Dodaj do ulubionych

samochód dla dwojga

07.09.05, 10:25
Mam pytanie do posiadaczy aut i doświadczonych kierowców? Co dodatkowo można zamontować w
aucie, aby zapewnić sobie bezpieczną jazdę? Od niedawna posiadam prawo jazdy. Do tej pory
samochód prowadził tylko mąż. To stara Toyota Corolla i nie posiada wielu udogodnień jak Opel
Corsa, którym jeździłam podczas kursu. Mam na myśli możliwość dostosowania wysokości fotela do
wzrostu i dodatkowe lusterka...Może to brzmi idiotycznie, ale wolałabym dokupić parę elementów i
zapewnić sobie bardziej komfortowe korzystanie a co za tym idzie bezpieczeństwo. Mając na
dodatek świadomość, że przyjdzie mi jeździć z kilkumiesięcznym niemowlakiem :( Hm, trochę mnie
to przeraża...Macie jakieś propozycje?
Obserwuj wątek
    • vtec_z Re: samochód dla dwojga 07.09.05, 10:28
      Jeździsz w Polsce? Czy pisząc o dodatkowych lusterkach myślałaś o zewnętrznych
      po jednym z każdej strony samochodu?
    • b-beagle Re: samochód dla dwojga 07.09.05, 10:39
      Możesz sobie zamontować w środku takie duże panoramiczne luterko jak mają
      niektórzy taksówkarze. Łatwiej się zorientować co się dzieje z boku samochdu,
      chodzi zwłaszcza o tzw "martwy punkt".
    • justyszda Re: samochód dla dwojga 07.09.05, 10:57
      Może dodatkowe, trzecie światło STOP?? Może Tobie nie ułatwi za bardzo życia,
      ale za to inni kierowcy będa lepiej widzieli, że hamujesz, więc i Tobie to
      poprawi bezpieczeństwo.
    • vatseq Re: samochód dla dwojga 07.09.05, 14:29
      Ultradźwiękowy system pomagający w cofaniu - ostrzega o bliskich przeszkodach.

vatseq
      • Gość: Seiec Re: samochód dla dwojga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 22:09
        No i rzecz jasna system namierzania - "swoj/nieprzyjaciel"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka