Dodaj do ulubionych

Dlatego tu tyle tego dziadostwa....

21.03.10, 10:06
W niemieckim pierdlu jest bardziej komfortowo, aniżeli na wolności w kochanej ojczyżnie.

Dlatego tu tyle tego dziadostwa...

Mimo, że Niemiaszki Turków palą, jak dawniej (I...) palili...
Obserwuj wątek
    • lepian4 Re: Dlatego tu tyle tego dziadostwa.... 21.03.10, 10:24
      Dostanie Ausbildung, liebe Mutti Kindergeld... Tam na poludniu gratis mial tylko
      slonce.
      • donnerbalken Schlafmützigkeit des deutschen Michel... 21.03.10, 10:45
        lepian4 napisał:

> Dostanie Ausbildung, liebe Mutti Kindergeld... Tam na poludniu gratis mial tylko slonce.

Turecka policja zna swoich rodaków.

Aby ich zachęcić do zeznań dostają na sam wpierw dawkę pałkami, w cywilizowanym świecie zwą to strasznymi torturami.

I Turcy się do takiego podejścia do sprawy poprzez stulecia przyzwyczaili.

Przeniesieni do innej cywilizacji nie pojmują cywilizowanego traktowania przez policje i uważają to jako zniewieścienie, brak jaj!

Schlafmützigkeit des deutschen Michel...

I w pełni wykorzystują nową swobodę, testując dokąd można się poruszać.
    • ja.nusz Re: Dlatego tu tyle tego dziadostwa....? 21.03.10, 10:55

...zapytał asiek stojąc przed lustrem.
      • donnerbalken Re: Dlatego tu tyle tego dziadostwa....? 21.03.10, 11:02
        ja.nusz napisał:

>
        > ...zapytał asiek stojąc przed lustrem.

-------------------------------
        • donnerbalken Re: Dlatego tu tyle tego dziadostwa....? 21.03.10, 11:10
          donnerbalken napisała:

> ja.nusz napisał:
          >
          > >
          > > ...zapytał asiek stojąc przed lustrem.
          >

> -------------------------------
          • lepian4 Re: Dlatego tu tyle tego dziadostwa....? 21.03.10, 16:41
            Schiegermama słucha teraz deutsche Popmusik
            To jest tak cudne wzdarzenie! Zwłaszcza wokalistka, która 20 lat pózniej wygląda korzystniej, niż za młodu. Moskiewskie powietrze czyni cuda! W połączeniu z niemieckim Arbeitslosengeld: żyć, nie umierać!
            • donnerbalken jednolite jedno plemienne brzędolenie! 21.03.10, 18:44
              lepian4 napisał:

Cytat
              > Schiegermama słucha teraz deutsche Popmusik
              > To jest tak cudne wzdarzenie! Zwłaszcza wokalistka, która 20 lat pózniej wyglą
              > da korzystniej, niż za młodu. Moskiewskie powietrze czyni cuda! W połączeniu z
              > niemieckim Arbeitslosengeld: żyć, nie umierać!

Nu,

jedno plemienny świat, przynajmniej w dziedzinie muzyki, ziścił się!

Marzenie Pana Mecenasa. Cały świat, jednolitym uniwersalnym plemieniem. Żadnych różnic, żadnych niuansów. Wszystko jednakie, jak za Mao-ce-tunga, niebieskie mundury Chińczyków.

"Muzyka" od Nowego Yorku po Moskwę, jednolite, jedno plemienne brzędolenie!

Ja wolę oryginalnego Kazaczoka z Moskwy i oryginalnego square dance z USA.

Ot co!
              • lepian4 Re: jednolite jedno plemienne brzędolenie! 21.03.10, 19:04
                Myśle, że Dieter Bohlen po rusku dla teściowej Januschka jest w stanie
                zrewolucjonizowć świat. W dodatku w tak ładnym opakowaniu. Caroline Müller, choć
                starsza, bije urodą twoją komunistke pod każdym względem.

• jureek Re: jednolite jedno plemienne brzędolenie! 21.03.10, 23:24
                donnerbalken napisała:

> Marzenie Pana Mecenasa. Cały świat, jednolitym uniwersalnym plemieniem. Żadnych
                > różnic, żadnych niuansów. Wszystko jednakie, jak za Mao-ce-tunga, niebieskie m
                > undury Chińczyków.

Porąbało Cię, czy co? To wcale nie jest moje marzenie i bardzo proszę, nie
                wciskaj mi, jakie mam marzenia, bo to chyba ja lepiej wiem od Ciebie. Jeżeli dla
                Ciebie różnić się jest synonimem nienawidzieć się i walczyć ze sobą to masz tak
                samo ograniczone spojrzenie jak stosunki międzyludzkie ograniczone do tego, kto
                komu liże buty.
                To Ty przecież nie dopuszczasz żadnych odstępstw, wszyscy mają mieć ten sam
                gust, każdemu np. mają się podobać krasnale ogrodowe, bo jak nie, to wynocha.
                Jura
                • donnerbalken wszystko się do góry nogami przewraca... 22.03.10, 10:33
                  jureek napisał:

Cytat
                  > To Ty przecież nie dopuszczasz żadnych odstępstw, wszyscy mają mieć ten sam
                  > gust, każdemu np. mają się podobać krasnale ogrodowe, bo jak nie, to wynocha.
                  > Jura

W mojej Kinderstube uczono mnie, że gdy się korzysta z czyjejś gościnności, to raczej nie wypada w złośliwy sposób komentować urządzenie mieszkania gospodarzy, tym bardziej, gdy we własnym mieszkaniu wszystko się do góry nogami przewraca...

Aż do tego stopnia, że się własne mieszkanie w popłochu opuszcza.

Lepiej między krasnalami żyć, aniżeli we własnym mieszkaniu o porządek zadbać...

Ot co!
                  • lepian4 Re: wszystko się do góry nogami przewraca... 22.03.10, 11:04
                    Tu nie chodzi o Kindersztube, tylko o czeste delegacje pana Mecenasa na Slasku.
                    W rejonie przygranicza te krasnale tak mu sie w pamieci utrwalily, ze bedzie
                    teraz je w kazdym watku wspominal.
                    • donnerbalken Nach deutschem Wesen soll die Welt genesen! 22.03.10, 11:14
                      lepian4 napisał:

Cytat
                      > Tu nie chodzi o Kindersztube, tylko o czeste delegacje pana Mecenasa na Slasku.
                      > W rejonie przygranicza te krasnale tak mu sie w pamieci utrwalily, ze bedzie
                      > teraz je w kazdym watku wspominal.

https://www.sagen.at/doku/fo_fotos/Gartenzwerge06_08.JPG

Nach deutschem Wesen soll die Welt genesen!

Ot co!
                  • jureek Re: wszystko się do góry nogami przewraca... 22.03.10, 11:30
                    donnerbalken napisała:

> W mojej Kinderstube uczono mnie, że gdy się korzysta z czyjejś gościnności, to
                    > raczej nie wypada w złośliwy sposób komentować urządzenie mieszkania gospodarzy

Coś słabo sobie tę kindersztubę przyswoiłeś, bo kto jak nie Ty ciągle krytykuje
                    gospodarzy i wręcz obraża ich państwo nazywając je quislingowym.
                    Jura
                    • donnerbalken Re: wszystko się do góry nogami przewraca... 22.03.10, 13:38
                      jureek napisał:

> Coś słabo sobie tę kindersztubę przyswoiłeś, bo kto jak nie Ty ciągle krytykuje
                      > gospodarzy i wręcz obraża ich państwo nazywając je quislingowym.
                      > Jura

Ja nie krytykuję gospodarzy, ja jestem gospodarzem!

A Quislingowców mamy za dużo, to prawda...
                      • ja.nusz Re: wszystko się do góry nogami przewraca... 22.03.10, 13:55

Gospodarz kurwa mać - kuń by się uśmiał - "Jauchebauer" pasowałoby
                        trafniej.
                        • donnerbalken Re: wszystko się do góry nogami przewraca... 22.03.10, 14:08
                          ja.nusz napisał:

>
                          > Gospodarz kurwa mać - kuń by się uśmiał - "Jauchebauer" pasowałoby
                          > trafniej.

===================================================

To ten, który Twemu tacie zabrał młodość...

I o którym Twój tata opowiadał tak ciekawe historyjki, że synek dobrowolnie udał się na roboty nie Prusów...

Niemiaszki nie muszą już łapanek robić....

Szczwane te Niemiaszki...
                      • jureek Re: wszystko się do góry nogami przewraca... 22.03.10, 14:06
                        donnerbalken napisała:

> Ja nie krytykuję gospodarzy, ja jestem gospodarzem!

Według jakiego kryterium Ty masz być gospodarzem, a ja na przykład gościem? Bo
                        Tobie podobają się krasnale, a mnie nie bardzo? Ja płacę podatki, a Ty kasujesz
                        emeryturę. To kto bardziej przykłada się do utrzymania tego państwa, w którym
                        mieszkamy?
                        Jura
                        • donnerbalken Re: wszystko się do góry nogami przewraca... 22.03.10, 14:23
                          jureek napisał:

> donnerbalken napisała:
                          >
                          > > Ja nie krytykuję gospodarzy, ja jestem gospodarzem!
                          >
                          > Według jakiego kryterium Ty masz być gospodarzem, a ja na przykład gościem? Bo
                          > Tobie podobają się krasnale, a mnie nie bardzo? Ja płacę podatki, a Ty kasujesz
                          > emeryturę. To kto bardziej przykłada się do utrzymania tego państwa, w którym
                          > mieszkamy?
                          > Jura
                          =============================

Na sam przód musimy poinformować szanownych czytelników, że mi emeryturę skrócono, aby na 10 Frontach prowadzić wojnę na potrzeby East Coast...

Na całym świecie bunty i powstania przeciw hegemoni East Coast!

I Niemiaszków tam wszędzie wysyłają jako tanie mięso armatnie!

Ot co!

A moją emeryturę ja sobie wypracowałem w pocie czoła...

Gdybym ją do siennika składał byłbym dzisiaj majętnym człowiekiem!
                          Q!M!
                          • jureek Re: wszystko się do góry nogami przewraca... 22.03.10, 14:30
                            Takie bajki to możesz opowiadać kolegom penerom z aldika, że Ty w Niemczech
                            wypracowałeś swoją całą emeryturę i podatnik niemiecki nic do niej nie dopłaca.
                            Poza tym nie odpowiedziałeś na pytanie - co predystynuje Cię do bycia
                            gospodarzem w kraju, w którym nic Ci się nie podoba?
                            Jura
                            • donnerbalken Re: wszystko się do góry nogami przewraca... 22.03.10, 14:35
                              Pan Mecenas pierdoli trzy po trzy:

co predystynuje Cię do bycia
                              gospodarzem w kraju, w którym nic Ci się nie podoba?

Opatrzność!
                          • ja.nusz Re: wszystko się do góry nogami przewraca... 22.03.10, 14:31

Masz rację - nie powinni byli skracać ci emerytury. Powinni ciebie
                            skrócić o ten baniak próżniowy.
                            Pieniądze niby nie śmierdzą, ale twojego fetoru z pewnością nikt nie
                            potrzebuje na East Coast.
                            PS.
                            Widziałem w Zurichu całą masę Zydów - z pejsami i bez pejsów, w
                            kapeluszach i w jarmułkach, w płaszczach do ziemi i w kurtkach
                            narciarskich - i wszyscy ubrani za asiekową emeryturę.
                        • jureek Re: wszystko się do góry nogami przewraca... 22.03.10, 14:26
                          jureek napisał:

> To kto bardziej przykłada się do utrzymania tego państwa, w którym
                          > mieszkamy?

I jeszcze jedna zasadnicza różnica - ja w przeciwieństwie do Ciebie nie
                          kwestionuję porządku konstytucyjnego państwa, w którym zyję.
                          Jura
                          • donnerbalken Re: wszystko się do góry nogami przewraca... 22.03.10, 14:42
                            jureek napisał:

> I jeszcze jedna zasadnicza różnica - ja w przeciwieństwie do Ciebie nie
                            > kwestionuję porządku konstytucyjnego państwa, w którym zyję.
                            > Jura

Nu właśnie!

Od przeszło 20 laty próbuję to tu wyjaśnić:

Wy jesteście okupantami a my okupowanymi...

Ale znając historię można nieśmiało wnioskować, że nic nie trwa wiecznie...
                            • jureek Re: wszystko się do góry nogami przewraca... 22.03.10, 14:50
                              donnerbalken napisała:

> Nu właśnie!
                              >
                              > Od przeszło 20 laty próbuję to tu wyjaśnić:
                              >
                              > Wy jesteście okupantami a my okupowanymi...

Wy i my? Czyli kto? Jureek z rodziną (wy) okupuje Asieka wraz z kumplami od piwa
                              z Aldika (my)? Nieźle Ci szajba odbija. Napisz teraz jeszcze coś o lizaniu
                              butów, może być w tym stylu, że jak komuś krasnale się nie podobają, to znaczy,
                              że chce żeby Niemcy lizali mu buty.
                              Jura
                              • donnerbalken Re: wszystko się do góry nogami przewraca... 22.03.10, 15:11
                                jureek napisał:

> donnerbalken napisała:
                                >
                                > > Nu właśnie!
                                > >
                                > > Od przeszło 20 laty próbuję to tu wyjaśnić:
                                > >
                                > > Wy jesteście okupantami a my okupowanymi...
                                >
                                > Wy i my? Czyli kto? Jureek z rodziną (wy) okupuje Asieka wraz z kumplami od piw
                                > a
                                > z Aldika (my)? Nieźle Ci szajba odbija. Napisz teraz jeszcze coś o lizaniu
                                > butów, może być w tym stylu, że jak komuś krasnale się nie podobają, to znaczy,
                                > że chce żeby Niemcy lizali mu buty.
                                > Jura
                                ==================================================
                                Nie mam zamiaru 100 x to samo powtarzać...
                                • jureek Re: zawiodłeś mnie... 22.03.10, 16:59
                                  ... nic o lizaniu butów nie napisałeś.
                                  Jura
                                  • lepian4 Re: zawiodłeś mnie... 22.03.10, 17:04
                                    Pan mecenas znalazl sobie nowy zakres badan odkrywczych!
    • lunatix Re: Dlatego tu tyle tego dziadostwa.... 21.03.10, 16:19
      Nie musisz wszystkiego zaraz brac osobiscie. U nas nie wszystkim daja
      pozwolenie na prace. Akurat ty masz pecha wiec jak Polaczek narzekasz
      na Niemcy.

magazine.web.de/de/themen/nachrichten/ausland/10094082-Erdogan-poltert-sich-ins-Abseits.html
    • lepian4 Re: wszystko się do góry nogami przewraca... 22.03.10, 15:15
      Co jest szczytem chamstwa i glupoty?
      Harz-erze, ktorzy ustalaja, kto jest kula u nogi spoleczenstwa, ktore
      przygarnelo autostopowiczow, ktorym towarzysz wojciech granice zamknal.
    • lepian4 Re: Nie ma żadnego powodu dalej żyć u Prusaków... 22.03.10, 16:37
      A moze Jessi, na wzor slownika Diaspory stworzy nam Kanon Forowej Literatury
      Diaspory?
      • donnerbalken Staatspolitisch und künstlerisch besonders ... 23.03.10, 11:06
        lepian4 napisał:

Cytat
        > A moze Jessi, na wzor slownika Diaspory stworzy nam Kanon Forowej Literatury Diaspory?

Bestseller:

Hamburskie Reminiscencje (Autobiografia polskiego patrioty)

Autor:

Januszek

Premiera:

C@fe Trójmiasto

Kategoria:

Staatspolitisch und künstlerisch besonders wertvoll...
        • lepian4 Re: Staatspolitisch und künstlerisch besonders .. 23.03.10, 12:23
          Jessi, prosze uprzejmie o utworzenie Kanonu Literatury Diaspory
        • lepian4 Re: Staatspolitisch und künstlerisch besonders .. 23.03.10, 12:24
          To piwo z ALDKIA ci nie sluzy. Wklej prosze ta wspaniala ballade o "Wedroniczku
          Januszku", a nie linki o Bramach Triumfalnych dla jego rodakow
          • donnerbalken Re: Staatspolitisch und künstlerisch besonders .. 23.03.10, 12:54
            lepian4 napisał:

Cytat
            > To piwo z ALDKIA ci nie sluzy. Wklej prosze ta wspaniala ballade o "Wedroniczku
            > Januszku", a nie linki o Bramach Triumfalnych dla jego rodakow

Było...

Ale nie trafiłem smaku szefowej...
            • zielona_mina Re: Staatspolitisch und künstlerisch besonders .. 23.03.10, 13:21
              Moze nadszedl juz najwyzszy czas aby... zalozyc wlasne forum,
              pozbawione cenzury? big_grin

• donnerbalken freedom of expression... 23.03.10, 13:34
                zielona_mina napisała:

> Moze nadszedl juz najwyzszy czas aby... zalozyc wlasne forum,
                > pozbawione cenzury? big_grin
                ==================================================

freedom of expression w istniejących forach...
              • lepian4 Re: Staatspolitisch und künstlerisch besonders .. 23.03.10, 14:12
                Daj spokoj, Jessi jest w porzadku. Forum to nie jest nocnik. Najpierw niektorzy
                forowicze powinni to zrozumiec, a pozniej my powinnismy dyskutowac o cenzurze.

Zilustruje powyzsze rozwazania: 90% skasowyanych wpisow na tym forum jest
                autorstwa "chonorowych" obroncow uciesnionych. Pozostale 10 % to komentarze tego
                dziadostwa, lub, jak Donnerbalken namietnie przypomina, wlejanie owych
                obronczych postulatow. Normalni przetrwali. Maria dla przykladu potrafi
                namietnie dyskutowac. Potrafi nawet ostro przywalic, ale nigdy nie trafila do
                kosza.
                • ja.nusz Re: Staatspolitisch und künstlerisch besonders .. 23.03.10, 16:07

lepian4 napisał:

> Daj spokoj, Jessi jest w porzadku. Forum to nie jest nocnik.
                  Najpierw niektorzy
                  > forowicze powinni to zrozumiec, a pozniej my powinnismy dyskutowac
                  o cenzurze.

Stoisz w pierwszym (dwuosobowym) szeregu tych (zaraz obok asieka),
                  którzy dokładnie to zdanie powinni sobie wypisać na czole. Macie
                  obaj niebywały talent robienia z każdego wątku żydowskiego
                  spisku na skalę światową - a później prześcigacie się w rżnięciu
                  głupa i wyrażaniu zdziwienia, że wkurwiacie tym normalnych ludzi a
                  nawet gadupę.
                  O twoich rasistowsko-brunatnych wycieczkach werbalnych nie chce mi
                  się już tu pisać - z tej strony i tak wszyscy znają cię od lat.
                  I zanim zaczniesz coś pisać o nocnikach, zdaj sobie w końcu sprawę z
                  tego, że osobiście siedzisz zanurzony po szyję w brunatnej latrynie.
                  • lepian4 Re: Staatspolitisch und künstlerisch besonders .. 23.03.10, 16:24
                    Pisalem o twym nocniku, nie o twym zydowskim pochodzeniu.
                    Mysle, ze twa syjonistyczna patologia jest jedynie problemem dla ciebie:
                    chcialbys byc sprawieliwy, jak cala zydowska reszta. Jestes moze
                    inteligentniejszy od twych ziomow i dostrzegasz jedynie swe niedoskonalosci- ten
                    caly wasz bezsens ideologiczny nietykalnych od urodzenia. Zreszta powodow do
                    radosci masz tak niewiele: Hartz-IV-Stpiendium in Lichtenstein, wczasy w
                    wyszabrowanym domku w Sopocie und das war's. A wszystkiem winien jest towarzysz
                    Wojciech!!! Czerwona gnida!!!
                  • lepian4 Re: Staatspolitisch und künstlerisch besonders .. 23.03.10, 16:39
                    "Stoisz w pierwszym (dwuosobowym) szeregu"

Gdybys ty chociaz rozumial, co piszesz!!! Nie wiem, jak po rusku, albo po
                    hebrajsku jest szereg, wiec skazany bezdiesz dalej na swa niewiedze.
                    Moglbym stac w drugim rzedzie, ale nigdy w drugim dwuosobowym szeregu. Chyba, ze
                    stosiz w swej przenosnie z panem Mecenasem w pierwszym szeregu?

Majac taka wyobraznie, nie dziwie sie, ze w nocy budza cie pociagi z uchodzcami.
                  • donnerbalken Kochany Januszku! Abyś nie płakał... 23.03.10, 17:08
                    ja.nusz napisał:

Cytat
                    Macie
                    obaj niebywały talent robienia z każdego wątku żydowskiego
                    spisku na skalę światową
                    - a później prześcigacie się w rżnięciu
                    głupa i wyrażaniu zdziwienia, że wkurwiacie tym normalnych ludzi

....nawet Gadupę

Kochany Januszku!

Abyś nie płakał,

Chciałem coś dla równowagi napisać...

Szukałem w całym netcie coś o Eskimosach zaganiających tępych Niemiaszków na akademie kuluralno -oświatowe.

Ale nie mogłem niczego o Eskimosach znaleźć.

W żadnym UB w żadnym KGB żadnym Gestapo!

Nic! Kopletnie nic!

Masz coć w swoich teczkach może?

Ale o innej strasznie prześladowanej etni to w sieci www. MNOGO!!!

PS

Nu,

Jak myślisz, dlaczego Gadupa osiedliła się między Niemiaszkami???

Nu???
                    • lepian4 Re: Kochany Januszku! Abyś nie płakał... 23.03.10, 17:40
                      Eskimosi to jest strasznie obrazliwa nazwa. Powinienes sie wstydzic. Kazdy
                      kulturalny czlowiek tak przeciez nie mowi!!!
                      • donnerbalken Celowa prowokacja! 23.03.10, 17:47
                        lepian4 napisał:

Cytat
                        > Eskimosi to jest strasznie obrazliwa nazwa. Powinienes sie wstydzic. Kazdy
                        > kulturalny czlowiek tak przeciez nie mowi!!!

Celowa prowokacja!

Miałem nadzieję, że się jakiś obrażony Inuit zgłosi...

Ale nic...

Nie mają cchonoru...
                        • lepian4 Re: Celowa prowokacja! 23.03.10, 18:19
                          Inuit nie obejmuje jednak wszystkich Eskimosow.
                          • donnerbalken Omega 3 Fette... 23.03.10, 18:25
                            lepian4 napisał:

> Inuit nie obejmuje jednak wszystkich Eskimosow.

Nu dobra..

Wszystkich odżywiających się surowym mięsem foczym i tranem i nie chorujących na serce ... Omega 3 Fette...
                        • donnerbalken Płacę 1000 Euro... 23.03.10, 18:21
                          donnerbalken napisała:

Cytat
                          > lepian4 napisał:
                          >
                          > Cytat
                          > > Eskimosi to jest strasznie obrazliwa nazwa. Powinienes sie wstydzic. Kazd
                          > y
                          > > kulturalny czlowiek tak przeciez nie mowi!!!
                          >

>
                          > Celowa prowokacja!
                          >
                          > Miałem nadzieję, że się jakiś obrażony Inuit zgłosi...
                          >
                          > Ale nic...
                          >
                          > Nie mają cchonoru...
                          >

Poszukuję świadków...

Płacę 1000 Euro...

Kto widział Inuita przeprowadzającego na Alexanderplatz w Berlinie sondaż między Niemiaszkami pot tytułem:

Kiedy wybuchła Druga Wojna?
                          • donnerbalken Płacę 2000 Euro... 23.03.10, 18:34

Szukam świadków, którzy znają jakiegoś Inuitę, któremu niemiecki Jugendamt zabrania rozmawiać z własnymi dziećmi w języku Inuitów...

Nagroda: 2000 Euro...
                    • donnerbalken Re: Kochany Januszku! Abyś nie płakał... 23.03.10, 18:02

Kochany Januszku!

W której armii Twój pierworodny służył?

a. Izraelskiej ?

b. Niemieckiej ?

c. Polskiej ?

d. Rosyjskiej ?

A może się sprytnie wymigał?
                      • jessi_a ocipieliscie dzisiaj czy cus panowie ;) nt 23.03.10, 21:50

• donnerbalken (Niezdolny do służby wojskowej...) 24.03.10, 11:35
                          jessi_a napisała:

Cytat
                          ocipieliscie dzisiaj czy cus panowie wink nt

Gdyby było się czym pochwalić, Januszek już by się dawno pochwalił, ale pierworodny ma dwa platfusy...

Ot co!

(Niezdolny do służby wojskowej...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka