Dodaj do ulubionych

suszarka dyson- loki

26.10.24, 06:50
pytanie do posiadaczek kręconych włosów oraz suszarki dyson z dyfuzorem smile
ostatnio, w delegacji skorzystałam z usługi fryzjerskiej i jestem oczarowana efektemsmile
mam swoje naturalne kręcone włosy, suszone jak tylko czas pozwala naturalnie -wtedy jest najlepszy skręt
jednak w okresie jesienno-zimowym, włosy nie schną mi zbyt szybko a do roboty trzeba wyjść o 7.00. Wtedy też suszę je dyfuzorem.
Ale.. ostatnio trafiłam do fryzjera, który wysuszył mi je właśnie dysonem - no i moje loki to była petarda
z ciekawości sprawdziłam cenę ... no kosmos, ale chodzi mi ta suszarka po głowie od jakiś 3 tygodni
wiem, ze ten dyson ma kilka nakładek, ale mnie konkretnie interesuje dyfuzor - któraś ematka , posadaczka loków, ma, korzysta? warto wydać tyle hajsu na suszarkę?
dodam,że swoją starą mam od 14 lat wiec zakup byłby na lata -jeśli oczywiscie tyle przeżyje ta suszarka
Obserwuj wątek
    • b-b1 Re: suszarka dyson- loki 26.10.24, 07:55
      Najlepszym dyfuzorem do loków jest gama-pasuje do większości suszarek i kosztuje ułamek ceny dysona. Nie zniechęcam do dysona( jestem fanką, mam airwapa), ale mam 2 dorosłe córki z lokami i widzę, co się najlepiej sprawdziło. Gama polecana jest przez specjalistów od loków i faktycznie czyni cuda.
      • thank_you Re: suszarka dyson- loki 26.10.24, 10:13
        O, a teraz mi się przypomniało (boże, co ze mną), że miałam kiedyś gamę, na fali wydobywania skrętu - i faktycznie tam wkładało się włosy do środka. smile)) Ale Dyson też daje radę. smile
        • simply_z Re: suszarka dyson- loki 26.10.24, 16:53
          Mam,i faktycznie wychodzą fajne fale
    • marszawka Re: suszarka dyson- loki 26.10.24, 08:23
      Dokładnie tak, jak pisze b-b. Tylko Gama. W dyfuzorze chodzi o to żeby te szpilki wewnątrz nie wystawały ponad obręcz dyfuzora. Wiele dyfuzorów, jak nie wszystkie, inne tak właśnie mają wychodzi siano, nie loki. Gama jest tania i pasuje do większości suszarek.
      • marta.graca Re: suszarka dyson- loki 26.10.24, 10:05
        Czy wg Was nada się też do fal i wydobywania skrętu?
        • thank_you Re: suszarka dyson- loki 26.10.24, 10:13
          Ale co, Dyson? Czy sama końcówka Gama?
          • marta.graca Re: suszarka dyson- loki 26.10.24, 10:15
            Końcówka.
            • b-b1 Re: suszarka dyson- loki 26.10.24, 16:48
              Jak najbardziej się sprawdzi. Dzięki niej dowiedzialam się że mam włosy z których bez problemu można wydobyć skręt😂. A ja całe życie myślałam że z powodu rozjaśniania mam takie nijakie😂.
            • pani_libusza Re: suszarka dyson- loki 26.10.24, 22:19
              Chodzi o coś takiego?
              allegro.pl/oferta/ga-ma-dyfuzor-uniwersalny-super-diffuser-gleboki-14250389315?offerId=14250389315&inventoryUnitId=vTzEncs8BlgoscHUC_j_Pg&adGroupId=MWQzYTU5OTQtMjg5Zi00NDYyLThkN2EtYmY0OGQ5NmE0YWYxAA&campaignId=ZTk0M2MyMWUtNmYwYS00OWFmLWIwMGYtMDE3MjM1N2VmYjM3AA&clientId=NzQwNzMwMzgA&sig=29992159d446f0b697a7c5860cdaf2fa&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=freelisting&srsltid=AfmBOor250ExlQKdNNaPe5niSOgK3JNNtwR8QqxiOGx7R3ibvTedKaHNBBM
              • b-b1 Re: suszarka dyson- loki 27.10.24, 06:50
                Tak-to najlepszy dyfuzor do loków.
                • pani_libusza Re: suszarka dyson- loki 27.10.24, 07:18
                  Dzięki!
                • klementyna99 Re: suszarka dyson- loki 27.10.24, 23:10
                  Tzn. kupić tylko dyfuzor? Do obojętnie jakiej suszarki?
                  • b-b1 Re: suszarka dyson- loki 28.10.24, 12:37
                    klementyna99 napisała:

> Tzn. kupić tylko dyfuzor? Do obojętnie jakiej suszarki?

Do takiej, ktora jakis dyfuzor w zestawie ma/miała-wtedy na 100% Gama będzie pasowała.
    • ivaz Re: suszarka dyson- loki 26.10.24, 09:51
      Ja mam replikę z Aliexpress, siostra ma oryginał, żadna z nas nie widzi kompletnie żadnej różnicy w jakości i szybkości suszenia włosów. Ja co prawda mam proste włosy, ale często zakręcam włosy na dołączone do suszarki lokówki, loki kręci identycznie jak oryginał, świetnie też wygładza włosy po założeniu odpowiedniej końcówki, jedyna różnicę widać w jakości wykonania, nie ma co się oszukiwać, materiał z jakiego wykonany jest oryginał jest lepszy. Ale za tą cenę mogę mieć 10 replik, które tak naprawdę dają taki sam efekt.
    • thank_you Re: suszarka dyson- loki 26.10.24, 10:08
      Ja mam tę suszarkę z dyfuzorem i gdy mam ochotę na loki, to je sobie robię - ale sam dyfuzor to za mało, jest cała technika robienia loków, czyli wgniatasz w mokre i ociekające włosy dobrany odpowiednio preparat, wyciskasz nadmiar wody i z głową w dół suszysz tym dyfuzorem.
      Nie wiem czy inne są lepsze, gorsze -bo nie miałam. Dyfuzor jest dość spory. Na pewno te suszarki dużo szybciej suszą włosy i ich dźwięk jest znacznie przyjemniejszy.
      • lewababa Re: suszarka dyson- loki 26.10.24, 18:57
        thank_you napisała:

> Ja mam tę suszarkę z dyfuzorem i gdy mam ochotę na loki, to je sobie robię - al
        > e sam dyfuzor to za mało, jest cała technika robienia loków, czyli wgniatasz w
        > mokre i ociekające włosy dobrany odpowiednio preparat, wyciskasz nadmiar wody i
        > z głową w dół suszysz tym dyfuzorem.
        > Nie wiem czy inne są lepsze, gorsze -bo nie miałam. Dyfuzor jest dość spory. Na
        > pewno te suszarki dużo szybciej suszą włosy i ich dźwięk jest znacznie przyjem
        > niejszy.

oj znam technikę - od zawsze miałam burzę loków i doskonale wiem, jak nalezy je suszyć smile
        mam porządną suszarke z dyfuzorem , ale po tej wizycie i suszeniu dysonem (fryzjer użył mojego preparatu do układania więc to nie to zrobiło różnicę)po prostu te loki były tak mega skręcone i nie widziałam tam ani trochę tzw "rozdmuchania" - dlatego tak się oczarowałam tym dysonem
        choć cena studzi zapędywink
        • thank_you Re: suszarka dyson- loki 27.10.24, 23:06
          Mnie Dyson zachwyca tym, jak cicho i szybko pracuje. Nawet mój syn zaczął używać suszarki. big_grin
      • dni_minione Re: suszarka dyson- loki 28.10.24, 13:19
        A czego używasz do wgniatania?
    • zibi62 Re: suszarka dyson- loki 27.10.24, 18:39
      Zrobiłam właśnie test 😂gamma po jednej stronie, dyson po drugiej. Wygrał dyson 😂
      • lewababa Re: suszarka dyson- loki 28.10.24, 05:31
        zibi62 napisała:

> Zrobiłam właśnie test 😂gamma po jednej stronie, dyson po drugiej. Wygrał dyson
        > 😂
        napisz proszę w czym tkwi różnica? tzn jakie mialaś włosy po gamie a jakie po dysonie?
        ja mam włosy mocno kręcone więc u mnie to nie kwestia robienia fal, a skrętu loków
    • kotejka Re: suszarka dyson- loki 27.10.24, 19:37
      Chodzi za mną ten Dyson, coraz bardziej
      Ale.zastanawiam się, jeśli już
      Czy ta malutka okrąglutki, czy długi airwrap?
      Włosy mam półdługie,.z tendencją do skrętu, ale równie cllayeo się prostują przy dobrej stylizacji
      Jakie macie doświadczenia
      I do autorki pytanie - który ty próbowałaś?
      • lewababa Re: suszarka dyson- loki 28.10.24, 05:29
        kotejka napisała:

> Chodzi za mną ten Dyson, coraz bardziej
        > Ale.zastanawiam się, jeśli już
        > Czy ta malutka okrąglutki, czy długi airwrap?
        > Włosy mam półdługie,.z tendencją do skrętu, ale równie cllayeo się prostują prz
        > y dobrej stylizacji
        > Jakie macie doświadczenia
        > I do autorki pytanie - który ty próbowałaś?

dyson supersonic - i efekt suszenia dyfuzorem mnie oczarował - choć powoli zaczynam myśleć na chłodnowink czy na pewno jest mi to do szczęścia potrzebne?smile może po prostu spróbuję ten dyfuzor gama , k którym w tym wątku sporo napisano
        • gryzelda71 Re: suszarka dyson- loki 28.10.24, 09:56
          Będę w mniejszości. Samodzielnie uzywany dysonans mnie nie oczarował. O loki chodzi. Ani szybciej, ani ladniej.
    • kamin Re: suszarka dyson- loki 27.10.24, 20:00
      Ja się podepnę. Nigdy nie miałam suszarki. Poza małą, turystyczną, używaną z raz w roku.
      Kupiłabym ten dyfuzor gama, ale jaka suszarka do niego? Co to znaczy "zwykła"?
      • b-b1 Re: suszarka dyson- loki 27.10.24, 21:21
        Kup suszarkę, która ma w swoim zestawie dyfuzor- wtedy końcówka jest specyficznie zwężona i dyfuzor gama na pewno będzie pasował.
        U mnie pasuje do 3 suszarek - philipsa, remingtona i babyliss- każda z nich ma swój dyfuzor, ale gama jest lepszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka