Dodaj do ulubionych

miałem wątpliwości, czy tutaj zamieścić

11.12.09, 04:31
moje propozycje, ale chyba tylko tutaj siedzą tuzy polityczne.
www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,666404,00.html
A może by tak wzorem Mieczysława BMW Rakowskiego polecić: Sztandar PZPR (UE/EU) wyprowadzić?
Obserwuj wątek
    • jessi_a Re: miałem wątpliwości, czy tutaj zamieścić 11.12.09, 07:49
      Ty chcesz standar wyprowadzac, a urzedasy domogaja sie podwyzek. I nawet
      strajkiem groza.
      Smiechu warte. A niech sobie strajkuja, przeciez przez te kilka godzin nic sie
      nie stanie. Komplentny brak przyzwoitosci.
    • donnerbalken Wisi mi Grecja i cała UE! 11.12.09, 08:06
      Wisi mi Grecja i cała UE!

Im szybciej się to całe barachło zawali, tym lepiej!

> Bliższe mojemu sercu jest:
      > www.polnisches-institut.de/veranstaltung.php?id=611&kategorie=&quelle=index.php
      > Może się wybiorę, będzie można zaliczyć potem Altstadtkneipen wink
      • lepian4 Re: Wisi mi Grecja i cała UE! 11.12.09, 08:20
        Niemaszki na spolke z Italia okupowali Grecje. Niech zaplaca teraz
        odszkodowanie i nie bedzie tego wstydliwego dla Europy problemu. Dodatkowo
        Turki, jesli juz tak bardzo chca do Europy, niech tez zaplaca Grekom
        odszkodowania, za wypedzenia i sojusznictwo w zlych czasach z Niemiaszkami.
        Calosc jest przeciez pomyslem w slusznej sprawie.
        • donnerbalken Więc niema co teraz Greka udawać. 11.12.09, 08:49
          lepian4 napisał:
          Cytat
          > Niemaszki na spolke z Italia okupowali Grecje. Niech zaplaca teraz
          > odszkodowanie i nie bedzie tego wstydliwego dla Europy problemu. Dodatkowo
          > Turki, jesli juz tak bardzo chca do Europy, niech tez zaplaca Grekom
          > odszkodowania, za wypedzenia i sojusznictwo w zlych czasach z Niemiaszkami.
          > Calosc jest przeciez pomyslem w slusznej sprawie.

I Greki skonfiskowali przecie już dawno temu Goethe Institut w Atenach.

Więc niema co teraz Greka udawać.
          • lepian4 Re: Więc niema co teraz Greka udawać. 11.12.09, 10:19
            Goehthe Institut jest tez w Indiach. Wprawdzie nazywa sie Max Mueller Bhavan,
            ale jest.
            Juz powinienies dawno zrozumiec, ze w slusznej sprawie nie wolno realtywizowac
            winy Niemiaszkow- ci sa sobie sami winni.
            Jesli potrzebne sa ci sczegoly tego wywodu, popros januszka o naukowe
            egzemplifikacje
            • jessi_a Re: Więc niema co teraz Greka udawać. 11.12.09, 10:40
              niech on lepiej nie prosi, nie mam czasu warowac na forum, co by reputacji
              forum strzec wink
              • lepian4 Re: Więc niema co teraz Greka udawać. 11.12.09, 10:56
                W slusznej sprawie nie ma wyjatkow!!! Nawet wtedy, gdy moze zabolec.
              • donnerbalken przesiębiorcy na St Pauli... 11.12.09, 11:32
                jessi_a napisała:

Cytat
                > niech on lepiej nie prosi, nie mam czasu warowac na forum, co by reputacji
                > forum strzec wink
                >
                >

Januszek zdradza wysokość swych rachunków telefonicznych:

Cytat
                W ten sposób udało mi się zredukować rachunki za komorę z 5-6 stów na 150 i mniej.

Abyście tu więcej szacunku dla Januszka mieli...

Takie rachunki telefoniczne płacą tylko przedsiębiorcy na St Pauli w Hamburgu.

Januszek nie chciał się chwalić, jak na prawdziwego gentlemana przystało.
                • lepian4 Re: przesiębiorcy na St Pauli... 11.12.09, 11:36
                  tam udalo mu sie! Dupy w Sopocie niedawno odwiedzil.
                  • donnerbalken Nu, i co ty na to Lepianie? 11.12.09, 11:49
                    lepian4 napisał:

> tam udalo mu sie! Dupy w Sopocie niedawno odwiedzil.

świeżą kadrę angażował...

Ot co?

Nasz kochany Januszek zrobił karierę w Niemiaszkowie.

Tam na St Pauli trza prawdziwego mężczyzny.

Albany i Turki niemiaszkowych przedsiębiorców wysiudali...

Nu i teraz literacki język Januszka po przeszło 30 latach na
                    obczyźnie jest klar?

żaden Harcerz!

Przedsiębiorca!

Nu, i co ty na to Lepianie?

Januszek jest tu z tych userów na tutejszym forumie najlepiej sytuowanym polskim patriotą!

Ot co!
                    • lepian4 Re: Nu, i co ty na to Lepianie? 11.12.09, 12:09
                      W takich okolicznosciach niemiaszkowe kursy sa faktycznie zbyteczne.
                      • donnerbalken Naturtalent nie musi mieć uniwersytetu... 11.12.09, 12:17
                        lepian4 napisał:

> W takich okolicznosciach niemiaszkowe kursy sa faktycznie zbyteczne.
                        ---------------------------------------
                        • lepian4 Re: Naturtalent nie musi mieć uniwersytetu... 11.12.09, 12:19
                          Ano, to co z ta pogoda w Hannowerze?
                          Delegacja z Poznania dojechala juz do ratusza?
                          • donnerbalken Myślisz może, że na głowę upadłem? 11.12.09, 12:34
                            lepian4 napisał:

> Ano, to co z ta pogoda w Hannowerze?
                            > Delegacja z Poznania dojechala juz do ratusza?

--------------------------------
                    • donnerbalken kto jest lepszym przedsiębiorcą...? 11.12.09, 12:27
                      donnerbalken napisała:

Cytat
                      Januszek jest tu z tych userów na tutejszym forumie
                      najlepiej sytuowanym polskim patriotą!

Niech proszę Jecki upubliczni swe rachunki telefoniczne!

To zobaczymy, kto jest lepszym przedsiębiorcą...

Ot co!
                • jureek Re: Asiek coś wyszukał... 11.12.09, 12:35
                  ... i już rzucili się na to z Lepianem, jak szczerbaty na suchary.
                  Żałosne maglary.
                  Jura
                  • donnerbalken Zazdrościsz Januszkowi sukcesu majątkowego? 11.12.09, 12:44
                    jureek napisał:

> ... i już rzucili się na to z Lepianem, jak szczerbaty na suchary.
                    > Żałosne maglary.
                    > Jura
                    -----------------------------
                    • jureek Re: ja zazdroszczę? 11.12.09, 13:11
                      Czy to ja rzuciłem się na temat, jak szczerbaty na suchary, czy to Ty nie możesz
                      przeboleć, że kogoś stać na takie rachunki telefoniczne?
                      Jura

P.S. Przy okazji, jak już grzebiesz w teczkach, przypominam:
                      forum.gazeta.pl/forum/w,51283,104182765,104188220,Re_Prawo_to_prawo_mawiali_starzy_Rzymianie_.html

• lepian4 Re: ja zazdroszczę? 11.12.09, 13:17
                        W dobie wszedobylskich flaterate, kwota za rozmowy telefoniczne,
                        przewyzszajaca pewien prog zdrowego rozsadku, daje duzo do myslenia.
                        Zwlaszcza, ze te same dupy mozna za frajer obejrzec w internecie, tez w ramach
                        flaterate. Mysle, jest to godne pochwaly, ze rodacy wzajemnie uswiadamiaja sie
                        w kwestiach finansowych.

Mnie na przyklad interesuje, dlaczego wewnatrzwspolnotowy przelew pieniedzy z
                        DE do PL obciazony jest dodatkowymi oplatami- pomimo Swift-u i IBAN-u?
                        • ja.nusz Re: ja zazdroszczę? 11.12.09, 13:34
                          A czy słyszałeś kiedyś o czymś takim jak "Rahmenvertrag" na którym
                          wisi kilka telefonów brunatny tępaku.
                          • donnerbalken Przecież to szanowany zawód! 11.12.09, 13:46
                            ja.nusz napisał:

Cytat
                            A czy słyszałeś kiedyś o czymś takim jak "Rahmenvertrag" na którym
                            wisi kilka telefonów brunatny tępaku.

To dlaczego nam nie zdradzisz ze prowadzicie jakąś Assozietät der Rechtsanwälte?

Przecież to szanowany zawód!

Zagadką pozostnie tylko Twój literacki język...
                            • ja.nusz Re: Przecież to szanowany zawód! 11.12.09, 14:21
                              Chciałbyś znać jakieś szczegóły stara łachudro? W tym celu musisz
                              wysilić swoją ubecką fantazję, choć i tak wiadomo, że gówno z tego
                              wyjdzie.
                              • donnerbalken Ekskluzywne przedsiębiorstwo pogrzebowe? 11.12.09, 14:33
                                ja.nusz napisał:

Cytat
                                > Chciałbyś znać jakieś szczegóły stara łachudro? W tym celu musisz
                                > wysilić swoją ubecką fantazję, choć i tak wiadomo, że gówno z tego
                                > wyjdzie.

Ekskluzywne przedsiębiorstwo pogrzebowe?

Kameradom z forum mógłbyś zdradzić...

Nie bądź taki!

W Hamburgu Ci konkurencji nie zrobię, co najwyżej w Hannowerze...
                              • donnerbalken Logistyka... 11.12.09, 15:28
                                ja.nusz napisał:

Cytat
                                > Chciałbyś znać jakieś szczegóły stara łachudro? W tym celu musisz
                                > wysilić swoją ubecką fantazję, choć i tak wiadomo, że gówno z tego
                                > wyjdzie.

Nu, i co!

Znalazłem!

Tu telefonicznie zapierdalasz polskich kierowców, aby dawali gaz na Autobahnie i szybciej dowieźli towar do klienta?

To by było wyjaśnieniem Twego literackiego języka...

Ot co?

www.gate4logistics.de/
                                • ja.nusz Re: Logistyka... 11.12.09, 15:41
                                  Drąż sobie dale śmieciu - aż się zesrasz.
                                  • donnerbalken Re: Logistyka... 11.12.09, 17:29
                                    ja.nusz napisał:

> Drąż sobie dale śmieciu - aż się zesrasz.
                                    --------------------------------------
                      • donnerbalken Zapomniałeś odpowiedzieć na moje pytanie: 11.12.09, 13:32
                        jureek napisał:

Cytat
                        > Czy to ja rzuciłem się na temat, jak szczerbaty na suchary, czy to Ty nie możesz
                        > przeboleć, że kogoś stać na takie rachunki telefoniczne?
                        > Jura
                        >
                        > P.S. Przy okazji, jak już grzebiesz w teczkach, przypominam:
                        > forum.gazeta.pl/forum/w,51283,104182765,104188220,Re_Prawo_to_prawo_mawiali_starzy_Rzymianie_.html
                        >

Ależ ja w ogóle nie insynuuję, że Januszek prowadzi jakąś działalność niezgodną z prawem.

Broń Boże!

Januszek ma na swym biurku wszystkie aktualne kodeksy prawne.

Już nas tu wielokrotnie w sprawach prawnych doradzał...

Ot co!

W §§§ to On się doskonale rozeznaje...

PS

Zapomniałeś odpowiedzieć na moje pytanie:

W której branży używa się tak literackiego słownictwa, jakim się Januszek posługuje?
                        • ja.nusz Re: asiula śmierdziula 11.12.09, 13:39

Poświęciłem ci oddzielny wątek, który pewnie zaraz zniknie - spiesz
                          się łachmyto i skopiuj sobie do twojego ubeckigo archiwum.
                          • donnerbalken kilka razy dziennie pod natrysk 11.12.09, 13:54
                            ja.nusz napisał:

>
                            > Poświęciłem ci oddzielny wątek, który pewnie zaraz zniknie - spiesz
                            > się łachmyto i skopiuj sobie do twojego ubeckigo archiwum.

---------------------------------
                          • lepian4 Re: asiula śmierdziula 11.12.09, 14:14
                            Januszku, gratuluje ci z calego serca. Twoj wontek przetrwal cale 44
                            minuty. To jest prawdziwy sukces!
                            • ja.nusz Re: asiula śmierdziula 11.12.09, 14:19
                              Możesz nie uwieżyć, ale ten wątek był w domyśle dedykowany również
                              tobie. 44 minuty to mało? Wystarczyło aby naród przyswoił - a jak
                              zajdzie potrzeba, to z przyjemnością ponowię. Czy życzysz sobie,
                              żebym i ciebie nazwał po imieniu?
                              • lepian4 Re: asiula śmierdziula 11.12.09, 15:56
                                Jasne januszku, moim najwiekszym mrzeniem jest, bys nazwal mnie po
                                imieniu. Po to tu tak regularnie zagladam. Nigdzie nie mam takiej
                                zabawy, jak na tym forum z toba. To taka fajna zabawa z glupkiem za
                                frajer.

Skoro juz ci sie zwierzam, wspomne mojego sasiada z dziecinstwa.
                                Gdy wracalem ze szkoly do domu, bralem patyczek do reki. Tym
                                patyczkiem szorowalem po plocie sasiada i zasze nadlatywal durnowaty
                                pies sasiada. Ujadal tak samo, jak ty na tym forum.
                                Nie bede duzo gadal! Januszku, ty bijesz tego durnego psa pod kazdym
                                wzgledem!
                                • ja.nusz Re: asiula śmierdziula 11.12.09, 16:25
                                  Jesteś pewien, że wiesz, po której stronie płotu znajdował się dureń?

PS.
                                  Tak zawsze się cieszysz jak mnie wytną, ale uwieczniasz te wycinki w
                                  słowniku - jestem ci za to wdzięczny brunatny matołku.
                                  • lepian4 Re: asiula śmierdziula 11.12.09, 16:32
                                    Tak. Teraz tez wiem, po ktorej stronie klwiatury siedzi duren.

Nie przejmuj sie, jestes duzo lepszy od tego durnego psa. On tylko
                                    ujadal. Ty oprocz tego znasz jeszcze wiele innych sztuczek.
                        • jureek Re: zapomniałeś odwołać oszczerstwa... 11.12.09, 13:44
                          ... bo tylko to by Ci pozostawało, jeśli nie znajdziesz w archiwum takiej mojej
                          wypowiedzi, jaką mi przypisywałeś. Tryb przypuszczający dlatego, że odwołanie
                          oszczerstw cechowałoby człowieka honorowego, a mam powazne wątpliwości, że takim
                          jesteś. Dla rzucenia efektownej propagandy na forum gotów jesteś złamać wszelkie
                          zasady przyzwoitości.

donnerbalken napisała:

> W której branży używa się tak literackiego słownictwa, jakim się Januszek posłu
                          > guje?

W różnych branżach.
                          Jura
                          • donnerbalken dziękuję za niezwykle precyzyjną odpowiedź.... 11.12.09, 14:02
                            jureek napisał:

Cytat
                            > > W której branży używa się tak literackiego słownictwa, jakim się Januszek posługuje?
                            >
                            > W różnych branżach.
                            > Jura

Serdecznie dziękuję za niezwykle precyzyjną odpowiedź....
                    • fan.club Donnerbalken, przestań się czepiać... 11.12.09, 18:01
                      i to jeszcze o jakieś telefony i rachunki. Nie wiesz, że jureek
                      telefonuje rowerem?
                      • donnerbalken Przecież to nic zdrożnego... 11.12.09, 18:25
                        fan.club napisał:

> i to jeszcze o jakieś telefony i rachunki. Nie wiesz, że jureek
                        > telefonuje rowerem?

Nu, w ten prosty sposób możemy obiektywnie udowodnić, kto na obczyźnie czegoś się dorobił...

Przecież to nic zdrożnego...

Przeciwnie, powód do dumy narodowej...

Jurkowi się chyba nie poszczęściło, bo taki jakiś cichutki dzisiaj...
                      • jureek Re: witam wiernego fana 11.12.09, 18:33
                        Ale Ci ten rower spokoju nie daje. Przyznaj, nie mieści Ci się w głowie, że
                        można mieszkać w Niemczech i nie mieć samochodu, nie?
                        Jura
                        • donnerbalken W Polsce tego na pewno nikt nie rozumie... 11.12.09, 18:51
                          jureek napisał:

> Ale Ci ten rower spokoju nie daje. Przyznaj, nie mieści Ci się w głowie, że
                          > można mieszkać w Niemczech i nie mieć samochodu, nie?
                          > Jura

-----------------------------
                        • fan.club Akurat dzisiaj spotkałem takiego... 11.12.09, 19:40
                          co nie tylko auta nie ma, ale także roweru, a nawet dachu nad głową.
                          Cholerny ekscentryk! I to jeszcze jaki: ani słowem się nie
                          pochwalił, że popierdala na piechotę i poczłapał dalej. Jeszcze
                          teraz mnie skręca, jak pomyślę, że tak dop..., no, tego, wiesz co...
                          • fan.club Re: Akurat dzisiaj spotkałem takiego... 11.12.09, 19:44
                            Oj, tak mi dopjerdolił, że już tekstu nie potrafię dobrze
                            poskładać.
                          • ja.nusz Re: Akurat dzisiaj spotkałem takiego... 11.12.09, 19:50
                            Mieszkasz na pustyni? Ja ich widzę codziennie - samochodów i rowerów rzeczywiści
                            nie mają, ale bardzo często psa lub nawet kilku psów.
                            • fan.club Na pustyni? 11.12.09, 23:38
                              nie, nie mieszkam na pustyni. Pewnie używanie autem tak wypływa na
                              moje ograniczone kontakty ze światem i wnikjące z tego socjalne
                              ubóstwo. Tak se myślę, ale co ja tam...
                  • lepian4 Re: Asiek coś wyszukał... 11.12.09, 13:05
                    Żałosne maglary w slusznej sprawie!!!! Tylko to sie liczy!!!
                    • donnerbalken What a pity! 11.12.09, 13:18
                      Januszek napisał coś nieprzyzwoitego:

Cytat
                      [...]

------------------------------------
                      • jureek Re: What a pity! 11.12.09, 13:37
                        donnerbalken napisała:

> Cała dzień na forach...

Hihihi, ale fajnie, jak Asiek strzela sobie w kolano. Nik Donnerbalken od 4
                        października napisał ponad 500 postów, w tym samym czasie nick ja.nusz nie
                        napisał nawet połowy tej ilości. Ale to nick donnerbalken zarzuca nickowi
                        ja.nusz siedzenie całymi dniami na forach. Miodzio smile
                        Jura
                        • donnerbalken notoryczne łamanie prawa forumowego... 11.12.09, 14:43
                          jureek napisał:

Cytat
                          > donnerbalken napisała:
                          >
                          > > Cała dzień na forach...
                          >
                          > Hihihi, ale fajnie, jak Asiek strzela sobie w kolano. Nik Donnerbalken od 4
                          > października napisał ponad 500 postów, w tym samym czasie nick ja.nusz nie
                          > napisał nawet połowy tej ilości. Ale to nick donnerbalken zarzuca nickowi
                          > ja.nusz siedzenie całymi dniami na forach. Miodzio smile
                          > Jura

Nu, przecież ja kilka razy w tygodniu tu publicznie ogłaszam z czego żyję.

Januszkowa statystyka jest taka mizerna, bo większość jego postów jest kasowana za notoryczne łamanie prawa forumowego...
            • donnerbalken Re: Więc niema co teraz Greka udawać. 11.12.09, 11:04
              lepian4 napisał:

> Goehthe Institut jest tez w Indiach. Wprawdzie nazywa sie Max Mueller Bhavan, ale jest.
              ------------------------------------
              • lepian4 Re: Więc niema co teraz Greka udawać. 11.12.09, 11:11
                Prosze mnie nie denerwowac!
    • donnerbalken Orientuje się może ktoś? 11.12.09, 18:57

Orientuje się może ktoś, dlaczego założyciel niniejszego wątka się tu nie udziela?
      • juzniewqrwionylektor powiedz, dlaczego srasz na tym wątku? 11.12.09, 21:43
        poszukaj innego miejsca.
        • donnerbalken Tu u Ciebie nie muszę laxative spożywać! 12.12.09, 08:05
          juzniewqrwionylektor napisała:

Cytat
          > poszukaj innego miejsca.

Nu, bo moje WC jest takie nieprzytulne, w porównaniu do Twoich wątków...

Tu u Ciebie nie muszę laxative spożywać!

Ot co!

Samo idzie...

Będzie dzisiaj jakiś nowy wątek od Ciebie, abym mógł się (...)?
          • lepian4 Re: Tu u Ciebie nie muszę laxative spożywać! 12.12.09, 10:42
            Koledzy, te wasze edukacyjne animozje wyjasnijcie sobie na forum j.
            niemiecki. Nieletnie lski wam ochocz wytlumacza, kto ma racje. Tutaj
            zwalcza sie jedynie w slusznej sprawie i prosze sie do tej reguly
            stosowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka