Gość: Paweł IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 31.07.02, 17:58 Czy są chętni do sforsowania tej przeprawy? Proponuję nocą, bo za dnia ciecie- ochroniarze bardzo bojowi są. No i kupa robotników się jeszcze kręci. Zapraszam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jane_blond_007 Re: Most Siekierkowski 31.07.02, 20:53 jak już Ci wspomniałam, brzmi ciekawie, zobaczymy ilu chętnych się zgłosi. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: Most Siekierkowski 31.07.02, 23:24 Nie ma sprawy... Kiedy, o której i gdzie się spotykamy? Odpowiedz Link Zgłoś
jolajola1 Re: Most Siekierkowski 31.07.02, 23:52 mnie ostatnio pogonili z tego pięknego, wielkiego wiaduktu a w zeszły piatek dojechałam do pierwszej pomaranczowej liny, jesu, awantura! że myślała, że gliny wezwą a i tak na razie mam grypę, przez rower zresztą, poczekam jeszcze kilka dni ale interesuje mnie efekt waszej wyprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Most Siekierkowski IP: *.astercity.net 01.08.02, 15:21 Przez most? Czemu nie. Całą drogę dojazdową po stronie Czerniakowa można bez problemu pokonać. Ale przez most...? Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Most Siekierkowski 01.08.02, 18:35 Kiedy chcecie forsować? Dać cieciom na flaszkę, to się nie będą czepiać... Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: Most Siekierkowski 01.08.02, 19:54 Zgredy nawet nie zauważą jak przejedziemy... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Most Siekierkowski 01.08.02, 22:39 No chyba ze tak...Coz, tylko ze jazda nocna stwarza pewien maly problem - trzeba miec swiatla. Jak kupie, to sie zglaszam. Jak nie, to pojade w nocy pod warunkiem, ze ktos bedzie pozniej wracal z brzegu praskiego w strone srodmiescia. Przyznam, ze taki pomysl chodzil mi juz po glowie, zeby zaatakowac most siekierkowski. Jeszcze nie mowie na 100% tak, ale tak na 90% mozecie na mnie liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Most Siekierkowski IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 01.08.02, 22:55 Pomysłodawca również nie ma światła. W razie czego obiecuje świecić przykładem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: Most Siekierkowski 02.08.02, 00:13 Ale za to ja mam światła - przednie, tylnie i odblaskowe. Oooo... Jak nie ma się świateł to: - latareczka w rączkę i świecimy! ;-) albo - przywiązujemy latareczkę do roweru i "gitara gra"! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Most Siekierkowski 02.08.02, 10:53 No, widzę, że pomysłowość to Twoja cecha, Iwo :) Dobra, jeśli termin mi będzie odpowiadał, to zgłaszam się na wyprawę :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: Most Siekierkowski 02.08.02, 13:20 tuhanka napisała: > No, widzę, że pomysłowość to Twoja cecha, Iwo :) Dobra, jeśli termin mi będzie > odpowiadał, to zgłaszam się na wyprawę :) No właśnie... trzeba wymyśleć odpowiedni termin. Do dyspozycji jestem do końca tygodnia. Potem (poniedziałek > środa) wyjeżdżam w okolice Wrocławia na dwa tygodnie :-( Mogę jednak wrócić już piętnastego. Ja proponuję noc z sobota/niedziela, lub niedziela/poniedziałek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Most Siekierkowski 03.08.02, 10:30 Mnie nie ma od 16 do 18 sierpnia. W inne weekendy mogę się dostosować. Cóż, na flaszki trzeba będzie się zrzucić...Swoją drogą - mogliby otworzyć przejazd dla rowerów wcześniej, nie czekać do inauguracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GeoS Re: Most Siekierkowski IP: *.chello.pl 05.08.02, 20:07 tuhanka napisała: > W inne weekendy mogę się dostosować. Cóż, na > flaszki trzeba będzie się zrzucić... Bez przesady - wystarczy sie tylko tam zjawic o odpowiedniej porze (im pozniejszej, tym lepiej) :) Moj znajomy przejechal okolo 1-szej w nocy:) Ja tez sie pisze na przejazd (do 10.08 jestem w Wawie) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slaweek Re: Most Siekierkowski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.02, 16:39 Most Siekierkowski - to dobra idea. Ja się piszę. Cieciami bym się zbytnio nie przejmował. Jak już ktoś wspomniał są bardzo przekupni. Myślę, że o zachodzie słońca byłoby w sam raz. Kiedy i gdzie spotkanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
jolajola1 Re: Most Siekierkowski 02.08.02, 21:16 własnie wróciłam z nieudanej próby sforsowania mostu od strony praskiej nie dośc,że mnie zmoczyło (brrrrr, właśnie z rozgrzewającej wanny wyszłam), to sie jeszcze okazało że od wtorku nastawiali jakiśch zasieków, siatke porozciągali ( np, nie można wjechac na ten piękny, najwyższy wiadukt), wszędzie tabliczki zabraniające i ogłaszające,że to teren budowy. Przedtem TYLE tego nie było!!! I więcej jest ciecio/strażników!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwo_ Re: Most Siekierkowski 02.08.02, 23:54 jolajola1 napisała: > własnie wróciłam z nieudanej próby sforsowania mostu od strony praskiej > > nie dośc,że mnie zmoczyło (brrrrr, właśnie z rozgrzewającej wanny wyszłam), to > sie jeszcze okazało że od wtorku nastawiali jakiśch zasieków, siatke > porozciągali ( np, nie można wjechac na ten piękny, najwyższy wiadukt), > wszędzie tabliczki zabraniające i ogłaszające,że to teren budowy. Przedtem TYLE > > tego nie było!!! > I więcej jest ciecio/strażników!!! To będzie kilka(naście?) krat browara ;-) Każdemu cieciowi po flaczce i droga wolna! :-) A wogóle to tak dużo tych siatek itp.? Nie można jakoś przejechać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L'V Re: Most Siekierkowski IP: *.acn.waw.pl 24.08.02, 01:06 > Gość portalu: Paweł napisał(a): > Czy są chętni do sforsowania tej przeprawy? Proponuję nocą, bo za dnia ciecie- > ochroniarze bardzo bojowi są. No i kupa robotników się jeszcze kręci. > Zapraszam... Nie wiem jak wasze plany, ale ja sie tam wybralem wczorajszej nocki 22/23 VIII. Niby swiatla przednie leza na polce wiec pare razy wpadlem na porzucone bloki cementu tudziez jedna metalowa tykę :), ale poza tym _pelnia_ wiec i jakos sobie poradzilem. Pusto, cicho, psy na Siekierkach szczekaja, gdzies tam jeszcze niedaleko Czerniakowskiej przeparadowal mi przed nosem lisek - biedak cos go szybko zmaskaruje juz za miesiac. :/ Spod wiaduktu dwa moze trzy razy dochodza dzwieki robot a poza tym wrazenia dosc egozotyczne - wokol uspiona wioska, ja jade po martwym hajłeju w kierunku mostowych masztow (ee.. dzwigary?) a wiezowce lyskaja za moimi plecami pod horyzontem ;) No tak, w sumie to tyle. Pierwsza barierke na wysokosci kosciola dosc beztrosko olalem, na drugiej - jakies..ee.. 70-80 metrow od mostu - poleglem. Gosc byl grzeczny ale nieprzejednany. Boja sie dziennikarzy i.... graficiarzy.. pzdr. P.S. Sciezek rowerowych na tym moscie nie budzie?? Ktos to moze potwierdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smolak Re: Most Siekierkowski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 21:21 czy komus sie to kiedys udalo? jesli tak to jak ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atomek Re: Most Siekierkowski IP: *.se.com.pl / 10.0.101.* 18.09.02, 21:59 Jest fajna sprawa. W niedziele o 9 puszcza ruch na moscie. Slyszalem, ze bedzie duzo rowerzystow. Beda chcieli przejechac przez most przed samochodami. Zbiorka o 8.45 na skrzyzowaniu Czerniakowskiej, alei Witosa i Trasy Siekierkowskiej.Przyjezdzam z duza grupa. Przejdzemy do historii. Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Most Siekierkowski 18.09.02, 23:44 Ok! Ja zaatakuję o 8.45 od strony Pragi. Spotkamy sie na środku:-) Odpowiedz Link Zgłoś
vooo Re: Most Siekierkowski 18.09.02, 23:48 > o 8.45 na skrzyzowaniu Czerniakowskiej, alei Witosa i Trasy > Siekierkowskiej.Przyjezdzam z duza grupa. Przejdzemy do historii. Przejedziemy do historii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Most Siekierkowski 19.09.02, 09:23 Jest pomysl, aby spotkac sie o 8.30 pod Panorama i dojechac juz duza grupa do mostu. Znak rozpoznawczy- wszyscy przebrani za rozowe krasnoludki :))) ( z krasnoludkami przesadzilam, ale reszta jak najbardziej serio) Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: Most Siekierkowski 19.09.02, 17:08 draconesso, czy wezmiecie mnie ze soba na ten historyczny przejazd jesli bede miala wscieklozolty polar zamiast rozowej czapeczki? a zreszta pojade dwa metry za wami, ale pojade ;) do zobaczenia pod panorama Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Most Siekierkowski 19.09.02, 18:43 Wezmiemy, spokojnie,zreszta, mozesz sobie zawsze rozowy szaliczek zalozyc...:))) czekamy pod Panorama!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaguar Re: Most Siekierkowski IP: *.waw.cdp.pl 19.09.02, 18:38 mam pytanko jako laik z gocławia gdzie jest ta panorama bo jeżeli macie na myśli promenadę to możecie na mnie liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: Most Siekierkowski IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 19.09.02, 18:43 Gość portalu: jaguar napisał(a): > mam pytanko jako laik z gocławia gdzie jest ta panorama bo jeżeli macie na > myśli promenadę to możecie na mnie liczyć Gocław i praska strona zaczynają gdzie indziej - lewobrzeżni spotykają się pod panoramą Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Most Siekierkowski 19.09.02, 18:44 zajrzyj na watek o praskiej spec-grupie mostowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Most Siekierkowski IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 19.09.02, 20:10 Założyciel niniejszego wątku potwierdza swój niegasnący entuzjazm dla idei rowerowego sforsowania tej przeprawy i chęć uczestnictwa w niedzielnym wydarzeniu. Jeśli nic się nie wydarzy, będę pod Panoramą o 8.30. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ziolek73 Re: Most Siekierkowski 20.09.02, 12:37 Zglasza sie Ziolek, fan dwoch kolek. Bedzie nas wiecej, moze rozpoznamy sie po rowerach?? Bo nie wiem jaka kreacje zaloze na tak podnila chwile. Zglaszam sie - dwa GT Aggressor 2.0 (czarno-zolte) + Scott, Giant, i kilka innych. Odpowiedz Link Zgłoś
tuhanka Re: Most Siekierkowski 20.09.02, 16:33 No to, moi drodzy, dzielnie spisujcie się na moście i bądźcie grzeczni :) A ja postaram wam się zdać relację z tras Pojezierza Drawskiego a propos przygotowań na przyszłoroczną wyprawę (trzymajcie kciuki za pogodę, żeby udało mi się pojechać :) Odpowiedz Link Zgłoś
vooo Re: Most Siekierkowski 20.09.02, 22:18 > Znak rozpoznawczy- wszyscy przebrani za rozowe krasnoludki :))) ( z > krasnoludkami przesadzilam, ale reszta jak najbardziej serio) Z różowych rzeczy mam tylko rękawiczki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drZbuszu Re: Most Siekierkowski IP: 195.205.107.* 20.09.02, 14:10 dla niezorientowanych panorama ma zdres witosa 31 natomist jest na skrzyzowaniu witosa, czerniakowskiej powsinskiej: www.emapa.pl/m_polski.aspPos=rQ9EeEO3R0TxvoUYGawNu9Ajg0qkJdjK0CdKJcZStkxziCwq2tYgOh9YwryAs2baade7uL-cpHssPLOU-1If4fi1q3YpRpBYyCeqi6wVsckWzhMBOpH8Eg pozdr drZbuszu GG 856270 Odpowiedz Link Zgłoś