Dodaj do ulubionych

Niemnieckie góry

15.06.08, 19:01
Co mi byście polecili w tym zakresie? Mieszkam jakieś 300km od Harzu, ale to
podobno niższe niż Bieszczady?
Alpy odpadają, polećcie coś niedaleko NRWsmile))
Obserwuj wątek
    • realdirect co chcesz tam robić? wspinać się czy spacerować? 15.06.08, 19:45
      • asiouek Re: co chcesz tam robić? wspinać się czy spacerow 15.06.08, 21:24
        bardziej wędrować, wspinaczkę uprawiałam ostatnio 7 lat temu i obawiam się, że
        od tego czasu moja doopa zbyt nabrała ciężaru, ażebym ją podźwignąć mogła na
        skałkach tongue_out

Mieszkam przy Teutoburger Wald i podoba mi się okolica, ale myślałam o czymś
        takim bardziej skalistym!
        • realdirect Sauerland! Kahler Asten, Winterberg n/t 15.06.08, 22:33
          • jecki.p Kahler Asten... 16.06.08, 00:47
            - to rzeczywiscie choooolernie skaliste !
            smile
            j.
            • realdirect no przecież ona chce wędrować a nie 16.06.08, 01:16
              dźwigać dupę.
    • annajustyna Re: Niemnieckie góry 15.06.08, 19:50
      Polecam Alpy, ale to troche daleko od Ciebie...
      • annajustyna Re: Niemnieckie góry 15.06.08, 19:50
        Sorry, przeczytalam Twoj post zbyt mlo dokladniewink
    • ja.nusz Re: Bliżej nie ma 15.06.08, 19:55
      www.skihalleneuss.de/
      • jureek Re: Bliżej nie ma 17.06.08, 20:37
        ja.nusz napisał:

> www.skihalleneuss.de/

Ło matko! Ale perwersja! Kiedyś lubiłem jeździć na nartach, ale jak gdzieś w
        Austrii głośniki z muzyką na stoku zobaczyłem, przerzuciłem się na biegówki.
        Biegam prawie koło domu w Taunusie (jak śnieg spadnie - w tym roku nie
        pobiegałem sobie wcale).
        Jura
    • fan.club Re: Niemnieckie góry 15.06.08, 20:10
      Góry do wędrowania: Eiffel, Teutoburger Wald, Rothaargebirge.
    • realdirect jedź do Karpacza n/t 16.06.08, 01:17
      • nana_c polecam Harz 16.06.08, 01:44
        moze sie spotkamy na Brocken- nawet moja niekondycyjna mama i ciotka weszly wink
        • asiouek Re: polecam Harz 17.06.08, 11:28
          No to posprawdzam sobie te wasze sugestie w internecie i ruszam...
          A powiedzcie, tu w górach dużo się pęta młodzieży z gitarami i są schroniska
          młodzieżowe z klimatem? I ogniska wieczorami? Bo jak nie, to faktycznie ruszam
          na Śnieżnik na przykłąd hyhyhy...
          • jureek Re: polecam Harz 17.06.08, 20:33
            asiouek napisała:

> No to posprawdzam sobie te wasze sugestie w internecie i ruszam...
            > A powiedzcie, tu w górach dużo się pęta młodzieży z gitarami i są schroniska
            > młodzieżowe z klimatem? I ogniska wieczorami? Bo jak nie, to faktycznie ruszam
            > na Śnieżnik na przykłąd hyhyhy...

Jeśli młodzież, to nie z gitarami, lecz an rowerach górskich, a najwięcej
            spotkasz sympatycznych emerytów z takimi śmiesznymi kijkami (nordikłolking to
            się chyba nazywa. Schroniska? Zapomnij, to po prostu hotele albo knajpy, jak
            wszędzie (nie piszę o Alpach, tam jeszcze są schroniska z charakterem, takie jak
            np. w Beskidzie Żywieckim). Ogniska? Chcesz, żeby straż pożarna na sygnale
            przyjechała? Chyba jednak Śnieżnik lepszy będzie. Karkonoszy też nie polecam,
            towarzystwo tam podobne jak w niemieckich Mittelgebirge, czyli przewaga
            emerytów. Ogólnie rzecz biorąc - niemieckie Mittelgebirge krajobrazowo piękne,
            ale atmosferycznie daleko im do Beskidu Żywieckiego, Babiej Góry, Małej Fatry,
            Masywu Śnieżnika czy Bieszczad.
            Jura

• asiouek Re: jedź do Karpacza n/t 17.06.08, 11:30
        Real,
        w Karpaczu vel Szklarskiej byłam 16 razy. To standardowy cel podróży mojej
        rodziny, od 15 lat. Jak już nie mają co wymyśleć, to jadą do Karpacza...
        Myślałam, że w tym roku rodzice rzucą się na Krym, bo tak planowali... A tu
        wczoraj dostałam zaproszenie na rodzinny wypad w Karkonosze hłehłehłe...
        • realdirect bo tam jest po prostu ślicznie!!! 17.06.08, 21:17
          • buka007 Re: bo tam jest po prostu ślicznie!!! 17.06.08, 22:13
            tak jest!!! ślicznie!! smile)
            • jureek Re: und gemütlich!!! 17.06.08, 22:25
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka