Dodaj do ulubionych

Nareszcie???

04.10.11, 10:24
Tak jak "Soili" mogliby znieść, tak jestem w 100%-ach za wprowadzeniem poniższego.
Jest jednak mało prawdopodobne, że w najbliższym czasie zrealizują ten plan.

tinyurl.com/63htdgj
Obserwuj wątek
    • pierwszy-donosiciel Automaty na bilety umiem już obsługiwać... 04.10.11, 10:40
      Ja ostatnio jeżdżę tramwajem...

Automaty na bilety umiem już obsługiwać...

Niedawno mały Afro-Niemiec prosił mnie, czy mógłbym mu 20 C w 1 c, wymienić na jedną monetę.

Każdy wie, że ja pomagam, gdzie tylko mogę, także mali Afro-Niemcy...

Jeszcze nigdy 100% Niemiec nie podziękował mi tak uprzejmie, jak ten mały 50% Niemiec...

Ot co...
    • lepian4 Re: Nareszcie??? 04.10.11, 11:23
      A kogo twoje "jestem za" obchodzi?
      Fakt, ze AA w HH zwraca ci koszty przejazdzki tramwajem do Volkshochszuli, nie upowaznia ciebie jeszcze do siania fermentu.
      Jakim prawem zmotoryzowani powinni placic podwojnie podatek: KFZ-Steuer, te niezliczone podatki w liczone w cene paliwa i teraz Maut?
      Pierdolnij sie w ten pusty leb!
      • jureek Re: Nareszcie??? 04.10.11, 11:47
        lepian4 napisał:

> A kogo twoje "jestem za" obchodzi?

Jak widać, Ciebie obeszło, skoro tak emocjonalnie odpowiedziałeś.
        Jura
        • lepian4 Re: Nareszcie??? 04.10.11, 11:51
          Ja januszka szanuje. Pragne tylko, by guru o mnie ciagle pamietal. Dlatego tak sie przypominam.
          Nie widze w tym sprzecznosci i dziwie sie, ze ty tegp jeszcze nie zrozumiales?
          • gadupa Lepianka nie udawaj twardziela. hehe 04.10.11, 13:17
            Tak po prawdzie ani robotki ani nic na doope tu nie wylapiesz.
            buahaha
    • koelscher Re: Nareszcie??? 04.10.11, 17:48
      Jak by to powiedziec - zabraklo mi ciut ciut merytorycznego uzasadnienia. Bo nie chcesz chyba podpierac sie idotymzmami à la Ramsauer, ze trzeba skubac obcokrajowcow. Obcokrajowcy na autostradach nie przekraczaja 5%, koszta administracyjne znacznie przekroczylyby wplywy. Na marginesie ciekaw jestem, ile takich winietek moglbym kupic za "moje" soli...
      Sto? Pewnie wiecej...
      k-r

ja.nusz napisał:

> Tak jak "Soili" mogliby znieść, tak jestem w 100%-ach za wprowadzeniem poniższ
      > ego.
      > Jest jednak mało prawdopodobne, że w najbliższym czasie zrealizują ten plan.
      >
      > tinyurl.com/63htdgj
      • ja.nusz Re: Nareszcie??? 04.10.11, 20:38
        koelscher napisał:

> Jak by to powiedziec - zabraklo mi ciut ciut merytorycznego uzasadnienia....

Proponuję dłuższą przejażdżkę po płatnych Autostradach innych krajów europejskich.
        Może nie umknie twojej uwadze, że są one wszystkie w lepszym stanie technicznym niż większość autostrad w Niemczech. Może z wyjątkiem Belgii - ale oni właśnie dlatego wprowadzają od 2013 r. myto na autostradach, żeby doprowadzić je do porządku.
        Niemcy, ze swoją gigantyczną siecią autostrad o łącznej długości ponad 12 tkm potrzebują kasy na jej remonty jak astmatyk tlenu. Ze środków aktualnie dostępnych remonty przebiegają bardzo powoli, a ze względu na brak kasy wybiera się coraz częściej inwestycję w znaki drogowe z ograniczeniem prędkości i z napisami "Starßenschäden".
        Kasowanie od jadących tranzytem to tzw. "willkommener Nebeneffekt" i nie byłyby to aż takie małe kwoty jak próbujesz sugerować.
        Na temat kosztów produkcji i dystrybucji winiet nie chce mi się dyskutować - tylko tyle: z całą pewnością nie przekroczyłyby one wpływów z jej sprzedaży. Nie wiem jakie koszty administracyjne masz na myśli.
        Rozumiem doskonale, że dla kogoś, kto raczej szybuje ponad wymagającymi remontu drogami jest to i tak temat zdecydowanie drugorzędny.

• pierwszy-donosiciel nie chce mi się dyskutować ... 04.10.11, 21:34
          ja.nusz napisał:
          Na temat kosztów produkcji i dystrybucji winiet nie chce mi się dyskutować

Nu, gdyby to dotyczyło odradzającego się faszyzmu w Niemczech, to moglibyśmy o tym pogadać, ale jak na razie to nie ma sensu...

Sraczka, Sraczka, Sraczka...

Ot co...

PS

Dla Jeckowiaka:

Na tematy nie-faszystowskie możesz w GW podyskutować na XXL innych forach...

Chociażby: Pustelni, pro i contra, polonia 2 dupa mamuta i kilku dalszych...
          • gadupa Jaka mamuta 05.10.11, 00:37
            Twoja tylko. Moze wielka jak mamuta ale twoja,

buahahahahaha
            • pierwszy-donosiciel Re: Jaka mamuta 05.10.11, 08:56
              gadupa napisała:

> Twoja tylko. Moze wielka jak mamuta ale twoja,
              >
              > buahahahahaha
              ------------------------------------------------
        • koelscher Re: Nareszcie??? 04.10.11, 23:04
          ja.nusz napisał( m.in.):
          "Rozumiem doskonale, że dla kogoś, kto raczej szybuje ponad wymagającymi remontu drogami jest to i tak temat zdecydowanie drugorzędny".
          Skoro juz jestes taki "kasliwy": owszem, przyznaje bez bicia, ze najczesciej szybuje, choc czynie to - glownie - nie dla przyjemnosci. Samochodami zas, jesli juz sie poruszam, zwlaszcza kiedy sam prowadze, to raczej po drogach (Bundes -bzw. Landstraßen) niz po autostradach. Nachetniej jednak, w tzw. czasie wolnym, kolysze sie po falach morz. Nie zaprzeczam rowniez, ze jakosc powietrza (do szybowania) tudziez wody w morzach (do kolysania) jest na pewno lepsza od jakosci autostrad, przy tym zas nie wymagaja one zadnej zgola konserwacji... smile
          Z drugiej jednak strony jest niezaprzeczalnym faktem (nawet pan Ramsauer tego nie podwazy), ze na utrzymanie autostrad/drog wydawana jest max. jedna trzecia kwoty, na ktora panstwo skubie kierowcow prywatnych aut.
          W zwiazku z tym twierdzenie, jakoby potrzebne byly dodatkowe pieniadze jest bezczelnoscia lub -jesli wolisz - bezwstydna hipokryzja.
          k-r
          • pierwszy-donosiciel heroiczne wyczyny 05.10.11, 08:24
            Po 10 latach Jeckowiak znalazł wreszcie serdecznego przyjaciela, który go w pełni rozumie i z pewnością z całą uwagą przeczyta jego heroiczne wyczyny na morzu, w powietrzu i na lądzie...

Ot co...

PS

Jakie następne meble kupiłeś dla swej siostrzyczki?
            Polskie fora w GW żyją Twymi heroicznymi czynami...

Napisz Januszkowi, że w salonie stołowym Twej siostrzyczki organizujecie spotkania aktywu antyfaszystowskiego w Niemczech zachodnich. (koelscher kreiss)

Ludzie z olbrzymim poświęceniem, porzucili ojczyznę, aby w Niemczech walczyć z odradzającym się militaryzmem, rewizjonizmem, kolonializmem, imperializmem, rasizmem i dalszymi zachodnio niemieckimi izmami.

Gdy w ten sposób sprawę z Januszkiem zagaisz, Januszek będzie musiał Ci odpowiedzieć, ja osobiście gwarantuję Ci to.

Ot co...
            • pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 08:36
              pierwszy-donosiciel napisała:

Ludzie z olbrzymim poświęceniem, porzucili ojczyznę, aby w Niemczech walczyć z
              odradzającym się militaryzmem, rewizjonizmem, kolonializmem, imperializmem,
              rasizmem i dalszymi zachodnio niemieckimi izmami.

A za horyzontem zaczyna się Mongolia...

Ot co...
            • lepian4 Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 10:49
              Czy juz dyskutujem o Blitzkriegu?
              • pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 11:17
                lepian4 napisał:

> Czy juz dyskutujem o Blitzkriegu?
                ------------------------------------------------------
                • pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 11:24
                  Dodam tylko jeszcze, że Ludwig von Reuter jest rodzonym dziadkiem Jeckiego...

Ot co...
                  • pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 11:38
                    Nie tylko na wodzie, pod wodą, ale także w powietrzu działali heroiczni przodkowie Jeckiego!

Tu jeden z jego najbardziej znanych i sławnych przodków:

Pomalutku, pomalutku zaczynasz rozumieć jaka to dla nas jest chwała i zaszczyt, pisać razem z jeckim na jednym i tym samym forum Gazety Wyborczej...

Ot co...
            • koelscher Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 12:04
              Czy bylbys ewentualnie na tyle wspanialomyslny, aby odpowiedziec na pytanie, jak czuje sie ktos, stojacy po pachy we wlasnych odchodach?

k-r
              • pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 12:25
                koelscher napisał:

> Czy bylbys ewentualnie na tyle wspanialomyslny, aby odpowiedziec na pytanie, ja
                > k czuje sie ktos, stojacy po pachy we wlasnych odchodach?
                >
                > k-r
                -------------------------------------------->

Mam niezachwianą wiarę, że bohaterski polski hydraulik mnie z tego gówna wyciągnie...

Ot co...

Napisz, czy moja wzmianka była pomocna w rozwiązaniu Twych problemów życiowych...

Miałeś w rodzinie także hydraulików? Czy tylko samych bohaterów?
                • koelscher Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 12:38
                  Moja rodzina, owszem, zatrudniala rowniez hadraulikow. Obecnie takze jest zrodlem dochodow dla wielu profesji, zwlaszcza notariuszy, architektow i adwokatow. Od czego jednak zawsze trzymalismy sie daleko, to indywidua smierdzace gownem.

k-r
                  • pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 12:53
                    koelscher napisał:

> Moja rodzina, owszem, zatrudniala rowniez hadraulikow. Obecnie takze jes
                    > t zrodlem dochodow dla wielu profesji, zwlaszcza notariuszy, architektow i adwo
                    > katow. Od czego jednak zawsze trzymalismy sie daleko, to indywidua smierdzace g
                    > ownem.
                    >
                    > k-r
                    --------------------------------------------
                  • lepian4 Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 13:27
                    No tak, jesc musza wszyscy
                    • pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 13:45
                      lepian4 napisał:

> No tak, jesc musza wszyscy
                      ----------------------------------------
            • pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 14:10
              pierwszy-donosiciel napisała:

Ludzie z olbrzymim poświęceniem, porzucili ojczyznę, aby w Niemczech walczyć z
              > odradzającym się militaryzmem, rewizjonizmem, kolonializmem, imperializmem, rasizmem i dalszymi zachodnio niemieckimi izmami.
              ===========================================

A tu głos wielkiego polskiego polityka, mającego poparcie 50% polskiej ludności:

Merkel gehört dieser Generation deutscher Politiker an, die die imperiale Macht Deutschlands wiederherstellen wollen, schrieb Kaczynski in dem Buch >>Das Polen unserer Träume<<. Eine strategische Achse mit Moskau ist ein Teil davon und Polen kann dabei nur ein Hindernis sein.

Ludzie!

Bądźcie czujni!

Niemiecki imperializm jest w pobliżu!
              • lepian4 Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 14:18
                Zlote Zniwa sa wybitniejsza pozycja historyczna, a niemieccy dziennikarze udawali, ze nie dostrzegaja tej jutrzenki swobody! A tu teraz taki galimatias!
                • pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 14:33
                  --lepian4 napisał:

> Zlote Zniwa sa wybitniejsza pozycja historyczna, a niemieccy dziennikarze udawa
                  > li, ze nie dostrzegaja tej jutrzenki swobody! A tu teraz taki galimatias!
                  --------------------------------------------------
                  • lepian4 Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 16:26
                    Ile warte sa twoje zapewnienia?
                    • pierwszy-donosiciel Re: heroiczne wyczyny 05.10.11, 19:06
                      lepian4 napisał:

> Ile warte sa twoje zapewnienia?
                      ---------------------------------------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka