Dodaj do ulubionych

Rondo na E41

21.11.09, 14:41
Przy okazji wytyczania trasy przejazdu z Polski do Włoch , okolice
Genui a dokładnie Porto Fino natknąłem sie na rondo w Szwajcarii w
pobliżu Bietingen/Schaffhausen na drodze międzynarodowej E41 . Rondo
o średnicy poniżej 40 metrów . Ciekawy jest jeszcze przejazd z 3 na
4a ( wszystko droga E41 )
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: Rondo na E41 21.11.09, 14:55
      Satelita
      • tiges_wiz Re: Rondo na E41 21.11.09, 15:03
        ja tam znalazlem jakies, ale E41 skreca w prawo i jest wydzielona osobna droga
        dla tego kierunku, wiec ruch E41 nie odbywa sie po rondzie:

http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s_q&hl=pl&geocode=&q=Bietingen+Schaffhausen&ie=UTF8&hq=&hnear=Bietingen+Gottmadingen,+Powiat+Konstancja,+Badenia-Wirtembergia,+Niemcy&ll=47.737873,8.744581&spn=0.002558,0.004823&z=18

ale to drobiazg
        • habudzik Re: Rondo na E41 21.11.09, 15:13
          Jadąc z góry w prawo możliwe a jadąc od lewej na górę ???
        • habudzik Re: Rondo na E41 22.11.09, 16:43
          tiges_wiz napisał:

> ja tam znalazlem jakies, ale E41 skreca w prawo i jest wydzielona osobna droga
          > dla tego kierunku, wiec ruch E41 nie odbywa sie po rondzie:

> ale to drobiazg

38.566092,-7.90232
          A tutaj jak się ruch odbywa ? To droga MN i rondo o średnicy poniżej 20 metrów .
        • habudzik Re: Rondo na E41 22.11.09, 17:10
          42.433179,1.936704
          A tu nawet tira widać na zdjęciach . Boże Drogi , droga międzynarodowa , centrum
          miasteczka niezniszczonego przez wojnę więc z ciasną zabudową a tu nagle droga E
          i tir na niej . I gdzież on się pcha do miasta .
          Ten tir będzie musiał prawdopodobnie pokonać też ten dziwoląg drogowy :
          42.61319,1.820366
          oraz minąć taką kafejkę :
          static.panoramio.com/photos/original/17101618.jpg
          static.panoramio.com/photos/original/11034701.jpg
          Kawa tu musi świetnie smakować bo jest międzynarodowa.
        • jorn Re: Rondo na E41 25.11.09, 18:14
          A ja sobie mapkę przełączyłem na zdjęcie satelitarne bez etykietek i sie okazało, że tam nie ma żadnego ronda:)
          • habudzik Re: Rondo na E41 25.11.09, 21:51
            jorn napisał:

> A ja sobie mapkę przełączyłem na zdjęcie satelitarne bez etykietek i sie okazał
            > o, że tam nie ma żadnego ronda:)

Bo zdjęcia są stare . Na tych mapach nie ma jeszcze mojego domu a jakimś cudem
            mieszkam w nim juz dłuższy czas .
      • habudzik Re: Rondo na E41 21.11.09, 15:12
        Co satelita ?
        • edek40 Re: Rondo na E41 21.11.09, 15:16
          > Co satelita ?

Tiges zrozumial. Spytaj sie go.
          • habudzik Re: Rondo na E41 21.11.09, 15:20
            No najwyraźniej nie zrozumiał .
            • edek40 Re: Rondo na E41 21.11.09, 15:23
              > No najwyraźniej nie zrozumiał .

Oszyswiscie. Dlatego zalaczyl link, o ktory prosilem Ciebie.
              • habudzik Re: Rondo na E41 21.11.09, 15:25
                Jaki link chciałeś ?
                • edek40 Re: Rondo na E41 21.11.09, 15:29
                  > Jaki link chciałeś ?

Chcialbym zobaczyc to rondo z lotu plakiem. Ciekawy z natury jestem, a przy tym
                  wiem, ze masz wielkie problemy z odroznieniem ronda NA autostradzie od ronda NAD
                  autostrada.
                  • habudzik Re: Rondo na E41 21.11.09, 15:35
                    To sobie sam poszukaj
                    • edek40 Uwaga! Oto dowod habudzika: 26.11.09, 11:17
                      > To sobie sam poszukaj
                      • habudzik Re: Uwaga! Oto miganie się od problemu Edzia 26.11.09, 11:22
                        edek40 napisał:

Wskazałem miejsce gdzie znajduje sie rondo .
                        • edek40 Re: Uwaga! Oto miganie się od problemu Edzia 26.11.09, 11:30
                          > Wskazałem miejsce gdzie znajduje sie rondo .

Ale nie masz zadnego dowodu na poparcie swoich slow. Co wiecej, jesli dobrze
                          odszukalem, to rondo to znajduje sie okolo 500 m od autostrady o czym
                          zapomniales poinformowac.
                          • habudzik Re: Uwaga! Oto miganie się od problemu Edzia 26.11.09, 11:40
                            edek40 napisał:

> > Wskazałem miejsce gdzie znajduje sie rondo .
                            >
                            > Ale nie masz zadnego dowodu na poparcie swoich slow.

To nie moje słowa tylko mapa a na niej rondo .

Co wiecej, jesli dobrze
                            > odszukalem, to rondo to znajduje sie okolo 500 m od autostrady o czym
                            > zapomniales poinformowac.

Nie 500m tylko 9 km i żeby się do niej dostać trzeba to rondo pokonać . Tam E41
                            przechodzi dopiero z krajówki w A4 ... ale trzaba sie do niej dostać ... tirem .
                            • edek40 Re: Uwaga! Oto miganie się od problemu Edzia 26.11.09, 12:55
                              > To nie moje słowa tylko mapa a na niej rondo .

Nie ma tam ronda. Tam jest skrzyzowanie. Widzialem na wlasne oczy.

> Nie 500m tylko 9 km i żeby się do niej dostać trzeba to rondo pokonać . Tam E41
                              > przechodzi dopiero z krajówki w A4 ... ale trzaba sie do niej dostać ... tirem

To sa te autostrady w Szwajcarii czy nie?
                              • habudzik Re: Uwaga! Oto miganie się od problemu Edzia 26.11.09, 13:09
                                edek40 napisał:

> > To nie moje słowa tylko mapa a na niej rondo .
                                >
                                > Nie ma tam ronda. Tam jest skrzyzowanie. Widzialem na wlasne oczy.

Na mapie jest rondo , na zdjęciach jeszcze nie ma .

> > Nie 500m tylko 9 km i żeby się do niej dostać trzeba to rondo pokonać . T
                                > am E41
                                > > przechodzi dopiero z krajówki w A4 ... ale trzaba sie do niej dostać ...
                                > tirem
                                >
                                > To sa te autostrady w Szwajcarii czy nie?

Są ale nie mają ciągłości w wielu przypadkach jak np 13 . Jeśli jedziesz do
                                Polski E41 jako A4 to musisz zjechać autostrady i pokonać to rondo którego link
                                podałem na drodze nie będącej już autostradą ale będącej dalej drogą E41 .
                                • edek40 Re: Uwaga! Oto miganie się od problemu Edzia 26.11.09, 13:31
                                  > Są ale nie mają ciągłości w wielu przypadkach jak np 13 .

Widzialem mape. Czesc przechodzi w drogi ekspresowe i to mi pasuje.
                                  • habudzik Re: Uwaga! Oto miganie się od problemu Edzia 26.11.09, 19:52
                                    edek40 napisał:

> > Są ale nie mają ciągłości w wielu przypadkach jak np 13 .
                                    >
                                    > Widzialem mape. Czesc przechodzi w drogi ekspresowe i to mi pasuje.

Część . A część nie . Problemy pojawiają się wówczas gdy trzeba autostradę
                                    opuścić i pokonać rondo , mikrorondo , nieprzejezdne dla tira ( jak u nas ) . Co
                                    wtedy ?
    • habudzik Re: Rondo na E41 21.11.09, 15:20
      46.895276,8.626682
      To tez fajne jest .
    • habudzik Re: Rondo na E41 21.11.09, 15:34
      www.panoramio.com/photo/2836331
      static.panoramio.com/photos/original/2836335.jpg
      www.panoramio.com/photo/3397936
      www.panoramio.com/photo/2836363
      To też część tej "miedzynarodowej trasy"
    • habudzik Re: Rondo na E41 21.11.09, 15:41
      Nie wiem czy zauważuliście jeszcze jedna ciekawa rzecz na tym
      rondzie : słupki na podwójnej ciągłej przed rondem . Takie jak u nas
      na wysokość tylko w innych kolorach .
      • staszek585 Re: Rondo na E41 21.11.09, 20:57
        To napisz, gdzie to mogę zobaczyć. Na podanym linku mam mapę z informacją , ze widok ulicy niedostępny. A patrząc na skalę to drogi są szerokości 4 metrów. Tak, że nic mi to nie daje.
        • habudzik Re: Rondo na E41 21.11.09, 21:48
          Oooo , przepraszam . Możliwe że źle opisałem . Trzeba najechać na rondo
          Gottmadingen 43 i właczyć zdjęcia użytkowników .
    • habudzik Re: Rondo na E41 21.11.09, 20:55
      Postanowiłem wkleić jeszcze inne zdjęcia "drogi międzynarodowej" w Szwajcarii (
      z ciężarówką w tle jedno z nich )
      static.panoramio.com/photos/original/2836476.jpg
      static.panoramio.com/photos/original/2836498.jpg
      oraz rondo o średnicy 25m
      47.297518,8.4484
      • jorn Re: Rondo na E41 25.11.09, 18:21
        No i co chciałeś przez to osiągnąć (pomijając już fakt, że co najmniej dwa z tych twoich rond istnieją wyłącznie na mapie, a po przełączeniu na zdjęcie satelitarne bez etykiet okazują się być zwykłymi skrzyżowaniami)? Udowodnić, że w wysokich górach nie wszędzie da się autostradę zbudować?
        • habudzik Re: Rondo na E41 25.11.09, 21:49
          jorn napisał:

> No i co chciałeś przez to osiągnąć (pomijając już fakt, że co najmniej dwa z ty
          > ch twoich rond istnieją wyłącznie na mapie, a po przełączeniu na zdjęcie
          > satelitarne bez etykiet okazują się być zwykłymi skrzyżowaniami)?

Bo zdjęcia są starsze od mapy . Na zdjęciach nie widać w Polsce w Gołąbkach
          wiaduktu na S-8 a ja go stale widzę z drogi nr 2 .

Udowodnić, ż
          > e w wysokich górach nie wszędzie da się autostradę zbudować?

Nie . Udowodniłem , że :
          a) na drogach tranzytowych , międzynarodowych również na Zachodzie buduje się
          mikroronda niemal nieprzejezdne dla tirów .
          b) w wielu krajach , jak zauważyłeś , nie da się wybudować w wysokich górach
          autostrad co jednak nie wpływa ujemnie na gospodarkę danego kraju , na stopę
          życiową jego obywateli i wygodę podróżowania .
          c) ciasne ronda , brak autostrad i drogi międzynarodowe jako tranzytowe nie
          stają się przyczyną tragicznych wypadków. Ba . Kraj ten zalicza się do
          najbezpieczniejszych i zarazem jest postrzegany jako oaza spokoju , dobrobytu i
          wygody życia .
          • edek40 Re: Rondo na E41 26.11.09, 10:48
            > Bo zdjęcia są starsze od mapy .

I mamy Ci wierzyc?

> Nie . Udowodniłem , że :
            > a) na drogach tranzytowych , międzynarodowych również na Zachodzie buduje się
            > mikroronda niemal nieprzejezdne dla tirów .

Nieudowodniles. Tylko je opisales, ale znajac Twoja rzetelnosc na pewno wiele
            razy naginales fakty. Zupelnie jak wtedy, gdy porownywales tranzytowke na wschod
            Europy, biegnaca przez Kolbiel z "tranzytowka" przez Pireneje w Andorze.

> b) w wielu krajach , jak zauważyłeś , nie da się wybudować w wysokich górach
            > autostrad co jednak nie wpływa ujemnie na gospodarkę danego kraju , na stopę
            > życiową jego obywateli i wygodę podróżowania .

Bo na nizinach sie buduje. To wystarczy.

> c) ciasne ronda , brak autostrad i drogi międzynarodowe jako tranzytowe nie
            > stają się przyczyną tragicznych wypadków.

Ktory kraj europejski nie ma autostrad?
            • samspade Re: Rondo na E41 26.11.09, 10:51
              Który kraj europejski nie ma autostrad?
              Polska.
              • edek40 Re: Rondo na E41 26.11.09, 10:53
                > Który kraj europejski nie ma autostrad?
                > Polska.

Jak to nie ma? Ma z 1000 km!!! I to w wielu miejscach, aby bylo sprawiedliwie.
                • samspade Re: Rondo na E41 26.11.09, 10:57
                  A w Szwajcarii nie ma w ogóle i jakoś żyją. We Francji maja tylko z nich nie
                  korzystają.
                  • edek40 Re: Rondo na E41 26.11.09, 11:10
                    > A w Szwajcarii nie ma w ogóle i jakoś żyją.

W Szwajcarii w ogole z tymi drogami jest jakas lipa. W linii masz 1 km, a szosa
                    300 km drogi gorszej niz najgorsza w Polsce. Tu zapewne ma to charakter
                    militarny. Tak wlasnie w Polsce bylo, a dzieki wielkiej wprawie wladz po 1989
                    roku, nadal jest - Polska byla dla ZSRR krajem buforowym. Mialby stanowic
                    pierwsze ogniwo obrony. Dlatego niczym szczegolnym jest fakt, ze miedzy mostami
                    na duzych rzekach mosty sa w odleglosciach liczonych nawet w dziesiatki kilometrow.

> We Francji maja tylko z nich nie korzystają.

Nic nie boj. Tak tez bedzie w Polsce. Jak tylko zlikwiduja winiety dla
                    ciezarowek, zaraz zamelduja sie one na drogach lokalnych.
                    • samspade Re: Rondo na E41 26.11.09, 11:22
                      Z tą Francja to jednak jakaś dziwna sprawa. Ktoś tutaj pisał że nie korzystają z
                      autostrad. Tłumaczył to faktem korków(nawet zdjęcia umieszczał. Zastanawia mnie
                      tylko kto te korki powoduje.
                      • edek40 Re: Rondo na E41 26.11.09, 11:31
                        > Z tą Francja to jednak jakaś dziwna sprawa. Ktoś tutaj pisał że nie korzystają
                        > z autostrad. Tłumaczył to faktem korków(nawet zdjęcia umieszczał. Zastanawia mnie
                        > tylko kto te korki powoduje.

Tak wlasnie wygladaja argumenty budzika.
                        • habudzik Re: Rondo na E41 26.11.09, 12:58
                          edek40 napisał:

> > Z tą Francja to jednak jakaś dziwna sprawa. Ktoś tutaj pisał że nie korzy
                          > stają
                          > > z autostrad. Tłumaczył to faktem korków(nawet zdjęcia umieszczał. Zastana
                          > wia mnie
                          > > tylko kto te korki powoduje.
                          >
                          > Tak wlasnie wygladaja argumenty budzika.

Tak , to jest mój argument którego nie możesz nawet podważyć gdyż nie widziałeś
                          na oczy francuskiej autostrady . Gdyby było inaczej nie byłoby dróg MN ,
                          krajowych biegnących dokładnie wzdłuż autostrad . Wiesz dlaczego wielu wybiera
                          równoległe drogi krajowe ? Bo przejazd z Biaritz do Strazburga kosztuje osobówkę
                          w przeliczeniu 350PLN a to znowu taka różnica jak gdyby samochód kasy D zamiast
                          10L/100km spalał 20L/100. Pal sześć jeśli raz w roku nad morze jedziesz ale jak
                          miałbyś tak dymać 3 razy w tygodniu ? Cięzarowe nie wiem ile płacą ale spoko
                          pewnie 50% wiecej .
                          • edek40 Re: Rondo na E41 26.11.09, 13:10
                            > Tak , to jest mój argument którego nie możesz nawet podważyć

Przyznaje. Moge za to dziwic sie glupocie budowania drog, ktore z uwagi na cene
                            nie sa wykorzystywane. Moge rowniez dziwic sie, ze Polska te glupote powtarza
                            (ale bardziej zaporowo, patrzac na dochody Polakow). A najbardziej moge dziwic
                            sie glupocie kogos, kto za wzor stawia glupie rozwiazania francuskie... Albo
                            pisze, ze 500 samochodow na bramce wjazdowej tworzy korek, ktore na 300 km jada
                            luzno. To oznacza bowiem, ze bramek jest za malo, skoro nie moga nawet zapelnic
                            drogi tymi nielicznymi, ktorzy godza sie z wysokimi oplatami.
                            • habudzik Re: Rondo na E41 26.11.09, 13:22
                              edek40 napisał:

> > Tak , to jest mój argument którego nie możesz nawet podważyć
                              >
                              > Przyznaje. Moge za to dziwic sie glupocie budowania drog, ktore z uwagi na cene
                              > nie sa wykorzystywane. Moge rowniez dziwic sie, ze Polska te glupote powtarza
                              > (ale bardziej zaporowo, patrzac na dochody Polakow). A najbardziej moge dziwic
                              > sie glupocie kogos, kto za wzor stawia glupie rozwiazania francuskie...

Ja ich nie stawiam za wzór a jedynie za przykład iż wszędzie jest tak samo
                              źle/dobrze .

Albo
                              > pisze, ze 500 samochodow na bramce wjazdowej tworzy korek, ktore na 300 km jada
                              > luzno. To oznacza bowiem, ze bramek jest za malo,

Nie . To oznacza że nie czytasz co piszę . Nie 300km bowiem napisałem lecz 30km
                      • habudzik Re: Rondo na E41 26.11.09, 12:52
                        samspade napisał:

> Z tą Francja to jednak jakaś dziwna sprawa. Ktoś tutaj pisał że nie korzystają
                        > z
                        > autostrad. Tłumaczył to faktem korków(nawet zdjęcia umieszczał. Zastanawia mnie
                        > tylko kto te korki powoduje.

Nie kto tylko co te korki tworzy ? Tworzą je bramki . 500 pojazdów przed
                        bramkami to gigant korek ale czy te same 500 pojazdów na 30km odcinku autostrady
                        uznasz za spore natężenie ruchu ? Mundralo .
                        • samspade Re: Rondo na E41 26.11.09, 14:06
                          Chyba więcej samochodów musi jeździć po ich autostradach skoro potrafiły te
                          samochody generować korki o sumarycznej długości 800 kilometrów.
                          forum.gazeta.pl/forum/w,510,99590135,99590135,800_kiloometrowy_korek.html
                          Więc wybór autostrad musi być dość powszechny skoro powstają takie zatory.
                          Kwestię osobistych niesprowokowanych wycieczek("Mundralo"), oraz Twojej kultury
                          pozostawiam do oceny innym.
                          • habudzik Re: Rondo na E41 26.11.09, 19:41
                            samspade napisał:

> Chyba więcej samochodów musi jeździć po ich autostradach skoro potrafiły te
                            > samochody generować korki o sumarycznej długości 800 kilometrów.

A pewnie że więcej w sezonie urlopowym . Przeciez dokładnie o tym pisałem . 95%
                            kierowców korzysta z autostrady raz w roku - podczas urlopu .

> Więc wybór autostrad musi być dość powszechny skoro powstają takie zatory.

W sierpniu i lipcu - tak.

> Kwestię osobistych niesprowokowanych wycieczek("Mundralo"), oraz Twojej kultury
                            > pozostawiam do oceny innym.

Ty , Samspade , czemu jestes tak wrażliwy jak francuski piesek na polędwicę ?
                            Czujesz że starałem się Ciebie obrazić ? Jesli tak to jesteś w wielkim błędzie
                            ale na to ( czucie ) nie mam wpływu.
                            • samspade Re: Rondo na E41 26.11.09, 21:08
                              Jeżeli chcesz prowadzić rozmowy ze wszystkimi na forum w stylistyce rozmów
                              prowadzonych z kozakami, zimnymi itd. droga wolna. Musisz sobie zdawać sprawę z
                              tego że wielu osobom to nie odpowiada.
                              Nie interesuje mnie to czy starałeś mnie się obrazić ani nie uda Ci się mnie
                              obrazić choćbyś próbował.
                              eot
                              • habudzik Re: Rondo na E41 26.11.09, 22:40
                                samspade napisał:

> Jeżeli chcesz prowadzić rozmowy ze wszystkimi na forum w stylistyce rozmów
                                > prowadzonych z kozakami, zimnymi itd. droga wolna.

Nie . Zamierzam jednak ewentualnie prowadzić rozmowę w stylu jaki
                                zaprezentowałeś Ty póki go nie zmienisz :
                                forum.gazeta.pl/forum/w,510,103308126,103533032,Re_Rondo_na_E41.html
                                forum.gazeta.pl/forum/w,510,103308126,103534246,Re_Rondo_na_E41.html

Musisz sobie zdawać sprawę z
                                > tego że wielu osobom to nie odpowiada.

To akurat ma w ... duuuzym poważaniu .

> Nie interesuje mnie to czy starałeś mnie się obrazić ani nie uda Ci się mnie
                                > obrazić choćbyś próbował.

Gdybym chciał to nie miałbyś nic do powiedzenia .
            • habudzik Re: Rondo na E41 26.11.09, 11:20
              edek40 napisał:

> > Bo zdjęcia są starsze od mapy .
              >
              > I mamy Ci wierzyc?

Nie mi tylko Googlarce . Mapa wskazuje że rondo już jest a zdjęcie jest stare .

> > Nie . Udowodniłem , że :
              > > a) na drogach tranzytowych , międzynarodowych również na Zachodzie buduje
              > się
              > > mikroronda niemal nieprzejezdne dla tirów .
              >
              > Nieudowodniles. Tylko je opisales

No to jest właśnie udowodnienie . Są takie miejsca .

>ale znajac Twoja rzetelnosc...

Co możesz mi zarzucić ? Czy to ja wklejam zdjęcia miejsc gdzie znaków niby nie
              ma a jednak są ? Czy to ja opisuję Płocką na której niby nie ma przystanku i
              niby autobusy nie korzystają z buspaasa ?

na pewno wiele
              > razy naginales fakty. Zupelnie jak wtedy, gdy porownywales tranzytowke na wscho
              > d
              > Europy, biegnaca przez Kolbiel z "tranzytowka" przez Pireneje w Andorze.

Dlatego byś nie miał wyjścia zarzuciłem tamto porównaie i wskazałem inne . Droga
              międzynarodowa w Szwajcarii z mikrorondami , wiodąca przez zabudowania .

> > b) w wielu krajach , jak zauważyłeś , nie da się wybudować w wysokich gór
              > ach
              > > autostrad co jednak nie wpływa ujemnie na gospodarkę danego kraju , na st
              > opę
              > > życiową jego obywateli i wygodę podróżowania .
              >
              > Bo na nizinach sie buduje. To wystarczy.

Gdzie ? Pytam gdzie na nizinach Szwajcarii ?

> > c) ciasne ronda , brak autostrad i drogi międzynarodowe jako tranzytowe n
              > ie
              > > stają się przyczyną tragicznych wypadków.
              >
              > Ktory kraj europejski nie ma autostrad?

Nie nie ma tylko ma je w ograniczonym zakresie .
              • edek40 Re: Rondo na E41 26.11.09, 11:26
                > Gdzie ? Pytam gdzie na nizinach Szwajcarii ?

A gdzie sie nie buduje? Obejrzyj sobie dowolna mape.

> Nie nie ma tylko ma je w ograniczonym zakresie .

Dobrze wiec. Mamy nowytermin: "autostrady w ograniczonym zakresie". Jest na tyle
                ciekawy, ze az pragne, nie tylko chce, dowiedziec sie co to sa "autostrady w
                ograniczonym zakresie". Oczywiscie uczciwosc dowodowa przeszkodzi Ci opisywac
                kraje tak "tranzytowe" jak Norwegia czy Szwecja.
                • habudzik Re: Rondo na E41 26.11.09, 11:43
                  edek40 napisał:

> > Gdzie ? Pytam gdzie na nizinach Szwajcarii ?
                  >
                  > A gdzie sie nie buduje? Obejrzyj sobie dowolna mape.

No , obejrzałem i co ? Wyłumacz nizinna Szwajcarię .

> > Nie nie ma tylko ma je w ograniczonym zakresie .
                  >
                  > Dobrze wiec. Mamy nowytermin: "autostrady w ograniczonym zakresie". Jest na tyl
                  > e
                  > ciekawy, ze az pragne, nie tylko chce, dowiedziec sie co to sa "autostrady w
                  > ograniczonym zakresie".

No np takie jak opisał J. Trzynastka nie jest na całej długości autostradą ,
                  podobnie jak wiekszość dróg międzynarodowych tranzytowych w tamtym rejionie .

Oczywiscie uczciwosc dowodowa przeszkodzi Ci opisywac
                  > kraje tak "tranzytowe" jak Norwegia czy Szwecja.
                  • edek40 Re: Rondo na E41 26.11.09, 13:03
                    > No , obejrzałem i co ? Wyłumacz nizinna Szwajcarię

Czy teraz bedziesz porownywal srednia wysokosc n.p.m. Szwajcarii z innymi
                    krajami. Na przyklad z Polska. Wyjdzie druzgocaco dla Polski.

> No np takie jak opisał J. Trzynastka nie jest na całej długości autostradą ,
                    > podobnie jak wiekszość dróg międzynarodowych tranzytowych w tamtym rejionie .

Acha. To cudowne, ze tam nie wszedzie sa autostrady.
                    • habudzik Re: Rondo na E41 26.11.09, 13:12
                      edek40 napisał:

> > No , obejrzałem i co ? Wyłumacz nizinna Szwajcarię
                      >
                      > Czy teraz bedziesz porownywal srednia wysokosc n.p.m. Szwajcarii z innymi
                      > krajami. Na przyklad z Polska. Wyjdzie druzgocaco dla Polski.

Nie chcę niczego porównywać . Chcę żebyś mi wyjaśnieł o co Ci chodziło z nizinna
                      Szwajcarią

> > No np takie jak opisał J. Trzynastka nie jest na całej długości autostrad
                      > ą ,
                      > > podobnie jak wiekszość dróg międzynarodowych tranzytowych w tamtym rejion
                      > ie .
                      >
                      > Acha. To cudowne, ze tam nie wszedzie sa autostrady.

Ano nie wszędzie są kontynuowane . Zupełnie jak nasza A2 kończąca się w
                      Strykowie i przechodząca w zwykła drogę E30 . Z rondami i mikrorondami .
                      • edek40 Re: Rondo na E41 26.11.09, 14:19
                        > Nie chcę niczego porównywać . Chcę żebyś mi wyjaśnieł o co Ci chodziło z nizinna
                        > Szwajcarią

Znaczy, ze niby same szczyty tam maja. To gdzie, do diaska te autostrady pobudowali?

> Ano nie wszędzie są kontynuowane . Zupełnie jak nasza A2 kończąca się w
                        > Strykowie i przechodząca w zwykła drogę E30 . Z rondami i mikrorondami .

czyli jednak zadnej rownicy? Tam nie wszytkie sa kontynuowane, u nas zadna nie
                        jest kontynuowana. Kropka w kropke.
                        • habudzik Re: Rondo na E41 26.11.09, 19:46
                          edek40 napisał:

> > Nie chcę niczego porównywać . Chcę żebyś mi wyjaśnieł o co Ci chodziło z
                          > nizinna
                          > > Szwajcarią
                          >
                          > Znaczy, ze niby same szczyty tam maja. To gdzie, do diaska te autostrady pobudo
                          > wali?
                          Nie zmieniaj tematu . Pytałem Cię o nizinną Szwajcarię . Mam bowiem nieodparte
                          przeczucie , że nizinna Szwajcaria jest podobna do Holandii z pasmem gór
                          skalistych u wybrzeży .

> > Ano nie wszędzie są kontynuowane . Zupełnie jak nasza A2 kończąca się w
                          > > Strykowie i przechodząca w zwykła drogę E30 . Z rondami i mikrorondami .
                          >
                          > czyli jednak zadnej rownicy?

Tu nie chodzi o różnice a o podobieństwa . Przejazd tranzytem przez Szwajcarie
                          wiąże się z tym że trzeba przejachać przez mikroronda na drodze MN . Tak czy siak .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka