Dodaj do ulubionych

Złodzieje

14.10.05, 22:45
temat poruszyc chciałbym o złodziejach za kierownicą, czyli o kierowcach,
którzy jadąc w korku odwalają wszsytkie znane im triki (takie jak przejazd po pasie awaryjnym, przejaz przez stację benzynową, jazda pod prąd), okradająć z czasu kierowców, którzy odsają w korku swoje.

Okradają, gdyż potem zazwyczaj włączają się do ruchu pominąwszy korek stosując wymuszenie, lub wjeżdzając np przed autobus lub inny wolniejszy pojazd. W efekcie ci których wyprzedził poruszą się o te 8 metrów mniej, czyli w przeliczeniu na korek kilkanaście - kilkadziesiąt sekund.

Ja każdemu takiemu zapodałbym (jak za każdą kradzież) po 2 lata w zawiasach
Obserwuj wątek
    • okrutny_mariuszek Re: Złodzieje 15.10.05, 08:01
      STOP FRUSTRATOM DROGOWYM!

OBOWIĄZKOWE TESTY PSYCHOLOGICZNE DLA KAŻDEGO KANDYDATA NA KIEROWCĘ! kOMPLEKSOWE
      TESTY!
      • Gość: :) Re: Złodzieje IP: *.chello.pl 15.10.05, 22:59
        korki gdzieś się kończą - zazwyczaj za jakimiś światłami lub skrzyżowaniem
        dojeżdżając do końca korka pomyśl sobie coś optymistycznego np O UDAŁO SIĘ W
        GODZINĘ lub NASZCZĘŚCIE NIE BYŁO ŻADNEGO WYPADKU I ZAMKNIĘCIA RUCHU a co do
        włączających (wciskających się) pomyśl sobie w tym czasie JACY ONI ZAGANIANI lub
        całkiem coś innego np o rodzinie, domu lub wolnej sobocie i odrazu ci się
        pojawi uśmiech na ustach. Ja np stojąc w korku jak nic mi do głowy nie
        przychodzi to przyglądam się kierowcom jakie mają miny i okazuje się że około co
        20 nawet się uśmiecha i tym sposobem nie zakrzątam sobie głowy jak to długo
        jeszcze będzie trwało. doszedłem do wniosku że i tak nic nie zrobię a
        przyoszczędzę nerwy i hamulce
      • Gość: ojoj Re: Złodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 20:50
        Ależ kandydaci na kierowców dopiero będą się uczyć tych zachowań na drodze.
        Problem jest w aktualnie jeżdżących kierowcach - ocena ich postępowania przez
        współużytkowników drogi.
        Musi nastąpić współpraca z Policją i eliminowanie idiotów.
        pozdr
    • servent Re: Złodzieje 16.10.05, 21:26
      Rozumiem Cię jak nikt.
      NIe wytrzymałem i któregoś razu dogoniłem chłopa, który wyprzedził mnie po
      trawniku z prawej strony (poranny korek na wjeździe do Warszawy). Przejeżdżając
      obok mnie wystrzelił niedopałka w moim kieunku, który nieszczęśliwie został na
      masce mojego dużego ciemnego samochodu z napędem na tył.
      Po przejechaniu kolejnych dwóch metrów wysiadłem i przełożyłem do auta z
      bagażnika siekierę którą zawsze tam wożę. Większośc kierowców chyba pojęła mój
      problem bo jakby miejsca więcej się w koło nas zrobiło. Przy kolejnym
      zatrzymaniu miałem odciąć mu lusterka, ale chłop zorientowała się, że idzie na
      ostro i zdjął swojego pecika, przepraszając za niecelny strzał z niedopałka.
      Obaj mieliśmy chyba zmarnowany cały dzień.
      Czy myślisz że to mogło się zdarzyć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka