Dodaj do ulubionych

tempus fugit -

27.02.11, 13:28
- rowniez dla niejakiej Moniki O.
Mam od dluzszego czasu wrazenie, ze pani Olejnik nie radzi sobie ze skutkami menopauzy...
Rzadko wprawdzie mam pecha ja uslyszec, ale za kazdym razem dziwie sie, ze jeszcze nie zniknela z anteny. Wiem, ze mozna nie lubic czlonkow pisu (lub kogokolwiek innego), ale potencjal agresji tej baby w stosunku do faceta, ktory zachowuje sie przyzwoicie, wyslawia spokojnie i kulturalnie, jest wprost nieprawdopodobny:
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9172489,_Jestem_tu_poddawany_presji__To_stronnicze___Blaszczak.html
Nie wyobrazam sobie czegos podobnego w rozglosni niemieckiej, zwlaszcza o ogolnokrajowym zasiegu...

k-r
Obserwuj wątek
    • folksdojczer4kategorji W Polsce to dyskutanci jeszcze mają jaja.... 27.02.11, 14:00
      W Polsce to dyskutanci jeszcze mają jaja....

W niemieckich dyskusjach wolno tylko kastratom uczestniczyć...
      • koelscher Re: W Polsce to dyskutanci jeszcze mają jaja.... 27.02.11, 14:15
        W Polsce to dyskutanci (ale rowniez "moderatorki") maja slome. Za stodola zas - donnerbalken...
        k-r

folksdojczer4kategorji napisała:

> W Polsce to dyskutanci jeszcze mają jaja....
        >
        > W niemieckich dyskusjach wolno tylko kastratom uczestniczyć...
        >
        • folksdojczer4kategorji Re: W Polsce to dyskutanci jeszcze mają jaja.... 27.02.11, 14:26
          Sybir dla niemieckich moderatorek z jajami!
          • folksdojczer4kategorji Re: W Polsce to dyskutanci jeszcze mają jaja.... 27.02.11, 14:54
            A tu Kopp - TV Up to date..

[à jour Dla naszych rodaków w Szwajcarii ]
            -
            Germans are constitutionally obliged to practice multiculturalism!

Ot co!
    • jureek Re: tempus fugit - 27.02.11, 14:56
      koelscher napisał:

Mam od dluzszego czasu wrazenie, ze pani Olejnik nie radzi sobie ze skutkami me
      > nopauzy...

Ach, cóż za elegancja, godna prawdziwego gentelmena.
      Odpowiem więc na tym samym poziomie - ch..j Ci do miesiączek, czy ich braku u pani Olejnik.

> Rzadko wprawdzie mam pecha ja uslyszec, ale za kazdym razem dziwie sie, ze jesz
      > cze nie zniknela z anteny.

Bo widzisz, to jest prywatne radio i o zatrudnieniu na antenie nie decyduje jakiś pisowski polityk (jak Sobala, którego wysłano do pacyfikowania Trójki) tylko właściciele tego radia.

> Wiem, ze mozna nie lubic czlonkow pisu (lub kogokolw
      > iek innego), ale potencjal agresji tej baby w stosunku do faceta, ktory zachowu
      > je sie przyzwoicie, wyslawia spokojnie i kulturalnie, jest wprost nieprawdopodo
      > bny:
      > <a href="wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9172489,_Jestem_tu_poddawany_presji__To_stronnicze___Blaszczak.html" target="_blank" rel="nofollow">wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9172489,_Jestem_tu_poddawany_presji__To_stronnicze___Blaszczak.html</a

Gdzie tam widzisz agresję ze strony Olejnik. Zadała normalne pytanie o ustosunkowanie się do wystapienia Kaczyńskiego, a Błaszczak zamiast merytorycznie odpowiedzieć zaczął jakieś płacze o stronniczości. Mimoza obrażona normalnym pytaniem.

> Nie wyobrazam sobie czegos podobnego w rozglosni niemieckiej, zwlaszcza o ogoln
      > okrajowym zasiegu...

Takich płaczliwych polityków jak ten Błaszczak rzeczywiście mniej w Niemczech widać. No, ostatnio ten Gutenberg coś jęczy o nagonce na niego.
      Jura
      • koelscher Re: tempus fugit - 27.02.11, 15:10
        Podejrzewam, ze brak Ci pewnych receptorow, lub - ewentualnie - slyszysz tylko jednym uchem..
        Moja supozycja, jakoby pani O. nie radzila sobie ze skutkami, jest nieporownywalnie bardziej elegancka od jej notorycznie agresywnego tonu (o sposobie formulowania nie wspominajac) tej baby. Odpowiadajac zas "na tym samym poziomie": no i ch., ze to jest prywatne radio?! Kazde szanujace sie radio wypierdala chamow, chyba ze deklarowanym celem radia jest upowszechnianie chamstwa.

k-r
        • fan.club Odnoszę wrażenie, że.... 27.02.11, 15:56
          że menopauza Monisi jest niezależna od aktualnego pracodawcy. Jak się komuś nie podoba, to se może zamienić menopauzę na maniery.
    • mieux Re: tempus fugit - 27.02.11, 15:43
      koelscher napisał:
      > Rzadko wprawdzie mam pecha ja uslyszec, ale za kazdym razem dziwie sie, ze jeszcze nie zniknela z anteny.

Tego babsztyla nie da się słuchać ani oglądać. Bezsprzecznie.
      Baba-jaga ma mniej jadu i lepszy wygląd.
      Dlatego na wszelki wypadek w ogóle omijam polskie media.

Niedawno chciałam obejrzeć w tv Drupiego. Program prowadził Mann, beznadziejnie i obrzydliwie tłusty. Też go pełno w tv i radiu, zabiera innym najlepsze godziny oglądalności.
      Nie dało się na niego patrzeć, bo od razu chciało się rzygać. Jeszcze każdego z uczestników programu pytał o żarcie, choć mieli śpiewać piosenki Drupiego. Program wytrzymałam na mdłościach, a po programie się porzygałam. Teraz uciekam nawet od radia, z którego słychać jego głos, o barwie takiej, jakby miał w gębie 3 kilo flegmy.

• jureek Re: tempus fugit - 27.02.11, 16:12
        mieux napisała:

> Tego babsztyla nie da się słuchać ani oglądać. Bezsprzecznie.
        > Baba-jaga ma mniej jadu i lepszy wygląd.
        > Dlatego na wszelki wypadek w ogóle omijam polskie media.

No i dobrze. Bo nie ma obowiązku jej oglądać.

> Niedawno chciałam obejrzeć w tv Drupiego. Program prowadził Mann, beznadziejnie
        > i obrzydliwie tłusty. Też go pełno w tv i radiu, zabiera innym najlepsze godzi
        > ny oglądalności.

Tak? Jeden poranek w piątki, 2 godziny w niedzielę, jedna godzina "W tonacji Trójki" i chyba 2 godziny w paśmie wieczornym. Gdzie mu tam choćby do Piotra Barona z 15-18 godzinami tygodniowo?

> Nie dało się na niego patrzeć, bo od razu chciało się rzygać. Jeszcze każdego z
        > uczestników programu pytał o żarcie, choć mieli śpiewać piosenki Drupiego. Pro
        > gram wytrzymałam na mdłościach, a po programie się porzygałam. Teraz uciekam na
        > wet od radia, z którego słychać jego głos, o barwie takiej, jakby miał w gębie
        > 3 kilo flegmy.

Rzecz gustu. Ja bardzo lubię Manna w radio. Specjalnie w piątki wstaję wcześniej, żeby spokojnie zjeść śniadanie słuchając zapraszamy do Trójki z Mannem.
        Wolę jego spokojne, flegmatyczne teksty, niż dynamiczne pohukiwania młodych prezenterów.
        Jura
        • mieux Przepiękna Rosja 27.02.11, 16:32
          Dlatego lepiej zostawić polskie media i się nie denerwować.

Ostatnio przeżyłam szok kulturowy oglądając telewizję rosyjską. Genialna, przepiękna, cudowna.
          Prezenterzy wspaniale prowadzą programy, bez zbędnego luzu i bez sztywności, piękni, kompetentni, przyjaźni.
          Poziom artystyczny na poziomie niewyobrażalnie doskonałym. Tego nawet nie można opisać. Nie wiem jak możliwe technicznie są do wykonania te cuda, np. śliczny kolorowy ptaszek przypominający pluszaka, który lata nad publicznością, a potem jest na estradzie obok piosenkarza.

Filmy rosyjskie to nie zachodnie odliczanie trupów i pokaz przemocy, tylko filmy ukazujące potrzeby uczuciowe człowieka. Prawdziwe perełki.

Nawet oglądałam mszę z cerkwi w Moskwie. Wrażenie ogromne. Cerkiew niesamowicie piękna, a pop przemawiał bez asekuracji stołu czy mównicy, na których umieszcza się kartki z tekstem i informacjami co po czym. Mówił z taką mądrością i troską, zaangażowaniem i ciepłem.

Właśnie ciepło z telewizji rosyjskiej wyczuwa się niesamowicie. Polecam wszystkim, którzy brzydzą się szajsu z mediów polskich.
          • jureek Re: Przepiękna Rosja 27.02.11, 17:04
            Nie znam rosyjskiego, a telewizji oglądam tyle co 2 odcinki "M jak miłość" i Tatort, czasami wyjątkowo coś jeszcze - w sumie 3-4 godziny tygodniowo. Od telewizji wolę radio i tu Trójka, która po nieudanej próbie zrobienia z niej pisowskiej tuby propagandowej już doszła do siebie, w zupełności mi wystarcza. W drodze do pracy i do domu słucham DLF lub HR2 i też jest git.
            Jura
          • folksdojczer4kategorji Women of the revolution... 27.02.11, 19:19
            A ja uwielbiam ALJAZEERA TV, szczególnie te bohaterskie arabskie niewiasty...

mieux napisała:

> Dlatego lepiej zostawić polskie media i się nie denerwować.
    • jessi_a Re: tempus fugit - 27.02.11, 16:19
      Jej programy powinny sluzyc jako materialy pogladowe," jak nie nalezy uprawiac dziennikarstwa" studentom dziennikarstwa. Baba zachowuje sie jak troll, rozmywa dyskusje, zbacza z tematow, one nie moderuje dyskusji,jest jak najbardziej jej aktywna strona.
    • zbyfauch Cóż, 27.02.11, 16:42
      Mann nie jest dla każdego.
      I bardzo dobrze.
    • zbyfauch Re: tempus fugit - 27.02.11, 16:53
      A programów, w których występują gadające głowy, w dodatku permanentnie sobie przerywające, nie dające dojść do słowa, nie oglądam w ogóle. Nie wytrzymuję nerwowo. Ja bym ich pozamykał, jak w Wielkiej Grze, w kabinach i włączał na czas wypowiedzi i wyłączał po upływie wyznaczonego czasu.
      • zbyfauch Re: tempus fugit - 27.02.11, 16:54
        Zresztą prywatnie też mnie krew zalewa, jak mi ktoś w słowo się wpierdala.
        • koelscher Re: tempus fugit - 27.02.11, 17:27
          Dokladnie to wszystko, o czym wspominasz w ostatnich 2 postach, reprezentuje pani O.
          No wiec jak to jest?
          k-r
          • zbyfauch Re: tempus fugit - 27.02.11, 17:37
            koelscher napisał:
            > No wiec jak to jest?

Monika Olejnik skończyła się dla mnie przestając być Jolantą Odważnik.
            Prawdopodobnie nie wiesz, o co chodzi.
            Ano o jajcarskie audycje z udziałem Manna, Wassowskiego, Resich-Modlińskiej i właśnie Olejnik, tudzież innych, także fajnych.
            • jureek Re: tempus fugit - 27.02.11, 18:44
              "Nie tylko dla orłów" - jedna z najlepszych audycji w historii radia.
              Jura
    • zbyfauch Tu linka 27.02.11, 17:39
      warto zajrzeć.
      • jureek Re: Tu linka 27.02.11, 18:46
        O ja pierniczę, ale mam słuchania - na lata.
        Dzięki Zbychu wielkie za tę linkę.
        Jura
        • zbyfauch Re: Tu linka 27.02.11, 19:16
          jureek napisał:
          > Dzięki Zbychu wielkie za tę linkę.
          > Jura

Całe łelkamy po mojej stronie.
          Tym bardziej miło, że na tym smutnym forum jest ktoś z podobnym poczuciem humoru.
          • folksdojczer4kategorji A niechaj żywi nie tracą nadziei! 27.02.11, 19:27
            zbyfauch napisał:

> Całe łelkamy po mojej stronie.
            > Tym bardziej miło, że na tym smutnym forum jest ktoś z podobnym poczuciem humoru.

------------------------------------------------>

A może Januszek jednak wróci z Warszawy, to tu znowu będzie wesoło....

A niechaj żywi nie tracą nadziei!
            ( Juliusz Słowacki)
            • ja.nusz Re: A niechaj żywi nie tracą nadziei! 28.02.11, 00:40

A jednak nie zdechłsad
              Z Wa-wy wracam już w środę i wtedy dojebię mu więcej - teraz kończę, bo mam za tłuste paluchy do tego taczskrinu mojego ajfona.
              --
              • lepian4 Re: A niechaj żywi nie tracą nadziei! 28.02.11, 07:41
                Poczciwi i sprawiedliwi byli Q.M. na pielgrzymce w Düsseldorfie!!! Erdogan Miosciwy, raczyl nas Q.M. poinformowac, ze w Niemcach wzrasta Ausländerfeindlichkeit i ponowie wyrazil jasne Nein zur Assimilation. Jestem wstrzasniety i gleboko poruszony tym faktem, ze zlekcewazyliscie to najwazniejsze wydarzenie roku . A przeciez w kazdym porzadnym warzywniaku, w Halam- Süpermarketach, osrodkach integracyjnych, tzw. meczetach mozna bylo nabyc wejsciowki. Ostatecznie mozna bylo wejsc za frajer. I co? Januszki obsrana dupe wietrza w Wa-wa!!! Q,M,J,P!
                • folksdojczer4kategorji W końcu Polska jest usytuowana w Europie! Q!M! 28.02.11, 11:06
                  lepian4 napisał:
                  Januszki obsrana dupe wietrza w Wa-wa!!! Q,M,J,P!
                  ------------------------------------------
              • folksdojczer4kategorji Re: A niechaj żywi nie tracą nadziei! 28.02.11, 11:14
                ja.nusz napisał:

> Z Wa-wy wracam już w środę
                -------------------------------------------
          • mieux ... 28.02.11, 11:05
            1. Reklama.
            Dziurkowany papier toaletowy - teraz wszystko w twoich rękach.

2.Napis na drzwiach : TOALETY.
            Kartka na drzwiach : AWARIA. Prosimy załatwiać się na własną rękę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka