spinline 19.03.08, 17:48 Jutro u nas poczatej Świąt oraz dzień wiosny, a tutaj ciągle śnieg prószy. Wiosna to cudowne zjawisko na tej planecie:-) Znudzona zimą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tinley Re: Tęsknota za wiosną.... 19.03.08, 18:17 Ciągle? to musisz chyba mieszkać gdzieś nad morzem bo u mnie pada i pada. Akurat zimę uwielbiam. Lata nie cierpię niestety. roje much, wszelkiego ssąco- klującego dziadostwa itd.. Jutro dzień wiosny? Gdzie ty mieszkasz ? Na Vanuatu? Kiribati.Coś przeoczyłem? Początek Świąt? No tak...Wielki Czwartek Zdaje się 19 mamy ale ja skutecznie już pogubiłem się w rachubach. Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: Tęsknota za wiosną.... 19.03.08, 18:29 Mieszkam w Szwecji okolice Sztockholmu. Bialo jak cholerka, no coz. Much akurat jakos tu malo, nawet zastanawiam sie dlaczego, czasami jakis komar latem mnie podpija, ale niech mu tam na zdrowie:))) No wiec jutro Wielki czwartek. Ide brac sie za porządki:))) lato jest cudowne o ile nie jest tu zbyt gorąco, najczęsciej jest wtedy topnieją szczyty lodowcow co sprawia ze jest bardzo parno i barkuje powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
tinley Re: Tęsknota za wiosną.... 19.03.08, 18:57 heh... w Szwecji powiadasz. To wyjdź przed chacjendę - rzucę śnieżką przez Bałtyk. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: Tęsknota za wiosną.... 19.03.08, 19:00 tinley napisał: > heh... w Szwecji powiadasz. To wyjdź przed chacjendę - rzucę śnieżką przez Bałt > yk. > Pozdro :))))) To ty gdzies w okolicach Gdanska? Odpowiedz Link Zgłoś
tinley Re: Tęsknota za wiosną.... 20.03.08, 08:24 Ups... spojrzałem na mapę. Jestem trochę za bardzo na zachód. Bornholm mam nad głową. Dziwne to. DO berlina, Kopenhagi, Malmoe mam bliżej niż do biblioteki we własnej stolicy. No cóż... taki to już urok. A dziś fantastyczna pogoda. zdziwiłem się tylko bo zwykle wiosna zaczynała się 21 ale moze coś pozmieniali, nie wiem w sumie. dziwne rzeczy dzieją się ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
spinline Re: Tęsknota za wiosną.... 20.03.08, 11:33 tak to prawda 1-dzien wiosny zaczyna sie od 21 marca. Praktycznie jest to poczatek astrologicznego roku. Slonce 20-21 wchodzi w znak Barana. ktory rozpoczyna zodiakalna droge. U nas nadal zimno. Choc slonce pieknie swieci:=) Odpowiedz Link Zgłoś