01 "filozofka i etyczka , profesorka doktorka" :) Odpowiedz Link Zgłoś
login.zastrzezony Marketingowcy udają feministki 28.06.08, 00:20 A ta ich "partia kobiet" to jak się niby promowała? Te feministki same nie wiedzą czego chcą. Byle zamieszanie wokół siebie robić. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Seksizm to byłby... 28.06.08, 02:34 Seksizm to byłby wtedy, gdyby ktoś np. pisał, że kobiety pod względem biologicznym mają gorszy rozum od mężczyzn. A to to zwykłe buractwo jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIu Re: Seksizm to byłby... IP: *.chello.pl 28.06.08, 19:21 gorszy nie...ale mniejszy. feministki najfajniejsze sa jak walcza z faktami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Seksizm to byłby... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 21:14 gorszy nie...ale mniejszy. feministki najfajniejsze sa jak walcza z > faktami:) Goryl ma jeszcze większy mózg. Ach, ta obsesja na punkcie rozmiaru...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zik Re: Seksizm to byłby... IP: *.icpnet.pl 30.06.08, 11:40 Wilk z lasu wywołany. Izuniu kochana, nie chodzi o to by ubliżać, ale o walkę z faktami. Wielkość mózgu to tylko jeden z takich faktów. Sama dobrze wiesz, że mężczyźni i kobiety nie są tacy sami. Różnią się nie tylko fizycznie, ale i psychicznie. Feministki domagają się uniformizacji życia publicznego, które może sprawić co najwyżej, że nie będzie zarówno prawdziwych kobiet, jak i prawdziwych mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij w mrowisko Marketingowcy udają feministki IP: *.chello.pl 28.06.08, 14:52 Co to jest "socjolożka"? Gatunek papugi z Ameryki Południowej? Śpieszmy się kochać nasz język, tak szybko odchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
rrosemary a jeśli nie podoba mi się reklama 28.06.08, 15:16 bo pokazuje kobietę jako przedmiot seksualny albo kurę domową to gdzie mam interweniować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIu Re: a jeśli nie podoba mi się reklama IP: *.chello.pl 28.06.08, 19:26 ciekawe ze gdy gdziekolwiek ukazuje sie meżczyzn w rolach stereotypowych to jakos zaden nie strzela focha tak jak feminazistki. my po prostu jestemy na to zbyt inteligentni. I to niejstety drogie femisuczki jest fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: a jeśli nie podoba mi się reklama IP: 62.29.176.* 30.06.08, 10:44 Nie wiesz, dlaczego to kobiety "strzelaja focha" , gdy widza takie reklamy? Bo przez wieki byly upokarzane i sprowadzane do roli krowy rozplodowej, kucharki i opiekunki swojego pana i wladcy, ktory nie potrafil sobie sam uprac gaci ani sprzatnac domu, nie mowiac juz o gotowaniu i zajmowaniu sie dziecmi. Kobiety przez wieki musialy cicho siedziec w domu, az wreszcie wymknely sie spod kontroli mezczyzn i (chyba slusznie) oburzaja ich przejawy dyskryminacji i oficjalnego ponizania. Moze powinienes/powinnas troche pomyslec, to sie nie bedziesz tak dziwic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zik Re: a jeśli nie podoba mi się reklama IP: *.icpnet.pl 30.06.08, 11:44 Zastanów się jaka jest różnica pomiędzy dyskryminacją, a reklamą, w której kobieta gotuje obiad przy pomocy np. kostek Knorra czy patelni Tefal. Zdecydowanie przejaskrawiasz to o czym mowa. Hiperbolizujesz, przez co narażasz się na śmieszność. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: a jeśli nie podoba mi się reklama 29.06.08, 07:53 pamiętacie takie fajne feministyczne hasło: "zachodzi przy skręcie"? miało być niby zabawnie o środkach antykoncepcyjnych, a wyszło im jak zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: a jeśli nie podoba mi się reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 08:48 Jak to gdzie? W ONZ-cie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIu Re: Marketingowcy udają feministki IP: *.chello.pl 28.06.08, 19:22 mnie sie "socjolożka" kojarzy z samicą dzika zdrobniale - "locha - loszka" dlatego tez socjoloszki pochodza od swini,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleopatra24 Re: Marketingowcy udają feministki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 22:17 od świni to pochodzi twoja mamusia, boś ty wychowany w oborze, co widać, słychać i czuć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Marketingowcy udają feministki IP: *.187.240.11.ip.airbites.pl 29.06.08, 02:47 "Siedzą w Żuku i trąbią" ...i tak powstal miu. hint: wpisz do google. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkm Re: Marketingowcy udają feministki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 07:18 Świnie chowane w oborze? Jeśli masz taką wiedzę na temat otaczającego świata to jesteś chyba alter ego Pitery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zik Re: Marketingowcy udają feministki IP: *.icpnet.pl 30.06.08, 11:51 Ot i proszę. Przykład świetny dajecie dziewczyny jak to feministki traktują mężczyzn. Nienawiść to jedyne co można tu znaleźć z tych pozytywniejszych uczuć. Chłopak naśmiewa się z błędu redaktorzyny (na GW często-gęsto takich błędów) kaleczącego polski język. Nie obrażał nikogo, bo słowo "psycholożka" nie istnieje. A tu już jego matka od świni wyzwana. Miał rację ktoś pisząc wcześniej. Nowy się zrodził nazizm - feminazizm (działający często w połączeniu z homonazizmem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leif <a href="http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=psycholo%BFka" target="_bl IP: *.ericsson.net 30.06.08, 11:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zik Re: <a href="<a href="http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=p" target IP: *.icpnet.pl 30.06.08, 12:00 Neologizm feminazistowski powstały w latach dziewięćdziesiątych poprzedniego stulecia. Nagminnie wykorzystywany przez feministki w redakcjach. W PWN też pracują feministki. Przez dziesięciolecia i stulecia (niektóre zawody mają krótki rodowód) była pani doktor, pani profesor, pani major. Niestety są też zawody, które kończąc się na -log (pani psycholog, pani socjolog, pani filolog, pani grafolog) zostały zfeminizowane, chociaż w mniejszym stopniu okreżlały płeć. Niedługo może się okazać, że mężczyźni będą chcieli być filolożkami i co w tedy? Jaki neologizm powstanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G60limited Tja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 17:57 Katarzyna Bratkowska z "Porozumienia Kobiet 8 Marca" już ma dość. - Jeśli reklama traktuje Polki jak idiotki, a Polki nie mają nic przeciwko temu, żeby być traktowane jak idiotki, to widocznie to lubią - komentuje. Logika podpowiada, że jeśli reklama traktuje Polki jak idiotki, a Polki nie mają nic przeciwko temu, to znaczy że po prostu Polki SĄ idiotkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleopatra24 Re: Tja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 18:12 no, a polacy to himalaje intelektu i rozumu, bu hahahahaha, oplułam monitor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: Tja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.08, 18:17 podobnie jak "obciąganie guzikow" i "krochmalenie poszwy" skierowane do nastolatków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głeniu Re: Tja... IP: 195.205.202.* 28.06.08, 18:47 Gość portalu: Cleopatra24 napisał(a): > bu hahahahaha, oplułam monitor celowo, czy mimowolnie? - chciałoby sie zapytać, gdyby nie to, że w zasadzie nie ma to znaczenia, jedno i drugie świadczy o prymitywizmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zik Re: Tja... IP: *.icpnet.pl 30.06.08, 11:53 Czyżby dowód na twego przedmówcy tezę? Pluć na monitor? :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leif Zdrowy rozsadek podpowiada, ze maja to w powazaniu IP: *.ericsson.net 28.06.08, 20:43 Don Kichot byl uosobieniem frajerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek. Marketingowcy udają feministki IP: *.edial.pl 28.06.08, 19:22 Oczywiście że kobiecie należy się szacunek i odpowiednie traktowanie ale płci się nie zmieni. Upraszczając: mężczyźni biegają za roznegliżowanymi i łatwymi paniusiami a kobiety za cwaniakami z kasą udającymi szarmanckich macho. Ale najgorsze są walczące feministki i wielkie panie bizneswoman (z kasą, w spodniach, około 30-tki), które nigdy nie będą szczęśliwe w związku, ponieważ walczą o równouprawnienie nic nie dając w zamian - przeciągają co najlepsze na swoją stronę a do mężczyzn odpychając co najgorsze. "Co moje, to moje, a co twoje, to jeszcze zobaczymy" Przykład: ona pracuje po 12 godz. więc realizuje zawodowo a jeżeli tak pracuje mężczyzna to w jej oczach zaniedbuje rodzinę, a jak mężczyzna powie że nie będzie tyle pracował to ona od razu, że będziemy mieli mniej pieniędzy, itd, itd. Polecam: "Czy mężczyzna potrzebuje małżeństwa?" Napisany przez: Zofie Milska-Wrzosińska kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53664,1229406.htmlPozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyz Re: Marketingowcy udają feministki IP: *.eranet.pl 28.06.08, 20:18 > Przykład: ona pracuje po 12 godz. więc realizuje zawodowo a jeżeli tak pracuje > mężczyzna to w jej oczach zaniedbuje rodzinę, a jak mężczyzna powie że nie będz > ie tyle pracował to ona od razu, że będziemy mieli mniej pieniędzy, itd, itd. To co napisałeś znakomicie przedstawia współczesne stosunki damsko-męskie: kobieta ma prawa, mężczyzna obowiązki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Co w tym dziwnego? Dobre rżnięcie zawsze w cenie. IP: *.e-wro.net.pl 28.06.08, 19:26 Co w tym dziwnego? Dobre rżnięcie zawsze w cenie. Żeby tak nie było, musiałaby się natura ludzka zmienić, a to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyz Marketingowcy udają feministki IP: *.eranet.pl 28.06.08, 20:28 Zabawne. Wydaje mi się, że fakt, że dyskryminacji feministki muszą już poszukiwać w hasłach reklamowych dużo mówi na temat jak bardzo są dyskryminowane. Mężczyznom jakoś nie przyszło do głowy protestować przeciwko takim reklamom, jak "bo zupa była za słona" (która swoją jednostronnością niewątpliwie podsycała stereotyp "on-kat, ona-ofiara"). A to dlatego, że dyskryminacja mężczyzn nie polega dziś na erotycznych dowcipach, które są nie dość eleganckie dla głów ozdobionych liśćmi laurowymi, ale na odbieraniu dzieci, wolności, dorobku życiowego lub czasem nawet życia. Odpowiedz Link Zgłoś
alexandra220 Marketingowcy udają feministki 28.06.08, 22:14 faustyna nastepnym programem promocyjnym od idioty Odpowiedz Link Zgłoś
ace6969 ten artykul gazety jest na serio? 28.06.08, 23:10 bo mi wygląda na parodię feminizmu. coś w stylu prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fitch Marketingowcy udają feministki IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.08, 23:43 Ale wszystko jest ok jak reklama jest seksistowska wobec mężczyzn? Feministki to jednak zwykle baby. Czepiają się wszystkiego co popadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Marketingowcy udają feministki IP: *.187.240.11.ip.airbites.pl 29.06.08, 02:49 "Ale wszystko jest ok jak reklama jest seksistowska wobec mężczyzn?" A widziales jakies takie ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gent76 Autocenzura-dobry chwyt (niestety) IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.06.08, 23:51 Faktycznie, z tym rzekomym cenzurowaniem reklamowanych tresci to chytre posuniecie, bo badanie z dziedziny psychologii spolecznej wskazuja, ze ludzie sa sklonni sa uwazac tersci cenzurowane za bardziej wiarygodne od oficjalnych, a w przypadku reklamy, przeklada sie to na wieksza atrakcyjnosc 'ocenzurowanego' produktu. A poza tym to smutne, ze jezyk reklamy siega bruku, bo przeciez reklama moze byc sztuka, ale wiedomo- jest ryzyko, ze mniej sie sprzeda, a w Polsce zadna agencja nie zaryzykuje 'artystycznej klapy' projektu, wiec lepiej poruszac sie we wszechobecnym wulgaryzmie obraazu i slowa, bo to ludzie znaja, wiec kupia. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
veritas do funkcjonalnych anafabetów (MIu, fitch,... 29.06.08, 00:20 login.zastrzezony i ew. inni). Feministki NIE protestowały przeciw opisanym reklamom, wbrew nadziejom marketingowców z opisanych firm. ------------------------------ Kiedy gasną stosy, robi się jaśniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Marketingowcy udają feministki IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.06.08, 00:28 Zastanawia mnie czemu co niektóre panie uważają, że nawet 40k "towarzyszek przodowniczek głupoty" może narzucić swój brak poczucia humoru 38mln Polaków. Równie często faceci są w reklamach przedstawiani w seksistowski sposób - jako maniakalny kibic, pantoflarz, bezmózgie "ciacho", tępy macho, samiec myślący fiu@@@ itd., z tym wyjątkiem, że żaden z panów się tym nie oburza . Widać, że część kobiet nie potrafi podejść do siebie z dystansem i z przykrością muszę stwierdzić, że jest to przejaw albo mani prześladowczej (wyjątkowo niebezpieczna przypadłość wymagająca leczenia, najlepiej w zamkniętym zakładzie psychiatrycznym), infantylnego narcyzmu lub niezbyt wybujałej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Marketingowcy udają feministki IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.06.08, 00:31 Rozważne nie uleganie podpuchom świadczy raczej o istnieniu procesów myślowych w środowiskach feministycznych więc można z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić jednak manię prześladowczą. Trzeba szykować min 4k miejsc w psychiatryku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: Marketingowcy udają feministki IP: *.dhcp.embarqhsd.net 29.06.08, 05:34 Coz... jaki kraj takie reklamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda Re: czy to prawda: Walesa i Jaruzel wyruchali naro IP: *.hsd1.ca.comcast.net 29.06.08, 06:35 d przy "okraglym stolcu". Odpowiedz Link Zgłoś
murderdoll Re: Marketingowcy udają feministki 05.07.08, 20:59 Gość portalu: xXx napisał(a): > Zastanawia mnie czemu co niektóre panie uważają, że nawet 40k "towarzyszek > przodowniczek głupoty" może narzucić swój brak poczucia humoru 38mln Polaków. > Równie często faceci są w reklamach przedstawiani w seksistowski sposób - jako > maniakalny kibic, pantoflarz, bezmózgie "ciacho", tępy macho, samiec myślący > fiu@@@ itd., z tym wyjątkiem, że żaden z panów się tym nie oburza . Widać, że > część kobiet nie potrafi podejść do siebie z dystansem i z przykrością muszę > stwierdzić, że jest to przejaw albo mani prześladowczej (wyjątkowo niebezpieczn > a > przypadłość wymagająca leczenia, najlepiej w zamkniętym zakładzie > psychiatrycznym), infantylnego narcyzmu lub niezbyt wybujałej inteligencji. Powiedz w jakich to reklamach widzisz dyskriminację mężczyzn, bo ja przypominam sobie tylko tę jedną, jedyną, słownie raz -ING. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jalapeno Marketingowcy udają feministki IP: *.wro.vectranet.pl 29.06.08, 05:14 Na szczęście feministki w Polsce , z tą nieszczęsną partią kobiet, znaczą tyle co stowarzyszenie hodowców gołębi - z całym szacunkiem dla jednych i drugich. Z politycznego punktu widzenia nie stanowią żadnej siły i dzięki bogu robią wszystko by tą pozycję utrzymać. Miejmy nadzieję, że będą się starały dalej, bo pierdzielę mieszkać w kraju takim jak Szwecja, gdzie np. w niektórych przedszkolach zabrania się chłopakom sikania na stojąco (sic!) - gdyż ten sposób załatwiania potrzeby wyraża "męskie dążenie do dominacji "(???). W ogóle wyobrażacie sobie Polskę rządzoną przez Gretkowską i jej wesołą załogę ? Byłoby pewnie tak: 1. W każdej reprezentacji w sportach zespołowych połowę składu muszą stanowić kobiety. Tyczy się to również obsady kierowniczych stanowisk, ławek w sejmie, miejsc w radach adwokackich, nadzorczych itp. W żadnym wypadku nie dotyczy kopalń czy placów budów. 2. Z racji tego, że przeciętnie żyją o 5 lat dłużej kobiety wciąż będą odchodzić na emeryturę 5 lat przed mężczyznami, zgodnie z logiką. 3. We wszystkich toaletach damskich obowiązkowo mają być zamontowane pisuary. Ew. wymontowane z męskich. 4. Połowę czasu przeznaczonego na zabawę w przedszkolu dziewczynki muszą poświęcać na zabawę czołgami, a chłopcy lalkami. 5. Każde dwie istoty stałocieplne, dowolnej płci, mogą założyć rodzinę i adoptować dzieci - gdyż rodzina to zawsze lepiej niż dom dziecka. 6. Aborcja, która to nazwa została negatywnie nacechowana, poprzez potok jadu i nienawiści zaściankowych, patrialchalnych nierobów, będzie się od tej pory nazywała "ostatni szept". "Ostatni szept" będzie refundowany w 100% w każdym miesiącu ciąży, również dla mężczyzn ,gdyż równouprawnienie przede wszystkim. i tak można w nieskończoność ;) P.S. Uprzedzając - głosowałem na PO Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Reklama, o której mowa... 29.06.08, 09:39 ...jest istotnie straszliwie buracka. Robi wręcz wrażenie, jakby pomysłodawcy urodzili sie 100 lat temu, albo wychowywali się w Arabii Saudyjskiej. No formalnie ubaw po pachy: kto to słyszał żeby baba służyła w wojsku albo straży pożarnej, chłechłechłe!!! (dla informacji niektórych: słyszał każdy z IQ powyżej meduzy, podobnie jak o towarzyszących temu ofiarach śmiertelnych na służbie, odznaczeniach itp.). Gdzie ci reklamodawcy - telefonia komórkowa bodajże - szukają grupy docelowej; wśród małorolnych debili (przepraszam rolników za tę generalizację)? Mam nadzieję, że nie myślę o Polakach za dobrze i kampania zdechnie; chyba zresztą już zdechła, sądząc po zniknięciu tych reklam. Nie jestem "feministą" - jak to sie teraz modnie mówi - ale panie z tej organizacji bardzo roządnie zrobiły w ogóle nie reagując na durne prowokacje; co prawda marketingowcy i tak to w końcu jak widać olali... A do szanownych Przedmówców, którzy zaznaczają, że w reklamach równie często robi sie idiotów z facetów: jasne, tylko kto to robi i kto się tym przejmuje? Kobiety są i tak ofiarami mnóstwa negatywnych stereotypów (widać to choćby po wielu generalizujących opiniach w tym wątku) i po prostu mniej reklamodawcom w ich przypadku wypada. To trochę tak jak np. nikogo nie razi, gdy Polacy żartują między sobą ze swoich przywar i mówią jacy to jesteśmy beznadziejni, jednak sytuacja jest zupełnie inna gdy w ten sposób mówią o nas np. Niemcy, prawda? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
robot_humano Marketingowcy udają feministki 29.06.08, 11:13 Jek komórki/nike/pepsi karmią latami nastolatków "towarem dla równych ziomali" to potem ci "równi ziomale" tylko gulczasa co już dmuchał rozumieją. P.S. Czy rada języka polskiego mogłaby się ustosunkować do słowotwórstwa GW typu: psycholożka socjolożka fotograficzka inżynierka(sic!) zanim jakaś bojowniczka z GW wymyśli kierowczynię i szewczynię. P.S.2 z całą pewnością ten artykuł jest taką samą podpuchą zmuszającą do gorących reakcji jak zachowania marketingowców które opisuje. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Marketingowcy udają feministki IP: *.crowley.pl 29.06.08, 11:22 no świetnie! a ja się zastanawiałam, dlaczego mój mail wysłany do organizacji kobiecej w sprawie jednego z operatorów komórkowych właśnie, został kompletnie zignorowany... co w takim razie robić, skoro organizacje kobiece, do których zwraca się kobieta z ważną sprawą, węszą spisek? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yiop'[\ Premier już dmuchał i nadal dmucha IP: *.chello.pl 29.06.08, 12:04 naród. A kiedy naród sobie podmucha?! Ups, chyba pomyliłem temat, bo te o podwyżkach cen w Polsce tak szybko znikają..... Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin za seksizm odpowiada pokolenie 68 i Woodstocku 29.06.08, 12:14 to oni pierwszi zaczeli publicznie mówić o seksie i publicznie go bez skrępowania uprawiać wiec siłą rzeczy musiały się pojawić seksistowskie dowcipy a seksualne motywy wykorzystywane szeroko m.in w reklamie Odpowiedz Link Zgłoś
wiloughby Re: za seksizm odpowiada pokolenie 68 i Woodstock 29.06.08, 17:04 jeśli są odpowiedzialni, to tylko i wyłącznie nieświadomie. to były zbłąkane owieczki, które szukały jedności w grupie. z pewnością dużo o tym wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Autor ma niezdrowe skojarzenia - pora do doktora! 29.06.08, 12:48 Wyjaśnię autorowi, że chodzi o dmuchanie do alkomatu a nie kopulację, którą sobie autor zaraz wyobraził na głos słowa "dmuchać". Idąc niezdrowym tokiem myślenia autora powinno się karać za niekoszenie trawników, na których wyrosną dmuchawce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
whiskeyjack Reakcją GW na seksizm w reklamach jest ... 29.06.08, 13:48 ... głupotyzm jej dziennikarek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sarah Marketingowcy udają feministki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 19:51 Reklamy świadczą o autorach. Sądząc po produktach w Polsce reklamą zajmują się głównie młodzi samce, bez smaku i kultury. W zasadzie jest to stan charakterystyczny dla nastolatków z którego większość wyrasta- więc jaka jest ich średnia wieku? Odpowiedz Link Zgłoś