Dodaj do ulubionych

Bardzo dobry wyrok

31.05.10, 13:41
wyborcza.pl/1,75248,7954585,Berlinska_szkola_nie_do_modlitwy.html
Obserwuj wątek
    • drugiich to weź udział w sondażu, 31.05.10, 14:05
      a tutaj nie prowokuj.
      • maria421 Re: to weź udział w sondażu, 31.05.10, 14:15
        W sondazu udzial wzielem a tu informuje.

• ja.nusz Re: Bardzo dobry wyrok 31.05.10, 14:26

Też uważa, że wyrko jest bardzo dobry.
      Mogliby przy okazji kazać zdąć krzyże ze ścian, bo też naruszają
      równowagę.
      • jureek Re: Bardzo dobry wyrok 31.05.10, 14:33
        ja.nusz napisał:

> Mogliby przy okazji kazać zdąć krzyże ze ścian, bo też naruszają
        > równowagę.

Z analogiczną sytuacją mielibyśmy do czynienia, gdyby chrześcijanie domagali się
        od szkoły kaplicy.
        Wyrok jest moim zdaniem OK, żądanie pomieszczenia do modlitwy uważam za
        przesadzone.
        Zastanawia mnie inna sprawa. Co przeszkadzało władzom szkoły, że jakiś tam uczeń
        na przerwie kleka na korytarzu i bije pokłony? Uważam, że to jego sprawa, w jaki
        sposób uczeń chce się gimnastykować na przerwie, dopóki nie jest to uciążliwe
        dla innych. Widziałem nie raz na korytarzach uczniów siedzących na podłodze,
        czyli siedzenie nie jesy uciążliwe, a klęczenie już tak?
        Jura
        • drugiich inna sprawa, że to było rozdmuchane. 31.05.10, 14:37
          Nygus się źle uczył i chciał uchodzić za męczennika. Z przydzielonego mu
          pomieszczenia też rzadko korzystał i chyba w innym celu niż modlitwa.
        • maria421 Re: Bardzo dobry wyrok 31.05.10, 15:01
          jureek napisał:

> Wyrok jest moim zdaniem OK, żądanie pomieszczenia do modlitwy uważam za
          > przesadzone.
          > Zastanawia mnie inna sprawa. Co przeszkadzało władzom szkoły, że jakiś tam ucze
          > ń
          > na przerwie kleka na korytarzu i bije pokłony? Uważam, że to jego sprawa, w jak
          > i
          > sposób uczeń chce się gimnastykować na przerwie, dopóki nie jest to uciążliwe
          > dla innych. Widziałem nie raz na korytarzach uczniów siedzących na podłodze,
          > czyli siedzenie nie jesy uciążliwe, a klęczenie już tak?
          > Jura

Chodzi o to, zeby wsrod samych muzulmanskich uczniow nie doszlo do nieformalnego
          nacisku/przymusu jednych przez drugich.
          Uczen muzulmanski ktory sie nie modli moglby byc szykanowany przez tych, ktorzy
          sie modla.
          • jureek Re: Bardzo dobry wyrok 31.05.10, 15:07
            maria421 napisała:

> Chodzi o to, zeby wsrod samych muzulmanskich uczniow nie doszlo do nieformalneg
            > o
            > nacisku/przymusu jednych przez drugich.
            > Uczen muzulmanski ktory sie nie modli moglby byc szykanowany przez tych, ktorzy
            > sie modla.

Aha. Takie podejście uważam za rozsądne i jak najbardziej jest dla mnie do
            przyjęcia.
            Jura
      • lepian4 Re: Bardzo dobry wyrok 31.05.10, 18:52
        O jakiej rownowadze raczysz wspominac?
        • ja.nusz Re: Bardzo dobry wyrok 31.05.10, 20:14

lepian4 napisał:

> O jakiej rownowadze raczysz wspominac?

O tej samej, o której wspomniał sąd w Berlinie, ogłaszając ten na wskroś słuszny
          wyrok.
          • lepian4 Re: Bardzo dobry wyrok 31.05.10, 20:49
            Mozesz to odrobine rozwinac?
            • ja.nusz Re: Bardzo dobry wyrok 31.05.10, 21:09

Pprzeczytaj sobie zalinkowany przez Marię artykuł, zanim zacznę tłumaczyć ci to
              trochę dobitniej.
              • drugiich daj spokój, to artykuł w GW ma być źródłem 31.05.10, 23:16
                informacji o problemach w Niemczech?
                W wiadomościach popołudniowo-wieczornych w polskiej TV słowa nie było o
                rezygnacji Köhlera.
                Właściwie to rozumiem, odszedł z własnej woli, to takie mało spektakularne.
                I tylko własną małżonkę pociągnął za sobą. Gdzie mu się równać z 96 ofiarami.
                • maria421 Re: daj spokój, to artykuł w GW ma być źródłem 31.05.10, 23:28
                  drugiich napisał:

> informacji o problemach w Niemczech?
                  > W wiadomościach popołudniowo-wieczornych w polskiej TV słowa nie było o
                  > rezygnacji Köhlera.

Bylo.
                  • jureek Re: daj spokój, to artykuł w GW ma być źródłem 31.05.10, 23:36
                    maria421 napisała:

> Bylo.

Trójka o tym poinformowała, a pisowskich propagandowych wiadomości w publicznej
                    telewizji nie oglądam, bo dbam o zdrowie.
                    Jura
                    • jessi_a Re: daj spokój, to artykuł w GW ma być źródłem 01.06.10, 08:11
                      Jezeli nie ogladasz, to skad wiesz ze propagandowe. Bo co, bo tak mowia i
                      pisza w innych - tych slusznych. Bzdura. Ja ogladam i zapewniam Cie jestem
                      zdrowa, a tam nikt nie zieje ogniem i nie stuka kopytami i wywija ogonem.
                      Masz TVN i Polsat- te ukoja Twoje zdrowie.

PS TVP info -Pis-tuba wink - informowala.
                      • ja.nusz Re: daj spokój, to artykuł w GW ma być źródłem 01.06.10, 08:19

Ja mam TVP do zarzucenia, że jest za bardzo rozmodlona i nadaje mega ilości reklam.
                        • lepian4 Re: daj spokój, to artykuł w GW ma być źródłem 01.06.10, 09:15
                          Dodam jeszcze, ze podaja stanowczo zbyt malo wiesci z Izraela i o Rosji mowia
                          zwykla zle
                      • jureek Re: daj spokój, to artykuł w GW ma być źródłem 01.06.10, 09:29
                        jessi_a napisała:

> Jezeli nie ogladasz, to skad wiesz ze propagandowe.

Bo oglądałem, dopóki się miarka nie przebrała. A i teraz czasami lewym uchem
                        słucham, gdy robię coś innego, a żona akurat ogląda.

> Masz TVN i Polsat- te ukoja Twoje zdrowie.

Mylisz się. Nie odbieram tych programów. Do wczoraj z polskojęzycznych stacji
                        mogłem odbierać TVP Polonia, TVP Info, TVP Kultura, TVP Historia i TV Trwam, a
                        od dzisiaj zostały tylko TVP Polonia i TV Trwam.

> PS TVP info -Pis-tuba wink - informowala.

PiS-tuba to Wiadomości o 19:30. TVP Info to łup podzielony miedzy PiS i SLD.
                        Rano często było tam słychać starych komuchów.
                        Jura
                        • jessi_a Re: daj spokój, to artykuł w GW ma być źródłem 01.06.10, 10:28

Od Info kultura i historia mam tylko glos, zadnej wizji.
                          • drugiich radio ga-ga? 01.06.10, 10:31
                            to dobrze wpływa na rozwój wyobraźni wink
                            Organizuj jakieś spotkanie. Dla Was mogą być pierogi, dla mnie mięso tongue_out
                            • jessi_a Re: radio ga-ga? 01.06.10, 10:41

Swoja droga jaka telewizja taki kraj wink

Qrfa mac. Raz do roku, a czasami dwa razy w roku, trza przestrajac odbiorniki
                              i zawsze wychodza jakies klocki. Teraz bez obrazu.
                              • drugiich nie migaj się! co z pierogami? 01.06.10, 10:46
                                W ubiegłym tygodniu sądzili w BO jakiegoś kierowcę-pedofila z okolic.
                                Tłumaczyłem, prasa huczy, bo umorzono postępowanie. Czuję się prawie jak obrońca
                                Romka P. wink
                        • drugiich stary komuch = młody liberał 01.06.10, 10:30
                          Całe życie byłem bezpartyjny, ale w czasach PRL obracałem się często w
                          środowisku "komuchów". Nie mówię o betonie, ale znałem bardzo dużo ludzi
                          wykształconych, mądrych, żądnych zmian. Jak mieli to realizować plus jeszcze
                          swoje życiowe plany? Jedyna droga to wstąpić do partii i rozsadzać ją od
                          wewnątrz. Kto pamięta artykuł Mieczysława BMW Rakowskiego w Polityce "Dobry
                          fachowiec ale bezpartyjny"?
                          Wrzucanie wszystkich do jednego worka z naszywką "komuchy" świadczy o własnej
                          słabości i indolencji.
                          P.s. Za Gierka zespół ekonomistów przygotował plan reform gospodarczych, o 10
                          lat za wcześnie. W Moskwie nie było jeszcze Gorbaczowa. Plan powędrował na półki
                          i dopiero współautor prof. Balcerowicz go odkurzył. To przez niego w dzisiejszej
                          Polsce nie można przeżyć całego dnia za jednego dolara i jeszcze się wódki
                          napić. I co? Lepiej żeby było inaczej?
                          • jureek Re: stary komuch = młody liberał 01.06.10, 10:58
                            Pisząc komuchy mam na myśli ludzi, dla których ważna była tylko władza i
                            przywileje, a resztę mieli w d...ie. Tak, jak teraz Napieralski, typowy
                            aparatczyk bez programu (bo programem nie jest chyba wrzeszczenie, że państwo ma
                            dać więcej pieniędzy powodzianom, czy byli ubezpieczeni, czy nie i żałosne
                            rozdawanie jabłek robotnikom wychodzącym z fabryk po pracy), wchodzący w sojusze
                            z PiS-em, żeby tylko paru kolesi ustawić na ciepłych posadkach w publicznych
                            mediach.
                            Jura
                            • drugiich gardzę takimi ludźmi, bez kręgosłupa. 01.06.10, 11:06
                              Westerwelle też jest przykładem aparatschika, ani jednego dnia nie zhańbił się
                              pracą. Tylko polityka.
                              P.s. Dżentelmenem mimo to też nie jest. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka