magnusg 17.04.10, 19:58 www.welt.de/debatte/weblogs/Sex-Macht-und-Politik/article7209775/Koenigstreue-Kommunisten-gegen-Lech-Kaczynski.html#xmsg_comment Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 17.04.10, 20:29 To nie moje forum, ale jakby się kto pytał, von mir aus, możesz spierdalać. Odpowiedz Link
magnusg Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 17.04.10, 20:36 Nie wiem ile masz lat,ale po wpisach, to wiecej niz 15 ci nie daje. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 17.04.10, 20:42 Nie rozumiem jedynie czego ty szukasz na tym internetowym odłamie tej komunistycznej szczekaczki tego na wskroś czerwonego Michnika. Zbych ma rację - won! Odpowiedz Link
magnusg Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 17.04.10, 20:44 A czego Michnik szuka w Polsce? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 17.04.10, 21:02 Co za upierdliwa menda. Wiktor, na tym forum funkcjonuje już frakcja antyżydowska, katoprawicowa, świętojebliwoliberalna, germanofilskoantysemicka...nowych entuzjastów, nie dorastających poziomem do krawężnika obsrywanego przez wymienionych, osobiście nie potrzebuję. Odpowiedz Link
donnerbalken Dojcze Gartenzwerge 18.04.10, 09:37 zbyfauch napisał: > Co za upierdliwa menda. > Wiktor, na tym forum funkcjonuje już frakcja antyżydowska, katoprawicowa, > świętojebliwoliberalna, germanofilskoantysemicka...nowych entuzjastów, nie > dorastających poziomem do krawężnika obsrywanego przez wymienionych, osobiście > nie potrzebuję. Ja zdecydowanie protestuję przeciw zamilczaniu i boykotowaniu frakcji "Dojcze Gartenzwerge" Odpowiedz Link
magnusg Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 18.04.10, 10:30 >Widze, ze nie zrozumiales artykulu.Moze Pani Röhl tez jest antysemitka, bo krytykuje tego zaklamanego agigatora? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 18.04.10, 10:50 magnusg napisał: > >Widze, ze nie zrozumiales artykulu.Moze Pani Röhl tez jest antysemitka, bo > krytykuje tego zaklamanego agigatora? A Michnik jest komunistą, bo jego rodzice byli komunistami. A pani Röhl jest terrorystką, bo jej matka była terorystką. A jej artykuł jest po prostu cienki - nie dlatego, że krytykuje Michnika. Odpowiedz Link
magnusg Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 19.04.10, 20:12 A niby dlaczego jest cieniutki? Odpowiedz Link
jessi_a Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 19.04.10, 20:27 walsnie tez sie zapytam? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 19.04.10, 21:14 jessi_a napisała: > walsnie tez sie zapytam? Czytałaś? Wg mnie jest cienki, bo córeczka erefenowskiej terrorystki nr 1 stawia Michnika do kąta, w którym on nigdy nie stał - krótko mówiąc brak pojęcia. Odpowiedz Link
jureek Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 19.04.10, 21:41 jessi_a napisała: > walsnie tez sie zapytam? Choćby takie zdanie: "Adam Michnik, der sich auf seiner Website selber als aktiven Solidarnosc-Aktivisten und als Widerstandskämpfer von 1968-1989 gegen die kommunistische Partei und Staatsführung beschreibt... " sugeruje, że Michnik tylko za opozycjonistę się uważa, a wcale nim nie był. Akurat co nieco mogę na ten temat z autopsji powiedzieć. Niejeden z opluwających Michnika teraz siedział za komuny cichutko jak mysz pod miotłą. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 10:29 jureek napisał: > jessi_a napisała: > > > walsnie tez sie zapytam? > > Choćby takie zdanie: > "Adam Michnik, der sich auf seiner Website selber als aktiven > Solidarnosc-Aktivisten und als Widerstandskämpfer von 1968-1989 gegen die > kommunistische Partei und Staatsführung beschreibt... " > sugeruje, że Michnik tylko za opozycjonistę się uważa, a wcale nim nie był. > Akurat co nieco mogę na ten temat z autopsji powiedzieć. > Niejeden z opluwających Michnika teraz siedział za komuny cichutko jak mysz pod > miotłą. > Jura Bez przesady, to zdanie wcale nie sugeruje ze Michnik nie byl opozycjonista. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 10:51 maria421 napisała: > Bez przesady, to zdanie wcale nie sugeruje ze Michnik nie byl opozycjonista. A poza tym artykuł ci się podoba? Czy chciałaś tylko tradycyjnie zaoponować Jurkowi? Odpowiedz Link
lepian4 Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 11:07 Lepiej pomoz Panu Mecenasowi na forum spoleczenstwo, bo zabrnal w swym durnowatym bajadurzeniu i wzbudzil niezadowolenie, gdy nazwal mnie naziolkiem Odpowiedz Link
jureek Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 11:38 lepian4 napisał: > Lepiej pomoz Panu Mecenasowi na forum spoleczenstwo, bo zabrnal w swym > durnowatym bajadurzeniu i wzbudzil niezadowolenie, gdy nazwal mnie naziolkiem Jak baba z magla. Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 11:49 Tak wlasnie sie zachowales, jak baba z magla. Co ciebie tak w tych dziesieciu sekundach Morgenmagazinu zdenerwowalo, ze postanowiles cala Polske o tym poinformowac? Przeciez owi demonstranci nic wielkiego nie zrobili, poza publicznym wyrazeniem swej opinii. Powinienes sie raczej wstydzic nie demonstrantow, tylko swych dyktatorskich zapedow. Panie Mecenasie, najbardziej dales dupy z naziolkiem. Wstydz sie lepiej swej retoryki. Odpowiedz Link
jureek Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 12:09 lepian4 napisał: > Panie Mecenasie, najbardziej dales dupy z naziolkiem. Wstydz sie lepiej swej > retoryki. Rzeczywiście sytuacja przekomiczna. Naziolek Lepian maszeruje krok w krok z największymi lewakami i antyklerykałami na tamtym forum. Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 12:57 To jedyne co potrafisz, siac zamet i obdarzac wszystkich absurdalnymi zarzutami. Poki co to siales zamet, klamco pospolity. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 11:47 Pomóc, to chciałbym raczej tobie, ale niestety nie jestm psychiatrą. Widzę, że wzorem twojego dotkniętego demencją mentora, szukasz sesacji na wszystkich możliwych forach i znosisz je tutaj. Nie rób się matołku bardziej żałosnym niż już jesteś. Odpowiedz Link
jureek Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 11:12 Czepiasz się Mario słówek. Zacytowałem tylko jedno zdanie, a przecież cała wymowa artykułu jest taka, że Michnik to komunista, czyli jego walka z komuną nie za bardzo pasuje do tak kreowanego obrazu, a więc trzeba poddać ją w wątpliwość, choćby w taki sposób, że nie napisze się po prostu prawdy, że Michnik był opozycjonistą, tylko buduje się skomplikowane konstrukcje, że Michnik tak tylko sam o sobie twierdzi. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 11:48 Autor artykulu pisze o lewackiej hipokryzji, nie tylko w Polsce i nie tylko u Michnika. Odpowiedz Link
jureek Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 12:05 maria421 napisała: > Autor artykulu pisze o lewackiej hipokryzji, nie tylko w Polsce i nie tylko u > Michnika. No tak, skoro pisze o lewackiej hipokryzji, to tak wzniosły temat usprawiedliwia nawet takie manipulacyjki. Co szkodziło mu napisać po prostu, że Michnik walczył z komuna, zamiast takich pokretnych konstrukcji? Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 12:40 Dla mnie ta konstrukcja nie jest wcale pokretna. Odpowiedz Link
jureek Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 12:46 maria421 napisała: > Dla mnie ta konstrukcja nie jest wcale pokretna. Tak, tak - napisać cos takiego np. "Merkel twierdzi na swojej stronie internetowej, że nalezy do CDU" to bardzo prosta i wcale nie pokrętna konstrukcja. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 13:00 jureek napisał: > Tak, tak - napisać cos takiego np. "Merkel twierdzi na swojej stronie > internetowej, że nalezy do CDU" to bardzo prosta i wcale nie pokrętna konstrukc > ja. > Jura Jurku, naprawde nie wiem dlaczego zrozumienie tego zdania w kontekscie artykulu sprawia Ci tyle klopotu ze dochodzisz az do takiej analogii. Wyobraz sobie ze powstaje artykul na temat hipokryzji CDU, ze jest to partia chrzescijanska tylko w nazwie i ze zachowanie Merkel jest bardzo dalekie od jakichkolwiek chrzescijanskich wzorcow i w takim kontekscie pada zdanie "Merkel, ktora sama opisuje sie jako dzialaczka chrzescijanskiej demokracji...." itd. Masz poza tym jakies zastrzezenia do artykulu? Odpowiedz Link
jureek Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 13:37 maria421 napisała: > Wyobraz sobie ze powstaje artykul na temat hipokryzji CDU, ze jest to partia > chrzescijanska tylko w nazwie i ze zachowanie Merkel jest bardzo dalekie od > jakichkolwiek chrzescijanskich wzorcow i w takim kontekscie pada zdanie "Merkel > , > ktora sama opisuje sie jako dzialaczka chrzescijanskiej demokracji...." itd. Dziękuję bardzo. Swietny przykład. Pisząc niepokrętnie należałoby napisać "Merkel, która jest działaczką chrześcijańskiej demokracji...", pisząc pokrętnie i podkreślając dystans (to nie ja - autor tak uważam, to ona sama tak uważa) można napisać tak, jak to Ty napisałaś. > Masz poza tym jakies zastrzezenia do artykulu? Zastrzeżeń całe mnóstwo. Np. to, że autorka zupełnie pomija genezę sporu, skąd wziął się ten spór o Wawel. To nie Michnik wymyslił, że prezydent ma tam być pochowany, to przecież pomysł Jarosława (a raczej pisowskich spin-doktorów), ale ten podstawowy aspekt autorka pomija zupełnie, bo nie pasuje do jej tezy. "Doch dann kam Mitte der Woche die Nachricht, dass Lech Kaczynski nicht in Warschau, sondern in Krakau auf dem Wawel beerdigt wird." Ot, po prostu - "kam die Nachricht", tak z powietrza wzięła się ta wiadomość. Poza tym nieprawdziwa jest teza o kierowaniu protestami przez Gazetę Wyborczą. To są jakieś teorie spiskowe. Protesty były spontaniczne i wychodziły także z środowisk, które Wyborczą wręcz nienawidzą. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 16:48 Jurku, oczywiscie ze to nie Michnik wymslil ze Kaczynscy beda pochowani na Wawelu, on nawet sam sie nie wychylil z krytyka, zrobila to za niego pani Sroda, ktorej on regularnie uzycza lamow GW i ktora tym razem tez cytowal w GW, lacznie z nagraniem do jej wywiadu radiowego. www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,7770895,Sroda__Sam_Lech_Kaczynski_bylby_przeciwko_tej_decyzji.html Posluchaj calego wywiadu. Pani Sroda mowi w nim ze decyzja pochowania Kaczynskich na Wawelu to... koniec zaloby! Tak jakby to ona decydowala o tym kiedy sie zaloba konczy, i tak jakby zaloba zalezala od tego gdzie Kaczynskich pochowaja- jezeli na Wawelu, to koniec zaloby, jezeli na Powazkach to zaloba trwa. Sroda, a za nia kregi lewicowe, zapominaja ze o miejscu pochowku decyduje najpierw najblizsza rodzina zmarlego a pozniej zarzadca cmentarza. Najblizsza rodzina to corka Kaczynskich, Marta i brat Lecha- Jaroslaw. Zarzadca katedry na Wawelu , nalezacej do archidiecezji krakowskiej jest kardynal Dziwisz i to on jest uprawniony do wydania zezwolenia na pochowek na Wawelu, nikt inny. Te proste regulacje prawne sa z pewnoscia lewicy znane, lecz jak widac nie sa respektowane dlatego lewica je podwaza i uznaje ze to ona ma prawo decydowac o pochowku prezydenta. Przy okazji argument ze Kaczynski spocznie w "swietym miejscu" (od kiedy dla Srody jakies miejsce jest "swiete"?) obok krolow, biskupow, Pilsudskiego i innych wielkich Polakow jest hipokryzja czystej wody gdyz lewica nigdy sobie nic ani z krolow, ani z biskupow ani z Pilsudskiego nie robila. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 12:09 maria421 napisała: > Autor artykulu pisze o lewackiej hipokryzji, nie tylko w Polsce i nie tylko u > Michnika. Rozumim, że zgadzasz się z tezą, że Michnik jest lewakiem. PS Zacznijmy, że autor artykułu jest autorką. A czy fakt, że autorka jest córką Ulriki Meinhof ma jakiś wpływ na jej podejcie do zagadnienia, to już każdy(a) musi sam wiedzieć. Odpowiedz Link
maria421 Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 13:10 Oczywiscie ze Michnik jest lewakiem! KOR-owska przeszlosc w tym wcale nie przeszkadza. Odpowiedz Link
jureek Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 13:18 maria421 napisała: > Oczywiscie ze Michnik jest lewakiem! O ja p...lę. Aleś dała czadu! Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 16:48 jureek napisał: > maria421 napisała: > > > Oczywiscie ze Michnik jest lewakiem! > > O ja p...lę. Aleś dała czadu! > Jura A nie jest? Odpowiedz Link
jureek Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 17:28 maria421 napisała: > A nie jest? Absolutnie nie jest. Pamiętam polemiki, już po 1989 roku, gdy ś.p. Kuroń zarzucał mu wręcz prawicowość i brak wrażliwości społecznej. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 18:04 Nie chodzi o ekonomie, Jurku, bo w tym sensie to Michnik jest pierwszej klasy kapitalista, chodzi o to, ze Michnika w zaden sposob mie da sie pogodzic z prawica, ani nawet z centrum ze wzgledu na jego otwarta sympatie do srodowisk lewicowo-laicko-liberalnych Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 19:52 Mario, czas sprecyzować definicję lewaka. Michnik ni jak nie pasuje do twojej wcześniejszej teorii. Jeżeli wg ciebie człowiek sympatyzujący ze środowiskami lewicowo-laicko-liberalnymi to lewak, to gratuluję przyciasnego berecika. A teraz możesz się tradycyjnie obrazić. FU. Odpowiedz Link
maria421 Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 20:09 Januszku, Ty sie moich definicji nie czepiaj, bo sam szastasz "berecikiem" przy kazdej okazji. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 20:27 Widzisz Marysiu, ty masz na jedno pojęcie komplet definicji - w zależności od okoliczności na sytuację - jak mawiał chyba ktoś z Kabaretu Dudek. Odpowiedz Link
jureek Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 20.04.10, 20:46 maria421 napisała: > Nie chodzi o ekonomie, Jurku, bo w tym sensie to Michnik jest pierwszej klasy > kapitalista, chodzi o to, ze Michnika w zaden sposob mie da sie pogodzic z > prawica, ani nawet z centrum ze wzgledu na jego otwarta sympatie do srodowisk > lewicowo-laicko-liberalnych Czyli nie poglądy, tylko sympatie do określonych środowisk definiują lewaka, tak? Powiedz Mario po prostu, że wg Twojej definicji, każdy kto nie potępi w czambuł Daniela i Joszki to lewak i tyle. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 21.04.10, 10:53 Jureek, gdybys Ty bardziej chcial myslec niz polemizowac, to oszczedzilibysmy sobie mase czasu na zupelnie zbedne wyjasnienia, ze nie ma tak, zeby ktos mial prawicowe poglady, ale jednoczesnie mial sympatie do srodowisk lewicowo-laicko-liberalnych i je otwarcie i konsekwentnie przez lata publicznie popieral. Odpowiedz Link
zbyfauch Pytanie retoryczne. 21.04.10, 11:37 Od kiedy sympatyk środowisk lewicowo-laicko-liberalnych jest automatycznie lewakiem? Odpowiedz Link
maria421 Re: Pytanie retoryczne. 21.04.10, 11:43 zbyfauch napisał: > Od kiedy sympatyk środowisk lewicowo-laicko-liberalnych jest > automatycznie lewakiem? Od wtedy kiedy stal sie sympatykiem tychze. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Pytanie retoryczne. 21.04.10, 11:57 Definicja na zasadzie "kto nie z nami, ten przeciwko nam", bzdura. Poza tym lewicowość, jako postawa podporządkująca jednostkę stadu, ma więcej wspólnego z prawicowością niż z liberalizmem, który propaguje wolność jednostki. W sferze gospodarki i stosunku do własności są sobie nawet jeszcze bliższe. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Pytanie retoryczne. 21.04.10, 11:58 zbyfauch napisał: > W sferze gospodarki i stosunku do własności są sobie nawet jeszcze > bliższe. W każdym razie w polskim wydaniu. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Pytanie retoryczne. 21.04.10, 12:06 A dla mnie pan Michnik buja sie tak, jak wiatr zawieje. Stad pewnie te wasze sprzeczne rozwazania, kim on jest. Bez watpienia, zawsze jest po wlasiwej stronie. Cos na wzor Pana Mecenasa. Odpowiedz Link
maria421 Re: Pytanie retoryczne. 21.04.10, 12:47 byfauch napisał: > Definicja na zasadzie "kto nie z nami, ten przeciwko nam", bzdura. Ja takiej definicji nie stawiam. Od takich definicji jest tutaj Januszek- kto ma inny poglad niz on, tego zaraz "przyciasny berecik uwiera". > Poza tym lewicowość, jako postawa podporządkująca jednostkę stadu, > ma więcej wspólnego z prawicowością niż z liberalizmem, który > propaguje wolność jednostki. > W sferze gospodarki i stosunku do własności są sobie nawet jeszcze > bliższe. Socjalliberalizm jest jak najbardziej lewicowy. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Pytanie retoryczne. 21.04.10, 13:16 maria421 napisała: > Socjalliberalizm jest jak najbardziej lewicowy. Nagle tylko lewicowy? Jeszcze przed chwilą był lewacki. Twoje definicje Marysiu kłócą się z logiką a nawet tzw. chłopskim rozumem. Odpowiedz Link
maria421 Re: Pytanie retoryczne. 21.04.10, 13:22 Na chlopski rozum, Januszku, to granica miedzy lewica a lewactwem coraz bardziej sie zaciera. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Pytanie retoryczne. 21.04.10, 13:35 O, zaczynasz dobrze kombinować. I z tego wszystkiego przestałaś mówić o lewactwie. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Pytanie retoryczne. 21.04.10, 12:04 zbyfauch napisał: > Od kiedy sympatyk środowisk lewicowo-laicko-liberalnych jest > automatycznie lewakiem? Tak rozumują ci, których uciska przyciasnawy berecik. Odpowiedz Link
magnusg Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 27.04.10, 18:28 A teksty o honorowych SB-kach pamietasz?A kumlopawie sie z kolaborantem sowieckim Jaruzelskim i Kiszczakiem zarejestrowales?A ataki na wszystkie prawicowe rzady i ugrupowania?Michnik jest jak najbardziej lewakiem o fundamentalnie lewicowych pogladach.Moze cierpi na syndrom wiecznego rewolucjonisty, ale to juz jego problem. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 17.04.10, 21:28 Glupiutki artykul. Kazdy, kto jest ciagle niezadowolony z tragicznie zakonczonej prezydentury Lecha Kaczynskiego, jak rowniez ma obiekcie odnosnie pochowku na Wewelu, jest postkomunista, przepraszam liberalem? Odpowiedz Link
jessi_a Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 18.04.10, 07:24 w Polsce jest lewica pobozna, lewica patriotyczna, lewica ateistyczna, i partia kolesiow -bez pogladow,oprocz tych wynikajacych z sondazy Odpowiedz Link
jessi_a Re: jesteś doskonale zorientowana! 18.04.10, 07:52 Ot lubie polityke po prostu Odpowiedz Link
fan.club Upokój się magnusie! 18.04.10, 09:57 Dzisiaj jest jeszcze żałoba. Ale już jutro będziesz mógł wywiesić tego swojego Polaka i katolika, i anty-michnika, i co tam jeszcze... Gorsze to-to od jakiego komunisty! Odpowiedz Link
jureek nie ma to jak prawdziwi Polacy i katolicy 18.04.10, 10:48 bi.gazeta.pl/im/4/5463/z5463714X.jpg Odpowiedz Link
jessi_a Re: nie ma to jak prawdziwi Polacy i katolicy 19.04.10, 20:30 E to chyba fotomontaz, albo za flaszke "mamrotki" wystawili sie na widok publiczny. Zenada. Odpowiedz Link
jureek Re: nie ma to jak prawdziwi Polacy i katolicy 19.04.10, 21:37 jessi_a napisała: > > E to chyba fotomontaz, albo za flaszke "mamrotki" wystawili sie na widok > publiczny. Zenada. To nie jest fotomontaż, ani za flaszkę. Takie oszołomy istnieją naprawdę. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: nie ma to jak prawdziwi Polacy i katolicy 20.04.10, 13:18 A co Wy na to? www.youtube.com/watch?v=7mFnFUdftn0 Odpowiedz Link
donnerbalken Spróbujponownie za kilka minut... 21.04.10, 08:23 Adam Michnik pisze kilka razy w tygodniu, co następuje, Q.M.! [quote] Przekroczono limit czasu połączenia Serwer forum.gazeta.pl zbyt długo nie odpowiada. Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut. Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe. Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem. [quote] Panie Naczelny! Nie byłoby na czasie sięgnąć wreście po portfel, i zapłacić należną stawkę prawdziwym specjalistom znającym się na fachu? Proponuję Pana Mecenasa z Niemiec. Odpowiedz Link
donnerbalken O dziwo! Kilka tysięcy km dalej... 21.04.10, 12:16 Tu mają działający serwer! O dziwo! Kilka tysięcy km dalej... Odpowiedz Link
lepian4 Re: O dziwo! Kilka tysięcy km dalej... 21.04.10, 12:23 A znajdzisz jakiegos Zyda, ktory ratowal arabow? Odpowiedz Link
donnerbalken Re: O dziwo! Kilka tysięcy km dalej... 21.04.10, 13:15 lepian4 napisał: > A znajdzisz jakiegos Zyda, ktory ratowal arabow? ------------------------------- Odpowiedz Link
parostatek Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 29.04.10, 10:15 aktualności 2010-04-23 Oskarżamy Benedykta XVI, z zawodu papieża… W mieście Milwaukee (USA) wpłynął pozew przeciwko papieżowi! Amerykańscy adwokaci złożyli pozew sądowy przeciwko Benedyktowi XVI i kardynałom Tarcisio Bertone i Angelo Sodano. Sprawa dotyczy głuchoniemego mężczyzny, który jako dziecko był wykorzystywany seksualnie przez nieżyjącego już księdza Lawrence'a Murphyego. Według adwokatów pozew przeciwko najwyższym watykańskich hierarchom jest słuszny, ponieważ to oni stoją na czele „piramidy”, która utajniała tą sprawę. Przypominamy, że ksiądz Murphy molestował ponad dwustu innych chłopców. Prawnik reprezentujący Watykan Jeffrey Leny stwierdził, że choć ofiarom molestowania należy się pełne zrozumienie, ksiądz Murphy złamał prawo i zaufanie, które pokładały w nim molestowane dzieci, to sprawa wytoczona przeciwko reprezentantom Stolicy Apostolskiej jest całkowicie bezpodstawna. Pożyjemy zobaczymy. Tym bardziej, że nie są to głosy odosobnione. Postawienia Benedykta XVI przed sądem domagają się także europejscy prawnicy. Czy to tylko durnota i pazernosc amerykanskiej palestry? Odpowiedz Link
lepian4 Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn 29.04.10, 10:41 Re: Swietny artykul o agitacji i hipokryzji Michn parostatek 29.04.10, 10:15 Odpowiedz aktualności 2010-04-23 Oskarżamy Benedykta XVI, z zawodu papieża… W mieście Milwaukee (USA) wpłynął pozew przeciwko papieżowi! Ech... Odpowiedz Link
donnerbalken W USA byłoby co nieco do zajęcia... 29.04.10, 11:28 A w razie grzywny... to amerykańskie sądy mogłyby podobnie postąpić... W USA byłoby co nieco do zajęcia... Z kościołów możny by Narodowe Banki Amerykańskie zrobić. Albo Giełdy... PS Gdyby katolicy mieli takie jaja jak muzułmanie, to by... (ale, niestety nie mają)... Odpowiedz Link
lepian4 Re: W USA byłoby co nieco do zajęcia... 29.04.10, 11:39 Sad moze sobie skarzyc kosciol, nie Watykan. Amerykanskie sady nie maja do tego zadnych uprawnien. Fajny link dolaczyles. Szkoda, ze DB tez nie ma jaj, mogli by chociaz zabrac makaroniarzom tory, ktore na dlugo przed dojsciem do wladzy przez Hitlera wybudowali. Owczesny projekt nie byl darowizna. Stacja kocowa byla w Bagdadzie. Chcieli dalej, ale Anglikom i Francuzom odpierolilo. Odpowiedz Link
jureek Re: W USA byłoby co nieco do zajęcia... 29.04.10, 11:49 donnerbalken napisała: > Gdyby katolicy mieli takie jaja jak muzułmanie, to by... > > (ale, niestety nie mają)... Niestety? Wojny religijne Ci się marzą? Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: W USA byłoby co nieco do zajęcia... 29.04.10, 12:02 A tam wojna religijna, abschieben to dziadostwo i juz jest po wojnie. Odpowiedz Link
donnerbalken Re: W USA byłoby co nieco do zajęcia... 29.04.10, 12:12 lepian4 napisał: > A tam wojna religijna, abschieben to dziadostwo i juz jest po wojnie. ----------------------------------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: W USA byłoby co nieco do zajęcia... 29.04.10, 12:29 Reichstag z minaretami wygląda szykownie - fotka jest ogólnie udana - z asiekiem prawie na pierwszym planie - uszy mu sterczą ino futerko nieco wypłowiało - ot sary osioł. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: W USA byłoby co nieco do zajęcia... 29.04.10, 12:18 lepian4 napisał: > A tam wojna religijna, abschieben to dziadostwo i juz jest po wojnie. Odsyłka kosztuje i to nie mało - nie lepiej zagazować? Odpowiedz Link
donnerbalken Re: W USA byłoby co nieco do zajęcia... 29.04.10, 12:23 ja.nusz napisał: Cytat > lepian4 napisał: > > > A tam wojna religijna, abschieben to dziadostwo i juz jest po > wojnie. > > Odsyłka kosztuje i to nie mało - nie lepiej zagazować? Żądam prokuratora! Verunglimpfung des Holocaust... Odpowiedz Link
lepian4 Re: W USA byłoby co nieco do zajęcia... 29.04.10, 12:58 Klarer Fall das Holocaust. Nie ma nic gorszego, niz sranie do wlasnego gniazda!!!!! Jebany antyfaszystowski antysemita!!!! Odpowiedz Link
donnerbalken wojna religijna 30.04.10, 11:02 lepian4 napisał: Cytat > A tam wojna religijna, abschieben to dziadostwo i juz jest po wojnie. Naczelny organ Brunatnych Gnid pisze co następuje: Cytat Das heißt im Klartext: Jeder, der als EU-Bürger (Eingebürgerte natürlich inklusive) einmal kurzzeitig in einem anderen EU-Staat gearbeitet hat, erwirbt dadurch in diesem Mitgliedsland umfassende Niederlassungsrechte und Sozialhilfeansprüche für seine Familie. www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M59264bf56ec.0.html Odpowiedz Link