Gość: kilometro IP: *.aster.pl 22.06.09, 08:00 Nie ma to jak do pracy i z pracy dojezdzac metrem. Doniesienia o utrudnieniach remontowych brzmią jakby z innej planety. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yuppie Re: Nowy remont w centrum i nowe objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 08:31 Mi jako kierowcy luksusowego samochodu nie groźne są żadne korki : słucham sobie muzyczki ,jak gorąco to klima i wentylowane fotele mnie chłodzą ,jak zimno to grzeją mnie podgrzewane fotele ,nawet tv sobie mogę oglądać ,a czasami po prostu mam czas na spokojną obserwację rozwijającego się miasta . Może dziwny jestem ,ale nawet ciśnienie mi nie drgnie w korkach w mojej komfortowej limuzynie . W metrze można trafić na różny element ,a jak nie na element to na brudasów nie myjących się tydzień lub na chorych ,którzy nienoszą masek ochronnych tak jak to robią kulturalni Japończycy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prahnitz Re: Nowy remont w centrum i nowe objazdy IP: 212.244.73.* 22.06.09, 10:16 > W metrze można trafić na różny element ,a jak nie na element to na > brudasów nie myjących się tydzień lub na chorych ,którzy nienoszą > masek ochronnych tak jak to robią kulturalni Japończycy Jakieś kompleksy się odzywają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSPANC Oho! Deszczowe wakacje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 10:39 Ależ te dzieci mają luksusowe marzenia... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hz Nowy remont w centrum i nowe objazdy IP: *.mst.gov.pl 22.06.09, 09:30 A co z Chałubińskiego i al. Niepodległości? nie ma tramwaji nie ma linii zastepczej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Nowy remont w centrum i nowe objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 09:54 Jest linia 10 która ma zwiększoną częstotliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
dobroslawa2 hz z portalu gov 22.06.09, 11:08 Koleś, tramwaje tak kursują jak kursowały Chałubińskiego i Niepodległości. Zamknięty dla tramwajów jest odcinek Jana Pawła II między Świętokrzyską/Prostą a Stawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Nowy remont w centrum i nowe objazdy IP: *.kosson.com 22.06.09, 09:55 Ludzie! Wracajcie do szkoły podstawowej! "MI jako kierowcy", "Nie ma TRAMWAJI"! To jest straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp Re: Nowy remont w centrum i nowe objazdy IP: 89.108.221.* 22.06.09, 10:07 A skąd wiesz że w ogóle z niej wyszli ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Jakby byli w szkole podst. to sami by sprawdzili 22.06.09, 11:43 na stronie ZTM, a nie pytali na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciejek Nowy remont w centrum i nowe objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 15:44 Panie redaktorze, RONDO BABKA TO TERAZ RONDO ZGRUPOWANIA AK RADOSŁAW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Nowy remont w centrum i nowe objazdy IP: *.chello.pl 22.06.09, 15:51 Rondo Babka to nazwa zwyczajowa, ogólnie znana i nie ma zakazu jej używania. Rondo Zgrupowania Radosław to nazwa urzędowa, więc niech urzędnicy jej używają - my nie musimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akozakie Re: Nowy remont w centrum i nowe objazdy IP: *.nask.waw.pl 22.06.09, 15:51 Wersję oficjalną zostawmy radnym. Chcą długich i niewygodnych nazw zamiast tradycyjnych - niech się cieszą. I tak osiągnęli tyle, że ludzie mówią teraz "rondo babki Radosława". Minie parę lat, zrobi się spokój, z powrotem będzie Babka. Odpowiedz Link Zgłoś
zdun12 Re: Nowy remont w centrum i nowe objazdy 22.06.09, 16:06 Ale jeździ się jak po skrzyżowaniu, więc to tylko nazwa została. Polecam instrukcję obsługi: www.rp.pl/artykul/91812.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieca Nowy remont w centrum i nowe objazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 08:43 Czy w tym kraju nawet redaktorzy, wydawało by się poczytnego portalu, nie posiadają elementarnej wiedzy na temat budowy zdań i komponowania wypowiedzi ? Co ma oznaczać : "W nocy z sobotę na niedzielę zaczął się kolejny etap remontu Trasy W-Z. Do 2 sierpnia tramwaje i autobusy kursują objazdami W poniedziałek obie ulice są tylko zwężone do dwóch pasów ruchu, a przejazd przez skrzyżowanie odbywa się jeszcze w miarę normalnie. " Jakie ulice ? Czy autorowi nie wydaje się że w drugim zdaniu pominął najbardziej istotną cześć informacji ? Odpowiedz Link Zgłoś