Dodaj do ulubionych

co sluchacie w samochodzie?

IP: *.acn.waw.pl 10.03.07, 20:42
wiele tu o wypadkach, kraksach, lamaniu przepisów, to teraz dla rozluźnienia
powiedzcie co sluchacie jadąc samochodem....
Obserwuj wątek
    • Gość: opona balonowa Tylko najlepsze, klasyka np. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.07, 20:53
      Czajkowski: "Jezioro Łabędzie", "Dziadek do Orzechów". Piekne.
      ( trzeba mieć jednak dobre audio i cicha furke, bo inaczej nici z tego)
      • Gość: gienia Re: Tylko najlepsze, klasyka np. IP: *.acn.waw.pl 10.03.07, 21:08
        lubie disco polo wiec zwykle tego
        • Gość: opona balonowa Gieniu, a powiedz mi co ma wspólnego IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.07, 21:20
          to "polo" z moją wypowiedzią?
          PS. To ....(polo) jeszcze istnieje?
        • Gość: yeger_er Re: Tylko najlepsze, klasyka np. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 15:51
          także nie gardzę tym gatunkiem muzyki :)
          szczególnie na wiosnę i latem a te już tuż tuż...
    • pizza987 Re: co sluchacie w samochodzie? 10.03.07, 21:36
      Podczas jazdy w stolicy-Antyradio, a w trasie zapas płyt i to co lubię najbardziej: Marillion (z Fishem), Motorhead, Metallica, Dire Straits itp.
    • zaholec Re: co sluchacie w samochodzie? 11.03.07, 07:56
      Gość portalu: zośka napisał(a):

> wiele tu o wypadkach, kraksach, lamaniu przepisów, to teraz dla rozluźnienia
      > powiedzcie co sluchacie jadąc samochodem....

słucha się czegoś lub kogoś
      coś lub kogoś można słyszeć

a wracając do tematu; metallica, turnau, jedenosieml, i program trzeci
      polskiego radia
    • stefan4 Radia Maryja 11.03.07, 08:06
      Jazda samochodem jest drętwa, więc człowiekowi potrzeba trochę niewyszukanej
      rozrywki. A to jest jedyne radio mówione, które słychać wszędzie. Ale już nie
      słucham, bo mi się włamali i zarąbali radio. Teraz słucham silnika. To jest
      gorsze niż tamta pokuta.

Kiedyś będzie można w czasie jazdy skupić się czymś sensownym np. na czytaniu
      książki. Droga sama zajmie się prowadzeniem samochodu, żeby człowiek nie musiał
      tępieć za kierownicą. Ale na razie to tylko marzenie.

- Stefan

www.ipipan.gda.pl/~stefan/Irak
    • Gość: Kokeeno Re: co sluchacie w samochodzie? IP: 80.54.202.* 11.03.07, 15:38
      Ze stacji radiowych to tych lokalnych, w trajkocą o korkach i innych utrudnieniach w ruchu (warto wiedzieć, co ominąć, jeśli się nie zna za bardzo okolicy). Czasem RMF classic. Na CD to głównie soundtracki (ewentualnie opera - jak chcę się podlizać żonie ;o)
    • meps3 Re: co sluchacie w samochodzie? 11.03.07, 16:43
      Wyłącznie uwag mojej ślubnej albo :
      Za szybko
      Za wolno
      Przycisz radio bo już mnie głowa boli.
      A jak mam to szczęście i jadę sam to AC/DC i to do oporu.
      • vatseq Re: co sluchacie w samochodzie? 21.03.07, 10:05
        Qrcze, Twoją ślubną też głowa boli w samochodzie? :-)
    • tiges_wiz Re: co sluchacie w samochodzie? 12.03.07, 09:22
      wszystkiego po za discopolo.
      trafia sie wiec i soulfly czy illusion, ale tez i trojanowska, rhapsody czy
      troche alternatywy w postaci demosceny ;)
      • Gość: na zimno Czego slucham? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.03.07, 10:35
        ostatnio - Herbie Hancock: "Possibilities".

• Gość: wnh jazz... IP: *.itpp.pl 12.03.07, 11:05
      ... i ajk jest fajny kawałek, to jeszcze siedze w środku po zaparkowaniu, a że
      utwory jazzowe zwykle sa dlugie, to siedze długo :))
    • Gość: Kodem_PL zaleznie od nastroju... ale generalnie nic czym IP: *.hor.brad.ac.uk 13.03.07, 11:00
      moznaby sie pochwalic:-D

Najczesciej radia, z dodatkiem nawigacji i/lub pasazerow. Mialem nagrane pare
      plyt ze swietnymi piosenkami lat ~80, ale juz mi sie kompletnie znudzily.

Teraz jak jade gdzies dalej nagrywam np. cos z kolekcji Hed Kandi, czyli muzyke
      klubowa (czy to jest house?) To wprowadza mnie w swojego rodzaju trans (jak do
      tego dojdzie jeszcze predkosc autostradowa to juz w ogole...) i kilometry
      uciekaja:-D
    • michalfront Re: co sluchacie w samochodzie? 13.03.07, 13:04
      jak jeżdżę po mieście to zwykle ESKA-ROCK albo cokolwiek innego rockowego :)

a ostatnio od paru dni leci u mnie Roliing Stones "Stripped" na zmianę z Nick
      Cave "Let Love In" :)))
    • Gość: Pokrak Re: co sluchacie w samochodzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.07, 19:38
      Najchętniej Cream, Hendrixa, Eagles.
      Trafia się Turnau, Pat Matheny.
      Radia nie słucham, bo same bzdety.
    • mariusz-ef Re: co sluchacie w samochodzie? 14.03.07, 12:13
      kursu jezyka angielskiego (slowka na mp3)
      i cb radia
    • Gość: aga tylko ROXY fm :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 13:22
    • Gość: Emeryt Re: co sluchacie w samochodzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 11:20
      Pani Zośko, świetny pomysł - można wymienić się informacjami. W zasięgu
      Warszawy słucham w niektórych godzinach Dwójki (102.4) oraz RMFClassic (98.3)
      przez prawie cały czas. Z muzyki popularnej Radio "Vox" (93.3) - choć jest
      religijne, serwisy informacyjne nie są "oszołomskie" jak na stacjach Polskiego
      Radia. Także alternatywnie 100.1. Kiedy wyjeżdżam poza zasięg Warszawy, słucham
      głownie nagranych przez siebie kaset z Golden Oldies. I tu prośba do innych
      użytkowników tego Forum - czy P.T. Uczestnicy spoza Warszawy mogliby podać
      częstotliwości rozgłośni dla Dwójki czy RMFClassic (jeśli jest). Także
      ekwiwalenty w ich regionie - z muzyką popularną z nienatrętnymi informacjami.
      Ukłony dla Pani Zośki, pozdrowienia dla wszsytkich Uczestników, Emeryt
      • Gość: słabomiii Re: co sluchacie w samochodzie? IP: *.chello.pl 20.03.07, 22:20
        a ja słucham frajerów co destykulują za szybami
        podjeżdżam bliżej i uchylam swoją i w ten sposób zachęcam do wyrażenia ich
        opinii już na głos
        jak kupię se kamerkę to i będę ich nagrywał
    • vatseq Re: co sluchacie w samochodzie? 21.03.07, 10:03
      Weather Report, Zawinul, Yes, King Crimson, Kate Bush, Brand x, Pink Floyd,
      Supertramp, Grieg, Modest Musorgski, Gustaw Holst, Philip Glass, Prokofiew - w
      zależności od nastroju. Repertuar niestety się zmienia jak jadę z żoną :-(
    • Gość: kalkolo Re: co sluchacie w samochodzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 22:28
      Powieści w odcinkach wypożyczanych z biblioteki książki mówionej, ale trzeba
      mieć stary model raiomagnetofonu kasetowego, bo tylko kasety.
    • Gość: matórzysta Chyba czego? IP: *.tpnet.pl 22.03.07, 08:22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka