Dodaj do ulubionych

Wstyd dla Europy

09.05.11, 15:25
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9561570,Dramat_na_morzu__Statek_imigrantow_dryfowal_16_dni.html

Obserwuj wątek
    • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 15:43
      A co z Afryka? Im nie jest wstyd? Uciekinierzy nadali zaszyfrowane wezwanie o pomoc?
      • jureek Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 15:59
        Tak mnie staroświecko wychowano, że cudze wstydy mniej mnie obchodzą niż własne. Tak więc argumenty typu, że w Ameryce (przepraszam tym razem w Afryce) to murzynów biją, nie bardzo do mnie przemawiają.
        Jura
        • pierwszy-donosiciel Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 16:19
          Przecie Europejczycy usiłowali u nich wprowadzić chrześcijaństwo i cywilizację, Afrykańczycy uważali, że tego nie potrzebują.

Więc w czym problem?

Wolą jednak pod białą administracją żyć? Bo własnej efektywnej nie są wstanie stworzyć?

Gdy Europejczycy administrowali Afrykę, większości ludności autochtonicznej dobrze się powodziło.

Dalsze szczegóły pod następującymi hasłami: Rodezja/Zimbabwe/Mugabe...
          • ja.nusz Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 16:30
            Jak na młota w podeszłym wieku, próbuje nawet całkiem logicznie tłumaczyć - zapomina jednak, że problem jest nieco bardziej złożony, niż widzi go on, przez swoje rasistowkie klapy na oczach.
            • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 16:36
              Ty wiecz o czym mowa, wszak najebany czekales w Berlinie na stopa i tez nikt ciebie nie chcial wziac.
              Nie kazdy to przeszedl, wiec nie oczekuj od wszystkich tej dziwnej wrazliwosci spolecznej.
              • ja.nusz Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 16:49
                lepian4 napisał:

> Ty wiecz o czym mowa, wszak najebany czekales w Berlinie na stopa i tez nikt ci
                > ebie nie chcial wziac.

Pamięć zaczyna ci szwankować niuniek - poczytaj z jakiego powodu Gunter Sachs się zastrzelił.

I jeszcze jedno - Jura pisał coś o wstydzie dla Europy - mógłby wyjaśnić prostemu ludowi, którego laureata PNN ma na myśli? (przepraszam za słowo "myśli").
                Czyżby klima wam w chlewie padła?
                • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 17:02
                  Mam na mysli Obame, tego mafiozo, ktory w celu krzewienia demokracji dostal licencje na zabijanie. Ten dziadzio, ktoremu juz nie stawalo na widok nagich panienek, jest tez w tym kontekscie nie na temat. A moze wszyscy bedziemy sie tak posypywac popiolem, bo murzyni do nas garneli i nie dotarli, zydzi chcieliby wiecej odszkodowan, a az tyle nie dostali...?
                  Pierdolcie sie najlepiej we wlasnym grajdolku. Po kiego czorta pchacie sie do rasistow, ksenofobow, nazistow i Bog wie co jeszcze? Nie mogles tez zostac w kurniku zza Bugiem? Ktos na ciebie tutaj z utesknieniem czekal? Ciesz sie lepiej, ze Müllabfuhr w Niemiaszkowie ma feste Termine, bo bys nam niuniek zamarzl najebany wsrod smietnikow
                  • jureek Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 17:25
                    lepian4 napisał:

> Mam na mysli Obame, tego mafiozo, ktory w celu krzewienia demokracji dostal lic
                    > encje na zabijanie.

Tak przypuszczałem, że bardziej będziesz się użalał nad losem islamskiego fanatyka i mordercy, niż nad ludźmi, którzy nikomu krzywdy nie zrobili.
                    Jura
                    • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 17:42
                      Co tu jest do przypuszczania? Nie uzalam sie tez nad losem Osamy, tylko nad zbdrodniami Obamy! Nikt mu nie dal prawa do mordowania innych, do naruszenia suwerennosci wolnego panstwa, do lamania konwencji genweskich i innych miedzynarodowych postanowien.
                      Wstyd mi jest, ze Obama byl w stanie wyslac sprawna grupe operatorow telewizyjnych, ktorzy potrafili uchwycic kazda krople krwi, nawet dzieci i kobiet, ktore poszukiwany terrorysta wykorzystal jako zywa tarcze. Nie umial jednak znalezs siepaczy, ktorzy bezbronnego mogli by pojmac i postawic przed sadem. Martwy Osama bedzie teraz znacznie niebezpieczniejszy, niz za zycia. Jest juz meczennikiem w slusznej sprawie, bzyka swe dziewice w raju i sie was z gory, inowierscy gamonie, w najlepsze smieje!!
                      • jureek Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 19:00
                        lepian4 napisał:

> Martwy Osam
                        > a bedzie teraz znacznie niebezpieczniejszy, niz za zycia.

A o wszystkich ewentualnie porwanych w celu wymuszenia uwolnienia terrorysty pomyślałeś?

> Jest juz meczennikiem
                        > w slusznej sprawie, bzyka swe dziewice w raju i sie was z gory, inowierscy gam
                        > onie, w najlepsze smieje!!

Czy z użycia drugiej osoby liczby mnogiej mam wnioskować, że Ty się do tych innowierskich gamoniów nie zaliczasz? Kiedy dokonałeś konwersji?
                        Jura
                        • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 19:17
                          Nie, nie jestem konwertyta. Namietnie slucham jedynie nauk twojego krajana, Pierra Vogla, ktory przewodzi kolonskiemu centrum integracji
                          • jureek Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 20:27
                            lepian4 napisał:

> Nie, nie jestem konwertyta.

Więc dlaczego piszesz "wy, inowierscy gamonie", tak jakbyś chciał się od tych niewiernych zdystansować?

> Namietnie slucham jedynie nauk twojego krajana, Pie
                            > rra Vogla, ktory przewodzi kolonskiemu centrum integracji

Różne są hobby. Ja tam akurat mam ciekawsze zajęcia, niż słuchanie jakiegoś islamskiego poyeba, nawet jeśli jest moim krajanem. Jak chyba wiesz, nie jestem wyznawcą idei solidarności plemiennej, więc to, czy ktoś jest moim krajanem, czy nie jest ma znaczenie drugorzędne w stosunku do tego, co ten ktoś sobą prezentuje. A ten cały Vogel oprócz fanatycznego zacietrzewienia niewiele ma do zaprezentowania.
                            Jura
                            • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 12:01
                              Jureeku, znam sile twych slow. Kiedys nazwales mnie nazista i do dnia dzisiejszego rzesze antyfaszystow skobia codziennie paszkwile o mej nikczemnej faszystowskiej naturze. Dlatego stawiam sie na neutralnym polu: po jednej stronie sa Sprawiedliwi Inaczej, po drugiej inowierscy gamonie. Warto jest jednak wiedziec co w trawie piszczy. Niedawno zawziecie broniles tego projektu integracji. Nie bede wiec ukrywal sie przed tym centrum integracji (Niemcow z Turkami). Z zaciekawieniem przygladam sie temu, czego tak zawziecie broniles. A ze tej dzikiej integracji przewodniczy >cryingpol)polski< Slazak, jest dla mnie szczegolnie dotkliwie bolesne. Moze wasze wspolne korzenie pozwola nam wyjasnic owe zagmatwania integracyjne?
                              • jureek Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 12:36
                                Nie sądzę, żeby tak podkreślane przez Ciebie pochodzenie Vogla miało jakiś wpływ na jego fanatyzm. Jakoś nie zauważyłem, żeby inni Ślązacy masowo przechodzili na islam. Tak więc, ani mnie to ziębi, ani parzy. Solidarność plemienna nie jest moim priorytetem.
                                Poza tym wyraźnie przeceniasz moje wpływy. Nie dlatego inni piszą o Twojej faszystowskiej naturze, bo ja Cię tak nazwałem, lecz na podstawie Twojej własnej twórczości. Ja nie dyktuję innym, co mają pisać.
                                Jura
                                • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 12:56
                                  Ja bardzo wiele Slazaczek dostrzegam w sidlach Pierra Vogla. Nie chodzi tu o odpowiedzialnosc zbiorowa. Paradoksalnie, teoretycznie nawet mi to powiewa. Zastanawiam sie, ze nie dostrzegam ani odrobiny integracji, ktora miala nas wszystkich objac, a nie tylko konwertytow, i najczesciej tylko z rodzinnych regionow nadwornego guru. Mnie sie to juz w poczatkowej fazie nie podobalo. Ty nazywasz to moja tworczoscia, co sklania mnie do jeszcze glebszych refleksji nad sensem integracji i "niedyktowania" innym, co maja pisac.
                                  • jureek Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 13:04
                                    lepian4 napisał:

> Ja bardzo wiele Slazaczek dostrzegam w sidlach Pierra Vogla.

Bardzo wiele to znaczy ile? I co to znaczy "w sidłach Vogla"? Że pod wpływem jego kazań przeszły na islam? Ja nie znam ani jednej takiej. Ale nie wykluczam, że może Ty masz jakieś konkretne dane. Jeśli takie masz, to podziel się nimi, bo to co napisałeś, jest bardzo ogólnikowe.
                                    Jura
                                    • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 13:10
                                      Siegnij po youtube, mozesz sobie sam obejrzec te porazki. Pierre dokumentuje skrzetnie jeden Scheiß, a zwlaszcza konwertytow. Lubie poogladac sobie z bliska ten warzywniak, ktory tak namietnie na naszym forum propagowales. Mozesz tam u swojej krajanki w Kopftuchu kupic np. buraki. Bylem zachwycony, gdy podajac mi warzywa potknela sie i wykrzyknela "Jezus Maria"!
                                      Buahahahahaha!
                                      • jureek Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 13:41
                                        lepian4 napisał:

> Siegnij po youtube, mozesz sobie sam obejrzec te porazki. Pierre dokumentuje sk
                                        > rzetnie jeden Scheiß, a zwlaszcza konwertytow. Lubie poogladac sobie z bliska
                                        > ten warzywniak, ktory tak namietnie na naszym forum propagowales. Mozesz tam u
                                        > swojej krajanki w Kopftuchu kupic np. buraki. Bylem zachwycony, gdy podajac mi
                                        > warzywa potknela sie i wykrzyknela "Jezus Maria"!
                                        > Buahahahahaha!

Nadal zero konkretów. Liczby poproszę. Najlepiej takie liczby, które pokazują, że procentowo takich Ślązaczek jest zdecydowanie więcej niż np. dziewczyn z Lubelskiego. Pisałeś tak, jakby to było zjawisko masowe, więc jakoś dziwne, że w kręgu znanych mi Ślązaczek nie występuje.
                                        Jura

P.S. Napisanie "sięgnij po youtube, możesz sobie obejrzeć" świadczy o tym, że nie masz żadnych konkretnych linków, bo przecież dobrze wiesz, że youtube jest jak morze - szerokie i głębokie.
                                        • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 14:20
                                          Wpadnij do Kolonii, pojdziemy razem do tego wielkiego warzywniaka. Buraki sa tam najlepsze w Kolonii.
                                          • jureek Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 15:28
                                            lepian4 napisał:

> Wpadnij do Kolonii, pojdziemy razem do tego wielkiego warzywniaka. Buraki sa ta
                                            > m najlepsze w Kolonii.

Pisałeś, że "bardzo wiele Ślązaczek" wpadło w łapy Vogla. Teraz już okazuje się, że to jakaś jedna, która w kolońskim warzywniaku "Jezus Maria" zawołała. Ech.
                                            Jura
                                            • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 15:34
                                              Powtorze wiele Slazaczek w Kopftuchu spotykam w tym warzywniaku. Jedna z nich nawet te buraki sprzedaje. Nie widze w tym zadnych sprzecznosci. Jureeku, litosci!!!
                                              • jureek Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 16:50
                                                lepian4 napisał:

> Powtorze wiele Slazaczek w Kopftuchu spotykam w tym warzywniaku.

Wiele, czyli ile? 100? 200? I każda w chuście na głowie to ofiara Vogla?
                                                Jura
                                                • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 17:19
                                                  Wiele... Zwazywszy, ze to centrum integracji jeszcze do konca nie powstalo, a juz w tym warzywniaku moge sobie po polsku ze slaskim akcentem pogadac!!!!
                                                  Przyjedz, pojdziemy razem na buraki. Sa bez watpienia najlepsze w calej Kolonii.
                                                  • ja.nusz Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 17:22
                                                    lepian4 napisał:

> Przyjedz, pojdziemy razem na buraki. Sa bez watpienia najlepsze w calej Kolonii
                                                    > .

Niemożliwe, najlepszym burakiem w twojej wsi i oklicach jesteś sam osobiście.
                                                  • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 17:41
                                                    Januszku, zdecyduj sie! Albo Jestem burakiem, albo brunatna gnida....

Ale jesli nie rozumiesz watku o burakach, to spytaj sie Jurreki o ich znaczycy wklad w slaskim, kulinarnym krajobrazie. Dziekuje ci miszczu za uwage.
                                                  • jureek Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 17:48
                                                    lepian4 napisał:

> Ale jesli nie rozumiesz watku o burakach, to spytaj sie Jurreki o ich znaczycy
                                                    > wklad w slaskim, kulinarnym krajobrazie. Dziekuje ci miszczu za uwage.

No to strzeliłeś jak kulą w płot. Buraki w tradycyjnej kuchni śląskiej były praktycznie nieznane. One tam pojawiły się dopiero w latach sześćdziesiątych - siedemdziesiątych pod wpływem kuchni polskiej. Barszcz też pojawił się dopiero wtedy. Młody jesteś, to nie pamiętasz czasów, gdy na śląskich stołach buraki były nieznane.
                                                    Jura
                                                  • ja.nusz Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 19:48
                                                    lepian4 napisał:

> Januszku, zdecyduj sie! Albo Jestem burakiem, albo brunatna gnida....
                                                    >

Specyfika twojego zasranego charakteru nie ogranicza się do brunatności - ty jesteś oprócz tego w nieprawdopodobnym stopniu ograniczonym, zadufanym w sobie skurwielem, który publicznie chełpi się tym, że wychowuje dziecko na rasistę.

I zapamiętaj sobie raz na zawsze kmiocie - każda brunatna gnida jest burakiem - nie każdy burak jednak jest brunatną gnidą. Idę zwymiotować - nie wywietrzyłeś chlewu.

• pierwszy-donosiciel Re: Wstyd dla Europy 11.05.11, 08:49
                                                    ja.nusz napisał:

> Specyfika twojego zasranego charakteru nie ogranicza się do brunatności - ty je
                                                    > steś oprócz tego w nieprawdopodobnym stopniu ograniczonym, zadufanym w sobie sk
                                                    > urwielem, który publicznie chełpi się tym, że wychowuje dziecko na rasistę.
                                                    >
                                                    > I zapamiętaj sobie raz na zawsze kmiocie - każda brunatna gnida jest burakiem -
                                                    > nie każdy burak jednak jest brunatną gnidą. Idę zwymiotować - nie wywietrzyłeś
                                                    > chlewu.
                                                    ------------------------------------------------------>

Dołączam się do opinii Pani jan.kran
                                                  • pierwszy-donosiciel gorąco polecam Diasporę Polską w Niemczech... 11.05.11, 08:58
                                                    ja.nusz napisał:

> Specyfika twojego zasranego charakteru nie ogranicza się do brunatności - ty je
                                                    > steś oprócz tego w nieprawdopodobnym stopniu ograniczonym, zadufanym w sobie sk
                                                    > urwielem, który publicznie chełpi się tym, że wychowuje dziecko na rasistę.
                                                    >
                                                    > I zapamiętaj sobie raz na zawsze kmiocie - każda brunatna gnida jest burakiem -
                                                    > nie każdy burak jednak jest brunatną gnidą. Idę zwymiotować - nie wywietrzyłeś
                                                    > chlewu.

--------------------------------------------->

Jeśli ktoś się lubuje w takim codziennym debilnym jazgocie Januszka, to gorąco polecam

Diasporę Polską w Niemczech...
                                                  • ja.nusz Re: Starość nie radość 11.05.11, 09:27
                                                    Możesz to nazywać jak chcesz dziadziu, ale ja nic na to nie poradzę, że jest to zwykła naga prawda o tobie i lepianie.
                                                    90% wpisów na tym forum pochodzi od ciebie - 100% z nich jest zwykłym antysemickim i ksenofobicznym bełkotem psychicznie chorego zramolałego starca.
                                                  • mieux ksenofob sik-orski 11.05.11, 11:24
                                                    >zwykłym antysemickim i ksenofobicznym bełkotem

Zamknij forum, tak jak mąż applebaum-niejaki minister spraw zagranicznych sik-orski zainicjował zamknięcie forum pewnej bardzo poczytnej gazety, bo zauważył wpis antysemicki.
                                                    Wyremontował sik-orski kible, do niczego innego się nie nadaje, to zajął się forami internetowymi. Dlaczego admin sik-orski dostaje pensję ministra?
                                                  • ja.nusz Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 11:42
                                                    mieux napisała:

> >zwykłym antysemickim i ksenofobicznym bełkotem
                                                    >
                                                    > Zamknij forum, tak jak mąż applebaum-niejaki minister spraw zagranicznych sik-o
                                                    > rski zainicjował zamknięcie forum pewnej bardzo poczytnej gazety, bo zauważył w
                                                    > pis antysemicki.
                                                    > Wyremontował sik-orski kible, do niczego innego się nie nadaje, to zajął się fo
                                                    > rami internetowymi. Dlaczego admin sik-orski dostaje pensję ministra?

Raz prosiłem cię o link do artykułu o kosztach utrzymania Kancelarii Prezydenckiej Komorowskiego - i nic.

Spróbuję teraz poprosić o link do artykułu o Sikorskim - co ty na to?
                                                  • mieux Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 11:59
                                                    > Raz prosiłem cię o link do artykułu o kosztach utrzymania Kancelarii Prezydenck
                                                    > iej Komorowskiego - i nic.

na wp.pl w wiadomościach w tym tygodniu, musiałbyś przejrzeć wiadomości sprzed kilku dni. Nie zaznaczam sobie linków do artykułów, które czytam.

> Spróbuję teraz poprosić o link do artykułu o Sikorskim - co ty na to?

Ta wiadomość była dzisiaj (wczoraj chyba też) na o2.pl lub wp.pl

Jak znajdziesz to wpisz link. Nie wiem, czy będzie mi się chciało szukać. Dla Lepiana oczywiście poświęciłabym czas.
                                                    Powinieneś uczyć się od Niego, Jury, Marii, Jessi i innych dyskusji pozbawionej ksenofobii i inwektyw.
                                                    Szczególnie do nauki wyrażania poglądów, opinii, odczuć polecam dyskusje Marii i Jury.
                                                    90% kłótni i następstw z tym związanych wynika z nieumiejętności porozumiewania się.
                                                    Zwierzeta nie mówią, a potrafią to zdecydowanie lepiej. Nawet rośliny.

• lepian4 Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 12:19
                                                    Skoro tak milo mnie wyrozilas, wkleje Januszkowi Milosciwemu wspomniane linki:

O Sikorskiego refleksach dotyczacych internetowych wpisow o jego ... zonie z piekla rodem

i ploteczki o dworze Komorowskiego

Januszku kochany, Mieux jest 1 Nummer zu groß für dich. Daj se siana!
                                                  • ja.nusz Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 13:05
                                                    Odpowiem tobie kmiotku i tej "o jeden numer za dużej dla mnie" mieux - buahhhaaaa

Na początek cytat z mieux:

"Zamknij forum, tak jak mąż applebaum-niejaki minister spraw zagranicznych sik-orski zainicjował zamknięcie forum pewnej bardzo poczytnej gazety, bo zauważył wpis antysemicki.
                                                    Wyremontował sik-orski kible, do niczego innego się nie nadaje, to zajął się forami internetowymi. Dlaczego admin sik-orski dostaje pensję ministra? " - koniec cytatu - buuahhhaa

Może wspólnymi siłami spróbujecie wskazać w zalinkowanym przez lepiana artykule to miejsce, w którym jest coś o inicjacji zamykania jakiegokolwiek forum przez min. Sikorskiego.
                                                    Jak już będzecie się konsultować, to zaryzykuj i spróbuj wyjaśnić mieux znaczenie słowa "ksenofobia" - jesteś w końcu ekspertem w tej dziedzinie.

Mieux ma, jak każdy, prawo do własnych poglądów politycznych - to, że jest przesiąknięta rydzykowym antysemityzmem nie podlega chyba jednak żadnej dyskusji - czy może jest inaczej.

Ot znaleźliście się w korcu maku.

• lepian4 Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 13:21
                                                    Ach januszku, jaki ty jestes prostolijny!!
                                                  • mieux Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 13:53
                                                    "Wydawca "Faktu", Ringier Axel Springer Polska tymczasowo zawiesił możliwość pisania komentarzy na należących do koncernu stronach internetowych. To efekt pozwu, który szef MSZ Radosław Sikorski skierował przeciw wydawcy..."

www.polskatimes.pl/fakty/kraj/401299,fakt-zamknal-forum-internetowe-po-pozwie-radoslawa,id,t.html
                                                    Kurczę, Januszek będzie musiał tyle portali pozamykać.
                                                    Cały dzień roboty.
                                                  • ja.nusz Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 14:05
                                                    mieux napisała:

> "Wydawca "Faktu", Ringier Axel Springer Polska tymczasowo zawiesił możliwość
                                                    > pisania komentarzy
                                                    na należących do koncernu stronach internetowych.

To w końcu kto zawiesił - Springer czy Sikorski?

Cierpią na tym oczywiście czytelnicy, którzy nie piszą rasistowskich komentarzy.
                                                    Cierpią jednak nie przez Sikorskiego, tylko przesz takich lepianów, assiekowców, mieuxów i im podobnych.
                                                  • lepian4 Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 14:13
                                                    Januszku, z moejgo powodu nikt nie cierpi. Nigdy tez nie bylem na forum Faktu...

Wyjasnij mi prosze, czy towarzysz Sikorski wykazalby sie tak wielkim zaangazowaniem spolecznym, gdyby jego zonka nie byla zydowka ze Stanow? Niezle sie jej oberwalo za pochodzenie, ale tez nieziemsko pani Sikorska steka na Polske. Do jakich wnioskow wolno mi dojsc, docencie Mossadu?
                                                  • mieux Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 14:48
                                                    > Januszku, z moejgo powodu nikt nie cierpi. Nigdy tez nie bylem na forum Faktu..

Ja też nie.
                                                    Ksenofobia Januszkowa sama mu pisze scenariusze równoległej rzeczywistości.
                                                  • ja.nusz Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 15:32
                                                    mieux napisała:

> > Januszku, z moejgo powodu nikt nie cierpi. Nigdy tez nie bylem na forum F
                                                    > aktu..
                                                    >
                                                    > Ja też nie.
                                                    > Ksenofobia Januszkowa sama mu pisze scenariusze równoległej rzeczywistości.

Nie używaj słów, których znaczenia nie znasz.
                                                    Tu taka skrócona definicja słówka "ksenofobia":

"Ksenofobia - niechęć, wrogość, lęk wobec obcych, przesadne wyrażanie niechęci wobec cudzoziemców" - za Wiki
                                                    Po niemiecku to po prostu "Fremdenfeindlichkeit".

Można mi z pewnością nie jedno zarzucić - ksenofobii jednak nie dam sobie wcisnąć w buty.
                                                    W tej branży mamy tu innych specjalistów - m.in. lepiana, z którym znaleźliście się w jak korcu maku.

• ja.nusz Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 13:59
                                                    Ja to wszystko już wcześniej czytałem, słyszałem w radiu i widziałem w TV matołku - nigdzie nie doszukałem się tego, jakoby to Sikorski pozamykał te fora.
                                                    Nie przyszło ci do głowy, że wydawnictwa skonfrontowane z tym gównem, które tobie podobni tam wypisywali zrobiły (w tym wypadku bardzo słuszną) czystkę.
                                                    To co ty tutaj wypisujesz, to dokładnie ta sama szuflada.
                                                    Gdyby ktoś z Agory wziął pod lupę twoją i assiekowca twórczość na tym forum, to też byłaby kicha.
                                                    I zanim zaczniesz skarżyć się na moje często niewybredne komentarze, przyjmij do wiadomości, że chyba nie użyłbym na tym foru żadnego wulgaryzmu, gdyby nie było tu ciebie i asieka - no powiedzmy prawie żadnego wulgaryzmu.
                                                    Tak więc spierdalaj niuniek do swojego brunatnego chlewu - maciory głodne.
                                                    Daj im buraków kupionych u ślunskiej dziołchy w meczecie - podobno są najlepsze w okolicy - ino nie wiem, dziołchy czy buraki.
                                                  • pierwszy-donosiciel Ksenofobia jest najnowszą cechą narodową: 12.05.11, 08:26
                                                    Prześladowany Januszek napisał:

Jak już będzecie się konsultować, to zaryzykuj i spróbuj wyjaśnić mieux znaczenie słowa "ksenofobia" - jesteś w końcu ekspertem w tej dziedzinie. 

Ksenofobia jest najnowszą cechą narodową:

a. Duńczyków

b. Szwedów

c. Holendrów

d. Francuzów

i całej reszty narodów europejskich, które uważają, że Układ z Schengen jest do doopy.

Bez ksenofobi są jedynie rządzący politycy w Polsce i Niemczech.

A w Niemczech to ta gruba i tłusta ministerka od jurystiki (Januszek wybuduje jej Bramę Tryumfalną, jego Mischpoke zawsze wiedziała, komu trza Bramy Tryumfalne budować. Gdy Hiszpanie pozbywali się panowania Maurów, Mischpoka Januszka budowała Bramy Tryumfalne dla Maurów! A potem się dziwili, dlaczego Hiszpanie ich wypędzili z Hiszpanii... )

krytykowała Duńczyków, że chronią swe granice państwowe.

I dalej twierdziła, że to bardzo głupio chronić swe granice państwowe bo to jest tylko populizm, a jak każdy tu na forum wie, >>populo<< znaczy po starorzymsku lud.

A przywarą prostego luda była zawsze kompletna głupota, więc nie ma się co przejmować głosem ciemnego luda.

Politycy najlepiej wiedzą, co jest dobre dla ciemnego luda.
                                                  • pierwszy-donosiciel Re: Ksenofobia jest najnowszą cechą narodową: 12.05.11, 08:31
                                                    https://www.elite-ados.com/wp-content/uploads/2007/06/le-pen-2.jpg

Tak wygląda typowy francuski ksenofob.

Jest bardzo brzydki i z gęby mu cuchnie.

I nie lubi małych dzieci.
                                                  • pierwszy-donosiciel Re: Ksenofobia jest najnowszą cechą narodową: 12.05.11, 08:43
                                                    https://www.pi-news.net/wp/uploads/2010/10/DSC_0235.jpg

Tak wygląda typowy holenderski ksenofob! Gdy widzicie takiego typa chrońcie przed nim dzieci i zamykajcie drzwi przed nim.
                                                  • pierwszy-donosiciel Kolejka jak do rzeźnika w PRL... 12.05.11, 08:58
                                                    Kolejka jak do rzeźnika w PRL...

Chodzi o faszystowski serwer POLITICALLY INCORRECT !!!

Co najmniej 30 min. czekania na połączenie...

Korekta! Przeszło godzinę czekania!!! Wszystkie połączenia są czerwone ....

Kiedy zamkną tę faszystowską jadaczkę?
                                                  • pierwszy-donosiciel Re: Ksenofobia jest najnowszą cechą narodową: 12.05.11, 09:21
                                                    Zapomniałem dodać...

Każdy ksenofob, podobnie jak każdy faszysta, cierpi na syfilisa...
                                                  • jureek Re: Ksenofobia jest najnowszą cechą narodową: 12.05.11, 09:46
                                                    pierwszy-donosiciel napisała:

> Zapomniałem dodać...
                                                    >
                                                    > Każdy ksenofob, podobnie jak każdy faszysta, cierpi na syfilisa...

I znowu dostał Asiek sraczki z rana.
                                                    Jura
                                                  • pierwszy-donosiciel Re: Ksenofobia jest najnowszą cechą narodową: 12.05.11, 09:54
                                                    jureek napisał:

> I znowu dostał Asiek sraczki z rana.
                                                    > Jura
                                                    ===============================

Diarrhea is defined by the World Health Organization as having 3 or more loose or liquid stools per day, or as having more stools than is normal for that person.

A ja mam dzisiaj zatwardzenie!

Ot co...
                                                  • jureek Re: Ksenofobia jest najnowszą cechą narodową: 12.05.11, 10:05

> A ja mam dzisiaj zatwardzenie!
                                                    >
                                                    > Ot co...

No tak, zamiast stolca masz pierdolca.
                                                    Jura
                                                  • pierwszy-donosiciel Re: Ksenofobia jest najnowszą cechą narodową: 12.05.11, 10:19
                                                    jureek napisał:
                                                    >
                                                    > No tak, zamiast stolca masz pierdolca.
                                                    > Jura
                                                    ========================

Jedem das Seine!
                                                  • pierwszy-donosiciel tłusta Pani Minister... 12.05.11, 10:32
                                                    To jest ta tłusta Pani Minister, jedyna nie Ksenofobka w Niemczech...

Której Januszek buduje z wdzięczności Bramę Tryumfalną...
                                                  • pierwszy-donosiciel Re: tłusta Pani Minister... 12.05.11, 11:05

> To jest ta
                                                    > tłusta Pani Minister, jedyna nie Ksenofobka w Niemczech...

>
                                                    > Której Januszek buduje z wdzięczności Bramę Tryumfalną...
                                                    >
                                                    ==================================================

Tłustą Panię Minister słyszałem już dzisiaj raniuteńko w radiu...(12.05.2011 · 06:45 Uhr)

Kiedy będziemy tę Panię Beatyfikować?

Kto się uczy niemieckiego, może nawet jej głosu posłuchać...
                                                  • pierwszy-donosiciel Re: tłusta Pani Minister... 12.05.11, 11:19

> To jest ta
                                                    > tłusta Pani Minister, jedyna nie Ksenofobka w Niemczech...

>
                                                    > Której Januszek buduje z wdzięczności Bramę Tryumfalną...
                                                    ================================= >

A tu standardowa, od 10 lat nie zmieniana, odpowiedź Januszka:

(Chodzi o zawartość merytoryczną...)
                                                  • jureek Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 14:03
                                                    mieux napisała:

> Zamknij forum, tak jak mąż applebaum-niejaki minister spraw zagranicznych sik-o
                                                    > rski zainicjował zamknięcie forum pewnej bardzo poczytnej gazety, bo zauważył w
                                                    > pis antysemicki.

Sikorski nie domagał się zamknięcia forum Faktu, lecz tylko usunięcia ewidentnie antysemickich wypowiedzi. Inna sprawa, że wydawca (Axel Springer) blokując w ogóle możliwość umieszczania jakichkolwiek komentarzy pod artykułami zachował się po prostu histerycznie. Może chce przy okazji zbić kapitał i wyrobić sobie wizerunek męczennika wolności słowa?
                                                    A Twoim zdaniem teksty typu "żydy do gazu" powinny zostać, czy być usuwane?
                                                    Jura

P.S. Nie zauważyłem, żeby Janusz wzywał do zamknięcia forum. Wolność wypowiedzi polega także na tym, że antysemitę wolno nazwać antysemitą bez owijania w bawełnę.
                                                  • mieux Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 14:38
                                                    >zachował się po prostu histerycznie

Na wp.pl 80% postów jest kasowana, chociaż nie są antysemickie ani nie zawierają obraźliwych zwrotów. Są usuwane, bo nie są pozytywne dla PO.

Skąd ta histeria? Czytałeś chyba, że donek też postanowił walczyć z netem. Znany polski doradca i polityk z USA Brzeziński stwierdził, że ludzie za dużo kumają. To jest groźne, bo coraz trudniej wciskać im kit, preparować prawdę.

No, ale Ty uważasz, że politycy mają monopol na prawdę. W polityce prawdy nie ma.
                                                  • jureek Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 15:00
                                                    mieux napisała:

> No, ale Ty uważasz, że politycy mają monopol na prawdę. W polityce prawdy nie m
                                                    > a.

Nie uważam, że politycy mają monopol na prawdę. Widzisz rzeczy, których nie napisałem, a przeoczyłaś pytanie, które Ci zadałem.
                                                    Jura
                                                  • lepian4 Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 15:07
                                                    Obama ma monopol na prawde, jest politykiem...
                                                  • mieux Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 15:30
                                                    lepian4 napisał:
                                                    > Obama ma monopol na prawde, jest politykiem...

Tak mu się zdaje smile
                                                    Ponad 20% Amerykanów zupełnie nie wierzy w to, co on mówi.
                                                  • lepian4 Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 15:34
                                                    Osama tez tak uwazal, podobnie jak wszycy Afganie, Irakijczycy....

Ci ostatni musieli zapoznac sie konwencjami genewskimi, gdy radosnie probowali w mediach upublicznic smierc amerykanskich wiezniow. Juz to niestety zapomnielismy.
                                                  • mieux Re: ksenofob sik-orski 11.05.11, 15:25
                                                    jureek napisał:
                                                    > Nie uważam, że politycy mają monopol na prawdę. Widzisz rzeczy, których nie napisałem.

Nabijałeś się z nieoficjalnej wersji zdarzeń,
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,51283,124202550,,Z_Niderlandow_do_Niemiec_nie_jest_daleko_.html?v=2
                                                    więc uznałam, że wersja oficjalna jest dla Ciebie niepodważalna. Wersja oficjalna to oczywiście prawda spreparowana. Tak powstają informacje z zakresu polityki.

>przeoczyłaś pytanie, które Ci zadałem.

Uznałam je za nieistotne. Nie jestem adminem. Studiowałam m.in. na politologii, coś tam było na wykładzie o Żydach i antysemityzmie, lecz mnie to zupełnie nie interesuje. Ten temat nikogo zresztą nie interesował.
                                                  • pierwszy-donosiciel Re: Wstyd dla Europy 11.05.11, 08:35
                                                    lepian4 napisał:

> Januszku, zdecyduj sie! Albo Jestem burakiem, albo brunatna gnida....
                                                    >
                                                    > Ale jesli nie rozumiesz watku o burakach, to spytaj sie Jurreki o ich znaczycy
                                                    > wklad w slaskim, kulinarnym krajobrazie. Dziekuje ci miszczu za uwage.
                                                    =====================================

Kochany Lepianie!

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i
                                                    pokonają doświadczeniem...
                          • gadupa Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 10:36
                            Ale ty jestes durna lepianka. hehe
                  • ja.nusz Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 18:39
                    Aluzju z G.Sachsem oczywiście nie poniał - co tu się kurwa dziwić - modociany a już młot.

I nie bełkocz na tematy, o których nie masz bladego pojęcia szczeniaku.
                    Polityka zagraniczna USA jest praktycznie od dziesięcioleci niezmienna, a tobie przestała nagle się podobać, bo czerniawy prezydent? Idź się przewietrzyć piździelcu - i nie zapomnij zabrać ze sobą nygusa - w Niemczech żyją przedstawiciele kilkudziesięciu różnych nacji - będziesz mógł mu zrobić lekcję na temat "kto jest jakim bydłem i dlaczego".
                    nie zapomnij na koniec dodać, że sam jesteś najgorszym bydlakiem.
                    I jeszcze jedno - przed wyjściem przewietrz chlew.
                    • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 19:13
                      Miszczu, ja nie zmienilem swej krytycznej postawy wobec zagranicznej polityki Stanow Zjednoczonych, Izraela i wszystkich innych, rzekomych ofiar, laureatow Pokojowej Nagrody Nobla i calego tego obsranego Mossadu. Ta kolorowa malpa nie podobala mi sie, nim zostala prezydentem. Szanuje tylko jego dziadka, ktory wyzwolil Oswiecim.
                      • ja.nusz Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 19:58
                        Coś tam gdzieś słyszałeś, ale w rzeczywistości chuja wiesz.
                        Zapomniałeś jeszcze przypomnieć twój absolutny szczyt bydlactwa, czyli publiczne podważanie autentyczności pamiętników Anne Frank.
                        • gadupa Ano wstyd, lepianki sie rozbiegly. hehe 10.05.11, 10:35
                          Co ty od takiej lepianki oczekujesz. Rozsadku ?! hehe
                          • pierwszy-donosiciel Re: Ano wstyd, lepianki sie rozbiegly. hehe 10.05.11, 10:42
                            gadupa napisała:

> Co ty od takiej lepianki oczekujesz. Rozsadku ?! hehe
                            -------------------------------------------------

Zobacz jak tu fajnie! Dlaczego tam nie żyjesz?
                            • gadupa Re: Ano wstyd, lepianki sie rozbiegly. hehe 10.05.11, 11:09
                              buahahahaha Ty durny chooyu.
                              buahahaha
                        • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 11:43
                          Januszku kochany, pamietnikow Anny Frank nie trzeba podwazac. Trzeba byc takim gamoniem, jak ty, by we wszystko to, co jej tatus po wojnie naskrobal, uwierzyc. Choc masz racje, jest to przyklad na raczkujacy Przemysl Holokaust. Dzis z zydowskich zbrodniarzy wojennych czyni sie bohaterow narodowych. Z bogaterow, pomagajacym niekiedy nawet zydom, czyni sie dla odmiany lajdakow. Gen inteligencji chyba sie wam przegrzal
                          • ja.nusz Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 13:45
                            lepian4 napisał:

> Januszku kochany, pamietnikow Anny Frank nie trzeba podwazac. Trzeba byc takim
                            > gamoniem, jak ty, by we wszystko to, co jej tatus po wojnie naskrobal, uwierzyc.

Pisząc powyższy tekst stajesz poraz kolejny w szeregu największych bydlaków, próbujących pisać historię po swojemu. Jesteś po prostu jendym z nich.
                            Powtórzę z przyjemnością: takie patologicze poglądy można wynieść wyłącznie z domu rodzinnego - w żadnej szkole takich bredni nie uczą. I sam potwierdzałeś wielokrotnie z dumą, że przekazujesz swoje chore spojrzenie na historię i teraźniejszość swojemu synowi - i w ten sposób zachowuję się ciągłość tego skurwysyństwa. Pies was jebał i wasz śmierdzący chlew.
                            • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 14:27
                              Piekny wyklad o bylegownie pana Prof. Antifa.
                              Serdecznie dziekuje
                              • ja.nusz Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 14:57
                                A tam od razu wykład - ot po prostu kilka słów prawdy o tobie i o innych mieszkańcach waszego chlewiku.

Dla tych, którzy przeoczyli:

"lepian4 napisał:

> Januszku kochany, pamietnikow Anny Frank nie trzeba podwazac. Trzeba byc takim
                                > gamoniem, jak ty, by we wszystko to, co jej tatus po wojnie naskrobal, uwierzyc.

Pisząc powyższy tekst stajesz poraz kolejny w szeregu największych bydlaków, próbujących pisać historię po swojemu. Jesteś po prostu jendym z nich.
                                Powtórzę z przyjemnością: takie patologicze poglądy można wynieść wyłącznie z domu rodzinnego - w żadnej szkole takich bredni nie uczą. I sam potwierdzałeś wielokrotnie z dumą, że przekazujesz swoje chore spojrzenie na historię i teraźniejszość swojemu synowi - i w ten sposób zachowuję się ciągłość tego skurwysyństwa. Pies was jebał i wasz śmierdzący chlew.
                                • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 10.05.11, 15:11
                                  Od jebania nie dziedziczy sie pogladow!
                                  Moze tak bylo w twoim zabugianskim kurniku? Nie mam pojecia. Sam jednak mowiles, ze rekwirujac Weltempfänger dokonales skoku w rozwoju cywilizacyjnym. Teraz nagle taki Rückschlag? To straszne!
                                  • gadupa Jak jest po polsku Rückschlag? 11.05.11, 13:57
                                    Boze jaka ty jestes prymitywna.
                            • gadupa Polska sloma. 11.05.11, 12:33
                              "Pisząc powyższy tekst stajesz poraz kolejny w szeregu największych bydlaków,"

Zaczynamy sie powoli zblizac do meritum wstydu dla Europy. hehehe

• lepian4 Re: Polska sloma. 11.05.11, 12:55
                                Dupo ga, ja juz tam jestem od lat!! Nie moge kolejny raz tam sie wplatac!!!!

Masz jednak racje, im blizej ciebie, tym blizej wstydu do nas dociera.
                                • gadupa Re: Polska sloma. 11.05.11, 13:03
                                  To sie oddal powiedzialbym nawet odpierdol. hehe
                                  • lepian4 Re: Polska sloma. 11.05.11, 13:17
                                    Ty mi mozesz.... wiesz co!
                                    • gadupa Re: Polska sloma. 11.05.11, 13:23
                                      Nie denerwuj sie lepianka bo wiesz co ci moze peknonc. hehe
          • pierwszy-donosiciel Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 16:48
            Czasy szczęśliwości w Afryce.

https://www.deutsche-schutzgebiete.de/webpages/Togo_Hamburger_Strasse_in_Lome_.jpg

Podobnie było w Polsce pod Cesarską administracją.

Niedawno GW publikowała zagęszczenie sieci kolejowej w Polsce na trenach dawniej administrowanych przez Niemców.

Od przeszło 20 lat Polska jest wolna i demokratyczna, ale coraz więcej Polaków wybiera życie pod niemiecką administracją.

Typowe przykłady:

a. Lunatyk (Lubi jak mu Niemce między nogami węszą)

b. Jurek (Miał w Niemczech operację, której w Polsce jakoś nikt się nie kwapił wykonać, mimo światowej sławy chirurgów...)

c. ja.nusz (Tata był na przymusowych robotach w III Rzeszy Hitlerowskiej i synalkowi opowiadał co to za straszny kraj...Z jakąś pokręconą logiką synalek zdecydował, że tam musi żyć..)
            • ja.nusz Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 16:55

> Od przeszło 20 lat Polska jest wolna i demokratyczna, ale coraz więcej Polaków
              > wybiera życie pod niemiecką administracją.
              >
              Powyższe jest niczym innym, niż wymysłem podstarzałego psychicznie chorego
              folksdojcza.
            • pierwszy-donosiciel Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 17:17

> Czasy szczęśliwości w Afryce.
              >
              https://www.deutsche-schutzgebiete.de/webpages/Togo_Hamburger_Strasse_in_Lome_.jpg
              >
              > Podobnie było w Polsce pod Cesarską administracją.

===============================================

https://www.az-online.de/bilder/2009/07/10/396945/2122388479-kinder-hunger-liberia.9.jpg

Afryka po wyzwoleniu z pod panowania kolonializmu

Pod własną administracją...
        • lepian4 Re: Wstyd dla Europy 09.05.11, 16:37
          Doskonale ciebie rozumiem. Tez jestem zawstydzony postawa Laureata Pokojowej Nagrody Nobla, ot co!
    • pierwszy-donosiciel Dlaczego Afrykanie nie mogą żyć w Afryce? 09.05.11, 17:28
      Dlaczego Afrykanie nie mogą żyć w Afryce?
      • pierwszy-donosiciel Wybitny afrykański mąż stanu... 09.05.11, 17:37
        Wybitny afrykański mąż stanu...
        • lepian4 Re: Wybitny afrykański mąż stanu... 09.05.11, 17:43
          uciekaja przed demokracja do... demokracji.
          • pierwszy-donosiciel Z cyklu: Wybitni mężowie stanu ... 09.05.11, 17:51
            Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu wa za Banga (tłumaczone mniej więcej jako potężny wojownik, kroczący od triumfu do triumfu, pozostawiający za sobą zgliszcza).
          • mieux Re: Wybitny afrykański mąż stanu... 09.05.11, 19:34
            > uciekaja przed demokracja do... demokracji.

Jeżeli demokracja polega na tym, że reprezentuje mnie analfabeta i totalny muł bronek, to 1000 razy bardziej wolę aby reprezentowała mnie Elżbieta II.
            • gadupa Re: Wybitny afrykański mąż stanu... 10.05.11, 10:16
              Tylko Bronek nie jest taki chciwy jak Elisabeth II i cie az tak nie oskubie. hehe
              • mieux Re: Wybitny afrykański mąż stanu... 10.05.11, 10:58
                Sie koleś mylisz. Był artykuł z przeliczeniami, ile kosztuje dwór królowej Elżbiety II a ile bronek z kancelarią. Analfabeta kosztuje drożej, a będzie jeszcze drożej, bo w tym roku sobie przygarnie dodatkowo parę milionów. Już nie wspomnę, że porównania były robione w tej samej walucie, a Anglicy zarabiają dużo więcej...
                • gadupa Pare milionow to pryszcz. 10.05.11, 11:12
                  Ani jeden ani drugi kraj mnie nie interesuje.
                  Was Gastarbeiterow sraczka nosi po calej Europie.
                • ja.nusz Re: Wybitny afrykański mąż stanu... 10.05.11, 11:20
                  mieux napisała:
                  Był artykuł z przeliczeniami, ile kosztuje dwór królowej Elżb
                  > iety II a ile bronek z kancelarią.

A mógłbym prosić o link do tego artykułu?
                  • gadupa I nastala wielka cisza. buahaha 11.05.11, 13:25
                    Typowe dla tego forum. buahaha
                    • lepian4 Re: I nastala wielka cisza. buahaha 11.05.11, 13:32
                      No przyznaj szczerze, kto normalny chcialby dyskutowac z dupa?
                      • gadupa Re: I nastala wielka cisza. buahaha 11.05.11, 13:34
                        Popatrz do lustra a dojzysz to poyebane straszydlo! hehe
                        • lepian4 Re: I nastala wielka cisza. buahaha 11.05.11, 14:08
                          Nie dostrzeglem. Moze musisz stanac obok mnie? Dlaczego swintuchu nie informujesz mnie nalezycie?
                          • gadupa Re: I nastala wielka cisza. buahaha 11.05.11, 14:39
                            forum.gazeta.pl/forum/w,51283,125028872,125096995,Jak_jest_po_polsku_R_ckschlag_.html

buahahaha
                            • lepian4 Re: I nastala wielka cisza. buahaha 11.05.11, 14:45
                              bUAHAHAHAHA
    • pierwszy-donosiciel od przeszło 2000 lat... 11.05.11, 16:37
      Cały świat prześladuje od przeszło 2000 lat ziomków januszka.

Dlaczego nikt na całym Bożym świecie nie prześladuje Inuitów?
      • jureek Re: od przeszło 2000 lat... 11.05.11, 17:25

> Cały świat prześladuje od przeszło 2000 lat ziomków januszka.
        >
        > Dlaczego nikt na całym Bożym świecie ni
        > e prześladuje Inuitów?

Co chciałeś przez to powiedzieć? Że Żydzi są słusznie prześladowani, bo sobie na to zasłużyli? A potem będzie głośne "ajwaj" i teksty o chęci zamykania forum, gdy antysemitę nazwie się po imieniu antysemitą.
        Jura

P.S. Nawiasem mówiąc, jako propagandysta mógłbyś się lepiej przygotować. Nieprawdą jest, że Inuici nie byli prześladowani.
        • pierwszy-donosiciel Dlaczego reszta świata milczy? 12.05.11, 09:12
          jureek napisał:

> P.S. Nawiasem mówiąc, jako propagandysta mógłbyś się lepiej przygotować. Niepra
          > wdą jest, że Inuici nie byli prześladowani.
          ==============================

Zgadza się!

Ruskie zabrały im Syberię...

Amerykańcy zabrały im Alaskę...

Duńczyki zabrali im Grenlandię...

I dlaczego tylko my dwoje to zauważyliśmy?

Dlaczego reszta świata milczy?
        • lepian4 Re: od przeszło 2000 lat... 12.05.11, 09:30
          Jureeku, odpowiedzialnosc zbiorowa dziala przeciez w druga strone. wyluzuj sie
          • jureek Re: od przeszło 2000 lat... 12.05.11, 09:36
            lepian4 napisał:

> Jureeku, odpowiedzialnosc zbiorowa dziala przeciez w druga strone. wyluzuj sie

Nie stosuję żadnej odpowiedzialności zbiorowej. Nazywam antysemitą nie żadną grupę, lecz konkretnego antysemitę Asieka.
            Jura
            • lepian4 Re: od przeszło 2000 lat... 12.05.11, 09:53
              Bzdura, na wyimaginowanym cierpieniu powstala tozsamosc narodowa Izraela. W kazdej izraelskiej szkole naucza sie dzieci, ze Rzymianie ich z Ziemii Swietej wypedzili. Koniec kropka. Podwazanie tego bezmozgowia jest swietokradztwem i najgorsza forma antysemityzmu!!!!

Asiek poprawnie politycznie podkreslil, ze zydzi cierpia od 2000 lat. Nieuk nie wie, ze zydzi cierpieli juz duzo wczesniej w Egipcie, ot co!
              • jureek Re: od przeszło 2000 lat... 12.05.11, 10:04
                Wyimaginowane cierpienie, super, a potem też będziesz płakał, gdy ktoś nazwie Cię po imieniu antysemitą. Pogromy były wyimaginowane, obozy zagłady to tylko produkt imaginacji.
                Będzie Cię stać na to, żeby ludziom, których całe rodziny nie przeżyły zagłady, powiedzieć w twarz, że ich cierpienia były wyimaginowane?
                Jura
                • gadupa Re: od przeszło 2000 lat... 12.05.11, 10:59
                  Lepianka jest wcoorwiona bo dziadek walecznie zginal na wojnie spadajac glowa w dol z wiezyczki wartownika w obozie a nikt tego nie docenia.
                  buahahahahahahahaha
                • lepian4 Re: od przeszło 2000 lat... 12.05.11, 14:28
                  Dyskutujemy o przestrzeni 2000 lat!!!!!!
                  Ba, dorzucilem, jeszcze, gwoli sprawiedliwosci, wczesniejsze wydarzenia, tzw. wypedzenie zydow z Ziemii Swietej przez Rzymian...
                  Jureeku, powyzsze mity sa podstawa tozsamosci narodowej Izraela. Podobnie, jak obozy zaglady. Za mlodu mowiono mi, ze w Oswiecmiu zgladzono 1,5 miliona, dzis jest juz tylko 900 tys. zydow. Ech, fakty historyczne oparte na chorej wyobrazni. Mozna by im wreczyc nagrode Zlotego Dlugopisu, moze by sie kurna obudzili z tego koszmaru? Uwierz mi, krytyczne spojrzenie na te mity narodowe, nie jest jeszcze antysemityzmem.
    • pierwszy-donosiciel Może zamieszkają w naszym sąsiedztwie? 12.05.11, 18:56
      Ein 16-Jähriger klagt an: Auf dem Weg von Libyen nach Italien sollen nigerianische Flüchtlinge mindestens fünf Passagiere über Bord geworfen haben - um den Zorn der Götter zu besänftigen. Jetzt ermitteln sizilianische Staatsanwälte wegen mehrfachen Mordes.

Może zamieszkają w naszym sąsiedztwie?

Fajnie będzie...
      • jureek Re: Może zamieszkają w naszym sąsiedztwie? 12.05.11, 19:04

> Ein 16-Jähriger klagt
        > an: Auf dem Weg von Libyen nach Italien sollen nigerianische Flüchtlinge minde
        > stens fünf Passagiere über Bord geworfen haben - um den Zorn der Götter zu be
        > sänftigen. Jetzt ermitteln sizilianische Staatsanwälte wegen mehrfachen Mordes.
        >

>
        > Może zamieszkają w naszym sąsiedztwie?
        >
        > Fajnie będzie...

Czyli dobrze, że wszyscy się potopili, tak?
        Jura

• pierwszy-donosiciel Re: Może zamieszkają w naszym sąsiedztwie? 12.05.11, 19:33
          jureek napisał:
          Czyli dobrze, że wszyscy się potopili, tak?
          Jura
          ======================================

Jako matematyk nie musisz znać zastosowania czasowników zwrotnych...

Ja się cieszę, że niedługo w naszej okolicy zamieszkają przedstawiciele afrykańskiego odłamu

religii woodu.

Ci panowie z Afryki nie wrzucili siebie za burtę, a kilku współpasażerów, aby ułaskawić morskie Bóstwa. Jak widać, akcja była w pełni skuteczna, bo ci Panowie skutecznie dotarli do Europy. I będą tu misjonarzami woodu ...

Ja się tym już od dawna interesowałem, teraz będę miał okazję tę ciekawą religię z pierwszej ręki poznać.
    • jureek Re: Wstyd dla Europy 15.05.11, 22:16
      Dzisiejszy Tatort oglądali?
      Jura
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka