Dodaj do ulubionych

szyld Kebabów - OSZPECANIE Nowego Światu !

22.12.03, 13:55

Widziałem dzisiaj co zainstalowano w miejscu dawnego baru "Iglo" z lodami obo
sklepu Mont Blanc, będzie tam kebabownia !!! Nad oknami na samym froncie
klasycystycznej kamienicy umieszono wściekle żółte neony w kształcie
islamskich meczetów !!! Przecież to jest najbardziej reprezentacyjne miejsce
stolicy Polski i część Traktu Królewskiego. Są już kebabownie koło
Uniwersytetu ale szyldy nie rażą swoim wystrojem. Jak ktoś mógł wyrazić zgodę
na umieszczenie na Nowym Świecie takiego neonu ? Czy konserwator zabytków
jest już kompletnie bezwolny ?

Obserwuj wątek
    • miszka44 Re: szyld Kebabów - OSZPECANIE Nowego Światu ! 28.12.03, 23:52
      Widziałem ten koszmar dzisiaj. Wyszedłem z bramy na Nowy Świat i mało nie
      zemdlałem. "Koszmar" to komplement dla tego wytworu estetycznego barbarzyńcy.
      Ciekawe, czy konserwator czasem zagląda na NŚ? Jeśli tak, to niech tam wpadnie
      z drabiną i łomem, bo na nic innego ten szyld nie zasługuje.

Pzdr
      M44
      • tomasz.urzykowski Re: szyld Kebabów - OSZPECANIE Nowego Światu ! 02.01.04, 16:57
        Polecam dzisiejszy tekst w ?Gazecie Stołecznej? (2 stycznia, strona 2) napisany na temat tego szydu przez mojego kolegę Jerzego S. Majewskiego. Mam nadzieję, że
        ten ochydny napis lada moment zniknie, bo jak nie, to napiszemy następny tekst, i następny, aż do skutku.
        • bastula Re: szyld Kebabów - OSZPECANIE Nowego Światu ! 03.01.04, 11:44
          Błagam, bądźcie w tym konsekwentni! Zainteresujcie się też innymi koszmarkami
          na Trakcie.
          • fidelw Re: szyld Kebabów - OSZPECANIE Nowego Światu ! 06.01.04, 14:43
            A ja dorzucę jeszcze neonowy szyld parkingu na pl. Krasińskich! Za każdym razem
            kiedy tam jestem mam ochotę go podpalić
        • ryszard.maczewski Re: szyld Kebabów - OSZPECANIE Nowego Światu ! 07.01.04, 00:29
          Jesli dobrze kojarze - właśnie w "Malinowym Guście" pan Jerzy krytykował neon
          na "pałacyku" na tyłach Instytutu Głuchoniemych przy placu Trzech Krzyży (nie
          pamiętam w tej chwili, który architekt tam mieszkał - Merlini?)

I chyba się udało - w niedzielę nie widziałem na budynku już tego napisu!
        • j_karolak Oj! 07.01.04, 11:40
          tomasz.urzykowski napisał:

> Polecam dzisiejszy tekst w ?Gazecie Stołecznej? (2 stycznia, strona 2)
          napisany
          > na temat tego szydu przez mojego kolegę Jerzego S. Majewskiego. Mam
          nadzieję,
          > że
          > ten ochydny napis lada moment zniknie, bo jak nie, to napiszemy następny
          tekst,
          > i następny, aż do skutku.

W wątku odnośnie tekstu o budce UNICEF pisal pan, że felietony nie są próbą
          narzucania swojego zdania, tylko wyrazem opinii. Jak tamto stwierdzenie ma
          siędo tego, co napisał Pan powyżej?
          • psie.pole Re: Oj! 07.01.04, 18:35
            Rzeczywiście !!! szyld na placu Krasińskich też straszny !!! Tak pięknie
            podświetlili pałac a obok coś takiego ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka