Gość: chinique IP: 195.242.183.* 26.09.08, 10:32 Wpisujcie się wszyscy, dla których fakt, iż stróże prawa (straż miejska, policja, sędziowie itd) na co dzień są ponad prawem jest absolutną nowością. Pokażcie ilu Was jest! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mariano to co IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 10:41 kitajec kung fu nie znal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( mariano IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 15:54 najlepiej dowiadywać się u źródeł. dane personalne azjaty zostały podane więc po chwili szukania możesz dowiedzieć się osobiście Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Straż Miejska rabuje pieniądze 26.09.08, 10:43 To rzeczywiście fatalna sprawa - ludzie w służbach "zaufania publicznego" powinni ponosić potrójną odpowiedzialność karną w przypadku złamania zasad. Ale jest i inny sprawa - Jak to jest, że ci Wietnamczycy mogą u nas przebywać nielegalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: Straż Miejska rabuje pieniądze 26.09.08, 11:35 gajane4 napisał: > Ale jest i inny sprawa - Jak to jest, że > ci Wietnamczycy mogą u nas przebywać nielegalnie? Spytaj się swoich rodaków na Greenpoincie. A ten miał kartę stałego pobytu z Czech, czyli Unii Europejskiej. SM to w wielu przypadkach kanalie, których nie chcieli w Policji, albo zostali stamtąd wyrzuceni. Zresztą nie okradają tylko Wietnamczyków. Pijanym Polakom też się dostaje od naszych "stróży". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.net.pl 26.09.08, 13:53 Wielu straznikow to osoby, ktorych z jakiegos powodu nie przyjeto do Policji. Biorac pod uwage zblizone naklady, ktore ida na SM, bylbym za calkowitym rozwiazaniem tej formacji, i przekazaniu tych pieniedzy na zatrudnienie wiekszej ilosci policjantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Straż Miejska rabuje pieniądze i nie tylko IP: 62.29.157.* 26.09.08, 13:26 Wiesz wcale mnie nie pociesza fakt, że wietnamczyka tez okradli. Miesiąc temu wezwałam eko patrol straży. Bezdomnego psiak zabrali ale wraz z nim i mój aparat fotograficzny. Jak zadzwoniłam do bazy to mnie zbyli, że nie przyjmą zgłoszenia dopuki nie zgłosze tego na policji. A policja powiedziała, że nie ma sensu gdyż straznika i tak wybronią koledzy i ja będę miała nieprzyjemności. Fatalna sprawa to nienajlepsze określenie na takie określenie zachowania przedstawiciela org publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielańczyk Re: Straż Miejska rabuje pieniądze i nie tylko IP: *.aster.pl 26.09.08, 18:39 A co w dupie miał ten aparat że pozwoliłeś go zabrać ? Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Straż Miejska rabuje pieniądze 26.09.08, 11:01 ohyda i obrzydlistwo.idę sie wyrzygać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poczta sroczta Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.chello.pl 26.09.08, 11:34 łóoooo to ci dopiero nowość:D Na Bemowie kiedyś dzielnicowy organizował kradzieże samochodów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ij Re: Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.chello.pl 26.09.08, 12:22 hmmm ale to przecież strażnicy z innego patrolu zawieżli skośnego na komende,ciekawe czy ktoś im chociaż podziękuje że wystąpili przeciw kolegom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AllahAkbar Re: Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.chello.pl 26.09.08, 13:23 Taak, podziękują im koledzy...pałowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabloh chodzi o Janusza D. ps "Dzięcioł" i "Big Brother"? IP: *.acn.waw.pl 26.09.08, 12:40 wygrał pół miliona i jeszcze okrada Wietnamczyków! WSTYD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bartsz Straż Miejska rabuje pieniądze 26.09.08, 13:16 No coż nie od dziś wiadomo że to darmozjady a nikt im nie da łapówki z polaków bo za co za koperek od streszej babki wiec tłuką wietnamczyków i innych nie legalny oraz dzieciaki na wagarach inne takie PO co 2 policje tego nie rozumiem zwlaszcza ze ta jedna miejska to jak widać państwo w państwie a mieli to robactwo zlikwidować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Re: Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.chello.pl 26.09.08, 13:27 SM to dopiero zacznie trzepać łapówy jak dostana uprawnienie do kontroli ruchu drogowego, czego sie domagają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wersal Straż Miejska rabuje pieniądze IP: 80.55.2.* 26.09.08, 13:27 Strasznie przykra sprawa. Dlatego podwójne gratulacje dla wszystkich którzy zareagowali i nagłośnili sprawę - zaczynając od "dobrego" patrolu, prokuratorów a kończąc na mediach. Tylko nagłośnienie sprawy i powszechne oburzenie mogą coś w TYM KRAJU zmienić. I dotyczy to tak wielu spraw że ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Straż Miejska rabuje pieniądze IP: 192.193.245.* 26.09.08, 13:58 WSZYSTKIE sluzby mundurowe sa zdemoralizowane!!! Trafia tam najgorszy gatunek ludzi -(chyba nawet nie zasluguja na te zaszczytna nazwe). Wszystko jedno czy zolnierz, policjant, ochroniarz, straznik m.... to wszystko banda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warsza Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 14:05 Żeby było zabawniej 2 października rada warszawy na głosowaniu głosami PO i SLD chce przekazać monitoring warszawski Straży Miejskiej. Teraz będzie weselej :) Odpowiedz Link Zgłoś
abraka_dabra Re: Straż Miejska rabuje pieniądze 28.09.08, 19:24 Koleś. Co ma piernik do wiatraka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DYZ Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.171.115.133.crowley.pl 26.09.08, 14:56 Od dawna uważam, że jest to zbędna instytuacja zatrudniająca zakompleksionych niewykształconych ludzi, którzy nie nadawali się do żadnej pracy. To kolejny "urząd", w którym pracują sami znajomi i kolesie. Czas skończyć i rozwiązać pochłaniaczy Naszych podatków, którzy nie wnoszą żadnej pracy w poprawę bytu społeczeństwa, a pieniądze przeznaczyć na zwiększenie patroli policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anula Re: Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.chello.pl 26.09.08, 16:23 Niestety nie jest to odosobniony incydent, tylko szara polska rzeczywistość, która niestety nieprędko się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W temacie Re: Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.aster.pl 26.09.08, 18:52 A gdzie była straz graniczna czemu tylko robią pokazówki w TV ,skoro zwiększyli jej uprawnienia to do roboty.Kontrolować bazary ,karty pobytu a nie nabijać statystyki na Polskich drobnych przemytnikach na przejściach .Dlaczego kitajec chodzi z taką gotówką skąd ją miał i co na to urząd skarbowy.Nikt nie opodatkowuje tego całego handlu pod dawnym stadionem. Szara strefa ,podróbki ,nie oclony towar .Jak może bluzka w hurcie kosztować 1zł skoro jej wytworzenie kosztuje 2zł.Jaracie się bo rzekomo strażnik ukradł kase ,nic nie jest napisane w artykule czy po przeszukaniu znaleziono przy nim kase. Jeszcze wyroku nie ma skazującego a już go zwalniają .A jak wygra sprawe w Sadzie to go przywrócić będą musieli i odszkodowanie zapłacić .A można go zawiesić do wyjaśnienia. Przecież każdy może tak opluć i pomówić a że w gazecie napisali to na zbity pysk najlepiej wywalić bo medialnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczka Łechtaczka Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 21:45 Też mam ochotę iść się wyrzygać jak to przeczytałem. A "kompetencje ludzi pracujących w SM to nie tajemnica Poliszynela. Rzeczywiście trafia tam najgorszy sort ludzi. Koło mojego domu jest ciągle problem z zastawianiem drogi pożarowej. W kwietniu nie mogła dojechać karetka do osoby w stanie przedzawałowym, co o mały włos nie skończyło się tragicznie. W zeszłym tygodniu pod oknami na bardzo niskim parterze zaparkował Fiat Ducato, praktycznie całkowicie zaciemniając pomieszczenie. Wezwałam SM. Długo ich nie było, więc dzwonię ponownie. Usłyszałam, że "pojazd zaparkowany jest prawidłowo, bo pozostawiono 1,5 metra przejścia dla pieszych" Tyle, że dmc Fiata Ducato przekracza 2,5 t, więc w myśl art. 47.1 kodeksu drogowego nie może być parkowany na chodniku. A był i to w dodatku nie jedną stroną a 4 kołami!!! Zainterweniowali dopiero jak postraszyłam skargą do komendanta i tym, że mam foty tego auta. Kolejny przykład, do czego się nadaje SM. ZLIKWIDOWAC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W temacie Re: Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.aster.pl 27.09.08, 10:40 Już sam twój nick wskazuje że masz kłopoty z osobowością w połączniu z obsesyjnym brakiem sexu. Jak byś znała trochę uprawnienia SM to byś wiedziała że niemogą za to karać .I jest to wynikiem leniwych ustawodawców a nie ludzi pracujących w mieście. Drogi pożarowe to przepis którego nie ma i za który nikt w Polsce nie karze.Druga rzecz to straszenie komendantem przypomina trochę powoływanie się na sekretrza KC PZPR z czasów PRL .Obrzydliwe to i niegrzeczne ...Czuje się znieszmaczony twoim postem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VietnamVietnam niech zyje wolnosc IP: *.subscribers.sferia.net 26.09.08, 23:39 Po raz pierwszy Wietnamczyk sie nie bał. To dobry znak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.chello.pl 27.09.08, 15:35 jak w kazdej pracy sa ludzie i ludziska ich bym wyjebał i do kicia wpie...ł...nie mozna wszystkich oceniac tak surowo, mi straz miejuska pomogła jak mialem problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziut Straż Miejska rabuje pieniądze IP: 82.139.47.* 27.09.08, 21:34 nie tylko straz bierze. w całej polsce jest korupcja. a nikt do rzadu sie nie przyczepi ze biora i to bardzo duze pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczka Łechtaczka Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 03:18 Wow!!! Cóż za diagnoza a propos osobowiości. W sam raz jak na studencika Prywatnej Wyższej Szkoły Czegoś Tam. Naucz się czytać ze zrozumieniem. Podałam konkretny przykład naruszenia kodeksu drogowego: pojazd o dmc > 2,5t i w dodatku 4 kołami na chodniku. A od kiedy to SM nie może karać mandatami??? A biednym staruszkom dorabiającym do nędznych emerytur to mogą mandaty wystawiać??? Podaj podstawę prawną, jeśli chcesz polemizować z kodeksem drogowym. Oczywiście nie chcę generalizować w kwestii do opinii SM - zawsze znajdzie się w ich szeregach jakaś zakała i niekompetentny pracownik (pracownicy). Tak jak mój przedmówca kilka postów wcześniej: nie bardzo wie co i jak ale pisze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobas Straż Miejska zbiera characz od kupcow miejskich. IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.08, 16:12 SM okrada wietnamzykow i bierze lkapowki od ulicznych handlarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W temacie Re: Straż Miejska zbiera characz od kupcow miejsk IP: *.aster.pl 28.09.08, 19:38 Jak jesteś tak dobrze poinformowany to powiedz gdzie a jak nie wiesz to płyń z Wisłą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRODO :) Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 19:22 To co!? oni już tak beznadziejnie zarabiają, że muszą brać łapówki i chwytać sie takich czynów??? nie wieże że przełożeni im zabierają premie za pójście na 7 dni zwolnienia lekarskiego :/ .... oni na pewno dobrze zarabiają i stać ich na wzięcie kredytu na mieszkanie itp. w końcu ich przełożeni się wypowiedzieli w prasie że zarabiają na początek 2.700 :) tak przeczytałem:) teraz potwierdzają się wszystkie filmy w których uczciwi Policjanci i Strażnicy po kilkunastu latach pracy zaczynają kraść by GODNIE ŻYĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W temacie Re: Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.aster.pl 28.09.08, 19:44 WIEM ŻE TO MAŁO WIARYGODNE ALE PO SKOŃCZONYM KURSIE STRAŻNIK ZARABIA 1400zł NA RĘKE . WIEM ŻE TO KORUPCJOGENNE ALE NIEDOWIARKÓW ODSYŁAM DO SPRAWDZENIA POD ADRESEM komenda@strazmiejska.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRODO :) Re: Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 19:43 Widzę , że odezwał się ktoś kto ma choć trochę pojęcia o zarobkach Strażników:) . A tak przy okazji polecam każdemu rocznik statystyczny który można zdobyć w GUS-ie. oglądałem z 2006roku i troszeczkę mnie zszokowały liczby porównujące interwencje Straży Miejskiej i Policji na terenie warszawy.... POLECAM!!! A codo zarobków to znam gościa co poszedł do policji i jasno mówi że nie żałuje. Po 10miesiącach pracy w Policji zarabia więcej niż zarabiał po 5 latach w SM , a do tego jak to on określa ,,NIC SIĘ NIE ROBI" bo wszystkie interwencje zrzuca się do straży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strazak Rozwiazac straz meijska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 23:40 Najprościej byłoby ich rozwiązać. To zupelnbie sztuczny twor ktory przysparza jedynei klopotow. dziwnie nie potrafil sie zintegrowac z miastem czyli ludzmi ktorych co miesiac pozbawia znacznej sumy z kasy miasta. Pozegnac rozwiazac wyprowadzic sztandar. Nie pierwszy to i nie ostatni nieudany eksperyment. Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Straż Miejska rabuje pieniądze 29.09.08, 08:58 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,5740722,Zly_naczelnik_rzadzi_na_Woli.html Strażnicy mają komunistycznych strażników więc co się dziwić , muszą sobie jakoś odbić straty moralne na ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Wkurzają mnie wszyscy, którzy psioczą na S.M.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 10:58 ...Chyba tylko dlatego, że większość z nich dostała mandat za "niewinność". Ci którzy piszą takie posty, to przecież ludzie praworządni, którzy mogą bezkarnie wyrzucać śmieci na chodnik, chodzić z butelką alkoholu i pić w miejscach publicznych, bezkarnie parkować gdzie popadnie, tłuc kogoś po głowie pod klubami, sprayować, niszczyć, kraść.. Kiedyś jechałam z mężem tramwajem z Pragi do Centrum. Na rondzie Waszyngtona do tramwaju weszło 2 pijanych "grzecznych i praworządnych 20-latków", pobili mojego męża, za zwrócenie uwagi że piją w tramwaju i są głośno. Podczas tego incydentu zbiła im się butelka alkoholu. Wtedy jeden z nich wyjął nóż i zarządał pieniędzy na alkohol. Po kryjomu zadzwoniłam na nr.997, potem 986. facet z nożem dostał 20 zł. Zgadnijcie kto był pierwszy? STRAŻ MIEJSKA zatrzymała tramwaj na niebieskich sygnałach, przy Muzeum Wojska Polskiego wpadli do tramwaju i poskładali ich jak rolady. Byli błyskawcznie. Zawsze wątpiłam w ich umiejętności, a tu taka niespodzianka. Było to ponad 2 lata temu.. Teraz handluję trochę przy metrze centrum. Ostatnio dostałam tam mandat od strażników za handel w wysokości 100zł. To był patrol taki jak kiedyś mi pomógł, tzn. samochód na niebieskich światłach i strażnicy w takich czarnych kamizelkach. Spytałam dlaczego to robią, przecież zajmowali się kiedyś pomaganiem ludziom i stawaniem w ich obronie, a nie ganianiem handlarzyków którzy chcą sobie zarobić na życie. Jeden z nich odparł że czasy się zmieniły i teraz takie patrole stoją od godz.4.00 rano przy metrze żeby ganiać handlarzy. Powiedział że tamte czasy nie wrócą i nie jest to wina Komendantury, tylko Ratusza dla którego teraz priorytetem jest drobny handel. Powiem więcej. Do Dw.Śródmieście naliczyłam 3 takie patrole. Więc się pytam. Jaki to ma sens, aby sprawni młodzi ludzie, od godz.4.00 w sumie 6 osób, pilnowało jednego miejsca. Czyżby o 4.00 rano było tak bezpiecznie w Centrum, a szczególnie w piątki i soboty, kiedy to młodzież po alkoholu opuszcza kluby? Fakt. Strażnicy Miejscy którzy okradli Wietnamczyka, powinni dostać za to parę lat, ale gdy wina zostanie udowodniona. NIE MOŻNA WIESZAĆ PSÓW NA CAŁEJ WARSZAWSKIEJ STRAŻY MIEJSKIEJ, za wybryk (jeżeli będzie udowodniony) 2 ludzi. Straż Mijska jest potrzebna w tym mieście. Ale taka Straż Miejska, jak była 2 lata temu. Jeżeli to Ratusz jest winny, to dni POlityków są policzone, bo społeczeństwo jest pamiętliwe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.acn.waw.pl 29.09.08, 13:48 Olga bo oni do tego zostali powołani, a do ochrony bezpieczeństwa jest policja, a to że robią co innego niż w ustawie/a i statucie to też nie jest ich wina tylko Komendantury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Wkurzają mnie wszyscy, którzy psioczą na S.M.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 15:35 ..Policja, policja. Przyjedź do Warszawy do Centrum, albo na Pragę, ciakawa jestem ile patroli policji naliczysz o 4.00 rano.. Kiedyś praktycznie o tej godzinie, na każdej ulicy widać było patrole straży miejskiej. Nie wiem jak było i jest na innych dzielnicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Straż Miejska rabuje pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 09:38 Oczywiście sytuacja nie powinna zaistnieć ale popatrzccie co robi Policja drogowa przecież tam każdy bierze łapówki, następnie celnicy i straż graniczna robią to na żywca i maja olbrzymie piękne domy, każdyw tym kraju kradnie ( ministrowie, służby, itp), nie uważam że straznicy są nie wykształceni bo znam takich co są magistrami prawa> nie poszli do Policji bo pracują w strazy i to są odrębne instytucje. Dlatego niech nikt na straż nie narzeka bo każdyw tm kraju bierze łapówki. A ja pracuje jako listonosz..... Odpowiedz Link Zgłoś