big.stach 07.03.09, 00:37 Uwaga, ostry film. www.youtube.com/watch?v=Mn5XvXfMJt0 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lokis1271 Molodcy rebiata, pobiedili faszistov ! 07.03.09, 07:11 Witam Państwa ! Soczysty, ale celny komentarz internauty Co6a4eHok, cyt.: "Чую, чую что вас пиздят как щенков в Русском городе Одесса и будут пиздить, пока от вас не останется один миф". www.youtube.com/watch?v=Mn5XvXfMJt0 Pozdrawiam L. Bodio Odpowiedz Link
liberum_veto Ukraińcy biją banderowców w Odessie. 07.03.09, 13:00 Депутат Одеської міської ради, лідер партії «Родіна» Ігор Марков зі своїми прибічниками власноруч жорстоко б'є учасників мирної акції протесту в Одесі. Jeśli dobrze zrozumiałem, to na czele bojówki, która rozpędziła tą faszystowską demonstrację, stał deputowany Rady Miejskiej Odessy. Na Ukrainie to typowe. Do władzy rwą się jak nie pospolici bandyci, złodzieje i kryminaliści, to co najmniej sympatycy faszystowskich zbrodniarzy spod znaku UPA, OUN i SS Galizien. Odpowiedz Link
pisz_pan_na_berdyczow Re: Ukraińcy biją banderowców w Odessie. 07.03.09, 18:10 Ale banderowcy ciency...tylko w gębie mocni...no kiedyś wychodziło im też nieźle mordowanie dzieci, kobiet i starców - oczywiście, gdy byli w przewadze... Odpowiedz Link
bastion44 Re: Ukraińcy biją banderowców w Odessie. 07.03.09, 19:06 pisz_pan_na_berdyczow napisał: > Ale banderowcy ciency...tylko w gębie mocni...no kiedyś wychodziło > im też nieźle mordowanie dzieci, kobiet i starców - oczywiście, gdy > byli w przewadze... Budowę "Samostijnej" rozpoczynają od całowania ulic. Odpowiedz Link
hansgrubber Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 08.03.09, 11:48 Jakos nie mogę wzbudzic w sobie sympatii do bijacych. Odpowiedz Link
orzelbialy15 Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 08.03.09, 14:25 Nie chodzi tu o sympatię.Myślę,że sposób i metody rozpędzenia tej w sumie pokojowej demonstracji są godne potępienia.Nie wolno gloryfikować "bohaterów" bijących w sumie bezbronnych ludzi;szczególnie na tym forum.Należy pamiętać,że Rosjanie nigdy nie darzyli nas jak i Ukraińców sympatią.Zawsze te dwa narody były manipulowane przez sowietów.Zawsze przyjażń z Rosja czy to ZSRR kończyła się dla tych narodów katastrofą. Odpowiedz Link
hansgrubber Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 08.03.09, 17:57 Ok zgoda. Po prostu nie rozumiem przebijajacej z niektorych wpisow satyfakcji ze dolozyli banderowcom. Odpowiedz Link
lokis1271 Na Podlasiu nie było UPA 08.03.09, 20:13 Witam Kolego Hansie ! Domyślam się, że Twojej Rodzinie na Podlasiu nikt z band OUN-UPA gardeł nie podrzynał, dlatego wielu jeszcze rzeczy chyba nie zrozumiesz. Osobiście jestem rad, że rosyjscy druzja nie dają sobie w kaszę dmuchać w Odessie i rozgonili faszystowską demonstrację. Jeżeli będą (Rosjanie) konsekwentni, to w ich mieście nazizm w ukraińskim wydaniu na pewno nie zapuści korzeni tak jak w Polsce. Czego im (Rosjanom i Ukraińcom) życzę z całego serca. Jak to mówią w Odessie: - Biej faszistkovo gada ! Pozdrawiam L. Bodio Odpowiedz Link
hansgrubber Re: Na Podlasiu nie było UPA 08.03.09, 21:40 1. Zgoda - bestialskiego bicia nie rozumiem, moze Ty rozumiesz i nawet usprawiedliwiasz ale czym sie wtedy roznisz od dzisiejszych zwolennikow UPA, ktorzy tez znajduja usprawiedliwienia brzydkich czynow? Wedlug mnie niczym. 2. Zemsta tym z Wolynia nic nie pomoze. Odpowiedz Link
mat120 Re: Na Podlasiu nie było UPA 08.03.09, 22:26 ale czym sie wtedy roznisz od dzisiejszych zwolennikow UPA, ktorzy tez znajduja usprawiedliwienia brzydkich czynow? Wedlug mnie niczym. Hans, na litość boską, miej proporcje mocium panie! Odpowiedz Link
hansgrubber Re: Na Podlasiu nie było UPA 08.03.09, 23:03 Moja proporcja polega na tym by nie godzic sie na przemoc, ktora nie jest obrona. Odpowiedz Link
lokis1271 Samoobrona to nie bestialstwo 09.03.09, 07:00 Witam Kolego Hansie ! Wybacz, ale każdy ma prawo bronić siebie i swoich bliskich. Rosjamie w Odessie najpierw grzecznie poprosili faszystów aby sobie poszli (cyt.: - "...bandierowcy, idi...), gdy ci nie usłuchali i kontynuowali faszystowski sabat nienawiści, w ruch poszły siłowe argumenty, ponieważ nieproszonych gości każdy (również Rosjanie) ma prawo wyprosić i użyć siły w razie oporu. Nikt tam nie zginął, nikomu nie obcinano piersi i nie rozpruwano brzuchów. Widziałem również, że Rosjanie kobiety-banderówki zostawili w spokoju. Więc nie porównuj kolego Hansie samoobrony z bestialstwem, bo inaczej niczym nie będziesz się różnił od red. Smolińskoho. Pozdrawiam L. Bodio Odpowiedz Link
hansgrubber Re: Samoobrona to nie bestialstwo 09.03.09, 10:57 Kopanie w twarz lezacego nazywasz samoobrona? Odpowiedz Link
lokis1271 Re: Samoobrona to nie bestialstwo 09.03.09, 19:49 Witam Kolego Hansie ! Faktycznie Rosjanin trochę przesadził, mógł poczekać, aż banderowiec wstanie. Nie zmienia to jednak istoty rzeczy. Ukraińscy faszyści (np. UNA-UNSO) wcale się nie kryją z zamiarem deportacji (czytaj: eksterminacji) Rosjan z terytorium obecnego państwa ukraińskiego, więc trudno dziwić się podenerwowaniu tych ostatnich. Z tego względu ich zachowania w powyższym nagraniu nazwałbym, trawestując słowa znanego nam pijaka z PuK-u, jako: "odstraszanie okupantów rosyjskiej Odessy". Być może nieco brutalne, ale mimo wszystko mające charakter samoobrony. Pozdrawiam L. Bodio Odpowiedz Link
pisz_pan_na_berdyczow Re: Samoobrona to nie bestialstwo 09.03.09, 19:56 a swoja drogą zastanawiam się czy w Odessie Bogdan Huk też byłby taki pewny siebie)) Odpowiedz Link
mat120 Re: Samoobrona to nie bestialstwo 09.03.09, 20:40 lokis1271 napisał: trawestując słowa znanego nam pijaka z PuK-u, jako "odstraszanie okupantów rosyjskiej Odessy". Być może nieco brutalne, ale mimo wszystko mające charakter samoobrony. "Life is brutal" - jak mawia naczelny waryjat z PUK. Okupanci cudzych ziem muszą się liczyć z zemstą tubylców. A i tak mieli szczęście, że ich nie porżnęli piłami na kawałeczki. Odpowiedz Link
hansgrubber Re: Samoobrona to nie bestialstwo 09.03.09, 22:21 Nie zgadzam sie z Wami. Przemoc i to kazda nalezy tepic i sie od niej odcinac. Gdy sie zaczyna to relatywizowac droga do zbrodni otwarta. Odpowiedz Link
lokis1271 Re: Samoobrona to nie bestialstwo 10.03.09, 07:23 Szanowny Kolego Hansie ! Masz słuszną rację - "Przemoc i to kazda nalezy tepic i sie od niej odcinac" - dlatego jestem zdania, że kilka rozbitych banderowskich nosów to niewielka cena za zapobieżenie w przyszłości kolejnemu ludobójstwu. Tym razem w wydaniu UNA-UNSA, w Odessie. Pozdrawiam L. Bodio Odpowiedz Link
hansgrubber Re: Samoobrona to nie bestialstwo 10.03.09, 11:38 To najgorszy sposob zapobiegania takiemu niebezpieczenstwu. Odpowiedz Link
lokis1271 Re: Samoobrona to nie bestialstwo 10.03.09, 19:17 Witam Kolego Hansie ! A jaki sposób Twoim zdaniem jest najlepszy ? Pozdrawiam L. Bodio Odpowiedz Link
hansgrubber Re: Samoobrona to nie bestialstwo 10.03.09, 20:53 Im wiecej argumentow tym lepiej, i mniej przemocy tym jeszcze lepiej. Odpowiedz Link
mat120 Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 08.03.09, 18:42 orzelbialy15 napisał: Nie wolno gloryfikować "bohaterów" bijących w sumie bezbronnych ludzi;szczególnie na tym forum. Słusznie, słusznie kolego Orle. Mnie szczególnie zabolało bezczeszczenie czerwono-czarnych flag a i niemrawe przy tej bijatyce zachowanie milicjantów. Odpowiedz Link
orzelbialy15 Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 08.03.09, 19:23 Z drugiej strony ciekawe jaki scenariusz miała by pokojowa demonstracja z biało-czerwonymi flagami w centrum Lwowa,której uczestnikami byli by młodzi Polacy oraz weterani z leśnych oddziałów;19pp,26pp,40pp i 14p.uł.AK biorących udział w Operacji "Burza" pod Lwowem. Odpowiedz Link
mat120 Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 08.03.09, 19:48 orzelbialy15 napisał: Z drugiej strony ciekawe jaki scenariusz miała by pokojowa demonstracja z > biało-czerwonymi flagami w centrum Lwowa,której uczestnikami byli by młodzi > Polacy oraz weterani z leśnych oddziałów;19pp,26pp,40pp i 14p.uł.AK biorących > udział w Operacji "Burza" pod Lwowem. Trudno powiedzieć. Wiadomo natomiast, że przemarsze banderowców przez Peremyszl odbywały się, co dziwne, w spokojnej atmosferze. Skoro już dywadujemy o różnych marszach to ciekawe jak zareagowaliby warszawiacy na przemarsz ulicami Warszawy kombatantów Waffen SS? Odpowiedz Link
mat120 Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 08.03.09, 19:57 A tu link - UPA znów w Przemyslu; pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:UPAPrzemysl.jpg&filetimestamp=20071014110211 Odpowiedz Link
pisz_pan_na_berdyczow Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 09.03.09, 11:31 mat120 napisał: > A tu link - UPA znów w Przemyslu; > no...my (w przeciwieństwie do tych kacapów z Odessy)jesteśmy kurtuazyjni, tolerancyjni i wyrozumiali a oni tego nadużywają...obawiam się niestety, ze banderowcy biorą to za naszą słabość... Odpowiedz Link
wajskopf Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 09.03.09, 07:16 mat120 napisał: > Skoro już dywadujemy o różnych marszach to ciekawe jak zareagowaliby warszawiac > y > na przemarsz ulicami Warszawy kombatantów Waffen SS? być może właśnie tak - commons.wikimedia.org/wiki/Fileanok_reenacting_group_2.jpg i tak - commons.wikimedia.org/wiki/FileANOK_MAIN_MARKET_HEPPENING_2008.JPG ps. Nie byłbym jednak pewien, czy mieszkańcy Przemyśla, którzy obserwowali marsz byli w większości świadomi symboliki czerwono- czarnej flagi. Odpowiedz Link
liberum_veto czerwono-czarni 09.03.09, 13:16 Może myśleli, że to defiluje 1. Brzeska Brygada Saperów... sunshine.ipv.net.pl/~brygada/?page=17&category=29 Odpowiedz Link
mat120 Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 09.03.09, 20:42 wajskopf napisał: Nie byłbym jednak pewien, czy mieszkańcy Przemyśla, którzy obserwowali marsz byli w większości świadomi symboliki czerwono- czarnej flagi. No nie wiem. Wydaje się jednak, że w Przemyślu mają dobrą pamięć. Odpowiedz Link
wajskopf Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 10.03.09, 07:12 mat120 napisał: > wajskopf napisał: > Nie byłbym jednak pewien, czy mieszkańcy Przemyśla, którzy > obserwowali marsz byli w większości świadomi symboliki czerwono- > czarnej flagi. > > No nie wiem. Wydaje się jednak, że w Przemyślu mają dobrą pamięć. Tylko kto?. Pamięć u większości jest na ogół dobra ale krótka. Przemarsz młodzieży w rocznicę " OW " z dwoma wojskowymi na szpicy pochodu, ubranymi w zielone mundury, z lekka siwiejących moze tylko budzić sympatie do szlachetnej służby w trudnej "saperskiej pracy" w okresie powojennym - jak zauważył nie bez racji Liberum Veto. Odpowiedz Link
mat120 Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 10.03.09, 07:29 wajskopf napisał: Tylko kto?. Pamięć u większości jest na ogół dobra ale krótka. Flagę ukraińską znają tam chyba jednak wszyscy.(?) Odpowiedz Link
wajskopf Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 10.03.09, 16:00 mat120 napisał: > wajskopf napisał: > Tylko kto?. Pamięć u większości jest na ogół dobra ale krótka. > > Flagę ukraińską znają tam chyba jednak wszyscy.(?) Czerwono-czarną ? Odpowiedz Link
mat120 Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 10.03.09, 19:25 wajskopf napisał: Czerwono-czarną ? Nie, tę tuż obok. Odpowiedz Link
liberum_veto flaga UPA 10.03.09, 21:58 wajskopf napisał: > Nie byłbym jednak pewien, czy mieszkańcy Przemyśla, którzy > obserwowali marsz byli w większości świadomi symboliki czerwono- > czarnej flagi. Ja jestem nawet pewien, że symbolika czerwono-czarnej flagi jest w Polsce zupełnie nieznana i nawet w Przemyślu nie kojarzy tych barw z UPA nawet i 1 procent mieszkańców. Może najwyżej 1 promil Flaga UPA nie jest znakiem tak rozpoznawalnym jak hitlerowska swastyka. pl.wikipedia.org/w/index.php? title=Plik:Flag_of_UPA.svg&filetimestamp=20080331192355 PS. A barwy czerwono-czarne kojarzyły mi się raczej ze słynnym klubem piłkarskim AC Milan Odpowiedz Link
bastion44 Re: flaga UPA 11.03.09, 08:32 liberum_veto napisał: > PS. A barwy czerwono-czarne kojarzyły mi się raczej ze słynnym > klubem piłkarskim AC Milan A mnie się kojarzą z zespołem powstałym w 1960r.Czerwono-Czarni.Przez zespól przeszło wielu piosenkarzy i muzyków międz innymi:M.Burano,J.Lech,K.Sobczyk,S.Krajewski,R.Poznakowski,W.Gąsowski. Odpowiedz Link
liberum_veto Re: flaga UPA 12.03.09, 12:37 Ano, ano, też o nich pomyślałem. I kto by przypuszczał, że śpiewając niewinne z pozoru piosenki typu "Bądź dziewczyną moich marzeń", "Chłopiec z gitarą", "Dwudziestolatki", "Jedziemy autostopem", "Mały Książę", "Nie bądź taki Szybki Bill", "O mnie się nie martw" czy "Trzynastego" zespół Czerwono-Czarni uprawiał nachalną propagandę wrażej UPA... )) pl.wikipedia.org/wiki/Czerwono-Czarni jeszcze raz link do flagi UPA, proszę zapamiętać raz na jutro pl.wikipedia.org/w/index.php? title=Plik:Flag_of_UPA.svg&filetimestamp=20080331192355 Odpowiedz Link
podkarpacie_nieukraina Re: flaga UPA 11.03.09, 09:47 Aktualnie czerwono -czarna flaga jest symbolem UNA_UNSO-organizacji ukraińskich faszystów(ulubieńcy darina o czym mało kto wie)z siedziba we-....Lwowie.nawiązuje bezposrednio do tradycji faszystowskich i współpracuje z takimi organizacjami jak NPD w Niemczech.Str.internet."Ukrainian NF Falange" Odpowiedz Link
donawan Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 09.03.09, 10:42 Cyrk na kołach!!!!! Mimo że całkowicie sprzeciwiam się Banderowcom to całe te zajście budzi niesmak, paru osiłków zlało o wiele słabszych banderowców a najlepsza była w tym wszystkim policja prócz poklepywania po placach to nie robiła tam praktycznie nic albo sami się bali albo było im to na ręke, każdy ma prawo demonstrować swoje poglądy niezależnie jakie one by były, to że ktoś chce przylać sympatykowi UPA za jego poglądy mnie nie dziwi ale chociaż żeby siły były wyrównane, pobici tego ostatniego gościa było już niezłym przegięciem mogli go przecież zabić. Odpowiedz Link
pisz_pan_na_berdyczow ale fakt, że banderowcy to cieniasy 09.03.09, 11:28 Paskudna i akcja...i reakcja...ale najbardziej uderzyło mnie w tym to, że takie cieniasy z tych banderowców...a i tak to byli ci odważniejsi, bo raczej mało słychać o banderowskich demonstracjach w tamtych rejonach... Odpowiedz Link
pisz_pan_na_berdyczow w Odessie nigdy nie było zmiłuj;) 10.03.09, 21:49 www.youtube.com/watch?v=K5wgyLwOUH4 Odpowiedz Link
podkarpacie_nieukraina Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 11.03.09, 11:27 Nie kazdy ma prawo demonstrować swoje poglądy-zwłaszcza faszyści. Odpowiedz Link
kleksa Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 11.03.09, 13:41 Rosjanie nie są idiotami.Dobrze wiedzą, że banderowców nalezy dławic juz w zarodku.Pokroisz im reka kromkę chleba,to ci tę rekę odetną siekierą.Banderowcy nigdy się nie zmienią! Odpowiedz Link
natka134 Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 11.03.09, 14:05 Jedni nacyki pobili drugich nacyków za to, że czytali agitkę i flagi trzymali...pobili mocno, człowiek trafił na reanimacje, nie wiadomo, czy żyje...A trzeci nacyki biją brava z zachwytu. Coś tam bylo u Lema o konklawie i ludożerstwie, mial racje. Mimo wszystko nie życzę tym ludziom, zeby leżeli w kałuży krwi. www.anti-orange-ua.com.ru/component/option,com_datsogallery/Itemid,77/func,detail/ca tid,6/id,195/ visualrian.ru/storage/PreviewWM/1845/62/184562.jpg io.ua/895390p odwaga opuściła bohatera" Сам лидер «Родины» полагает, что, попав в следственный изолятор, он из него не выйдет. - Я опасаюсь за свою жизнь, - сказал политик в телефонном интервью «Таймеру». timer.od.ua/?p=8275 Odpowiedz Link
mat120 Re: Rosjanie biją banderowców w Odessie. 11.03.09, 17:34 natka134 napisała: Jedni nacyki pobili drugich nacyków za to, że czytali agitkę i > flagi trzymali...pobili mocno, człowiek trafił na reanimacje, nie > wiadomo, czy żyje...A trzeci nacyki biją brava z zachwytu. A czwarte nacyki leją krokodyle łzy nad drugimi, którzy są ofiarami wyłącznie własnych, niezbyt przemyślanych decyzji.... Odpowiedz Link
liberum_veto Markow - "zbawca" Ukrainy 11.03.09, 19:08 natka134 napisała: > odwaga opuściła "bohatera" Coś podobnego... A jeszcze kilka dni temu ten bandzior pozował na zbawcę Ukrainy, przedstawiał swój plan ratunkowy... "Lekarzu", lecz się sam revisor.od.ua/article/Igor_Markov_predlogil_svoj_variant_spaseniya_Ukr/ И. Марков: нужна срочная федерализация государства, по-другому, — мы не сохраним страну. У нас ментально 2-3 Украины. И если мы будем дальше предлагать говорить на западе по-русски, а на востоке по- украински — предлагать каждой стороне своих героев — то ни чем хорошим это не закончится. Поэтому федерализация — путь спасения государства, иначе мы просто потеряем его. Odpowiedz Link