IP: 82.177.73.* 21.04.05, 21:56
Czy ktoś wie jak działa radar suszarka co ona wskazuje prędkość napewno,ale
jeżeli tylko to na złapanego kierowcę z przekroczona prędkościa o 20 km mozna
ukarać kilku czy mam rację??
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 22:48
      łapie za tyle, na ile jest ustawiona, jesli w miescie ustawią na 55 i będą
      upierdliwi to tez cie zlapią jak beda chcieli... poza tym jak suszarka ma lapac
      od 20 wzwyz ?? skąd ona ma wiedziec czy jest na autostradzie, w miescie czy
      poza nim... ;/ ;/
      narazie mozna karac jednego, za granicą są takie, ze mogą lapac całą wycieczke
      jak to czasami sie jeździ w czterech na przyklad...
    • wichura Re: Suszarka 22.04.05, 10:19
      Suszarka to chyba radar ręczny. Pokazuje on prędkość namierzonego pojazdu oraz
      ma licznik czasu od wykonania pomiaru (co pies Ci pokaże - że to rzekomo Twój
      wynik). Daje to możliwość karania kilku(nastu) kierowców na podstawie
      jednego "zablokowanego" pomiaru.
      • Gość: ktoś Re: Suszarka IP: *.spl.sas.com / 213.241.42.* 22.04.05, 10:42
        Zaraz zaraz, mnie ostatnio złapali, o ile mnie pamięc nie myli mieli na
        wyświetlaczu też moje numery rejestracyjne. A może mi sie tylko wydawało? Kto
        ma świeższe doswiadczenia i pamięta dokładnie?
        • Gość: Zmal Re: Suszarka IP: 82.177.73.* 22.04.05, 15:19
          Oto mi chodzi czy mam mozliwość sprawdzenia czy to pomiar mojego auta bo w tym
          momęcie każdy jest zdenerwowany policjant coś tam pokazuje niby to pomiar
          mojego auta a jak jest naprawdę może by się jakiś polisjant wypowiedział na ten
          temat czy jest możliwy przekręt na kierowcy.
          • Gość: fragi Re: Suszarka IP: *.zebyd.com.pl 22.04.05, 18:43
            A po co robić "przekręt" ? Przecież każdy przekracza szybkość. Problem jest
            raczej odwrotny, tzn. gdy policjant jednego zatrzymuje i pokazuje mu pomiar to
            kilku-kilkunastu przejeżdża bezkarnie. Czyli nie łapie wszystkich tylko co
            któregoś. Każdy zatrzymany doskonale wie ile jechał. Zdecydowanie gorzszy jest
            fotoradar bo łapie wszystkich. W dodatku gdy przyjdzie mandat to nie pamiętasz
            już ile jechałeś. Tu dopiero można robić przekręty.
            • Gość: :) Re: Suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 22:38
              raczej nie, wszystko jest zapisywane i policja nie ma jak tego zmienic -
              probowalem z kazdej strony to zalatwic bo mi jebło kiedys po oczach jak miastem
              smigalem :P bylem przekonany ze jechalem ok 100 ale bylo 78 i skonczylo sie na
              100zl
              • Gość: fragi Re: Suszarka IP: *.zebyd.com.pl 23.04.05, 22:46
                No właśnie ! Cała Polska zna historię gościa, który według fotoradaru jechał
                załadowanym starym jelczem z przyczepą 120 km/h. On się odwołał i biegli
                stwierdzili, że nie jest możliwe rozwinięcie takiej prędkości tym pojazdem więc
                Jemu umorzyli. A co z innymi ? Skąd mam wiedzieć po 2 tygodniach czy fotoradar
                nie został "podrasowany" przez zmyślnego majsterkowicza ? Zwłaszcza, że w modzie
                jest wynajmowanie przez straż wiejską prywatnych fotoradarów, których
                właściciele mają płacony procent od mandatów. To dopiero bandyctwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka