Dodaj do ulubionych

pijany kierowca

IP: *.autocom.pl 24.07.07, 20:06
wczoraj zatrzymałem kolesia na ulicy, zabrałem mu kluczyki a powód był prosty
pan miał czerwone światełko a mało co nie potrącił kobiety z dzieckiem na
pasach, kawałek dalej węzykiem i tak na następnym skrzyżowaniu zabrałem mu
kluczyki trochę się szamotał ale nie był w stanie już myśleć co się z nim
dzieje ( po przyjeżdzie policji okazało sie że miał 3 promile ) a teraz
najciekawsze - ludzie z tłumu podzielili się na dwie grupy jedna łącznie z
dresami osiedlowymi(brawo dla nich) była za mną natomiast parę osób w tym
dwie panie z kołka ojca dyrektora stwierdzili "że jestem nienormalny bo jak
bym był normalny to bym puścił gościa normalnie do domu i nie robił problemu"
jakie macie zdanie na temat mojego czynu?
ps. bynajmniej nie czuję sie bohaterem i niniejszym oświadczam publicznie że
nie zatrzymam więcej żadnego pijanego kolesia w autku poruszającego się po
naszych wspaniałych drogach bo dzisiaj pan na komisariacie powiedział mi że
ja też muszę iśc do sądu bo koleś powiedział że mu ukradłem auto a on poszedł
na stację się opić (pewnie po stracie tego złomu;) )i wtedy jak sobie szedł z
flaszką do domu to zobaczyl swoje auto i podbiegł do mnie na skrzyżowaniu i
chciał mi zabrać auto a ja zadzwonilem po policję. zgroza jeżdzę dwoma autami
w jednej chwili kradnę auta i czuję się jakbym maił 30 promili chyba pojdę
sobie pojeżdzic dla uspokojenia ................
Obserwuj wątek
    • iberia.pl Re: pijany kierowca 24.07.07, 21:44
      Gość portalu: jedrekkrak napisał(a):

> jakie macie zdanie na temat mojego czynu?

zachowales sie normalnie.

> ps. bynajmniej nie czuję sie bohaterem i niniejszym oświadczam publicznie że
      > nie zatrzymam więcej żadnego pijanego kolesia w autku poruszającego się po
      > naszych wspaniałych drogach bo dzisiaj pan na komisariacie powiedział mi że
      > ja też muszę iśc do sądu bo koleś powiedział że mu ukradłem auto a on poszedł
      > na stację się opić (pewnie po stracie tego złomu;) )i wtedy jak sobie szedł z
      > flaszką do domu to zobaczyl swoje auto i podbiegł do mnie na skrzyżowaniu i
      > chciał mi zabrać auto a ja zadzwonilem po policję. zgroza jeżdzę dwoma autami
      > w jednej chwili kradnę auta i czuję się jakbym maił 30 promili chyba pojdę
      > sobie pojeżdzic dla uspokojenia ................

paranoja lekka
    • Gość: akodo z ciekawości pytam... IP: *.chello.pl 24.07.07, 21:54
      po czym poznałeś że były z "kołka ojca dyrektora"?
      • Gość: jedrekkrak Re: z ciekawości pytam... IP: *.autocom.pl 24.07.07, 22:00
        bo miały moherowe berety;) nie to żart ale zaczeły od słów "ze boga sie nie
        boje i zamiast iśc do kościoła pomodlić się za grzechy swoje to czlowieka
        zmeczonego z pracy zaczepiam na ulicy i im to się nie mieści w głowie jak ta
        mlodzież się zachowuje" i tu z tą mlodzieża przesadziły trochę;)....
        • Gość: akodo to może zwykłe kretynki były? IP: *.chello.pl 25.07.07, 08:39
          nie ma co uogólniać. Aha, gratuluję postawy
    • mejson.e Wdzięk świstaka 24.07.07, 23:24
      A obydwa obozy (ZA i PRZECIW) potwierdziły oczywiście jego wersję, nie Twoją,
      prawda?
      Stąd te problemy z sądem?

A świstak siedzi i wdzięcznie nawija...

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      Automobil
      Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
      • Gość: jedrekkrak Re: Wdzięk świstaka IP: *.autocom.pl 25.07.07, 07:02
        a właśnie że nie ale na szczęście uwierzono w moją i moich świadków wersje na
        policji i liczę że w sądzie będzie przyjęta moja wersja - a nie zamierzam tylko
        dla tego zatrzymywac pijanych bo skoro pijak może powiedziec wszystko gdy jest
        ewidentnie udowodnione ze jechał na gazie i moze mieć cofniety zarzut to strach
        pomyśleć co by było gdybym nie mial swiadkow;) a poza tym on wyprzedził i dał
        się wyprzedzić zygzakiem innym kierowcom to skoro inni nie zareagowali to ja
        też nie będę - widocznie wiedzieli co ich czeka - ech ta znieczulica. ps. dla
        mnie pj jest bardzo ważna bo jeżdzę zawodowo i strata prawka = utrata pracy,
        ale widac są tacy co im to zwisa i powiewa tylko dla czego toleruje się
        POTENCJALNYCH MORDERCÓW!
        • tiges_wiz Re: Wdzięk świstaka 25.07.07, 08:55
          jezeli sad podzieli twoje zdanie (a pewnie tak bedzie), to przypilnopwac, zeby
          dostal dodatkowo za skladnaie falszywych zeznan.
          gratki ..
        • Gość: jedrekkrak Re: Wdzięk świstaka IP: *.autocom.pl 25.07.07, 18:42
          A jednak Pan dostał za swoje promilki i przez 3 lata nie zobaczy swojego prawa
          jazdy do tego za wyprzedzanie Kobietki na przejsciu 10pkt+16pkt które miał i
          mamy po prawku ( ciekaw jestem jak mu się bedzie zdawalo na nowym teście)
          grzywny trochę nie zrozumiałem bo nie bylo po mojemu tylko jakieś stawki
          dzienne w przeliczeniu itd jakiś prawniczy język, kolo na trzeżwo nieżle był
          wku....rwiony i ogólnie mi się odgrażał ale zwisa mi to bo mam przynajmniej
          satysfakcję że być może jemu lub komuś uratowałem życie;) - raz na jakiś czas
          można coś dobrego zrobić no i wreszcie 24 godzinne sądy kolo się nawet nie
          spodziewał że tak szybko dostanie wyrok a pomogła mi wygrać - zwykła uliczna
          kamera ( z czego się bardzo ucieszyłem jak dowiedziałem sie że jest nagranie
          mojej szamotaniny) i to by było na tyle tej historii.aha jeszcze fundusz
          gwarancyjny sobie o nim przypomni bo nie miał OC a to też boli chyba podobnie
          nawet jak KAC ale takiego kaca nie życzę nikomu.
          • maruda.r Re: Wdzięk świstaka 25.07.07, 20:53
            Gość portalu: jedrekkrak napisał(a):

kolo się nawet nie
            > spodziewał że tak szybko dostanie wyrok a pomogła mi wygrać - zwykła uliczna
            > kamera ( z czego się bardzo ucieszyłem jak dowiedziałem sie że jest nagranie
            > mojej szamotaniny) i to by było na tyle tej historii.aha jeszcze fundusz
            > gwarancyjny sobie o nim przypomni bo nie miał OC

Cieszę się, że to nie Ty zostałeś ukarany za obywatelską postawę. A niestety,
            tak czasem bywa.

• Gość: brawo Re: Wdzięk świstaka IP: *.crowley.pl 08.08.07, 10:12
            brawo!
            wielki szacun
          • Gość: Kokeeno Re: Wdzięk świstaka IP: 80.54.202.* 10.08.07, 20:38
            Dobra robota.
    • zaholec Słuszna postawa 25.07.07, 09:53
      gratuluję i obiecuję, że też nie przestanę.

pozdrawiam

Żaholec
    • Gość: Arek Re: pijany kierowca IP: 135.245.72.* 14.08.07, 10:15
      Ja 2 lata temu goniłem gościa, który mi wjechał w d..e. Później sie okazało, że
      był pijany i był taksówkarzem zaprzyjaźnionym z policją. "Najlepsze" jest to, że
      jak go zatrzymałem, to policja po spisaniu protokołów stwierdziła, że to ja
      jestem w 100% winny kolizji, ale NIE DAŁA mi mandatu. Czy ktoś wie na czym
      polegał ten szwindel?
    • naprawdetrzezwy Przejmujesz się każdym idiotą, którego zobaczysz? 14.08.07, 11:53
      To musisz mieć ciężkie życie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka