Dodaj do ulubionych

Jak rozpętali II wojnę światową

01.09.08, 18:01
Maniek Kociniak próbował twierdzić, że to on.

Pozwolę sobie przypomnieć, że było jednak trochę inaczej.

69 lat temu faszystowskie Niemcy napadły na Polskę łamiąc tym samym wszystkie
konwencje, które były do złamania.
Uznałem za ważne przypomnieć o tym właśnie na tym forum, ponieważ jak widać w
innych wątkach, nie brakuje tu obrońców brunatnego terroru. Szczególnie
groteskowego znaczenia nabiera ten fakt w obliczu tego, że są to roczniki
powojenne pochodzące z terenów na wschódod Odry.
Obserwuj wątek
    • jecki.p Re: Jak rozpętali II wojnę światową 01.09.08, 18:08
      Chwala poleglym obroncom Polski !
      (Niepoleglym tez).
      j.
    • lepian4 Re: Jak rozpętali II wojnę światową 01.09.08, 18:28
      Przytocz chocby jedna osobe, ktora wychwala faszyzm.

Jesli w w kontekscie II wojny swiatowej ktos z nas wspomni, ze
      chocby zajecie Zaolzia bylo zlamaniem wszalkich konwencji, to daleko
      jest nam jeszcze do gloryfikowania faszyzmu. Nie jest chyba zadna
      tajemnica, ze lewctwo, ktore tak usilnie bronisz, jest dzis
      najwiekszym zagrozeniem dla Niemiec. Die Linke juz od dawna nie
      ukrywa przyjazni z ugrupowaniami terrorystycznymi. Zachowanie ich na
      przeroznych demonstracjach, tudziez nawet na naszym forum ukazuje
      idiotyczne oblicze fanatykow utopii zaklamanej historii. W tym
      kontescie groteskowe sa twoje bezpodstawne zarzuty, nie powojenne
      roczniki.

Wacpanie, racz wspomniec tez, ze ci, ktorymi tak chetnie straszysz,
      tworzyli szeregi narodowego socjalizmu. Najblizej temu ruchowi jest
      jednak lewactwu. Strzesz sie sam przed soba!!
      • ja.nusz Re: Lepian, du bist ein Knallkopf 01.09.08, 18:41
        Może punkt po punkcie:

1. Co wspólnego z II wojną światową ma zajęcie Zaolzia?
        2. Njwiększym zagrożeniem dla Niemiec są jednostki twojego pokroju.
        3. Zapamiętaj - brunatnego gówna nie wybielisz ani czerwonym ani innym.
        • jecki.p skoro wiec mamy do czynienia 01.09.08, 19:03
          z tyloma rodzajami gowna, rodzi sie pytanie, czy bedac przeciwko jednemu
          rodzajowi gowna, np. - jak je byles laskaw nazwac - islamskiemu, trzeba byc
          innym glownem, np. brunatnym ?
          prawdopodobnie jest to moj DENKFEHLER, ale taka jawi mi sie Twoja logika...
          j.
          • ja.nusz Re: skoro wiec mamy do czynienia 01.09.08, 19:21
            Zapytam w najprostrzy możliwy sposób. Czy bądąc antyfaszystą jestem
            automatycznie komunistą?
            • jessi_a Re: skoro wiec mamy do czynienia 01.09.08, 19:24
              a widzisz,dokladnie mozna sie zapytac, czy ktos, kto nie chce
              meczetow i panoszenia sie islamu w Niemczech, to jest automatycznie

brunatny albo stukniety?
              • jecki.p BA !!! 01.09.08, 19:36
                j.
                • maria421 Re: BA !!! 01.09.08, 19:48
                  Jak juz wiemy Janusz nie ma zwyczaju odpowiadac na pytania, a kto mu sie takimi
                  pytaniami naprzykrza (jak ja) to jest stukniety; ale ja jednak sprobuje i zapytam:

Kto z nas na tym forum popiera faszyzm, neonazizm , jakikolwiek ekstremizm czy
                  tez terror?

Zechcesz Januszu odpowiedziec?
              • ja.nusz Re: Jessi, u Ciebie też pomroczność jasna? 02.09.08, 02:45
                jessi_a napisała:

> a widzisz,dokladnie mozna sie zapytac, czy ktos, kto nie chce
                > meczetow i panoszenia sie islamu w Niemczech, to jest automatycznie
                >
                > brunatny albo stukniety?

Czy ja kogokolwiek nazwałem tu faszystą TYLKO z tego powodu, że jest
                przeciwnikiem budowy wielkiego meczetu? Ja od kilku dni zwracam jedynie uwagę na
                to, że "pro Köln e.V." jest neonazistowską organizacją, która niestety ma na
                tym forum swoich wielbicieli.

A teraz dotarłem do mojego hotelu w Bergamo i o 2:42 wypiję na pohybel kutasom z
                pro Köln i ichnim sympatykomn. Sieg heil!!!
                >
                • lepian4 Re: Jessi, u Ciebie też pomroczność jasna? 02.09.08, 04:33
                  "Czy ja kogokolwiek nazwałem tu faszystą TYLKO z tego powodu, że jest
                  przeciwnikiem budowy wielkiego meczetu?"

Tak, czyniles to wielokrotnie. Przyklad rzucasz jednym tchem:

"Ja od kilku dni zwracam jedynie uwagę na to, że "pro Köln e.V."
                  jest neonazistowską organizacją, która niestety ma na tym forum
                  swoich wielbicieli."

Janusz, swego czasu nalegales, by cala Polonia pielegnowala swoj
                  jezyk ojczysty. Czytajac twoje zaburzenia emocjonalne, dochodze do
                  wniosku, ze sie nie zrozumielismy. Pielegnacja jezyka nie polega na
                  opowiastkach o gownie, kutasach, zarzucaniu innym faszystowskich
                  pogladow, zwlaszcza z tak silna lewacka dawka naiwnosci.

Towarzyszu, co chciales powiedziec, wyrzucajac z siebie: Sieg heil!?
                  Marna to prowokacja, zwlaszcza, ze bronisz tych, ktorzy z okrzykiem
                  na ustach: Allah jest wielki, stosuja te same srodki oglupiania i
                  restrykcji, co faszysci, ktorymi tak bardzo sie brzydzisz.

• ja.nusz Re: Jessi, u Ciebie też pomroczność jasna? 02.09.08, 09:15

Rzucam jednym tchem:
                    Lepian, miałem cię za bardziej rozgarniętego. Ja uważam proKöln za organizację
                    neonazistowską nie tylko z tego powodu, że jest przeciwko meczetowi. O tym była
                    tu mowa już wcześniej, ale tobie chyba ruciło sią na oczy.
                    • maria421 Re: Jessi, u Ciebie też pomroczność jasna? 02.09.08, 10:07
                      Janusz, jezeli uwazasz Pro Köln za organizacje neonazistowska to powienienes
                      powiedziec DLACZEGO.

Kiedy o to pytamy, nie opdowiadasz a za to obrzucasz nas obelgami.
                      • ja.nusz Re: O Maryjo 02.09.08, 10:52
                        Specjalnie dla ciebie Marysieńko:

podawałem tu niejeden przykład dlaczego proKöln uważane za organizację
                        faszyzującą. Są to przykłady, pod którymi podpisuję sę obiema rękami, traktuj to
                        więc proszę jako moje zdanie. Czy chcesz mnie zmusić, żebym to wszystko
                        przepisywał? Dotarło?
                        • maria421 Re: O Maryjo 02.09.08, 11:13
                          Janusz, wiec mam rozumiec ze Ty nie masz wlasnego zdania tylko bezkrytycznie
                          przyjmujesz to co inni napisza?

Verfassungsschutz NIE UZNALO Pro Köln za organizacje neonazistowska, lecz za
                          organizacje o ASPIRACJACH skrajnie prawicowych.

Widzisz roznice?
                          • ja.nusz Re: O Maryjo 02.09.08, 11:26
                            maria421 napisała:

> Janusz, wiec mam rozumiec ze Ty nie masz wlasnego zdania tylko bezkrytycznie
                            > przyjmujesz to co inni napisza?

Co ja na to poradzę, że moje zdanie pokrywa się z tym co podawałem jako przykład.
                            • maria421 Re: O Maryjo 02.09.08, 12:33
                              Podawales tez link do Wikipedii, w ktorym jest wyraznie napisane o "aspiracjach
                              skrajnie prawicowych" Pro Köln, a nie o neonazistowskim charakterze tej organizacji.
                              • jureek Re: O Maryjo 02.09.08, 13:39
                                maria421 napisała:

> Podawales tez link do Wikipedii, w ktorym jest wyraznie napisane o "aspiracjach
                                > skrajnie prawicowych" Pro Köln, a nie o neonazistowskim charakterze tej organiz
                                > acji.

A to już czepianie się słówek jest. Nie zauważyłem jakoś, żeby Ci przeszkadzało,
                                gdy wszystko, co nie dość prawicowe jest nazywane jest lewactwem.
                                Jura
                                • maria421 Re: O Maryjo 02.09.08, 14:28
                                  Jura, co innego uogolnianie a co innego okreslanie konkretnej organizacji.
                                  Pojecie "lewactwo" jest pojeciem uogolniajacym, natomiast pojecie neonazizm jest
                                  konkretnym pojeciem, zdefiniowanym wedlug konkretnych kryteriow.
                                  • jureek Re: O Maryjo 02.09.08, 14:52
                                    Lewactwo jest pojęciem stygmatyzującym, podobnie zresztą jak neonazizm.
                                    Jura
                                    • maria421 Re: O Maryjo 02.09.08, 14:55
                                      jureek napisał:

> Lewactwo jest pojęciem stygmatyzującym, podobnie zresztą jak neonazizm.
                                      > Jura

Tym bardziej nalezy sie ostroznie obchodzic z uzywaniem takich pojec w stosunku
                                      do konkretnych organizacji.
                                      • jureek Re: O Maryjo 02.09.08, 15:07
                                        maria421 napisała:

> jureek napisał:
                                        >
                                        > > Lewactwo jest pojęciem stygmatyzującym, podobnie zresztą jak neonazizm.
                                        > > Jura
                                        >
                                        > Tym bardziej nalezy sie ostroznie obchodzic z uzywaniem takich pojec w stosunku
                                        > do konkretnych organizacji.

A w stosunku do ludzi? Uważam, że tym bardziej.
                                        Jura
                                        • maria421 Re: O Maryjo 02.09.08, 15:28
                                          W stosunku do ludzi tez. Ale na osobiste ataki na forum kazdy moze osobiscie
                                          odpowiedziec, moze sie bronic.
                                          Zadna organizacja tego robic tu nie moze.
                                        • lepian4 Re: O Maryjo 02.09.08, 15:34
                                          W stosunku do twoich pogladow, lewactwo jest jak ulal.

Pro Köln nie jest wcale przeciwko budowie meczetow, tylko przeciwko
                                          organizacji, ktora chce wybudowac Großmoschee. Widziales gdzies Pro
                                          Köln w innych dzielnicach, w ktorych budowane sa meczety? W Porzu
                                          dla przykladu wyrasta kolejny meczet. Ditib juz nie ukrywa, ze
                                          Großmoschee ma byc symbolem ich sily i wplywu, nie miejscem do
                                          modlitwy. Zreszta ten warzywniak wcale sie do tego nie nadaje. Ditib
                                          jest zdania, ze na Ehrenfeld beda zajazdzac wycieczki z calego
                                          swiata. Nikt juz nie bedzie chcial ogladac Kölner Dom itd. Sa tak
                                          zaslepieni swa glupota, ze az niemilo sie ich slucha. To przykre, ze
                                          lewactwo nie potrafi samodzielnie myslec. Zamiast tego pluje zolcia
                                          i snuje wspomnienia z II wojny swiatowej
                                          • jessi_a Re: O Maryjo 02.09.08, 17:36
                                            ja tez nie mam zaufania do tej organizacji. Dobrze, ze Shell i Obi
                                            nie zgodzily sie sprzedac swoich gruntow na Ehrenfeld. Monstrum
                                            byloby jeszcze wieksze.
                                          • jureek Re: O Maryjo 02.09.08, 19:09
                                            Wyobraź sobie, że mnie - lewakowi też nie podoba się budowa tak wielkiego
                                            meczetu, ale z tymi z Pro-Köln nie chciałbym mieć nic do czynienia. Wystarczyło
                                            mi poczytać parę ich linków podawanych przez Ciebie i Konrada, żeby zobaczyć ich
                                            całą demagogię.
                                            Jura
                                            • lepian4 Re: O Maryjo 02.09.08, 19:39
                                              Jureek, nie podawalem linkow o Pro Köln. Ostatecznie zapoznaj sie
                                              lepiej "z", nie "o". Ta subtelna roznica czesto wiele tlumaczy
                                              • jureek Re: O Maryjo 02.09.08, 20:21
                                                lepian4 napisał:

> Jureek, nie podawalem linkow o Pro Köln. Ostatecznie zapoznaj sie
                                                > lepiej "z", nie "o". Ta subtelna roznica czesto wiele tlumaczy

Jak nie Ty, to Konrad. I właśnie zapoznawałem się ze stronami ich autorstwa, a
                                                nie o nich. Takiego natężenia demagogii dawno nie czytałem. Przykład - sugestie
                                                jakoby tradycyjne partie nasyłały bojówki bijące sympatyków Pro-Köln. Sami się
                                                kompromitują, nie potrzebuję nawet czytać tego, co o nich się pisze.
                                                Jura
                                                • maria421 Re: O Maryjo 02.09.08, 22:18
                                                  Link do strony Pro Köln:

www.pro-koeln-online.de/
                                                  prosze o wskazanie tresci neonazistowskich czy ekstremalnie prawicowych.

P.S. Demagogia posluguja sie bez wyjatku wszyscy.
                                                  • jureek Re: O Maryjo 02.09.08, 22:38
                                                    Jest mi egal czy to neonaziści czy prawicowi ekstremiści. Ja nie chcę mieć z
                                                    nimi nic wspólnego. Ja nie oceniam ludzi po tym, skąd pochodzą, ani po tym, do
                                                    jakiego Boga się modlą, ani po tym, czy do łóżka idą z facetem, czy z kobietą.
                                                    Jura
                                                  • maria421 Re: O Maryjo 02.09.08, 22:48
                                                    jureek napisał:

> Jest mi egal czy to neonaziści czy prawicowi ekstremiści. Ja nie chcę mieć z
                                                    > nimi nic wspólnego. Ja nie oceniam ludzi po tym, skąd pochodzą, ani po tym, do
                                                    > jakiego Boga się modlą, ani po tym, czy do łóżka idą z facetem, czy z kobietą.
                                                    > Jura

A pod jakim katem oceniasz ludzi?
                                                    Bo jezeli pod katem tego co mowia i pisza to masz wlasnie okazje sie zapoznac.

"Grundgesetz statt Islamismus"- co jest zlego w tym hasle?
                                                  • jureek Re: O Maryjo 02.09.08, 23:47
                                                    maria421 napisała:

> A pod jakim katem oceniasz ludzi?
                                                    > Bo jezeli pod katem tego co mowia i pisza to masz wlasnie okazje sie zapoznac.

Zapoznałem się i na tej podstawie wyrobiłem sobie zdanie. takie zdanie, że nie
                                                    chcę mieć z nimi nic wspólnego, mimo iż też nie podoba mi się budowanie tak
                                                    wielkiego meczetu.

> "Grundgesetz statt Islamismus"- co jest zlego w tym hasle?

To jest złe, że fałszywie przedstawia rzeczywistość, że celowo rozbudza lęki, że
                                                    szczuje ludzi jednych na drugich, że sugeruje jakoby w Niemczech nie
                                                    obowiązywała Konstytucja, jakoby islamiści stali ponad prawem.
                                                    Jura
                                                  • ja.nusz Re: Obietnica 03.09.08, 01:26
                                                    Nie powiem tutaj nic negatywnego na temat stowarzyszenia Pro Köln - przynajmniej
                                                    do czasu, kiedy w którejkolwiek poważnej niemieckiej gazecie zostaną
                                                    potwierdzone stawiene tu m.in. przeze mnie zarzuty.

Do tego czasu mam jenak małą prośbę do wielbicieli tej organizacji. Proszę w
                                                    kilku prostych słowach o wyjaśnienie mi sensu poniższego przedsięwzięcia "Pro Köln":

www.wdr.de/themen/politik/nrw03/rechte_schuelerzeitung/index.jhtml

Lepian do tablicy!!
                                                  • lepian4 Re: Obietnica 03.09.08, 04:07
                                                    Jan.usz, doceniam fakt, ze nie rzucasz juz przeklenstwami. Poklepie
                                                    wiec cos ze specjalnymi dedykacjami dla ciebei.

Dlaczego mam sie wypowiadac na temat artykulu, w ktorym az roi sie
                                                    od bledow logicznych?
                                                    "Gelesen hat den Schund kaum einer", erzählt Daniel Bär!
                                                    Pomimo tego, wszyscy o tym dyskutuja!!!!!
                                                    WDR slynie z mzonek o multikulti. Gdy jakis Turas nauczy sie czytac,
                                                    szybko trafi do tego Sender i zostanie specjalista do spraw
                                                    integracji. Wystarczy spojrzec na ich program. Same bzdury o madrym
                                                    i obrotnym Ali, ktory juz dawno stanalby na nogi, gdyby nie wredni
                                                    Niemcy. Cala dobe drecza nas tez orientalna muzyka. Powiedzialem
                                                    orientalna, ale na koncu jezyka mam cos zupelnie innego. Skoro nawet
                                                    ty nie przeklinasz, postaram sie tego tez nie czyniac.

Wracajac do artykulu. Autor wspomina Zentralmoschee. Jest to pobozne
                                                    marzenie, czy tylko przejaw glupoty? W Niemczech funkcjonuje jedynie
                                                    Zentralrat der Exmuslime. Sami muzulmanie wcale nie sa
                                                    zainteresowani utworzeniem Zentralratu. Zreszta po co? Dzis dostaja
                                                    wiecej pieniedzy, a w tym chaosie nikt nie jest w stanie sprawdzic,
                                                    na co je wydaja. Aktywni religijnie muzulmanie rozproszeni sa wsrod
                                                    setek egzozycznych ugrupowan, ktore nierzadko z wiara maja niewiele
                                                    do czynienia. Skad wiec nagle Zentralmoschee? Przeciez ten
                                                    warzywniak jest tylko dla Turkow, nie dla wszystkich muzulmanow!!!

Autor sam stwierdza, ze gazetke wydal sympatyk Pro Köln, nie sama
                                                    organizacja. Nikt tego tez nie czytal, a wszyscy juz wiedza, ze jest
                                                    niedobra. Zalatw mi to pisemko, to pogadamy.
                                                  • ja.nusz Re: Obietnica 03.09.08, 07:47
                                                    lepian4 napisał:

> Dlaczego mam sie wypowiadac na temat artykulu, w ktorym az roi sie
                                                    > od bledow logicznych?

No to może spróbujesz tutaj - tylko żeby nie wybuchła z tego przypadkiem nowa
                                                    afera Spiegla

www.spiegel.de/schulspiegel/wissen/0,1518,432253,00.html
                                                  • lepian4 Re: Obietnica 04.09.08, 04:33
                                                    A co ja mam probowac? A co mnie obchodza afery Spiegla? O co ci
                                                    chodzi? Gdzie jest pismiak Pro-Köln?
                                                  • ja.nusz Re: Obietnica 05.09.08, 01:10
                                                    lepian4 napisał:

> A co ja mam probowac? A co mnie obchodza afery Spiegla? O co ci
                                                    > chodzi? Gdzie jest pismiak Pro-Köln?

Metoda nabierania wody w usta?
                                                    Wypowiedz się w prostych polskich lub jak wolisz niemieckich słowach - pomimo
                                                    deficytów językowych. Chodzi mi o twoją, osobistą opinię na temat tej szkolnej
                                                    "gazetki" twoich ulubieńców z Pro Köln.
                                                  • lepian4 Re: Obietnica 05.09.08, 04:51
                                                    Janusz, kto ci takich glupot naopowiadal, ze Pro- Köln sa moimi
                                                    ulubiencami? To tylko twa lewacka natura ustanawia ci takie bzdury
                                                    za pewniki. Nie dziwi mnie, ze twoj lewicowy Spiegel zajmuje sie Pro-
                                                    Köln w taki sposob, ze budzi w tobie zachwyt. Od lat Spiegel
                                                    publikuje lewacki belkot, stad nie dziwi mnie ich "zainteresowanie"
                                                    Pro Köln. Nie czytalem, tego artykulu, ale chcetnie podziele sie z
                                                    toba moimi spostrzezeniami odnosnie Spiegla. Ten lewacki pismiak od
                                                    lat zajmuje sie lakonicznie tematem religii. Przed Wielkanoca,
                                                    tudziez Bozym Naarodzeniem, publikuja zawsze serie bzdur o wyprawach
                                                    krzyzowych, sensacjach godnych brukowcw; chocby to, ze Jezus mial
                                                    nie tylko rodzenstwo, ale nawet dzieci (za kilka lat dowiemy sie, ze
                                                    mial je pewnie ze swoim rodzenstwem). Odnajduja tajemnicze ewangelie
                                                    i komentuja to swym prostackim, lewackim belkotem. Dla odmiany,
                                                    przed ramadanem skupiaja swa uwage na neonazistach, Pro-Köln. Nie
                                                    jestem tak inteligentny jak ty i twoi lewaccy pobratancy. Jak sam
                                                    raczysz zauwazyc, pomimo deficytow jezykowych (podaj moze lepiej
                                                    przyklady-ja znam tylko jeden: lewak dla mnie jest tylko lewakiem)
                                                    staram sie pojac ta wasza lewacka wiedze tajemna- warto wiedziec, na
                                                    co przeznacza sie moje podatki.

Jednak w mej prostocie umyslu potrafie zrozumiec, ze przeciwnik
                                                    budowy Großmoschee nie jest automatycznie zwolennikim Pro-Köln!!!

Wielokrotnie wspominaales, ze panstwo posyla cie na bzdurne kursy,
                                                    by powiekszyc twe umiejetnosci. Gdy juz bedziesz latal w EDV-Raum
                                                    swe lewackie beztroskie lata- innymi slowy Lücken im Lebenslauf,
                                                    poszukaj pismiaka Pro Köln, nie lewackich recenzji.
                                                  • ja.nusz Re: Obietnica 06.09.08, 09:34
                                                    Zaczynasz mnie przekonywać. Chyba zrezygnuję z lektury tego lewackiego
                                                    szmatławca Spiegla i zaprenumeruję twój ulubiony tygodnik:

www.nationalzeitung.de/
                                                  • lepian4 Re: Obietnica 06.09.08, 10:24
                                                    Ale sie wzruszylem!
                                                    Kopiowac i wklejac panstwo juz cie nauczylo.
                                                    Gorzej jest z samodzielnym mysleniem
                                                  • ja.nusz Re: Obietnica 06.09.08, 10:40
                                                    lepian4 napisał:

> Ale sie wzruszylem!
                                                    > Kopiowac i wklejac panstwo juz cie nauczylo.
                                                    > Gorzej jest z samodzielnym mysleniem

Przymij do wiadomości, że to twoje państwo może mi skoczyć - od początku do końca.
                                                  • lepian4 Re: Obietnica 07.09.08, 09:21
                                                    Tez tak bedziesz mowil, gdy nie stawisz sie na kurs pobudzania z
                                                    letargu szarych komorek?
                                                  • maria421 Re: O Maryjo 03.09.08, 09:53
                                                    jureek napisał:

> > "Grundgesetz statt Islamismus"- co jest zlego w tym hasle?
                                                    >
                                                    > To jest złe, że fałszywie przedstawia rzeczywistość, że celowo rozbudza lęki, ż
                                                    > e
                                                    > szczuje ludzi jednych na drugich, że sugeruje jakoby w Niemczech nie
                                                    > obowiązywała Konstytucja, jakoby islamiści stali ponad prawem.
                                                    > Jura

Jura, a gdyby tytul byl "Grundgesetz statt Neonazismus" to tez bys pisal ze
                                                    artykul falszywie przedstawia rzeczywistosc, celowo rozbudza leki , szczuje
                                                    ludzi jednych na drugich i sugeruje jakoby w Niemczech nie obowiazywala
                                                    Konsytytucja , jakoby neonazisci stali ponad prawem?
                                                  • jureek Re: O Maryjo 03.09.08, 10:16
                                                    maria421 napisała:

> jureek napisał:
                                                    >
                                                    >
                                                    > > > "Grundgesetz statt Islamismus"- co jest zlego w tym hasle?
                                                    > >
                                                    > > To jest złe, że fałszywie przedstawia rzeczywistość, że celowo rozbudza l
                                                    > ęki, ż
                                                    > > e
                                                    > > szczuje ludzi jednych na drugich, że sugeruje jakoby w Niemczech nie
                                                    > > obowiązywała Konstytucja, jakoby islamiści stali ponad prawem.
                                                    > > Jura
                                                    >
                                                    > Jura, a gdyby tytul byl "Grundgesetz statt Neonazismus" to tez bys pisal ze
                                                    > artykul falszywie przedstawia rzeczywistosc, celowo rozbudza leki , szczuje
                                                    > ludzi jednych na drugich i sugeruje jakoby w Niemczech nie obowiazywala
                                                    > Konsytytucja , jakoby neonazisci stali ponad prawem?

Oczywiście, że tak bym napisał.
                                                    Jura
                                                  • maria421 Re: O Maryjo 03.09.08, 10:24
                                                    Mysle ze watpie, Jurkusmile

Kazda organizacja ktora stawia Konstytucje ponad wszelkie -izmy (islamizmy,
                                                    komunizmy, neonazizmy) jest lepsza od tych -izmow, powolywanie sie na
                                                    Konstytucje nie jest zadnym szczuciem czy falszowaniem rzeczywistosci, lecz
                                                    deklaracja poszanowania obowiazujacych praw.
                                                  • jureek Re: O Maryjo 03.09.08, 10:30
                                                    maria421 napisała:

> Mysle ze watpie, Jurkusmile

W co wątpisz, Mario?

> Kazda organizacja ktora stawia Konstytucje ponad wszelkie -izmy (islamizmy,
                                                    > komunizmy, neonazizmy) jest lepsza od tych -izmow, powolywanie sie na
                                                    > Konstytucje nie jest zadnym szczuciem czy falszowaniem rzeczywistosci, lecz
                                                    > deklaracja poszanowania obowiazujacych praw.

Z jednej strony powoływanie się na konstytucję, a z drugiej zapominanie o
                                                    pierwszym jej artykule i określanie innych ludzi per "Turasy", albo i gorzej.
                                                    Jura
                                                  • maria421 Re: O Maryjo 03.09.08, 11:20
                                                    jureek napisał:

> W co wątpisz, Mario?

W to, ze mialbys taka sama opinie o organizacji ktora glosi haslo "Grundgesetz
                                                    statt Nazismus".

> Z jednej strony powoływanie się na konstytucję, a z drugiej zapominanie o
                                                    > pierwszym jej artykule i określanie innych ludzi per "Turasy", albo i gorzej.

W ktorym artykule znalazles okreslenie "Turasy"?
                                                  • jureek Re: O Maryjo 03.09.08, 14:06
                                                    maria421 napisała:

> jureek napisał:
                                                    >
                                                    >
                                                    > > W co wątpisz, Mario?
                                                    >
                                                    > W to, ze mialbys taka sama opinie o organizacji ktora glosi haslo "Grundgesetz
                                                    > statt Nazismus".

Nie rozumiem w takim razie po co pytasz, skoro i tak wiesz lepiej, co ja myślę.
                                                    Ja wiem chyba lepiej, jaką miałbym opinię. Uważam, że tak samo fałszywe jest
                                                    demonizowanie islamizmu, jak i nazizmu.

> > Z jednej strony powoływanie się na konstytucję, a z drugiej zapominanie o
                                                    > > pierwszym jej artykule i określanie innych ludzi per "Turasy", albo i gor
                                                    > zej.
                                                    >
                                                    > W ktorym artykule znalazles okreslenie "Turasy"?

W żadnym oficjalnym artykule takiego określenia nie znalazłem, aż tak głupi
                                                    pro-koloniści nie są. Znalayłem natomiast takie określenia w postach
                                                    forumowiczów identyfikujących się z tą organizacją i zdziwiło mnie, że z jednej
                                                    strony powołują się na Konstytucję, a o tym, że "godność człowieka jest
                                                    nienaruszalna" zapominają.
                                                    Jura
                                                  • maria421 Re: O Maryjo 03.09.08, 15:24
                                                    jureek napisał:

> Nie rozumiem w takim razie po co pytasz, skoro i tak wiesz lepiej, co ja myślę.
                                                    > Ja wiem chyba lepiej, jaką miałbym opinię. Uważam, że tak samo fałszywe jest
                                                    > demonizowanie islamizmu, jak i nazizmu.

O jakim demonizowaniu mowisz? Tak samo nazizm jak i islam(izm) sa nie do
                                                    pogodzenia z Konstytucja. Nie moza byc wiernym Konstytucji nazista i wiernym
                                                    konstytucji islamista. Jest albo-albo. Tertium non datur.

> W żadnym oficjalnym artykule takiego określenia nie znalazłem, aż tak głupi
                                                    > pro-koloniści nie są. Znalayłem natomiast takie określenia w postach
                                                    > forumowiczów identyfikujących się z tą organizacją i zdziwiło mnie, że z jednej
                                                    > strony powołują się na Konstytucję, a o tym, że "godność człowieka jest
                                                    > nienaruszalna" zapominają.

Momencik, obrona Pro Köln przed nazywaniem jej organizacja neonazistowska nie
                                                    jest jeszcze identyfikowaniem sie z ta organizacja, poza tym uzycie slowa Turas
                                                    na tym forum nie powinno w zadnym stopniu rzutowac na te organizacje. No chyba
                                                    ze masz dowody, ze kto tego slowa uzyl jest jej czlonkiem.
                                                  • jureek Re: O Maryjo 03.09.08, 16:30
                                                    maria421 napisała:

> jureek napisał:
                                                    >
                                                    >
                                                    > > Nie rozumiem w takim razie po co pytasz, skoro i tak wiesz lepiej, co ja
                                                    > myślę.
                                                    > > Ja wiem chyba lepiej, jaką miałbym opinię. Uważam, że tak samo fałszywe j
                                                    > est
                                                    > > demonizowanie islamizmu, jak i nazizmu.
                                                    >
                                                    > O jakim demonizowaniu mowisz? Tak samo nazizm jak i islam(izm) sa nie do
                                                    > pogodzenia z Konstytucja. Nie moza byc wiernym Konstytucji nazista i wiernym
                                                    > konstytucji islamista. Jest albo-albo. Tertium non datur.

Demonizowanie polega na tym, że zarówno neonaziści jak i islamiści są zbyt
                                                    słabi, aby realnie zagrozić konstytucji. Dlatego takie efektowne frazy jak
                                                    "islamizm czy konstytucja" lub "neonazizm czy konstytucja" to tylko granie na
                                                    emocjach w celu przyciągnięcia zwolenników. Ot, taka sobie manipulacja, a ja nie
                                                    lubię, gdy ktoś próbuje mną manipulować.

> > W żadnym oficjalnym artykule takiego określenia nie znalazłem, aż tak głu
                                                    > pi
                                                    > > pro-koloniści nie są. Znalayłem natomiast takie określenia w postach
                                                    > > forumowiczów identyfikujących się z tą organizacją i zdziwiło mnie, że z
                                                    > jednej
                                                    > > strony powołują się na Konstytucję, a o tym, że "godność człowieka jest
                                                    > > nienaruszalna" zapominają.
                                                    >
                                                    > Momencik, obrona Pro Köln przed nazywaniem jej organizacja neonazistowska nie
                                                    > jest jeszcze identyfikowaniem sie z ta organizacja, poza tym uzycie slowa Turas
                                                    > na tym forum nie powinno w zadnym stopniu rzutowac na te organizacje. No chyba
                                                    > ze masz dowody, ze kto tego slowa uzyl jest jej czlonkiem.

Nie mam dowodów, nie znam członków (i poznawać nie zamierzam), wiem jednak, że
                                                    nie raz oficjalne deklaracje to jedno, a rzeczywistość to coś innego. Widziałem
                                                    to w praniu w radzie pewnego heskiego miasteczka, w której zasiadało dwóch
                                                    republikanów. A sympatycy jednak świadczą o organizacji.
                                                    Jura
                                                  • maria421 Re: O Maryjo 03.09.08, 20:02
                                                    jureek napisał:

> Demonizowanie polega na tym, że zarówno neonaziści jak i islamiści są zbyt
                                                    > słabi, aby realnie zagrozić konstytucji. Dlatego takie efektowne frazy jak
                                                    > "islamizm czy konstytucja" lub "neonazizm czy konstytucja" to tylko granie na
                                                    > emocjach w celu przyciągnięcia zwolenników. Ot, taka sobie manipulacja, a ja ni
                                                    > e
                                                    > lubię, gdy ktoś próbuje mną manipulować.

To moze wytlumacz od jakiej granicy islamisci czy neonazisci nie beda zbyt slabi
                                                    zeby zagrozic konstytucji i od kiedy hasla "Grundgesetz statt Islamismus"
                                                    przestanie byc demonizowaniem.

Bo ze tego co piszesz rozumiem, ze owszem, islam(izm) czy neonazizm nie sa
                                                    zgodne z Konstytucja, ale dopoki islamisci czy neonazisci sa slabi, nie nalezy
                                                    ich demonizowac.
                                                    I dlaczego wlasciwie nie nalezy tego robic?
                                                    Czy nie powinno sie gasic ogien w zalazku?

> Nie mam dowodów, nie znam członków (i poznawać nie zamierzam), wiem jednak, że
                                                    > nie raz oficjalne deklaracje to jedno, a rzeczywistość to coś innego. Widziałem
                                                    > to w praniu w radzie pewnego heskiego miasteczka, w której zasiadało dwóch
                                                    > republikanów. A sympatycy jednak świadczą o organizacji.
                                                    > Jura

Czy to ze deklaracje a rzeczywistosc to co innego odnosisz tez do muzulmanow
                                                    gloszacych ze islam jest religia pokoju?

P.S. Nie musisz sie spieszyc z odpowiedzia, wyjezdzam na pare dni.
                                                  • jessi_a milego wypoczynku :)) nt 03.09.08, 20:10

• jecki.p gdzie? 02.09.08, 22:38
                                                  "Przykład - sugestie jakoby tradycyjne partie nasyłały bojówki bijące sympatyków
                                                  Pro-Köln".

GDZIE sa takie sugestie?
                                                  j.
                                                  • jureek Re: gdzie? 02.09.08, 22:44
                                                    jecki.p napisał:

> "Przykład - sugestie jakoby tradycyjne partie nasyłały bojówki bijące sympatykó
                                                    > w
                                                    > Pro-Köln".
                                                    >
                                                    > GDZIE sa takie sugestie?

W artykuje zalinkowanym przez Konrada o pobiciu działacza Pro-K, na jakimś
                                                    punkcie informacyjnym. Oczywiście nie jest to zarzut sformułowany wprost, aż tak
                                                    głupi nie są, ale wyraźna sugestia, że temu pobiciu winne są wszystkie partie,
                                                    bo napastnicy tylko w ratuszu mogli się dowiedzieć, gdzie i kiedy pro-kolońscy
                                                    będą stali i agitowali.
                                                    Jura
                                                  • jecki.p zatem nie sugestia, 02.09.08, 23:13
                                                    ze ktos ich naslal, lecz sugestia, ze mogli sie dowiedziec w ratuszu?

j.
                                                  • jureek Re: zatem nie sugestia, 02.09.08, 23:41
                                                    jecki.p napisał:

> ze ktos ich naslal, lecz sugestia, ze mogli sie dowiedziec w ratuszu?

Dokładniej, że ktoś z ratusza dał napastnikom cynk. Już to widzę, jak CDU daje
                                                    cynk lewackiej bojówce.
                                                    Jura
                                                  • maria421 Re: zatem nie sugestia, 03.09.08, 10:04
                                                    jureek napisał:

> Dokładniej, że ktoś z ratusza dał napastnikom cynk. Już to widzę, jak CDU daje
                                                    > cynk lewackiej bojówce.

Dlaczego nie? Ktos z CDU oburzony postulatami Pro Köln pt. "Grundgesetz statt
                                                    Islamismus" ktore "szczuja jednych przeciw drugim" mogl zechciec zapobiec tej
                                                    kompromitujacej , w jego uznaniu, manifestacji... Mogl tez nie przewidziec skutkow.

Jura, a w jaki sposob, wedlug Ciebie, lewacka bojowka sie dowiedziala?
                                                  • jureek Re: zatem nie sugestia, 03.09.08, 10:24
                                                    maria421 napisała:

> Jura, a w jaki sposob, wedlug Ciebie, lewacka bojowka sie dowiedziala?

Chcesz takimi pytaniami sprowadzić mnie do poziomu pro-kolonistów, którzy nie
                                                    wiedzą, a gadają? Skąd ja niby mam wiedzieć, w jaki sposób lewacka bojówka się
                                                    dowiedziała? Ani tam nie mieszkam, i ani z jednymi, ani z drugimi nic nie mam do
                                                    czynienia.
                                                    Jura
                                                  • maria421 Re: zatem nie sugestia, 03.09.08, 11:18
                                                    Jura, chce Cie sprowadzic do poziomu detektywasmile
                                                  • maria421 Jeszcze jedno: 03.09.08, 11:35
                                                    to czlonkowie Pro Köln zostali napadnieci i bandycko pobici, tylko dlatego ze
                                                    skorzystali z ich konstytucyjnego prawa do zgromadzenia i wolnosci opinii.

Gdyby taki los spotkal funkcjonariuszy DITIB, byloby to pierwsza wiadomoscia w
                                                    dzienniku telewizyjnym a politycy wyrazaliby oburzenie na nietolerancje Niemcow
                                                    i zapowiadali przedsiewziecie srodkow prewencyjnych.

Ale ze padlo na funkcjonariuszy Pro Köln to... widocznie sami sprowokowali i
                                                    widocznie sami sobie na to zasluzyli....

• jureek Re: Jeszcze jedno: 03.09.08, 14:08
                                                    maria421 napisała:

> Ale ze padlo na funkcjonariuszy Pro Köln to... widocznie sami sprowokowali i
                                                    > widocznie sami sobie na to zasluzyli....

No to zapytam w Twoim stylu: w jakiej gazecie przeczytałaś, że pro-koloniści
                                                    sami napad sprowokowali i sobie na niego zasłużyli.
                                                    Jura
                                                  • maria421 Re: Jeszcze jedno: 03.09.08, 15:18
                                                    jureek napisał:

> No to zapytam w Twoim stylu: w jakiej gazecie przeczytałaś, że pro-koloniści
                                                    > sami napad sprowokowali i sobie na niego zasłużyli.

W zadnej, tak sobie tylko wnioskuje na podstawie tego watku i na podstawie
                                                    malego medialnego zainteresowania tym zajsciem.
        • lepian4 Re: Lepian, du bist ein Knallkopf 01.09.08, 19:54
          Janusz, strasznie sie uniosles emocjonalnie, Coz, tak to jest juz
          lewacka natura.
          Moze na spokojnie:
          1. Miniuster Beck, praktycznie do rozpoczecia wojny zajezdzal do
          Adolfa z pretensjami, bo ten, jak powszechnie wioadmo dokonal
          aneksji Czech, bez uwzglednienia polskich roszczen terytorialnych.
          Jak widac, nie ma zadnych podobienstw.
          2. Straszaki mojego pokroju placa podatki na to leniwe lewactwo. Co
          zabawniejsze, twoi koledzy po fachu przeforsowali pomysl wsparcia w
          Palestynie czarnych wdow. Zabawne, w srodku Europy podatki
          przeznacza sie na rente dla czlonkow rodziny przestepcow, ktorzy
          zwalczajac Zydostwo, w nadzieji na dar cnotliwych dup w raju,
          wysadzali sie w powietrze. Obecnie jest to juz ok 500 tys. Euro
          rocznie. Wspominasz wydarzenie sprzed 70 lat, a nie dostrzegasz
          obecnych naduzyc prawa!!!
          3. Wychowalem sie w zupelnie innym srodowisku i nie rozumiem twojej
          metafory. Przykro mi
      • darek_kom Jakie konwencje złamała Polska zajmując Zaolzie? 01.09.08, 19:56
        lepian4 napisał:

> Jesli w w kontekscie II wojny swiatowej ktos z nas wspomni, ze
        > chocby zajecie Zaolzia bylo zlamaniem wszalkich konwencji, to
        Złamaniem jakiej konwencji było zajęcie Zaolzia? Ilu Czechów zginęło
        podczas zajmowania Zaolzia? Jak Czesi zajęli Zaolzie w roku 1919 i
        jaka wtedy złamali umowę? Ilu podczas tego zajmowania Zaolzia przez
        Czechów w roku 1919 zginęło Polaków i wreszcie co ma wspólnego
        Zaolzie z 1 września 1939 roku?

• maria421 Antifa Ratgeber 11.09.08, 15:46
      aalev.antifa.net/downloads/naziaufmaersche_verhindern_2008.pdf
      Jezeli ktos znajdzie cos podobnego wydanego przez Pro Köln, to prosze o link.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka