Dodaj do ulubionych

pomocy(PZU)

08.08.05, 20:03
szanowni państwo rok temu zakupiłem Poloneza 1992rok produkcji z instalacją
gazową w bardzo dobrym stanie za 3800pln miesiąc temu miałem stłuczkę nie z
mojej winy mój jak i winnego pojazd ubezpieczony był w PZU szkoda jest
następująca do wymiany maska błotnik zderzak chłodnica lampa samochód moim
zdaniem nadaje się do naprawy niestety pan inspektor ustalił tak zwaną szkodę
całkowitą policzył nie wiem skąd wartość pojazdu na 1300pln i przyznał mi do
wypłaty 1140pln i co ja teraz z taką kwotą mam zrobić proszę pomóżcie

Obserwuj wątek
    • dagbe Re: pomocy(PZU) 09.08.05, 12:50
      Może to coś pomoże:
      www.motofakty.pl/artykul/blef_ubezpieczyciela.html
      Znalazłam na forum autokacik.pl
      Jest tam w "Motokąciku" dluga dyskusja pod tytułem "Blef ubezpieczyciela"

I jeszcze to: www.rzu.gov.pl/prawo/orzecznictwo_komunikacyjne.htm

Pozdrawiam,
      Dagmara
      • pwpw1 Re: pomocy(PZU) 09.08.05, 16:37
        Dziękuje bardzo za fachową poradę miał bym jeszcze jedno pytanie a mianowicie
        na jakiej podstawie PZU wyliczyło wartość poloneza z 1992r na 1300pln skoro
        polonez ten kosztował mnie rok temu 3800pln cena giełdowa w tej chwili jest
        około 2000pln a sama instalacja gazowa kosztowała 1400pln w jaki sposób mogę
        sprawdzić czy kwota 1300pln została naliczona prawidłowo
        • dagbe Re: pomocy(PZU) 10.08.05, 10:28
          Na te pytania Ci nie odpowiem, bo nie jestem fachowcem. Musisz znaleźć jakiegoś
          niezależnego rzeczoznawcę. W Trójmieście polecam pana Wojciecha Kuleszę -
          bardzo dobrze pomógł mojej Mamie.
          kulesza.w.webpark.pl/
          Pozdrawiam,
          Dagmara
          • furbix Re: pomocy(PZU) 12.08.05, 22:39
            jezeli chodzi Ci o wartość, to PZU ma oczywistą rację, istnieje coś takiego jak
            Infoexpert, są to tabele wartości pojazdów ustalane przez rzeczoznawców PZmot i
            takie wartosci PZU bierze pod uwagę, a nie cenę giełdową czy tak astronomiczną
            cenę za Poloneza z 1992 roku jak podałas. Niezależny rzeczoznawca nic tu nie
            pomoże, choćby nawet wycenił to auto na więcej. Szkoda całkowita jest wtedy gdy
            wartość szkody przekracza 70% wartości pojazdu.
            • pwpw1 Re: pomocy(PZU) 13.08.05, 10:09
              przeczytaj poprzednie wypowiedzi i zobaczysz że to 70% to typowy blef taki
              pojęcie nie istnieje a co do wartośći mówisz astronomiczna cena powiem ci tak
              sama instalacja kosztuje 1400pln dolicz do tego centralny ,alarm ,radio i masz
              całą moją wycene zrozum jedno ja nie chce nic na tym zarobić poprostu za
              1140pln nie jestem wstani przywrucić poprzedniego stanu a stłuczka nie była z
              mojej winy więc dlaczego to ja dzisiaj mam dokładać remontu tego pojazdu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka