asiouek 15.06.08, 19:01 Co mi byście polecili w tym zakresie? Mieszkam jakieś 300km od Harzu, ale to podobno niższe niż Bieszczady? Alpy odpadają, polećcie coś niedaleko NRW)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiouek Re: co chcesz tam robić? wspinać się czy spacerow 15.06.08, 21:24 bardziej wędrować, wspinaczkę uprawiałam ostatnio 7 lat temu i obawiam się, że od tego czasu moja doopa zbyt nabrała ciężaru, ażebym ją podźwignąć mogła na skałkach Mieszkam przy Teutoburger Wald i podoba mi się okolica, ale myślałam o czymś takim bardziej skalistym! Odpowiedz Link
annajustyna Re: Niemnieckie góry 15.06.08, 19:50 Polecam Alpy, ale to troche daleko od Ciebie... Odpowiedz Link
annajustyna Re: Niemnieckie góry 15.06.08, 19:50 Sorry, przeczytalam Twoj post zbyt mlo dokladnie Odpowiedz Link
jureek Re: Bliżej nie ma 17.06.08, 20:37 ja.nusz napisał: > www.skihalleneuss.de/ Ło matko! Ale perwersja! Kiedyś lubiłem jeździć na nartach, ale jak gdzieś w Austrii głośniki z muzyką na stoku zobaczyłem, przerzuciłem się na biegówki. Biegam prawie koło domu w Taunusie (jak śnieg spadnie - w tym roku nie pobiegałem sobie wcale). Jura Odpowiedz Link
fan.club Re: Niemnieckie góry 15.06.08, 20:10 Góry do wędrowania: Eiffel, Teutoburger Wald, Rothaargebirge. Odpowiedz Link
nana_c polecam Harz 16.06.08, 01:44 moze sie spotkamy na Brocken- nawet moja niekondycyjna mama i ciotka weszly Odpowiedz Link
asiouek Re: polecam Harz 17.06.08, 11:28 No to posprawdzam sobie te wasze sugestie w internecie i ruszam... A powiedzcie, tu w górach dużo się pęta młodzieży z gitarami i są schroniska młodzieżowe z klimatem? I ogniska wieczorami? Bo jak nie, to faktycznie ruszam na Śnieżnik na przykłąd hyhyhy... Odpowiedz Link
jureek Re: polecam Harz 17.06.08, 20:33 asiouek napisała: > No to posprawdzam sobie te wasze sugestie w internecie i ruszam... > A powiedzcie, tu w górach dużo się pęta młodzieży z gitarami i są schroniska > młodzieżowe z klimatem? I ogniska wieczorami? Bo jak nie, to faktycznie ruszam > na Śnieżnik na przykłąd hyhyhy... Jeśli młodzież, to nie z gitarami, lecz an rowerach górskich, a najwięcej spotkasz sympatycznych emerytów z takimi śmiesznymi kijkami (nordikłolking to się chyba nazywa. Schroniska? Zapomnij, to po prostu hotele albo knajpy, jak wszędzie (nie piszę o Alpach, tam jeszcze są schroniska z charakterem, takie jak np. w Beskidzie Żywieckim). Ogniska? Chcesz, żeby straż pożarna na sygnale przyjechała? Chyba jednak Śnieżnik lepszy będzie. Karkonoszy też nie polecam, towarzystwo tam podobne jak w niemieckich Mittelgebirge, czyli przewaga emerytów. Ogólnie rzecz biorąc - niemieckie Mittelgebirge krajobrazowo piękne, ale atmosferycznie daleko im do Beskidu Żywieckiego, Babiej Góry, Małej Fatry, Masywu Śnieżnika czy Bieszczad. Jura Odpowiedz Link
asiouek Re: jedź do Karpacza n/t 17.06.08, 11:30 Real, w Karpaczu vel Szklarskiej byłam 16 razy. To standardowy cel podróży mojej rodziny, od 15 lat. Jak już nie mają co wymyśleć, to jadą do Karpacza... Myślałam, że w tym roku rodzice rzucą się na Krym, bo tak planowali... A tu wczoraj dostałam zaproszenie na rodzinny wypad w Karkonosze hłehłehłe... Odpowiedz Link
buka007 Re: bo tam jest po prostu ślicznie!!! 17.06.08, 22:13 tak jest!!! ślicznie!! ) Odpowiedz Link