jureek 31.05.10, 14:42 najpierw Koch, teraz prezydent się obraził. Merkel sama zostanie? Jura Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria421 Re: Wszystkich wzięło na dymisje 31.05.10, 16:16 Szkoda ze najlepsi rezygnuja. Zostana tylko miernoty. Odpowiedz Link
jureek Re: Wszystkich wzięło na dymisje 31.05.10, 16:27 maria421 napisała: > Szkoda ze najlepsi rezygnuja. Kocha nie oceniam jako najlepszego, wręcz przeciwnie - oceniam go dość nisko jako typowego bezideowego karierowicza. Taki Schröder, tylko po drugiej stronie. I zresztą podobnie jak Schröder skończy. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Wszystkich wzięło na dymisje 31.05.10, 16:35 Jezeli ktos jeszcze w CDU mial idee to Koch wlasnie. A "jak Schröder" nie skonczy, bo przejdzie gdzies do jakiejs rady nadzorczej jakiegos koncernu z siedziba w Niemczech jak wielu, wielu przed nim. A moze zalozy nowa partie jak Lafontaine? Odpowiedz Link
jureek Re: Wszystkich wzięło na dymisje 31.05.10, 17:05 maria421 napisała: > Jezeli ktos jeszcze w CDU mial idee to Koch wlasnie. Jakie idee? Każdemu obiecywać coś miłego? Dawać gwarancję niewapadania lekcji bez zatrudniania dodatkowych nauczycieli? Gadać o oszczędzaniu finansów publicznych kosztem nawet edukacji, a jednocześnie nie zmniejszać, a nawet zwiększać wydatki na urzędników? Mobbować urzędników fiannsowych, którzy zamiast ścigać bezrobotnych, ośmielili się przyjrzeć bliżej zeznaniom podatkowym kilku biznesmenów. > A "jak Schröder" nie > skonczy, bo przejdzie gdzies do jakiejs rady nadzorczej jakiegos koncernu z > siedziba w Niemczech jak wielu, wielu przed nim. > A moze zalozy nowa partie jak Lafontaine? Co innego mówi teraz, ale bo to pierwszy raz co innego mówi, a co innego robi? Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Wszystkich wzięło na dymisje 31.05.10, 18:01 jureek napisał: > > Jakie idee? Każdemu obiecywać coś miłego? Dawać gwarancję niewapadania lekcji > bez zatrudniania dodatkowych nauczycieli? Gadać o oszczędzaniu finansów > publicznych kosztem nawet edukacji, a jednocześnie nie zmniejszać, a nawet > zwiększać wydatki na urzędników? Mobbować urzędników fiannsowych, którzy zamias > t > ścigać bezrobotnych, ośmielili się przyjrzeć bliżej zeznaniom podatkowym kilku > biznesmenów. Jezeli ktos w tym Landzie nie obiecywal "kazdemu cos milego", to byl wlasnie Koch. Nie obiecywal alternatywnej energii, lecz mowil otwarcie ze nie mozemy sobie pozwolic na rezygnacje z energii atomowej. Przeforsowal rozbudowe lotniska we Frankfurcie, tudziez zakaz muzulmanskich chust dla urzedniczek panstwowych, tudziez test na obywatelstwo. Chcial zaostrzyc prawo dla mlodocianych przestepcow, chcial prawa deportacji przestepcow nie bedacych niemieckimi obywatelami. Pomysl z oplatami za studia tez nie byl glupi, z Zentralabitur tez nie. Z Abitur mit 18 troche mniej. Odpowiedz Link
drugiich Re: Wszystkich wzięło na dymisje 31.05.10, 18:39 maria421 napisała: > A moze zalozy nowa partie jak Lafontaine? Po co? Partia dla niego już jest. "Roko" zostanie honorowym przewodniczącym NPD. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Wszystkich wzięło na dymisje 31.05.10, 17:28 Horst K. zachował się conajmniej dziwnie. Nie mając sobie NIC do zarzucenia wycofuje się z ciepłej posadki, która wiązała się z zerową odpowiedzialnością za cokolwiek. A teraz okrzykną go jako "beleidigte Leberwurst". Odpowiedz Link
donnerbalken Mięczak! 31.05.10, 17:36 Mięczak! Psia jucha! Na takie stanowisko trza osobistość z wykształconym w boju charakterem. Charakter Januszka mógłby tu świecić przykładem. Zahartowany w bojach jak stal Kruppowska... Ale, dzięki Bogu mamy w Niemiaszkowie dosyć wybitnych osobistości, które tym kryteriom odpowiadają. Na ten przykład ta Pani... A jeszcze bardziej ten Pan... Przyszłość Niemiaszkowa jest w dobrych rękach... Odpowiedz Link
lunatix Niechcacy wysliznal sie jemu temat-tabu. 31.05.10, 18:30 Niemcy i wojna, a raczej Niemcy i pokoj. Zaklamanie ma krutkie nogi, a Kohler za duze sumienie. Odpowiedz Link
maria421 Powiedzcie mi ze to nie jest prawda.... 31.05.10, 19:39 www.welt.de/politik/deutschland/article7862156/SPD-Politiker-schlaegt-Kaessmann-als-Nachfolgerin-vor.html Odpowiedz Link
annajustyna Re: Powiedzcie mi ze to nie jest prawda.... 31.05.10, 20:05 Taa, zwlaszcza po tym pijackim incydencie... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Powiedzcie mi ze to nie jest prawda.... 31.05.10, 20:16 annajustyna napisała: > Taa, zwlaszcza po tym pijackim incydencie... A tam od razu pijackim - propozycja całkiem niezła - już sama nie wsiądzie za kierownicę - i tak chwolowo nie ma prawka Odpowiedz Link
donnerbalken Powiedzcie mi ze to jest prawda.... 01.06.10, 09:13 Gdyby lud miał prawo głosu, miałaby moje wotum zaufania. Ot co... Odpowiedz Link