ja.nusz 04.10.11, 10:24 Tak jak "Soili" mogliby znieść, tak jestem w 100%-ach za wprowadzeniem poniższego. Jest jednak mało prawdopodobne, że w najbliższym czasie zrealizują ten plan. tinyurl.com/63htdgj Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierwszy-donosiciel Automaty na bilety umiem już obsługiwać... 04.10.11, 10:40 Ja ostatnio jeżdżę tramwajem... Automaty na bilety umiem już obsługiwać... Niedawno mały Afro-Niemiec prosił mnie, czy mógłbym mu 20 C w 1 c, wymienić na jedną monetę. Każdy wie, że ja pomagam, gdzie tylko mogę, także mali Afro-Niemcy... Jeszcze nigdy 100% Niemiec nie podziękował mi tak uprzejmie, jak ten mały 50% Niemiec... Ot co... Odpowiedz Link
lepian4 Re: Nareszcie??? 04.10.11, 11:23 A kogo twoje "jestem za" obchodzi? Fakt, ze AA w HH zwraca ci koszty przejazdzki tramwajem do Volkshochszuli, nie upowaznia ciebie jeszcze do siania fermentu. Jakim prawem zmotoryzowani powinni placic podwojnie podatek: KFZ-Steuer, te niezliczone podatki w liczone w cene paliwa i teraz Maut? Pierdolnij sie w ten pusty leb! Odpowiedz Link
jureek Re: Nareszcie??? 04.10.11, 11:47 lepian4 napisał: > A kogo twoje "jestem za" obchodzi? Jak widać, Ciebie obeszło, skoro tak emocjonalnie odpowiedziałeś. Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Nareszcie??? 04.10.11, 11:51 Ja januszka szanuje. Pragne tylko, by guru o mnie ciagle pamietal. Dlatego tak sie przypominam. Nie widze w tym sprzecznosci i dziwie sie, ze ty tegp jeszcze nie zrozumiales? Odpowiedz Link
gadupa Lepianka nie udawaj twardziela. hehe 04.10.11, 13:17 Tak po prawdzie ani robotki ani nic na doope tu nie wylapiesz. buahaha Odpowiedz Link
koelscher Re: Nareszcie??? 04.10.11, 17:48 Jak by to powiedziec - zabraklo mi ciut ciut merytorycznego uzasadnienia. Bo nie chcesz chyba podpierac sie idotymzmami à la Ramsauer, ze trzeba skubac obcokrajowcow. Obcokrajowcy na autostradach nie przekraczaja 5%, koszta administracyjne znacznie przekroczylyby wplywy. Na marginesie ciekaw jestem, ile takich winietek moglbym kupic za "moje" soli... Sto? Pewnie wiecej... k-r ja.nusz napisał: > Tak jak "Soili" mogliby znieść, tak jestem w 100%-ach za wprowadzeniem poniższ > ego. > Jest jednak mało prawdopodobne, że w najbliższym czasie zrealizują ten plan. > > tinyurl.com/63htdgj Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Nareszcie??? 04.10.11, 20:38 koelscher napisał: > Jak by to powiedziec - zabraklo mi ciut ciut merytorycznego uzasadnienia.... Proponuję dłuższą przejażdżkę po płatnych Autostradach innych krajów europejskich. Może nie umknie twojej uwadze, że są one wszystkie w lepszym stanie technicznym niż większość autostrad w Niemczech. Może z wyjątkiem Belgii - ale oni właśnie dlatego wprowadzają od 2013 r. myto na autostradach, żeby doprowadzić je do porządku. Niemcy, ze swoją gigantyczną siecią autostrad o łącznej długości ponad 12 tkm potrzebują kasy na jej remonty jak astmatyk tlenu. Ze środków aktualnie dostępnych remonty przebiegają bardzo powoli, a ze względu na brak kasy wybiera się coraz częściej inwestycję w znaki drogowe z ograniczeniem prędkości i z napisami "Starßenschäden". Kasowanie od jadących tranzytem to tzw. "willkommener Nebeneffekt" i nie byłyby to aż takie małe kwoty jak próbujesz sugerować. Na temat kosztów produkcji i dystrybucji winiet nie chce mi się dyskutować - tylko tyle: z całą pewnością nie przekroczyłyby one wpływów z jej sprzedaży. Nie wiem jakie koszty administracyjne masz na myśli. Rozumiem doskonale, że dla kogoś, kto raczej szybuje ponad wymagającymi remontu drogami jest to i tak temat zdecydowanie drugorzędny. Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel nie chce mi się dyskutować ... 04.10.11, 21:34 ja.nusz napisał: Na temat kosztów produkcji i dystrybucji winiet nie chce mi się dyskutować Nu, gdyby to dotyczyło odradzającego się faszyzmu w Niemczech, to moglibyśmy o tym pogadać, ale jak na razie to nie ma sensu... Sraczka, Sraczka, Sraczka... Ot co... PS Dla Jeckowiaka: Na tematy nie-faszystowskie możesz w GW podyskutować na XXL innych forach... Chociażby: Pustelni, pro i contra, polonia 2 dupa mamuta i kilku dalszych... Odpowiedz Link
gadupa Jaka mamuta 05.10.11, 00:37 Twoja tylko. Moze wielka jak mamuta ale twoja, buahahahahaha Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: Jaka mamuta 05.10.11, 08:56 gadupa napisała: > Twoja tylko. Moze wielka jak mamuta ale twoja, > > buahahahahaha ------------------------------------------------ Odpowiedz Link
koelscher Re: Nareszcie??? 04.10.11, 23:04 ja.nusz napisał( m.in.): "Rozumiem doskonale, że dla kogoś, kto raczej szybuje ponad wymagającymi remontu drogami jest to i tak temat zdecydowanie drugorzędny". Skoro juz jestes taki "kasliwy": owszem, przyznaje bez bicia, ze najczesciej szybuje, choc czynie to - glownie - nie dla przyjemnosci. Samochodami zas, jesli juz sie poruszam, zwlaszcza kiedy sam prowadze, to raczej po drogach (Bundes -bzw. Landstraßen) niz po autostradach. Nachetniej jednak, w tzw. czasie wolnym, kolysze sie po falach morz. Nie zaprzeczam rowniez, ze jakosc powietrza (do szybowania) tudziez wody w morzach (do kolysania) jest na pewno lepsza od jakosci autostrad, przy tym zas nie wymagaja one zadnej zgola konserwacji... Z drugiej jednak strony jest niezaprzeczalnym faktem (nawet pan Ramsauer tego nie podwazy), ze na utrzymanie autostrad/drog wydawana jest max. jedna trzecia kwoty, na ktora panstwo skubie kierowcow prywatnych aut. W zwiazku z tym twierdzenie, jakoby potrzebne byly dodatkowe pieniadze jest bezczelnoscia lub -jesli wolisz - bezwstydna hipokryzja. k-r Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel heroiczne wyczyny 05.10.11, 08:24 Po 10 latach Jeckowiak znalazł wreszcie serdecznego przyjaciela, który go w pełni rozumie i z pewnością z całą uwagą przeczyta jego heroiczne wyczyny na morzu, w powietrzu i na lądzie... Ot co... PS Jakie następne meble kupiłeś dla swej siostrzyczki? Polskie fora w GW żyją Twymi heroicznymi czynami... Napisz Januszkowi, że w salonie stołowym Twej siostrzyczki organizujecie spotkania aktywu antyfaszystowskiego w Niemczech zachodnich. (koelscher kreiss) Ludzie z olbrzymim poświęceniem, porzucili ojczyznę, aby w Niemczech walczyć z odradzającym się militaryzmem, rewizjonizmem, kolonializmem, imperializmem, rasizmem i dalszymi zachodnio niemieckimi izmami. Gdy w ten sposób sprawę z Januszkiem zagaisz, Januszek będzie musiał Ci odpowiedzieć, ja osobiście gwarantuję Ci to. Ot co... Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 08:36 pierwszy-donosiciel napisała: Ludzie z olbrzymim poświęceniem, porzucili ojczyznę, aby w Niemczech walczyć z odradzającym się militaryzmem, rewizjonizmem, kolonializmem, imperializmem, rasizmem i dalszymi zachodnio niemieckimi izmami. A za horyzontem zaczyna się Mongolia... Ot co... Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 11:17 lepian4 napisał: > Czy juz dyskutujem o Blitzkriegu? ------------------------------------------------------ Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 11:24 Dodam tylko jeszcze, że Ludwig von Reuter jest rodzonym dziadkiem Jeckiego... Ot co... Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 11:38 Nie tylko na wodzie, pod wodą, ale także w powietrzu działali heroiczni przodkowie Jeckiego! Tu jeden z jego najbardziej znanych i sławnych przodków: Pomalutku, pomalutku zaczynasz rozumieć jaka to dla nas jest chwała i zaszczyt, pisać razem z jeckim na jednym i tym samym forum Gazety Wyborczej... Ot co... Odpowiedz Link
koelscher Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 12:04 Czy bylbys ewentualnie na tyle wspanialomyslny, aby odpowiedziec na pytanie, jak czuje sie ktos, stojacy po pachy we wlasnych odchodach? k-r Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 12:25 koelscher napisał: > Czy bylbys ewentualnie na tyle wspanialomyslny, aby odpowiedziec na pytanie, ja > k czuje sie ktos, stojacy po pachy we wlasnych odchodach? > > k-r --------------------------------------------> Mam niezachwianą wiarę, że bohaterski polski hydraulik mnie z tego gówna wyciągnie... Ot co... Napisz, czy moja wzmianka była pomocna w rozwiązaniu Twych problemów życiowych... Miałeś w rodzinie także hydraulików? Czy tylko samych bohaterów? Odpowiedz Link
koelscher Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 12:38 Moja rodzina, owszem, zatrudniala rowniez hadraulikow. Obecnie takze jest zrodlem dochodow dla wielu profesji, zwlaszcza notariuszy, architektow i adwokatow. Od czego jednak zawsze trzymalismy sie daleko, to indywidua smierdzace gownem. k-r Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 12:53 koelscher napisał: > Moja rodzina, owszem, zatrudniala rowniez hadraulikow. Obecnie takze jes > t zrodlem dochodow dla wielu profesji, zwlaszcza notariuszy, architektow i adwo > katow. Od czego jednak zawsze trzymalismy sie daleko, to indywidua smierdzace g > ownem. > > k-r -------------------------------------------- Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 13:45 lepian4 napisał: > No tak, jesc musza wszyscy ---------------------------------------- Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 14:10 pierwszy-donosiciel napisała: Ludzie z olbrzymim poświęceniem, porzucili ojczyznę, aby w Niemczech walczyć z > odradzającym się militaryzmem, rewizjonizmem, kolonializmem, imperializmem, rasizmem i dalszymi zachodnio niemieckimi izmami. =========================================== A tu głos wielkiego polskiego polityka, mającego poparcie 50% polskiej ludności: Merkel gehört dieser Generation deutscher Politiker an, die die imperiale Macht Deutschlands wiederherstellen wollen, schrieb Kaczynski in dem Buch >>Das Polen unserer Träume<<. Eine strategische Achse mit Moskau ist ein Teil davon und Polen kann dabei nur ein Hindernis sein. Ludzie! Bądźcie czujni! Niemiecki imperializm jest w pobliżu! Odpowiedz Link
lepian4 Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 14:18 Zlote Zniwa sa wybitniejsza pozycja historyczna, a niemieccy dziennikarze udawali, ze nie dostrzegaja tej jutrzenki swobody! A tu teraz taki galimatias! Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 14:33 --lepian4 napisał: > Zlote Zniwa sa wybitniejsza pozycja historyczna, a niemieccy dziennikarze udawa > li, ze nie dostrzegaja tej jutrzenki swobody! A tu teraz taki galimatias! -------------------------------------------------- Odpowiedz Link
pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 19:06 lepian4 napisał: > Ile warte sa twoje zapewnienia? --------------------------------------------- Odpowiedz Link