IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 01:05
Dzis w nieduzej kolizji (ja bok , on blotnik) stracilem lusterko....lewe.
Wracalem z Rembertowa do Srodmiescia....masakra , jak niewidomy , chyba ze 20
razy spojrzalem na kikut za szyba. W takim miescie jak Warszawa wolalbym juz
nie miec przedniej szyby niz lusterka...straszna nerwowke dzis przezylem...
Jak radzicie sobie w takich sytuacjach ?
pozdr
R
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: lusterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 08:10
      Korzystamy ze środkowego lusterka, nagiętego nieco do naszych nowych potrzeb.
      • robertrobert1 Re: lusterka 26.07.05, 12:04
        Gość portalu: iwona napisał(a):

> Korzystamy ze środkowego lusterka,

To jest mozliwe jak sie jezdzi osobowka ale jak ma sie Vana to te lusterko
        kompletnie jest nieprzydatne.
        • Gość: iwona Re: lusterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 13:10
          Ze wstępnego opisu szkod wynika, ze oba samochody byly tego samego wzrostu, a
          więc osobowe. Poza tym cięzarowka nie płakalaby za stratą lusterka, poszlaby do
          sklepu i kupila nowe. Albo przelożyla lewe na prawo.
          • Gość: Roberto Re: lusterka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:06
            Gość portalu: iwona napisał(a):

> Ze wstępnego opisu szkod wynika, ze oba samochody byly tego samego wzrostu, a
            > więc osobowe.

Po czym to wnioskujesz? Ten sam opis idealnie pasowalby rowniez do autobusow.

> Poza tym cięzarowka nie płakalaby za stratą lusterka, poszlaby do
            > sklepu i kupila nowe.

A osobowka tego nie moze zrobic?

> Albo przelożyla lewe na prawo.

Ale w opisywanym watku utracono wlasnie lewe lustreka a w ciezarowce jazda bez
            lusterek bocznych praktycznie jest niemozliwa.

PS. Jesli ty tak interpretujesz kodeks drogowy jak rozumujesz kilka linijek
            tekstu pisanego to nie dziwie sie, ze polscy kierowcy sa najgorszymi kierowcami
            w Europie.
            • Gość: iwona Re: lusterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:13
              aaaaaaaa,lewe - no rzeczywiście, patrz no.
              No i co teraz?
              • Gość: Roberto Re: lusterka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 15:46
                Moze gosc powinien poprosic zone o puderniczke?
    • jelen3 Re: lusterka 26.07.05, 14:27
      Na lawete się samochód wstawia! Co by było, gdyby po Twojej lewej jechał
      rowerzysta???
    • Gość: emma Re: lusterka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 14:24
      A ja kiedyś widziałam gościa, który nie miał lusterka w środku!!! Tragedia, nie
      mówiąc o tym, że kiedyś jechałam za człowiekiem, który nie miał STOPU! Polak
      jak widać potrafi!
      • vatseq Re: lusterka 02.08.05, 19:02
        Brak lusterka w środku, wbrew pozorom, nie jest tak uciążliwy, jakby się
        wydawało na pierwszy rzut oka! Zewnętrzne lusterka są wystarczające. Znam sprawę
        z autopsji - jeżdżenie dostawczakiem nauczyło mnie korzystania z zewnętrznych
        lusterek częściej niż z wewnętrznego.

Brak stopu, to rzeczywiście poważny problem - przy pierwszej okazji należy
        delikwentowi zwrócić uwagę. On może o tym nie wiedzieć jeśli uszkodził się
        wyłącznik, a nie żarówki! Ja stojąc przed autobusem na skrzyżowaniu sprawdzam
        działanie świateł - dobrze są widoczne w odbiciu mojego auta w karoserii autobusu.

vatseq
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka