paulau 11.10.05, 19:48 Wlaśnie niedługo wprowadzam się do swojego mieszkania na Czerniakowskiej. Co sądzicie o tej okolicy? Póki co jestem zachwycona. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fedorczyk4 Re: Czerniakowska 11.10.05, 20:28 Hej, Czerniakowska to jedna z najdluzszych ulic w Warszawie, jesli nie sprecyzujesz miejsca(+-)to odpowiedz jest niemozliwa:-)) Odpowiedz Link
marakota Re: Czerniakowska 11.10.05, 20:45 tak, ja jako nieświadomy "napływ", kiedyś, zdaje sie że pod numer 26a do Animalii , z Solca chciałam na krótki (!!!) spacerek pieszo iść.... wyprawa się zrobiła z tego, nawet zwierz czterołapny zaprotestował w końcu odmawiając poruszania łapami. Odpowiedz Link
marakota Re: Czerniakowska 11.10.05, 20:57 więc jednak nie wynajęcie, tylko zakup, tak? Odpowiedz Link
paulau Re: Czerniakowska 12.10.05, 16:30 Tak, zakup, udalo mi sie pominac etap przejsciowy:) Mam na mysli odcinek przy Gornoslaskiej. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Czerniakowska 12.10.05, 16:54 Jak tak, to mysle o niej jak najlepiej i szczerze gratuluje nowego gniazdka Droga Sasiadko. Do parkow, przedszkol, szkol i sklepow blisko. Oczywiscie jest troche tutejszych meneli, ale sa raczej malowniczy niz grozni. Jest kilka bardzo sympatycznych sklepikow osiedlowych, generalnie jest ok. Odpowiedz Link
paulau Re: Czerniakowska 12.10.05, 18:26 Dzieki, milo mi to slyszec:) Od dawna instynktownie chcialam mieszkac w tej okolicy wiec z przyjemnoscia opuszcze Muranow. Zastanawiam sie tylko nad bezpieczenstwem samochodow parkujacych w okolicy, moze cos mi podpowiecie? Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Czerniakowska 12.10.05, 18:28 Wprawdzi przez dluzszy czas parkowalam na ulicy, to jednak zkrecilabym sie przy parkingu strzezonym. Dowiedz sie w spoldzielni Torwar Odpowiedz Link
paulau Re: Czerniakowska 12.10.05, 18:30 Tez tak pomyslalam, mimo, ze okolica wyglada niewinnie:) Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Czerniakowska 12.10.05, 18:51 Ja o kradziezach i wlamaniach w sasiedztwie nie slyszalam, ale to o niczym nie swiadczy. Moj syn parkuje na Okrag od roku i tez spokoj. Ale po co kusic licho:- ) Odpowiedz Link
marakota Re: Czerniakowska 14.10.05, 15:45 a ja parkowałam, miałam mylne poczucie bezpieczeństwa i teraz z pzu się męczyć muszę :( Odpowiedz Link
tapeta Re: Czerniakowska 17.10.05, 14:27 Świetne miejsce. Gratulacje. 5 lat temu też się przeniosłem z Muranowa na Powiśle. Jak dotychczas to najlepsza miejscówka w jakiej zdarzyło mi się w życiu mieszkać. Co do parkowania, jeśli boisz się o wóz (a są podstawy) to możesz popytać o abonament w dawnym kinie letnim na Okrąg albo popytać w ADK 18 na Jezierskiego. Co pewien czas robią przetargi na wynajem paru garaży np w budynkach na ul Koźmińskiej - 2 kroki od ciebie. Odpowiedz Link
paulau Re: Czerniakowska 17.10.05, 23:40 Dzieki, takie komentarze jeszcze tylko nakrecaja moj entuzjazm. Garazu/parkingu poszukam na bank. Co najbardziej Wam sie podoba w Powislu? Sama sobie zadawalam to pytanie, ale tu chyba chodzi o "chemie" tej dzielnicy... Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Czerniakowska 18.10.05, 11:08 Cemia tak, historia tak, i te parki co krok też tak Odpowiedz Link
marakota Re: Czerniakowska 14.10.05, 15:48 to ekstra! mnie sie tak na razie nie udało uzbierać na własne w Warszawie- ale dobrej jestem myśli! gratuluję!! ja bardzo sceptyczna byłam wobec przeprowadzki na Powiśle (i generalnie do Warszawy) ale szybko w Powiślu się zakochałam, i jeśli już w Warszawie mam mieszkać to właśnie tu :) Odpowiedz Link
paulau Re: Czerniakowska 15.10.05, 00:47 Dzieki, bardzo milo. namawiam na podobny ruch. Odpowiedz Link