Dodaj do ulubionych

Zwyczaje wielkoświąteczne....

29.03.13, 10:58

Orientuje się może kto, czy Zbyfauch z szanowną niemiecką małżonką tam już byli?

Ogromnie mnie to interesuje...

Ot, co...
Obserwuj wątek
    • gadupa Re: Zwyczaje wielkoświąteczne.... 29.03.13, 11:32
      S p i e r d a l a j psycholu! hehe
      • chief-denunciator Re: Zwyczaje wielkoświąteczne.... 29.03.13, 11:58
        gadupa napisała:

> S p i e r d a l a j psycholu! hehe
        ====================================

Życzenia Wielkoświąteczne naszego kochanego Gadupy...

Ot, co
        • gadupa Re: Zwyczaje wielkoświąteczne.... 29.03.13, 12:31
          Wy sobie zyczenia bedziecie skladac na 1 maja
    • ja.nusz Re: Smacznych zbuków 29.03.13, 19:42
      Zwyczajem wielkoświątecznym życzyłbym ci szybkiego powrotu do zdrowia (psychicznego) starszy człowieku - z przykrością muszę jednak stwiedzić, że moje życzenia są niespełnialne.
      Myślę, że pomimo tego jakoś sobie te święta tu z gadupą zorganizujecie - w niedziele rano stukniecie się jajeczkiem - przy tej okazji uronisz łzę w intencji twojego ucznia lepiana4, który odszedł od nas do krainy wiecznych łowów - niech mu ziemia lekką będzie.
      • chief-denunciator Re: Smacznych zbuków 30.03.13, 09:53
        ja.nusz napisał:

> Zwyczajem wielkoświątecznym życzyłbym ci szybkiego powrotu do zdrowia (psychicz
        > nego) starszy człowieku - z przykrością muszę jednak stwiedzić, że moje życzeni
        > a są niespełnialne.
        > Myślę, że pomimo tego jakoś sobie te święta tu z gadupą zorganizujecie - w nied
        > ziele rano stukniecie się jajeczkiem - przy tej okazji uronisz łzę w intencji t
        > wojego ucznia lepiana4, który odszedł od nas do krainy wiecznych łowów - niech
        > mu ziemia lekką będzie.
        ===============================

Grüß Gott!

Lieber Christian.

Eine Ewigkeit nicht gesehen auf diesem Forum.

Herzlichen Dank für die Ostergrüße.

Ebenfalls für Dich und Deine Familie.

Machst sehr gute Arbeit auf dem Forum Pro & Contra.

Ohne Dich wäre das Forum nix!

Da sieht man gleich die richtige Persönlichkeit mit dem Führergen...

Ohne uns wäre Europa nix!
        • chief-denunciator Re: Smacznych zbuków 30.03.13, 10:36
          Jeszcze raz Pani Basia:

Original Barbara Lerner-Spectre:

“I think there’s a resurgence of antisemitism because at this point in time Europe has not yet learned how to be multicultural, and I think we’re gonne be part of the throes of that transformation, which must take place. Europe is not going to be the monolithic societies they once were in the last century. Jews are going to be at the centre of that. It’s a huge transformation for Europe to make. They are now going into a multicultural mode and Jews will be resented because of our leading role, but without that leading role and without that transformation Europe will not survive.”

Übersetzung:
          "Ich denke, daß es ein Wiederaufleben des Antisemitismus gibt, weil Europa zu diesem Zeitpunkt noch nicht gelernt hat, multikulturell zu sein, und ich denke, wir werden ein Teil der Geburtswehen dieser Umwandlung sein, die stattfinden muß. Europa wird nicht die monolithischen Gesellschaften sein wie sie es einst im letzten Jahrhundert waren. Juden werden im Zentrum dessen stehen. Es ist eine riesige Umwandlung für Europa. Sie gehen jetzt in einen multikulturellen Modus über, und man wird einen Groll gegen die Juden haben wegen unserer führenden Rolle, aber ohne diese Führungsrolle und ohne diese Umwandlung wird Europa nicht überleben.“

Barbara Lerner Spectre (born 1942 in USA) is the founding director of Paideia, The European Institute for Jewish Studies in Sweden, a non-denominational academic institute established in 2001 through a grant of the Swedish Government that serves as a resource and stimulus for the renewal of European Jewish culture.
          en.wikipedia.org/wiki/Barbara_Lerner_Spectre
          • chief-denunciator Re: Smacznych zbuków 30.03.13, 10:39
            Pani Basia w osobistym przemówieniu...

Ot, co...
      • jureek Re: Smacznych zbuków 02.04.13, 14:26
        ja.nusz napisał:

> ucznia lepiana4, który odszedł od nas do krainy wiecznych łowów - niech
        > mu ziemia lekką będzie.

Ależ Lepian pisuje nadal, co prawda na innym forum i pod innym nickiem, ale jego styl jest nie do podrobienia:

forum.gazeta.pl/forum/w,29,143571586,143616578,Re_Pijana_holota_pod_kosciolami_w_wielki_piatek.html
        • fan.club Baca 02.04.13, 15:46
          - Baco, napisaliście donos!
          - Nie napisołem!
          - Baco, nie wypierajcie się, tu są dowody.
          - No napisołem, ale nie donos, ino do nichj i to na wos!

Jureek, zdaje mi się, czy to Ty kiedyś protestowałeś przed tego rodzaju "porozumieniami poziomymi"?
          • jureek Re: Baca 02.04.13, 19:17
            fan.club napisał:

> - Baco, napisaliście donos!
            > - Nie napisołem!
            > - Baco, nie wypierajcie się, tu są dowody.
            > - No napisołem, ale nie donos, ino do nichj i to na wos!

Donos byłby wtedy, gdyby pisanie na forum było czymś nagannym, ja jednak nie widzę nic złego w tym, że ktoś pisze na forum, dlatego sprostowałem informację Janusza, jakoby Lepian już nie pisał.
            Gdy wrócę do domu i powiem żonie, że dzisiaj gdzieś tam na mieście widziałem naszego wspólnego, dawno nie widzianego znajomego, to też będzie to donos na tego znajomego?

> Jureek, zdaje mi się, czy to Ty kiedyś protestowałeś przed tego rodzaju "porozu
            > mieniami poziomymi"?

Chodzi Ci o wyciągane złośliwie przez Asieka wspomnienia Janusza z emigracji do Niemiec oraz wyjątkowo chamskie wyciąganie rzeczy z życiorysu samego Janusza i jego ojca?
            Jura
            • chief-denunciator Poufne wiadomości, nie w internecie... 02.04.13, 21:15
              jureek napisał:
              Chodzi Ci o wyciągane złośliwie przez Asieka wspomnienia Janusza z emigracji do Niemiec oraz wyjątkowo chamskie wyciąganie rzeczy z życiorysu samego Janusza i jego ojca?
              Jura
              ˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝˝

Asiek nie zbierał żadnych poufnych materiałów pod materacami ...

Asiek korzystał tylko i wyłącznie z otwartej sieci internetu, dostępne każdej osobie od bieguna południowego, do bieguna północnego.

Że Januszek uważał, że musiał tu na emigracji budować swe sławetne Bramy Tryumfalne na koszt niemieckich gospodarzy, którzy mu udzielili azylu, to nie tylko jego sprawa.

To także sprawa z której można publicznie podśmiechujki robić...

Januszkowemu tacie wredne Niemce zabrali młodość, a synalek nie miał nic lepszego do roboty, jak spierdolić do tych właśnie wrednych Niemców.
              Którzy mu nie zabrali młodość, a prawie już przeszło 1/2 życia...

Gdy na Polskim Wybrzeżu lud walczył z komunizmem o wyzwolenie ojczyzny...

O tacie Januszkowym tyle.

Tera jeszcze pozostała ślubna w 3 miesiącu ciąży, gdy Januszek leciał z kolegą na >>3 miesiące<< do odwiecznego wroga robić trochę kasy...

Jeszcze raz: Internet nie jest właściwym medium dla poufnych wiadomości.
              Jakaś pani dyrektorowa teatru z Bożej łaski w Poznaniu także tego nie wiedziała.

Jakie to niedouczone te ludzie są.
              Ubliżają publicznie papieżowi, niemieckim gospodarzom, od których dostali azyl i obrażają się na cały świat, gdy się im to wytyka...

Ot, co...
              • jureek Re: Poufne wiadomości, nie w internecie... 02.04.13, 21:29
                chief-denunciator napisała:

> Ubliżają publicznie papieżowi, niemieckim gospodarzom, od których dostali azyl

Czy Janusz wyzywa rząd kraju, który go przyjął od rządu quislingowego? Czy janusz obraża tych, którzy swoimi podatkami dokładają się do jego emerytury? To by było tyle na temat obrażania gospodarzy.
                Jura
                • chief-denunciator Re: Poufne wiadomości, nie w internecie... 02.04.13, 21:48
                  jureek napisał:

> chief-denunciator napisała:
                  >
                  > > Ubliżają publicznie papieżowi, niemieckim gospodarzom, od których dostal
                  > i azyl
                  >
                  > Czy Janusz wyzywa rząd kraju, który go przyjął od rządu quislingowego? Czy janu
                  > sz obraża tych, którzy swoimi podatkami dokładają się do jego emerytury? To by
                  > było tyle na temat obrażania gospodarzy.
                  > Jura
                  =======================================

Paleta wyzwisk Januszkowych jest nieograniczona.

Nie musi się powoływać na tego biednego Norwega z lat 40-tych ubiegłego stulecia...

I od tego czasu ilość Quislingów na świecie nieco się powiększyła.
                  Mam może zrobić małe zestawienie?

Jeszcze mi nie odpowiedziałeś na moje pytanie sprzed kilku tygodni, co sądzisz o osobach płacących podatki na obce państwo, gdy te pieniądze są pilnie potrzebne we własnej ojczyźnie!!!

Co do renty...

Nikt Januszka nie prosił, aby tu łożył na renty jakichś tam Folksdojczów.
                  Ja na miejscu Januszka prowadziłbym swą kuchnię na Kaszubach...

Ot, co...
                  • jureek Re: Poufne wiadomości, nie w internecie... 03.04.13, 11:31
                    chief-denunciator napisała:

> Jeszcze mi nie odpowiedziałeś na moje pytanie sprzed kilku tygodni, co sądzisz
                    > o osobach płacących podatki na obce państwo, gdy te pieniądze są pilnie potrze
                    > bne we własnej ojczyźnie!!!

Nie rozumiem pytania. Od sądzenia innych ludzi to jest Pan Bóg, a nie ja. A co do podatków to uważam, że podatki powinno się płacić na to państwo, w którym się mieszka i z którego infrastruktury się korzysta. Poza tym państwo, w którym się żyje, nie jest państwem obcym.
                    Jura
                    • chief-denunciator Mimo, że nie jestem Panem Bogiem... 03.04.13, 15:11
                      ureek napisał:

> Nie rozumiem pytania. Od sądzenia innych ludzi to jest Pan Bóg, a nie ja.
                      ===================================

Mimo, że nie jestem Panem Bogiem...
                      Sądziłem, że mam do czynienia z osobą inteligentną z wyższym wykształceniem...

Ot, co...
                    • chief-denunciator A nie na pięknych, ojczystych Kaszubach? 04.04.13, 11:25
                      jureek napisał:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                      podatki powinno się płacić na to państwo, w którym się mieszka i z którego infrastruktury się korzysta.
                      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Czy, jeżeli ktoś pracuje na korzyść innego państwa, a nie na korzyść swej ojczyzny, to czy nie można takiej osoby nazwać Quislingiem?

Na wzór norweskiego premiera z lat 40-tych ubiegłego stulecia współpracującego z Niemcami?

Bo pan Quisling miał z tego osobiste korzyści?

Podobnie jak Januszek, prowadząc działalność gastronomiczną u odwiecznych wrogów? A nie na pięknych, ojczystych Kaszubach?

Zarówno narodu polskiego, jak i innych etni...

Ot, co...
                      • chief-denunciator przewódźtwo (liderszyp)... 04.04.13, 11:51
                        > jureek napisał:
                        >
                        > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                        > podatki powinno się płacić na to państwo, w którym się mieszka i z którego infrastruktury się korzysta.
                        > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Najważniejsze, że przewódźtwo (liderszyp) jest w dobrych rękach...

Dalsze szczegóły patrz odpowiednie "Protokoły..."

Ot, co...
                        • chief-denunciator Nu, i mamy armagedon! 05.04.13, 10:10
                          Szanowny Panie Naczelny!

Takie wredne historie należy zagarniać pod dywanik.

Wejś se Pan Przykład ze DER SPIEGELA !

Albo chociażby DIE BILDER !

Tam by się takie fanaberie nigdy nie ukazały!

To trza IGNOROWAĆ, a nie rozpowszechniać po Bożym Świecie...

Nu i dożyłem czasów, w których nawet Gazety Wyborczej nie można już ze spokojnym sumieniem czytać!

Co stanie się teraz z Polskimi Forami Patriotycznymi?

Rozwiążą się samemu?

Te bardziej honorowe, z pewnością!

Te w którym Pani Ewa chodzi brzegiem Menu i szuka pomników chwalące niemiecki imperializm, także.

A co z Forum Pro i Contra?

Co z Januszkiem?

Nu, tak, zgadzam się!

Także profesor dotychczas cięgle wynagradzany może na starość mieć coś z głową.

Bez defektu w głowie, by tego nigdy nie napisał.

Choćby ze względu na karierę zawodową!

Mam nadzieję, że ten wredny artykuł zniknie z łamów GW w najbliższych minutach...

Ot, co...
                          • chief-denunciator Re: Nu, i mamy armagedon! 05.04.13, 10:29
                            Oświadczenie Pana Redaktora Fokusa, to jedna sprawa, a jadowite komentarze czytelników to druga strona tego samego medalu.

W DER SPIEGELU by się takie komentarze nigdy nie zjawiły!

W Niemczech ześwa antysemityzm całkowicie wytępili.

Z nieocenioną pomocą expertów ze Kaszubów...

Znaleziono już dobrego specjalistę od chorób głowy dla pana profesora?

Ot, co...
                            • chief-denunciator Re: Nu, i mamy armagedon! 05.04.13, 10:56
                              Nasz nieoceniony Zbyfauch jest także wybitnym specjalistą od wybryków nazistowskich.

Jestem pewien, że teraz powróci do polskiej, ukochanej ojczyzny i zajmie się na miejscu profesorami cierpiącymi na dolegliwościami głowy...

Zrobicie z tym oczywiście, co uznacie za stosowne.
                              Uważam, że winien byłem Wam informacji.

Ot, co...
                              • chief-denunciator Re: Nu, i mamy armagedon! 05.04.13, 11:21
                                Co zrobimy teraz z książkami tego osobnika?

Kto nadał temu osobnikowi tytuł profesora?

Będzie zwołana komisja w sprawie anulowania doktoratu?

Orientuje się kto?

Ot, co...

PS

Rocznik 1952 a już ma z głową!

Jakie tragiczne!

Widocznie jako niemowlę, wypadł był z łóżeczka... na główkę...

Widzę, że grono expertów potwierdza moją diagnozę...

Muszę zajrzeć na Pro & Conta, czy się już rozwiązało...

To honorowi ludzie...

Nie będą pisać na takich łamach....
            • fan.club Re: Baca 03.04.13, 07:18
              > Chodzi Ci o wyciągane złośliwie przez Asieka wspomnienia Janusza z emigracji do
              > Niemiec oraz wyjątkowo chamskie wyciąganie rzeczy z życiorysu samego Janusza i
              > jego ojca?
              > Jura

Nie.
              • jureek Re: Baca 03.04.13, 09:02
                fan.club napisał:

> > Chodzi Ci o wyciągane złośliwie przez Asieka wspomnienia Janusza z emigra
                > cji do
                > > Niemiec oraz wyjątkowo chamskie wyciąganie rzeczy z życiorysu samego Janu
                > sza i
                > > jego ojca?

> Nie.

Czyli o co?
                Jura
    • chief-denunciator Re: Zwyczaje wielkoświąteczne.... 30.03.13, 10:53
      Na Forum Pro i Contra niezwykle intelektualna dyskusja wre...

Prawie jak na konklawe papieskim...

Januszek ma najlepsze argumenty...

Ot, co...
    • chief-denunciator Re: Zwyczaje wielkoświąteczne.... 31.03.13, 10:21
      Christos Woskresie! ....

Na razie tyle...

Ot, co...
    • chief-denunciator Re: Zwyczaje wielkoświąteczne.... 31.03.13, 11:36
      Serdecznie zapraszam do naszej demonstracji...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      A tymczasem proponuję zrobić 04.05.13 jakąś demonstrację ku pamięci polskich rowerzystów potrąconych przez Helmutów.
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bardzo liczę na Januszka i Zbyfaucha...

To znaczy na Christiana i (Zbych jeszcze nie zdradził swego niemieckiego imienia)...

Ale skoro ciągle podróżuje po Azji, ma od lat niemiecki paszport...

Niemców lubieją w Azji, bo płacą regularnie odszkodowania i inne reparacje wojenne. Pod Hindukuszem już nawet przed zakończeniem wojny...

Wesoły to naród, te Niemiaszki...

Ot, co...
    • chief-denunciator Re: Zwyczaje wielkoświąteczne.... 31.03.13, 11:56
      DER SPIEGEL

# 28 Naczelny redaktor całą noc rozmyślał czy może zaryzykować z moim wpisem...

Ot, co...
    • chief-denunciator Re: Zwyczaje wielkoświąteczne.... 31.03.13, 13:23
      Szukałem jakiegoś fajnego wierszyka na Wielkanoc, ale nic nie znalazłem.

Nasz Julek Tuwim fajnie pisał (o Stalinie) ale o Chrystusie niczego nie znalazłem.

Orientuje się może kto, czy Julek był chrzczony?

Ale to nie ma nic do rzeczy...

Pisał przecie o Stalinie nie będąc członkiem NSDAP...

Ot, co...
      • chief-denunciator Re: Zwyczaje wielkoświąteczne.... 31.03.13, 13:53

Nie doceniałem naszego Julka!

A ludzie mówią: "Z Bogiem..." I dają kromkę chleba.

Zapomniałem o Góglu!

Czy się jakieś tematy, na które by się Julek nie wypowiadał?

Gość tak samo utalentowany, jak Chief Denunciator...

I jak każde dziecko na świecie wie, także zatwardziały anty...

Ot, co...
    • chief-denunciator Re: Zwyczaje wielkoświąteczne.... 31.03.13, 21:14
      Orientuje się może kto, jaką marką jeździł by Chrystos, gdyby teraz był między nami?

Ot, co...
    • chief-denunciator Re: Zwyczaje wielkoświąteczne.... 01.04.13, 13:36
      Ja także marzę o takim poświęceniu dla dobra ludzkości...

Ale nie mogę się jednak zdecydować,

czy ludzkość bardziej na tym skorzysta, gdy się poświęcę w wysokich, zaśnieżonych górach, czy lepiej jednak w mokrym morzu?

Uprzejmie proszę o merytoryczną, uczciwą poradę.

Ot, co...
    • chief-denunciator Re: Zwyczaje wielkoświąteczne.... 02.04.13, 10:52
      https://tinyurl.com/ccwkmz3

Nu i po świętach!

Nareszcie!

Baranek świąteczny mi już uszami wyłaził!

Ot, co...

By the way:

Oryginalny link do tego obrazka wynosi 11111 znaków.

Kto sobie takie adresy wymyśla?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka