maria421 31.05.10, 13:41 wyborcza.pl/1,75248,7954585,Berlinska_szkola_nie_do_modlitwy.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria421 Re: to weź udział w sondażu, 31.05.10, 14:15 W sondazu udzial wzielem a tu informuje. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Bardzo dobry wyrok 31.05.10, 14:26 Też uważa, że wyrko jest bardzo dobry. Mogliby przy okazji kazać zdąć krzyże ze ścian, bo też naruszają równowagę. Odpowiedz Link
jureek Re: Bardzo dobry wyrok 31.05.10, 14:33 ja.nusz napisał: > Mogliby przy okazji kazać zdąć krzyże ze ścian, bo też naruszają > równowagę. Z analogiczną sytuacją mielibyśmy do czynienia, gdyby chrześcijanie domagali się od szkoły kaplicy. Wyrok jest moim zdaniem OK, żądanie pomieszczenia do modlitwy uważam za przesadzone. Zastanawia mnie inna sprawa. Co przeszkadzało władzom szkoły, że jakiś tam uczeń na przerwie kleka na korytarzu i bije pokłony? Uważam, że to jego sprawa, w jaki sposób uczeń chce się gimnastykować na przerwie, dopóki nie jest to uciążliwe dla innych. Widziałem nie raz na korytarzach uczniów siedzących na podłodze, czyli siedzenie nie jesy uciążliwe, a klęczenie już tak? Jura Odpowiedz Link
drugiich inna sprawa, że to było rozdmuchane. 31.05.10, 14:37 Nygus się źle uczył i chciał uchodzić za męczennika. Z przydzielonego mu pomieszczenia też rzadko korzystał i chyba w innym celu niż modlitwa. Odpowiedz Link
maria421 Re: Bardzo dobry wyrok 31.05.10, 15:01 jureek napisał: > Wyrok jest moim zdaniem OK, żądanie pomieszczenia do modlitwy uważam za > przesadzone. > Zastanawia mnie inna sprawa. Co przeszkadzało władzom szkoły, że jakiś tam ucze > ń > na przerwie kleka na korytarzu i bije pokłony? Uważam, że to jego sprawa, w jak > i > sposób uczeń chce się gimnastykować na przerwie, dopóki nie jest to uciążliwe > dla innych. Widziałem nie raz na korytarzach uczniów siedzących na podłodze, > czyli siedzenie nie jesy uciążliwe, a klęczenie już tak? > Jura Chodzi o to, zeby wsrod samych muzulmanskich uczniow nie doszlo do nieformalnego nacisku/przymusu jednych przez drugich. Uczen muzulmanski ktory sie nie modli moglby byc szykanowany przez tych, ktorzy sie modla. Odpowiedz Link
jureek Re: Bardzo dobry wyrok 31.05.10, 15:07 maria421 napisała: > Chodzi o to, zeby wsrod samych muzulmanskich uczniow nie doszlo do nieformalneg > o > nacisku/przymusu jednych przez drugich. > Uczen muzulmanski ktory sie nie modli moglby byc szykanowany przez tych, ktorzy > sie modla. Aha. Takie podejście uważam za rozsądne i jak najbardziej jest dla mnie do przyjęcia. Jura Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Bardzo dobry wyrok 31.05.10, 20:14 lepian4 napisał: > O jakiej rownowadze raczysz wspominac? O tej samej, o której wspomniał sąd w Berlinie, ogłaszając ten na wskroś słuszny wyrok. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Bardzo dobry wyrok 31.05.10, 21:09 Pprzeczytaj sobie zalinkowany przez Marię artykuł, zanim zacznę tłumaczyć ci to trochę dobitniej. Odpowiedz Link
drugiich daj spokój, to artykuł w GW ma być źródłem 31.05.10, 23:16 informacji o problemach w Niemczech? W wiadomościach popołudniowo-wieczornych w polskiej TV słowa nie było o rezygnacji Köhlera. Właściwie to rozumiem, odszedł z własnej woli, to takie mało spektakularne. I tylko własną małżonkę pociągnął za sobą. Gdzie mu się równać z 96 ofiarami. Odpowiedz Link
maria421 Re: daj spokój, to artykuł w GW ma być źródłem 31.05.10, 23:28 drugiich napisał: > informacji o problemach w Niemczech? > W wiadomościach popołudniowo-wieczornych w polskiej TV słowa nie było o > rezygnacji Köhlera. Bylo. Odpowiedz Link
jureek Re: daj spokój, to artykuł w GW ma być źródłem 31.05.10, 23:36 maria421 napisała: > Bylo. Trójka o tym poinformowała, a pisowskich propagandowych wiadomości w publicznej telewizji nie oglądam, bo dbam o zdrowie. Jura Odpowiedz Link
jessi_a Re: daj spokój, to artykuł w GW ma być źródłem 01.06.10, 08:11 Jezeli nie ogladasz, to skad wiesz ze propagandowe. Bo co, bo tak mowia i pisza w innych - tych slusznych. Bzdura. Ja ogladam i zapewniam Cie jestem zdrowa, a tam nikt nie zieje ogniem i nie stuka kopytami i wywija ogonem. Masz TVN i Polsat- te ukoja Twoje zdrowie. PS TVP info -Pis-tuba - informowala. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: daj spokój, to artykuł w GW ma być źródłem 01.06.10, 08:19 Ja mam TVP do zarzucenia, że jest za bardzo rozmodlona i nadaje mega ilości reklam. Odpowiedz Link
lepian4 Re: daj spokój, to artykuł w GW ma być źródłem 01.06.10, 09:15 Dodam jeszcze, ze podaja stanowczo zbyt malo wiesci z Izraela i o Rosji mowia zwykla zle Odpowiedz Link
jureek Re: daj spokój, to artykuł w GW ma być źródłem 01.06.10, 09:29 jessi_a napisała: > Jezeli nie ogladasz, to skad wiesz ze propagandowe. Bo oglądałem, dopóki się miarka nie przebrała. A i teraz czasami lewym uchem słucham, gdy robię coś innego, a żona akurat ogląda. > Masz TVN i Polsat- te ukoja Twoje zdrowie. Mylisz się. Nie odbieram tych programów. Do wczoraj z polskojęzycznych stacji mogłem odbierać TVP Polonia, TVP Info, TVP Kultura, TVP Historia i TV Trwam, a od dzisiaj zostały tylko TVP Polonia i TV Trwam. > PS TVP info -Pis-tuba - informowala. PiS-tuba to Wiadomości o 19:30. TVP Info to łup podzielony miedzy PiS i SLD. Rano często było tam słychać starych komuchów. Jura Odpowiedz Link
jessi_a Re: daj spokój, to artykuł w GW ma być źródłem 01.06.10, 10:28 Od Info kultura i historia mam tylko glos, zadnej wizji. Odpowiedz Link
drugiich radio ga-ga? 01.06.10, 10:31 to dobrze wpływa na rozwój wyobraźni Organizuj jakieś spotkanie. Dla Was mogą być pierogi, dla mnie mięso Odpowiedz Link
jessi_a Re: radio ga-ga? 01.06.10, 10:41 Swoja droga jaka telewizja taki kraj Qrfa mac. Raz do roku, a czasami dwa razy w roku, trza przestrajac odbiorniki i zawsze wychodza jakies klocki. Teraz bez obrazu. Odpowiedz Link
drugiich nie migaj się! co z pierogami? 01.06.10, 10:46 W ubiegłym tygodniu sądzili w BO jakiegoś kierowcę-pedofila z okolic. Tłumaczyłem, prasa huczy, bo umorzono postępowanie. Czuję się prawie jak obrońca Romka P. Odpowiedz Link
drugiich stary komuch = młody liberał 01.06.10, 10:30 Całe życie byłem bezpartyjny, ale w czasach PRL obracałem się często w środowisku "komuchów". Nie mówię o betonie, ale znałem bardzo dużo ludzi wykształconych, mądrych, żądnych zmian. Jak mieli to realizować plus jeszcze swoje życiowe plany? Jedyna droga to wstąpić do partii i rozsadzać ją od wewnątrz. Kto pamięta artykuł Mieczysława BMW Rakowskiego w Polityce "Dobry fachowiec ale bezpartyjny"? Wrzucanie wszystkich do jednego worka z naszywką "komuchy" świadczy o własnej słabości i indolencji. P.s. Za Gierka zespół ekonomistów przygotował plan reform gospodarczych, o 10 lat za wcześnie. W Moskwie nie było jeszcze Gorbaczowa. Plan powędrował na półki i dopiero współautor prof. Balcerowicz go odkurzył. To przez niego w dzisiejszej Polsce nie można przeżyć całego dnia za jednego dolara i jeszcze się wódki napić. I co? Lepiej żeby było inaczej? Odpowiedz Link
jureek Re: stary komuch = młody liberał 01.06.10, 10:58 Pisząc komuchy mam na myśli ludzi, dla których ważna była tylko władza i przywileje, a resztę mieli w d...ie. Tak, jak teraz Napieralski, typowy aparatczyk bez programu (bo programem nie jest chyba wrzeszczenie, że państwo ma dać więcej pieniędzy powodzianom, czy byli ubezpieczeni, czy nie i żałosne rozdawanie jabłek robotnikom wychodzącym z fabryk po pracy), wchodzący w sojusze z PiS-em, żeby tylko paru kolesi ustawić na ciepłych posadkach w publicznych mediach. Jura Odpowiedz Link
drugiich gardzę takimi ludźmi, bez kręgosłupa. 01.06.10, 11:06 Westerwelle też jest przykładem aparatschika, ani jednego dnia nie zhańbił się pracą. Tylko polityka. P.s. Dżentelmenem mimo to też nie jest. Odpowiedz Link