lkan Most Północny imienia Jana Pawła II? 03.06.09, 18:47 Nazwa powinna kojarzyć się z położeniem mostu; wtedy będzie bardziej przydatna. Z Północnym byłbym jednak ostrożny, bo co będzie jeśli powstanie kiedyś następny most w kierunku północnym? Może Tarchomiński lub Białołęcki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooii Re: Most Północny imienia Jana Pawła II? IP: *.aster.pl 03.06.09, 23:25 Jest planowany most na wysokości Łomianek, ale to nie przeszkadza, aby ten nazywał się Północny, tamten może być np. Łomiankowy :) Północny w/g mnie to najlepsza nazwa, już funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opat Jedna nitka Jana Pawła II, a druga ducha świętego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 19:53 Ew. po jednym filarze dla świętych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooii Re: Jedna nitka Jana Pawła II, a druga ducha świę IP: *.aster.pl 03.06.09, 23:20 Gość portalu: opat napisał(a): > Jedna nitka Jana Pawła II, a druga ducha świętego > Ew. po jednym filarze dla świętych :) Chociaż, chociaż, u nas teraz wszystko jest możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Zgwałconych Bośniaczek ??? IP: *.ip.netia.com.pl 03.06.09, 21:43 A może dla uczczenia Wiekopomnych Słów Wielkiego Pontyfikatu nazwiemy ten most im. "Zgwałconych Bośniaczek". A może lepiej będzie "Ofiar AIDS w Afryce". Niedługo będzie jak w starym dowcipie - otwieram lodówkę, a tam też Lenin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryzon Re: Zgwałconych Bośniaczek ??? IP: *.chello.pl 05.06.09, 23:16 A moze "molestowanych ministrantów"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejke Re: Szalet miejski imienia Jana Pawła II? IP: *.mobile.playmobile.pl 03.06.09, 22:49 Dobra nazwa. Tylko trzeba jakoś zapobiec, żeby komuchy po janie pawle w te i spowrotem nie jeździły... może karteczki od proboszcza, czy cuś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.Deus Może czas złożyć urząd i wstąpić do klasztoru? IP: *.centertel.pl 03.06.09, 22:57 i zrobić miejsce dla kogoś, kto będzie zarządzał miastem, a nie próbował przelicytować Rydzyka na puste gesty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooii Re: Może czas złożyć urząd i wstąpić do klasztoru IP: *.aster.pl 03.06.09, 23:17 Gość portalu: A.Deus napisał(a): > Może czas złożyć urząd i wstąpić do klasztoru i zrobić miejsce dla kogoś, kto będzie zarządzał miastem, a nie próbował > przelicytować Rydzyka na puste gesty? Otóż to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuksusStaraBaśń Re: Może czas złożyć urząd i wstąpić do klasztoru IP: *.cpe.marton.net.pl 16.10.09, 10:52 Jeśliś grzesznik ,to Cię nie przyjmą w klasztorze ! Ale są sekty ! Tylko po cichutku ! Wino czerwone półwytrawne działa dobrze na krążenie krwi w głowie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opowieścicyg.tabor Re: Może czas złożyć urząd i wstąpić do klasztoru IP: *.cpe.marton.net.pl 16.10.09, 10:56 Księdza Rydzyka nie tykaj ,bo dostaniesz świńskiwej grypy z komplikacjami !-Przecież kara musi być ! A Szczura pamiętasz ?Podgryzał naszych kochanych polityków i młode kobiety ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozek A ja chce Georga Washingtona IP: *.lot.pl 04.06.09, 08:12 Papiez juz ma Aleje i szkoły, nie badzmy bardziej swieci niz Watykan Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia_piotr Re: Most Północny imienia Jana Pawła II? 04.06.09, 09:10 Gość portalu: HGW napisał(a): > A może Most Wielkiej Nieudolności Warszawskich Urzędników, Którzy Od Lat Nie Mogli Ruszyć Z Budową Tego Mostu? Tak to każdy kolejny powinien się nazywać. W Warszawie są już: - aleja Jana Pawła II - Park im. Jana Pawła II - kilka szkół im. Jana Pawła II - kilkanaście (!) pomników Jana Pawła II (tu część z nich, zdjęcia pozostałych pojawią się na początku lipca: tnij.org/kamyk-z-jeleniej-gory ) Tyle wystarczy. --- Fenomen Warszawy, czyli blog o... Odpowiedz Link Zgłoś
mickey_mouse_click Re: Most Północny imienia Jana Pawła II? 04.06.09, 09:25 Ratusz imienia Jana Pawła II - lepiej brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cat ćwierć miliona złotych? chyba miliarda... IP: *.159.21.98.static.crowley.pl 04.06.09, 09:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vladi pomalowac go na kolory papieskie :) IP: *.acn.waw.pl 04.06.09, 10:38 mamy juz lotnisko okecie im. chopina; rondo babka im. jakiegos zgrupowania oraz rondo dudajewa.... (kim on qrva byl dla polski???) nie widze przeciwskazan zeby podazac dalej ta utopijna sciezka... az sie ktos wqyrvi o ponumeruje ulice jak w ny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: pomalowac go na kolory papieskie :) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.06.09, 23:56 W skład Zgrupowania Radosław wchodziły "jakieś tam" bataliony Parasol i Zośka, które odegrał ważną rolę jak i całe zgrupowanie w "jakimś" Powstaniu Warszawskim. Więc trochę więcej szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Powinni go nazwać Mostem im. Armii Krajowej ;) IP: *.chello.pl 07.06.09, 18:12 I w ogóle wszystkie ulice, mosty, place i ronda powinny się nazywać Armii Krajowej. Byłby porządek ;) Aha i u wylotu każdej z ulic powinien stać marmurowy posąg Marszałka, bo sobie zasłużył chyba nie? Ale by było! Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Most Północny imienia Jana Pawła II? 14.06.09, 21:59 Kretyństwa w nazywaniu mostu JPII nie warto nawet komentować. Ale co do nazwy Północny mi się za bardzo nie podoba. Gdyby były tylko dwa nazwy Północny i Południowy, to by było super. A jeśli za 20 lat Warszawa się rozrośnie i powstanie jeszcze dalszy. To co - nazwiemy go Superpółnocny? Póki co nazwa Bielański (a może węziej, Most Młociński?) Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzytkownik CB Przeleciałem Jana Pawła II-giego IP: 195.136.50.* 19.07.09, 12:20 Dosyć popularny jest zwrot "przeleciałem Łazienkowską:, albo "przeleciałem Skiekierkowską" - np. komunikat na CB: "przeleciałem Skiekierkowską i było czysto". Wg. mnie głupio będzie brzmiało "Przeleciałem Jana Pawła II-giego..." Co sobie ludzie o zmarłym pomyślą. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 JP2 ma juz ulice w Warszawie. I wystarczy. 20.07.09, 08:14 Jestem absolutnie przeciw nadawaniu takiej nazwy temu mostowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Most Północny imienia Jana Pawła II? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 14:08 Jestem katolikiem papież był wielkim człowiekiem ale nie przesadzajmy nie wszystko musi być jego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kolor6 ogłosić trzeba konkurs na nazwę mostu 25.08.09, 18:05 Pod patronatem Prezydenta Warszawy. Na pewno coś fajnego sie wybierze. A do tego miła zabawa z wyborem. Mniej agresji , wiecej radości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna Nikt Re: ogłosić trzeba konkurs na nazwę mostu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 19:06 Oczywiście- czekamy na ogłoszenie KONKURSU na nazwę mostu.I dobrze by było byśmy to my - warszawiacy zadecydowali w głosowaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DannyBoyleStarusze Most Północny imienia Jana Pawła II? IP: *.cpe.marton.net.pl 16.10.09, 10:47 Ktoś tu pisze o jakiejś ściemie ! Co to znaczy ? Nie budują ? Kto mieszka w pobliżu ,mógłby parę słów napisać,czy ściema , czy prawda? Nazwa: Papieża Jana Pawła II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Most Północny imienia Jana Pawła II? IP: 94.254.148.* 16.10.09, 11:30 sprawa jest prosta, jezeli komus sie nie podoba Patron tego mostu to nie musi przez ten most jezdzic. Jest jeszcze kilka ateistycznych mostow w Warszawie ( np. Gdanski, Slasko-Dabrowski, Lazienkowski, Siekierowski) a katolicki jak na razie tylko 1 ( Swietokrzyski). Niech po prostu ateisci bojkotuja mosty Swietokrzyski i JPII Podobnie jest w Pulawach - nowy most jest im. JPII. Ateisci jezdza sobie przez stary most ten waski albo przez most w Deblinie i sprawa zalatwiona. Odpowiedz Link Zgłoś